| Autor |
Zpráva |
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 20 Led 2010 15:15
- Nahlásit
Strejda
ano, chodíme se psy na volno ...
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 20 Led 2010 15:32
- Nahlásit
Drakopes
ano, chodíme se psy na volno ...
Když pobývám v Praze, tak to tam vidím. Volně odložený pes před Globusem je v Praze normální. Ale odvahu bych k tomu neměl.
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 20 Led 2010 17:38
- Nahlásit
když jsme chodili nakupovat naproti škole, tak jsem tam hafany přivazovala. Jenže Alfréd to neměl rád a odmítal se přiblížit a čmuchal si v trávníku. Tak jsem přivázala Nielse a šla nakoupit a během chviličky na dveřích nalepený Alfrédův čumák a kontroloval, co mu koupím
Dokud jsme měli jen Alfréda, nechávala jsem ho i dole na Moskevské na volno - miloval sobotní nákupy, kdy měl zmapováno, co kde dostane (podezírám ho, že jen jsem zapadla do krámu, vytáhl hřebínek, pročísl náprsenku a sedl do dokonalého sedu před vybraný obchod - prodavačky neodolaly snad nikdy ). Jenže s oběma to je horší, nerada s nii chodím nakupovat, mám moc plné ruce. A pokud už je mám s sebou, tak je beru na vodítko oba bez milosti. I když tuhle zůstali na volno před drogerii DM a oba se bavili otevíráním dveří
|
worick
Člen |
# Zasláno: 20 Led 2010 17:56 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
Drakopes
jako bych je viděla Tohle plemeno nevím proč, ale fakt vypadá, že přesně ví, co dělá
Dnešní ,,musherková".... Naivně jsem si myslela, že po tom, co už jsem včera Worku na vodítku málem oběsila - tahal jako magor bez reakcí na škubání, tak že s nima polítám a budou vyblbnutí....a bude klid! No tak to jsem si dala....
Dávala jsem to teďka na akity:
Nevím co se děje, jestli něco leze na lidi nebo na psy, ale dnes ,,musherková" prochajda byla na zabití mně i psů To, že když je sníh bude to mnohem lepší byla úplně scestná představa, výběr trasy děsný atd. První výšlap do šíleného kopce v těch 20cm zmrzlého sněhu - myslela jsem, že tam zkolabuju , potom při sestupu dolů: běžíme(brzdím) z kopce a chtěla jsem seskočit na ,,hlavní cestu" což v tomto případně byla od tater vyjetá třičtvrtě metru vytlačená kolej a ještě z kopce, zmzlá, zasypaná sněhem. Já tam skočila, dole led, prásk zády na okraj té zmrzlé koleje, i hlavou, ale ta záda to zadržela. Ledva jsem se otřepala cca 10m, Worick zatáhne, pod sněhem další zmrzlá kaluž, prásk, tentokrát jsem jela dopředu po rukách - už nosím cyklistické gelové rukavice - jenom mě pak zábly prsty. Aha, zapoměla jsem dodat, že je u nás dneska pěkná ,,Sibiř" - táhne strašně ledový severák a -6 (vítr ochlazuje na -9) Když jsem se pak zpocená zastavila, myslela jsem, že zmrznu. Spajdali jsme dole k vleku a ta cesta, co vede zase do vsi byla tak příšerně uježděná od aut lyžařů, že pokud jsem se pokusila po ní jít, tak jsem sebou práskla snad 4x a pak mě napadlo jít těsně kolem příkopu, kde byl sníh a byla jsem schopná brzdit Worku. Naštěstí to bylo jen 200m. Ovšem první barák - pejsek na volno venku a za plotem měl v záloze kámoše. Ti řvali už 50m předem a Worick se snažil táhnout co nejvíc, aby mohl za nima. Těsně u - mně stáhnul na cestu a po zádech jsem jela cca 5m - než to zjistili Já myslela, že ho zabiju, protože pořád si vybíhali s tím vořechem proti do cesty a já se nemohla na té krajnici udržet a jezdila jsem za ním. Akorát poslední úsek domů mě uklidnil, protože jsme míjeli labradora s novofunlanďákem a vzteklým vořechem (pán chudák táhnul ještě kočárek po té ledovaté cestě), teď ty dva velké dal na vodítko, ti letěli našim naproti, táhli ho za sebou i s tím kočárem, kolem lítal vzteklý vořech našim za patama (ti zase táhnuli mě) no kdyby se tahle parta na tom ledu do sebe pustila, tak stejně nemáme šanci ani jeden (pán byl zhruba stejná váhová kategorie jako já) Naštěstí se všichni znají a pejsci byli ,,veselí a hraví", dokonce ani Worick nevrkal. Tak potom dostali doma po obědě za odměnu (a aby zapoměli na ten můj řev) - Pribiňáka
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 20 Led 2010 18:00
- Nahlásit
worick
hele, nenudíš se ... nesmím pouštět hafany k počítači, ještě by mohli vyžadovat nějakou výpravu k vám na venek
|
worick
Člen |
# Zasláno: 20 Led 2010 18:11
- Nahlásit
Drakopes
Zapoměla jsem reagovat na tvůj mailík a poděkovat za poděkování - jsem ráda, že se ti to šikne, i když to byla velká náhoda
Samozřejmě by jsme vás tu rádi přivítali a potahali vás kolem
Teda já a Tom, za psiska mluvit nemůžu, bůhví, jestli by nebyli ,,protivy"
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 20 Led 2010 18:14
- Nahlásit
worick
Níloušek by kamarádil, a Alfréd by si čmuchal po svejch
Díky, možná toho v létě využijeme, až vyrazíme tam dolu na jih ...
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 21 Led 2010 08:33
- Nahlásit
Nelinka má nečekanou zásluhu. V noci se snažil zloděj dostat do auta. Nelinka spustila takový kravál, že vzbudila všechny v okolí. Asi stačilo, že se rozsvítilo několik oken a pachatel od závadového konání upustil. Jen je poškozený zámek.
Překvapilo mně, že tady byl zloděj a hlavně mně překvapilo, že Nelinka hlídá. Sally nehlídá a tak jsme to nečekali ani od Neli.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 21 Led 2010 09:46
- Nahlásit
Strejda
Zloděje, hmmm, tak to je pěkné to by mně tady taky nemile překvapilo. Kór, když třeba před našich auto ani nezaykám a ještě v něm mám peněženku. Nooo, tak teď nějakou dobu už zamykám... U nás se moc nekrade, jen jednu dobu nějaká skupina ze Slovenska během týdne šlohla snad 5 Octávek. Pak to přestalo.
Téda, prťavka je hrdinka! Dostala věnec buřtů? Ale stejně musíte pochválit i Sally, aby jí to nebylo líto, třeba to taky ,,jistila" A jak to, že Sally nehlídá, když jste ,,cvičákovali" ha? Já myslela, že jste to tam nějak nacvičili Berča taky nehlídá, jen podporuje Worička ze zálohy. Ten lítá, kontroluje, hned jak něco šustne vyletí a štěká, letí k bráně a vyburcuje Berryna. Ten se postaví, udělá to svoje hluboké,,buf, buf" a pokud vyhodnotí, že o nic nejde, tak zase zalehne. Běží tam jen pokud jde pejsek , nevím jestli i když někdo podezřelý...
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 21 Led 2010 11:19
- Nahlásit
worick
když třeba před našich auto ani nezaykám a ještě v něm mám peněženku.
Tady se nikdy nekradlo. Ve vedlejší vesnici výrostci kradou benzín z aut, ale u nás se, kromě basy s prázdnými lahvemi od piva, nikdy nic neztratilo.
Se Sally necvičíme obranu ani jsme ji neučili hlídat. Ona je spíš na canisterapii. Nevím, co by dělala, kdyby nějaký člověk ohrožoval prťavku. Zatím ji chránila jen před jinými psy a to byla dost ostrá.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 21 Led 2010 12:56
- Nahlásit
Strejda
Ona je spíš na canisterapii. - to ti naši mazli tuším všichni
Nevím, co by dělala, kdyby nějaký člověk ohrožoval prťavku. Zatím ji chránila jen před jinými psy a to byla dost ostrá - když ona je teď její mamina to se vůbec nedivím
Teď, už dost dlouho, má Woriček období ,,miluju Berunka" a i když na něj občas zabrumlá, tak je dojemné sledovat, když jsou spolu sami, jak si hrajou nebo se k sobě tulí a oždibujou se....Mám fotku ve foťáku, ale Tom je v Rusku, tak to sem hodím, až mi ji stáhne (ještě jsem se jaksi nenaučila udělat to sama - bylo by záhodno )
|
rogersova
Člen |
# Zasláno: 21 Led 2010 13:17
- Nahlásit
ahoj všem,
pro ty co sem vkládáte fotky pomocí imageshack..našla jsem jednodušší způsob
http://www.jpeg.cz/.
nahrajete, pak zkopírujete kód do fóra se zmenšenou fotkou a nemusíte fotku upravovat
|
worick
Člen |
# Zasláno: 21 Led 2010 13:21
- Nahlásit
rogersova
Dobrý, díky, mrknem na to. kde jste byli strašit? To je ještě z Haloweena?
|
rogersova
Člen |
# Zasláno: 21 Led 2010 15:07
- Nahlásit
worick
tak, tak
|
rogersova
Člen |
# Zasláno: 21 Led 2010 15:27
- Nahlásit
jak tady píšete o těch zlodějích..tak na to, že se někde nekrade, moc nesázím.U nás v ulici se prý taky nekradlo..pak se sousedovi ztratilo nastartované auto, když zloděj utíkal z protější zahrady a toho auta využil k rychlejšímu přesunu.Další sousedy vykradli v noci, když spali a ukradli jim větší množství zlata.Mají obchod.A manžel přišel v témže týdnu o peněženku,když jsme nechali otevřené okno a byli na zahradě. Abora v té době byla ještě tuňťa (asi 10měs.) tak to ani nezaregistrovala,ale běda, když se někdo cizí přiblíží k brance dnes.Přerazila už jednu plaňku.Nejvíc nesnáší listonošky na kole.Když nám dělali krov, jeden řemeslník se opozdil a vstoupil pak na pozemek sám,Borča si před něj stoupla na zadní a štěkala tak, že ten 2m chlap stál jak přikovanej.
Jinak je taky na canisterapii.Je kliďas,má ráda děti,vydrží dlouze nehnutě ležet.
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 21 Led 2010 15:49
- Nahlásit
rogersova
na to, že se někde nekrade, moc nesázím
Já už taky ne.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 21 Led 2010 16:27
- Nahlásit
rogersova
Borča si před něj stoupla na zadní a štěkala tak, že ten 2m chlap stál jak přikovanej - Jinak je taky na canisterapii....
ten pán by měl asi na tu canisterapii jiný názor
to byl fór
Beruna taky leží jako prkno. Přijdou oba, oba se svalí na bok, já lehnu mezi ně, roztáhnu ruce a hladím. Woriček se pořád chce lízajdovat, v jednom kuse po mě šátrá pacinou, kdežto Berry se ani nehne, maximálně zvedne hlavu, koukne na nás, vypustí páru jak lokomotiva a zase se složí. Já se schválně připlazím až k němu a dávám mu pusinky, což on nechce tak vyvvrací hlavu co to jde o odtláčí mě těma předníma - jak já mu říkám ,,kopytama" protože když zabere, tak to je jako když kopne kůň
Jé, že nekradlo...vždyť to tam máte jako na ,,divokém západu"
Ale ono se to jednou za čas objeví asi všude a většinou to má na svědomí jeden výtečník či jedna partička...
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 22 Led 2010 06:19
- Nahlásit
Naši psi už několik dní hrají blbou hru ... pojmenovali ji Koukej, jak jsem vzornej! a spočívá v tom, že přiběhnou na přivolání okamžitě přímou čarou. Úplně mi odbourali takové to stepování na místě prokládáné výkřiky Tak už pojďte! Tys neslyšel? Bude ňamka!
Dokonce se nechávají odvolat od kámošů
.... včera si přečetli (zřejmě, jinak si to nedovedu vysvětlit) o statečné prťavce Nelince a dneska ke své hře přidali hlídání a varování. Jeden přiběhne, zakňučí a pak se oba vyřítí k vetřelci (pán nakole, pes) s velmi hlubokým, ale fakt hlubokým štěkáním. Já je odvolám, že je vše v pořádku, a oni přijdou Koukej, jak jsem skvělej! (a naval mlsek!!)
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 22 Led 2010 07:01
- Nahlásit
Drakopes
Naši psi už několik dní hrají blbou hru ... pojmenovali ji Koukej, jak jsem vzornej!
To přece není hra, oni jsou vzorní.
|
Noemi
Člen |
# Zasláno: 22 Led 2010 08:46
- Nahlásit
To přece není hra, oni jsou vzorní.
Rano jsme v rámci procházky měli v plánu i nákup.... Cestou do obchodu mě Médi táhnul z leva do prava a zase zpátky, aby měl kompletní přehled a naprosto nedbal na moje upozornění, že je na vodítku.
Zato cestou zpátky (podotýkám, že jsme nešli stejnou cestou), vzorně prověšené vodítko, neustálé otáčení se na paničku a frivolní vcrení ocasem Moc dobře ví, že se domů nesou housky a nějaká by mohla upadnout už cestou....
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 22 Led 2010 08:55
- Nahlásit
Noemi
Moc dobře ví, že se domů nesou housky a nějaká by mohla upadnout už cestou....
Ale to už přeci do omrzení opakovala Dr. Žertová v Polepšovně mazlíčků. Panička musí být vždycky nejzajímavější. Na cestu na nákup by to chtělo naplnit kapsy pamlsky. Biluška doporučuje smradlavou rybu.
|
rogersova
Člen |
# Zasláno: 22 Led 2010 09:57
- Nahlásit
tedy já koukám, že mazaní jsou všichni stejně
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 22 Led 2010 14:19
- Nahlásit
Drakopes
.... včera si přečetli (zřejmě, jinak si to nedovedu vysvětlit) o statečné prťavce Nelince
No ta bude koukat, až jí budu vyprávět, jak o ní čtou fešáci v Praze.
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 23 Led 2010 13:51 - Změnil/a: Drakopes
- Nahlásit
Strejda
No ta bude koukat, až jí budu vyprávět, jak o ní čtou fešáci v Praze.
Na tohle bych byla opatrná ... pak si s nimi bude chtít dopisovat, pak zřídit přípojku internetu do boudy, pak webkameru a skype ...
mně stačí, že se kluci chodí dívat na televizi
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 24 Led 2010 08:01
- Nahlásit
Drakopes
Na tohle bych byla opatrná ... pak si s nimi bude chtít dopisovat, pak zřídit přípojku internetu do boudy, pak webkameru a skype ...
Holky si dopisují s mnoha psy, ale mailbox mají na louce. To víš, jsme z vesnice. Internet je snad nenapadne. Kameru do boudy stejně musím instalovat. Ne na jejich přání, ale bojím se torze, tak abych na ně viděl. Skype by nebyl špatný, protože teď když komunikují se psy v okolí, tak poněkud hlučí.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 24 Led 2010 20:36
- Nahlásit
Čauky ve spolek
Strejda
S mňamkou v kapse já fakt nemám šanci zaujmout, na to mi....
Dnes jednou nereagoval Worick na to, že volám ať na nás čeká - tak jsme se mu s Berčou schovali za roh. Za cca 2minuty proletěl kolem, tak jsem na něj vybafla - jeho reakce je něco ve stylu:,,jo, tak tady jste" a letí si zase po svých. Mimochodem, tento víkend byli v kurzu čerstvé škvarky od tchánů. Tak si říkám:,,paráda, narvu si kapsu a na to ho udržím u sebe". Jó, tak to prdlajz! Venku je schopný mi ho vyplivnout a letět chytat kosa... Vůbec ho nezajímaly
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 25 Led 2010 06:29
- Nahlásit
worick
S mňamkou v kapse já fakt nemám šanci zaujmout, na to mi....
Dostal jsem DVD s metodikou výcviku s EO. Vím, že jsi už oznámila "končím", ale kdybys to ještě chtěla zkusit, tak Ti pošlu kopii. Na DVD je Bart Bellon a Dr. Raiser. O Bellonovi se tady někde oslavně píše. Je k tomu český komentář.
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 25 Led 2010 06:48
- Nahlásit
hmm, zase jsem mimo a takhle po ránu se strýčka Googla ptát nebudu, zeptám se tady:
Co to je??
s metodikou výcviku s EO
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 25 Led 2010 06:55
- Nahlásit
Drakopes
Co to je??
EO = elektronický obojek. Dá se použít jako korekční, ale i motivační pomůcka při výcviku. Ti, kdo to umí, hlásí fantastické výsledky při nácviku přivolání.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 25 Led 2010 12:14
- Nahlásit
Strejda
Díky, o tom semináři s EO jsem tam na fóru samozřejmě četla. Já tomu věřím, že když se to dělá dobře, tak to funguje, ale prostě se pořád nemůžu zbavit pocitu, že ten pes na to má přijít sám a chovat se ,,správně" pro mě - pro nás. On to možná tak pochopí i přes tu elektriku, ale já nějak ne. Asi se budu muset smířit s tím, že je to jiné ,,svobodomyslnější" plemeno než berňák a nebude prostě šlapat jak hodinky, jak pracovní plemeno. Ale v té výchově budu muset trochu přitvrdit stejně. Aby se milostpán zase mooooc nerozlítal. On ale není snad prvoplánově neposlušný, spíš prostě jako,,z divokých vajec". Když už mu dojde, že to myslím vážně, v klidu přiběhne, předsedne, a skoro s radostí si nechá dát vodítko. Jen nepřiběhne napoprvé...
|