| Autor |
Zpráva |
Maky a Trix
Člen |
# Zasláno: 22 Kvě 2011 11:44
- Nahlásit
cernej caj
v obchodech pro koně kamarádka teď někde koupila 3500tablet za 350kč
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 22 Kvě 2011 11:56 - Změnil/a: cernej caj
- Nahlásit
Maky a Trix
dík
edit: tu sem neco nasla, ale pisou ze by se mel pridavat vapnik. to plati jen pro kone, nebo celkove i pro psy? nebo kdyz pes dostane 100x mensi davku nez kun, melo by to vubec vliv?
|
jfi
Člen |
# Zasláno: 22 Kvě 2011 12:22
- Nahlásit
Ten věrnostní program u Vetamixu se týká nákupů v jejich podnikových prodejnách, nikoliv zavážky.
http://vetamix.cz/pravidla_akce.pdf
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 22 Kvě 2011 21:01
- Nahlásit
jfi
Což je dobře, anžto já nakupuju v prodejně
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 22 Kvě 2011 21:36
- Nahlásit
Hele, k čomu jsou omega 3 a 6 nenasycený kyseliny a co jsou hlavní zdroje, nemáte někdo pěkný odkaz?
A druhá věc, je tepelně neupravený lněný seminko pro psy využitelný?
|
Yves
Člen |
# Zasláno: 22 Kvě 2011 21:40
- Nahlásit
sakva pváce, dyš já jsem líná ty pravidla číst.. no tak nic no, tak holt nebudou bodíky
a ty tuky zde: URL
lněný semínko dávám přelitý horkou vodou.. kvůi tomu šlemu aspoň to pesa nemá suchý
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 22 Kvě 2011 21:45
- Nahlásit
Yves
dík moc, nechám si to na zítra, klížej se mi oči a nesoustředim se.
lněný semínko dávám přelitý horkou vodou.. kvůi tomu šlemu aspoň to pesa nemá suchý
no, to všichni, ale já jsem na to moc líná . Králíkům to zabírá i suchý, tak jsem i říkala, co kdyby...
|
Yves
Člen |
# Zasláno: 23 Kvě 2011 07:35
- Nahlásit
kachna_
myslím, že suchý mu taky neublíží
|
woey
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2011 07:19
- Nahlásit
Já lněné semínko vařím několik minut, to je pak krásnej šlem
|
Yves
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2011 11:27
- Nahlásit
chtěla jsem se zeptat - nemáte někdo odkaz na stránky nebo nevíte o nějaké knížce, ve které by se popisovalo, jak výžívné je jsou jednotlivé vnitřnosti a zelenina a ovoce? co v nich je pro psa dobré, co v nich je špatné atd? vím, že byla nějaká knížka od p. Sehnerové, můžete mi napsat, která? A pokud někdo ví o stránkách, třeba i v angličtině, budu jen ráda!
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 25 Kvě 2011 14:39
- Nahlásit
Yves
Kromě Sehnerové je dobrá ta poradna, co vychází na pokračování v PPČ. A uvidíme, co všechno bude v té nové knížce BARF. Jinak ty útlé knížečky od Grady (Zdravá výživa pro psa, Zdravá výživa pro štěně a mladého psa...) a tam je toho až až, ale zas mi přijde, že je to spousta teorie a nula praxe.
|
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 25 Kvě 2011 15:29
- Nahlásit
Yvesk výžívné je jsou jednotlivé vnitřnosti a zelenina a ovoce?
Ano, ano, corgi má pravdu. V PPČ je o tom ovoci a zelenině docela dobrý psaní na pokračování. Je tam napsaný, co v čem je a k čemu je to dobrý.
|
Monty
Člen |
# Zasláno: 25 Kvě 2011 15:32
- Nahlásit
pawLINka
a ty ten PPČ máš? jestli jo, nemohla by jsi mi ho oskenovat?
|
Yves
Člen |
# Zasláno: 25 Kvě 2011 16:17 - Změnil/a: Yves
- Nahlásit
přesně tak, já PPČ neodebírám, tak by mi bodlo, kdyby to někdo měl a podělil se se mnou.. na oplátku můžu (až dodělám) zaslat domácí cdVET byliny které používá Baron do Fit-Barfu - zrovna jsem začala sušit, budu mít trochu lepší složení (méně močopudných bylin, zdá se mi, že je jich tam až moc, tak aby to zbytečně psíkovi nenamáhalo ledviny)
|
woey
Člen |
# Zasláno: 25 Kvě 2011 17:07
- Nahlásit
na maso.odemydestinove.com několik těch článků je, bohužel tam nejsou všechny
|
Monty
Člen |
# Zasláno: 25 Kvě 2011 20:41
- Nahlásit
a já můžu oskenovat něco od Sehnerky a knížky od grady - mám tři
|
Yves
Člen |
# Zasláno: 26 Kvě 2011 11:34
- Nahlásit
děkuji všem za tipy, kdyby jste ty oskenované materiály nedávali sem, tak kdyžtak prosím poslat na můj mail - i.slajsova@centrum.cz, děkují moc!
|
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 26 Kvě 2011 12:11
- Nahlásit
Yves
Ahoj, jo PPČ odebírám, tak to můžu oskenovat. Jen nevím, jestli najdu všechna čísla (něco mám asi u rodičů).
Jinak budu taky ráda za oskenované věci na mejlíka - st.pavlusa zavináč seznam.cz
A nebo kdyby to někdo uložil třá přes uložto nebo tak, tak by to bylo taky fajn.
|
Monty
Člen |
# Zasláno: 26 Kvě 2011 12:15
- Nahlásit
Yves
pawLINka
tak já to holky zítra vemu do práce a oskenuju to
pawLINka
mě to prosím pošli taky, až to budeš mít, email mám pod členem
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 26 Kvě 2011 12:45
- Nahlásit
vsichni by to chteli ... my teda taky
|
Yves
Člen |
# Zasláno: 26 Kvě 2011 14:10
- Nahlásit
hele tak to opravdu dejte na uložto.cz a hoďte odkaz sem - já jak jsem zpětně pročítala tuhle diskuzi, tak mě docela štvalo, když se ty materiály vyměňovaly jen tak na osobní maily.. věřím, že dost lidí by to ocenilo, kdyby to bylo volně přístupné
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 26 Kvě 2011 18:45
- Nahlásit
Chystám se v nejbližší době do Vetamixu, a tak se ptám: Měl jste už někdo to nové vepřové kusové nebo pangase?
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 27 Kvě 2011 12:05
- Nahlásit
hele co bezinky(květ, plody) pro člověka zdravá věc, ale je to tak aji pro psa? Nemáte někdo tucha? Byl na mě vznesen dotaz, jestli bezinky jo nebo ne, chtělo se mi říct, no však je to studnice zdraví, ale to je pro lidi cibule taky a psům ve velkým ne. Nemáte někdo teda ponětí jak s bezinou?
|
Yves
Člen |
# Zasláno: 27 Kvě 2011 12:33
- Nahlásit
řekla bych, že to bude jako s tou cibulí.. nic by se nemělo přehánět, takže občas trošku neuškodí říká se, co je dobré pro tříleté dítě je dobré i pro psa. takže jestli bys dala bezinky dítěti, tak psovi také
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 27 Kvě 2011 12:41
- Nahlásit
Yves
řekla bych, že to bude jako s tou cibulí.. n
asi jo, teď jsem četla, že i u těch bezin není úplně všechno cajk-třeba syrové plody ne-e. No já se přiznám, že mě samotnou by to nenapadlo, páč já sama po bezinách nejdu, pesan dostává zeleninu, klasický ovoce, bylinky. ono - ve svý podstatě, kde by se k tomu pes přirozenou cestou dostal- nejni antilopa, aby spásal bezinkový květy a plody, takže jak říkáš, semo tamo třeba jo, ale nepřehánět.
|
stetisek123
Člen |
# Zasláno: 28 Kvě 2011 09:21
- Nahlásit
Ahoj, abych to objasnila, Petra se ptala za mě, páč mně se sem několik let nedařilo zaregistrovat. Včera konečně jo!!
Také jsem před nějakým 27 lety začínala s krmením psa klasickou stravou. Vařili jsme lidské hovězí s vločkama a strouhanou mrkví. Pak přišly léta granulovaná a teď bych ráda mejm holkám zase dopřála trošku potěšeníčka. Bezinky máme všude kolem, bydlím na vsi a vím, že pro lidi jsou zdravé. Přišlo mi to jako s kopřivama,ale člověk nikdy neví, objeví enějakej mizernej alkaloid a z lidsky milované cibule, nebo čokolády máme jed pro hafany.
Pro info mám dvě skotské teriérky a tak napůl se starám o jednoho choďáka, kterého si pořídila švagrová pro kluka, ale už ho nebaví
|
Yves
Člen |
# Zasláno: 28 Kvě 2011 10:07
- Nahlásit
někdo tu doporučuje pana doktora Šťourače - ten prý krmí klasikou stravou, tak se zkus zeptat v jeho poradně?
|
Yves
Člen |
# Zasláno: 28 Kvě 2011 10:11
- Nahlásit
Květy obsahují silice, slizy, třísloviny, glykosidy (sambunigrin a rutin), organické kyseliny (jablečnou, octovou, valerovou) a vitamin C. Plody obsahují cukry, kyselinu jablečnou, třísloviny, pektin, v čerstvém stavu vitamín C, ve slupce a v semenech vitamin A a skupinu vitamínů B: B1, B2, B6, B12 a kyselinu panthotenovou. Listy obsahují pryskyřici, glykosidy, sambunigrin, sambucin a dosti velké množství vápníku.Pozor: Bezinky nejezte za syrova, neboť mohou vyvolávat příznaky otrav.
jsem našla na stránkých o bylinkách. jinak já bezový květ nasušila do směsi (+kopřiva, pampeliška, bříza, jitrocel, meduňka, rukola) a dávám to 1x za dva dny cca polévkovou lžíci
|
stetisek123
Člen |
# Zasláno: 28 Kvě 2011 11:09
- Nahlásit
Yves
Skvělý díky, takže plody syrové radši ne.
Holky maj problémy s váhou (jsou kastrované), takže nepřílohujeme a tudíž nic nevařím, takže abych se vařila s bezinkama to ne.
Šťouračovu poradnu čtu pravidelně, vlastně mě k masu přivedl zpět. Taky to, že obiloviny se už v některých výzkumech objevily jako jedna z příčin rakoviny (kačka, moje 12 letá fenka má už skoro dvaroky lymfom, předchozí dvě fenky měly taky rakovinu)
Jinak jsem včera učetla kus tohohle vlákna zpět a narazila na to, že přidáváte bojínek. Aby nebyla mýlka, to je myšleno jako ta tráva bojínek luční? Kterou část?
|
Yves
Člen |
# Zasláno: 28 Kvě 2011 11:52
- Nahlásit
tak na to, že jsem tu diskuzi přečetla s přestávkama celou - jsem tohle nenašla..ale můj pes žere určo jeho listy k pročištění žaludku jinčí využití nevidím.
|