| Autor |
Zpráva |
LuSta
Člen |
# Zasláno: 11 Pro 2010 09:34 - Změnil/a: LuSta
- Nahlásit
Lemonka
Holky jsou šikovné. A jak jsou staré?
Co nějaké zasněžené fotečky? Máte?
Chira - skoro 5 měsíců
|
kalinka
Člen |
# Zasláno: 15 Pro 2010 08:19
- Nahlásit
LuSta
no tééééda ta ja krásná Já jsem se ještě moc k focení na sněhu nedostala,ale zkusím něco vybrat.
Moje Maggie je 15měsíců a Jess je o něco starší A chodíš s ní někam cvičit?
|
chvilka
Člen |
# Zasláno: 15 Pro 2010 17:23
- Nahlásit
Ahoj tak jsem po čase zase zpět, vlastně jsme. už něco přes dva měsíce mám bílou holčičku, tak trošku příbuznou Chiře, jsme J-čkový vrh
|
chvilka
Člen |
# Zasláno: 15 Pro 2010 17:25
- Nahlásit
URL
|
chvilka
Člen |
# Zasláno: 15 Pro 2010 17:26 - Změnil/a: chvilka
- Nahlásit
http://www.cz-pes.cz/obrazek-16249-q-Beli,-
|
Grin
Člen |
# Zasláno: 16 Pro 2010 18:48
- Nahlásit
Ahoj všem. Tahle diskuze mi fakt pomohla, a to hlavně s rozhodováním, jestli je BŠO opravdu to, co chci. Teď už jsem nejen rozhodnutá, ale už mám i vybráno. Pesanovi je teprve jeden měsíc, budu si ho brát v lednu. Jsem z Prany a všimla jsem si, že pražáků je tu jako máku, tak doufám, že se pořádají nějaké společné výlety, kterých bychom se s malým - a později velkým - mohli zúčastnit
A kdyby se tu našel někdo se stejně starým štěnětem (například mi paní chovatelka říkala že si někde kolem Černošic - což je od nás přes řeku - berou sestřičku toho našeho lumpíka) tak by to bylo úplně skvělý!
|
drakka
Člen |
# Zasláno: 16 Pro 2010 19:39
- Nahlásit
Grin
Ahoj a vitej mezi nami Z ktere CHS bude tvoje stenatko?
|
Baico
Člen |
# Zasláno: 16 Pro 2010 20:23
- Nahlásit
Grin
budu si ho brát v lednu.
Bereš si Nubiku?
|
Grin
Člen |
# Zasláno: 17 Pro 2010 08:12
- Nahlásit
Ahoj, díky za uvítání. Beru si štěndo z CHS Acabo Czech - mají tam devět bílejch lupičů po mamce Coris Star z Ranče Montara. Taťka štěňat je Enzi z Blatenských luk - mamča je děsná frajerka a Enzík je takovej mazel, tak doufám že štěndo bude vypadat jako mamča a bude pohodář po tátovi.
Vrh je míchlej, jsou tam KS i DS, my budem mít KS
Takže tak
|
Lucie Kratochvílová
Člen |
# Zasláno: 17 Pro 2010 12:01
- Nahlásit
Prosím tě, co to znamená?
|
Baico
Člen |
# Zasláno: 17 Pro 2010 12:04
- Nahlásit
Lucie Kratochvílová
Prosím tě, co to znamená?
No že jsou tam ve verhu štěnda krátkosrstá a dlouhosrstá a oni si berou lrátkosrstou
|
Lucie Kratochvílová
Člen |
# Zasláno: 17 Pro 2010 12:20
- Nahlásit
Baico
Ahaaaaa, kuju
|
Grin
Člen |
# Zasláno: 17 Pro 2010 13:01
- Nahlásit
Jo, přesně tak, jak vysvětluje Baico
|
Grin
Člen |
# Zasláno: 17 Pro 2010 13:06
- Nahlásit
Baico mimochodem, jak jsem říkala, přečetla jsem tu diskuzi celou a musím říct, že Baico - pes je pro mě tak nějak vzor, upřímně doufám, že se mi taky podaří výchova jako tobě, a jednou z našeho Grinďuse taky bude takový kliďas, na kterého se budu moct spolehnout a třeba taky zkusit cannisterapeutický zkoušky - jestli k tomu bude mít pesan sklony a povahu.
|
Baico
Člen |
# Zasláno: 17 Pro 2010 13:18
- Nahlásit
Grin
musím říct, že Baico - pes je pro mě tak nějak vzor
Moc děkujeme za poklonu Ale upřímně se musím přiznat, že Baico se takový už prostě narodil. Já jsem prostě měla jen štěstí, že si mě vybral. Teď, po půl roce, co mám druhého běláska, už musím říct, že je Baico opravdu vyjímečný.
|
Grin
Člen |
# Zasláno: 17 Pro 2010 13:42
- Nahlásit
Baico
A jak se ti dva snáší - přeci jen dva psi... ale vzhledem k tomu že Baico je kliďas a druhej byl "druhej" to asi zatím jde, viď? A mladšímu bělasovi je teda nějakejch 8 měsíců?
Ty štěňátka jsou ještě strašný mimča, je ještě brzo si vybírat a soudit povahu, ale jeden nám i tak padl do oka. Měl se k nám víc než ostatní, nechal se drbat na bříšku (noha mu při tom cukala jako by startoval motorku) a choval se, pak mi usnul v klíně. Tak jsme ho preventivně zarezervovali Pojedeme tam ještě po Vánocích a to už budou větší, tak se budeme moct rozhodnout na 100 %.
|
Baico
Člen |
# Zasláno: 17 Pro 2010 13:49
- Nahlásit
Grin
A jak se ti dva snáší - přeci jen dva psi...
Když jsem si dovezla Fara, tak jsem měla ještě 13 letého jezevčíka (v létě nám bohužel umřel). Vždycky jsem si k dospělému psovi dovezla štěně, tak nikdy nebyl problém. Normální dospělej pes štěněti nikdy neublíží.
Faroušovi bude 29. prosince 9 měsíců. A je v povaze takovej jemnější a musí ještě nabrat sebevědomí.
|
Grin
Člen |
# Zasláno: 17 Pro 2010 14:11
- Nahlásit
Baico
Normální dospělej pes štěněti nikdy neublíží.
Já se spíš trochu bála aby až ze štěněte vyroste velkej pes, neublížil tomu prvnímu psovi (protože mám ještě krysaříka- fenku) a mám z toho strach i teď; a to přes všechny ty rady jako že druhej respektuje postavení toho prvního a že mám vybudovat tomu prvnímu psovi vyšší postavení ve smečce než tomu druhému a tak. Rozhodla jsem se mít kvůli tomu psa (kluka), ale kamarádka mi třeba vyprávěla, že její pes (Beauceron) který přišel do smečky jako druhý po maďarské ohařce tý fence stejně občas ublíží - tuhle jí prokousnul ucho. A taky ho má od štěněte. A kdyby se bělouš (a já vim že to je s beauceronem nesrovnatelnej pes a že nemají agresi v povaze) rozhodl přece jen malý ublížit, tak ona váží 2,5 kg. On bude vážit 40. Jak se toho nejlíp vyvaruju? Logicá rada se mi zdá přesně jim určit že fenka je vejš a pes je níž na tom sociálním žebříčku, ale pořád si říkám.. co když se to jemu nebude líbit a bude s ní o to místo soupeřit?
Nevím proč se toho furt tak bojim, žádnej pes kterýho jsem vychovala agresivní nebyl. Ale nikdy jsem neměla 2 psy, jen jednou, a to byla tím druhým psem právě ta moje krysařiččice a tak mohla těžko zakousnout patnáctikilovýho vořecha :-D
|
Baico
Člen |
# Zasláno: 17 Pro 2010 14:19
- Nahlásit
Grin
Já se spíš trochu bála aby až ze štěněte vyroste velkej pes, neublížil tomu prvnímu psovi
Nevím, u nás nebyl nikdy problém. Ať už jsem tenkrát k ovčounovi přinesla jezevčíka, pak k jezevčíkovi bělouše a teď znovu bělouše. Vždycky se z nich stali parťáci. Tu krysařičku bych hlídala, aby jí mrňous neublížil, je hodně křehká. Důležité je, aby oba psi věděli, že šéfem jsi ty a všechno řašíš ty a ne aby některý z nich situaci do vlastních "pacek". Ale znám dost lidí, co mají smečku a nemají problém. Viz moje chovatelka, která má psů fakt hodně a ve smečce nemá žádnej problém.
|
Lucie Kratochvílová
Člen |
# Zasláno: 17 Pro 2010 14:27
- Nahlásit
Baico
A jakej vlasně Fanda je povahově? Mochla bys to trochu rozvést?
Grin
Krysařice je hodně hodně hodně křehká a jedno máchnutí packou od štěněte velikosti bělouše může bejt osudný. Já bych nic nenechala náhodě a nenechávala bych je spolu o samotě, aspoň ze začátku. Mám 3 psy podobné velikosti a všechno v pohodě Když budeš ty v pohodě... Nevyhledávej zbytečně za vším agresi, je to nesmysl.
|
Grin
Člen |
# Zasláno: 17 Pro 2010 14:27
- Nahlásit
Baico
Důležité je, aby oba psi věděli, že šéfem jsi ty a všechno řašíš
To je určitě pravda. Já jsem přesvědčená že to všecko dobře dopadne, je ale jasný že se Trix bude muset hlídat, taky už je to šestiletá lady s problémama s plotýnkou ale myslím, že jí ten psí parťák chybí (snaží se často vyprovokovat ke hře nerudnýho králíka) a že až překousne, že není jedináček, budou spolu jedna ruka jedna noha.
|
Grin
Člen |
# Zasláno: 17 Pro 2010 14:39
- Nahlásit
Lucie Kratochvílová
Nevyhledávej zbytečně za vším agresi, je to nesmysl.
To je jasný, ani by mě to nenapadlo, rozhodně ne od štěněte. A prvních 14 dní spolu o samotě nebudou vůbec a nebo jen tak na pár chvil, až budu štěnďu učit bejt sám - ale i tak si ji většinou budu brát s sebou. Pak, podle toho jak se budou chovat, je možná nechám každýho v jiným pokoji, až půjdu na tři, čtyři hodiny do práce, ale jestli na sebe budou do tý doby už zvyklí a novej bude respektovat Trixinin prostor, tak je asi nechám spolu. Všecko záleží jak se k tomu oni postavěj. Jenom doufám, že až půjdu do práce naplno (cca po 5 týdnech co štěňďo bude doma) tak už si to mezi sebou nějak stihnou zařídit. Sice se na poledne vždycky vracim cca na 2 hod domu, ale stejně - je daleko lepší vědět, že je všecko v pořádku.
|
Baico
Člen |
# Zasláno: 17 Pro 2010 14:42
- Nahlásit
Lucie Kratochvílová
A jakej vlasně Fanda je povahově? Mochla bys to trochu rozvést?
Fanda je zlatíčko, který miluje všechny a všechno. Je naprosto bezelstnej. Tělo mu zatím růstem předběhlo mozeček. Chybí mu zatím sebevědomí a jistota. Myslím si, že co se týká psychyického vyvoje, bude trošku pozdnější než Baico. A zatím to vypadá, že bude mít i typičtější povahu pro bělouše než on. Ale nemá reakci na střelbu, poslušnost má zvládnutou na úrovni ZOP, ZZO (zatím bez aportu). Co jsem zkoušela stopu, tak vypadá, že bude čuchat a o podle našeho figuranta ani obrany nejsou ztracený. Jen prostě musíme zapracovat na jeho sebevědomí.
|
Grin
Člen |
# Zasláno: 17 Pro 2010 14:44
- Nahlásit
Baico
no jo, oba veeelký farjeři. Moc krásní psi.
|
Baico
Člen |
# Zasláno: 17 Pro 2010 14:47
- Nahlásit
Grin
Moc krásní psi.
Děkuju! V únoru uvidíme, jak se na Fandu budou tvářit rozhodčí v Brně Jako štěně se docela líbil, tak jsem zvědavá, jestli se bude líbít už jako mladej
|
Grin
Člen |
# Zasláno: 17 Pro 2010 14:50
- Nahlásit
Ještě nikdy jsem nic nevkládala, tak doufám, že to půjde:
http://cz.fotoalbum.eu/images1/201012/166754/56280 3/00000002.JPG
|
Lucie Kratochvílová
Člen |
# Zasláno: 17 Pro 2010 14:50
- Nahlásit
Baico
Mě by se totiž k Britě líbil bělouš )))))))) a povahově se mi zdá Fanoušek skoro jako Brita, je učenlivá (kdybych na to nesrala ovšem ), jemná, bezelstná, pořád mi připadá jako štěně, budou jí v létě sice už 2 roky, ale mozek to tělo ještě nedohnal... Reakci na střelbu taky nemá i když Aneta s Benem jí maj jako kráva, vůbec to od nich "nechytla", což je super A byl by to MOŽNÁ dobrej základ pro malýho bělouška...
Fanouš je přesně ten typ, kterej se mi líbí, ale zatím sem lýnyje neštudovala, ani nevim, jestli bych zvládla se v tom oryjentovat
|
Grin
Člen |
# Zasláno: 17 Pro 2010 14:55
- Nahlásit
Baico
jsem zvědavá, jestli se bude líbít už jako mladej
To nedokážu z rozhodcovskýho hlediska říct ale mě připadá super vyváženej (alespoň to, co je z něj vidět) a má krásnou hlavu. Nejsou s Baicem po stejnym rodiči?
|
Baico
Člen |
# Zasláno: 17 Pro 2010 14:57
- Nahlásit
Lucie Kratochvílová
Fanouš je přesně ten typ, kterej se mi líbí, ale zatím sem lýnyje neštudovala, ani nevim, jestli bych zvládla se v tom oryjentovat
Hele, jestli na to nějak nehcvátáš, tak jestli se povede Fandu uchovnit, tak plánujeme, že by měl štěnda s Bajkonůrovou mladší ségrou.
Tady jsou spolu
|
Grin
Člen |
# Zasláno: 17 Pro 2010 15:01
- Nahlásit
Baico
plánujeme, že by měl štěnda s Bajkonůrovou mladší ségrou.
takže ne po stejným rodiči :-D
|