Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / bernský salašnický pes
<< 1 ... 90 . 91 . 92 . 93 . 94 . 95 . 96 . 97 . 98 . 99 . 100 ... 734 . 735 . >>
Autor Zpráva
Strejda
Člen
# Zasláno: 25 Led 2010 12:38
- Nahlásit

worick
Aby se milostpán zase mooooc nerozlítal.
Nevím, co dělá rozlítaný samojed, ale vím, co dělá rozlítaná berňucha, která má v genech pastevectví.

worick
Člen
# Zasláno: 25 Led 2010 13:30
- Nahlásit

Strejda
ale vím, co dělá rozlítaná berňucha - tak to zase nevím tak úplně já, nebo možná...tohle?

a toto jsou ,,zámrzlíci", čekající mne ráno před pracovnou v -18st! Škoda, že si mně Berča všimnul, zvednul hlavu a už nebylo vidět jak má Woriček zavrtanou hlavu do jeho náprsenky

Strejda
Člen
# Zasláno: 25 Led 2010 13:57
- Nahlásit

worick
tak to zase nevím tak úplně já, nebo možná...tohle
To je hodně neuvěřitelná příhoda, se kterou se nikde nechlubím, protože by mi nikdo nevěřil. Ale vede mně to k úvahám o EO.

,,zámrzlíci", čekající mne ráno před pracovnou v -18st!
Holky jsou na noc zavřené v kotci, kde mají boudu. V boudě mají molitanovou matraci, na ní zátěžový koberec a na něm slámu. Slámu vyhrabaly ven a leží na slámě. Teď tam budu montovat kameru (kvůli torzi, atd.), tak jsem docela zvědavý, kde jsou v noci. Ale zimou netrpí. Vypadá to komicky, když se k plotu přijde podívat fenka russella v zimní kombinéze a berňuchy se válí ve sněhu.

worick
Člen
# Zasláno: 25 Led 2010 15:45
- Nahlásit

Strejda
tu příhodu hoď k dobru, chci, chci to slyšet! Vždyť víš, že cizí neštěstí Čecha potěší
Na berňáka bych popravdě nešla s EO v žádném případě, ale kecat ti do toho nebudu - každý máme s psiskama nějaký problém a každý si ho nakonec musíme stejně nějak vyřešit (pořešit) sám - i když radilů a chytrolínů je tu plno Oprava: nemyslím přímo tu

Teď tam budu montovat kameru - a já myslela, že si děláš pr.....! Ale je fakt, že torze je velký strašák...Nejhorší je, že ráno už by bylo pozdě. To asi jak máš teďka holky dvě? Mně to vykládej - hoši mají nejvíc rozlítané a rozeskákané o půl noci po jídle Občas je chodím taky v noci kontrolovat...

Strejda
Člen
# Zasláno: 25 Led 2010 16:06
- Nahlásit

worick
Na berňáka bych popravdě nešla s EO v žádném případě
Sally mi někdy zdrhne. S myslivci mám příměří, ale to asi nestačí. Vůbec nejsem pro EO rozhodnutý a sbírám informace. Možná je budu sbírat tak dlouho, že už je nebudu potřebovat. Možná se o ty psy moc bojím.

- a já myslela, že si děláš pr.....
Nedělám si ji. Fakt mně to straší. Dokud jsme měli jednoho psa, tak jsem spoléhal na to, že když je zavřený v kotci a zabráním mu vyskočit na boudu, tak jsem nebezpečí torze omezil na minimum. Ale teď nevím, jestli se spolu nezačnou o něco přetahovat, skákat, apod. Nemůžu být po každém žrádle hodinu s nimi a nemůžu je pokaždém žrádle oddělit, protože nekrmím jen já.

Drakopes
Člen
# Zasláno: 25 Led 2010 16:14
- Nahlásit

Naši kluci v noci spí - po večeři se uvelebí u televize, jedním okem sledují program, druhým okem večeři svých páníčků. A pak se odstěhují do ložnice a spí až do rána. O krutých podmínkách pobytu v -18stupňových mrazech jim vyprávět nebudu ...

On nějaký berňák přijde okamžitě na první zavolání? Přece nejdřív musí dočíst, pak přijde ... možná

worick
Člen
# Zasláno: 25 Led 2010 17:24
- Nahlásit

Drakopes
Ne ne, nepřijde na první zavolání - a většinu to po něm ani nechci, ale vím, že mi nikam nezdrhne, on jenom tak popochází a ňuchá si a za Woričkem se rozběhne, až se pohledem několikrát přesvědčí, že to myslím fakt vážně a ,,volno" má i on To je třeba v případě pejska za plotem, kdy Worku cca 100m od plotu odepínám a dám jim volno, aby mohli valit ,,lítat" s ním kolem plotu(nemají tam předzahrádku a říkali mi, že jim to nevadí, že pejsa má alespoň nějaké povyražení - je to taky domek vzadu za zahradama, prakticky o samotě) Worku teď pouštím na volno, ale pro jistotu táhne za sebou vodítko svoje i připojené Berrynkovo(to mu prodlužuju, aby měl i na tom vodítku trošku víc prostoru) a to Berry jde 10m za náma a bedlivě sleduje moje reakce, jestli jsem Worku fakt pustila a nebo mi jen vypadlo vodítko z ruky a bude řev. Chudáček Berry tím děsně trpí, kdežto Woričkovi je to ale naprosto šumák! To Workovi když dám volno, tak vystřelí a metelí si za určitým cílem, což od našeho jsou: sousedů slepice cca200m a to i další a další, takže revír na kontrolu cca 300m, pak se k nám vrátí, přesvědčí se že jdeme a mete další zastávku a to je most přes potok - tam čichne ke značkám a 30m odtud jsou další slepice a dalších 50m odtud pejsek za plotem. Mezitím mi s Berrym stále jdeme a on nám po chvíli zase přiběhne naproti. Samozřejmě jsem se snažila ho nějakým způsobem přidržet, ať nelítá takové štreky bez dozoru sám, ale dá se říct, že se mi to nedaří vůbec. Nejspíš byla chyba hned od mala, když trochu začal šmrdolit kolem, tak ho nenechat. Jenže u prďoly to člověku nepřijde a on si s prodlužováním nohou a nabíráním rychlosti ten revír prostě protáhnul. A teď se to bude těžko nějak odbourávat
Strejda
Sally ti zdrhne kam, za čím? Taky srna, zajíc? Slepice ? Mně Worka ale nezdrhne občas, mě by zdrhnul pokaždé, když bychom vyšli tam, kde se sem tam něco z tohohle vyskytuje. Je jen málo míst, kde si ho dovolím pustit a to ještě riskuju, že mu docvakne že: kdyby to tadyhle oběhnul....
Možná se o ty psy moc bojím - toto mi ani nepřipomínej... Je to už minimálně půl roku, co Woriček naposled zdrhnul k lesu a já to mám pořád nad hlavou jako Damoklův meč. To vždycky zestárnu nejmíň o dva roky....Kdyby jsi se fakt pro EO rozhodnul, tak písni, já ti ho pošlu, alespoň aby jsi si ho vyzkoušel, než do něj ty prachy vrazíš....

Strejda
Člen
# Zasláno: 26 Led 2010 16:51
- Nahlásit

worick
Kdyby jsi se fakt pro EO rozhodnul, tak písni, já ti ho pošlu
Jseš hodná, že to nabízíš. Ale EO se nedá vypůjčit na vyzkoušení, protože by to musela být dlouhodobá zápůjčka. To nejde, jako nejde půjčit aportovací čínku, protože se opotřebuje. Ale děkuju Ti, dobrá vílo.
.....
Namontoval jsem kameru a už vím, kde holky spí. Sežraly granule a zalezly do boudy. Na vyhrabané slámě se povalují přes den.

worick
Člen
# Zasláno: 28 Led 2010 07:53
- Nahlásit

Zdravím všechny Tak jak je u vás? Taky jste zamrzlí ?(u nás bylo dva dny v noci -20st) A dnes ráno kouknu a je chumelenice! Připadlo tak 5cm, ale fučí a dělají se zámety. To ovšem nevadí těm našim trdlínům a opět zachumelení čekají před mojí pracovnou Fakt nevím, proč nejsou schovaní v boudě, když mají výhled na dveře a nečekají, až na ně houknu
Strejda
Tak jak ti jde sledovačka? Už jsi se od toho dokázal odtrhnout? Jak to vůbec máš, se záznamem na nekonečnou smyčku?

Strejda
Člen
# Zasláno: 28 Led 2010 08:23
- Nahlásit

worick
Tak jak ti jde sledovačka? Už jsi se od toho dokázal odtrhnout?
Jde to docela dobře, doufám, že se do toho nevloží Úřad pro ochranu osobních údajů nebo tak něco. Ještě je v kotci místo, kam kamera nevidí, tak uvažuju ještě o jedné kameře. Máme jen kamery, holky sledujeme na televizi, záznam nemáme.
.....
Z pondělí na úterý u nás bylo -25, tak holky spaly ve verandě. Dnes v noci napadlo 10 cm sněhu. Už mně to ani nebaví.

Strejda
Člen
# Zasláno: 28 Led 2010 12:45
- Nahlásit

Včera jsem pozoroval, jak se holky perou. Když jsme Nelinu přivezli, tak jejich hry vypadaly jako tvrdá rvačka. Teď to připomíná zpomalený balet. Něco jako Labutí jezero, jen baleríny mají netradiční kostýmy.

Drakopes
Člen
# Zasláno: 28 Led 2010 17:14
- Nahlásit

Naši psi se neperou, naši psi se kočkujou

AlbertPrvniVeliky
Člen
# Zasláno: 28 Led 2010 19:10
- Nahlásit

rogersova
Ahoj přidávám se ktomu,že berňáci jsou vpohodě hafania fakt je že na canisterapii je jich poměrně dost...jeto vše ale individuální záleží na povaze,moje kámoška má berňáka a ten je třeba submisivní ale strašné hodné zlatíčko..Hlavně si dej pozor při výběru,pořádně hlédni odchovy a pokud možno kontaktuj některé majitele s odchovu.Je to tak lepší už jen z toho důvodu ať víš jaké nemoci by mohli být či vlastnosi...ale stím že se dožívají málo let jeto čistě individuální podívejme se jak je natom třeba chov ovčáků a můžeme pokračovat..to si prostě nevybereš,,,,hodně štěstí

rogersova
Člen
# Zasláno: 28 Led 2010 21:53
- Nahlásit

AlbertPrvniVeliky

ahoj, díky. Tuhle diskuzi jsem zakládala v roce 2007 a v květnu už to budou
3 roky, co jsme si to to naše zlatíčko Aboru, přivezli domů a je fakt, že se nám pečlivý výběr vyplatil.Máme tu i bráchu Nielse (Drakopes).
Canisterap.zkoušky nemáme, ale mezi postižené děti chodíme často.

AlbertPrvniVeliky
Člen
# Zasláno: 29 Led 2010 15:52
- Nahlásit

rogersova tak toje super já dříve moc bernaky nemusela ale pak jsem se seznámila se známou na táboře a zjístila jsem ,že to jsou strašně pohodoví andělíčci jednou jsem potkala krásného berňáka - mohutný a vcelku přerostlý na normálního bernaka no a byl to kříženec bernaka s kolií..vcelku zvláštní spojení ale itak krásné známásními dělá i agility a chválí si ho jako žehoto baví a že je šikovný;)

worick
Člen
# Zasláno: 31 Led 2010 08:21
- Nahlásit

V pátek jsme byli ,,musherkovat" v lese, absoulutně se mi nechtělo, ale říkala jsem si, že zase celý víkend nic, tak jsem se teda přemohla, noooo Naštěstí tam něčím projeli - dalo se šlapat (sice blbě, je úzká) v koleji. Hned jak jsme vyběhli, tak tady na té naší polňačce (ale až u vedlejší vsi) táhnula nějaká mamča dítě na sáňkách a blíž jsem zjistila, že to je ta s novofunlanďákem a labradorem (toho vzteklého vořecha nechali doma ) Ti dva si kousekv poli ,,myškovali") Když jsme přiběhli k nim, tak jsem Worku pustila na volno, aby mnou zase nesmýkal sem tam, protože Berry s sebou neměl stejně ani vodítko (přinejhorším je zapínám do jednoho) Akorát jsem riskovala, že Worka místo zájmu o pejsky, ,,nabere" k lesu. Bez nás Pejsani k nám přiběhli, očichali se a Worka se sebral čichnul k dítěti a odbíhal kousek dál. Už jsem myslela, že zdrhá, ale šel se jen vysrandit Berču trochu víc zajímal ten krásný, chundelatý novofunlanďák, což se posléze zjistilo, že je to holka. A mladá paní zase myslela, že Berry je holka (asi slyšela to naše ,,berunko" ) Ale aby mi Woriček přece jen nezdrhnul, tak jsme se rozloučili a šlapali dál. Byla jsem ráda, že to proběhlo bez nějakého ,,incidentu" Vybrala jsem si tedy hoooodně dlouhou trasu (ale netuším kolik), že nakonec psiska už sotva pletli nohama
Noemi
Včera jsme jako každou sobotu byli u kámoše Argoška. Celou dobu spolu řádili v zahradě v sněhu - v pohodě. Až když jsme odcházeli, Argo pořád ,,naskočený" na Berrym (ten po delší době vždycky už rezignuje, neboť by ho musel zabít :rolleyes, tak Worick začal tradičně na Arga vrčet a nakonec to skončilo (poprvé!) regulerní rvačkou...Worick se do něho pustil a tentokrát si to Argo nenechal líbit a semleli se. Ale nebylo to do krve. Jenom si řešili, kdo bude poslouchat. Tom bránil Worička, že je v právu, protože on si chrání Berryho. Já jsem zase nadávala, že Berry je dost velký na to, aby si Arga srovnal sám a Worick je na návštěvě, tak si nemá co vyskakovat Příště to ovšem může být mnohem horší. No, jsem celkem zvědavá, co bude Doufám, že nebude po kamarádčoftu a hoši nebudou muset zůstávat doma....

Drakopes
Člen
# Zasláno: 31 Led 2010 08:43
- Nahlásit

Doufám, že nebude po kamarádčoftu a hoši nebudou muset zůstávat doma....

Nemluvte jim do toho a oni se srovnají ... já používám jen otrávené "ale pánové", když začnou tancovat kolem sebe a povrčávat. ONI si musí udělat jasno ...

Včera jsme byli nahoře u vodárny - bílo, slunčeno, hromada psů, když v tom se seshora přiřítil asidobrman a vrhnul se na jednoho z jezevčíků. Pán jezevčíka v momentě na zemi mezi nimi chránil svýho ťunťu, od silnice se řítil další chlap a řval "Goliáši!" a taky mezi ně. Naši psi samozřejmě hurá k nim, ale asi 3-4 metry od nich si to rozmysleli (ufff) a Alfréd obrátkou čmuchal, že on ani neměl v úmysli k nim a Níloušek stál s otevřenou tlamou a zíral. Chlap popadl Goliáše a rovnou ho tou mohutnou zimní botou nakopl do žeber. Celý ten incident byl 1-2 minutky, ale zírali jsme všichni ...
Jezevčík naštěstí jen potrhaný obleček, chlapovi od Goliáše došlo to okamžité ochlazení okolí, takže vzal psa na vodítko a jen na něj vztekle mluvil a do toho jeho synátor "Já ti říkal, že ho nemáš pouštět!" a odešli.

Drakopes
Člen
# Zasláno: 31 Led 2010 08:47 - Změnil/a: Drakopes
- Nahlásit

worick
Člen
# Zasláno: 31 Led 2010 10:36 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

Drakopes
Nemluvte jim do toho a oni se srovnají ... já používám jen otrávené "ale pánové", když začnou tancovat kolem sebe a povrčávat. ONI si musí udělat jasno ... - jo, jo, moje řeč
Pokud se pes (jako ten dobrman od vás) nežene na, ještě ke všemu prcatého psa s úmyslem ho sežrat!, tak si myslím taky, že normální psi si to vyjasní mezi sebou. Je celkem zajímavé, že kdykoli má konflikt jeden z našich, ten druhý jen kouká a neplete se do toho (jinak nevím jak by se mi povedlo to zvládnout :rolleyes A nejhorší je, pokud se do toho vloží hysterický páníček a začne toho svého krotit či zachraňovat. Na to se do sebe pustí skoro jistě. Mám tuhle zkušenost z našim Alfem. Se psem, se kterým se nemá rád, se klidně motají kolem sebe, naschvál si přechcávají stromek pořád dokola a nakonec některý z nich vyklidí pole. Pokud s Alfem jdu a ten druhý nás zmerčí, hned valí k nám a jde do Alfa a ten samozřejmě vzteky bez sebe - hned je mela. A tomu pánovi od dobrmana to taky nezávidím, je to nepříjemná situace pro všechny. Možná jenom jeho reakci neodhadnul. Snad bude příště opatrnější, než se stane nějaké neštěstí
To jsi stihla ještě v tom zmatku vyfotit zírajícího Nílouška??
Čéče, ten je ale úplně jiné konstituce než náš Berry..Ten je proti němu malý puclík. Berry je určitě nižší, má tlustější nohy a celkově působí podsaditým dojmem. Ale tlustý fakt není (má hmatná žebra ) - ti co chodí kolem našeho, jsou ještě mohutnější. Ono je to asi tím, že je celkem malého vzrůstu. Hele, trochu srovnávající fotka

No, abych ho stihnula vyfotit ,,našpicovaného" - se zvednutou hlavou a ocasem - to bych se musela fakt hooodně snažit (jako ti fotografové přírody - celý den v maskáčích v křoví )

Drakopes
Člen
# Zasláno: 31 Led 2010 11:38
- Nahlásit

worick

Níloušek byl za zírajícího celou dobu prostě náš ňouma

Berry je mohutný, to i Alfréd je takový statnější, ale u Nieslových kloubů jsme jen rádi.

worick
Člen
# Zasláno: 31 Led 2010 12:19
- Nahlásit

To je jasné, na klouby. Protože Berry byl od malinka největší a takové nejpuclíkovatější štěňátko a jak jsme se snažili dávkovat přesně a ani nic navíc nedostali, tak se mi teďka zdá, že nám z toho hoši ani moc nevyrostli Ale vystavovat nemíníme, tak je to vzhledem k prťaté paničce i jistá výhoda Kdoví, jakové klouby máme my, my to zatím nezjišťovali, šli by jsme na rentgen, až kdyby se nějaké potíže vyskytnuly, zbytečně ho tam uspávat nechceme.

Noemi
Člen
# Zasláno: 31 Led 2010 12:28
- Nahlásit

Tak po shlédnutí Nilouška už jsem klidná... S Médim mají postavu jak přes kopírák

Strejda
Člen
# Zasláno: 3 Úno 2010 10:36 - Změnil/a: Strejda
- Nahlásit

Hlavní čaroděj včera v televizi varoval, že republiku budou sužovat sníh a větry. Nelinka nás opravdu sužovala svými větry a hrozně zasmradila celý byt. Jak to dělate vy, co máte BSP trvale v bytě?

worick
Člen
# Zasláno: 3 Úno 2010 11:23
- Nahlásit

Strejda

No čau, nás to sužuje, přesně jak předpověděli - jsme parádně zavátí a chumelí a chumelí a fučí. Nemá cenu to uhazovat...
Pejsy v bytě nemáme, tak neporadím. My máme stále problém s tím sranděním - není to úplně ono, Berry jde pořád dost na měkko a jakákoliv změna - třeba, že jim dám jako mlsku rohlík, či místo obědových granulí maso (mimochodem, zase jim třikrát chutnala syrová kost ),tak se k večeru pos..... oba. Worick má mezitím i bobek, ale u Berryho se bojím, aby to nevyústilo problémem s análníma žlázkama Navíc jak on u toho srandění pořád stepuje a popochází a pořádně si nedřepne - tak mu každá srágora zůstane přilípnutá na rajťasech a pak smrdí jako tchoř. Včera večer ho Tom musel vyhodit z haly, poněvadž nám to tu smrdělo jako v Cařihradu....

Strejda
Člen
# Zasláno: 3 Úno 2010 11:29
- Nahlásit

worick
My máme stále problém s tím sranděním
Když to přijde, tak to nejdřív zkusím zahustit syrovou kostí. Když se to druhý den nezlepší, vařím mrkev s rýží. Když to 3. den není v pořádku, jdu k vetovi. Ale rozhodně to neber jako radu.

worick
Člen
# Zasláno: 3 Úno 2010 11:59
- Nahlásit

Strejda
Proč to nemám brát jako radu?? Rada to je, jenom nepoužitelná pro nás. My to máme právě tak, že se mi pos....po té kosti A mrkev s rýží by mi nežrali, to jsem zkoušela několikrát. Když je to jen po ,,dietní chybě", tak se to do druhého dne upraví samo. U nás je to asi pořád problém s granulema, že pro Berryho nejsou nejlepší. Chutnají jim oběma (konečně), ale Berrymu tak úplně nesedí. Zkusím hodit na fóra dotaz na zkušenosti s ,,bobkotvornýma" granulema...

Strejda
Člen
# Zasláno: 3 Úno 2010 12:22
- Nahlásit

worick
Zkusím hodit na fóra dotaz na zkušenosti s ,,bobkotvornýma" granulema...
Krmíme granulema Calibra, ale to taky neber jako radu.
A mrkev s rýží by mi nežrali
V tom mám výhodu. Sally sežere všechno, co dostane do misky nebo do huby. O Neli chovatel tvrdil, že se ve všem nimrá, ale u nás žere všechno. Přeci to tý starý čůze nenechá.

Drakopes
Člen
# Zasláno: 3 Úno 2010 17:55
- Nahlásit

A mrkev s rýží by mi nežrali

to naši zkoušeli taky - že lepší bude vykašlat se na zeleninu a počkat si na maso .. tak jim na to dáváme lžíci oleje a dlabou ...
S tím, že mají syrové maso včetně kostí a chrupavek, tak nemají problémy s řidčím vyprazdňováním. Občas Níloušek, ale to se upraví samo.

Co se týče zavánění - děsné je to v klubu - když si zalezou pod stůl ... a pak já musím konstatovat, že se nám kazí psi ) Naštěstí to není tak často a ještě větší štěstí, že ne teď v zimě. Doma jsou schopni odejít z obyváku ... přece nebudou tady v tom smradu.

ankaras
Člen
# Zasláno: 3 Úno 2010 21:51
- Nahlásit

ahoj, házíte si sem i berňáky v nouzi?

http://www.kotce-blatna.estranky.cz/stranka/pejsci _k_adopci

rogersova
Člen
# Zasláno: 4 Úno 2010 21:39
- Nahlásit

zpočátku jsem taky zkoušela různé prémiové značky, ale nakonec jsme zůstali u granulí Bosch, na které byla Borinka zvyklá od štěněte.Musím říct, že s průjmy problém nemáme vůbec.Měla ho co vím 2x z ovoce.A ani nemá problémy s plynatostí, navíc má krásnou černou srst.
I když...co vyhovuje jednomu, nemusí vyhovovat druhému.

<< 1 ... 90 . 91 . 92 . 93 . 94 . 95 . 96 . 97 . 98 . 99 . 100 ... 734 . 735 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání