Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / Špicové, špičky, špičátka
<< 1 ... 279 . 280 . 281 . 282 . 283 . 284 . 285 . 286 . 287 . 288 . 289 ... 311 . 312 . >>
Autor Zpráva
cernej caj
Člen
# Zasláno: 18 Pro 2013 12:29
- Nahlásit

lamalucni
tak určitě maya a kachna aj nefritt daji dost podnetnych rad
ja za sebe muzu jen rict, ze ocenuju, ze s nima nemusim byt denne x hodin venku, ale staci chvila, kdyz neni zbyti, ohledne zdravi bych rekla, ze celkove sou na tom spis dobre a clovek nemusi hlidat jak u jinych plemen tunu dedicnych veci a vychova obcas narocnejsi, ale kdyz se chce, tak to de. Me spic neudrzi dlouho pozornost a fena je hysterka trochu, ale to je spis vyjimka. Hlavne asi clovek musi byt duslednej.

kachna_
Člen
# Zasláno: 18 Pro 2013 12:32
- Nahlásit

lamalucni
hele zadej si to i na anonymní ifauně do vyhledávače., čas od času se tam dotaz objeví, zpravidla je docela dobře zodpověźen.
Ideální veselý pes pro důsledného člověka. Partner mu říká polstrovanej tank.
- Není to vhodný pes pro klasickou cvičákovou drezuru, když, tak je mnohem účinnější cvičit s klikrem (u nás se nesmí cvičit pes hladovej)
- při dostatečný důslednosti velmi snadno vychovatelnej
- jesnazší ho vychovat k nelovení
- nadměrně neštěká
- výborně hlídá
V současnosti může příbuzná narazit na jedince s různým podílem krve keeshondí, jejich povaha, uvádí se, je jemnější a víc medvídkovatá, srst potřebuje větší údržbu (vlkošpice rozčísneš, když líná).
Je to pes hlídací, budí respekt, hlídá, asi by mě i bránila, kdyby se něco dělalo.
Zdraví asi normální, blbý je, že nejsou povinný testy.
Nebrala bych štěně z chs Monteka

Maya
Člen
# Zasláno: 18 Pro 2013 13:03
- Nahlásit

kachna_
cernej caj
já už lamalucni poslala mail a jste to napsali taky dobře
Monteka už špice nechová, jen tuším bezpapíráky a to myslím jen malý, ne keese

kachna_
Člen
# Zasláno: 18 Pro 2013 13:44
- Nahlásit

Maya
Monteka už špice nechová, jen tuším bezpapíráky a to myslím jen malý, ne keese
já koukala na stránky a tam špice měli, tak jsem jí tam radši napsala
á už lamalucni poslala mail
jsem byla líná posílat mail

lamalucni
Člen
# Zasláno: 18 Pro 2013 14:01
- Nahlásit

Díky všem za info, předám

cernej caj
Člen
# Zasláno: 2 Led 2014 08:00
- Nahlásit

hlásím, že včera se stal zázrak. Ferinka si nechala učesat ocas. Ale ne tak, že by se neustále otáčela a utíkala s ním pryč, případně při zatahání za chlupy se zakusovala do timíka a vlastně že by to česání šlo jen s haldou pamlsků, ať ona si žere a já můžu česat.... včera prostě ležela na stehně, tak sem jí vyčesala celou stranu psa i s ocáskem, a pak když už se jí to nelíbilo, otočila se akorát na druhý stehno, že sem mohla vyčesat druhou stranu i s ocáskem. No zázrak

cernej caj
Člen
# Zasláno: 2 Led 2014 08:48 - Změnil/a: cernej caj
- Nahlásit

a timik ma krasnych 18 kg

kachna_
Člen
# Zasláno: 2 Led 2014 12:06
- Nahlásit

cernej caj
takže samý dobrý zprávy

cernej caj
Člen
# Zasláno: 2 Led 2014 12:20
- Nahlásit

kachna_
nojo, spokojená su velmi. Kdyby tim ještě malinko přibral, byla bych na vrcholu blaha ale zas mám strach, jak mu jinak leze ten brontosaurus hodně, aby to zas neměl moc zátěž na páteř, když má ty proporce takovýhle. ale už je aspoň klasicky hubenej a ne anorektik, chudák

Maya
Člen
# Zasláno: 2 Led 2014 19:11
- Nahlásit

cernej caj
tak to je super oboje, gratuluju
já nečesala psy už nejmíň dva měsíce, přes zimu mě to nějak nebere, asi to vezmu najednou až při jarním línání
a kupodivu jak je Kim zarostlej na zimu, tak se mu vůbec nedělaj cucky, zato v létě mu je stříhám teď furt, asi bez tý podsady se to víc cuchá nebo co
Dorin je taky docela hubenej, po tom wolfsblutu teda vůbec nepřibral, teď budu načínat Nutra Gold, tak to snad bude lepší

cernej caj
Člen
# Zasláno: 3 Led 2014 09:44
- Nahlásit

Maya
ja si koupila wolfsblut na hubnuti a ty se divis, z epo nem nepribral?

no ferina uz mela na zadku trochu ty uvolnenychlupy co ji malem vypadavali ven, tak sem je procisla voba. a su zvedava, kdy zacne harat...

worick
Člen
# Zasláno: 3 Led 2014 14:57
- Nahlásit

cernej caj
ono záleží jakovou řadu toho Wolfsblutu koupíš. Já kupuju jen ty masitější, ale stejně přibírá jen Berunek
U nás se to nějak vyhodnocovat nedá, základ krmné dávky tvoří vařené, oni mají granule jen na mlsku
Nevím, jestli jsi četla na berňákách: Woriček si hnusně rozříznul packu Zatím to nevadí ani tak jemu, jako mě. Bojím se, aby mu to nezačalo hnisat nebo tak něco. Když to přeliju betadinou, hned to slíže, tak ani moc nechci. A na tlapce se to teda blbě udrží čisté, o suchém ani nemluvě...

Maya
Člen
# Zasláno: 3 Led 2014 19:38
- Nahlásit

cernej caj
ja si koupila wolfsblut na hubnuti a ty se divis, z epo nem nepribral?
no ale mě to je tak nějak jedno, já to nikdy moc nezkoumala, hlavně jen že Kim nepřibírá, ale jakože ty granule střídáme, tak tohle je teď Dorinova největší hubenost
worick
Woriček si hnusně rozříznul packu
chudáček, tak ať se brzy uzdraví, ale já bych s tím asi nedělala nic, mazat packu asi nemá moc smysl, kdysi jsem hlídala bráchovi psa rapla a vytrhnul si dráp a rořzízl packu taky, jsem mu to zavázala, on si to za hodinu sundal a pak už se mu to zahojilo nějak samo

cernej caj
Člen
# Zasláno: 3 Led 2014 20:06
- Nahlásit

worick
chudák woriček a co ty psí botičky, jestli to má někde dole?

worick
Člen
# Zasláno: 4 Led 2014 21:23
- Nahlásit

Mayacernej caj
má to hnusně rozřízlé, odříznul si dva prsty totálně od sebe, tak 2 cm hluboko. Vypadá to hrozně
Díky za tip, to mi netrklo, hned zítra někde objednám botičku, to nebude na chvíli... tak ať to má chráněné, před mokrem a blátem, kamínky...

Fifi
Člen
# Zasláno: 4 Led 2014 21:49
- Nahlásit

worick
Jen mu hlidej tlapku, kdyby mu zacala nejak otekat, nebo hřát, nevahejte a jedte na veterinu, aby nebyl zanet a potreba antb.

Maya
Člen
# Zasláno: 4 Led 2014 22:14
- Nahlásit

worick
jo až tak, to by asi tu botku chtělo, provizorně lze ponožku a přes to igeliťák a nahoře přilepit k chlupům izolepou, ale moc dlouho to nevydrží, ale počítej s tím, že botky každej pes nesnese a někdy dlouho trvá, než si zvykne

worick
Člen
# Zasláno: 5 Led 2014 00:20
- Nahlásit

FifiMaya
Jen mu hlidej tlapku, kdyby mu zacala nejak otekat, nebo hřát - toho se bojím, kontroluju každé ráno, i když se mi moc nechce, ty prstíky mu roztahovat(aby ho to zbytečně nebolelo)
Ponožku s igelitem jsem zkoušela, páskou několikrát přelepila a stejně mu to po pár minutách sjelo, či spíše se mu utrhnul ten igelit Myslím, že tu botku by zvládal, je celkem vzorný pacient a pokud by nebyl pod dohledem bych mu to sundávala, aby to náhodou neztrhal.
Koukala jsem na ceny, nic hrozného..dražší než botka je to poštovné

cernej caj
Člen
# Zasláno: 6 Led 2014 07:02
- Nahlásit

worick
to zní dost děsivě, tak to držím palce, ať se mu to brzo hojí a hlavně dobře, to je hodně dementní místo

botky ja mam od eurohusky, osvedcil se mi uchyt proti treba tem od manmatu (nikdy sem to nepouzila, jen zkusmo nasadit, ale uz tam proste vidim dost rozdil) , mam myslim robust botky, ale nejsu si jista. Urcite ne ty light

worick
Člen
# Zasláno: 6 Led 2014 07:49
- Nahlásit

cernej caj
botky ja mam od eurohusky...mam myslim robust botky - narazila jsem na ně při pátrání po nějakých kvalitnějších a už v sobotu jsem je objednala Předpokládám, že ty jsi si je pořídila na Dogtreky - kde jsou jako povinná výbava?

cernej caj
Člen
# Zasláno: 6 Led 2014 08:25
- Nahlásit

worick
jj, pravdu dis. Akorat sem teda napred koupila ty manmatacky, abych zjistila, ze ani nejdou pridelat k noze... tak supr, zes objednala tyhle, protoze sou asi jedny z nejlepsich bych rekla a navic vzhledem k cene...

worick
Člen
# Zasláno: 6 Led 2014 10:20
- Nahlásit

cernej caj
ta cena mně celkem překvapila, myslela jsem si, že to bude alespoň 100Kč za jednu, ne-li víc. Ale když jsem si přečetla dál, kolik spotřebuje musher, respective na kolik km(a jednoho psa) mu to vydrží....tak to už háže pořádnou částku
Ráno jsem viděla Worku, jak nohu přizvedává, tak jsem se celkem vyděsila Ale když jsem mu to pak kontrolovala, žádné známky infekce jsem nenašla. Blbé je, že to fakt nejde ani pořádně zkontrolovat, protože se mi zdá, jako by to alespoň kousek od nohy trochu srůstalo (tam kde byla shrnutá i kůže) a nechci mu to zase roztahováním těch prstíků urvat Jen se bojím, abych neprošvihla jak psala Fifijová, kdyby to začínalo hnisat

Kdy ty máš tu svadbu? Nechodím k vám na fóra pravidelně, tak ať to neprošvihnu (musím si to poznačit do kalendáře ) a vlastně, jak jste to vymysleli s darama? Máte seznam darů, či seznam obchodů, nebo jste žádali radši o peníze?

cernej caj
Člen
# Zasláno: 6 Led 2014 10:27 - Změnil/a: cernej caj
- Nahlásit

worick
no tak hlavne asi nenaslapuje, ze ho to boli... snad teda mu to hnisat nebude, tohle je hrozne blby misto na tu kontrolu... jak rikas, kdyz mu to bude srustat a ty mu to roztahnes tak tomu nepomuzes

seznam daru zadny nemame, do pokynu pro hosty jsem napsala, ze domacnost mame zarizenou a tak si zadne dary neprejeme a ti, co pujdou jen na obrad se podivat zase stejne vetsinou zadny nenosi. Tudiz pokud nam nekdo da doufejme ty penize, tak to bude na jeho libovuli, rikat si o ne nebudem. Je to 29.3, ti do mailu muzu poslat pak z domu, jak to mam.

koupila sem razitka psi tlapy a razitkuju tim obalky natru temperou a 1-2x pouziju na obalky, dobry je, ze je to takovy ze to neni 100% plochy zabarvene a vypada to fakt hezky.

Muze pribuzny (teda hlavne babicka) na to koukala podezrivave ale nastesti se k tomu nevyjadrovala negativne (zvirata doma nesnasi)

Maya
Člen
# Zasláno: 6 Led 2014 10:38
- Nahlásit

worick
podle mě bys poznala i zvenku kdyby mu to hnisalo nebo v tom byl zánět a asi by si to hodně lízal, nechala bych to radši co nejvíc v klidu pokud se nic takového neděje

worick
Člen
# Zasláno: 6 Led 2014 10:45
- Nahlásit

cernej caj
29.3, ti do mailu muzu poslat pak z domu, jak to mam - určitě pošli, budu ráda Víš, že jsem zvědavá jako opice. A svadba je dobrá zpráva, co potěší... a těch moc není

cernej caj
Člen
# Zasláno: 6 Led 2014 11:55
- Nahlásit

worick
nojo, vcera sem rekla, ze nebudem jist spolu poblivku, pac muz vsechno nazgrynda zpatky do talire takze fakt toto neee a jeste, ze se na tu velkou svatbu netesim (50lidi) a jeho mati se me zeptala, proc se teda berem, kdyz s nim nechci jist z jedny polivky a kdyz bych chtela mensi svatbu... no asi jako by tohle byli asi nejdulezitejsi veci v zivote, ze?

Maya
Člen
# Zasláno: 6 Led 2014 13:11
- Nahlásit

cernej caj
a chomout, koule a rozbíjení talířů nebude?

worick
Člen
# Zasláno: 6 Led 2014 14:13
- Nahlásit

cernej caj
Tak to jsi na tom stejně jako já (my). Už dávno jsme rozhlásili, že pokud by kdy nějaká svadba byla, tak výhradně podle nás (a všichni prostě budou vděční za to, že budou pozvaní a nebudou frflat ) a ať na nějaké debilní svatební zvyky zapomenou předem

cernej caj
Člen
# Zasláno: 6 Led 2014 14:18
- Nahlásit

Maya worick
no tak mozna, ze me muz prenese pres prah rozbijeni talire ee. ja bych ho i rozbila, ale muz rika, ze to je skoda taliru takhle to rozmlacovat, ze to neni ekonomicky a ekologicky

no me treba taky furt neveri, kdyz rozhlasuju, ze na svatbu v riflich a kostkovany kosili ale se budou divit

Maya
Člen
# Zasláno: 6 Led 2014 15:38
- Nahlásit

cernej caj
ale se budou divit
pak nám to budeš muset vyprávět

<< 1 ... 279 . 280 . 281 . 282 . 283 . 284 . 285 . 286 . 287 . 288 . 289 ... 311 . 312 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání