Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / Krmení psa klasickou stravou
<< 1 ... 198 . 199 . 200 . 201 . 202 . 203 . 204 . 205 . 206 . 207 . 208 ... 247 . 248 . >>
Autor Zpráva
makrel
Člen
# Zasláno: 4 Dub 2011 08:59
- Nahlásit

Psíček
momentálně ne, dám vědět.

oliverka
Člen
# Zasláno: 4 Dub 2011 09:35
- Nahlásit

Psíček

Dávám to sem jenom proto, že jsi blb.

http://www.zgargamellu.cz/vrh_O.html

makrel
Člen
# Zasláno: 4 Dub 2011 10:20
- Nahlásit

oliverka
Dávám to sem jenom proto, že jsi blb.

oliverka
Člen
# Zasláno: 4 Dub 2011 10:38
- Nahlásit

makrel

Aluli
Člen
# Zasláno: 4 Dub 2011 17:40
- Nahlásit

Psíček
šak te taky nikdo nenuti abys ho kupoval ...

denyk
Muzu se zeptat jake?(čiste ze zvedavosti)
Ja tam beru ted uz druhým rokem a az na par veci jsem spokojena ... asi sem mela zatim stesti

denyk
Člen
# Zasláno: 4 Dub 2011 18:10
- Nahlásit

Aluli
jsem to tu psala loni, kuřecí stehna - zelená, ledvinky smrděly příšerně, hovězí hrubomleté mě taky moc nepřesvědčilo, vrátila jsem celých 50kg a víc nevzala. Pes by to ani nežral

jindra67
Člen
# Zasláno: 6 Dub 2011 14:55
- Nahlásit

Baysha
Chtěla jsem se zeptat, jakou máš zkušenost s lososem od Masopropsy, jak je nyní v akci. Ráda bych ho vzala. Také by mne zajímalo, jak je to balené, měla jsem od nich jen hovězí s kostí a byly to takové ploché pytlíky .
Lososa jsem měla jednou od Vetamixu a byl pěkný, ale teď jsem slyšela, že je to samá kost, tak chci vyzkoušet toto

woey
Člen
# Zasláno: 6 Dub 2011 15:48
- Nahlásit

Není to sice na mě, ale k tomu lososovi - já ho neměla, ale koukala jsem na něj na for pets. Je to balené jako to hovězí s kostí, stejný tvar a velikost. Vypadalo to docela slibně, tedy na míň kostí než u vetamixu.

woey
Člen
# Zasláno: 6 Dub 2011 15:50
- Nahlásit

Teď mě ale napadá, že oni mají dva druhy toho hovězího - jeden pytlík je větší a plošší (polské maso) a druhý je menší (to je to české maso) - tak ten losos je jako to české hovězí

jindra67
Člen
# Zasláno: 6 Dub 2011 16:51
- Nahlásit

No hlavně, aby to nebylo jak u Vetamixu taková guča neforemná. Víceméně plochý balíček je ideální. Ono je to asi mleté, tak se to dá asi šikovně namrazit

Baysha
Člen
# Zasláno: 6 Dub 2011 17:19
- Nahlásit

jindra67
Mně ho ještě nedovezli - v pondělí jsem měla zmeškanej hovor, nevím, jestli byl od nich, a od tý doby se nikdo neozval, chtěla jsem se připomenout a zapomněla jsem na to, ach jo...

Aluli
Člen
# Zasláno: 7 Dub 2011 12:07
- Nahlásit

http://shop.sleddogs.cz/?9,royal-cook-pemican-10-k g tak tohle už nevedou ...

no vetamix a losos - ja sem mela parkrat dost hnusneho jako ze sama ploutev a sama kost ... nejaku dobu jsem to nebrala protoze mi to nechtela fenka kvuli tomu zrat ... ted sem po dlouhe dobe vzala a byl nadherny .... kosti pomalu - asi zalezi na stesti ... asi taky jednou zkusim to maso pro psy sice se to prodrazi ale tak sem tam me to nezabije :-D

Calleb
Člen
# Zasláno: 12 Dub 2011 12:22
- Nahlásit

Ahojík,
můžu se jen zeptat je tu někdo z Ústí nad Labem kdo bere maso z Vetamixu ? ... Mám dva NO a chtěla bych zkusit BARFování ... ale tak na začátek bych vzala okolo 20-25 kg ... je tu někdo ke komu bychom se mohly přifařit ? ....

MartinaBarney
Člen
# Zasláno: 12 Dub 2011 16:20
- Nahlásit

Tak jsem právě dočetla článek z novýho vydání časopisu ,,Psí kusy´´. Článek má název ,,Krmení způsobem BARF z pohledu veterináře´´. Autor článku - veterinář na to má názor, že to zrovna dobrý způsob krmení psa není a že je to (a ted pozor) jeden z nejdražších způsobů krmení.
Tak by mě zajímalo, jaký názor na to má náš vet. Budu se ho muset zeptat, protože mě to zajímá.

Pumpa
Člen
# Zasláno: 12 Dub 2011 16:55
- Nahlásit

MartinaBarney

to máš tak, co odborník to ten nejodbornější názor. Já si tady u nás preferuju dva vety. Jednoho mám v záloze, kdyby bylo třeba nedejbóže nějaký velký chirdy. Ne že by ten druhej byl špatnej chirurg, ale mám to tak a k tomu druhýmu chodím se vším. Prodává grancle, ale řekne mi: si krm čich chceš, já nejsem žádnej zverák, abych prodával granule. A přesto je prodává, když je někdo chce.
ten chirurg mi v jednom kuse radí, že přirozená strava je deficitní, a že ani ta zakysaná smetana a ty nožičky nestačí a toto a toto.
a teď sem se dozvěděla, že řekl známý, že její pes má geneticky zděděnej průjem po rodičích a než aby dávala rejži a nějakou přirozenou stravu, že lepčí koupit třá čapy a dávat mu co sežere. když teda nechce kupovat drahej lamb and rice pytel asi za dva klacky....sem z toho zmatená.... o dědičným průjmu nám asi za ty čtyři roky ve škole zapoměli říct...

corgi
Člen
# Zasláno: 12 Dub 2011 17:21
- Nahlásit

MartinaBarney
Autor článku - veterinář
Že něco napsal veterinář ještě nemusí znamenat, že se podle toho bude pes před ulehnutím točit doprava místo doleva. Třeba má vytapetovanou ordinaci plakáty Pedigree - vždyť lidští MUDr. taky doporučují léky té a té firmy, protože za to dostanou to a to, ne? Co např. MVDr Štourač se zcela opačným názorem (a praxí s krmením masem od 70. let).

že je to (a ted pozor) jeden z nejdražších způsobů krmení
Tak to naprosto nesouhlasím. Rozumný člověk naopak dost ušetří. Pro mě to taky bylo zpočátku důležité, studovala jsem, příjem žádný. Spočítala jsem si, že mě BARF vyjde v průměru třikrát levněji než Purina ProPlan, kterou byl tehdy pes krmený. A to jsem opravdu poctivě přepočítávala, žádný odhad! Samozřejmě je něco jiného, když kupuješ BIO klokaní maso a jánevímcoještě BIO, a něco jiného když bereš Vetamix a ještě máš vlastní zdroje (domácí drůbež, mléko na jogurty....)

Maky a Trix
Člen
# Zasláno: 12 Dub 2011 18:17
- Nahlásit

MartinaBarney
už jsem jim kvůli tomu psala na FB. Je to ostuda. Vet, jehož názor by měl být objektivní, odborný a brát na nejvyšší zřetel zdraví zvířat, se prezentuje pod reklamou na doplňky výživy a prezentuje to jako odborný pohled. Je to fakt příšerný.

corgi
Člen
# Zasláno: 12 Dub 2011 18:57
- Nahlásit

Maky a Trix
se prezentuje pod reklamou na doplňky výživy
Pamatuju dobu, kdy v PPČ vycházela "poradna pro výživu", kde v podstatě každému na každý problém doporučili konkrétní granule. Když jsi opravdu řádně rozevřela časopis, až ve hřbetu byl na té stránce proužek s miniaturním nápisem "placená inzerce"...

Fifi
Člen
# Zasláno: 12 Dub 2011 19:30
- Nahlásit

MartinaBarney
právě dočetla článek z novýho vydání časopisu ,,Psí kusy´´. Článek má název ,,Krmení způsobem BARF z pohledu veterináře´
Nemuzete nekdo oskenovat? At se taky pokocham.
Ja mam dneska radustecku, sehnala jsem masicko z jatek za par sprdliku, hrtanky, pajsly, jupiiii.
Pumpa
že řekl známý, že její pes má geneticky zděděnej průjem po rodičích
hehe. Takze se dedi nejen vloha pro uvaz k retezu, ale este i prujem? no tyyyy kraso. Ale ono to nemusi byt az tak nepravda, esli ma nekdo cokle prolezlej tra giardiema nebo cervikama, muze to vypadat i dedicne.
ten chirurg mi v jednom kuse radí, že přirozená strava je deficitní, a že ani ta zakysaná smetana a ty nožičky nestačí a toto a toto.
To je pekny, zni to ucene, deficitní strava. Jdu nakrmit cupky deficitem, nejak se na to chvejou a tesi. Deficitu a diskomfortu trikrat zdar.

corgi
Člen
# Zasláno: 12 Dub 2011 19:39
- Nahlásit

Fifi
zni to ucene, deficitní strava
Takže až se příště drahá polovička zeptá, co bude k večeři, a já budu vědět, že máme akorát prošlej tousťák a kus junioru, řeknu mu, že bude "deficitní strava". Zní to fakt dobře

Pumpa
Člen
# Zasláno: 12 Dub 2011 20:58
- Nahlásit

Fifi

tak to si v háji, nejsi též deficitní? ))) to víš, no. Taky sem neska nebyla na nákupu. Po vejplatě koupim skoromanžovi aspoň Acanu, aby neřek

Calleb
Člen
# Zasláno: 13 Dub 2011 13:10
- Nahlásit

Prosím není tu někdo z Ústí nad Labem nebo bližšího okolí ? ... Chtěla bych zkusit psiska krmit syrovým masem, ale na zkoušku bych vzala třeba jen 25kg ... prosím prosím

Maky a Trix
Člen
# Zasláno: 13 Dub 2011 13:12
- Nahlásit

Calleb
čauky, jsem z Ústí, sice tam moc nejsem, vlastně vůbec, takže s odběrem ti nepomůžu, ale na Masaryčce nahoře pod stadionem je úplně super kuřecí ráj, nebo jak a maj tam vcelku levný hřbety a podobně. tak jenom tip na nákup

denyk
Člen
# Zasláno: 13 Dub 2011 13:39
- Nahlásit

Calleb

www.masopropsy.cz zaváží i Ústí a odběr cca. 8kg

Calleb
Člen
# Zasláno: 13 Dub 2011 15:59
- Nahlásit

Maky a Trix
děkuji moc ... stavím se tam a uvidím ... chci jen málo na vyzkoušení pro psiska, pokud jim to bude sedět tak objednám celých 50+ kg z vetamixu

Calleb
Člen
# Zasláno: 13 Dub 2011 16:05
- Nahlásit

denyk
děkuji

Baysha
Člen
# Zasláno: 14 Dub 2011 10:56
- Nahlásit

jindra67
Tak mi dovezli masisko a ten losos vypadá na pohled moc pěkně. Ještě jsem ho nerozmrazila, ale mají tam na obalu deklarovaný podíl kůží a kostí tuším kolem 10%, takže by to mělo být převážně maso. Je ve velkém plochém pytlíku, taková tabulka tloušťky cca 1 cm.

Pražáci
Nechcete někdo pár kousků hovězího speciálu? Nějak jsem toho objednala moc a hodilo by se mi udělat v mrazáku trošku místa

lucYnka XIII
Člen
# Zasláno: 16 Dub 2011 16:50 - Změnil/a: lucYnka XIII
- Nahlásit

Baysha
Nechcete někdo pár kousků hovězího speciálu?
ja bych chtela vyzkouset. Chtela bych zkusit jestli to bude ok i pro kocky. Po mletem hovezim z falca mi blejou kosti. Je to hodne kostnate?

Kde bylo mozno si ho vyzvednout?

Baysha
Člen
# Zasláno: 16 Dub 2011 18:52
- Nahlásit

lucYnka XIII
mám ho doma, v Horních Měcholupech, ještě chtěly i Gerda a Alexa, tak to třá nějak hromadně domluvíme... ale zas tak moc toho nemám - deset dvoukilovek a pár bych si jich ráda nechala
co se týče kostí, tak nevím, ještě jsem to nerozmrazila, ale na obalu je psaných tuším 10%

lucYnka XIII
Člen
# Zasláno: 17 Dub 2011 00:59
- Nahlásit

Baysha
tak ja pockam jestli na me zbyde, kdyz holky si to zamluvily prede mnou

<< 1 ... 198 . 199 . 200 . 201 . 202 . 203 . 204 . 205 . 206 . 207 . 208 ... 247 . 248 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání