Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / golden retriever
<< 1 ... 54 . 55 . 56 . 57 . 58 . 59 . 60 . 61 . 62 . 63 . 64 ... 182 . 183 . >>
Autor Zpráva
Zuzana T
Člen
# Zasláno: 3 Bře 2009 11:13 - Změnil/a: Zuzana T
- Nahlásit

Marie Šustová
Jo také by bych byla pro - někde to mají - ve Francii?
Jen bych kategorizaci udělala i u fen - vem si,kolik psů opravdu zasáhne do chovů v ČR.Ketrin má pravdu,pokud vyjde DKK a veverky,tak najít populárního psa a honem na štěňata ,bez ohledu na to,jestli se k sobě ti dva hodí v typu a rodokmenu.Pokud se to tu bude v chovech praktikovat jako doposud,nikdy nebudeme mít goldeny typově vyrovnané,prostě je to každý pes jiná ves.

jkohy
Člen
# Zasláno: 3 Bře 2009 11:24
- Nahlásit

Zuzana T
ahojky tak jsme zpět z vycházky máme 8 měsíčního goldena

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 3 Bře 2009 12:29
- Nahlásit

HanuleGR
10 - 15 bych řekla že je průměr,zajemci to ale tlačí o dost níž.Jak říká |Mája je dost podstatný rozdíl v kvalitách vrhů ,v kvalitách rodičů ,kde je požadovaná cena štěněte podobná.
Zájemci je dost často jedno,jestli mají rodiče kvalitní rodokmen,dobré zdraví,zkouška atd,že majitel feny dá i 1000 euro za krytí v zahraničí,oni chtějí zlaťáka za co nejnižší cenu a přitom chtějí prvotřídní kus.

HanuleGR
Člen
# Zasláno: 3 Bře 2009 12:47
- Nahlásit

Zuzana T
Jj, díky, myslím, že lidi poučí až zkušenost,že mají koukat na výsledky zdraví atd., ale ono to je stejně vždycky sázka do loterie...teď jsem někde četla, že i opakované spojení po dobré zkušenosti může být podruhé propadák.....asi je to jako když člověk chce psa bez PP,protože nebude jezdit na výstavy a pak zjistí,že je to úplně o něčem jiném.....holt se do spousta věcí prohlédne až když se to zažije na vlastní kůži....

choco
Člen
# Zasláno: 3 Bře 2009 12:51
- Nahlásit

HanuleGR
Ahojky...můžu jen trochu OT? Co nožky u Charliho? Kulháte občas nebo jste úplně ok?

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 3 Bře 2009 13:11
- Nahlásit

HanuleGR
,pejsek není hračka na klíček,vždycky jdeš do rizika.
Já se taky zbláznila do té své zrzky a jela pro ni přes celou Evropu za cenu tady v ČR nemyslitelnou a vím,že mi to nemusí vyjít.Zatím jsme pěkní,šikovní,nekulháme jsme děsně mazliví ,tak si nemám nač stěžovat.Ostatní se uvidí,ale už teď jsem spokojená s tím, co mám.

LuckaH
Člen
# Zasláno: 3 Bře 2009 13:15
- Nahlásit

Já osobně si myslím, že se kvalita goldenů v posledních třeba pěti letech docela zlepšila a běhají tu hezká zvířata... Ovšem to, že se produkují i ta nekvalitní, to bude asi pořád a je to jen na svědomí konkrétních chovatelů. Majitel krycího psa nemůže ovlivnit, kolik bude mít fena, kterou jejich pes kryl, vrhů, za to odpovědnost mít nemůže. Jak tu bylo řečeno, když odmítnu krýt svým psem fenu, tak si majitel feny stejně najde jiného psa. Ovšem krýt svým krycím psem každou fenu, která se namane taky asi není zrovna dobrý - a to už majitel psa ovlivnit může...

A co se týče otázky zde zmiňované feny, která bude mít v pěti letech a pár měsících svůj pátý vrh - u této feny jsem hlavou kroutila už před asi dvěma roky, kdy jedny štěňata odešli do nových domovů a do asi dvou měsíců byla fena opět nakryta... A tato fena není rozhodně jediná, na které s toto děje.
V této souvislosti by mě jen zajímalo, co takovéto produkovatele vede k takovým rozhodnutím... Možná bych trochu přivřela oči, kdyby se fena bůhvíjak dobře prezentovala na výstavách, měla senzační rodokmen, byla úspěšná v pracovní oblasti a měla super povahu a dávali se na ní supr psi a ve spojení s tímto by vznikaly kvalitní jedinci... Ale i tak bych tento počet vrhů neschvalovala, ale aspoň bych si řekla, že výsledkem jsou supr čupr štěnda... Ovšem takhle to teď není...

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 3 Bře 2009 13:26
- Nahlásit

LuckaH
Luci já to neschvaluji ani kdyby byla třeba vítězkou Crufts.Co má ta fena ze života ?Jak bude vypadat jako veteránka? Ať mi nikdo nevykládá,že má svou fenu rád,když jí tohle dělá .
Co se týče krycích psů,je škoda,že se jich tak málo využívá.Synové většinou doplácejí na slavné jméno svého otce.

Vlasta
Člen
# Zasláno: 3 Bře 2009 14:08
- Nahlásit

Zuzana T Já jsem se nyní vrátila z Prahy a vidím že diskuze tady jede. Prosím tě, to ta fena plká štěnda bez PP ne? Vždyť toto chovatelský řád žádného klubu neumožňuje - asi jsem zabržděná ale nevím o jakou jde fenu, ale to je fuk. Nebo se s tou chovností pletu?

HanuleGR
Člen
# Zasláno: 3 Bře 2009 14:31
- Nahlásit

Zuzana T
To já vím, že to není hračka...nevyměnila bych našeho chlupatce za nic na světě. Bohužel je spousta lidí, kterým je úplně ukradený osud štěňat, která vyprodukují a berou psy jen jako věc, ale pokud jim to bude tenhle stát dovolovat tak se nic nezmění. Loni v létě jsme byli s Charliem u Berounky a byla tam nějaká paní s fenkou GR (snad) a ptala se odkud jsme, když zjistila,že bydlíme kousek od nich, první věta zněla, jestli by mohl jejich fenku nakrýt....absolutní nezájem o to jestli je zdravý, s PP apod. Tohle prostě nechápu. Lexynce přeji pevné zdraví a ať Ti dělá jen samou radost.

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 3 Bře 2009 14:32
- Nahlásit

Vlasta
Je s PP,poprvé rodila v necelých dvou letech.JJ vyšlo to i podle řádu.

HanuleGR
Člen
# Zasláno: 3 Bře 2009 14:37
- Nahlásit

choco
Ahojky, kulhá po záteži, naposledy jsem to pozorovala druhý den po PZ. Chtěla jsem zkusit ho vzít na hon, ale nakonec jsem to vzdala, myslím, že by to ty jeho nohy odnesly Když protáhneme hodně prochajdu, tak se to na něm také projeví nebo když si zuřivě hraje s ostatníma psékama. Ale i tak ta operace byla to nejlepší řešení, kdyby jsme už dřív jeli za ortopedem mohlo to dopadnout ještě lépe. Přidávám Nutradyl nebo teď zrovna Alavis 3 a mám pro něj i Proenzi Hyal, zkusím až dobere Alavis. Co vy jak jste na tom?

LuckaH
Člen
# Zasláno: 3 Bře 2009 16:38
- Nahlásit

Zuzana T
Tím přimhouřením očí jsem myslela, že bych to snáz jako pochopila, důvody toho chovatele, proč to dělá... Dál jsem psala, že bych i tak tento počet vrhů neschvalovala... Přijde mi to děsný.

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 3 Bře 2009 16:40
- Nahlásit

LuckaH
JJ,je.
Holky přišel výsledekjak to bude dál nevím.....

LuckaH
Člen
# Zasláno: 3 Bře 2009 16:41
- Nahlásit

Zuzana T
A co praví výsledek? Jaké jsou možnosti?

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 3 Bře 2009 16:43
- Nahlásit

LuckaH
žádné

choco
Člen
# Zasláno: 3 Bře 2009 16:54
- Nahlásit

HanuleGR
Tak já už to na něm právě půl roku pozoruju taky, nejdříve to bylo fakt po zátěži velký, kdy jsme třeba tři dny po sobě něco dělali, po podzimkách ani ne, tam bylo docela dost času mezi jednt.discipl., ale už asi tak dva tři měsíce mi přijde,že to je čím dál častější, je fakt,že jsme začali hodně chodit na dlouhé výlety s bandou psů,ale začne kulhat, třeba i po hodinové procházce v týdnu...dlouho jsme se odhodlávala tam znovu zajet,až te´d tam teda jede kamarád s feňulí a tak jsem se přidala k nim, tak právě uvidím, co mi na to řekne...

LuckaH
Člen
# Zasláno: 3 Bře 2009 17:22
- Nahlásit

Zuzana T

Vlasta
Člen
# Zasláno: 3 Bře 2009 17:26
- Nahlásit

Zuzana T Zuzko, to je mi moc líto, na to se nedá nic říct,všechna slova jsou zbytečná.

jana33
Člen
# Zasláno: 3 Bře 2009 17:34
- Nahlásit

Zuzana T
To je mi moc líto,doufala jsem,že to dobře dopadne

bilksa
Člen
# Zasláno: 3 Bře 2009 18:03 - Změnil/a: bilksa
- Nahlásit

Zuzi, je mi to strašně líto... Opravdu se to asi takhle vyjádřit nedá...

Bojujte a držte se!!

Ketrin
Člen
# Zasláno: 3 Bře 2009 20:23
- Nahlásit

Zuzana T
Zuzko je mi to moc líto, přeju vám hodně sil a Jessynce to, co bude pro ni nejlepší, držte se.

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 3 Bře 2009 20:36 - Změnil/a: Zuzana T
- Nahlásit

Děkuji,za podporu.
Dneska se mladí s doktorem dohodli,že ještě není její čas,že se budeme všichni snažit jí zpříjemnit dobu,kterou bude moci v relativní pohodě strávit s námi.Každý den ráno ji dovezou k nám ,aby byla ve smečce a večer po krmení/ žere líp s mými holkami/ si ji vezmou domů.Bude ale už brát léky na bolest.Doufáme,že poznáme ten okamžik,kdy....
Jsu žehlit,musím se nějak zaměstnat.

Marie Šustová
Člen
# Zasláno: 4 Bře 2009 03:03
- Nahlásit

Zuzana T
Zuzko, to je mi moc líto, přeji ti hodně sil a drž se.

HanuleGR
Člen
# Zasláno: 4 Bře 2009 07:57
- Nahlásit

Zuzana T
Zuzko, je mi to hrozně moc líto Přeji vám všem hodně sil a Jessynce, aby to zvládala...ach jo

HanuleGR
Člen
# Zasláno: 4 Bře 2009 08:03
- Nahlásit

choco
A dáváte něco na klouby? Nepřibral třeba? Tenkrát nám doktor říkal,že se ty procházky mají měřit spíš na kilometry než na čas. Držím palce, ať to není nic vážného. Třebas pomůže jen nějaký klidový režim.

choco
Člen
# Zasláno: 4 Bře 2009 09:30
- Nahlásit

Zuzana T
To je mi moc líto...musí to být hrozně těžký...držte se

Vlasta
Člen
# Zasláno: 4 Bře 2009 16:11
- Nahlásit

Dneska nějak mrtvo ne? Byla jsem celý den v Praze na kontrole Sparů, Maker a Globusů. Za prvé mě to moc nebaví a za druhé se to prodraží, protože třeba v Globusu měli pěkné boty od Tamarisu a tak už je mám doma.... Volal mi kolega, kterého přítelkyně si nechala kastrovat kočku. Kočka byla vykastrována minulou středu a ještě v pondělí byla špatná( nežrala, pouze pila a došla si na záchod a jen ležela, když se na ni sáhlo tak brečela) tak se ptal jestli je to normální, že ta veterinářka říká že jo. Volala jsem o radu mojí chovatelce ta říkala, že by tam s ní šla, že to není v pořádku. Oni 2x volali té své veterinářce a ta že ne, že nemají chodit že to je normální. Včera jí ze stehů začal prosakovat hnis - smrdělo to - tak zase volali a ta veterinářka jim řekla, že dneska jdou stejně na stehy a že to vydrží do dneška. Dneska naběhli a prý to není hnis, ale sádlo - prý jim říkala, že ta kočka je tlustá ( není) a dala jim antibiotika. Chápete to? Nadávala jsem jim už v pondělí, že mají jít jinam, ale oni nechtěli protože je nějaká jejich známá - no nevím, mě by tam už nikdo neviděl.

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 4 Bře 2009 16:58
- Nahlásit

Vlasta
Ahoj,Cathy byla po tak težké komplikaci v pohodě 4. den po kastraci.6 den už chtěla na normální prochajdu a musela jsem jí hlídat,aby se naválela.Dneska jí vyndali stehy a odklusala z ordinace,jako mladice.
Jessy je u nás,má léky a zdá se být dobrá,šla s námi na procházku na pole.Já jsem s ní šla jen kousek po cestě a ostatní jsem nechala lítat - byla šťastná,okusovala klacík a zatím to zvládá.Máme před s sebou 4-5 týdnů..

jana33
Člen
# Zasláno: 4 Bře 2009 17:01
- Nahlásit

Vlasta
Co znám kočky po kastraci,tak druhej,max. třetí den byly v pohodě. A že by přes stehy prosakovalo sádlo,to si snad doktorka dělala legraci,ne?
Zuzana T
A má to nějakou souvislost s tím úrazem? Asi ne,spíš se na to dřív přišlo,co? Achjo,moc na vás myslím, budete potřebovat hodně síly

<< 1 ... 54 . 55 . 56 . 57 . 58 . 59 . 60 . 61 . 62 . 63 . 64 ... 182 . 183 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání