| Autor |
Zpráva |
kuura
Člen |
# Zasláno: 4 Zář 2010 15:04
- Nahlásit
Žemle
jinak děkuju za pochvalu!
|
Žemle
Člen |
# Zasláno: 4 Zář 2010 15:17
- Nahlásit
kuura
U nás se žel soužití kočky se psem nezadařilo, ač jsme se o to snažili. S příchodem psa se na nás kočka naštvala( bo jí neustále aportoval), a odstěhovala se k sousedům. Byla taky šikovná, chytala myši a občas ležel u dveří i mrtvej krtek. Možná časem zkusíme koťátko, třeba si na sebe spíš zvyknou než se starou čičolínou ...
|
kalinka
Člen |
# Zasláno: 6 Zář 2010 14:24
- Nahlásit
Zdravím všechny.Po dlouhé době jsem se sem zase jukla a koukám kolik je tu nových štěňátek Paráda!!!
Maggie už bude tento měsíc rok...je to neskutečné jak rostou a tak tímto prosím o typ na nějaký narozeninový dortíček neb vím,že někteří dortíky k narozkám děláte Předem děkuji za typy.
kuura
Ahojky. Máme k Mag dvě kočky. Je to fakt hrozně složité, protože každá kočka je úplně jiná. Kocour je naprosto v pohodě. Zjistil,že mu nic neudělá a hlavně, že musí chodit v klidu.S ním není problém,ale kočka je úplně ujetá a stále prská, vrčí, syčí i když ví,že jí nic neudělá.Je fkat,že jí honí na zahradě,ale to vůbec Maggie nemůžu odnaučit.Prostě se s nima chce honit.Asi je kocour chytřejší.No takže to opravdu není jednoduché a stále se bojím o oči.Nerada bych měla jednookého piráta. Občas si teda k sobě čuchnou,ale kočka se prostě bílého obra bojí jako čert kříže Uvidíme za pár let )))))
|
kalinka
Člen |
# Zasláno: 6 Zář 2010 14:26 - Změnil/a: kalinka
- Nahlásit
Chtěla jsem sem dát nějaké fotky,ale to neklaplo nějak jsem to asi pozapomněla tak až budu mít někdy více času
|
TomášW
Člen |
# Zasláno: 6 Zář 2010 14:58
- Nahlásit
čus děcka u nás kocour a pes vklidu, ikdyž je fakt, že jsou skoro stejně staří. kocour neroša občas liskne, ten ho za odměnu oblízne, maj se holt rádi. zajímavé je, že ale nero ostatní kočky honí, šikula. jinak náš kocour už asi splodil potomstvo, sousedovic kotěti, divné. naši na kastraci serou sousedi tež
|
kuura
Člen |
# Zasláno: 6 Zář 2010 16:59
- Nahlásit
Žemle, kalinka, TomášW
My máme jednu kočandu, ta vyrůstala v bytě a teď je z ní toulavka a lovkyně a její synáček, kterýmu je přes rok a vyrůstal venku je zmetek, co skoro nevyleze z domu. Příde mi, že je trošku retard. Když ho držím, tak sice má vykulený oči, ale nechá psa i čuchnout Jinak syčí, vrčí a seká. Kočka se mnou pár tejdnů po tom, co sem přinesla psa vůbec nemluvila, přišla se jenom najíst a zase odběhla. Teď se zase mazlí a psa nechá dokonce, aby si lehnul 20 cenťáků od ní Větší kámoši z nich už asi nebudou, tak sem vděčná i za tohle. Pes občas běhá za kočkou s balónem, jaksi mu nedochází asi, že ona si s nim prostě hrát nebude.
A k tomu potomstvu Tome - to máš štěstí, náš kocour je vyhublej a kočky ho nechtěji, takže v noci se občas probudím, kocou zakouslej do loktu a kopuluje. Je to šok! Minule se mi pokouěel znásilnit plyšáka... říkám no... retardík
|
kuura
Člen |
# Zasláno: 6 Zář 2010 17:01
- Nahlásit
a jinak, co cvičáky? My jsme začali teď chodit do Velkýho Borku u Mělníka, znáte někdo???
|
TomášW
Člen |
# Zasláno: 7 Zář 2010 07:03
- Nahlásit
kuura
heh tak to máš dobré, ojebaný loket nám to kdysi dělal ronaldo, když byl mlaďas, to je ten kavalír od našich. Neroš dupe akorat Bonny od Dity, ta je vykastrovaná(jako Bonny ), tak to může. U nás bych to charakterizoval jako lhostejnost, prostě berou, že tam ten druhý je a to je tak vše. kocur chytý muchy a pes je magor co celý den čučí na tenisák
|
kalinka
Člen |
# Zasláno: 7 Zář 2010 12:02
- Nahlásit
kuura
Jo jo taky máme tu kočku trochu ujetou ))))A myslím,že nikdy přátelé nebudou,ale budu aspoň ráda,když už kočka nebude syčet a sekat!Někdy si k sobě čuchnou,ale kočka hned začne couvat a syčet....nevím no.Ale je to mrcha...mají pokoj pro sebe (jako kočky) kam Mag nemůže no a kočka se vždy vyvaluje kousek za prahem,aby provokovala.... ))
No jinak Borek znám (nikdy jsem tam teda nebyla,ale mám chatu kousek od Mělníka).
My začali ve 3 měsících ve školce pro štěnda a pak jsme měli trochu pauzu s poslušností no a teď jsme začali chodit do Jinonic.
|
vlkaga
Člen |
# Zasláno: 7 Zář 2010 13:45
- Nahlásit
Barka
Ahoj, posílám moc pozdravů.
Jedete s Něhulí na bonitaci?
Já jen jestli mám držet palce či pěsti.
|
kalinka
Člen |
# Zasláno: 14 Zář 2010 13:46
- Nahlásit
Ahojky, zdravím všechny. Potřebovala bych poradit.
Byli jsme v Jižích Čechách na víkend. Jeden neznamý pán tam měl jezevčíka. Když ho viděla,tak hned k němu bežela. Volat jsem mohla jak jsem chtěla a byla hluchá.Nechtěla jsem jí tam nechat pořád za ním běhat(hráli si spolu docela dlouho) protože byl ještě malej (asi 6 měs) a Mag je halama,tak aby na něj v běhu nešlápla a něco mu neudělala(což se i stalo...naštěstí nic se mu nestalo,ale pěkně kníknul),tak jsem jí přivázala na stopovačku a když jsem viděla,že jde,tak jsem jí dala aby zůstala......no párkrát to vydržela,ale jednou se zjevil z nenadání a Mag si málem zlomila vaz o tu stopovačku.Tak jsem jí odvázala a říkala,že na ní kdyžtak dupnu nebo jí chytím.No tak pejsek si to zase přištrádoval,Mag se rozeběhla, já chytla stopovačku,ale jen jsem se o ní pěkně spálila a Mag se vyškubla,tak jsem si jí vzala a zavolala ke mě,samozřejmě bez úspěchu,tak jsem jí dockukala k sobě.Ona byla úplně v tranzu a jen čuměla na toho psa,ani sednout,ani lehnout.Pak si sedla,ale do lehu jsem jí dávala násilím asi na 5 vteřin. To už jsem byla fakt vytočená (ruka bolela, nervy pracovali) tak jsem jí chytla za kůži za krkem, vytáhla a zatřepala...ona místo aby kníkla,tak na mě zavrčela.No to mě dorazila totálně......tak jsem jí donutila lehnout....no scéna hrozná.......ale pořád oči na tom psovi,ale teda už zůstala. No netrvalo dlouho a známý šli do lesa....,pak za nima jel na kole přítelův táta, kterého ona má ráda.Odjel v průběhu,kdy jsme jí házeli míček.Ona doběhla pro míček, udělala oblouk kolem něj a šup za přítelovým tátou.....úplně do pryč.Volala jsem,tleskala jsem nic.....prostě byla pryč. Naštěstí nedojel daleko a né na žádnou hlavní,tak se obrátil a přivez jí zpět...to já už byla na cestě za nima.A když mě viděla,tak hned běžela ke mě aniž bych jí volala a už uši dozadu...tak jsem jí jen vynadala slovně,ale né nijak moc a šli jsme zpět.....Jo jinak poslouchá pěkně.Když nemá okolní rozruch a i na cvičáku to v celku jde.Stačí jen zvýšit hlas a ona už ví.
Co tomu říkáte?Poradíte někdo jak jí více zaujmout když začne zdhat,nebo jí mám nějak víc potřestat?(vůbec jí teda netrestám-to už musí fakt být a to jen krátkým vytaháním)Fakt nevím jak jí v tomto zdrhání zabránit.Předem děkuji.
|
drakka
Člen |
# Zasláno: 14 Zář 2010 20:34
- Nahlásit
kalinka
Ahoj,
nevim jaka byla konkretne ta situace (treba proc se ten jezevcik nahle zjevoval) ale zkusim par tipu, treba se vam nejaky bude hodit:
- predne si rozmysli jestli je chces nechat aby si hrala nebo ne. Pokud ano, tak ji nech volnost, maximalne ji obcas zkus privolat a kdyz pribehne tak odmenit a zas pustit. Pokud ne, tak si ji proste dej na voditko a "netrap ji" tim, ze ji nechas za psem vybehnout ale pak ji zas strhnes. Nech ji se s nim ocuchat a jdete nekam pryc (ale jak rikam, nevim jaka to byla situace konkretne. jen mi prijde nefer po ni chtit aby lezela (!) u tebe kdyz kolem lita hraci pes, to zvladne mozna za rok nebo spis za dva...
- v te situaci s tim kamaradem si myslim ze se nic moc jineho nedalo delat nez klidne stat a volat. No a pokud vis ze takhle zdrha, tak trenovat privolani (pamatujes co jsem tady kdysi popisovala, ta hra osloveni-pamlsek?), nepoustet ji moc daleko od sebe, eventualne se snazit predchazet takovym situacim kdy by ti mohla utect (napr setkani se znamym clovekem - hned privolat, pochvalit a odmenit a pockat az dotycny zmizi za obzorem a pak pokracovat ve hre)
|
kalinka
Člen |
# Zasláno: 15 Zář 2010 07:27
- Nahlásit
drakka
ahoj,díky za odpověď a za rady.
Tady byl problém,že jsme byli u chaty a ten jezevčík na druhé straně kempu. Zjevoval se různě, podle toho jak na něj páníček dával pozor. Nechala jsem je hrát,ale jak jsem psala jezevčík byl malinkej a Mag na něj párkrát né moc hezky dupla při běhu,tak jsem jí jen krotila. Nebylo možné jí tam nechat pořád běhat a hlídat jí, protože jsme byli na druhé straně kempu.Proto jsem jí pak uvázala,ale když tam pejsek nebyl,tak byla na volno.No přivolání trénuji pořád a za normálních situacích si nestěžuji.....Jen prostě když vidí psa,tak je k neudržení a když je na vodítku,tak se může uškrtit,aby za ním mohla.....a v tu chvíli je úplně hluchá,ale totálně.Přitom, že by měla nedostatek kontaktu se psama....tím to nebude. Jen je na ně prostě hrozně vysazená...
Já jsem věděla,že mi zdrhá za psama,takže to mám podchycený a vždy přivolávám dříve,ale to že mi zdrhne i za známým to se mi stalo poprvé.....
|
LuSta
Člen |
# Zasláno: 20 Zář 2010 19:44 - Změnil/a: LuSta
- Nahlásit
Ahoj, jak se kdo máte? Chirce jsou dva měsíce a dva týdny a v neděli jsme byli na první procházce s psími kamarády. Jedním z nich byla i roční brazilská fila . Malá je v pohodě, zatím ji nic nerozházelo. A už nám stojí obě ouška.
|
drakka
Člen |
# Zasláno: 20 Zář 2010 20:17
- Nahlásit
LuSta
je hezoucka at vam to spolu dobre steka
|
LuSta
Člen |
# Zasláno: 20 Zář 2010 20:42
- Nahlásit
drakka
Ahoj, kdybys chtěla, tak bysme mohly taky někdy vyrazit na společné venčení. Stačí se jenom domluvit. Už jsme vás párkrát potkali, ale to jsme ještě prcka neměli.
|
drakka
Člen |
# Zasláno: 20 Zář 2010 23:05
- Nahlásit
LuSta
nojoo, koukam ze na fotce je tubus metra tak muzem, akorat moje holky nejsou moc hraci, malou si asi ocuchaji a tim to zhasne
|
Baico
Člen |
# Zasláno: 21 Zář 2010 09:22
- Nahlásit
LuSta
tak bysme mohly taky někdy vyrazit na společné venčení.
My by jsme se i přidali. Fanda je hrací dost. Jen už je to trošku kolohnát . Za týden nám už bude půl roku.
|
TomášW
Člen |
# Zasláno: 21 Zář 2010 13:42
- Nahlásit
čááu, máme se zatím dobře. nero dostal ringo z dost tvrdé gumy- vydrželo 2 týdny a chce aportovat i ty zbylé kousíčky 2x2 cm. jinak kulhá na tu poslední nohu, co ještě nekulhal, tak snad už to bude konec. je tu krásně a fouká i vítr, tak jdu dneska pouštět draka
|
kuura
Člen |
# Zasláno: 21 Zář 2010 17:06
- Nahlásit
TomášW
A cim to, ze kulha takhle na stridacku? Ten muj prdola jako malej taky kulhal na jednu zadni, ted mi pride ze je to dobry, ale teda desi me to. Mam strach z kycli...
|
LuSta
Člen |
# Zasláno: 21 Zář 2010 22:24
- Nahlásit
Baico, drakka
Rádi bysme někam vyrazili a poznali co nejvíc pejsků. Baico je taková záruka, že se nic nepřihodí. Akorát malá je zatím trošičku zabržděná a ještě si pořádně nezačala hrát. Když už ji nějaký pes trošku rozpohybuje, tak už je to co říct . Za míčkem víckrát než třikrát nevyběhne a že by ho mohla chytnout do tlamky ji ani nenapadne . Bydlíme na metru Lužiny. Pojízdní jsme, ale zatím na žádnou dálku, protože teprve začínáme zvykat.
|
Lemonka
Člen |
# Zasláno: 22 Zář 2010 00:29
- Nahlásit
kalinka
budeme to spolu trénovat v lese po cvičáku
LuSta
Je nádherná Také bychom se přidali. My jsme hraví až až, takže spíš až trochu povyroste, jinak bychom ti ji moc zmordovali Jsme z Anděla, takže celkem kousek.
TomášW
tak ať to brzy přejde. my nikdy nekulhali (když nepočítám naražený loket), ale zato máme jiné problémy... bude to dobré
nějaké fotečky ze cvičáku
http://www.facebook.com/album.php?aid=58071&id=136 6002023&l=6bfc68604c
|
TomášW
Člen |
# Zasláno: 22 Zář 2010 06:57
- Nahlásit
kuura
Doktor říkal růstové, předtím prý nějaký zánět. Dostali jsme tabletky do zásoby a jak vidím, že nějaké noze ulevuje, tak dostane půl tabletky tak na 4 dny a hned je to pryč
Lemonka
Díkes. my jsme taky měli zranění jak byl prcek a to trošec kulhal a měl naštíplý ocas spadly na něj dveře no. Jinak hravý je až až. jak se mordujou s Bonie to nemá chybu. nejlepší je, jak vylezou z vody
|
Baico
Člen |
# Zasláno: 22 Zář 2010 13:48
- Nahlásit
LuSta
Baico je taková záruka, že se nic nepřihodí
Copak Baico, ale Fanóš. To je prdlouš. Včera, když jsem byla v práci vystěhoval věci z garáže, kde mají pelech. CHtěl mi asi naznačit, že potřebuje nutně zaměstnat Jen aby mu ta chuť do práce vydržela i v budoucnu.
|
LuSta
Člen |
# Zasláno: 22 Zář 2010 17:51
- Nahlásit
Baico
Tak se domluvíme tak za dva, tři týdny, až se Chirka pořádně otrká. Už se těším! Třeba se někdo i přidá.
|
Baico
Člen |
# Zasláno: 23 Zář 2010 07:44
- Nahlásit
LuSta
Tak se domluvíme tak za dva, tři týdny, až se Chirka pořádně otrká
Jasně. Já bych to viděla až za měsíc, 23. října jdeme s Baicem na ZVV 2, takže jsme teď v plném tréninku. Chodíme obden na stopy, pilujeme poslušnost a vypracováváme taktiku na obranu
|
drakka
Člen |
# Zasláno: 23 Zář 2010 09:24
- Nahlásit
LuSta
no se budeme pristi vikend stehovat az do uhrinevse...tak leda ze bysme na sebe narazili nekde na prochazce
|
Baico
Člen |
# Zasláno: 23 Zář 2010 09:31
- Nahlásit
drakka
no se budeme pristi vikend stehovat az do uhrinevse
A kam přesně? Náhodou Uhříněves je pro čokli super. Jsou tam heztý trasy na prochajdy. V podstatě jsi v Praze a i přesto na vesnici.
|
Lemonka
Člen |
# Zasláno: 23 Zář 2010 22:12
- Nahlásit
Baico
Ahojky, nechcete zkusit závod v ZKO Hostivař? - 9.10.2010 - Závod "Davidův memoriál"(Kategorie ZM, ZVV+2 beze stop), figurant D. Rohlena Asi tam půjdu podpořit kamarádku a rádi bychom vás viděli a i jak pracuje fešák bílej.
|
Lemonka
Člen |
# Zasláno: 24 Zář 2010 01:31
- Nahlásit
Maggie přejem vše nejlepší k 1. narozeninám Monča a Jessie
|