Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / bernský salašnický pes
<< 1 ... 90 . 91 . 92 . 93 . 94 . 95 . 96 . 97 . 98 . 99 . 100 ... 734 . 735 . >>
Autor Zpráva
Janiii
Člen
# Zasláno: 31 Pro 2009 22:31
- Nahlásit

Tak u nás rachjejtle zatím v pohodě, už když jsme si Médiho přivezli, tak hned tu první noc někdo slavil narozeniny a o půlnoci byl megaohňostroj, ale on jen seděl na zahradě na zadku a zíral
Berni byla taky v pohodě, na ohňostroj a rachejtle se taky dívala se zájmem. bohužel ten průšvih v autě s výfukem, který znamenal obrovskou ránu zespod do kufru, kde jela Berni, to všechno podělal natolik, že nejen že se Berni bojí v autě, ale jakmile je rána, jakákoliv, tak sebou trhne a uši dozadu ... na rachejtle teda bojovně štěká v předsíni, není to žádný klepání třes ani nic podobnýho - naštěstí - ale na zahradě ji rozhodně nenecháváme. a přes půlnoc bude s námi v obýváku s nahlas puštěnou televizí

tak přeju všem, ať to ti naši pejsani přežijí v co největším klidu a my s nimi

Drakopes
Člen
# Zasláno: 1 Led 2010 08:07 - Změnil/a: Drakopes
- Nahlásit

Tak máme Silvestr za sebou. Řekla bych, že díky počasí toho nebylo tolik jako v minulých letech. Alfréd po příchodu domů zalezl do mé postele a dostal tabletku v trojúhelníčku taveňáku. Seděla jsem u něj, četla Tajemství Nikolase Flamela (naštěstí dva díly) a Jurášek mě zásoboval hlavně tekutinami. Kolem desáté jsme dali druhou tabletku a Alfík po chvíli přesunech po bytě si znova zalezl. Příchod nového roku tak strávil s hlavou pod polštářem bez šíleného bušení srdce a po půl jedné se přestěhoval do obyváku, neb byl už docela klid a já šla spát ...
Níloušek naprosto v pohodě, ani hlavu nezvedl ...

Tak šťasnej a veselej!

Strejda
Člen
# Zasláno: 1 Led 2010 08:18
- Nahlásit

Drakopes
Seděla jsem u něj, četla Tajemství Nikolase Flamela

Četla nahlas? Alfrédovi?

worick
Člen
# Zasláno: 1 Led 2010 08:37 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

Strejda
Drakopes
Četla nahlas? Alfrédovi? - já se omlouvám, že jsem nevzdělanec a nevím vůbec o jakou literaturu jde?, ale Drakopsová to četla asi hlavně, že ho chtěla zklidnit hlasem a nebude číst dvě hodiny blbiny, co ji nebaví, že jo?!!!
To konstatuju a je mi jasné, že ty to víš
To je super fotka, chudáček, ňuňánek malý....

Všem vám přeju ten nový rok zase o něco lepší, než byl předchozí

Co bylo u nás, vám s dovolením sem překopíruju od akit, kam jsem to teď vesmolila

: když jsme byli odpoledne venku, tak kupodivu byl s náma i Leon (on běžně celý den spí) a zůstal v hromadě kamení chytat myš. Celý večer ho taky nebylo a přišel až těsně před půlnocí. Trochu jsme se báli, když bude někde sám, jestli se nevyděsí. Zavřeli jsme ho doma a šli za klukama ven. Berry byl dost nervozní už půl dne, protože sem tam někdo vystřelil, ale ani neutekl do boudy, jen byl vražený u dveří. A tak jsem s nima mluvila jak s malýma děckama, dřepěla u nich a hladila je a říkala:,,za chvilku budou ta světýlka jako loni, pamatujete si?" (není tu smajlík, co si ťuká na čelo) A když to začlo, tak Berry začal trochu couvat a pokníkávat, ale nebyla to snad ani panika, spíš mi připadal jako že neví co s tím - to kníká i když chce za pejskem. Tak jsem přidala na intenzitě nadšení:,,jů, to je ale světýlko, jé tohle je velké...a co to dělá: trrrrrrrr bum...." a hýkala jsem jako osel a jásala. Woriček první koukal a poštěkával, pak se rozbíhal s štěkotem k plotu a chtěl je asi pochytat, pak i lítal kolem zahrady tam, kde se mu jich zdálo moc, že s nima jako udělá pořádek Berry byl trochu vytřeštěný, ale neklepal se, ani nezdrhal do boudy a když už to končilo, tak i začal trochu mávat ocáskem tak myslím, že dobrý. A Leonka jsme našli ve vchodu jak sedí za oknem a asi to celé sledoval, protože když jsme šli domů a jeho pustili, tak si lehl před dveře s Woričkem a koukali ještě na dozvuky. Berry se pro jistotu uklidil pod stůl
Takže my snad dobrý - uvidíme, až zase někde něco práskne, jestli se bude Berča děsit míň nebo víc.

Drakopes
Člen
# Zasláno: 1 Led 2010 09:48
- Nahlásit

URL
(ani jsem netušila, že třetí díl už vyšel - je to krásně čtivé)

samozřejmě, že jsem mu předčítala, pak Jirka našel rádijko, takže to dělalo zvukovou kulisu místo mě) Na tom kostkovaném polštáři není vidět...

Noemi
Člen
# Zasláno: 1 Led 2010 17:32
- Nahlásit

Drakopes
Jéžiš, chudáček malý....

U nás v pohodě, ještě byl Médi naštvaný, že jsme ho v půlnoci nevzali s sebou, aby měl taky lepší výhled na rachejtle, ale ráno vychrupoval do půl dvanácté, asi ho ten rachot v noci budil, tak to ráno musel dospat....

Jen mě štve, že už zase nejí Nejhorší je, že i když dostane maso, tak to nesežere.... Tak zvažuju zase nějaké nové granule na prostřídání, ale obávám se, že to bude zase ta samá písnička. Ještě, že mám Médi tolik srsti (a to mu přidávám i škvarky do jídla )...

Dines
Člen
# Zasláno: 1 Led 2010 17:45
- Nahlásit

Holky - našla se fena BSP - v Českých Budějovicích - moc víc info zatím nemám, ale kdyby ste věděli čí je, tak piště zatím sem, snad do večera přihodím nějaký kontakt .

Dines
Člen
# Zasláno: 1 Led 2010 18:01
- Nahlásit

Jééé, nechci to teda zakřikout, ale snad bude fenka brzo doma - jestli je to ona : http://zvirata.bazos.cz/inzerat/4924027/Bernsky-sa lasnicky-pes.php

Janiii
Člen
# Zasláno: 1 Led 2010 18:29
- Nahlásit

Dines
dej vědět, podle bílé masky na fotkách by to mohla být ta samá čubinka ...

Dines
Člen
# Zasláno: 1 Led 2010 18:31
- Nahlásit

Janiii
Natuty to bude ona - i podle místa nálezu

Dines
Člen
# Zasláno: 1 Led 2010 18:48
- Nahlásit

Janiii
Fenka už je DOMA"

Janiii
Člen
# Zasláno: 1 Led 2010 19:39
- Nahlásit

Dines
super

worick
Člen
# Zasláno: 1 Led 2010 23:44
- Nahlásit

Dines
Janiii
Skvělé!!!! Šťastné konce mám úplně nejraděj

Janiii
Člen
# Zasláno: 2 Led 2010 17:21
- Nahlásit

worick
jsem ti zapomněla říct, že na těch fotkách cos poslala do mailu - kluci pod stromečkem - jsme hned po klukách obdivovali, jakou máte pěknou podlahu krásná barva
to víš, na jaře budem bourat a rekonstruovat, tak čumíme po všem co se dá

jinak vám hodím fotku z dnešní procházky i sem

toť naše rodina ovčanda Bára od mojí tchýně, Berni, a tři holky od maminy

worick
Člen
# Zasláno: 2 Led 2010 20:58 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

Janiii
Jé, no to máte teda nadílku, to musí být veselo. A prochajdu zvládáte v poho? Žádní útěkáři atd? Vás když potká nějaký nepejskař či nedejbože hysterická matka - to musí být šou
Podlaha je americký ořech a nějaký medový sametový lak, tuším švédské provenience (dělala to firma) Jo, byla hezká....nechtěj ji teď vidět v detailu. Ořech je moc měkký a ty Berryho drápy jsou tam obtiskané všechny
Bylo plánováno, že psi do baráku nepáchnou Když máte Berni doma, doporučuju lamino, to to snad snese a určo bude i nějaké v ,,ořechu". No jo, není to totéž, ale tak..... skoro

Janiii
Člen
# Zasláno: 2 Led 2010 21:49
- Nahlásit

prochajdu zvládáte v poho? Žádní útěkáři atd?
mamčiny holky jsou na zvěř zvyklé - bydlí na samotě a hned za domem mají jen pole a na něm desítky zajíců a srnek - takže otupěly to Berni ne, ale snažím se být ve střehu a zaujmout ji dřív než začne větřit
no a pohybujeme se tam, kde nejsou procesí lidí, abysme je moc neděsili ale hlavně se vídáme docela zřídka, takže těch společných procházek moc není

ad podlaha, no my půjdeme určitě do lamina ale ta vaše barvička mě zaujala

Noemi
Člen
# Zasláno: 2 Led 2010 22:18 - Změnil/a: Noemi
- Nahlásit

ad podlaha, no my půjdeme určitě do lamina
A nebude to klouzat?

U nás v pohodě, protože v baráku máme jen beton a koberce, ale když mám Médiho v Praze, tak je mi ho kolikrát fakt strašně líto. Máme tam letité parkety (netuším z čeho, asi nějaké tvrdé dřevo) a je vidět, že nakračuje více než opatrně . Jednomu místu v hale se dokonce vyhýbá jak čert kříži, protože naposledy se evidentně zapoměl a svižně oběhl stůl (je oválný), v zatáčce mu to ujelo (asi, seděla jsem vedle v místnosti) a sejmul při tom tři velká plátna, která byla opřená o stěnu, protože jsem se ještě nerozhodla, co na ně přijde plus židli.... No rachot to byl strašný, ani se mu nedivím. Půl dne pak chdil jako připo.....

worick
Člen
# Zasláno: 3 Led 2010 07:59
- Nahlásit

Noemi
Oni hoši doma taky chodí pomalu a celkem opatrně, hlavně Woriček (o tom je to ale psáno i všeobecně, že je v domě strašně opatrný a nestane se, že by třeba něco shodil ze stolu apod.) Beruna se občas rychlej zavrtí a hned do něčeho ocasem mrskne , ono je ho plno i ve velkém baráku Ale jak se trošku víc pohnuli za mnou do toho obýváku, jen jsem slyšela klapání drpků o podlahu (a tušila kalamitu)
Jakých pláten???? Ty maluješ, seš malířka? A co maluješ?
Já si umím maximálně ,,zmalovat ksicht"

worick
Člen
# Zasláno: 3 Led 2010 08:10 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

Janiii
mamčiny holky jsou na zvěř zvyklé - bydlí na samotě a hned za domem mají jen pole a na něm desítky zajíců a srnek - takže otupěly - ty jo, to jde????? Tak to nám se nestane....Včera jsme šli k tchánům na oběd a chumelilo. Za jedno jsme museli jít naokolo, protože voda jim strhla prkno přes vodu a za druhé byly slepice zalezlé, takže Worka může běhat taky navolno. Jak ho pustím, okamžitě vystřelí a letí proběhnout všechna místa za dvorkama, kde by ty slepice běžně byly, nepomohlo ani volání zpátky. Teda pomohlo, on přiběhne, ale hned se zase otočí a trapem zpátky. A našel tam voliéru s holuby, kteří volně vyletovali ven (když tam začal lítat a řvát kolem, tak všichni ) Rychle jsem tam letěla pro něj a milý Worick ne že by utekl za Tomem zpátky na cestu, ale obíhal tam ty budky dokola a já vzteklá s prutem za ním. Tak jsem zjistila, že mně má hezky na háku a budu muset při výchově přidat. Pokud by tam slepici našel, tak ho nejsem schopná odvolat. Pěkné A to se mi ta poslušnost a reakce na srnky zdála poslední dobou už lepší. No ještě že mně nenapadlo, pustit ho na chvilku v lese....

Noemi
Člen
# Zasláno: 3 Led 2010 09:03
- Nahlásit

Ty maluješ, seš malířka? A co maluješ?
Jenom jako koníček, s tím obličejem mi to jde také líp (alespoň doufám ).
Beruna se občas rychlej zavrtí a hned do něčeho ocasem mrskne
To znám moc dobře, alespoň mám v Praze vždycky uklizeno

Drakopes
Člen
# Zasláno: 3 Led 2010 09:10
- Nahlásit

naši psi mají všude koberce - Alfrédovi nevadí ani lino či dlažba, kvůli Nielsovi jsme dávali doma na lino v předsíni a na parkety v ložnici pruhy koberce, protože mu to ujíždělo zoufale. Třeba ve škole je dlažba (původní!! sto let stará!!) a oba tam pobíhají bez problému a pak si najednou Niels vzpomene, že mu to klouže, přimáčkne se ke zdi na černý pruh (stejný materiál) a vytažené drápy, nohy se mu rozjíždí ...

worick
Člen
# Zasláno: 3 Led 2010 10:49
- Nahlásit

Noemi
Beruna se občas rychlej zavrtí a hned do něčeho ocasem mrskne - jo a ještě jsem zapoměla napsat, že se u toho strašně leká! Stačí když ťukne o dveře a rychle uskočí a tváří se provinile jako: ,,já jsem to fakt neudělal schválně"
A to mi ho přitom nehubujem, ani když něco náhodou smete, či tak něco - víme, že za to nemůže, chová se slušně, jen je prostě moc velký a někdy si s tím neví rady

Janiii
Člen
# Zasláno: 3 Led 2010 12:48
- Nahlásit

A nebude to klouzat?
Berni není doma nastálo, občas ji tam bereme, a většinou je to tak, že nejdřív se zklidní v chodbě a pak jde do obýváku, a to si dojde do pelechu a plácne tam sebou ... a je jí 5, než zrekonstruujeme tak třeba dostane rozum
bydlí na samotě a hned za domem mají jen pole a na něm desítky zajíců a srnek - takže otupěly - ty jo, to jde?????
no to víš že to museli natrénovat s nima, ale už si dají říct, všechny tři ... ale nemysli, potkat slepice, tak je polívka

Noemi
Člen
# Zasláno: 3 Led 2010 13:06
- Nahlásit

potkat slepice, tak je polívka
Já mám kolikrát obavy, že to ta slepice nevydýchá... Médi by jim nic neprovedl, ale když vidí slepice, koukne na kurník a "pase". Bohužel slepice nejsou ovce a naprosto nechápou

Janiii
Člen
# Zasláno: 3 Led 2010 14:57
- Nahlásit

tak jsme se právě vrátili z procházky, využili jsme toho že je nehezky - chumelí tu jako když se roztrhne peřina - a že nikdo nevystrčí nos z domu a tak jsme vyrazili s naší háravkou ven a dobře jsme udělali, kromě pár bruslařů na rybníce jsme nepotkali ani nohu a Berni se vylítala
teda, nohy jsme potkali vlastně dvě na cestě domů - právě vzpomínanou slepici ale Berni se dala odvolat! stačilo houknout a přišla - Berni, slepice ne

Strejda
Člen
# Zasláno: 3 Led 2010 17:27
- Nahlásit

ale nemysli, potkat slepice, tak je polívka

Salina mi jednou zdrhla za slepicemi a jednu si chytla. Kupodivu ji nezakousla, ale přišlápla nohou a trhala z ní peří. Polívka nebyla, ale už jsem opatrnější. Když o tom tak uvažuju, tak nemusím hlídat jen vzducholodě.

worick
Člen
# Zasláno: 3 Led 2010 20:34
- Nahlásit

Noemi
Janiii

Strejda
Když o tom tak uvažuju, tak nemusím hlídat jen vzducholodě.

Vy jste taky všichni éra. Uf, ale potěšili jste mně, že v tom nejsem sama. A to Berrynka by chválabohu nenapadlo už honit nic. Stačilo jednou jak vyběhl za srnou a jak jsem na něho zařvala, tak od té doby dělá, že ho nic takovéhleho nezajímá - než by poslouchal znovu ten můj řev. Woriček nám to stropro vynahrazuje :smirk

Noemi
Člen
# Zasláno: 3 Led 2010 20:49
- Nahlásit

Já bych dnes Médiho zabila, byli jsme bobovat na kraji chatové osady, která je na kraji lesa, proto nebyl úplně navolno, ale tahal za sebou 2,6m vodítko, protože mám vyzkoušeno, že se pak chová "ovladatelněji".... Mezi cestou a řekou je tam takový široký pás křoví (cca 30m široký), takové území nikoho, všude naplaveniny, popadané stromy... Při odchodu jsme viděli v křoví zamotaného parašutistu (takovou hračku) a samozřejmě jsme jí museli vyprostit. No a najednou Médi nikde, tak řvu jak na lesy a nic. Protože má takovou tendenci, pokud by se někde zachytil za vodítko, tak ani nehlesne a čeká, až ho najdu a vyprostím... Takže jsem prolézala křoví, kontrolovala břehy (měla jsem hrůzu, jestli se někde netopí, protože je hodně vody a v těhlech místech je velký proud) a nikde nic až jsem natrefila na stopy, které vedly zpět na cestu (to už měl ale tak 10 minut náskok). Pak už jsme jen stopovali, zajímavé je, že i když byl prakticky navolno, tak šel přesně po obvyklé trase, kterou v těch místech běžně chodíme a dle stop se nešel podívat ani půl metru mimo cestu. Jestli nás v tom křoví neviděl a myslel, že jsme šli napřed? Nevím. Po asi půl kilometru se tam objevili další stopy někoho se psem. Za asi dalším 200 metrů jsem Médiho viděla pobíhat u známých na přívozu (kupodivu přiběhl na první zavolání) a bylo mi řečeno, že přišel s nějako paní (notně nasr...) s kočárem a čubou. Nevím, jestli ho ta známá zavolala nebo tam jen zůstal, protože měli také venku psa, se kterým občas i kámoší. Fakt nevím, kde bych ho hledala, kdyby s nimi odešel někam úplně pryč, protože ta paní s kočárkem byla naprosto cizí, tak bych ani nevěděla, kam jít

Drakopes
Člen
# Zasláno: 4 Led 2010 06:32
- Nahlásit

Hafáci dostali včera k večeři králíka ... Níloušek ho dlouze a podezřívavě uňuchával, pak snědl jedno stehno a víc že ne. Alfréd dojedl celého a jak se přecpal, tak vyzvrátil ... mají smůlu, příště žádného nedostanou ...

Strejda
Člen
# Zasláno: 4 Led 2010 07:07
- Nahlásit

Drakopes
mají smůlu, příště žádného nedostanou ...

Pejsci pestrou a zdravou stravu stejně neocení. Takhle něco hodně smradlavého, to jo, to by je nadchlo.

<< 1 ... 90 . 91 . 92 . 93 . 94 . 95 . 96 . 97 . 98 . 99 . 100 ... 734 . 735 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání