Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / Krmení psa klasickou stravou
<< 1 ... 198 . 199 . 200 . 201 . 202 . 203 . 204 . 205 . 206 . 207 . 208 ... 247 . 248 . >>
Autor Zpráva
Nori
Člen
# Zasláno: 17 Dub 2011 08:22
- Nahlásit

Jak je rozměrově baleno maso z www.masopropsy.cz ? Mám málo místa v mražáku a možnost vzít nějaké maso, tak chci zkusit. Díky.

denyk
Člen
# Zasláno: 17 Dub 2011 09:00
- Nahlásit

Nori
většinou placaté pytle velmi skladné, do jednoho šuplíku se mi vešlo zhruba 8kg.
Výborně se dávkuje, jen odsypeš požadované množství

Baysha
Člen
# Zasláno: 17 Dub 2011 09:48
- Nahlásit

Nori
Jak které. To odsypání se týká jen produktů označených jako "granulát", jsou zmrzlé ve tvaru hrudek volně nasypaných v pytlíku. Takhle mám jeden pytlík jakéhosi skopového, které jsem neobjednávala - přebíral to přítel, tak nevím, jestli u nás přistálo omylem, nebo jestli nám ho přibalili jako "dárek" k velké objednávce.
Losos a pštros jsou ve tvaru velkých plochých tabulek tloušťky cca 1 cm. Hovězí speciál 2kg je v pytlíku o něco menším, ale tlustším (cca 3 cm). Ale jinak myslím, že není problém jim zavolat a zeptat se na konkrétní produkty, jsou velice ochotní. Anebo jim můžeš napsat přes FB, reagují vcelku rychle (barfujeme.cz).

lucYnka XIII
Člen
# Zasláno: 18 Dub 2011 23:12
- Nahlásit

Baysha
zkouselas uz ten hovezi special? uvazuju, ze to objednam, ale chtela bych nekoho zkusenost

woey
Člen
# Zasláno: 19 Dub 2011 07:22
- Nahlásit

lucYnka XIII
já ho zkoušela - líbí se mi to, jsou to takové větší kousky masa spolu s kostmi. asi to nebude pro úplně malinké pejsky, ale pro mého 50kg psa je to ideální a chutná mu to...

brezen2008
Člen
# Zasláno: 19 Dub 2011 08:33
- Nahlásit

tak jsem na zkoušku vzala psům ten losos od masopropsy,na výstavě co byla v letnanech ted,no a dobrý,psiska si pošmákla a líbí se mi to balení,by se mi díky nim tam vešlo snad 100kg masa

lucYnka XIII
Člen
# Zasláno: 19 Dub 2011 13:56
- Nahlásit

woey
dekuju a tech kosti je tam moc? ja to chtela hlavne pro kocky takze to asi neni uplne to prave vid?

woey
Člen
# Zasláno: 19 Dub 2011 19:34
- Nahlásit

lucYnka XIII

tak "moc" jich tam není, ale jsou tam takové větší kousky...já kočky nikdy neměla, tak nevím, s čím vším si dokážou poradit

brezen2008
Člen
# Zasláno: 20 Dub 2011 09:26
- Nahlásit

a líbilo se mi na tom,že to vůbec nesmrdělo,jako jiné obaly když se to rozmrazí,a batoh nesmrděl po rybách

MartinaBarney
Člen
# Zasláno: 27 Dub 2011 23:03
- Nahlásit

Tak jsem dneska měla v plánu dát pesanovi k večeři půlku kuřete, co měli onehdá ve Vetamixu v akci. Na ten smrad dlouho nezapomenu!!! Protože jsem neměla nic jiného, tak jsem mu tu půlku kuřete dala (doufám, že mu z toho nic nebude). Ale ta zbývající půlka kuřete už je vyhozená. Toto bylo fakt moc! Kuře už od Vetamixu radši brat nebudu. Podobné to je i kuřecími křídly. Taky teda zrovna libě nevoní. Co vy, jaké máte zkušenosti s vetamixovými kuřecími křídly nebo kuřaty??? Třeba to v mém případě byla jen vyjímka, nevím.
Zítra si zajedu do masny do Kauflandu. Objevila jsem tam hovězí vemeno za 9 Kč/kg, což je parádní cena.

Evey
Člen
# Zasláno: 28 Dub 2011 05:23 - Změnil/a: Evey
- Nahlásit

MartinaBarney
Jako že to bylo zkažené?

Neysa
Člen
# Zasláno: 28 Dub 2011 09:43 - Změnil/a: Neysa
- Nahlásit

MartinaBarney Ja krmim kurata z Vetamixu hodne, za posledni 3 mesice jsem od nich brala tak mozna 150-200kg kurat. Vse v pohode, 1 kousek mirne zavanel - ale ne jako skazene maso. Proste jako zabita slepice.
Vsechny jsem skrmila v pohode, nikomu nic nebylo

MartinaBarney
Člen
# Zasláno: 28 Dub 2011 13:07
- Nahlásit

Evey
Jako že to bylo zkažené?
No, jako mě už smrděly kuřecí křídla, i třeba drůbeží mleté, žebra....mamka říká, že to smrdí normálně masem. Já se pořád oháním tím, že maso z obchodu taky tak nesmrdí. Ale konkrétně tady to kuře na mě bylo moc, tak jsem to vyhodila.

Neysa
1 kousek mirne zavanel - ale ne jako skazene maso. Proste jako zabita slepice.
Mamka mi taky říkala, že tomu nic není. Ale mě se to zdálo fakt moc. Jako zlatý dršťky a zlatá rybina

Evey
Člen
# Zasláno: 28 Dub 2011 13:36
- Nahlásit

MartinaBarney
mamka říká, že to smrdí normálně masem. Já se pořád oháním tím, že maso z obchodu taky tak nesmrdí. No ono to dnešní kuřecí z obchodu je často totiž bez zápachu, bez barvy, bez chuti...

Neysa
Člen
# Zasláno: 28 Dub 2011 14:20
- Nahlásit

MartinaBarney
Já se pořád oháním tím, že maso z obchodu taky tak nesmrdí.
Jo no.. ale ver mi, ze pokud bys byla u zabijeni nejake slepice a naslednem kuchani, tak uz asi kureci v zivote nepozres. Smrdi to jak (prekvapive ) mrtvola. Pak se to omyje a je to pomerne v pohode. Rozhodne to ale neni tak nezapachajici jako kurata z obchodu. Ty se nekolikrat umyvaji ruznymi prostredky aby prave ten puvodni zapach nebyl citit.
Skazene maso je citit jinak

Yves
Člen
# Zasláno: 28 Dub 2011 19:45
- Nahlásit

Zdravím BARFaře od úterka jsme se do toho taky s pesem obuli, a už teď se biju do hlavy, jak jsem vůbec mohla krmit granulemi.. zrovna jdeme z večeře, hovězí jazyk s kouskem srdce a k tomu jogurt s kedlubnou, pes se oblizuje ještě teď je to fakt radost vidět tu změnu v přístupu k žrádlu a to hned od začátku

Aluli
Člen
# Zasláno: 5 Kvě 2011 22:28
- Nahlásit

Yves gratuluju

MartinaBarney ja kupuju kurecí křídla ve vetamixu a zatim si nemuzu na nic stezovat - ani na jine výrobky. Jen ten losos no parkrat sme ho meli krasneho ale parkrat letel do popelnice protoze ho fenule nezrala kvuli tem kostem to nechtela.

Losos- maso pro psy vzala jse si na zkousku 3kg dve kilovky byly takove granulove a 1 normalne pevná. Asi zalezi jak to mrazi nebo mozna z jakych casti je to namlete ... to same kruti mela sem aj granulovane aj v celku a hovezi taky bylo jedno hroudovite a jedno pevne ... takze kdo vi jak to maji ... kazdopadne jsem docela spokojena. Fenule ofrnovala jen nad pstroseem - asi ji nevonel ale po chvilce zvazovani ho sezrala a dalsi krmeni uz nevahala a pustila se do toho s chuti
kosti tam skoro nejsou nebo aspon nahmatala jsem jen par kousku i u hoveziho a u ostatnich

kachna_
Člen
# Zasláno: 8 Kvě 2011 15:02 - Změnil/a: kachna_
- Nahlásit

Včera jsme se o tom bavili s černym čajem, a protože to je docela zajímavý (je to výcuc z internetu), dám to i sem:
Rozmrazování potravin
Nikdy nenechávejte potraviny rozmrznout jen tak venku, nebo na kuchyňském desce. Takový postup podporuje růst škodlivých bakterií, které se již v jídle mohou vyskytovat.
Nejbezpečnější a nejefektivnější metodou rozmrazování je použití mikrovlnné trouby. Doba rozmrazování je tak co možná nejkratší, což omezí hromadění bakterií.
Rozmražené maso by mělo být skladováno v nejspodnější části ledničky.
Je to nejchladnější místo v ledničce a pokud budou z masa odkapávat šťávy, tak se nedostanou na ostatní potraviny v regálech ledničky.
Rozmrazování potravin ve studené vodě je rychlejší, než rozmrazování v lednici, ale vyžaduje více pozornosti.
Potraviny musí být uvnitř neprodyšného obalu, nebo v plastové tašce, jinak hrozí, že se do rozmrazovaných potravin dostanou bakterie ze vzduchu a z okolního prostředí. Platí také, že některé druhy masa mohou vodu absorbovat jako houba a stanou se vodnaté. Obal s rozmrazovanými potravinami by měl být ponořený do studené vody, kterou bychom měli každých 30 minut vyměňovat, aby stále odčerpávala ze zmražených potravin chlad. K rozmrazování bychom nikdy neměli používat horkou vodu.
agronavigator.cz
Rozmrazování v chladničce
Plánování s předstihem je klíčem k úspěšnému použití této metody, neboť se musí počítat s jistou časovou náročností. Větší zmrzlé kusy vyžadují na rozmrazení celý den (24 h) na každých 2,5 kg hmotnosti. Také menší kusy, např. kuřecí prsíčka, se rozmrazují i den. Při rozmrazování v lednici je nezbytné vzít v úvahu rozdílné teploty v různých částech lednice. Potraviny umístěné v nejchladnější části lednice se budou rozmrazovat déle. Pokud je teplota v lednici nastavena na 2°C, rozmrazování bude trvat déle než při teplotě 4,5° C.
Potraviny rozmražené v lednici, např. kuře, lze zpracovat druhý den, červené maso i 3 den po rozmrazení.

Fifi
Člen
# Zasláno: 8 Kvě 2011 18:29
- Nahlásit

kachna_
Nikdy nenechávejte potraviny rozmrznout jen tak venku, nebo na kuchyňském desce.
Nechavam, jak lidim, tak psum, leta letouci, v zaklaply misce pvc ci hrnci s poklicou, vyndam pred spanim.. V lete v chladnejsich mistech, typu spajz.
Faktem je, ze kdyz sem rychlorozrazovala kureci pro lidi na slunicku zakryty proti mucham, tak se bratr muudr vztekal, jaka sem kraaa.. ze to je na salmonelozu. rozmrazovat v lednici, ktera chvili chladi a chvili mrazi je passe.
V jaky souvislosti ste se o tom s cernym cajem bavili?

Monty
Člen
# Zasláno: 10 Kvě 2011 08:07
- Nahlásit

asi budu objednávat z vetamixu, já od nich měla jen dršťky.
Máte někdo s některými výrobky špatnou zkušenost?
Jestli ano, tak z kterými?

kachna_
Člen
# Zasláno: 10 Kvě 2011 08:46
- Nahlásit

Fifi
V jaky souvislosti ste se o tom s cernym cajem bavili?
jak dlouho se dá takový rozmražený maso použít.
Nechavam, jak lidim, tak psum, leta letouci, v zaklaply misce pvc ci hrnci s poklicou, vyndam pred spanim..
a tak já taky. Teda poslední dobou ho vyndám z mražáku a hodim do horký vody, protože ho zapomínám vyndat včas.
Monty
Máte někdo s některými výrobky špatnou zkušenost?
jako obecně s žádnýma. Vždycky to bylo spíš jednorázový.

Monty
Člen
# Zasláno: 10 Kvě 2011 08:48
- Nahlásit

kachna_
to jsem zvědavá, asi objednám více věcí po jednom kile a uvidím co malé bude chutnat nebo ne, je teď poslední dobou strašně vybíravá

kachna_
Člen
# Zasláno: 10 Kvě 2011 08:59
- Nahlásit

Monty
asi objednám více věcí po jednom kile
jestli je vybíravá, tak možná spíš než kaprosumečka, pangasia ze supermarketu. Kdyžtak to můžeš sníst ty .

Monty
Člen
# Zasláno: 10 Kvě 2011 09:12
- Nahlásit

kachna_
pangasia už jsem ji kupovala, ale nějak jí to nejelo, zkončil na záchodě, mě je z ryb špatně, dělalo mi to problém, ji ho jen připravit a to moc nesmrdí

pawLINka
Člen
# Zasláno: 10 Kvě 2011 09:34
- Nahlásit

Monty
Já jsem s Vetamixem byla spokojená. Spíš to byly taky jednorázově, když jsem spokojená nebyla. Teď jsem ale začala brát Falco. Přijde mi lepší...

pawLINka
Člen
# Zasláno: 10 Kvě 2011 09:38
- Nahlásit

Fifikachna_
Já rozmrazuju normoš venku.
Maso vytáhnu většinou den předem (večer jak nakrmím), v létě ráno a dám ho do kýblu, přikryju záclonou a upevním gumičkou (kvůli kočkám a muchám) a nechám v prádelně rozmrazit.

Do lednice mezi naše jídlo ten kýbl cpát nebudu, ptž
za á - fakt není zrovna sterilní (není ani špinavej, ale prostě ho nedrhnu každý den, jen oplachuju)
a za bé - by se mi do lednice nevlezl.

Monty
Člen
# Zasláno: 10 Kvě 2011 09:45
- Nahlásit

pawLINka
nikde tam nevidím ceník, máš ho? jestli jo, můžeš mi ho poslat?
A jak to je se zavážením?

pawLINka
Člen
# Zasláno: 10 Kvě 2011 11:01
- Nahlásit

Monty
Ceník mají pod heslem. Nevím proč ani jestli je to tajný, ale heslo je zbozi153.

Zaváží nevím jak často - měla jsem minule od jedné známé, se kterou jsem brala na půl a včera jsem objednávala poprvé sama. Dovezou mi to ve čtvrtek nebo v pátek. Je to o domluvě na telefonu...
Ale musíš objednat minimálně za 2500.

Maso mi připadne, že je kvalitnější, ale je to asi jen můj pocit. Určitě mají ale lepší kuřata, ty jsou fakt krásný. Jen je v některých štanglích docela dost vody. Na druhou stranu je to zase o cosi levnější, tak se to asi vyrovná Vetamixu.

Monty
Člen
# Zasláno: 10 Kvě 2011 11:06
- Nahlásit

pawLINka
aha, tak 2 500,- to bych tak měla na 5 měsíců a problém je, že nemám místo a nevím nevím, jestli by se mnou někdo objednával
všichni kolem jsou granuláři

pawLINka
Člen
# Zasláno: 10 Kvě 2011 11:26 - Změnil/a: pawLINka
- Nahlásit

Monty
Tak to je škoda. A těch 50 objednáváš sama?
Jinak z toho Falca jsem brala cca za 2600 a bylo to kolem 140 kg masa plus vločky. Takže fakt dost.

Edit: Musíš z granulářů udělat masokrmiče jak já.

<< 1 ... 198 . 199 . 200 . 201 . 202 . 203 . 204 . 205 . 206 . 207 . 208 ... 247 . 248 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání