| Autor |
Zpráva |
Lucie Kratochvílová
Člen |
# Zasláno: 19 Úno 2009 13:08
- Nahlásit
Zuzana T
Cena mě samozřejmě taky zajímá, jenomže co si myslet o inzerátu čespíka s PP za 6000? Připadá mi to hrozně málo! Připadá mi to, že se štěňata někdo snaží prodat komukoliv za každou cenu...
Jinak hrozně moc děkuju za veškeré info
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 19 Úno 2009 13:15
- Nahlásit
Lucie Kratochvílová
Jo teď jsem koukala,že je ten KELEČSKÝ POKLAD. ,ještě jsou pěkní ze Sirius pro.
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 19 Úno 2009 13:20
- Nahlásit
Lucie Kratochvílová
Jestli mluvíme o tom samém inzerátu,tak ta cena je nízká proto,že štěnda nejdou na odbyt jaksi všeobecně a chovatele tlačí čas.
|
Lucie Kratochvílová
Člen |
# Zasláno: 19 Úno 2009 13:32
- Nahlásit
Zuzana T
No jo, jenomže co je to za chovatele, když nemá pro svoje málopočetný plemeno odbyt, zájem?
Ee co že je s Kelečským pokladem? Bylo mi sděleno, že to je množárna.
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 19 Úno 2009 13:39
- Nahlásit
Lucie Kratochvílová
No majitelka těch pěkných výstavních psů je z K.P,já si to nedala do souvislosti.
Není dobrá doba na štěňata,lidi nekupují dneska nic,tak proč štěňata.A tohle málopočetné plemeno už tak málopočetné není a navíc jsou vrhy o 8-10 jedincích.Nevím,musela bys tam jet,podívat se.Rodokmeny kvalitní má,o ostatním si musíš udělat obrázek sama.
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 19 Úno 2009 13:39
- Nahlásit
Lucie Kratochvílová
Asi je to o tom, projet si všechny chovky a udělat si obrázek o každém sama.
|
Karol
Člen |
# Zasláno: 19 Úno 2009 13:40
- Nahlásit
Zajímavá diskuze...o čespících se toho moc neslyší...a vidět taky moc nejsou...takže bude asi docela těžké vybrat dobrou CHS z toho mála...
Lucie, nevím nevím, jestli se dá považovat za chybu chovatele, když nemůže udat štěňata. Myslím, že někdy je chovatel rád, že udá i ty nej štěnata z neoddiskutovatelně skvělého spojení...
A ohledně množáren to je docela těžký soudit, protože tohle slovo jsem zase já slyšela ve spojení s tou první CHS, na kterou ses ptala
Není to jednoduchý, kdybys chtěla goldena, tak je tu spousty malých útulných a osvědčených CHS, takhle to máš o hodně složitější...
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 19 Úno 2009 13:47
- Nahlásit
Karol
JJ je to tak.Teď vím momentálně o několika super spojeních,krásných štěňátkách,které jsou doma,protože zájemci sice jsou,ale za tak 4 tisíce - a rodokmen? ten pani ani nepotřebujeme!!!
|
Lucie Kratochvílová
Člen |
# Zasláno: 19 Úno 2009 14:18
- Nahlásit
Karol
chyba chovatele.. no, Zuzana T píše, že není dobrá doba na štěňata, zároveň píše, že to už zas tak málopočetné plemeno není a vrhy jsou poměrně početné, tak proč chovat za každou cenu? aby vznikaly takovéto inzeráty? http://www.inzerce2.cz/inzerat-20248/prodam-chesap eak-bay-retriever
Jako určitě, pokud se rozhodnu pořídit si jakéhokoliv psa s PP, tak budu chovatele objíždět co to dá!
Karol
Na tu první chovku jsem se ptala právě z tohodle důvodu... jestli to není množárna, a zajímaly mě názory zkušenějších lidí
|
Karol
Člen |
# Zasláno: 19 Úno 2009 14:18
- Nahlásit
Zuzana T
Jojo, Zuzko, taky bysme si teď asi vybrali...jen není ta správná doba. A hlavně, tam kde "dělají" dobrá štěňátka teď, budou je dělat i za těch 5 nebo 6 let, až to u nás bude aktuální
Týjo, ale někdy si říkám, zlatý štěně - za půl roku se s nim člověk celkem dohodne. Ale dítě...to abych čekala tak 25 let, co
|
Lucie Kratochvílová
Člen |
# Zasláno: 19 Úno 2009 14:24
- Nahlásit
Karol
čekala tak 25 let
tak to se načekáš
budou je dělat i za těch 5 nebo 6 let
To si právě taky myslím, protože u mě to bude aktuální tak za 3 až 4 roky..
|
Karol
Člen |
# Zasláno: 19 Úno 2009 14:24
- Nahlásit
Lucie Kratochvílová
Máš pravdu, chovat za každou cenu není dobře, a když člověk dopředu ví, že o ty pejsky není zájem, tak by to asi dělat neměl. Na druhou stranu...když má člověk fenečku a od jejího dětství se těší, jak bude jednou mít štěňátka - chápu i to, že pak riskuje a prostě si to přání splní. Naštěstí mám psa Ale mít fenku, asi bych se taky nechala na jeden vrh "zlákat"... člověk je hloupej. U velkých CHS je to něco naprosto jinýho.
No a k té první CHS...právě nedávno jsem si psala na netu s paní, která si odtamtud brala štěně. Dostala ho prý mezi dveřmi, špinavé, výměnou za peníze...a když už tam byla, vzala si ho, i když se jí tam nelíbilo...jenomže doma na pejska čekaly už děti a bylo jí ho samozejmě líto...takže asi tak. Matku viděla na fotce.
Jasně, že z něj může být dobrý a bezproblémový pes, ale chce-li člověk snižovat rizika na minimum, pak tudy asi cesta nevede.
A něco taky vypovídá to, že o pejscích s tímto příjmením je hodně málo slyšet - nebo teda aspoň co já vím o GR - teda, snad se nepletu.
|
Karol
Člen |
# Zasláno: 19 Úno 2009 14:27
- Nahlásit
Lucie Kratochvílová
Tak to jdeš na to ale krásně zodpovědně. Kdyby každý hledal tu správnou CHS takhle dopředu...tak by se prodala asi jen polovina štěňat, co se prodá
Protože většina lidí podle mě jedná dost impulzivně. Objeví se nápad a za měsíc chtějí mít chlupáče doma...a odkud a jakýho, to je u prvního psa a prvních obrovských sum za veterináře obvykle jedno.
Dodnes nemůžu uvěřit našemu začátečnickému štěstí!
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 19 Úno 2009 14:32
- Nahlásit
Karol
Přesně jak píšeš jsem si sháněla prvního GR - a štěstí nepřišlo, přestože je s PP tak jsme prooperovali majlant v nohách. U druhého už jsem pečlivě vybírala....
|
Lucie Kratochvílová
Člen |
# Zasláno: 19 Úno 2009 14:33
- Nahlásit
Karol
Jenomže pokud se na chov psů budem koukat JENOM jako maminky štěňátek, tak to časem povede do pekla a že už se docela dost plemen v tom pekle smaží... Tohle mě prostě štve, já mám ráda všechny psy, psy jako takový, jako živočišnej druh, ne jenom ty svý, co je mám v posteli... A proto mi záleží na tom, abych volila dobrýho chovatele, co to bude cejtit tak nějak podobně jako já... protože mu bude záležet na budoucnosti psí populace jako takový.. nevim jak bych to jinak vysvětlila, ale tak snad mě chápete )))
|
Lucie Kratochvílová
Člen |
# Zasláno: 19 Úno 2009 14:35
- Nahlásit
Vlasta
Soused má taky goldena, už v roce měl za sebou dvě operace s kyčlema já se toho bojim jak čert kříže!!! Je s PP, můžu zjistit chovku, ale bude to až příští týden..
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 19 Úno 2009 14:37
- Nahlásit
Karol
,to samé si občas říká chovatel - to jsem měl tedy štěstí na majitele....
Lucie Kratochvílová
Tak to máš dost času si prohlédnou všechny chovky,mrknout se na nějaké výstavě a zkontaktovat se s potenciálním chovatelem.Je vždy lepší si pořízení štěněte důkladně rozmyslet.
|
Karol
Člen |
# Zasláno: 19 Úno 2009 14:40
- Nahlásit
Lucie Kratochvílová
Chápem, teda já určitě. Ale až teď, když mám psa od dobrý chovatelky a vidím kolem sebe, jak to dopadá, když někdo takový štěstí nemá.
Tak snad budeš mít u těch čespíků štěstí a někoho dobrýho najdeš. Tím, že jich přece jen není moc (ať si Zuzka, co chce říká, tady na Proseku není ani jeden a to je velký sídliště ), tak je problém i sehnat informace - asi těžko budou mít někde vlastní diskuzi apod. Ale jestli máš tolik času, šla bych na to asi přes výstavy...omrknout katalogy a pak i osobně vybrané jedince oslovovat.
Vlasta
Tak to pak chápu, že jste volili CHS, kterou jste zvolili. N ejsi myslím zdaleka jediná, kdo tam šel právě pro tu co největší jistotu, že to napodruhé dopadne líp
Mizím, tohle si můžou dovolit fakt jen psí mámy
Jo a fotky u Radky jsou super!
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 19 Úno 2009 14:45
- Nahlásit
Lucie Kratochvílová
My máme 3x lokty za sebou.......
|
Lucie Kratochvílová
Člen |
# Zasláno: 19 Úno 2009 14:56
- Nahlásit
napadlo mě, jestli se taky čespíci nevyskytojou spíš v myslivecký praxi.. že jako nejsou vidět na těch sídlištích
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 19 Úno 2009 15:08
- Nahlásit
Lucie Kratochvílová
Bingo - čespík je každým coulem spíš pracovní pes - potřebuje vyžití,nemusí moc psí konkurenci ve svém teritoriu,také je to neobvykle hlídací retriever.
Myslím,že s DKK a DLK takové problémy jako labíci a goldíci nemají,ale pohlídala bych si dobrou povahu,to si myslím je jejich slabina.
Vlasta
Tak si říkám,jestli mě majitelé mého áčkového vrhu,také zasunuli do škatule špatných a nezodpovědných chovatelů,vzhledem ke zdrav.výsledkům .No snad jsem si béčkama napravila reputaci
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 19 Úno 2009 15:14
- Nahlásit
Zuzana T
Zuzko to určitě ne, já vím, že ani tentokrát to nemusí vyjít,ale sama dobře víš, že jsou chovky, kde je to tradicí a přesto se vesele chová dál ( i na sourozencích mého psa) a nakupují tam takoví jako já na začátku.....
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 19 Úno 2009 17:53
- Nahlásit
Vlasta Mám dneska ale blbý den, po cestě z práce mě vyfotili policajti jak jedu v obci cca 80. A já blbka ještě jsem je dost daleko viděla a říkám si, co tady ty geodeti vyměřují??????? Stál tam jenom jeden a u něho takový vysoký stojan s foťákem a toho jsem si všimla až bliknul blesk - až přijde ta fotka tak tam budu jak Kelišová - otevřená huba a čumím přímo na něho..... Poté mě nenapadlo nic jiného než volat manželovi kolik to bude stát a kolik bodů mi seberou a nedošlo mi, že za m,nou jede kolega z práce. Až mě to napadlo, tak mu volám - no a samo, už tam byl a byl vyfocen taky.....
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 19 Úno 2009 18:43
- Nahlásit
Vlasta
No to zní jako "blbej fór",je to tedy pech.Rychlost o 30 bude asi něco stát,ale body jdou to myslím dva.To auto je psané na tebe nebo na manžela? Jestli na něj,tak stále platí,že nemusí udat osobu blízkou.Mě také jednou vyfotili,předvolali manžela a ten řekl,že to on neřídil - bylo vidět,že je to ženská- nemohli nic dělat.Vím,že se má tohle pravidlo zrušit,ale snad stále platí.
|
Ančí a Žufrik
Člen |
# Zasláno: 19 Úno 2009 19:24
- Nahlásit
Čespíky jsem potkala při dogtrekkingu, canicrossu, i u záchranářů. Za to čest goldenů při sportovních akcích často zachraňujeme jen my...
Pokud se některý retrívr na takových akcích ukáže, na 90 % je z Vlčích chs
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 19 Úno 2009 19:32
- Nahlásit
Zuzana T Auto je služební - takže mě to nemine...firma to zatloukat nebude. A stát to bude min.pytel granulí - mám na sebe vztek! Přitom je to taková díra obec, je dlouhá a vím, že tam občas měří, zpomalila jsem na kraji, projela zatáčky a skoro u konce kde jsem už přidávala stáli..... jenomže změnili taktiku - vždycky bylo vidět auto - a ne jeden voják v poli a já geodeti ..... no dobře mi tak, jezdím tam už 5 let denně stejnou trasu 50km tam a 50 zpátky - jooo tak dlouho se chodí se džbánem pro vodu až voda dojde...
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 19 Úno 2009 19:41
- Nahlásit
Vlasta
Hm,tak to je blbý,firma asi pokutu nezacáluje,co?Snad to ukecáš,jsi ženská!Teda nesmí tam sedět statná příslušnice.
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 19 Úno 2009 19:55
- Nahlásit
Zuzana T To si myslím neukecám. Možná jsem měla hned zastavit a hodit řeč třeba by to ještě vymazal. Netuším jak daleko to měří, ale než jsem začala přidávat tak jsem jela těch 50. Mám novou Fabku a celkem dobře jede a ze trojky má celkem slušné zrychlení - tak se vždycky kochám, tak jsem se pokochala...
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 20 Úno 2009 08:02
- Nahlásit
Zdravím všechny - u nás opět sněží. Včera jsem na procházce po leouce přemýšlela o pořízení sněžnic - zapadala jsem po kolena - doufám, že i psi mi posilují - ovšem oni s viditelně menší námahou než já
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 20 Úno 2009 09:06
- Nahlásit
Vlasta
Tady taky sněží a ráno jsem koukala na předpověď - bude sněžit prakticky denně až do konce příštího týdne - sněžnice budou aktuální i do Prahy!
|