| Autor |
Zpráva |
bilksa
Člen |
# Zasláno: 9 Bře 2009 08:22
- Nahlásit
Dobré ránko!! Tak jak je u Vás?? U nás ráno lilo a v Č. Budějovicích teď svítí sluníčko.
Zuzana T
Taky jsem si říkala, že to budou tihle dva.
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 9 Bře 2009 08:27
- Nahlásit
bilksa
Tady fouká vítr a je zataženo.Školní mládež je zdecimovaná chřipkami a neštovicemi a my chudáci z personálu už frkáme také všichni.
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 9 Bře 2009 09:14
- Nahlásit
U nás taky hnusně, ale nemocný nikdo v okolí.
|
bilksa
Člen |
# Zasláno: 9 Bře 2009 10:09
- Nahlásit
Já už nemoc přecházím čtrnáct dní a už mě to fakt štve...
Sedím ve škole - máme pěstitelky, fakt hnus...
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 9 Bře 2009 10:42
- Nahlásit
bilksa
Ve škole jsem přecházení neznala, ale nyní v práci běžně. A když už je mi hodně hnusně tak si beru dovolenou a ležím doma, což ale mému šéfovi nijak nebrání aby mi nechával věci k vyřízení na soukr. e-mailu Naposledy jsem byla nuceně doma loni v květnu se Salmonelou, ale to jenom proto, že dělám v potr.průmyslu a do práce jsem opravdu nesměla. I tak jsem musela doma pracovat.
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 9 Bře 2009 11:33
- Nahlásit
Zuzko, dívala jsem se na výsledky Crufts po třídách u zlaťáků a vůbec z toho nejsme moudrá. Mají tam nějaké divné třídy a jména podle chovek jsou taky nějaká....neznámá. Je tam cosi Erindery co máme v rodokmenu,ale nic mi to neříká - asi jsem na to moc hloupá..
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 9 Bře 2009 12:12
- Nahlásit
Vlasta
Oni mají jinak rozdělené třídy.Nominovaní cizinci mohou pouze do youth,yerling,open a special working.Do ostatních mohou pouze Angličani.Letos se ve psech nepřihlásil skoro nikdo se známých psů.Posuzovatelka preferovala zlaté,vyzáblé,takže prý ve psech nebylo pomalu co k vidění.Za to ve fenách prý byly skvosty.Mám z dobrého zdroje,že se oba posuzovatelé nemohli dohodnou na BOBovi,on chtěl fenu ,ona psa - Angličana!!!.Nakonec přišel posuzovatel gundog skupiny/ o BIG/ a ten rozhodl - no fražka.V goldenech si na Boba nepustí nikdy neanglického goldena.
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 9 Bře 2009 12:21
- Nahlásit
Zuzana T
NO jo tak to potom nejsem tak hloupá když tamy byli ti psy co u nás rodokmenově nejsou - nevím kdo z výstaváků má nějaké vyzáblé trailové psy ne? Bylo tam něco z Errindery - to máme v rodokmenu a Stanroph? To mi přišlo známé, jinak nic. Ale jména majitelů ty některé znám - jezdí k nám jako rozhodčí že jo?
Cha, cha, u nás prosvítá slunko. Budu muset pozměnit strategii - minulý týden jsem začala jezdit se psy do lesa a sice jsem viděla, že půda v lese je velkých plochách jakási rekultivovaná, ale nějak mě to netrápilo - než jsem si přečetla tady téma Pozor na divoká prasata - tak teď se tam budu bát - protože potkat prase tak mě trefí šlak - myslivci mi říkali, že by šlo po psovi, ale to přece nedopustím a já se jich bojím.
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 9 Bře 2009 12:50
- Nahlásit
Vlasta
Anglických chovek je spousty,které neznáme,ale tam to chovatelské veřejnosti neco říká určitě.U nás je to ale také - vždyt se podívej na seznam CHS na stránkách KCHLS,je jich tam mraky o kterých jsem v životě neslyšela.
Ty rozhodčí,které myslíš už mají svou pověst jako dlouholetí chovatelé,takže jsou pojem.Ale i u nás vyhrává relativně neznámá jména - ale po známých plemenících nebo matkách.
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 9 Bře 2009 13:52
- Nahlásit
Zuzana T
JJ, hele taky se bojíš těch prasat? Mě to teď vrtá hlavou. Greeňák je takový praštěnec, že by šel určitě podívat co to je a pak by neutekl.... měla jsi ho vidět jak se se mnou díval na Crufts a jak ho zajímalo co tam ti psy dělají, mazánek...
|
bilksa
Člen |
# Zasláno: 9 Bře 2009 14:00
- Nahlásit
Vlasta
Neboj, prasete by se rozhodně bál, většina psů se prasat bojí. A potkat v lese přes den prase je dost vzácnost - jsou to plachá zvířata, takže ty když jdeš se psem, tak před tebou uteče. Jediný případ, kdyby vás chtělo napadnout by byl tehdy, když by prase bylo raněný.
Jinak co se týče známých jmen chovek, tak já se neozývám, protože my jsme taky z dost neznámé. Od Kletecké hráze skoro nikdo nezná.
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 9 Bře 2009 14:06
- Nahlásit
bilksa
Jenže víš co? Greeňák přece musel z toho rozoraného lesy ty prasata cítit ne? A přesto lítal a choval se jako za barákem na louce - myslíš, že by prchal? A třeba tam to prase bude spát a my na něho narazíme.....
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 9 Bře 2009 14:17
- Nahlásit
bilksa
Eisertovi nejsou neznámí,jen nechodí často po výstavách.
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 9 Bře 2009 15:03
- Nahlásit
Teď jsem opustila myšlenku na prasata a napadlo mě, že budu muset koupit antiparazitární obojek - jak psala Zuzka klíšťata už jsou. Pořád kupuju Kiltix, máte nějaký lepší tip a kde se dá objednat? Na jednoho psa jsem ho brala ve Zverimexu, ale 450x2 letos je docela dost. Greeny měl ještě loni spot, ale raději bych ten obojek, připadá mi lepší a vydrží skoro do podzimu.
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 9 Bře 2009 16:36
- Nahlásit
Vlasta
Já používám už třetím rokem Scalibor - nesmrdí a bužírka je tenká a měkká.
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 9 Bře 2009 16:51
- Nahlásit
Zuzana T A funguje dobře. Já za sezonu tak 10 přisátých klíšťat i přes obojek tahám. Greeny je očkovaný na borelku, ale Kejsi není. A kde ho kupuješ?
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 9 Bře 2009 16:51
- Nahlásit
Tady najdeš lerošní vítěznou fenu na Crufts.
www.dutchconsolidation.nl
jmenuje se Dutch Consolidation Who´s Next
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 9 Bře 2009 16:57
- Nahlásit
Zuzana T
Prosím tě,mrkni se na ty uvedený stránky do štěňat. Chápu správně,že ten pes má trojkový nohy? To snad ne?
|
Roxana
Člen |
# Zasláno: 9 Bře 2009 17:13
- Nahlásit
jana33
Prosím tě,mrkni se na ty uvedený stránky do štěňat. Chápu správně,že ten pes má trojkový nohy? To snad ne?
ahoj, ze sem lezu - pokud tomu dobre rozumim, pes je v GB, a tam maji jine hodnoceni - BVA, 3:3 je skore co by melo odpovidat OFA Excellent neboli FCI 0
|
bilksa
Člen |
# Zasláno: 9 Bře 2009 17:13
- Nahlásit
Vlasta
Jsem přesvědčená, že by utekl. To, že je cítí a běhá po stopě je normální, ale třeba Charlotte se bojí prasete, i když je zastřelený.
Zuzana T
Je fakt, že Eisertovi se věnují chovu už strašně dlouho. Po výstavách moc nejezdí - to spíš s kernteriérama. Ale teď na klubovce budou vystavovat v pracovní fenku.
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 9 Bře 2009 17:15
- Nahlásit
Roxana
Aha,já myslela,že je to blbost,ale u feny maji HD B,tak mě to zmátlo. Nedošlo mi,že on je Anglán a ona Holanďanka
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 9 Bře 2009 17:21 - Změnil/a: Zuzana T
- Nahlásit
jana33
Jani ne to je BVA 3:3 a to je super výsledek.
Jinak pes je anglické krve od Xanthosů,ale vlastní ho Holanďanka M.Geritsen z CHS Beerse v.d. Hoeve / snad jsem to napsala dobře./Ona si zvláště u krycích psů nechává dělat BVA.
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 9 Bře 2009 17:26
- Nahlásit
Vlasta
Mám ho přes Evu z velkoobchodu,ale nevím ,jak letos,když spřísnili pravidla prodeje parazitálních přípravků.
|
bilksa
Člen |
# Zasláno: 9 Bře 2009 18:00
- Nahlásit
A neničí se jim srst na krku?? Charlotte měla obojek jako malinkatá, a pak jsem jí ho nedávala.
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 9 Bře 2009 18:05 - Změnil/a: Zuzana T
- Nahlásit
bilksa
Se Scaliborem nemají feny ani zničenou srst,ani alergické reakce,jako např u Kiltixu.Chce to vyzkoušet,nám to sedí.
V sezóne dávám oběna B- komplex.
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 9 Bře 2009 18:07
- Nahlásit
Zuzana T Zuzko tedy ta fena je ale nádherná! A dokonce je po štěňatech. Jdu to tam ještě projet. Je u nás nějaký dobrý pes po tom jejím otci?
bilksa Já u staršího používám obojek odmalička a neničí. Na zlaťákovi je výhoda, že se zaboří do srsti a ani není vidět - kámoška má dogu a kníračku a tam je vidět a vypadá to divně.
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 9 Bře 2009 18:09
- Nahlásit
Vlasta
Vlasti pouze moji operovaní chlapci ,joou krásní,ale nemohou do chovu.Já byla jediná,která jsem s Shamrockem kryla,ale bohužel si s Cathy totálně zdravotně nesedli.
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 9 Bře 2009 18:13
- Nahlásit
Zuzana T Kecám, ty štěňata měla ta její druhá fena.
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 9 Bře 2009 18:14
- Nahlásit
Zuzana T Jsme se tak nějak překryly se psaním
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 9 Bře 2009 18:17
- Nahlásit
Mají obě feny po stejné matce, ale ta se mi moc nelíbí, dcera je hezčí - myslím........
|