Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / Krmení psa klasickou stravou
<< 1 ... 207 . 208 . 209 . 210 . 211 . 212 . 213 . 214 . 215 . 216 . 217 ... 247 . 248 . >>
Autor Zpráva
Monty
Člen
# Zasláno: 11 Čen 2011 10:01
- Nahlásit

malinka
mě se ty maily vrací

Yves
Člen
# Zasláno: 11 Čen 2011 10:04
- Nahlásit

někdy ho dávám, ale pravidelně mi to pes nechává, sice ne všechno, ale něco jo.. a navíc mléčným výrobkům moc nevěřím..

kachna_
Člen
# Zasláno: 11 Čen 2011 10:23
- Nahlásit

Yves
tak aspoň českej výrobek
http://www.centrumkrmiv.cz/product/plastin-5-kg-12 3/

Monty
Člen
# Zasláno: 11 Čen 2011 10:30
- Nahlásit

kachna_
taky se mi to vrací

kachna_
malinka
holky napište na můj email, já vám to pak přepošlu, email mám pod členem

Yves
Člen
# Zasláno: 11 Čen 2011 10:43
- Nahlásit

kachna_

fajné, díky

Monty
Člen
# Zasláno: 11 Čen 2011 10:53
- Nahlásit

holky, zkusím vám to večer poslat z domu, u mamky se mi to tady pořád vrací a nevím proč

woey
Člen
# Zasláno: 11 Čen 2011 11:55
- Nahlásit

Yves mléčnými výrobky kosti nenahradíš - obsahují sice hodně vápníku, ale bohužel i spoustu fosforu, takže se to spíš bere jako svalovina a ne jako kosti. POkud se ti zacpává, tak přidávat olej, aby ho to promazávalo, ale jak sama píšeš, každý pes je jiný a potřebuje jiný poměr kostí. Kdyžtak to nějak kombinuj v jedné dávce - kus skeletu a zbytek svalovina (klidně jiné maso) nebo trochu lososa a zbytek zase nějaká jiná svalovina. To množství kostí chce vychytat postupně.

woey
Člen
# Zasláno: 11 Čen 2011 11:56
- Nahlásit

A holky, tohle rozesílání mailem je taky porušování autorského práva, tak se zkuste nějak domlouvat mimo věřejnou diskuzi...pro jistotu

Baysha
Člen
# Zasláno: 11 Čen 2011 14:25
- Nahlásit

Yves
jestli tě chápu dobře, tak dostává dejme tomu tři jídla úplně bez kostí a pak jedno s velkým podílem kostí? já bych doporučila ty kosti rozdělit do všech jídel, poměr kostí podle bobku, když bude mít zácpu, tak klidně uber, každý pes potřebuje jiné množství... a přidej zeleninu, ta jednak působí proti zácpě a navíc vesměs obsahuje taky docela dost vápníku dodávání vápníku uměle bych řešila, až pokud by kosti nedostával vůbec, ono tělo není tak úplně blbý a dokáže si ze stravy vytáhnout, co potřebuje

Yves
Člen
# Zasláno: 11 Čen 2011 14:49
- Nahlásit

woey
přesně to jsem si myslela, že sice se říká že pro lidi je v jogurtech vápník dobrej, ale pro psy to nijak extra výživný není. jinak ten skelet dostává ještě třeba s kouskem játra nebo svalovinou, nebo dávám lososa..

Baysha
no snažím se mu to míchat, tu jednu dávku kostí rozdělím na dvě jídla se svalovinou, ale prostě je to na bobku znát. olej přidávám, olivový nebo rybí má v každí dávce, ať už má kosti nebo ne. a zeleniny dostává min. 200g, což je oproti masu 2:3
budu nechávat dělat rozbor krve a taky na poměr Ca:P ale teďkons krmíme dva měsíce, takže až za delší dobu.. to víte, moc přemýšlím a vyrábím problém tam, kde není

stetisek123
Člen
# Zasláno: 11 Čen 2011 15:13
- Nahlásit

Yves
spíš bych přidala vlákninu. Buď v podobě psylia (v lékárně) nebo pokud mu to jede tak zeleninu.
Jinak já k tomu přidávám i občas obyčejnej Roboran. Mám starou babču, co už těch kostí taky moc nemůže

stetisek123
Člen
# Zasláno: 11 Čen 2011 15:16
- Nahlásit

woey
ten fosfor v přílišném množství obsahují tvarohy. U dospělého psa to občas lze (štěně ne). Ale jogurty, zákysy, smetánky, kefíry, ty jsou OK

Baysha
Člen
# Zasláno: 11 Čen 2011 15:56
- Nahlásit

Yves
neřeš tolik tabulky a poměry je dobrý trošku tušit, co jo a co ne, ale stejně si to musíš napasovat na svýho psa, každýmu prostě sedne něco jinýho...
a můžeš mu třá svalovinu dát s míň zeleninou a "kostnatou" dávku s větším množstvím zeleniny, ono se to vyrovná

Fifi
Člen
# Zasláno: 11 Čen 2011 16:06
- Nahlásit

Yves
tu jednu dávku kostí rozdělím na dvě jídla se svalovinou
Tak mu ty kosti/skelety zkus michat ne se svalovinou, ale tucnejsim masem, treba vemenem, veprovym, veprovyma kuzema, kousek loje nebo lzice sadla nebo pri podani kosti zvysit tu davku oleje. Jak pise baysha, neresit tabulky a pomery, ale podle bobku to odhadnouti. Primerene, primerene. Nez resit vapnik v tabletach, experimentuj viz vyse a uvidis, ze najdes vhodny reseni.

woey
Člen
# Zasláno: 11 Čen 2011 16:11
- Nahlásit

stetisek123 Já neříkám nedávat mléčné výrobky, ale nenahrazovat jimi kosti, obzvláť pokud se to ještě přihodí ke svalovině

denyk
Člen
# Zasláno: 11 Čen 2011 17:38 - Změnil/a: denyk
- Nahlásit

Yves
jako doplněk jsem dávala Barfer s best od Caniny, můj pes zase moc kosti nechce http://www.zoohit.cz/shop/psi/doplnkove_specialni_ krmivo/mrazene_krmivo1/218566

stetisek123
Člen
# Zasláno: 11 Čen 2011 18:47
- Nahlásit

woey
ok, já jen upřesnila ten fosfor

woey
Člen
# Zasláno: 11 Čen 2011 19:53
- Nahlásit

ještě mně napadlo - dobrým zdrojem vápníku jsou mořské korály

Yves
Člen
# Zasláno: 11 Čen 2011 20:03 - Změnil/a: Yves
- Nahlásit

woey i mořské řasy, dostává denně. zeleniny si myslím, že má kolikrát až moc, skoro to vypadá, že nemá žádný maso jen samou zeleninu

Fifi no myslím, že v kůže bývá tučná dost, navíc já si ty pytlíky připravuju předem tak, že ke kostem i masu přidávám škvarky, vemeno, dršťky nebo kůže, aby to bylo mastnější, ale nějak jsem to zatím asi nevychytala no.. jinak pokaždý zakapávám olejem, zeleninou nešetřím.. ale jak říkáte, chce to pozorovat a vychytávat, no jsem pořád ještě začátečník

denyk jako doplňky mám Maxi Chondro od Canvitu, Pangamin, pupalku v kapslích, oleje, lněný semínko, Nori vločky (mořské řasy) a doma nasušené byliní myslím, že to máme docela pestré..

denyk
Člen
# Zasláno: 11 Čen 2011 21:50
- Nahlásit

Yves
no v tom přípravku od Caniny je hlavně vápník o ten tu přece šlo, nebo

denyk
Člen
# Zasláno: 11 Čen 2011 21:52
- Nahlásit

Psíček
letos jedem s psíčkem k móři, takže krevety určo budou, ale musím mu je vyloupat a lanýže nejí

Yves
Člen
# Zasláno: 11 Čen 2011 22:25
- Nahlásit

denyk
jojo jasně, já jsem se jen musela pochlubit, že to zasypáváme jak kultůristi za chvíli nám na to nebude stačit polička

Pumpa
Člen
# Zasláno: 11 Čen 2011 22:29
- Nahlásit

Yves

hele já to tady celý nečetla, ale mně se osvědčilo přidat olej, klasika slunečnicovej.... páč olivovej mi smrdí a můj čokloj dle přístupu k tomuhle oleji asi taky nebude Ital tělem i duší....

brezen2008
Člen
# Zasláno: 11 Čen 2011 22:41
- Nahlásit

tak jsem oběvila krámek kde maj pravidělně ty vetamixácký držky zelený a těstoviny tropíky

kachna_
Člen
# Zasláno: 11 Čen 2011 23:14
- Nahlásit

Monty
dík, mám drobný komunikační problém s mojí mailovou schránkou (převedli nás na nový systém)
Pumpa
mně se osvědčilo přidat olej, klasika slunečnicovej....
prej je lepší, alespoň občas dávat řepkovej, kvůli nenasycenejm masnejm kyselinám. Obecně, i lidem

malinka
Člen
# Zasláno: 11 Čen 2011 23:26
- Nahlásit

Monty
mě se ty maily vrací

no právě mám tam limit.
Máš holoubka s jinou adresou. Díky

Pumpa
Člen
# Zasláno: 11 Čen 2011 23:29
- Nahlásit

kachna_

áno áno, má pravdu, pani.....však nám i ve škole na THP řikali, že řepkovej je nejlepší. Jenomže standardně ho doma nemám, tak mu sem tam šoupnu žíci šlonečnicovýho

Pumpa
Člen
# Zasláno: 11 Čen 2011 23:30
- Nahlásit

kristovanoho, to víno se mnou dělá

Monty
Člen
# Zasláno: 12 Čen 2011 08:25
- Nahlásit

malinka
já ti to přeposílala i na tu druhou

malinka
Člen
# Zasláno: 12 Čen 2011 09:15
- Nahlásit

Monty
došlóó. Díky.
13 +1

<< 1 ... 207 . 208 . 209 . 210 . 211 . 212 . 213 . 214 . 215 . 216 . 217 ... 247 . 248 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání