Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / Bílý švýcarský ovčák
<< 1 ... 171 . 172 . 173 . 174 . 175 . 176 . 177 . 178 . 179 . 180 . 181 ... 222 . 223 . >>
Autor Zpráva
Montik
Člen
# Zasláno: 23 Čen 2010 08:49
- Nahlásit

my máme celoročně tmavý pigment, takže neporadím. Přes zimu dávám řasy a na srst to vlliv nemá a nikdy nemělo.. Ale je fakt, že máme bílej kožich pořád, i kdyby sežral kýbl mrkve. Genetika umí věci

muf
Člen
# Zasláno: 23 Čen 2010 09:09 - Změnil/a: muf
- Nahlásit

TomášW
Jůů dík. Sem ani nevěděl, že je něco pro bílé psy. No proto jsem vlastně psal tady. Musím vyzkoušet. U Airy mě překvapuje, že čumák světlá teď, když je sluníčko. To Lady má čumák přez zimu světlejší, a nyní už je krásně černý.

Jinak dortíky už jsem taky několikrát dělal. Ten pohled za tu práci stojí. Jo a dostala k tomu psí pivo na zapití:-D

Canny
Člen
# Zasláno: 23 Čen 2010 09:32
- Nahlásit

Canny začal světlat asi v 5 měsících (září), mrzelo mě to, ale na výstavách to je až to poslední co rozhoduje. Spíš je to o tom, že ten černý je hezčí. Canny je teď po štěňátkách a pigment má úžasný, ale asi to nevydrží dlouho

kalinka
Člen
# Zasláno: 23 Čen 2010 11:10
- Nahlásit

Ahojky, po delší době jsem se sem zase jukla,jak se kdo máte.
Maggie roste jako z vody.Zítra jí bude 9 měsíců. Je to teda zlatíčko,ale teď mám problém s dětma. Couvá před nima a štěká. Nevím jak to řešit. Má jednu špatnou zkušenost s mým bratrem, který na ní v mé nepřítomnosti řval a dupal před ní (fyzicky jí nic neudělal) no a teď toto. Někdy si je jde očuchat....vrtí ocáskem,ale pak couvne a začne štěkat což jí zakazuji.Máte s tím někdo zkušenosti? jak na ní? tudle jsem začala na dítě sahat a říkat,že je to kámoš a tak....no a ona přišla očuchala a stejně couvala(neštěkala) a v očích jsem viděla nejistotu....

Jo a k tomu barvení srsti....Maggie mi červená i po třešních a jahodách)))))Přítel říká,že budeme mít za chvíli originálního červeného psa.......

babou
Člen
# Zasláno: 23 Čen 2010 13:52 - Změnil/a: babou
- Nahlásit

Ahojte
Canny
občas kouknu na web a moc hezké. O štěňátka je, myslím, dobře postaráno a předstaráno do budoucna, to je fajn, jen tak dál

btw.all
nevím, ale myslím, že pigment je tak moc podmíněn geneticky, že řasy a jiné vylepšováky na něj příliš vlivu mít nebudou. A taky mám pocit, že úplně se "dovybarvit" může klidně až kolem 2. roka...

Montik
Člen
# Zasláno: 23 Čen 2010 13:58
- Nahlásit

babou
jj, genetika tam hraje velikou roli,ale ty řasy trochem pomáhaj..jako, ze větlýho nosu černej neudělaj, ale když je světlejší, lze krapet dobarvit. A když nic, tak jsou alespoň hoodně mooc zdravý..

kalinka

bojí se jich, jako dětí, rozhodně jí za to nehubuj! Prostě jí zignoruj, (nevšímej si toho, nehlaď jí, nic jí neříkej, prostě to přejdi) a s dětma si povídej, dřepni si k nim, ale jí si nevšímej. Když si je očichá, tak super. Klidně bych dětem kolem dávala ňaky (nebo míčky), ať jí je dávaj, ale ať na ní nekoukaj ani nemluvěj. Prostě jen natáhnout ruku a dát pamlsek (hodit míček). Ty, se s dětma hodně bav, ať vidí, že o nic nejde, ale do ničeho jí netlač. Jsou prostě psi, kteří děti rádi mít nebudou, no...Jde o to, aby se jich nebála. Jako, tvýho bratra bych na tvém místě asi zabila...

kalinka
Člen
# Zasláno: 23 Čen 2010 14:02
- Nahlásit

Montik
věř mi,že jsem byla hodně naštvaná, protože ještě víkend předtím si jí hladila malá holčička a úplně v pohodě....no a týden po návštěvě mého bratra jsem byla s ní v Jižních Čechách kde byli i děti a na ně štěkala jak pominutá. Pak teda jeden seděl na zemi,tak si ho šla očuchat,ale pak hned zase couvla.Což o to....mě neva,že nebude mít ráda děti, jen se bojím aby po nějakém nevystartovala....(( Ani to štěkání jí nemám zatrhávat?Jo jo budu se řídit dle tvé rady a dětma se bavit.S ňamkama jsem to zkoušela a to si vzala a hned zase couvla a štěkala. Balónek ona moc nenosí,ale dělala jsem to tak,že jsem jí ho vzala a dávala dětem a oni jí ho házeli,ale nevím no....asi to chce více času.Fakt se jen bojím aby pak na nějaké dítě nevyjela a nekousla

muf
Člen
# Zasláno: 23 Čen 2010 14:06
- Nahlásit

babou
Mě právě překvapuje, že zezačátku byl krásně černý, a teď světlá (zatím nepatrně). I když Lady mi udělala to samé, a nic mi nepomohlo. Šlo mi spíš o to, si něco vyzkoušet zavčasu před výstavou. Ať to třeba nezhorším (nezabarvím srst)

Montik
Člen
# Zasláno: 23 Čen 2010 14:14
- Nahlásit

kalinka

Opravdu jí ani za to štěkání nic nedělej..prostě ignorace, aby zjistila, že se nic neděje.. A uvidíš, když si budeš s dětma povídat atak a nebudeš si jí všímat, tak by měla ztichnout a třeba i přijde se očichat. Hlavně, aby si jí ty děti nevšímaly... Pokud neztichne, když se s dětma budeš bavit, tak bych si s ní tak akorát dělala srandu... stylem, co blneš?? seš trubka, ne?? Opravdu výsměch.... Ale jak říkám, hlavně jí za to netrestej,naopak si jí nevšímej a hodně moc vyhledávej kontakt s dětma. ňamky ať jí klíďo dávaj,. že se pak stáhne nevadí....

babou
Člen
# Zasláno: 23 Čen 2010 14:29 - Změnil/a: babou
- Nahlásit

muf
ve třech měsících je to malý bejby, který se vyvíjí i s pigmentem zkušenosti s řasama nemám, ale chtěla jsem jen napsat to, co píše Montik, že větší část je fakt v tom psovi už daná a i pokud přidáš něco zázračnýho, nečekej zázraky

Canny
Člen
# Zasláno: 23 Čen 2010 14:34
- Nahlásit

babou
Ahoj
babou,
díky za chválu, to potěší. Snažím se štěňátka co nejvíce socializovat, aby budoucí majitelé měli o trochu méně práce. V sobotu mi odešl do nového domova první kluk a neudržela jsem slzy. Zítra jde holčička, slíbila jsem si, že budu silná

Canny
Člen
# Zasláno: 23 Čen 2010 14:40
- Nahlásit

S pigmentem bych si nelámala hlavu. Byla jsem hotová z toho, když Canny začal světlat nosík, ale opravdu jsou na výstavě důležitější věci, pohyb, stavba těla, předvedení psa. Takže místo koukání na nos je lepší trénovat postoj a tituly se pohrnou )

babou
Člen
# Zasláno: 23 Čen 2010 14:43
- Nahlásit

Canny
jj, nejde ani tak o práci bud. majitelů, jako o usnadnění života a zvednutí sebevědomí těm prckům
koukám na to, že malej bude u oveček, to je prima pro ovečky a pejsky u nich mám slabost, doufám že s nima budete v kontaktu a občas se o něm něco objeví na stránkách

kalinka
Člen
# Zasláno: 23 Čen 2010 14:50
- Nahlásit

Montik
jo jo moc děkuji za rady.Zkusím to.Já kolem sebe těch dětí zase tolik nemám,takže to bude asi hon na děti,ale budu se co nejvíce snažit. Dost mi na tom záleží. Jinak je to hodné a mazlivé zlatíčko.K dospělým lidem a psům absolutně bez problémů.Vůbec není bojácná.Tak snad zjistí,že se není čeho bát u těch dětí.
Mého bratra jsem myslela,že zabiju,ale nebyla jsem při tom a nemohla jsem v čas zasáhnout...boužel
Uvidíme.

Canny
Člen
# Zasláno: 23 Čen 2010 14:55
- Nahlásit

babou
Kontakt s novými majiteli a informace o štěňátkách je jedna z podmínek odběru, takže fotky budou Navíc Lenyho si vzal kolega z práce, takže má na krku nejen štěně, ale i mne )

Montik
Člen
# Zasláno: 23 Čen 2010 14:57
- Nahlásit

Canny
hele, není mu ten obojek krapet větší??

Canny
Člen
# Zasláno: 23 Čen 2010 15:04
- Nahlásit

Montik
no, o trošinku je, ale chtěli si kluka odvést hned, tak jsem koupila první co se namanul

Baico
Člen
# Zasláno: 23 Čen 2010 15:09
- Nahlásit

Zdravím všechny!
Co se týká pigmentu, tak Baico je přes zimu světlej, za to přes léto je skoro černej. Malej zatím vypadá, že bude mít černé oči, černý nos a má i uplně černé bříško.
Jinak se omlouvám, že nedodávám fotky, mám rozbitej domácí poč a nemá fotky, kam stáhnout. Až bude notbook opravenej, hodim to na rejče.
Jinak je nám 12 týdnů, vážíme 12,5 kila. Jsme strašně žravý a uštěkaný
Na první výstavu se chytáme v srpnu do Bolky. Tak snad se mi do tý doby podaří to jeho poskakování na vodítku zkulturnit do klusu

babou
Člen
# Zasláno: 23 Čen 2010 15:14 - Změnil/a: babou
- Nahlásit

kalinka
do dětí bych jí moc netlačila a ze začátku je vyhledávala spíš na napřímý kontakt. Jako třeba pískoviště, hřiště, kde jsou, ale absolutně si jí nevšímají a vy projdete jen okolo(neodváděj její pozornost, když se bude chtít zastavit a sledovat je nech ji, pokud štěká, jdi příště kousek dál). Potom bych si půjčila nějaký dítě, který bude v naprostém klidu (klidně ho uplať 20kačkou) a zinscenovala, že se potkáte. Nejdřív na větší vzdálenost a postupně se potkávat s užším a užším kontaktem. Ale tak aby jsi ty byla mezi psem a dítětem (vezmeš tím na sebe zodpovědnost za celou situaci). Prostě se jen minout, případně jít jedním směrem, zastavit se...všechno ale řeš podle Meggie pokud začne "panikařit"/bát se, vrať se o krok zpět, zvětš vzdálenost... zaručený recept ti asi nikdo nedá a nezlepší se to ze dne na den.
Navíc pokud má 9 měsíců, tak je v takové té 2. nebo 3. etapě, kdy se štěnda něčeho přehnaně bojí, u některých si toho nevšimneš u jiných moc, odeznívá to samo. Pokud má špatnou zkušenost, neni to moc dobrý..

Montik
Člen
# Zasláno: 23 Čen 2010 15:26
- Nahlásit

babou
to je taky způsob... Jinak u té mé varianty je samozřejmé, že ty jsi mezi pejskem a dítětem a čuba má možnost odejít, tudíž není na krátkém vodítku... Jde hlavně o to ukázat jí, že ty děti nekoušou

babou metoda je taky super

babou
Člen
# Zasláno: 23 Čen 2010 15:36 - Změnil/a: babou
- Nahlásit

Montik
babou byla na přednášce o stresu psů, tak je chytrá jak rádio

muf
dlouho jsem tu nebyla a jsem lína si to dohledat ..odkud malá je a Lady je taky bšo?

kalinka
Člen
# Zasláno: 23 Čen 2010 16:19
- Nahlásit

babou
Montik
Moc díky za rady. Budu se tím řídit. Na ní je vidět,že je zvědavá a jak je to mazel,tak se zkouší přiblížit a vrtí ocáskem,ale je si dost nejistá.Takže většinou nejdříve čuchne a pak couvne a štěká. V tomto moc nejde být mezi ní a dítětem,ale vždy dítěti řeknu ať se nehejbe,že si jen čuchne....Nikdy není někde v koutě,že by neměla úniku.A ta špatná zkušenost sice je,ale ta mohla být dříve nebo později, protože děti prostě křičí a skáčí. Jsem na bratra naštvaná,ale je to dítě a opravdu jí nic bolestivého neudělal. Nebyl tam vůbec fyzický kontakt....
Přitom Maggie se zvuků moc nebojí, jezdíme na závody aut,kde je randál slušný a ona je v pohodě.....těžko říct no...prostě děti se jí přestaly líbit a já to musím nějak usměrňovat,aby se bála méně a méně.....snad se podaří

babou
Člen
# Zasláno: 23 Čen 2010 16:54 - Změnil/a: babou
- Nahlásit

kalinka
ono to nemusí mít nějak úzkou souvislost s tím bráchou, jen to té nejistotě přidá. O to, že jí nikdo nic fyzicky neudělal, taky nejde, prostě se dostala pod psychický tlak, který jí nebyl příjemný, ale to už teď nezměníš. Jen nesmíš dovolit, aby se to opakovalo. A pokud jde o hluk, tak není hluk jako hluk, randál z aut je úplně něco jiného než lidský křik, to vnímáš i ty úplně jinak

drakka
Člen
# Zasláno: 23 Čen 2010 22:22
- Nahlásit

kalinka
souhlasim s babou, dej Maggie prostor, pomaly navykani. Do kontaktu bych ji nenutila a pokud mate moznost potkat nejaky sprateleny dite ktery se nechova moc divoce (nebeha, nejeci) a ma rado pejsky tak mu hned vrazit do ruky par piskotu a zkusit to pres jidlo

Canny
Ahoj, taky jsem koukala na stranky, hrozne se mi libi vase porodni bedna ) Ta je domaci nebo jste ji nekde koupili? Ja doufam ze nam letos na podzim/v zime vyjdou taky prvni stenatka tak nabiram inspiraci kde se da )) Jinak stenatkum hodne stesti s novymi panicky

Canny
Člen
# Zasláno: 23 Čen 2010 22:55
- Nahlásit

drakka
Ahoj, porodní bedna je výtvor mého bratra, truhláře. Super jsou prkna uvnitř boxu proti zalehnutí. Je to jistota a navíc si tam štěňátka ráda zalézala. Nové páníčky mám dobré, ale pořád mi jich ještě pár chybí

Barka
Člen
# Zasláno: 24 Čen 2010 12:01
- Nahlásit

vlkaga

tak jak to s vami vypada pristi tyden s tou chatou?
pojedoou tam s nami jeste nejaci znami. vsichni zboznujou pesy.

drakka
Člen
# Zasláno: 24 Čen 2010 16:18
- Nahlásit

Canny
ty a myslis ze by eventualne mohl vyrobit jeste jednu? Samo za penize ))
S panicky je svizel, no...ja uz zacinam stradat ted

TomášW
Člen
# Zasláno: 25 Čen 2010 15:33
- Nahlásit

zdarte, tak pry máme in..ni...neco neco...itidu, nevim jak se jmenuje. pry je to bezne rustove, muze nas to trapit az do 18 mesicu, mame meloxicam a klid...tak si hold bude hazet tenisak sam..

Jatina
Člen
# Zasláno: 25 Čen 2010 16:13 - Změnil/a: Jatina
- Nahlásit

Zdravím všechny příznivce běloušů
Včera jsme se stali majitely první bílé fenečky v naší rodině, máme za sebou přetrpěnou noc O tu jsem se s vámi chtěla podělit v jednu v noci, kňourala jsem už stejně jako malá Assetka, ale netušila jsem, že aktivace registrace trá tak dlouho Už víme čím to je, že nám ještě i dnes občas zakňourá a nezabírá ani zabrání do hry, kdy si prostě vzpomene, že jí chybí smečka
Jde o způsob odchovu v chov.stanici odkud pochází Tam nebyla štěňata ponechána napospas sama sobě, ale byla tak úžasně začleněna do chodu celé domácnosti a rodiny, že nyní, když už nás vzala za novou smečku a jeden z nás ji chybí v "inventáři", tak začne pobíhat a kňourat, dokud "ztraceného" člena smečky nenajde
Dlouho jsme hledali vhodné plemeno od původně námi chovaných loveckých psů-Anglického setra a drsnosrstých jezevčíků, až jsme se zamilovali do běloušů!
Pak nastalo hledání té správné chovat.stanice a vyhovění dalšímu mému přání mít fenku dlouhosrstou. Objevili jsem plánovaný Ačkový vrh, kde byla 50ti% šance na dlouhánku
Chovatelka sama přistoupila na právo prvního výběru v případě dl.fenky, pro nás to byla výhra! Štěňátka jsme sledovali od prvního dne narození a zvažovali jsme nabídky štěňat od nejmenovaných, ale velmi známých ch.stanic., kde dlouhosrsté slečny už byly narozeny. Sledovali jsme postup ve vývoji štěňat a péči o vrhy, srovnávali a nakonec se jednoznačně rozhodli pro fenečku od Canny (chov.stanice Janiyca) a to i přes to, že štěně bylo na 99% krátkosrsté.
Péče a láska ke psům byla cítit z jakéhokoliv kontaktu, je bezkonkurenční a za další- nevěřím, že při našem ojdezdu neuronila slzičku, ikdyž nám to bylo slíbenoNemám pravdu Canny?

babou
Člen
# Zasláno: 25 Čen 2010 18:27 - Změnil/a: babou
- Nahlásit

TomášW
panosteitida, jestli je to to, s čím jsme se setkaly my. Postupně mi vystřídala všechny nohy a naposledy kulhala ve 20 měsících, ale ona to měla navázáno na hárání, tak vás to snad opustí dřív

Jatina
Hodně radosti a zábavy do společného života!

<< 1 ... 171 . 172 . 173 . 174 . 175 . 176 . 177 . 178 . 179 . 180 . 181 ... 222 . 223 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání