| Autor |
Zpráva |
Essi
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2007 12:38
- Nahlásit
Zkusím to teda popsat, snad to připojení vydrží.
S tím lovením - podle návodu, který jsem okoukala a který 100% funguje je důležité sledovat pejska a vystihnout přesně ten moment, kdy ho napadne za zvěří vyběhnout. V ten moment mu dát přivolání a trvat na něm, případně si ho vynutit stopovačkou. Nedovolit mu odpojit se (koukat za zvěří a jít k člověku). Stačí tohle udělat párkrát se stopovačkou. Je také dobré mít v ruce něco, co se dá po psovi bezpečně hodit a hodit to v daném momentě před psa - ne za něj, nebo ho odstartuješ. Nevarovat ho před hozením oslovením nebo upřeným pohledem. Jinak pes kontroluje, jestli se díváš nebo ne a pak to řeší po svém. Musí být přesvědčen, že já mám oči i na zadku. Chce to trpělivost a opravdu dokonalé načasování. A pejsek by neměl vyhrát - "přečůrat" pána, jinak to bude zkoušet znovu a znovu, co kdyby náhodou..... .
Měla jsem štěstí, že jsem se tohle mohla naučit v reálu. Po netu se to popsat nedá.
|
Montik
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2007 15:32
- Nahlásit
Poslušně hlásím, je nám dneska přesně 2,5 měsíce a máme 8 kilo. Venku už se štěkání skoro nebojíme a auta už také moc neřešíme, i když ty náklaďáky nemusíme. Zítra razíme na malou expedici mezi lidi na náměstí, tak uvidíme, jak se nám to bude líbit.
|
Goor
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2007 15:47
- Nahlásit
To že štěně pojídá výkaly jsem zažil. Je to možná odkoukané od matky feny, ta to alespoň zprvu dělá. Uklízí po štěňatech. Na odbourání téhle nechutnosti někdo doporučuje dávat štěňatům syrečky nebo něco podobně zajímavého. U nás to přešlo samo, ale snažil jsem se mu v tom zabránit, jak to jen šlo. Chce to hlídat, uklízet a zakazovat všemi způsoby. Jak říkám, mělo by ho to ale přejít samo.
|
želva
Člen |
# Zasláno: 25 Kvě 2007 08:57
- Nahlásit
v Pes přítel člověka je plakát 6/2007
|
Baico
Člen |
# Zasláno: 25 Kvě 2007 09:42
- Nahlásit
Díky! To si ho hned musím jít koupit
|
Montik
Člen |
# Zasláno: 25 Kvě 2007 10:08
- Nahlásit
Jeeee, tak to já si ho taky koupím. Lidi, potřebuju poradit. Lucky si vážně libuje v pojídání psích hovínek, začínám mít strach, aby něco nechytil. Když jsem blízko, stačí zařvat fuj! A on pustí, ale jakmile jsem z dosahu. Tak jsem se chtěla zeptat, co proti tomu pomáhá.Slyšela jsem, že syrečky. Máte nějaké zkušenosti nebo rady co ještě pomáhá? Děkuji moc
|
Baico
Člen |
# Zasláno: 25 Kvě 2007 10:14
- Nahlásit
Montik
Mě na to pomohlo, že se vždycky nabaští koňských kobližků, když jsme ve stáji. Vím, že naši koně jsou zdraví, pravidelně očkovaní a odčervovaní, takže ho nechám ať se nadlábne do sytosti. A jinde už mi o hovínka nestojí. Syrečky jsou taky dobrý. Ale jeden veterinář mi poradil, že je dobrý koupit makrelu a nechat ji trošku odležet, až začne vonět a dát jí pejsovi zbaštit. Jinak buď ráda, že se ti v tom neválí. Náš jezevec se vyválí uplně ve všem. Bílej naštěstí takový choutky nemá.
|
želva
Člen |
# Zasláno: 25 Kvě 2007 12:03
- Nahlásit
a ještě jsem našla : 3/2007 Svět psů je taky povídání 3 stránkové
|
Essi
Člen |
# Zasláno: 25 Kvě 2007 12:16
- Nahlásit
Ty koblížky žerou s chutí taky, nejraději ještě teplé (s prominutím). Taky jim moc chutnají zbytky kopyt po strouhání. Taky vám to žerou?
|
želva
Člen |
# Zasláno: 25 Kvě 2007 12:24
- Nahlásit
Essi
Taky jim moc chutnají zbytky kopyt po strouhání. Taky vám to žerou?
já když jsem chodila ke koním, tak se vždy po tomhle mohli psy utlouct
|
Baico
Člen |
# Zasláno: 25 Kvě 2007 15:27
- Nahlásit
Essi
jojo, kopýtka taky moc chutnají, akoŕát se mi po tom vždycky zebleje, takže kopýtka zakazuju
|
choco
Člen |
# Zasláno: 25 Kvě 2007 15:28
- Nahlásit
Montik
jak to tak vypadá, nezbývá ti nic jinýho než zajet ke koním a nabrat si pytel h... a přidávat k těm šnekům Luckymu do žrádla
|
Montik
Člen |
# Zasláno: 25 Kvě 2007 15:36
- Nahlásit
Jo jo, když jsem chodila ke koním, tak tam hafani taky papkali koblizky a kopytka a presne jak pise Baico, se po tom pak pekne zeblili...
Jinak ´mám dotaz-opět. Mám už teď začít brát Luckyho samotnýho, bez Montaka? Mam pocit, že je na něm nějak moc závislý a když jsou spolu, tak mě zrovna moc neregistruje...A to se muzu pretrhnout. Tak nevím, jestli už to řešit teď nebo až později..Dneska jsem ho chtěla vzít samotnýho na prochajdu a nehnul se mi odedveří. Tak nevím, vadilo by, kdybych ho kousek od baráku poodnesla? Trik s odcházením od psa funguje až dál od baráku, páč bydlíme hned vedle velké hlavní silnice, kde ho mám (musím mít) na vodítku. Nechci s ním škubat a tahat ho, aby se pak nebál být na vodítku. Děkuji
|
Baico
Člen |
# Zasláno: 25 Kvě 2007 15:41
- Nahlásit
Montik
Já chodím od začátku s oběma. Dan mi naopak strašně pomáhal.trénoval se mnou přivolání a tak. Teď,když třeba jedeme na cvičák, nebo na koně, tak Dana nechávám doma.Je mu už 10 let, má trošku astmatický dech a lehkou nadváhu. Ale na procházky chodíme stále ve třech.
|
Fík
Člen |
# Zasláno: 25 Kvě 2007 16:46
- Nahlásit
Essi
Ahoj, pokud se přijdeš podívat v sobotu nebo v neděli na Střelecký ostrov na akci pro děti Bambiriáda, svou canisterapeutickou práci tam předvádí matka tvého pejska Dina, ale nejen ona
|
Essi
Člen |
# Zasláno: 25 Kvě 2007 18:07
- Nahlásit
Bohužel už mám na tento víkend jinou akci, ale příště se ráda podívám.
|
Talinda
Člen |
# Zasláno: 25 Kvě 2007 18:34
- Nahlásit
Vím, že se furt na něco ptám, ale nemůžu odolat
Děláte se svými bělásky (nebo chcete dělat) nějaké sporty, jako agility, tanec se psem, flyball, frisbee nebo prostě něco takového a baví je to ???
|
Montik
Člen |
# Zasláno: 25 Kvě 2007 19:18
- Nahlásit
Na ptaní jsem, tady expert já.
já mám zatím jen mimčo, takže uvidíme, co ho bude bavit. Pro začátek nás čeká školka pro štěňátka, a pak se uvidí. Ale něco mu určo vymyslím...Chtěla bych zkusit nějaké zkoušky, ale uvidíme, co on na to. Se mu přizpůsobím. Jinak si v září nebo v říjnu si chci pořídit koně, takže pohybu a zábavy ho čeká dostatek. Teda vlastně nás tři.
|
Pentas
Člen |
# Zasláno: 25 Kvě 2007 19:55
- Nahlásit
teda koník na sídlišti to je supr
|
Talinda
Člen |
# Zasláno: 25 Kvě 2007 20:11
- Nahlásit
Montik
Mít já koně, to bych byla šťatsná až nad hlavu Ale narvat ho do 10tého patra paneláku? Myslíš, že by to šlo spíš oknem, balkoném, nebo by se přemohl a fakt by vešel do výtahu ?
|
Montik
Člen |
# Zasláno: 25 Kvě 2007 20:29
- Nahlásit
Tak do paneláku, to nevím...Já ho budu mít ve stáji kousek za městem
Ale asi bych spíš zkusila ten výtah...Nebo bych mu pořídila jeřáb??
|
Baico
Člen |
# Zasláno: 25 Kvě 2007 21:21
- Nahlásit
Talinda
My chodíme cvičit a zatím se připravujeme na ZOP, ZZO a BH. A pak uvidíme, jak nám to půjde. Ale když to moc nepokazím, tak by to neměl být problém. BAico totiž podědil pracovní geny po tatínkovi i po mamince. Taky ho trošku zapřahám a jezdíme na kole,ale to je jenom pro trénink fyzičky.
|
Talinda
Člen |
# Zasláno: 25 Kvě 2007 21:34
- Nahlásit
Baico
To je vlastně zouška BH ?
|
Baico
Člen |
# Zasláno: 25 Kvě 2007 21:45
- Nahlásit
Talinda
je to jenom základní poslušnot. Je to zkouška doprovodného psa. Koukni se tady do zkušebích řádů a tam jí najdeš
|
drakka
Člen |
# Zasláno: 26 Kvě 2007 16:23
- Nahlásit
Essi diky za radu, myslim ze hlavni problem je prave to spravne nacasovani zasahu, preci jen ti pejsci maji o dost bystrejsi smysly
Freya jako mala pozirala uplne vsechny mocne sajrajty, hovinka s oblibou, i svoje...byla jsem z toho uplne zoufala...dodneska ji musim trochu hlidat, preci jen ve meste je to samy bordel a kolikrat treba i kus nejakeho zkazeneho jidla
jinak cvicit chodime sem [url=www.smecka.eu]www.smecka.eu [/url], ale zadne zkousky se skladat nechystame...
|
Montik
Člen |
# Zasláno: 26 Kvě 2007 17:28
- Nahlásit
Já už jsem z Luckyho tak úplně zoufalaá, protože on opravdu sežere jakékoliv ho..., které najde, včetně svého. Já za ním chosim jak stín, mám ho pořád na očích, ale stejně vždycky někd něco vezme do papule...Ani vytahání za chlupy nestačí. Zkusím ty syrečky a uvidím, snad ho to přejde...
|
Montik
Člen |
# Zasláno: 26 Kvě 2007 17:29
- Nahlásit
Ježiši, omlouvám se za překlepy, asi na mě působí to vedro, či co..
|
drakka
Člen |
# Zasláno: 26 Kvě 2007 18:15
- Nahlásit
montik nezoufej, vazne to prejde
|
Bela
Člen |
# Zasláno: 26 Kvě 2007 18:18
- Nahlásit
Montik
pozieranie hovienok je bezny stenaci zlozvyk - treba to dosledne zakazovat, ale vacsinou to vekom prejde.
nas tiez miluje konske koblizky - ale tie mu nezakazujem
|
Baico
Člen |
# Zasláno: 28 Kvě 2007 12:47
- Nahlásit
Jedete někdo na Světovou výstavu bílého ovčáka na Slovensko? Bude se tam i závodit. Jestli se tam třeba nepotkáme.
|