| Autor |
Zpráva |
choco
Člen |
# Zasláno: 23 Kvě 2007 14:20
- Nahlásit
Montik
Moni na k noze je ještě brzy, první ať si jen zvyká na vodítko, vždyť je u tebe týden´....a pak to k noze s Luckym zkoušej opravdu po malých kouskách (v ruce něco dobrýho) a po pár krocích na volno. Fakt to nepřeháněj ;) Podle mě fakt nemá smysl ho cepovat k noze, když je ještě tak malej. Aspoň si to tak myslím já.
|
Essi
Člen |
# Zasláno: 23 Kvě 2007 14:50
- Nahlásit
Montik
My necvičíme v klasickém slova smyslu. Vodím je oba najednou, vodítko napínat nesmějí ani jeden a také to nedělají. Upřímně řeknu - běloušek se skoro všechno naučil tak nějak sám. Máme přivolání na velmi dobré úrovni (vím, že samochvála smrdí, ale nikdo jiný to za mě neudělá), povely, které potřebujeme k životu - odložení, vyhození, sedni, lehni, stůj - zvládáme na první povel i na posunek na dálku. Na cvičáku jsme byli jenom dělat kamarádům křoví. A přiměřeně chválíme a chválíme.
|
Montik
Člen |
# Zasláno: 23 Kvě 2007 15:43
- Nahlásit
Ja ho necepuju, jen kdyz je na voditku, tak ci, aby se naucil, ze nesmi tahat a jakmile netahne a jde samovolne u nohy, tak jen treknu k noze. To jenctak na vysvetlenou. Jinak máme za sebou druhé očkování a Lucky byl moc a moc hodný. Sem na něho pyšná.
Jo a chtěla jsem se zeptat, čímpak krmíte své bílé chlupáče?? My máme od chovatelky nutra nuggets pro štěnda velkých plemen, ale nic moc, tak jsem uvažovala o proformance. hlavně se bojím, aby mi ten můj bílej kluk nezrezavěl. Teď má kapánek rezavých chlupů zvenku kolem uší, tak nevim, snad se to nebude rozšiřovat...
|
Goor
Člen |
# Zasláno: 23 Kvě 2007 15:53
- Nahlásit
Nedá mi to, abych se nepřidal,když jde o granule. Krmil jsem dlouho Acanou, po radikálním zdražení jsem hledal něco podobného a zkusil jsem ShurGain. Teď jsem zpět u Acany, pejsa mi začal po ShurGainu rezivět. Sice jen nahoře na zádech, ale bylo to vidět. Takže tohle nedoporučuji.
|
Essi
Člen |
# Zasláno: 23 Kvě 2007 16:31
- Nahlásit
Krmíme syrovým masem se zeleninou a přílohou a rozvařenými vepřovými nožičkami. Pokud musíme dávat granule, dáváme Firstmate premium pro štěňata velkých plemen. Pokud jste z Prahy nebo okolí a chcete granule této značky, můžem objednat hromadně, ušetříme. Upozorňuju, že z toho nemám nic, kromě té úspory.
|
Pentas
Člen |
# Zasláno: 23 Kvě 2007 17:40
- Nahlásit
krmíme Happy dog a jsme spokojeni.po Acaně nám žloutla srst
|
choco
Člen |
# Zasláno: 23 Kvě 2007 17:48
- Nahlásit
Já krmím egle pack holistic select a pejsek mi taky nežloutne
|
Montik
Člen |
# Zasláno: 23 Kvě 2007 17:51
- Nahlásit
Ale eagle pack má moc betakarotenu. Přeci To by sme měli doma brzy zrzavožlutou kouli.
|
choco
Člen |
# Zasláno: 23 Kvě 2007 17:53
- Nahlásit
ale zase by se bezpečně mohl válet na sluníčku, to by byla opalovačka no nekup to ))))
|
Essi
Člen |
# Zasláno: 23 Kvě 2007 18:12
- Nahlásit
Takže všichni granule? Co si myslíte o krmení syrovým masem? Žere to od malinka, pije mléko, když chce a má rád občas pribinák.
Jinak je chodící popelnice, sežere na co příjde.
|
choco
Člen |
# Zasláno: 23 Kvě 2007 18:22
- Nahlásit
Essi
já myslím, že určitě chybu neděláš, pejskovi to určitě svědčí....já krmím granulemi, protože je to pro mě pohodlnější a nejsem si jistá, jestli bych mu jinak dodal vše co potřebuje
|
Montik
Člen |
# Zasláno: 23 Kvě 2007 18:51
- Nahlásit
Ja taky krmím granulemi, protože mi to přijde jedodušší a nemusi řešit, jestli mu tam něco nechybí. To Lucky bude asi taky pořádná popelnice, páč bere do držky úplně všechno-našťestí už nám docela jde fuj, ale ještě to nejni 100%. Např.dneska sežral šneka...Veterinář, když jsme mu to řekli, tzak na nás čubrněl jak na zjevení.
|
Essi
Člen |
# Zasláno: 23 Kvě 2007 18:56
- Nahlásit
Když byl Smajlík malý, vzal do huby ropuchu. Docela velkou. Pak si asi hodinu strkal packy do huby a tvářil se strašně. Žábu vyplivl a od té doby je z dálky uctivě pozoruje.
|
Montik
Člen |
# Zasláno: 23 Kvě 2007 18:58
- Nahlásit
Essi
Ropuchu??? Tak to je síla, díky bohu za šneka.
|
choco
Člen |
# Zasláno: 23 Kvě 2007 19:10
- Nahlásit
Montik
prokrinda pána, cože sežral???Že ses ani nepochlubila .... ty brďo a já myslela, že labíci mají v tomhle výsostný postavení...ale buď ráda, že sežral něco přírodního, takový rybářský háček s olůvkama nebo jehla to je přeci jen mnohem horší.....třeba Lucky bude labužník....měla bys mu asi zpestřit jídelníček nějakýma delikatesama...mořský plody, žabí stehýnka...
|
choco
Člen |
# Zasláno: 23 Kvě 2007 19:12
- Nahlásit
|
choco
Člen |
# Zasláno: 23 Kvě 2007 19:14
- Nahlásit
Essi
ty brďo...ropucha...tak to je taky hustý ))) A proto si přešla na syrový maso vi´d?
|
choco
Člen |
# Zasláno: 23 Kvě 2007 19:15
- Nahlásit
Montik
hele a sežral ho i s ulitou nebo si ho správně vydloubl? Já se asi uřehtám z toho vašeho třeštiprdla bílýho.
|
Montik
Člen |
# Zasláno: 23 Kvě 2007 19:21
- Nahlásit
Asi i s ulitou, nevim. Walda ho honil pet minut po zahradě a on ho prostě zblajznuil, no.. Asi má příbuzenstvo ve Francii, či co.
|
Pentas
Člen |
# Zasláno: 23 Kvě 2007 19:55
- Nahlásit
Zřejmě by mohli být běloušci zařazeni i mezi lovecká plemena. Ta naše smečka po příchodu nejstaršího jejího člena uloví vše co vleze omylem do zahrady podotýkám oplocené a tak mají už na svědomí bohužel 2 zajíce,ježka a podobné zvířectvo/zahrada má třičtvrtě hektaru/ježka Lucky nosí,jako nejmilejší aport a tak pilně odnáším ježky daleko do polí a nevím kde se tu stále berou.
|
Essi
Člen |
# Zasláno: 23 Kvě 2007 20:00
- Nahlásit
Vyplivl jí, ropucha přežila. A ten jeho výraz - to nemělo chybu. To by chtělo nahrávat. Také seznámení našich psů s ježkem byla sranda.
|
drakka
Člen |
# Zasláno: 23 Kvě 2007 21:36
- Nahlásit
mam taky dva pejsky, k freye je jeste o 4 roky starsi Tori, krizenka NO. musim rict ze freya se od ni naucila vsechny lumpaciny (bohuzel i loveni ) tak jsme si uzily (a obcas jeste uzivame) docela horke chvilky...ale holky maji super vztah, tori jednoznacne dominuje a freya se ji vylozene podrizuje, ale zaroven ji tori toleruje veci ktere si k ni zadny jiny pes nesmi ani nahodou dovolit...
jinak pazrava je taky, slupne na co prijde )
co se poslusnosti tyce tak bych rekla ze je docela slusna, co potrebujeme tak umime, byt to neni az tak bleskove jako u te starsi...ale nevzdavame to a trenujeme...
co se granuli tyce tak momentalne krmime propac performance, jelikoz freya proste po nezatezovych granulich hubne...
essi: je smajlik taky takovy mazel a kamos k lidem?
|
Essi
Člen |
# Zasláno: 23 Kvě 2007 22:15
- Nahlásit
Je, je to pes vítací na plný úvazek.
My nelovíme a pokud náhodou udělá krok ke zvěři, dá se na 1OO% odvolat. Mám z toho radost.
|
drakka
Člen |
# Zasláno: 23 Kvě 2007 22:19
- Nahlásit
tak to je super ja jsem bohuzel v urcitem momente podcenila silu smecky tori sice vybihala za zveri, ale vracela se behem par minut, navic v praze tohle velky problem nebyl. ted jsme v liberci, vsude kolem lesy, srny obcas skoro za barakem a ve dvou se to hned lepe tahne...takze musim davat pozor a kdyztak to jistit voditkem...
a delas se smajlikem canisterapii?
|
Essi
Člen |
# Zasláno: 23 Kvě 2007 22:28
- Nahlásit
Nedělám, nic mi to neříká. Mám fenku i psa jako společníky, pořizovali jsme si je s manželem na mazlení a důsledně to dodržujeme.
S tím lovením - dá se to celkem snadno odnaučit. Fenka - starší - občas vyběhla za zvěří. Ale naučili jsme se, jak na to a už neloví ani jeden. Bez donucovacích prostředků a násilí. Měli jsme kliku na učitele.
|
drakka
Člen |
# Zasláno: 23 Kvě 2007 22:33
- Nahlásit
no kdyz jdou holky s pritelem nebo s nami obema tak jsou taky vzorne,kdyz jen se mnou tak to bohuzel uplne neplati...ale snazim se...
|
drakka
Člen |
# Zasláno: 23 Kvě 2007 22:35
- Nahlásit
a asi bych se mela zeptat, jak jste to odnaucili?
|
Essi
Člen |
# Zasláno: 23 Kvě 2007 22:45
- Nahlásit
nejde mi net, později. jsem přes telefon
|
Montik
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2007 09:34
- Nahlásit
Jejda, oni lovi?? No, tak to když Monty neloví a je naprosto odvolatelnej i v lese, tak by se to mohl mlaďoch od něj naučit, že? No, jen doufám, že to případně nebude naopak.
A ještě jsem se chtěla zeptat, Lucky pojídá svoje výkaly...Nevím, jestli je to zatím jen štěněčí rozmar, nebo mu měco chybí, jako je to u dospělých psů... Máte s tím někdo zkušenosti?
|
Pentas
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2007 10:44
- Nahlásit
pokud se zadaří tak mu to nedovol,pokud je na volno tak je to složité,ale neboj vyroste z toho,horší je když zkoumá i kočičí apod.
|