| Autor |
Zpráva |
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 2 Bře 2009 11:43
- Nahlásit
Já se těším na hodně zelené - už tedy méně na klíšťata.
bilksa
Nezoufej, s živým psem se prý daleko lépe dělá než s tím pomalým. Asi jo, já mám jednoho pomalého a nyní s malým je to fakt lepší. Tedy musím vychytat, že to s ním neumím, ale zase když vidím na cvičáku potrefené maliňáky tak ten můj je ještě v pohodě.
|
LuckaH
Člen |
# Zasláno: 2 Bře 2009 12:52
- Nahlásit
K tomu Orijenu - taky jsem ho chvíli dávala, ale dospělé feně, které jsem uspokojovala její chutě pachutě, protože často zlobí s jídlem, spotřebovali jsme asi 4 kg... Když se kouknu na jejich krmivo pro štěňata velkých plemen, kde uvádí, že obsahuje 42% bílkovin, sacharidů 18% a tuků 16%, tak si myslim, že to pro ty puppíky teda moc vhodný není Ale nijak moc se v tomhle dopodrobna nevyznám...
|
bilksa
Člen |
# Zasláno: 2 Bře 2009 13:52
- Nahlásit
No to moje stvoření se téměř maliňákům vyrovná. Je to fakt magorka.
Jinak díky za rady kolem Orijen.
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 2 Bře 2009 18:00
- Nahlásit
Dneska u nás byla Jessy,má léky na bolest,tak byla veselá a v celku v pohodě,jen se snaží si sundavat bandáž a lízat jizvu.Výsledky zase nejsou,tak se návštěva vet.odkládá na zítra večer. Ach jo.
|
bilksa
Člen |
# Zasláno: 2 Bře 2009 18:54
- Nahlásit
Zuzana T
Ježiš, to čekání je nekonečný, to je fakt hrůza. Tak držíme palečky!!
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 2 Bře 2009 18:55
- Nahlásit
Zuzana T
Teď říkal syn ,že možná až na středu .Děsný
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 2 Bře 2009 20:24
- Nahlásit
Zuzana T Sakra to tedy nezávidím. Já bych pořád přemýšlela jestli to zpoždění znamená dobré nebo špatné zprávy. Jdu spát - doufám, že mi to psí hoši dovolí, venku hárá fena a Kejsi sexuálně obtěžuje Greena, akorát přitom děsně kníká a Green jak si to nechce nechat líbit tak na něho útočí a dělají furt bordel.
|
bilksa
Člen |
# Zasláno: 2 Bře 2009 21:25
- Nahlásit
Vlasta
Ještě, že takovéhle problémy nemáme...
Zatím jsme se nehárali, takže u nás je to v pohodě.
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 3 Bře 2009 08:07
- Nahlásit
Taky máme takové odpaďáky - nenažrance? Teď jak slezl sníh mi Greeny žere vše co najde - když je na vodítku tak dobrý, ale na louce včera žral srnčí bobky a ještě bramborové slupky( co někdo nosí do lesy zvířátlům...). V neděli na cvičení si v lese našel lidské h....o a taky musel ochutnat - pak nám pěkně smrděly dumíky . jediné co nědělá - zatím - že se v tom humusu neválí.
|
Marie Šustová
Člen |
# Zasláno: 3 Bře 2009 08:09
- Nahlásit
Zuzana T
Zuzko držíme palečky. Carmen se pod uchem udělal hotspot a tak odkládáme vyndání bulky. Vůbec netuším, jak v zimě se jí to mohlo stát. Jestli si to nějak škrábla packou a pak se to podebralo
Nové info z porodní bedýnky - flatíci:
Máme na stránkách nové video a pár fotek.
Štěňátka jsou zdravá, začínají se nám otevírat očka, už se neplazíme a docela slušně lezeme, Rozárka je stále kojí a asi kvalitně protože se pak hezky stočí na hromádku a spí. Kňourání se začíná měnit na zvuky velmi podobné štěkotu. Většinou už váží od 1100 do 1300 g, tři holky a jeden pejsek mají lehce pod 1000 g (ale dneska jsem ještě nevážila) Už jsme stříhali drápky.
Jeden pejsek půjde do Německa, jeden do Rakouska, vše ostatní bude v Čechách a v pátek mi potvrdí rezervaci na posledního pejska. 3 bych měla mít v Praze, dva v Brně, jedna fenka by měla být v Krupce u Teplic. Podle telefonátů s budoucími majiteli to vypadá na supr rodiny a dvě rodiny se byly již na štěňátka podívat.
Děkuji všem za zprávy a vzkazy.
|
Marie Šustová
Člen |
# Zasláno: 3 Bře 2009 08:24
- Nahlásit
Vlasta
Mně když Carmen sežrala lidské hovno v Krčáku, tak dostala takou facku, že jí zbytek vylétl z tlamy druhou stranou ven. Lidská hovna jsou strašná. Pak , když jsme se přestěhovali na venkov, tak toto naštěstí nehrozí, srnčí a zaječí bobky jsou "ekologické" max. se mi vyválí na poli v hnoji a pak ji musím vykoupat. Nebo ostatní. Co je nejhorší je rozložená ryba na břehu rybníka.
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 3 Bře 2009 08:38
- Nahlásit
Marie Šustová
Tak to máš super,goldenní miminka už tak na odbyt nejdou.Smála jsem se na cvičáku,že začínají černí flatíci přečíslovat goldeny.
Žraní ho..n a pod hnusů - to známe velmi dobře i to válení- goldeni jsiu čuňata.
|
jkohy
Člen |
# Zasláno: 3 Bře 2009 08:55
- Nahlásit
jo jo ten náš malej vcera prolez kazdou škarpu takže ze světlí se změnil na černou od hlavy až k patě
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 3 Bře 2009 08:56
- Nahlásit
jkohy
černá je dobrá ,jsou relativně nebarvící hnusy,zato hodně zavánějící.
|
Marie Šustová
Člen |
# Zasláno: 3 Bře 2009 08:58
- Nahlásit
Zuzana T
Já se docela bála flatích mimin, Rozárka za sebou toho až zas tolik nemá ...
Co se týká goldenů, myslím si, že si za to chovatelé z části můžou sami. Někteří, bez ohledu na kvalitu drží dost vysoké ceny za štěně a pak už není zájem. Hlavně to kazí množitelé bezpapíráků, což u flatíků tak zas markartní není. Sama mám ve smlouvě kauzuli, že se majitel zavazuje že nepoužije štěně k reprodukci potomků bez PP:
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 3 Bře 2009 09:05
- Nahlásit
Marie Šustová
Na Vaše stánky jsem se dívala o víkendu - ty videa jsou super! K těm lidským hovnům - já bych to taky řešila radikálně ( kdybych to stihla) - bohužel stane se to, když je pes na volno a já zdálky sice vidím, že něco žere ale neuřvu ho a když doběhnu většinou je po mňamce... A momentálně si u poberťáka nechci na tomto kazit přivolání, protože stejně přijde až dožere.
|
jkohy
Člen |
# Zasláno: 3 Bře 2009 09:05
- Nahlásit
jo občas ženou ceny dost vysoko my mame s pp i kdyz ne kvuli chovu ani kvuli vystavám
|
Marie Šustová
Člen |
# Zasláno: 3 Bře 2009 09:09
- Nahlásit
Vlasta
No když k němu přiběhneš ty, tak se o žádné přivolání nejedná ... Volala jsem fuj a nesmíš a běžela k ní a pak následovala ta facka.
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 3 Bře 2009 09:18
- Nahlásit
Marie Šustová
No znáš to - ceny jsou také někdy značně pod cenou i za štěňata s PP.Zkušenosti z této doby : " paní máte štěňata?Za kolik? Já bych dala tak 4000 kč a průkaz ani nepotřebuju". Je to hlavně přesyceným trhem a tím se stává,že zájemci obvolávají chovatele a berou za nejnižší cenu.Přitom nejlíp víme,že pořizovací cena je kapkou v moři výdajů za psa.
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 3 Bře 2009 09:21
- Nahlásit
Marie Šustová
Já nevolám,ale řvu fuj a naše mladá čapne ten hnus a peláší pryč,protože ví,že když jí doženu,tak o to příjde.Teď se snažím mít oči ,jako ostříž a předcházet těmto situacím.
|
Marie Šustová
Člen |
# Zasláno: 3 Bře 2009 09:26
- Nahlásit
jkohy
Nikdy jsem neměla stejnou cenu pro všechna štěňata. Z vrhu vybereš podle svého nejlepšího věomí a svědomí max 2-3 štěňata prol lidi, co mají zájem o další chov a výstavy. Ostatní jsou do rodin. A taky se může stát, že má štěně špatný skus, zálomek na ocásku a pak jsem s cenou úplně někde jinde. A když někomu stačí štěně s PP s tím, že si ho nevybere, ale že ho dostane a to je rozdíl, tak má pochopitelně cenu nižší.
|
jkohy
Člen |
# Zasláno: 3 Bře 2009 09:39
- Nahlásit
Marie Šustová
my jsme si vybrali cenová nabítka byla slušná (aspon podle mě a podle toho co jsme obvolávali ) a jsme spokojeny a popravde cena je to nejmenši to samé dam za pár měsíců za krmení ale zarazilo mě chování nekterejch rádoby chovatelů zatim budu končit dožaduje se vycházky
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 3 Bře 2009 10:04
- Nahlásit
Marie Šustová
Stejně si myslím,že nějaké extremně drahé vrhy momentálně ani nejsou.Je ale strašně moc vrhů co se narodily a ještě v brzku narodí - nabídka už překračuje poptávku a to škodí všem.Vážně si myslím,že by někteří větší chovatele měli už vážit,kolik vrhů za rok vyprodukují.
Vím např. i o feně,která bude v 5 letech kryta popáté - jaký to má smysl?
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 3 Bře 2009 10:06
- Nahlásit
jkohy
A co máte za štěndo,jestli se můžu zeptat?
|
Marie Šustová
Člen |
# Zasláno: 3 Bře 2009 10:21
- Nahlásit
Zuzana T
jj, o té vím taky. Dokonce byl Bruce krycím psem při jejím druhém vrhu. To je zodpovědnost každého. je to na zodpovědnosti majitele feny. Když já jako majitel psa odmítnu fenu, půjde majitel feny jinam.
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 3 Bře 2009 10:37
- Nahlásit
Marie Šustová
JJ,vím a máš pravdu.Nic s tím nenaděláš.
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 3 Bře 2009 10:41
- Nahlásit
Zuzana T
Marie Šustová
Já myslím že průšvih je hlavně ta obrovská kvantita na úkor kvality-vždyť v podstatě se chová na všem, co nemá DKK. Kluby by měly dbát na zkvalitňování plemene, což se ovšem evidentně neděje btw. včera jsem narazila na stránky CHS, kde na jedné feně odchovali 6 (!!!) vrhů... no ale hlavně že tam mají hodně smajlíků a vykřičníků jak to vše dělají s láskou mluvím teda o LR, ale u GR to asi bude podobné
|
Marie Šustová
Člen |
# Zasláno: 3 Bře 2009 10:58
- Nahlásit
Ketrin
proto bych byla i pro zavedení tříd chovnosti u psů, protože psi to moc ovlivňují.
Námi vzpomínaná fena GR určitě bide mít 8 vrhů do osmi let
|
Marie Šustová
Člen |
# Zasláno: 3 Bře 2009 11:00
- Nahlásit
Dneska nic nevyžehlím, prší, je pošmourno .....
|
HanuleGR
Člen |
# Zasláno: 3 Bře 2009 11:08
- Nahlásit
Všechny zdravím
Zuzana T To čekání na výsledky je hrozné, držíme všechny palce a tlapky ať je Jessynka v pořádku!
Marie Šustová
Kdy myslíte, že bychom mohli přijet na nácvik na lesní zkoušky? Bude pro nás ještě místečko?Chápu, že teď toho je hodně, že černá drobotina a vše kolem ní zabere moooc času a úsilí.
Jak se teď pohybují ceny štěňat GR,jen tak pro zajímavost? Je fakt, že pořizovací cena je to nejmenší....kdybych měla spočítat všechny finance co jsme do pséka nasypali, tak bychom už měli asi pěknou část pro hypo na menší RD Ale to je asi jako s dětmi....
|