Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / Bílý švýcarský ovčák
<< 1 ... 90 . 91 . 92 . 93 . 94 . 95 . 96 . 97 . 98 . 99 . 100 ... 222 . 223 . >>
Autor Zpráva
Lucie a Gar
Člen
# Zasláno: 22 Dub 2009 12:55
- Nahlásit

Baico
Já myslím, že všude se dá vybrat aktivec a všude se dá vybrat i klidnější pes, no ne?
Teda jestli chápu dobře tu větu.

meduzka
Jo že tam není seznam vystavovatelů, to je na dračku, taky jsem chtěla vědět s kým se tam potkám.

Baico
Člen
# Zasláno: 22 Dub 2009 13:00
- Nahlásit

meduzka
Nevim, ale můžu se poptat.
Lucie a Gar
No ono je možný, že já bych zklidnila každýho psa

Lucie a Gar
Člen
# Zasláno: 22 Dub 2009 13:39
- Nahlásit

Baico
Mě zase všichni tvrdí, že mám ty psy ulítlé oba stejně, že to z nich dělám já - kdyby to platilo i na bělouše, bylo by to super.

Ale zrovna u těch mých dvou si myslím, že za to můžou geny.

Lucie a Gar
Člen
# Zasláno: 22 Dub 2009 21:01
- Nahlásit

Nějakou dobu číhám na výsledky ze Svojanova. Jak máte pružného webmastera - tzn. kdy si myslíte, že budou výsledky na webu? Jsou někde i výsledky ze svodů?

Jo a když už tady řešíme tu výstavu, tak našla jsem roztřídění podle délky srsti na klubovkách. Na mezinárodkách se vystavují dohromady?

Díky!

meduzka
Člen
# Zasláno: 23 Dub 2009 08:24
- Nahlásit

Lucie a Gar:

Výsledky ze Svojanova taky vyhlížim. Vim jen pár nejdůležitějších - teda pro mě nejdůležitějších, ale chtěla jsem se ještě podívat na čubinky.
Úplně přesně si pamatuju jen tu třídu dlouhosrstejch mladejch a to:
V 2 - Jason Taien
VD 3 - My
VD 4 - Darkan Ancilia
Nooo a to je vše, nemohu si zaboha vzpomenout, kdo byl první , a 5-7 taky ne... no tak to jsem se moc nevycajchnovala. Taky vim, že moje chovatelka, která to vyhrála minulý rok s čubinkou na plný čáře a fakt se všem líbí, tak byla V4. Taky škoda. No a spousty takovejch útržků vim, to je asi k ničemu
Prostě jakej rozhodčí, takovej vkus.

Roztřídění podle dálky srsti je opravdu jen na klubovkách, jinak ne.

Já se ještě zeptam, maji oblastní a krajský výstavy nějakej smysl? Kort ve třídě mladých, když nemůže třeba ten pes dostat asi ani krajskýho vítěze, nebo jooo???

Baico
Člen
# Zasláno: 23 Dub 2009 08:55
- Nahlásit

meduzka
moje chovatelka, která to vyhrála minulý rok s čubinkou na plný čáře
Myslíš Chantal, která je podle FCI regulí vlastně německý ovčák?

Lucie a Gar
Člen
# Zasláno: 23 Dub 2009 09:09
- Nahlásit

Dají se zpětně najít výsledky ze svodů?

Montik
Člen
# Zasláno: 23 Dub 2009 09:10
- Nahlásit

Lucie a Gar
hele, výsledky už by měli být každým dnem... Taky na ně čekám..Svod se myslím nikde neuvádí (věčná škoda)...

Montik
Člen
# Zasláno: 23 Dub 2009 09:11
- Nahlásit

Lucie a Gar
nee... myslím, teda.. teda asi to je někde zaznamenaný, ale myslím, že je to jen pro potřeby klubu...

meduzka
Člen
# Zasláno: 23 Dub 2009 09:27
- Nahlásit

Baico

Samozřejmě, že myslim Chantal. Co to má být??

Baico
Člen
# Zasláno: 23 Dub 2009 09:31 - Změnil/a: Baico
- Nahlásit

meduzka
Co to má být??
Tatínek Chantal je z USA dovezený bílý německý ovčák, který byl přeregistrován na bílého švýcarského ovčáka.
FCI Oběžník 77/2007 21.06.2007 – překlad Miriam Fridrich
Bílý švýcarský ovčák (BŠO, 347)
Jako země zodpovědná za standard plemene Bílého švýcarského ovčáka (standard 347), SKG Vás informuje o svém znepokojení týkajícího se současné situace v oblasti chovu tohoto plemene a vydávání rodokmenů některými FCI zeměmi. Sdílíme toto znepokojení a všímáme si, že přestože bylo plemeno Bílého švýcarského ovčáka (standard 347) uznáno 1.1.2003 (datum oficiálního uznání), stále pokračuje páření s nečistokrevnými subjekty (3 generace), nebo že jsou uznáni za Bílého švýcarského ovčáka psi Bílého německého ovčáka, kteří mají jednoho, nebo více barevných předků.
Připomínáme proto všem členským organizacím FCI a smluvním partnerům, že mají povinnost dodržovat následující:
1. Bílý švýcarský ovčák (standard 347) NEMŮŽE být krytý bílým Německým ovčáckým psem (standard 166), vzhledem k tomu, že jsou to dvě rozdílná plemena s rozdílnými chovnými standardy. Aby bylo garantováno, že obě tato plemena jsou řádně oddělena, je důležité respektovat následující:
2. BŠO nemůže být zapsán do knihy chovných psů tohoto plemene, pokud část nebo všichni předkové (3 generace) byli stále registrováni, po 1.1. 2003, jako bílí Němečtí ovčáci.
3. Není dovoleno znovu-registrovat na BŠO (347) psa, který byl po 1.1.2003 registrován jako bílý Německý ovčák (166).
4. Nahodilé bílé Německé ovčáky (bilé štěně ve vrhu Německého ovčáka) s jedním, nebo více barevnými předky nemohou být použiti k chovu jako BŠO, rovněž nemohou být znovu-registrováni jako BŠO.

Zdroj: <a href="http://www.fci.be" target="_blank" rel="nofollow">www.fci.be</a></a>
Example of the White German Shepherd / Příklad bíleho německého ovčáka

UKC CH Surefire Obi-Wan Kinobi, AKC-DL85631601(09-02)WH
Sire Born : 16. October 2000

For his pedigree with the photos of his German Shepherd parents and grandparents please visit / Rodokmeny a fotky jeho rodičů a prarodičů Německých ovčáků naleznete na:
http://www.pedigreedatabase.com/dogs/white_shepher d/pedigree/299777.html
nemám nic proti Chantal, ale pravidla jsou daná jasně a taky by se měla dodržovat, ne?

Lucie a Gar
Člen
# Zasláno: 23 Dub 2009 09:49
- Nahlásit

Baico
Ono se něco řešilo i v zápisech ČMKU. Určitě stojí za to projít si zpětně zápisy, ty jsou přístupné na webu.

Montik
Tak to je škoda. Je fakt, že u nás se ty zprávy ze svodů nearchivují na webu dýl než rok-dva, ale zase jsou ty kódy doplněny u každého psa.

meduzka
Člen
# Zasláno: 23 Dub 2009 09:53
- Nahlásit

Hm, nic proti tomu, co píšeš a posíláš, ale beztak si myslim, že moje chovatelka je lepší než ta Tvoje a jak píšeš, pravidla by se měla dodržovat. Ale to je tady asi tak trochu diskuze do který se nemá smysl pouštět.
Chantal je krásná a je i chovná... pokud vim.
Jinak to bude znít drze, ale dotěď jsem Chantalina taťuldu neviděla a je to fakt krasavec, až mě to zaseklo

Baico
Člen
# Zasláno: 23 Dub 2009 09:53 - Změnil/a: Baico
- Nahlásit

Lucie a Gar
Ono se něco řešilo i v zápisech ČMKU
Já vim, ČMKU povolilo je zařadit do chovu. Ale je to proti regulím FCI a nesouhlasí s tím ani země původu. To by jsme si pak klidně mohli přeregistrovat a pustit do chovu samojeda, ne?

Baico
Člen
# Zasláno: 23 Dub 2009 10:00
- Nahlásit

meduzka
Já jsme nepsala nic o chovatelkách
Jenom prostě upozorňuju, že se tady u nás chová na uplně jiným plemeni. Jsou dána určitá pravidla a tak ať se dodržují. Já sama, kdyby mi bylo jedno, co se s plemene děje, tak nechám v klidu svýho krypťáka krejt a množím bez papíráky a že těch zájemců bylo hodně. Ale nechci porušovat pravidla a čekám to i od ostatních.

meduzka
Člen
# Zasláno: 23 Dub 2009 10:03
- Nahlásit

Baico:

ok

Lucie a Gar
Člen
# Zasláno: 23 Dub 2009 10:04
- Nahlásit

Baico
Já vim, ČMKU povolilo je zařadit do chovu.

Jojo já vím, ale někde tam byla zmínka, že chtěli nějaké potvrzení bonitace a že fena byla někam vyvezena, nebo se pletu?
Počkej, najdu to.

Baico
Člen
# Zasláno: 23 Dub 2009 10:05
- Nahlásit

meduzka
Jenom mám ještě dotazChantal je krásná a je i chovná
A od kdy je chovná?

Lucie a Gar
Člen
# Zasláno: 23 Dub 2009 10:14 - Změnil/a: Lucie a Gar
- Nahlásit

Baico
Tohle jsem našla - příloha č.5 k zápisu ze dne 19.2.2009
http://www.cmku.cz/soubory/dokumenty/323_priloha_c .5_k_zapisu_p_cmku_ze_dne_19.2.2009komise_pro_chov _a_zdravi.pdf
"...fena byla chovatelkou řádně vyvezena do zahraničí....."
Tomu se říká - vlk se nažere a koza zůstane celá.
Jestli tomu dobře rozumím, tak je vyvezena "papírově" štěníci se chovají tady, ale píšou se na zahraniční chovku, takže v ČR chovná není?
A co její potomci budou v ČR uchovněni nebo je to stejně jako s Coco-Chanel W.M.?

Tak pořád je to lepší než u australáků, kde si lidi myslí, že dostanou PP a kde nic tu nic...

meduzka
Člen
# Zasláno: 23 Dub 2009 10:17
- Nahlásit

Baico
pokud vim, tak bonitaci teď ve Svojanově zmákla, nebo ne??
To se omlouvam, za špatný informace... Myslela jsem, že k tomu má krůček.
Ty jo, jako Baico, ty seš dneska úžasně jedovatá

meduzka
Člen
# Zasláno: 23 Dub 2009 10:23
- Nahlásit

Podmínky jejího krytí tedy bezvýhradně podléhají chovným podmínkám cílové země nabyvatele feny.
Takže je asi chovná, ne???

Pentas
Člen
# Zasláno: 23 Dub 2009 10:25
- Nahlásit

meduzka
Neřekl bych,že je Baico jedovatá,spíš si asi přeje,aby se všem měřilo stejným metrem.

Baico
Člen
# Zasláno: 23 Dub 2009 10:27
- Nahlásit

Lucie a Gar
JJ, tak přesně to je
Ale tady právě problémy s chovností asi nejspíš nebudou, protože si jsou všichni rovní a někteří rovnější.
meduzka
ty seš dneska úžasně jedovatá
No tak stane se, no

Baico
Člen
# Zasláno: 23 Dub 2009 10:29
- Nahlásit

Pentas
spíš si asi přeje,aby se všem měřilo stejným metrem
Přesně tak.

drakka
Člen
# Zasláno: 23 Dub 2009 10:39
- Nahlásit

Baico
meduzka
kdyz se clovek podiva na ten obrazkovy rodokmen Obi-van Kinobi tak je videt ze vetsina predku byli barevni NO, na druhou stranu vsichni (zverejneni) potomci jsou jen Bili ovcaci. V genetice se uplne nevyznam, ale zrejme se k tomu opatreni prikrocilo jelikoz je uz dost krycich psu i chovnych fen kteri jsou "opravdovi" BSO a neni tim padem treba vozit psy kteri se narodili jako bili v ramci barevneho vrhu NO...mimo jine i proto aby nekteri potomci nahodou nemeli zas barevne stene...
Takze v tomhle ohledu chovatelku z TAien trochu nechapu...

Nicmene jen takova mala uvaha...plemeno, ktere bylo v Americe a Kanade de facto zachraneno od vyhynuti a dlouhou dobu neslo nazev Americko-kanadsky bily ovcak a dneska si takoveho psa odtama vlastne nemuzete dovezt protoze AKC a UKC porad nedelaji vyrazny rozdil mezi BSO a bilym NO...jako kdybyste si nemohli dovezt australaka z australie nebo bernaka ze svycarska...

meduzka
Člen
# Zasláno: 23 Dub 2009 10:41
- Nahlásit

Pentas:

Ale já to naší chovatelce nepovolila... a ani jsem se za ní nepsala nikde žádný petice a ani nejsem ve výboru ČMKU.
Já jen napsala že Chantal byla čtvrtá...
a že loni byla za šampionku... že každej rozhodčí vidí jinak...

Tak když chce, ať se měří každýmu stejně, tak ať tu popíše, co udělala její chovatelka.
O naší se rozepsala, ale když se mělo mluvit o paní Vobořilové, tak tu někde pár desítek stránek před psala, že to tu nechce zveřejňovat a že napíše ty nepravdy jen (myslim Montikovi) na mail...
Ale já se tu fakt nehodlam hádat. Chodim se sem bavit, ráda vidim, že se tu scházejí s bílejma - teda doufam, že za chvíli nezjistim, že muj je kříženej třeba s vořechem od sousedů (ale jeho matka je Amádea ne Chantal)...

meduzka
Člen
# Zasláno: 23 Dub 2009 10:42
- Nahlásit

Drakka:
Díky za ten druhý odstavec, něco takovýho jsem sem chtěla napsat, ale dneska jsem neměla už odvahu

Baico
Člen
# Zasláno: 23 Dub 2009 10:59
- Nahlásit

drakka
nemeli zas barevne stene...
Bílá barva je dominatní, takže z genetického hlediska se potom už barevní potomci objevit nemůžou. Pokud nedojde ke křížení s barevným psem.
meduzka
O naší se rozepsala
Já jsem se rozepsala o psovi, který byl použit v chovu.
Paní Vobořilové si nesmírně vážím a vím, že neudělal nikdy nic, co by ublížilo plemeni. Tenkrát byla obviněna, že prodala na Slovensko nakrytou fenu. V tom příbadě by tenkrát Channel byla březí 5 měsíců, což není jaksi z fyziologického hlediska možné. Potomci, po údajně feně s dysplazií jsou nuloví. Feně je teď 10 let a běhá jako čamrda, takže to asi s tou displázkou nebylo asi uplně tak horké.
Znám valnou většinu odchovů Ancilia a Ancilias osobně. Zvířata jsou standartní a super v povaze. A já osobně jsem hrdá na to, že jsem se štěnětem získala i výbornou kamarádku, která neváhá poradit pomoc kdykoliv potřebuju.

Montik
Člen
# Zasláno: 23 Dub 2009 11:03
- Nahlásit

Chantala je prodána a uchovněna ve Finsku.. Ale je v držení u chovatelky..Štěňata jsou tedy ofiko zapsaná tam.Jak to bude s s uchovněním tady netuším,ale doufám, že uchovněna nebudou. Ať jsou to sebekrásnější zvířata, tak jsou to prostě poloviční němčouři a ti do chovu BŠO prostě teď už nepatří, byť z nich původní AKBO vznikl. Takhle BŠO nikdy nebude ofiko uznané plemeno, dokud to budou křížit s němčourama...Já s tím nesouhlasdím a souhlasit nebudu. Proti Markétě nic nemám, ale tímhle u mě hodně klesla.Hádat se nechci, taky se sem chodím bavit. Berte to jako můj čistě soukromej názor, kterej jsem si při téhle diskuzi nemohla nechat pro sebe...How, domluvila jsem..

Baico
Člen
# Zasláno: 23 Dub 2009 11:05 - Změnil/a: Baico
- Nahlásit

Montik
Myslíme to uplně stejně. Jenom já jsem v tom víc osobně zaangažovaná. To je holt můj problém, no. Jak se do něčeho zamocu, už se z toho jen tak nevymocu

<< 1 ... 90 . 91 . 92 . 93 . 94 . 95 . 96 . 97 . 98 . 99 . 100 ... 222 . 223 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání