| Autor |
Zpráva |
kachna_
Člen |
# Zasláno: 23 Srp 2012 14:22
- Nahlásit
cernej caj
to tam jako je špic proto, že je to hlídací pes a tak hodně štěká?
spíš proto, že nejenom čeští poslanci jsou banda pitomců?
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 23 Srp 2012 15:01
- Nahlásit
nefritt
Dost pochybuju o zdravém rozumu toho, co článek psal.
Vlčí špic je v Irsku stejně jako v Anglii a jinde pojem naprosto neznámý, takže pochybuju, že by ho měli v nějakém zákoně, mají tam jako skoro všude na světě jen keese a ti se tam normálně chovají třeba tahle chovka je irská, tedy ty stránky se nějak blbě zobrazujou, ale mají bráchu od Radky Brin a mají nebo mívali i samojedy, takže s nima to taky nebude tak horký http://www.lyntovakeeshond.com/
|
nefritt
Člen |
# Zasláno: 23 Srp 2012 15:13
- Nahlásit
Maya
Vždyť si to tam přečti - Plemena vyjmenovaná v zákoně o nebezpečných plemenech:
č.51 Keeshond
č.75 - Wolf Spitz
PPČ 9/2012 str.4-6
Jako můžete si udělat obrázek o tom magorovi, co to sestavoval, když tam je i foxterier, barzoj, bostonek, australský ovčák .............
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 23 Srp 2012 15:29
- Nahlásit
nefritt
Nemám ten PPČ a kvůli tomuhle si ho fakt kupovat nebudu, sázím spíš na nepříčetnost autora článku než zákonodárců v Irsku. I když pravda Irsko je poněkud specifické a asi stejně jako u nás tam můžou zplodit cokoliv.
|
nefritt
Člen |
# Zasláno: 23 Srp 2012 15:42
- Nahlásit
To je dnešní číslo a je to hnedle v úvodu. Nepříčetná by asi musela být šéfredaktorka ..........
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 23 Srp 2012 20:05
- Nahlásit
nefritt
Prostě nevěřím tomu, že v Irsku napíšou wolf spitz, buď je to špatný překlad a nebo fakt nevím, nepíšou tam zdroj odkud to mají? Jinak co jsem našla já, tak v Irsku mají vyjmenovaných cca 10 bull plemen, na jejichž držení musí být licence, což mi připadá celkem normální, článek mi přijde dost nenormální bulvár
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 23 Srp 2012 20:43
- Nahlásit
seznam nebezpecnych plemen
- kdo vi, co je to vubec za seznam, kde to vzniklo a proc to spojuji s irskem, ale ciselne to odpovida tomu co psala nefrit..
ja si to pudu zitra koupit, dneska sem vlezla do blby trafiky...
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 24 Srp 2012 17:47
- Nahlásit
cernej caj
Tak konkrétně tenhle seznam je seznam plemen, na která se vztahují nějaké zákazy někde v USA. Ale je třeba si uvědomit, že tyhle zákazy má v USA každé město svoje vlastní, takže většina těch zákazů platí pouze v jednom městě, jako příklad je tam třeba uváděný nějaký město v Iowě kde je zákaz vlastnit psi těžší než 100 liber, čímž se na seznam dostala všechna velká plemena jako vlkodav, doga atd. Prostě seznam na prd.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 24 Srp 2012 23:36
- Nahlásit
Maya
Konec Alenčinu Nielsovi odešly ledviny, dneska ho musela uspat
nefritt
Cože?! Samojed jako nebezpečné plemeno leda tak samo sobě...jak furt lítá jak blázen Větší kravinu jsem v životě neslyšela ten pes prostě lidi miluje...jakékoliv (někdy - bohužel )
|
nefritt
Člen |
# Zasláno: 25 Srp 2012 10:03
- Nahlásit
Ten článek v PPČ vlastně nemá autora. Komentář k němu napsala Jansová, ale pod článkem jako takovým nikdo podepsanej není.
worick
jj, známí mají samojedí holku a ta by každýho umazlila
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 25 Srp 2012 19:01
- Nahlásit
worick
Tak to je mi moc líto Nielse. ( Takže nejspíš něco s ledvinama, to je dost často blbý a neléčitelný.
worick
Typuju, že samojed se tam dostal, že někde zakázali tažná plemena, co vím, tak husky, malamut někde v USA zakázaný jsou kvůli tomu jejich lovení.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 25 Srp 2012 19:01
- Nahlásit
cernej caj
Tak zboží z cafepress je na cestě.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 26 Srp 2012 09:26
- Nahlásit
Maya
tak su zvědavá, jak rychle bude cestovat.
ps: včera sem byla v šoku. chystali sme věci na ohen, tak sem zavrela psy do pokoje, i kdyz je fakt ze driv jsem je tam zavirala casto tak posledni dobou uz v nem sami snad nebyli dlouho... tak nekterej z nich pocural krabici na zemi a psi polstar v posteli tak nevim, jestli zacinam mit nejaky ty hierarchicky a podobny potize, kdyz jinak na nich nesleduju zadnou zmenu? sem to poklidila a pak tam byli dalsi dve hodky a pak uz nic, tak nevim
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 26 Srp 2012 12:49
- Nahlásit
tak sem dneska precetla ten clanek z PPC a neprijde mi, ze ten seznam, ktery tam uvadi je primo vztazen i Irsku. spis mi to prijde jako obecna iniciativa zrusit jakekoli seznamy a je tam uveden seznam, na kterem jsou vsechna jakkoli omezena plemena. ale nevim. co jsem totiz hledala tak vetsinou ten seznam pro irsko byl mnohem kratsi, fakt spis jen plemena typu bull... ale muzu se mylit.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 26 Srp 2012 13:55
- Nahlásit
Dneska nám umřel skorošpic Alfík Poslední dny už ho asi i něco bolelo, protože když ho mamka nesla z kadění od potoka, tak si jí stěžoval A už skoro nic nechtěl jíst. Říkala, že včera poštěkával do okna a že se jí to nezdálo...nevím, proč mi nezavolala, mohla jsem se s ním alespoň rozloučit Je to takto lepší, já vím, ale za těch 17let jsme toho spolu zažili tolik....barák jsme spolu postavili (brávala jsem ho denně sebou, na kontrolu stavby )
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 26 Srp 2012 13:58
- Nahlásit
worick
tak to je mi líto
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 26 Srp 2012 20:26
- Nahlásit
worick
Tak to je mi líto, ale dožil se krásného věku. (
cernej caj
Pokud to byla jednorázovka, tak bych to neřešila, třeba se některému jen prostě moc chtělo.
Jo, v Irsku co jsem našla je zakázáno cca 10 bull a podobných plemen, zemí kde jsou takhle plemena zakázaná je hodně. Ten seznam teda vypadá na plemena, na která se vztahuje nějaký zákaz kdekoliv na světě, to ještě ani není přesný, někde je zakázáno mít psy vůbec, tak by tam měla být plemena všechna. )
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 27 Srp 2012 07:36
- Nahlásit
takhle po ranu absolvovat pozarni poplach, to cloveka probere
jinak nepojedu na trek co jsem chtela ted do jeseniku, ktery sou krasny ale ja je skoro neznam, coz me mrzi ale si rikam ze kdyz su nemocna a dost me odrovnal 13km vylet v sobotu, ze asi radsi ozelim startovny nez zdravi...
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 27 Srp 2012 08:24
- Nahlásit
cernej caj
Kde vám hořelo?
Když jsi nemocná, tak se na to vybodni, treků ještě bude.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 27 Srp 2012 08:32
- Nahlásit
Maya
někde v práci, jestli fakt i hořet začalo, to nevím, naše budova je trochu větší
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 27 Srp 2012 09:29
- Nahlásit
cernej caj
fuj, ty pracuješ v týhle rádoby moderní výkladní skříni, kterých jsou tady taky všude mraky? a openspace k tomu, ne? upřímně tě lituju
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 27 Srp 2012 09:57
- Nahlásit
Maya
jo, openspace k tomu... ale mam za zadama zastenu a su v rohu, takze si nestezuju a muzu obcas prohodit slovo s kolegama... ale kdyz tu prijde jeden s kaslem, za tyden tu kaslou vsichni
|
worick
Člen |
# Zasláno: 27 Srp 2012 11:43 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
Maya
cernej caj
náhodou....budovy jsou to pěkné, já mám ráda staré - to jo, ale moderní architekturu taky. Ovšem to neznamená, že bych tam chtěla pracovat...že jo?!
...jinak nepojedu na trek co jsem chtela ted do jeseniku, ktery sou krasny ale ja je skoro neznam, coz me mrzi ale si rikam ze kdyz su nemocna a dost me odrovnal 13km vylet v sobotu
..Když jsi nemocná, tak se na to vybodni, treků ještě bude - to je namouduši prdlouch tohle..
My jsme byli s klukama tady v lese a chtěla jsem udělat 11km okruh, no a musela to zkrátit sotva na 7km, protože při výstupu na horu jsem byla úplně zbrocená potem (bylo nějak divně dusno) a Berry vypadal, že to s ním šlehne...
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 27 Srp 2012 12:21
- Nahlásit
worick
no dusno bylo priserny, my splhali po palave a teda taky nic moc
no jo, takhle ten areal neni skaredej, ale ono si moc nevyberes. dneska je open space moderni kancelarske prostredi a pokud ma firma 400 zamestnancu, je pro ni open space asi i levnejsi a prostorove vyrazne mensi, tudiz opet levnejsi, nez kancelare po 2 lidech
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 28 Srp 2012 10:04
- Nahlásit
cernej caj
No open space jsou levnější jen při výstavbě, jinak myslím už bylo na netu výzkumů, že dlouhodobě jsou nevýhodné právě z důvodu vyšší nemocnosti a menší výkonnosti zaměstnanců, venku se proto od nich už upouští, je u nás je to zase jako vždycky sto let za vopicema.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 28 Srp 2012 10:39
- Nahlásit
Maya
no on si clovek moc nepomuze, hlavne ze vyplata je pravidelna a prace me vetsinou i bavi
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 28 Srp 2012 11:04
- Nahlásit
cernej caj
No jo, dneska člověk musí být rád, že má alespoň nějakou práci, kdo by pak živil smečku.
Jsem objednala za zoohitu kočičí kapsičky whiskas a kitekat, mají tam mega balení, který jsem u nás nikde neviděla a ty kapsičky vypadají úplně jinak než u nás, jsou na nich německý nápisy, takže asi origoš z Německa, by mě zajímalo, jestli i u jiného sortimentu mají takový rozdíly.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 28 Srp 2012 11:15
- Nahlásit
Kopíruju z berňuch:
Byla u nás kámoška s pejsama a ani na ně Worka nevrkal (jenom na Berunu ) Když jsme je večer vyprovázeli potokem, pustili jsme ho do vody a kecali, najednou ticho, tak ho Tom šel hledat a...byl tam Ale...máme doma huskyho!
Maya
Tobě žerou kočky tohle? Šťastná to žena Nám došly Leonovy granule Royal Canine pro briťáky a kámoška než přijdou, tak mu přinesla mix Royalek, že si z toho něco snad vybere Prd, chodí, řve a je nafučený. Doufám, že ty briťákové už dneska přiveze Gucci teda někdy zobne i těch jeho granulí (vyjímečně) ale zase jí jenom taštičky Miamor tuňák a něco Zkoušeli jsme i všechny jiné značky, od těch levnějších až po ty superluxusní - nic! Trvá prostě na těchto a hotovo...jinak radši nežere
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 28 Srp 2012 11:38
- Nahlásit
worick
Ten se vám krásně nabarvil, konečně už není Woriček tak nudně jednobarevný.
No jo, já mám obyčejný nechtěný micky, i teď nový kotě a oni už jsou většinou naučený na tyhle levný věci když k nám přijdou, pokusy donutit je sežrat něco kvalitnějšího selhaly akorát granule si dají lepší, tak ty kupuju lepší a jinak to moc nehrotím, ani stejně žerou myši, ptáky a tak, takže nedostatkem masa nestrádají a whiskas a spol. mají jako mlsku. Miamor jsme měli taky, Gourmet a podobný, do toho odmítli strčit čumák, nakonec to sežrali psi.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 28 Srp 2012 12:04
- Nahlásit
worick
super pes
nas kocour taky zere uplne vsecko, sice sem mu koupila lepsi granule - tusim fromm pro kocky? 15kg bylo docela drahych, tak 1500 ale zase nas cca 2kg kocour to ma fakt na rok, takze to celkove je docela dobry. taky si nalovi asi mysky, ale ptacky asi tezko
|