| Autor |
Zpráva |
kachna_
Člen |
# Zasláno: 30 Kvě 2011 16:55
- Nahlásit
pawLINka
stetisek123
To jako bršlice?
http://www.jitrnizeme.cz/view.php?nazevclanku=brsl ice-kozi-noha-jako-leciva-rostlina&cisloclanku=200 7080126
tý jo, jako kdo by to řek, já myslela, že je fakt jenom ke vzteku
|
stetisek123
Člen |
# Zasláno: 30 Kvě 2011 17:04
- Nahlásit
kachna_
já jí teda ke květu nepustim, to by se jí u mě moc dařilo,ale je nesmrtelná jako teta
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 30 Kvě 2011 17:50
- Nahlásit
pawLINka
Ano ano, já mám ten FitBarf. Teď ho teda sypu už jen kočkám, pro psa mám Phytovet přímo na srst. Jestli jde o ten topinambur, měly by tam podle mě být hlízy, ale neřekla bych, že v té směsi je vidět něco extra jiného než kusy čehosi sušeného Každopádně topinambur máme pro králíky taky a chystáme se ho jíst všichni, tak uvidíme, jak psovi zachutná.
all
Jak tady vytváříte ty směsky bylin, možná by to chtělo něco o tom nastudovat, aby se nesešly nějaké extra proti sobě působící apod. Nebo třeba příliš mnoho močopudných. Nevím, no. Já mám bylinky nasušené každou zvlášť, takže jednou sýpnu rozmarýn, jednou majoránku... Když si přečtu složení těch Phytovetů, tak je toho tam taky dost pohromadě, ale zas si říkám, že to dával dohromady někdo, kdo tomu rozumí.
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 30 Kvě 2011 17:55
- Nahlásit
pawLINka
Teď čtu na Baronu, že topinambur je ve fitbarfu hlavně kvůli inulinu, tudíž by tam měla být opravdu hlíza.
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 30 Kvě 2011 18:58
- Nahlásit
corgi
Já mám bylinky nasušené každou zvlášť,
to mi přijde rozumný.
|
Yves
Člen |
# Zasláno: 30 Kvě 2011 19:34
- Nahlásit
já jsem právě ty bylinky prostudovala a ke kopřivě a pampelišce jsem přidala právě ty další, které už močopudné nejsou, to jsem tu kdysi psala, abych psovi neodstřelila ledviny. jinak dávám směs: bezový květ, kopřiva, pampeliška, jitrocel, řebříček, bříza-list, rukola, meduňka + nori vločky (řasa). a dávám jednu špetku (cca polévková lžíce) jednou za dva dny. tu řasu každý den a pes si nestěžoval zatím říkám, všeho s mírou jinak já suším v sušičce..
|
brezen2008
Člen |
# Zasláno: 31 Kvě 2011 08:54
- Nahlásit
já suším kopřivy,bazalku,petrželku a sedmikrásky,vono je to krásný,když na masu jsou kvítky
|
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 31 Kvě 2011 11:15
- Nahlásit
Kozičky = u nás černý bez
|
danajasa
Člen |
# Zasláno: 31 Kvě 2011 11:27
- Nahlásit
pawLINka
u nás
Jak udělat z hnědočecha léčivou bylinku né??Šmikne se mu jeho pýcha je z něho ten černý bez
|
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 31 Kvě 2011 11:39
- Nahlásit
danajasaŠmikne se mu jeho pýcha je z něho ten černý bez
Blbáááá.
|
Eldoguero
Člen |
# Zasláno: 31 Kvě 2011 11:39
- Nahlásit
danajasa
|
stetisek123
Člen |
# Zasláno: 31 Kvě 2011 13:37
- Nahlásit
tak odpověď MVDr.Štourače na ty bezinky:
Dobrý večer, květy absolutně bez problému, čerstvé plody jsou mírně jedovaté, mohou způsobovat průjmy a zvracení. Sušením, vařením či kvašením se jedovatost ztrácí.
Že bych teda dala bobulky kvasit?
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 31 Kvě 2011 13:46
- Nahlásit
stetisek123
Že bych teda dala bobulky kvasit?
no v tom linku, co jsem dávala já, z toho dělají bezovej likér
mohou způsobovat průjmy a zvracení.
Bratranec by mohl vyprávět. Pokaždý, když se vidíme a zrovna jsou bezinky, si na to vzpomene. Ač to byl zážitek zjevně velmi intenzivní, myslím, že už by ho nechtěl zažít
Já přemejšlim nad tím ostružiníkem - listem, kvůli průjmům
|
Yves
Člen |
# Zasláno: 31 Kvě 2011 18:33
- Nahlásit
čtu teď První pomoc pro psy , a v kapitole o otravách, byla zmíněna i ta naše slavná kuchyňská cibule - jedovatá je prý při množství 5-10g na kilo hmotnosti.
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 1 Čen 2011 12:58
- Nahlásit
Nemáte někdo doma náhodou rýžovar? Přemýšlím o jeho pořízení, tak bych ocenila Vaše zkušenosti.
|
woey
Člen |
# Zasláno: 1 Čen 2011 16:08
- Nahlásit
Evey Já ho mám (teda pro sebe, psovi rýži nedávám) a je z toho úplně nejlepší rýže...ale trvá to trošku dýl než to dělat ve vodě
|
stetisek123
Člen |
# Zasláno: 1 Čen 2011 17:25
- Nahlásit
Evey
Ty brďko, tak o tomhle slyším poprvé! Musela jsem si to vygůglit. Jak dlouho tadle věc existuje? Dělá se v tom ještě něco jinýho, nebo jen samotná rejž?
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 1 Čen 2011 17:32 - Změnil/a: Evey
- Nahlásit
woey
a je z toho úplně nejlepší rýže To jsem chtěla slyšet.
ale trvá to trošku dýl než to dělat ve vodě To neva, hlavně se to nemusí hlídat na sporáku. Jakou značku máš?
stetisek123
Jak dlouho tadle věc existuje?Asi dlouho. Já se na to kdysi dávno dívala ve vietnamské restauraci (kde mi ty jejich rýže strašně chutnají), tak jsem poté taky gůglila a zjistila, že je to běžně k sehnání. Jen nevím jaký vybrat.
Mělo by se v tom dát udělat třeba, dle modelu:
"možnost přípravy rýže, těstovin, obilnin, zeleniny, masa
plastový košík na vaření v páře – možnost přípravy masa, ryb "
|
stetisek123
Člen |
# Zasláno: 1 Čen 2011 17:44
- Nahlásit
Evey
tak teď si připadám jak Spadla z neba :-D
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 1 Čen 2011 17:56
- Nahlásit
stetisek123
ak teď si připadám jak Spadla z neba :-D Lepší než z Marsu, z nebe padají andělé, ne?
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 1 Čen 2011 18:25
- Nahlásit
Já dělám standardně rýži dušenou - ona se dá udělat i lepší? Ach jo, to si asi budu muset ten rýžovar koupit
|
stetisek123
Člen |
# Zasláno: 1 Čen 2011 18:46
- Nahlásit
corgi
já právě taky furt předpotopně vařím rejž na plotně!
Evey
na Marzu už určo rejžovar znaj, to jen dál za mléčnou dráhu se to ještě nedostalo
|
woey
Člen |
# Zasláno: 1 Čen 2011 18:54
- Nahlásit
No...já mám právě takovej ten co se v něm dá dělat jen rýže (hrnec na rýži). Parní hrnec (ten s více patry) tu rýži tak dobře neudělá!! Takže pozor! Jen nejsem doma, tak nevím, co mám za značku, ale když se dá do googlu "hrnec na rýži", tak to v podstatě hned vyjede.
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 1 Čen 2011 20:02
- Nahlásit
stetisek123
No já myslím dušenou takovou tu v peřinách, ne na plotně
all
Humorná příhoda z dnešního nákupu ve Vetamixu: Přijela "šťastná rodinka" a ptá se skladníka, jestli by neměli nějaké granule pro psy (evidentně tam byli prvně, že). Skladník jaký jako a pro jakýho psa. Oni že si přivezli štěně kokršpaněla, takže nějaký pro malý plemeno. Skladník se ptá na představu o kvalitě. "No něco lepšího", pronese otec. Skladník si to přihasí s 10kg pytlem nevímčeho a povídá, že 550Kč. "Ježišmarjá, a něco levnějšího byste neměli?" Naštěstí v tu chvíli už z mrazáku vylezl náš nákup, takže zbytek už jsem neviděla...
|
stetisek123
Člen |
# Zasláno: 1 Čen 2011 20:30
- Nahlásit
corgi
tak to já začnu na plotně a pak ji nechávám dojít v litinovým hrnci. Ale psům ji nevařím, to jen tak pro nás
|
woey
Člen |
# Zasláno: 1 Čen 2011 20:43
- Nahlásit
No já ji psovi taky nedělám, tak maximálně mu dám, když mi něco zbyde...
|
Monty
Člen |
# Zasláno: 3 Čen 2011 09:20
- Nahlásit
děcka omlouvám se, že jsem ještě nenaskenovala ty knížky, ale jsem hlava děravá, snad si na to příští týden vzpomenu
|
brezen2008
Člen |
# Zasláno: 5 Čen 2011 18:02
- Nahlásit
corgi
heled,asi 14 dní měli a nevím jestli ještě maj - 15kg granulí za báječnejch 99,- kč !!!!!
no a jen tak jsem to to řekla z prdele,tady pánovi co krmí ovčouna albertáckýma konzervama a vrazila mu leták,stejně jsem to šla zanést ty letáky,no a co člověk nechtěl,3 den přijel aoutem,a vytahoval 4 !!!! pytle tohoto hnusu !!!!
|
brezen2008
Člen |
# Zasláno: 5 Čen 2011 18:05
- Nahlásit
kaufland to byl prosím
|
stetisek123
Člen |
# Zasláno: 5 Čen 2011 19:07
- Nahlásit
Haleď, čím mrskáte zeleninu? Já mám takovej ten multi robot od Brauna, kde je velká a malá nádoba s nožem,ale ten spoustu věcí prostě nadhodí nahoru a dole si to běhá naprázdno. Pokud bych to jen krájela, tak mi psi snědí jen asi 3 druhy zeleniny
|