Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / golden retriever
<< 1 ... 45 . 46 . 47 . 48 . 49 . 50 . 51 . 52 . 53 . 54 . 55 ... 182 . 183 . >>
Autor Zpráva
Zuzana T
Člen
# Zasláno: 28 Úno 2009 17:08
- Nahlásit

Vlasta
Ježiši máš pravdu předsedo - byla nejlepší mladý pes.

Vlasta
Člen
# Zasláno: 28 Úno 2009 18:22
- Nahlásit

Zuzana T Zuzko a kde ještě se dá změřit a spočítat zuby? Na klubovce?
A když nevím u kterého klubu budu případně uchovňovat je to jedno od koho si to nechám napsat? A stačí, že Greenovi bude rok, nebo kdy se to nechává zapsat. To jsou věci, které nevím protože se starším jsme tak daleko nedošli....

Vlasta
Člen
# Zasláno: 28 Úno 2009 18:38
- Nahlásit

Teď jsem koukala, že paní Šustová má na stránkách krásná videa štěňat s hudbou a titulky - moc hezky uděláno! I u Elišky jsou šTěňata aktualizovaná.

bilksa
Člen
# Zasláno: 28 Úno 2009 18:50
- Nahlásit

Video je opravdu krásný!! A mrňouskové jsou taaaak roztomilí!!!

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 28 Úno 2009 19:18
- Nahlásit

Vlasta
O kontrolu chrupu a přeměření můžeš požádat rozhodčího na každé výstavě.Většinou se to dělá až po ukončení posuzování.

Vlasta
Člen
# Zasláno: 28 Úno 2009 19:54
- Nahlásit

Zuzana T No jo, ale tak dlouho tam nejsme Jedině že bychom něco vyhráli A je to od jednoho roku - jako aby to bylo platné????

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 28 Úno 2009 19:55
- Nahlásit

Vlasta
JJ po roce života.

Vlasta
Člen
# Zasláno: 28 Úno 2009 20:58
- Nahlásit

Zuzana T Děkuji za radu - fakt jsem to nevěděla. Asi jdu spát...

bilksa
Člen
# Zasláno: 28 Úno 2009 21:06
- Nahlásit

Já čučím na Miss - ne, že by mě to nějak bralo, ale je tam holka od nás z Třeboně, tak se na to mrknu.

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 28 Úno 2009 21:44
- Nahlásit

tak dobrou

bilksa
Člen
# Zasláno: 28 Úno 2009 22:50
- Nahlásit

Zuzana T
Zuzi, koukala jsem na složení fish4dog a jsou tam taky brambory. Nevadí to?? Vždyť brambory pejsci nesmí.

bilksa
Člen
# Zasláno: 1 Bře 2009 08:20
- Nahlásit

Přeji všem dobré ránko!!

Vlasta
Člen
# Zasláno: 1 Bře 2009 08:41
- Nahlásit

bilksa Taky jsem si to myslela - že brambory psi nesmí - ale omyl,pak na radu veterinářky jsem svému alergickému staršímu psovi dávala dietu složenou pouze z vařených brambor a krůtího masa - pomohlo to! Právě proto, že tyto dvě položky psi nedostávají nemůžou na ně být alergičtí a potom se přidáváním dalších jídel přijde na to, na co je pes alergický.
Hele ta vaše třeboňačka tu Miss vyhrála ne - něco jsem slyšela v rádiu.

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 1 Bře 2009 09:53
- Nahlásit

bilksa
Vařené brambory psem projdou,aniž by si z nich něco vzal,syrové v podobě moučky se přidávají do krmiva.Zjistilo se snad,že je to pro psa zdravější přísun sacharidů.Ale to neříkám,že bych to věděla na tuty.V každém případě je to teď hit a ve většině holistických krmivech už brambory jsou.
Jsem zvědavá,jak to Charlotce pojede,naší malé to chutná moc.
Eva teď začala testovat tu novou Acanu - pacifica,grasslands a harvest.Je to zajímavé složení a vyjde levněji,než fish4dog.

bilksa
Člen
# Zasláno: 1 Bře 2009 10:22
- Nahlásit

Vlasta
Jj, vyhrála. Ona už se je modelkou od patnácti, tak na ní bylo vidět, že umí chodit, mluvit. Byl to rozdíl.

Holky, díky za radu kolem těch brambor - byla jsem z toho překvapená.
Charlotte jsem koupila malý balení a moc jí chutnaly - dokonce i ovčanda si do toho kousla a to je co říct. Máme ještě objednaný pytel Hill´sek, tak až je spotřebujem, objednáme velký pytel Fish4dog.

A co si myslíte o Orijen?? Píšou, že používají ovoce a zeleninu.

Vlasta
Člen
# Zasláno: 1 Bře 2009 13:54
- Nahlásit

My jsme se před chvílí vrátili ze cvičení a byl to doslova děs! Greeňák předstíral, že nevidí neslyší a nic kromě kousání klacků neumí - přitom ještě ve čtvrtek jsem s ním byla procvičovat a docela dobrý - a zase mi hází aport pod nohy - takže se máme vrátit úplně na začátek

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 1 Bře 2009 15:03
- Nahlásit

Vlasta
Tak to jste na tom stejně,jako já my.Někdy se nedaří.

bilksa
Člen
# Zasláno: 1 Bře 2009 15:07
- Nahlásit

No tak to je nás víc - Charlotte aport neustále pouští pod nahy, už jsem z toho nešťastná.

Vlasta
Člen
# Zasláno: 1 Bře 2009 16:05
- Nahlásit

bilksa My máme doporučení vrátit se k domácímu drž a pusť, tak to budeme zkoušet. Přitom minule i předminule jsme byli chváleni za pokroky. A teď dokonce dělal, že ten aport nevidí Odcházím na výborovou schůzi - máme za 3 týdny svod a bonityci a výstavu NO - tak to určitě bude samé úkoly.

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 1 Bře 2009 17:16 - Změnil/a: Zuzana T
- Nahlásit

Tak hlásím,že je Lexy jako počasí.Dneska jsme na konec venčení procvičovaly cvičitelkou předepsanou sestavičku a Lexy makala výborně - dokonce i upalovala s aportem ke mě rychle.Jen třetí dumík už byla spíše dohledávka,než marking.
Máme procvičovat:Vzít psa ,najít v terénu přechodové místo/ tráva,pole,strom atd - nějaký markant/,dojít tam se psem u nohy,s trilkem naházet více aportu kolem toho místa.Pak se otočit a odejít 20a více metrů, dle schopností psa a od nohy ho poslat pro 1. aport.Když ho přinese,otočit se popojít jinam a cvičit něco jiného,např.čístý aport.Pak se zase vrátit na přibližnou vzdálenost a s povelem dopředu vyslat psa k markantu,1,5m před aporty popiskováním navádet.Opět odejít a cvičit např 2 aporty do V a opět se vrátit a vyslat psa.Pro nás jsou tři aporty maximum.U toho posledního si už nepamatovala místo ,ale nechala se navést.Cvičí se to tak prý pro to,aby pes člověku věřil u aportu na neviděnou,že tam kam ho posílám a signalizuji- něco určitě je.

Už se tu dlouho neobjevila Bára

Vlasta
Člen
# Zasláno: 1 Bře 2009 21:02
- Nahlásit

Zuzana T Tak u této lekce tedy zdaleka nejsme. Jak děláš, že Ti nevyměňuje aporty? Greeny k tomu nemá daleko - cvičitelka je sebere, ale když jsem sama tak nestíhám....
Před chvílí jsem přišla ze schůze výboru - že jsem tam vůbec lezla - třeba půl hoďky byla debata o tom, jestli má pivo stát o 1Kč více nebo ne - pro naše pivaře otázka naprosto zásadní a hodná velké debaty, ještě ke všemu vedené z pozice těžce uražených. Teď nasmažím řízky mužovi na zítřejší cesty a padám spát - víkend je pryč ani nevím jak...

Vlasta
Člen
# Zasláno: 1 Bře 2009 21:03
- Nahlásit

Zuzana T A k těm více aportům posíláš s povelem vpřed a nebo aport - je to jako vysílačka nebo jako marking?

bilksa
Člen
# Zasláno: 1 Bře 2009 21:13
- Nahlásit

Tak to jste holky obě proti nám daleko - my máme pořád zásek u toho aportu, takže zatím nechci ani moc cvičit dál, protože tohle je základ. Je to prostě potvora.

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 1 Bře 2009 21:17
- Nahlásit

Vlasta
Pokud je to jeden aport,který pes vidí padnout,tak povel aport.Jestliže jich je pohozených více na víc směrů,tak povel dopředu s naznačením směru svým tělem a rukou,stejně tak,pokud je víc aportů po hromadě.
No výměna je problém,dneska jeden vyměnila.Ideální je mít poblíž dumíků nějakou osobu,ale co naděláš,když cvičím sama.Snažím se ji dořvat sama.

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 1 Bře 2009 21:18
- Nahlásit

bilksa
Jasně,chce to čas.Lexy mě dva měsíce nechtěla vzít žádný aport/ mezi 7-9 měs.

bilksa
Člen
# Zasláno: 1 Bře 2009 21:36
- Nahlásit

No jo, ona ho vezme, ale pak ho plivne. Už fakt nevím, jak jí to učit. Přitom trénujeme poctivě, ale...

Všichni říkají, že mám vydržet, že je to vývojová fáze, tak vydržím, ale my tu fázi máme nějak moc dlouhou...

Vlasta
Člen
# Zasláno: 2 Bře 2009 08:11
- Nahlásit

Zdravím všechny po ránu - nepřipadá V8m, že ty víkendy jsou nějaké krátké??? U nás bylo ráno teplo, paráda, ani nepršelo.

bilksa
Člen
# Zasláno: 2 Bře 2009 10:23
- Nahlásit

Dobré dopoledne!!
U nás taky krásně teplo, dokonce sluníčko. Ptáčci zpívali, až jsem se najednou začala strašně těšit na ty jarní rána, jak je ještě chladno, pak přes den sluníčko...., už aby to bylo...

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 2 Bře 2009 10:35
- Nahlásit

Pěkné dopoledne.V Praze zataženo,telno bez deště.
bilksa
Ten Orijen je výborný,jen jedné kámošce po tom fena hodně nabírala a všichni se shodují,že to dodává hodně energie asi jako Red Bull.

bilksa
Člen
# Zasláno: 2 Bře 2009 10:43
- Nahlásit

Tak do toho nejdu - Charlotte je magor už teď, natož teda po Orijen...

Vždycky se chovatelky ptám, proč jí do žrádla jako malinký přidávala energy drinky.... Já jsem sice chtěla živou fenečku, ale tohle je až trochu moc... I když ono to spíš bude tím, že žije s ovčandou a tu se ještě utahat nepodařilo, no a malá jí samozřejmě od malinka musí stačit....

<< 1 ... 45 . 46 . 47 . 48 . 49 . 50 . 51 . 52 . 53 . 54 . 55 ... 182 . 183 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání