| Autor |
Zpráva |
Yves
Člen |
# Zasláno: 12 Čen 2011 13:57
- Nahlásit
Pumpa no a v té knížce od Grady co posílá Monty je zas psaný, že slunečnicovej je špaténka.. a taky kopřivy. Takže jsem dneska zakoupila olej z hroznových jader
|
Monty
Člen |
# Zasláno: 12 Čen 2011 14:08
- Nahlásit
malinka
co 13 + 1 ?
|
stetisek123
Člen |
# Zasláno: 12 Čen 2011 19:01
- Nahlásit
Brala jsem z Vetamixu poprvé a objednala jen jedno hovězí srdce, tak nemám srovnání. Ořezala jsem z toho kila srdce 375 g tuku. Je to tak vždycky? Kdo berete od Vetamixu. Vzhledem k tomu, že musím psy s váhou dost hlídat, tak bych to už příště nebrala
|
vlk
Člen |
# Zasláno: 12 Čen 2011 19:11
- Nahlásit
Monty
mohu poprosit o poslání i já ???? turbocuzina@seznam.cz
|
Monty
Člen |
# Zasláno: 12 Čen 2011 19:59
- Nahlásit
vlk
jasně, pokud mi to nepůjde odeslat, tak to pošlu zítra z práce
|
Monty
Člen |
# Zasláno: 12 Čen 2011 20:06
- Nahlásit
vlk
hm, taky se mi to vrací, nemáš plnou schránku???
|
vlk
Člen |
# Zasláno: 12 Čen 2011 20:12
- Nahlásit
Monty
mě to došlo.... 10 kousků... děkuji velice mnoho....
|
Monty
Člen |
# Zasláno: 12 Čen 2011 20:15
- Nahlásit
vlk
celkově jich má být 12
|
vlk
Člen |
# Zasláno: 12 Čen 2011 20:18
- Nahlásit
Monty
aha tak dva ještě chybí.... ale schránku mám neomezenou....
|
Monty
Člen |
# Zasláno: 12 Čen 2011 20:19
- Nahlásit
vlk
poslala jsem ti ty poslední dvě ještě jednou, tak snad dorazí, nevím proč to blbne
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 12 Čen 2011 20:21
- Nahlásit
stetisek123
Srdce obecně není zrovna šťastná volba pro psy, které je třeba s váhou hlídat. Konkrétně srdce od Vetamixu občas beru, někdy je tam tuku víc, někdy míň, na gramy to nevážím, ale nepamatuju se, že by někdy třetina pytlíku byla jen tuk! Poslední dobou srdce a všechno ostatní hovězí nebylo, minule jsem vzala 1 pytlík, ale ještě to mám v mrazáku, tak nevím, jak moc nebo málo tam je tuku.
|
vlk
Člen |
# Zasláno: 12 Čen 2011 20:21
- Nahlásit
Monty
díky moc, huš dorazily....
|
Monty
Člen |
# Zasláno: 12 Čen 2011 20:25
- Nahlásit
vlk
super, to jsem ráda
|
123helik
Člen |
# Zasláno: 12 Čen 2011 21:39
- Nahlásit
ahoj,
prosím vás o názor ... Já krmím syrovým svoje tři fenky už téměř rok a jsem naprosto spokojená, moje kamarádka si ze mě vzala příklad a chce své půlroční štěně krmit taky syrovým. Problém ale je, že ona nechce dávat psovi zeleninu, ovoce ani jiné přílohy. Tvrdí, že maso, kosti a vnitřnosti, max občas dršťky psovi určitě budou stačit. Jediné, co hodlá přidávat je Roboran pro psy krmené masem - který já ostatně pro jistotu dávám taky.
Podle mě ale bude taková krmná dávka nevyvážená a obzvlášť na štěněti v růstu (velké plemeno) se to musí podepsat...
díky za názory...
|
Yves
Člen |
# Zasláno: 12 Čen 2011 21:44
- Nahlásit
asi se bojí, že by se ze psa stal králík no co, mě pes někdy taky zežere zeleninku, pečlivě přebere, a krásnýho lososa mi tam nechá.. vyžírka.
a srdce jsem měla krásný, sem tam nějaká tučná blanka, nějaká rourka, ale jinak super! rozhodně to nebyla třetina pytlíku tuku.. to byla asi nějaká kráva po infarktu co se cpala hranolkama
|
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 13 Čen 2011 08:06
- Nahlásit
Už vím jak je to s vepřovýma nožkama!!
Už několikrát tady byla diskuze o vepř. nožkách. Jestli vařit nebo nevařit a jestli má nevařená stejné účinky jako sulc.
Podle MVDr. Špručka jednoznačně NEVAŘIT. Jsem lajka, tak to vysvětlím tak, jak jsem to pochopila (třeba to někdo potom uvede na pravou míru).
Když nožky uvaříme na sulc, tak kolagen zhydrolyzuje. Hydrolyzovaný kolagen může mít na psa účinek 0 nebo 100%, ptž se vstřebává dřív než doputuje tam, kam má. Pak nedojde na správné místo dostatek aminokyselin, a proto nemusí mít žádný efekt.
V nevařených nožkách je lyofilizovaný kolagen, který se vstřebává tam, kde má a tudíž pomáhá.
|
Vero
Člen |
# Zasláno: 13 Čen 2011 09:30
- Nahlásit
Tak to je super, nevařím je, páč to děsně trvá a smrdí
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 13 Čen 2011 09:36
- Nahlásit
pawLINka
Hydrolyzovaný kolagen může mít na psa účinek 0 nebo 100%, ptž se vstřebává dřív než doputuje tam, kam má
já právě kdysi kdesi četla, že ten hydrolyzovanej je právě nejvíc účinnej?
V nevařených nožkách je lyofilizovaný kolagen, který se vstřebává tam, kde má a tudíž pomáhá
na ja, ale co pak, když u tý syrový hrozí, že třeba vzhledem k věku hrozí ucpání? Páč že jo když je pes starší či starej, tak už ty kosti tak dobře netráví. Jsem si říkala, že na starýn kolena budu právě Ešusovi ty haxny vařit (teď to je jednou vařím, jednou syrová, střídám to, jak to vyjde)
|
vladulka
Člen |
# Zasláno: 13 Čen 2011 09:38
- Nahlásit
Nebere někdo z Ostravy maso z Falca?
|
stetisek123
Člen |
# Zasláno: 13 Čen 2011 09:50
- Nahlásit
Díky za reakce na to srdce. Já to tučný schválně zvážila, mám digiváhu s odchylkou 2 g, takže mě to dost odradilo. To ořezaný jsem dala slepicím a psům jen ten čistej sval s těma rourkama a chlopněma. Já to teda ještě jednou zkusím objednat a pokud to zas bude takový sádlo po hranolkách , tak už ne.
123helik
vysvětli jí, že divocí psi a vlci taky žerou ulovenou zvěř komplet a protože většina jejich úlovků je z řad býložravců, kteří musí na uživení svého těla zblajznou velké množství zeleného, tak psi zežerou i soustu "nemasa". Třeba obsah žaludku krávy má i 100 l ! Sto litrů natrávené zeleniny. Pohrož jí, že příliš živ. bíloviny (masa) ničí psům ledviny (mimo jiné)
|
stetisek123
Člen |
# Zasláno: 13 Čen 2011 09:52
- Nahlásit
PetraK
na ja, ale co pak, když u tý syrový hrozí, že třeba vzhledem k věku hrozí ucpání?
Mně se Kačka asi před rokem z nich ucpala tak, že jsem, nekecám, to z ní dloubala prstem v gumové rukavici. Prolejvala jsem jí olejem ze všech stran a stejně se sama vykadila až po týdnu. Od té doby už haksny nedostává
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 13 Čen 2011 10:01
- Nahlásit
stetisek123
mi se kdysi takhle ucpal - neorganizovaně, obsloužil se sám Murphy - vypadalo to dost hrozivě.
Ono pro malýho psa je to vůbec myslím velká nálož kostí -celá jedna haxna.Natož, když je pesan už starší.
|
stetisek123
Člen |
# Zasláno: 13 Čen 2011 10:11
- Nahlásit
PetraK
No, Kačka je zase tadyk šéf psů a tak se organizovaně obsloužila od všech psůh a zabavila si všechny nožky pro sebe. Nanosila si je do boudy a zadelí ucpala vchod. Bylo to děsný, už jsem myslela, že půjdeme k vetovi
|
Vero
Člen |
# Zasláno: 13 Čen 2011 10:55
- Nahlásit
PetraK
Ono pro malýho psa je to vůbec myslím velká nálož kostí -celá jedna haxna
Tak já nedávám celou haxnu ani velkýmu psovi. Přece jen je to zácpotvornější než skelety.
Jednu haxnu má tak aspoň na 3x (tj. na 3 dny), když je hodně malá, aspoň na 2x.
Takže starýho čokla bych pořešila tím, že bude mít třá půlku malé haxny na víc dní... Pokud teda bude mít zuby.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 13 Čen 2011 11:10
- Nahlásit
Vero
já to, s tím, že jak dávám žrádlo dvakrát denně, tak večeře je pak vždycky jen svalovina (nejlíp mletá) se zeleninou a olejem. Tuhle mi to vyšlo blbě, že byly křídla a už to nebylo tak jako vono.
No půlka haxny jsem si už říkala taky, že by šlo, nechat to rozseknout u řežníka.
Pokud teda bude mít zuby.
a když ne , může aspoň vocumlávat
|
stetisek123
Člen |
# Zasláno: 13 Čen 2011 11:25
- Nahlásit
No oni moje holky ty kosti ani nerozcupujou. V podstatě jen okoušou klouby,ale jak měla tři, tak to stačilo. Teď se ani moc už nehejbe, tak to bůbec neriskuju
|
Vero
Člen |
# Zasláno: 13 Čen 2011 12:51 - Změnil/a: Vero
- Nahlásit
PetraK
No půlka haxny jsem si už říkala taky, že by šlo, nechat to rozseknout u řežníka.
Jasně že to jde, mně to tak u řezníka běžně sekají.
Ale není to nutné, někdy mám celou a prostě ji psovi vezmu, až odhryže, co odhadnu, že by mohlo stačit. Oproti normálním kostem je to fakt hodně tvrdé. A na víckrát si víc užije
Pokud teda bude mít zuby.
a když ne , může aspoň vocumlávat
Z toho ale nenalíže moc toho kolagénu... A bude frustrován
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2011 07:48
- Nahlásit
my sme měli včera k obědu chuťovku, nevím, kterej prasák ocumlal myš velikosti krysy. Ocas to holej nemělo ale měla bez něj tak 20cm a muž kolem toho chodil jako že to dojede kocour tak sem je musela o obídek připravit já,... nechápu proč dycky jako krkavčí matka funguje ženská
jinak v kostce: na lesklejší a hladší srst řasu a olej? dávám jim teď olivovej, ale přešel mrazem tak ani nevím, jestli ještě může být učinnej?
|
Yves
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2011 09:20
- Nahlásit
cernej caj
nooo tak to nevim, jestli si přemrzlej olej něco zachová
my dáváme lněný semínko.. a je to fest znát. jemnější a lesklá
|
Maky a Trix
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2011 09:26
- Nahlásit
cernej caj
my dáváme lososák a pes je nadejchanej... vypadá jako idiot.
|