| Autor |
Zpráva |
bilksa
Člen |
# Zasláno: 6 Bře 2009 22:03
- Nahlásit
Ono je to těžký. Já když vidím tu moji magorku, tak ta se vystavovat snad nikdy nenaučí...
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 6 Bře 2009 22:44 - Změnil/a: Zuzana T
- Nahlásit
Vlasta
Pejskovi zřejmě nesedl ten cirkus okolo - je to zvíře a ne stroj.Pak se ale uklidnil a docela se předvedl.
Já malé rasy také nemusím.Jednou jsem zažila ženskou,vytáhla z klece yorka/ byl to BOB/ a půl hodiny ho česala,lakovala,gumičkovala a zase česala a když byla hotová,jako že už brzy půjdou do kruhu,tak si ten milý sympaťák poblil celou náprsenku.
|
bilksa
Člen |
# Zasláno: 6 Bře 2009 23:02
- Nahlásit
Moje kamarádka chová kern a border teriéry, ale má je jako lovecký, takže to bere všechno s rezervou. Navíc to nejsou tihle dlouhostrstí.
V Brně jsem vlezla do pavilonu k yorkrům a myslela jsem, že se tam udusím - horší než kadeřnictví....
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 6 Bře 2009 23:07
- Nahlásit
jdu do hajan,dobrou
|
bilksa
Člen |
# Zasláno: 6 Bře 2009 23:10
- Nahlásit
Taky jdu spát - zítra jsou sobotní výcvikáři na oblastce, tak za ně musím vzít výcvik - budu mít výcvikový víkend - zítra začátečníci, pak další skupina pokorčilí, v neděli pokročilí a ještě flyball....
Dobrou!!
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 7 Bře 2009 08:35
- Nahlásit
Tedy holky vy jste ponocovaly..... mě dneska Green nechal spát vyjímečně do 7 hodin - jinak vstává před pátou a budí mě( nerozlišuje že je sobota a ne všední den) tak jsem chutě vylezla ven venčit a potkala jsem paní prudičku - prý že se nestydím nechat čůrat psi na trávník když si tam hrají děti(zrovna jsme stáli na rožku trávníku u silnice...) to mě tedy hned po ránu nabudilo a vedla jsem s ní diskuzi ve stylu: no jo, chudáci děti, viďte pani.... a baba že si dělám srandu, ale že bych si zasloužila, tak jsem jí řekla, že jo, že na jejím místě bych mě šla nahlásit, a ona že by to bylo potřeba .... no debata na úrovni. Byla to militantní antipejskařka! Pak jsme o tom přemýšlela, o tom, že sbírám hovínka a že trávníky jsou plné odpadků, střepů, někde je nablito od lidí co jsou z hospody a že potkávám chlapi kteří plivou a smrkají na zem až se mi zvedá žaludek a došla jsem k názoru, že je to stejně kráva. Nevím kdo jiný má náladu vést v 7 ráno podobné debaty.
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 7 Bře 2009 08:39
- Nahlásit
bilksa Víš co mě ještě napadlo v souvislosti s tím pliváním aportu? Mám knížku od Normy Zwolsky ( doufám, že to píšu správně) je to vyhlášená zahraniční trenérka retrieverů a ta píše, že aporty se nemají dělat často - u mladého psa tak 4 aporty za týden! Tedy nepíše do jakého věku je to mladý pes, aby prostě měl tu chuť to dělat. Já taky chodím 1-2 týdně(někdy ani to ne) a hodím jich opravdu málo. Ale taky to není dokonalé.....jen mě to tak napadlo, že jsem to četla.
|
bilksa
Člen |
# Zasláno: 7 Bře 2009 14:24
- Nahlásit
Vlasta
Taky s ní aporty dělám jen málo - chodíme cvičit tak 1-2 týdně. Včera jsem o tom přemýšlela a dneska jsem to zkusila: připla jsem dummíka na vodítko a házela jí to s vodítkem, když ke mně běžela, tak jsem jí s dummíkem malinko zatahala a donesla ho až ke mně. Tak to možná budeme teď zkoušet takhle.
Jinak, co se týče té "pání", tak to chápu - u nás ve městě se teď rozohnila válka mezi pejskaři a lázeňskými hosty. Je to šílený, policie jezdí ráno v šest a vyhání pejskaře z parku, fakt strašný...
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 7 Bře 2009 16:28
- Nahlásit
bilksa My jsme dneska byli zase v lese a zkoušela jsem se Greenovi schovávat ( to u nás na louce nejde) - byla sranda
jak rychle reagovala a hned se vracel a šel po nose. Je to mazánek, v lese je jak šílený, lítá skáče, doufám, že je to znakem pro zdravé nohy, ten můj starší co má DKK jako prase tohle nikdy nedělal.
|
bilksa
Člen |
# Zasláno: 7 Bře 2009 16:45
- Nahlásit
Tak to by se spolu vydováděli - Charlotte, jak vleze do lesa, je jak šílená. S tátou chodí na naháňky a to je úplný blázen, taky si vždycky říkám, jestli je to dobře, že je to důkaz zdravých kloubů, nebo naopak je to špatně a měla bych ji brzdit, ale to nejde...
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 7 Bře 2009 17:28
- Nahlásit
bilksa Jak vypadá naháňka - já to fakt nevím.
|
bilksa
Člen |
# Zasláno: 7 Bře 2009 18:27
- Nahlásit
No seřadí se do řady honci, a střelci a honci jdou a ženou před sebou zvěř, dělají rámus. No a střelci čekají na vhodnou příležitost...
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 7 Bře 2009 20:53
- Nahlásit
bilksa No a psi jdou na vodítku? Nebo jak?
Co říkáte na Crufts? Já jsem se tak usilovně dívala až musel syn naše psy nakrmit i vyvenčit - byl moc rád.... Ten zlaťák se mi taky moc nelíbil, připadalo mi že má slabší zadek - úhlení - co Vy na to? Jo a nejvíc se mi líbila ta braka, ta co chodila jako první a pak nic...
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 8 Bře 2009 08:37 - Změnil/a: Zuzana T
- Nahlásit
Vlasta
Zdravím,já to bohužel promigrenovala ,ve dvě odpoledne mě to skolilo tak masivně,že jsem střídala postel a wc,pomohl lék nejsilnějšího kaligru a funkční jsem byla až večer po vysílání.Jméno BOB psa mi nic neříká,ale CC fenu znám - ta je nádherná a navíc má za tatínka toho samého,co já 1. vrh.Tam se to ale povedlo i se zdravím.Také jsem koukala,že v pracovce byla 5. Aloha od Valentini Zanini/ chovatelky Eviččinýho Montyho/- to je také pěkná čubina.
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 8 Bře 2009 11:41
- Nahlásit
Zuzana T Ten finálový pes byl z chovky o které jsem nikdy neslyšela- tedy ne z té, které je možné vidět v rodokmenech psů u nás. A v pracovce tedy byli velké rozdíly v typu - třeba labrador asi špičkový trialový pes - ale vzhledově to snad ani labrador nebyl.
Máš ty migrény asi častější ze stresu ne?
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 8 Bře 2009 11:56
- Nahlásit
Vlasta
Teď mám větší intervaly mezi záchvaty ,tak 14 dni,ale zato jsou strašně silné.Váží se hlavně k hormonálním změnám,pak má vliv prudké zněny počasí a někdy mi vadí-jako kojenci - převážení na jiné místo.
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 8 Bře 2009 13:25
- Nahlásit
Zuzana TTak to je pěkně blbé. Na počasí taky reaguju - je mi špatně a točí se mi hlava. Máme to v práci asi 3 ženský a když je nám špatně díváme se na internetu na meteostanici v Doksanech( ta je asi 10km od Roudnice) a vždycky je prudká změna tlaku - takže to znám. A v autě mi bývá špatně - hlavně když neřídím - a tak si asi sama vyvolávám nervy, když se toho dopředu bojím.Jako pomíhám mi Kynedril, ale jsme po něm sjetá a spavá takže je pro mě nepoužitelný, protože na konci cesty se očekává, že budu schopná domluvit nějaký obchod. A přitom jsem často na cestách - v práci. Někdy si říkám, jestli bych nepotřebovala psychiatra
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 8 Bře 2009 13:27
- Nahlásit
Valím na cvičák - dneska krátký výcvik a další schůze kvůli výstavě a bonitaci NO - a pak ješzě musím udělat kasu. Fakt mě štve, že jsem tm lezla - připadá mi, že mám stále měně času an svoje psy.
|
bilksa
Člen |
# Zasláno: 8 Bře 2009 13:32
- Nahlásit
Ahojky!! Taky jsem byla dopoledne na cvičáku - dali jsme si poslušnost, agility a flyball. Přišla sjem docela utahaná. Teď jsem ještě uklízela.
Zuzana T
Ty migrény jsou fakt svině - kamarádka je má taky a to je mi jí fakt líto, když ji to chytne.
Jinak včera jsem to taky neviděla - musela jsem na oslavu narozenin.
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 8 Bře 2009 14:49
- Nahlásit
Dneska už je dobře .
Máme dnes rozdělené venčení.Protože ta malá potvora začíná pěkně zlobit venku,hlavně pánečka.Vzala jsem si ji do parády odděleně.Má teď takové období,že jak uvidí i v dálce jiného psa,vystartuje a už ji nedořveš zpět.Dneska jsem se na to zaměřila a jak šel nějaký pes,hned jsem ji zavolala k noze.Až na jednou jsem ji zkrotila.Pak jsme dělali marking.Dva aporty za s sebou perfektně.Pak jsme zkoušeli pamět s více aporty a jedním do V a to už šlo hůř.No stačilo to jedno procvičit,aby se moc neotrávila.Ve středu půjdeme zase spolu sami.
|
bilksa
Člen |
# Zasláno: 8 Bře 2009 15:23
- Nahlásit
Taky musím začít chodit cvičit s Charlotte sama, bez Britušky. Jak je tam Brituška, tak vůbec nedává pozor, fakt hrůza.
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 8 Bře 2009 19:02
- Nahlásit
Vlasta
teď je na pořadu obedience,koukáš?
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 8 Bře 2009 19:04
- Nahlásit
Já to taky tak musím začít praktikovat, hlavně už je déle vidět, tak aby Greeny taky pokročil ve výcviku a mohli jsem v klidu na OVVR. Dneska mi ho kámoška fotila na cvičáku ve výst. postoji - volném, zatím dodržuju rady chovatelky a vůbec na něj při stavění do postoje nesahám - a musím číct, že docela dobré - Zuzko, pošlu Ti to ke zkouknutí a ke kritickému vyjádření jo?
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 8 Bře 2009 19:13
- Nahlásit
Vlasta
,jasně jsem zvědavá
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 8 Bře 2009 20:02 - Změnil/a: Vlasta
- Nahlásit
Zuzana T Momentálně nekoukám, máme dva počítače a na jednom to nejde pustit a druhý okupuje syn prý s přípravou do školy - to nevidím zase tak jak on si myslí, ale nechci se s ním dohadovat, že díky mě bude mít špatnou známku
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 8 Bře 2009 20:11
- Nahlásit
Vlasta
,to je miláček...
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 8 Bře 2009 20:24
- Nahlásit
V pastevecké skupině jde o BIG i Briard z Čech!!Držím palce
|
bilksa
Člen |
# Zasláno: 8 Bře 2009 22:05
- Nahlásit
Tak co říkáte vítězi BIS??
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 9 Bře 2009 08:11
- Nahlásit
bilksa
To bylo jasné od začátku - terier nebo pudl.Sázela jsem na teriera.
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 9 Bře 2009 08:21
- Nahlásit
Musím se s Váma podělit o včerejší zážitek. Na cvičáku byla ta krátká schůze a přišla tam mimo jiné i jedna slečna, která má zlaťáka a borderku a dělá s nimi agility a z toho důvodu k nám moc často nechodí. Tak s ní kamarádka zavedla řeč a chtěla ji říct co je nového a a ta slečna říká, že všechno ví i to jak jsme dopadly v Brně - a to proto, že chodí na toto téma číst. Tímto tedy vyzývám naši spolučvičící aby se taky přihlásila a něčím přispěla jo???
|