Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / Špicové, špičky, špičátka
<< 1 ... 279 . 280 . 281 . 282 . 283 . 284 . 285 . 286 . 287 . 288 . 289 ... 311 . 312 . >>
Autor Zpráva
undefined
Člen
# Zasláno: 4 Úno 2014 13:02
- Nahlásit

dík za tip.. jsem docela koukal, vůbec jsem netušil že jich je tak málo...

cernej caj
Člen
# Zasláno: 4 Úno 2014 13:31
- Nahlásit

undefined
jojo, je to celkem zalostny...

ale mam pro tebe kompromis mezi spicem a kratandou, lapinkoiru

Maya
Člen
# Zasláno: 4 Úno 2014 13:45
- Nahlásit

undefined
jj, velký špic, ať už černý nebo bílý, je na vymření, bohužel toho nekoupíš jen tak když si vzpomeneš, bílé chová víceméně opravdu jen Kyjská zahrada, pak sem tam něco po nějakém jejich odchovu a nebo experimenty s vlčíma v chs Zimní sen, jako z toho byli naprosto luxusní strakošci.
Nevím, že by teď měl někdo nakryto nebo čekal štěňata, ale napiš poradkyni chovu, je to majitelka chs Zimní sen a pokud vím zvažuje znova ten experiment, tak zájemce by jistě uvítala a nebo případně ti bude schopná říct alespoň jestli se někde něco chystá.
kontakt tady jako poslední http://www.spic.cz/index.php/kontakty/poradci-chov u

bez problémů letos teď na jaře seženeš akorát štěně vlčího špice, co vím, bude to pořádná úroda, takže bude z čeho vybírat, třeba tohle by pro tebe mohl být zajímavý vrh po sportovní matce http://www.spitz.mysteria.cz/bessy_odchovy.htm

cernej caj
Člen
# Zasláno: 4 Úno 2014 13:49
- Nahlásit

Maya
uaaaa clovek by si ponuchnal stenitko hned

z tech experimentu ze zimniho snu vysel i jeden skoro celej cernej a nebo barevne fakt vlci... ale je fakt, ze odber na strakose je urco dobry, kdyz vis, ze ti nezustanou vseci na krku...

Maya
Člen
# Zasláno: 4 Úno 2014 14:03
- Nahlásit

cernej caj
experimentu ze zimniho snu vysel i jeden skoro celej cernej
jo, to byl první vrh, ta vlkošedá fena Arwen je jeho ségra, takže ti strakošci jsou už další generace, jako pro mě a pro spoutu lidí jsou ti strakošci fakt nádherní a s prodejem problém nebyl, ale to nic nemění na tom, že je to nestandardní barva a cílem chovatelů není odchovávat nestandardy
holt to bude chtít víc generací než se myslelo, bohužel s bílou to není tak jednoduché jako s černou

undefined
Člen
# Zasláno: 4 Úno 2014 14:07
- Nahlásit

na vlčího špice jsem koukal taky, ale ten už se mi tak nelíbí.. zdá se mi ještě chlupatější než ti velcí..ale asi to budu muset ještě zvážit, pokud jsou ti velcí až takto nesehnatelní..

jinak teď je ještě brzo, plánuju to spíš až tak někdy po prázdninách/na podzim..

undefined
Člen
# Zasláno: 4 Úno 2014 14:09
- Nahlásit

cernej caj
o lapinkoiře se přiznám nevím zhola nic.. jen jsem ji viděl někde v nějaké encyklopedii, ale vlastně jsem ani nevěděl že se tu chová.. zkusím mrknout..

Maya
Člen
# Zasláno: 4 Úno 2014 14:22
- Nahlásit

undefined
Lapinkoiry tu chová jen jedna chovka, počítej s docela vysokou cenou.
U špiců taky počítej na podzim, že bude štěňat málo, tyhle větší špice si většina lidí kupuje na zahradu, takže většina chovatelů se snaží mít štěňata na jaře, protože na zimu se blbě prodávaj, holt budeš mít malej výběr
velké ještě možno koupit v Německu, ale tam cena je samozřejmě taky někde jinde
štěňata mají třeba teď tady http://www.hof-sommerberg.de/Welpen%20C-Wurf.html
vlčí jsou možná tak nějak obecně chlupatější než velcí bílí, ono těch málo chlupů a slabší kostra u hodně těch velkých bílých se považuje za ne moc žádoucí, ale je to fakt tam

undefined
Člen
# Zasláno: 4 Úno 2014 14:26
- Nahlásit

teď právě na to nebude moc vhodná doba, čeká mě stěhování, změny v práci atd.. tak do toho nechci tahat štěně.. tak uvidím, promyslím to ještě.. každopádně díky za příspěvky

cernej caj
Člen
# Zasláno: 4 Úno 2014 14:32
- Nahlásit

undefined
a s tou chlupatosti - nevim, co sem udelala blbe ja, ale muj pes je vsecko jen ne moc chlupatej

Maya
Člen
# Zasláno: 4 Úno 2014 15:51
- Nahlásit

undefined
no tak jasně, když není vhodná doba, to je na štěně blbý, jen prostě na to upozorňuju, protože jsou lidi, co si rádi štěně vybírají z víc vrhů a to prostě na podzim moc nebude
co třeba choďák, tohos nezvažoval? taky pohodový psíci, když se dobře vybere štěně

cernej caj
Kim taky nebejval moc chlupatej, zvlášť v létě, to není skoro žádný špic

undefined
Člen
# Zasláno: 4 Úno 2014 18:21 - Změnil/a: undefined
- Nahlásit

jsou krásní oba

no ještě si to rozmyslím.. o choďákovi jsem taky přemýšlel, ale ten mě prostě tak nějak nenadchnul..

každopádně díky..

kachna_
Člen
# Zasláno: 4 Úno 2014 19:01
- Nahlásit

undefined
třeba tohle by pro tebe mohl být zajímavý vrh po sportovní matce http://www.spitz.mysteria.cz/bessy_odchovy.htm
můžu přidat referenci. Mám fenku po Bessy naprostá spokojenost: povahově pravý špic - hlídač na zahradě, neštěká zbytečně, na procházce ďábel, srnu ztratí z dohledu dřív než já , miloučká, mazlivá... Vlastně kecám. Dneska mi ta megera ráno vylila kafe. Všechno. Do klína, na triko, na gauč

Maya
Člen
# Zasláno: 4 Úno 2014 22:00
- Nahlásit

undefined
no ještě si to rozmyslím
jo jasně, lepší dobře rozmyslet než šáhnout vedle, s těma choďákama to mám stejně, jako fakt super psíci, ale taky mě nějak neberou
když se ti líbí bílí psi, tak mě napadá ještě švýcarák, i když prej maj taky problém s povahama, ale u nás jeden je a je v pohodě, tak asi taky záleží jak se vybere
kachna_
Dneska mi ta megera ráno vylila kafe
to mě těší že nejenom u nás se dějou takový věci

cernej caj
Člen
# Zasláno: 5 Úno 2014 06:43
- Nahlásit

kachna_
Vlastně kecám. Dneska mi ta megera ráno vylila kafe. Všechno. Do klína, na triko, na gauč

Maya
to mě těší že nejenom u nás se dějou takový věci

tak ja nastesti kafe nepiju

undefined
Člen
# Zasláno: 5 Úno 2014 08:01
- Nahlásit

Maya
švýcarák už je zase moc velkej a jinak jako bílej pes podmínkou není.. jen se mi líbí ten bílý velký špic, protože mi trošku připomíná samojeda, což je pro mě odjakživa ten nejkrásnější pes.. a mrzí mě že jsou špicové takhle na vymření..

uvidím uvidím.. možná skončím zpátky u té kraťandy, mám ještě na výběr dost času ..

cernej caj
Člen
# Zasláno: 5 Úno 2014 08:21
- Nahlásit

undefined
nojo, ti velci spicove jsou nadherni, o tom zadna

undefined
Člen
# Zasláno: 5 Úno 2014 08:36
- Nahlásit

hele a máte někdo vlčího v bytě? co jsem tak pročítal ty diskuze, tak většinou se všude doporučuje vlčí špic těm, kteří chtějí psa na ven.. málokdy chtěl někdo psa do bytu a byl mu doporučen vlčí špic..
u nás by totiž v bytě byl, ale tak podle mě to problém není, ne? a jak to zvládají v létě? někdo řekne, že je ta srst izoluje i od horka, a další zase, že mají v létě docela problémy..nebavím se o extrémních vedrech kdy jsou grogy i lidi, ale takový běžný český léto, dá se s vlčákem všude jít/jet bez obav, že by se přehřál?

cernej caj
Člen
# Zasláno: 5 Úno 2014 08:50
- Nahlásit

undefined
ja je mam v dome - kdyz jsem v praci, jsou venku na dvore, ale jinak kdyz jsem doma, sou se mnou doma - v pohode, sice v zime je treba horsi, kdyz je venku -20 par dni a doma mame 18/19, v noci 17, tak to hodne lehaj na dlazbe, vic pijou, ale jinak mit je furt v byte, tak se nebojim neceho.

Ja s ferinou byla na jednookym vlkovi vyzkouset, v roce 2012 a to ten prvni den bylo asi 32 ve stinu a i tak tech 40km dala v pohode, druhej den sem koncila kvuli zdravotnim problemum, ale pes by vpoho sel dal. Takze samo, ze to nevyhledavam ty extremni teploty, ale kdyz mas po ceste vodu nebo mas dost vody s sebou, tak bych se toho nebala, ze by to neslo

Maya
Člen
# Zasláno: 5 Úno 2014 08:58
- Nahlásit

undefined
Erzbeth co tu dřív chodila má vlčí špicku v bytě a vím o víc co žijou v bytě bez problémů, ten pes prostě tak nenasrstí, takže to jde v pohodě, pokud ti samozřejmě nevadí chlupy, který z nich logicky padaj, ale tyhle dlouhý chlupy se uklízejí lííp než krátký
v létě máš na mysli výlety?
tak do těch +25 C chodíme normálně, do 30 tam kde je většina cesty ve stínu, lesem a tak a kde je možnost koupání a nad 30 přes den fakt ne, to už jedině poránu a nebo večer, to by asi leknul vedrem, ta srst od horka fakt izoluje, ale má to taky svoje meze
zase výhoda, že můžeš jít s ním klidně v -20 a ani nemusí mít obleček a ještě bude na rozdíl od většiny ostatních psů nadšenej
ono taky záleží na typu, pravý vlčí špic na léto kompletně vylíná podsadu, takže ty horka snáší líp, kdežto kees takhle nevylíná nikdy a to je pak v létě znát

undefined
Člen
# Zasláno: 5 Úno 2014 09:11
- Nahlásit

fajn, tak to jsou dobré zprávy.. tak je jasný že musí člověk trochu používat selskej rozum a nehnát psa někam při čtyřicítkách no.. spíš mi šlo o to, jestli na tom nejsou nějak výrazně hůř než ostatní psi (protože i takovou informaci už jsem někde zahlíd, ale ty lidi občas nakecaj kravin )

a s tím keesem, nad tím už jsem taky přemýšlel.. já bych tedy (když už) radši asi toho klasického německého, ale poznám to vůbec nějak, když si takhle najdu nějakou chovku kde mají štěňata, co je to vlastně zač? už i kvůli těm chlupům bych radši toho klasického..

cernej caj
Člen
# Zasláno: 5 Úno 2014 09:16
- Nahlásit

undefined
no to by ti treba Maya poradila... ferinka je mezityp, ta je fajn, ale spis stavbou tela ale keesovitejsiho bych nechtela, hlavne kvuli srsti a uz se mi ani tolik nelibi ta hlava...

si myslim, ze vyrazne hur na tom urcite nejsou

Maya
Člen
# Zasláno: 5 Úno 2014 10:14
- Nahlásit

undefined
No pokud to nepoznáš podle vzhledu, tak podle PP, vlčí špic má předky české nebo obvykle německé, jiné importy jsou většinou keesové, třeba pokud se podíváš například na tu chovku z Břekové aleje jak jsem sem dávala nahoře odkaz, tak mají ještě druhou fenku, která je podle PP polokees, protože matka je Bessy, ale otec kees, ale typově je kees
spíš jde o to, že sehnat štěně čistého vlčího špice je čím dál těžší

undefined
Člen
# Zasláno: 5 Úno 2014 10:53
- Nahlásit

achjo.. velcí jsou na vymření, vlčí nahrazováni keesema..a takoví krásní psi to jsou..

zkusil jsem napsat do těch dvou chk co měli velké bílé a vypadali ještě funkčně, jestli letos něco neplánují.. každopádně díky za vaše příspěvky a doufám, že vám tu to špicí vlákno moc nenarušuju

Maya
Člen
# Zasláno: 5 Úno 2014 11:05
- Nahlásit

undefined
vám tu to špicí vlákno moc nenarušuju
ale ne, alespoň se tu něco děje
jinak kdyby náhodou, tak snad příští rok plánují tady http://www.caneadandy.cz/
ale opravdu nejjednodušší je kontaktovat poradkyni chovu, krycí listy se vydávají na rok, tudíž ona ti bude schopná říct, jestli vůbec na letošek na velké bílé nějaký krycí list vydala, aby ses zbytečně nehonil

undefined
Člen
# Zasláno: 5 Úno 2014 11:07
- Nahlásit

to je fakt, tak zkusím napsat i jí.. díky

kachna_
Člen
# Zasláno: 5 Úno 2014 11:20
- Nahlásit

undefined
add. špic doma. Já mám jednu zkušenost. Když můžu venčit každý den (chodíme pár kilometrů), tak náš špic tráví většinu času doma a na zahradu jde jen se mnou. Když venčení nejde (třeba teď mám nemocné dítě a v tomhle vichru je to fakt na houby), tak tráví většinu času na zahradě.
Teploty snáší trošku hůř, ale těch 20-30 ujde určitě.

Maya
Člen
# Zasláno: 5 Úno 2014 11:22
- Nahlásit

undefined
a střední už je na tebe moc malý? ti letos budou třeba tady, ten otec vrhu je luxusní http://www.lukatogold.cz/clanky/---stenatka----pup pies---/nemecky-spic---german-spitz---deutscher-sp itz.html

undefined
Člen
# Zasláno: 5 Úno 2014 11:31
- Nahlásit

tak ten je fakt NÁDHERNEJ.. no uvidíme, možná že by to taky nebylo od věci.. když už jsem přemýšlel i o šeltii, tak by to takovej rozdíl nebyl.. chtěl jsem sice něco trochu většího, ale pokud nebudou k sehnání...

Maya
Člen
# Zasláno: 5 Úno 2014 12:00
- Nahlásit

undefined
a koukám budou mít letos i japonce, raritka za nízkou cenu a neštěkavá, což do bytu taky výhoda

<< 1 ... 279 . 280 . 281 . 282 . 283 . 284 . 285 . 286 . 287 . 288 . 289 ... 311 . 312 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání