Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / bernský salašnický pes
<< 1 ... 90 . 91 . 92 . 93 . 94 . 95 . 96 . 97 . 98 . 99 . 100 ... 734 . 735 . >>
Autor Zpráva
Strejda
Člen
# Zasláno: 19 Pro 2009 11:26
- Nahlásit

Drakopes
Zkoušeli jste někdy vést až domů dva berňáky jen za obojek???

Nedokážu si to ani představit, natož abych to zkusil.

worick
Člen
# Zasláno: 19 Pro 2009 20:02
- Nahlásit

Ahoj všichni
My byli ve středu-čtvrtek v Praze, ale byl to fofr. Akorát když jsem Tomovi říkala, že se mám ozvat akiťákům, tak mi říkal, že ale v Praze přeci jsou i berňákoví - Noemi a ta paní co má dva (Drakopsovi ) - stejně jsem na vás neměla žádný kontakt - krom toho, že ani nestíhala Dneska jsme byli po dlouhé době ,,musherkovat"(což mimo jiné obnáší to, že budu zase nejmíň dva dny mrzák na nohy ). Jak to probíhalo sem překopčím od akit. Ale Berča to zvládnul nakonec líp než Woriček, jelikož ten se chudák snažil do kopce tahat a ke konci už nemohl To Berrynek si vesele pobíhá kolem, tak ten je čupr

worick
Člen
# Zasláno: 19 Pro 2009 20:05
- Nahlásit

Dneska jsme jeli s mamčou babči pro stromek (brácha nemohl, má tu chřipajznu) - k lesu (máme podíl v lese, tak máme stromka zadara) a my jsme teda s klukama šli přes les ,,musherkovat" (Tom s mamkou a stromkem jeli domů a pak mi přijel na druhou stranu hory naproti) Vydrápali jsme se do hnusného kopce a tam cedule - rozcestí 3km! - myslela jsem, že mně klepne Ale to bylo už jen do mírného, sem tam jsem i běžela, i když už asi po 500m jsem opět práskla na ledu - tentokrát kolenama na tu rozježděnou a znovu zmrzlou cestu - tak jsem myslela, že to ani nerozchodím. Abych to zkrátila - celkem to bylo cca 7km - poslední dva už z kopce, ale ta cesta byla tak strašně hrbolatá, že to bylo jen o hubu jít a brzdit Worku, aby mě nestrhnul do výmolu. I tak mně pěkně bolí kotníky a hlavně pravé koleno. Jo a taky sněžilo a Tom mi vynadal, že si vždycky vymyslím nějakou ptákovinu a že se svýma průduškama můžu jet rovnou do nemocnice . No jo, hodinu jsem kuckala, ale už snad dobré. Teď se tady z toho úklidu (jelikož jsem se půl dne flákala po lese) můžu i pos.....Já ty Vánoce asi nestihnu, ještě jsem doooost hluboko....

Noemi
Člen
# Zasláno: 20 Pro 2009 08:06
- Nahlásit

U nás je mínus 16, tak se mi na prochajdu teď teda vůbec nechce...

Já jsem taky udřená jak kůň, ale na ruce... Včera jsme venčili i bráchu s jeho kamarádkou a největší zábava je nechat se po rovince táhnout na lopatě Médi neměl kšíry, tak alespoň tahal vodítko, na kterém byli děti přivázané, tlamou... Řekla bych, že měl večer taky dost, protože pořád lítal nahoru a dolů z kopce, za bobama, z kopce děti i tahal (děti naprosto nadšené, že mají "koníčka" na tahání, já jsem měla hrůzu, aby je někde nevyklopil, ale naštěstí je fakt šikula).

Zkoušeli jste někdy vést až domů dva berňáky jen za obojek???
Dva berňáky nee, ale jestli se počítá kámoš Bob (á 35 kg) tak jo... U Médiho je to v pohodě, protože má polostahovák od Rogz, zakže holt jde v režimu "stahování" a já ho držím za ten volný konec a jde se mi báječně, ale kámoš má kovový obojek, který mu je malý, takže mám vždycky pohmožděné prsty.... Od toh, co se naposledy nepohodli a musela jsem je ood sebe odendat (to už je minimálně 14 dní), mě pořád bolí jeden kloub na prsteníčku a nevím, co s tím...

worick
Člen
# Zasláno: 20 Pro 2009 08:38
- Nahlásit

Noemi
Teda Bergeron je fakt šikulka nevím, jestli by se mi povedlo vysvětlit Berrymu co má dělat, i když včera se projevil dost inteligentně: jak jsme scházeli v lese z hory, tak tam byla sice stezka pro turisty, ale tam jak pršelo tekla voda, oni to rozšlapali a teď to zmrzlo a poprášilo sněhem - měla jsem co dělat, abych se nezabila, či přinejmenším si nevyvalila nohu A pak jsem si všimnula, že někdo před náma šel těsně vedle a tam to bylo relativně rovné. Tak jsem se snažila Workovi vysvětlit, že má jít tam, kde še ten člověk - prostě po jeho stopě. Pořád mně stahoval dolů na cestu, až se Berry naštval, vlezl před něho a ukazoval mu přesně, kudy má jít. Byla jsem nadšená jak pochopil, co jsem po nich chtěla
Jinak Berry by vodítko netahal (v zubech) on nechce nic stisknout (chytit pořádně) jakmile mu kníkne gumové prase, hned ho pouští - má z toho chudák nerva, aby neublížil
Ten kloub - to vím o čem mluvíš. my jsk se taháme a bojujeme o hračky - nosím sice pracovní rukavice, ale jak jsou psiska dvě a já v každé ruce něco a běháme a oni po tom skáčou a bla, bla - tak mě občas některý klepne zubem či i trochu chňapne a pokud je to kloub, bolí to a mám to nateklé pár dní. Možná by pomohlo máznout to některou z reklamovaných mastí....

Noemi
Člen
# Zasláno: 20 Pro 2009 19:23
- Nahlásit

Jsem dneska naprosto v šoku, před druhou hodinou jsme se akorát vrátili z prochajdy, zanechala jsem psa ve sklepě, aby se mu rozpustily ty námrazky mezi polštářky (Jsem srab, ale fakt si to vystřihávání tlapek v praxi nedokážu představit ) a šla se k Babi do obýváku naobědvat... Za chvíli slyším Dědu šramotit ve sklepě, protože se akorát vracel z "charakterního" (=cca 2-3 piva + 2-3 panáky) a za chvíli přišel nahoru i s Bergiem, který do obytných prostor zásadně nesmí, jako by se nechumelilo.... a ještě ho pozval, pokud nebude bahno, že se k nám může připojit na Štědrý den.... Tak jsem tento histor. okamžik musela nafotit, protože kdybych to někomu vyprávěla, tak mi nikdo nebude věřit Děda, který razí motto, že přes práh mu může jen to, co se dá sníst

Co myslíte, mám dát Bergieho na noc pod střechu? Na teploměru je už teď -17 a je jasno, takže do rána bude ještě víc... Ve sklepě je zhruba 14 stupňů, běžně je tam několikrát denně na hodinku-dvě zavřený, ale zase se bojím, aby se mu tam něco nestalo, protože je tam strašně harampádí.... Ale asi ho tam raději šoupnu.

worick
Člen
# Zasláno: 20 Pro 2009 20:33
- Nahlásit

Noemi
No teď jsme přišli od babči - venku stupňů stejně a fakt pekelná zima! Psi se cpali domů, tak jsem je vzala, Woriček chtěl za chvíli ven, ale Berrymu se moc nechce. Nejradši bych ho vyhodila násilím, protože pak mu může být venku zima. V noci teda spali v boudě, ale teď ho asi ještě nedonutím, aby si tam zalezl Jo a ráno když jsem šla za nima chumelilo a hoši navalení na dveřích od pracovny (tudy ráno za nima chodím), smotaní do sebe a celí zasněžení. Trdla.

Noemi
Člen
# Zasláno: 20 Pro 2009 20:42
- Nahlásit

Já se právě bojím, abych mu spíš nepřidělala problémy, když ho nechám v "teple" celou noc , na druhou stranu je venku fakt kosa...
Kocour se ráno nastěhoval do sklepa a odmítá odejít i za tátovi přítomnosti (to normálně prchá ze sklepa automaticky), jen jsem ho kolem třetí hodiny na hoďku vyhodila ven, aby si skočil alespoň na záchod....

worick
Člen
# Zasláno: 20 Pro 2009 22:47 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

Noemi
Nám se domů dokonce nastálo naklidil i Leon a oba chodí ven jenom pojíst a na záchod - i když u Gucci i o tom začínám pochybovat, jen se proplíží kolem baráku k misce a hned domů...

Strejda
Člen
# Zasláno: 21 Pro 2009 06:55
- Nahlásit

worick
Psi se cpali domů, tak jsem je vzala, Woriček chtěl za chvíli ven, ale Berrymu se moc nechce.

Na Štědrý den jsou psi vždycky s námi, tak jsme včera dělali nácvik. Holky sežraly každá jednu žužlavou kost a ochotně šly ven. Několikrát za den jim dávám teplý vývar z vepřových noh a boudu mají teplou. Přesto mám pořád pochybnosti, jestli na ně není zima moc velká. Myslel jsem, že se něco dozvím tady, ale asi jste na tom stejně.

Noemi
Člen
# Zasláno: 21 Pro 2009 07:29
- Nahlásit

Já jsem včera vyměkla a šoupla ho do sklepa - teď jsem na něj mrkla, protože za chvíli razíme na prochajdu, jestli je naživu (vzhledem k tomu, že ve sklepě přechováváme všechno možné včetně jedovatých rostlin, ostrých nástrojů a chemikálií, proto tak přemýšlím nad tím, jestli do sklepa ano nebo ne). Médi se tvářil velice spokojeně, jen táta nadával, protože se ráno vracel z noční a hned za dveřma šlápl na kost a málem se zabil

Loni byl Médi venku nejvíc při -18 a naprosto v pohodě (taky má zateplenou boudu, vývárek etc.), ale otázkou je jestli pak nebude mít zbytečně revma , na druhou stranu měl loni rozhodně kvalitnější srst (plně zaměnitelnou s ovčím kožichem) a letos mi přijde, že sice kožich má, ale nic moc ve srovnání s loňskem. A taky pořád poslouchám Dědu s Babi, jestli ho nešoupneme do sklepa (loni to bylo "podívej jakou má srst, je vybavený, protč by chodil do sklepa....")

worick
Člen
# Zasláno: 21 Pro 2009 08:10
- Nahlásit

Strejda
Přesto mám pořád pochybnosti, jestli na ně není zima moc velká... - právě! Když z nich to člověk nedostane....Berry si myslím, že se cpe domů ani ne tak kvůli zimě, ale že je závislenka Woriček se cpe sice taky, ale po 10 minutách už stojí u dveří. Včera večer pak ležel před dveřma (z venku) a sledovala jsem, že jak psali - byl v klubíčku a ocásek měl přiklopený na nose. Když v 22.30 přijel Tom z tenisu, byli do sebe zamotaní v rohu mezi garáží a domem pod sklem a ve 23.30 - když šel dávat večeři, tak byli spolu zalezlí v jedné boudě - Woričkově. Tak se mně Tom potom ptal, jestli - když jsem je posílala schovat se do boudy - si chudáci nemyslí, že to mají za trest?
Noemi
S tím sklepem...já takhle mám na noc kočky ve své pracovně a nechávám otevřenou výlevku (což je záchod kde mám všechny čistící prostředky, postřiky, mopy, hadry atd.), kdyby nemohli do rána vydržet..Někdy se stalo, že tam byl v rohu bobek a někdy v pracovně ve dřezu. Tom právě nadává, že to mám zavírat, ať náhodou na sebe něco nevylijí nebo nesežerou, že když tak mají ten dřez. Naše kočky ale naštěstí vůbec nejsou z těch co by lezly po záclonách či nábytku. Jo, vyskočí si na stůl, dřez, ale to je tak maximum. U nás taky bylo pořád, že psi nepáchnou do baráku a teď jsou na návštěvě 2x denně Včera bylo: ,,když budeš péct, tak si je můžeš vzít ležet do kuchyně"

rogersova
Člen
# Zasláno: 21 Pro 2009 20:28
- Nahlásit

já bych neměla to srdce nechat Aboru venku v takových mrazech.Ani na to není zvyklá.Spí pěkně v teple vedle naší postele.Bála bych se i zdravotních problémů..klouby, ledviny.

worick
Člen
# Zasláno: 21 Pro 2009 21:49
- Nahlásit

rogersova
no protože je asi ,,domácí pes" Naši jsou výhradně venkovní, domů jen občas mrknou a ani moc nechtějí. Woriček tam nevydrží víc jak 10minut. To co je ale dnes venku, to se ani nedá slušně popsat. Worka chtěl jít sice za chvíli pobytu doma ven, ale když jsem otevřela dveře, tak se otočil a šupal zpátky. Vyšli až cca na čtvrtý pokus a jelikož je nikde nevidím, jsou snad schovaní v boudě. Kočky jsem na WC musela vyhodit násilím a od dveří víceméně odletěli, tak jsem čekala jestli se hned vrátí, či je najdu připlásknuté na levém plotě Vrátili se a kocour se mnou nemluví

Drakopes
Člen
# Zasláno: 22 Pro 2009 06:48
- Nahlásit

Jen je pusťte domů - poznáte, o co přicházíte, když máte venkovního psa ... )

Strejda
Člen
# Zasláno: 22 Pro 2009 07:02
- Nahlásit

worick
Člen
# Zasláno: 22 Pro 2009 07:15
- Nahlásit

Drakopes
já vím, že doma by to bylo lepší, člověk se se psem asi i líp sžije (vlastně pes s člověkem) I ten binec co po nich zůstává na zemi se setře...........ale ty drahé ořechové podlahy se rozdýchávají těžko Navíc my máme doma opravdu dost přetopíno, 24-26st. Berry ještě vydrží, ale Woriček chudák trpí.
A taky myslím, že potom ty přechody pro pokojového psa v téhle zimě na prochajdy atd, nejsou pro ně vůbec zdravé. Vždyť ani pro nás...

worick
Člen
# Zasláno: 22 Pro 2009 07:19
- Nahlásit

Strejda
hezké
Takhle to většinou vypadá u nás taky - hoši si pohrajou a často se tam zrovna i složí

Noemi
Člen
# Zasláno: 22 Pro 2009 09:44
- Nahlásit

Že jste v sobotu nekoukali na paní Žertovou, kde v popisu plemene říkali "měl by být celoročně venku"

Já jen Médiho obdivuju, že ačkoliv ho nikdo neučil jakékoliv čistotnosti a zhruba 90% času je jen venku, tak v pohodě zvládá přes noc, když je se mnou v Praze, nic nenatropit.... Jen má teď takový milý zlozvyk s pytlem na petflašky. U nás zhruba jednou za měsíc vybírají popeláři tříděný odpad, takže už tak den-dva předem jsou všude venku vystrčené žluté pytle s petkama a Médi běhá od jednoho k druhému a všechny musí označkovat, pak jdeme domů a označkuje si i pytel ve sklepě , ale zajímavé je, že zbytek měsíce si ho ani nevšimne....

Strejda
Člen
# Zasláno: 22 Pro 2009 10:28
- Nahlásit

Noemi
Médi běhá od jednoho k druhému a všechny musí označkovat, pak jdeme domů a označkuje si i pytel ve sklepě , ale zajímavé je, že zbytek měsíce si ho ani nevšimne....

Dělá to dobře. Značkuje až před odvozem.

Drakopes
Člen
# Zasláno: 22 Pro 2009 14:48
- Nahlásit

ale ty drahé ořechové podlahy se rozdýchávají těžko Navíc my máme doma opravdu dost přetopíno, 24-26st.

tak my máme lino a koberce dobře luxovatelné (do klubu se v létě dávaly nové a vybíraly se podle soužitelnosti se psy ) a teplotu podstatně nižší, můj krkonošský odchov o teplotě nad dvacet stupňů mluví jako o plavkové

rogersova
Člen
# Zasláno: 22 Pro 2009 16:05
- Nahlásit

my máme dlažbu, ta je chladnější, i když máme podlahovku, tak jen temperuje. A topíme tak na 22C a na předsíni,kde má místečko je o dost míň.

Drakopes
Člen
# Zasláno: 22 Pro 2009 16:46
- Nahlásit

Tak jsem koupila hafákům adventní kalendář a koukám, že je v něm kakao. Asi to budu muset sníst sama...

worick
Člen
# Zasláno: 23 Pro 2009 07:59 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

Drakopes
koupila hafákům adventní kalendář - jako ten čokoládový vylupovací?? Já si myslela, že největší pošuch jsem já, ale pobyt tady mi dává jistou naději, že být nemusím...
Noemi
a Médi běhá od jednoho k druhému a všechny musí označkovat, pak jdeme domů a označkuje si i pytel ve sklepě , ale zajímavé je, že zbytek měsíce si ho ani nevšimne....
Já měla sesmolenou odpověď ještě před Strejdou ale jsem si ji smázla a spěchala, neb jsme jeli ještě na nákupy. Vzhledem k inteligenci tohoto plemena nevím, čemu se divíš? Došlo mu, že takhle může poslat svůj vzkaz daleko do světa A jelikož je chytrý, nebude to značkovat ve sklepě měsíc předem, když by mu to stejně vyčichlo

worick
Člen
# Zasláno: 23 Pro 2009 08:06
- Nahlásit

rogersova
slavná zakladatelka tohoto tématu se tu ,,občas" zjeví jako dobrý duch těchto stránek

worick
Člen
# Zasláno: 23 Pro 2009 08:10
- Nahlásit

A ještě Ivisek77 nestíhá...Kde seš holka??? Jak Barča a přípravy na Vánoce? Už máš ozdobený a následně strhaný venku stromeček?

Strejda
Člen
# Zasláno: 23 Pro 2009 11:17
- Nahlásit

Holky dostaly rybí hlavy. Nevědí kudy do toho a bojují s tím jak Honza s drakem. Smrdí jak Rybany, tak nevím, jak to dopadne s jejich hostováním u stromečku.

Janiii
Člen
# Zasláno: 23 Pro 2009 11:26
- Nahlásit

zdravím, probíhám a šupnu vám sem PF-ko

a jinak k adventním kalendářům ... worick
adventní kalendář - jako ten čokoládový vylupovací?? Já si myslela, že největší pošuch jsem já, ale pobyt tady mi dává jistou naději, že být nemusím...

ehm ehmmm ...

takže klíííííd

rogersova
Člen
# Zasláno: 23 Pro 2009 20:27
- Nahlásit

worick
jj, zrovna jsem dnes doma říkala, jak to tu žije, že už je popsáno skoro 100 stránek

Drakopes
Člen
# Zasláno: 24 Pro 2009 07:14
- Nahlásit

To nám ten den hezky začíná ...

mám pěnu u úst a chuť roztrhnout oba psy ... Poslední dobou se tu rozšířilo nechat háravou fenu běhat na volno - vždyť psy od sebe odhání - a ti naši dva magoři jsou jak urvaní z řetězu. Buď zaryté čumáky a nohy zapuštěné do betonu, nebo pokusy nenechat na chodníku ani kapičku té boží vůně, nebo trysk nevidím neslyším za něčím vzdáleným čtyřnohým. A zařvání na jednoho letícího znamená upozornit druhého, že by mohl tam někde o něco přijít ... a k tomu poladovica, že se člověk bojí udělat rychlejší krok ...
Jsou bez snídaně. Nemyslím, že jim osobně to nějak dá najevo, že se chovají nevycválaně, ale aspoň já se dovztekám ... (do příští vycházky ...)

<< 1 ... 90 . 91 . 92 . 93 . 94 . 95 . 96 . 97 . 98 . 99 . 100 ... 734 . 735 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání