| Autor |
Zpráva |
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 6 Led 2010 17:39
- Nahlásit
Metro zastavil kříženec bojových plemen ...
podívejte se na to:
http://zvirata.identifikace.cz/cms/SSMP_psi
(nabídka 47/2010)
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 6 Led 2010 20:44
- Nahlásit
Dnes jsme byli u veta na očkování. Nelinka mu projevila vášnivou lásku a trošku to tam pomlátila ocasem. Omlouval jsem ji, že je štěně. Vet říkal, že "bude takhle prdlá i ve čtrnácti letech, jestli se toho dožije". Docela mu věřím, protože psům rozumí. Tak holt budeme mít temperamentního psa.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 7 Led 2010 14:40
- Nahlásit
Strejda
písnu ti odpověď radši sem. Hele, já vždycky mrknu na něco, co se mně nějakým způsobem může či přímo týká.....a pak se tam sesypou ti ,,odborníci" a začnou slovíčkařit. Jenže já už jsem taky hodně stará na to, abych se nějakým ,,rejpáním" nechala uzemnit Já vím, že moudrý člověk by se na takovéhle dohadování vypr....., ale to víš, to já nejsem
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 7 Led 2010 14:51
- Nahlásit
worick
Jenže já už jsem taky hodně stará na to, abych se nějakým ,,rejpáním" nechala uzemnit
Prd víš, co znamená slovo "stará", ale je dobře, že se nenecháš uzemnit.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 7 Led 2010 14:56 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
Strejda
Víš co, lidi jsou nasraný všeobecně, republika je ve sračkách, potřebujem asi všichni vypustit páru....Já je neznám, oni neznají mně tak vo co gou?! Pěkně si ponadáváme na dálku a některým, co řeší nějaké ty svoje mindráky, se možná i uleví
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 7 Led 2010 17:26
- Nahlásit
uááha, už zase nevím, o čem je řeč
a já doufala, že se vyjádříte, že ten "kříženec" vypadá spíše jako velký švýcar...
|
Noemi
Člen |
# Zasláno: 7 Led 2010 20:08
- Nahlásit
Teda to je týden....
V úterý nám přivezli uhlí, takže se muselo složit do sklepa... Do toho utekl od skorosousedů pes, vtrhnul nám na zahradu (nemáme komplet oplocenou) a rovnou na Médiho, tak máme za sebou i první bitku naostro.... Naštěstí bez vážnějších zranění (jen asi 5 cm škrábanec těsně nad čumákem), ale Děda byl s Médim velice spokojen, protože prý vyhrával, než je sousedka odkopala od sebe a prý byl i pozbytek dne velice "nabušený" ... Tak nevím, co si o tom myslet - ještě, že jsem u toho nebyla ....
Dnes jsme byli na prochajdě a po cestě jsme míjeli dva narvané pytle s odpadkama (lidi jsou fakt neskutečný prasata), jeden pytel už byl porušený a kolem odpadky... Médi k tomu čuchl "FUJ"! a šel pryč, cestou zpátky si tam ale ukradl pytlík a než jsem zakročila, tak ho ten šmejd sežral (ještě, že nesežral ten tuhý pytel od mraženého kuřete, to by bylo asi horší) a návdavkem pak ještě s kámošem Bobem našli polorozpadlé křídlo od bažanta nebo tak něčeho, tak se královsky podělili . A jak naschvál zítra odpoledne jedeme na víkend do Prahy na nákupy bez Médiho, tak doufám, že pokud budou s tím pytlíkem nějaké problémy, tak se projevíběhem zítřejšího dopoledne. By mě zajímalo, jak dlouho může tomu pytlíku trvat než projde zažívacím traktem.... A to jsem si myslela, že po tom, co sežral to dřívko od nanuku, že už mě nic nepřekvapí
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2010 06:21 - Změnil/a: Drakopes
- Nahlásit
Teda to je týden....
plně s tebou souhlasím, byť naši psi jsou v tom okrajově ....
V noci se vzbudím hlasitým spaním vedle mě - normálka, nic mimořádného, pokud se přes hluk nedá usnout, stačí lehce postrčit, pootočit a mužskej spí dál a potichu Jenže teď sáhnu ke zdroji a ono to chlupaté - na Jirkově místě spal s hlavou na polštáři Níloušek a chrupal jak dřevorubec ...
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2010 06:45
- Nahlásit
Drakopes
ten "kříženec" vypadá spíše jako velký švýcar...
Myslím, že to je entlbuch. Jedna taková krasavice se byla podívat na cvičáku. Proti ní jsou naše dračice spící panny. Nezastavila se ani na chvilku a stále rotovala kolem svého pána.
Noemi
By mě zajímalo, jak dlouho může tomu pytlíku trvat než projde zažívacím traktem....
U nás sáčky opouštějí psa druhý den ráno.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2010 08:00
- Nahlásit
Drakopes
V noci se vzbudím hlasitým spaním vedle mě - normálka, nic mimořádného, pokud se přes hluk nedá usnout, stačí lehce postrčit, pootočit a mužskej spí dál a potichu Jenže teď sáhnu ke zdroji a ono to chlupaté - na Jirkově místě spal s hlavou na polštáři Níloušek a chrupal jak dřevorubec
Noemi
Já si taky myslím, že to vyjde ráno, někdy po poledni. Alespoň já tak našla klubko bužírek z drátů a taky prsty z rukavice - kožené
|
Noemi
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2010 08:32
- Nahlásit
Drakopes
|
Noemi
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2010 09:09
- Nahlásit
Dáváte něco ještě spešl navíc na srst? Pořád o tom kvůli výstavě uvažuji, ale nevím, co koupit....
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2010 09:51
- Nahlásit
Noemi
Dáváte něco ještě spešl navíc na srst?
Dávám lžičku lněného semena/den. Musí se umlet, melu na mlýnku na mák.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2010 10:21
- Nahlásit
Noemi
Dáváte něco ještě spešl navíc na srst? Pořád o tom kvůli výstavě uvažuji, ale nevím, co koupit.... - vždycky, když češu Woričkovy zacuckané rajtky, tak nad tím uvažuju. Ale pak, když objednávám granule a znovu a znovu se jima probírám, abych se ujistila, že jsou dobré (no, v rámci granulí dobré tak tam je vždycky přídavek i lněného semínka, rybího oleje atd. - si říkám, že to snad i stačí. Já sama jím občas lžičku lněných, denně kapsli pupalkového - už dva roky, ale přiznám se, že žádné zlepšení kůže, vlasů či kvality nehtů nepozoruju.
Teď mají (jak je sníh a mrzne) kluci oba srst hezkou - pro mně hezkou, možná rozhodčí by na to měli zcela odlišný názor, stejně jako si psala tehdy ty )Berrymu se když byl tak půlroční dělali na zadku na kůži takové lupy až strupy a to už má tak rok v pořádku (myslím, že v tom byly ty granule Guabi či tak nějak) Woriček si v létě od krbu opálil konečky na černo a to vypadá, že je konečně pryč a hezky se mu na světle třpytí, přesně tak, jak se samojedu třpytit má (v charakteristice je popsaná jako ,,voňavá s měsíčním třpytem") což se u Berrynka nenajde, ale má ji hustou a lesklou tak normálně, podle mě ,,akorát". (nevím proč, ale 3x jsem napsala třpitit - fakt dementním...)
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2010 10:55
- Nahlásit
worick
,,voňavá s měsíčním třpytem"
My teď máme: "s vůní stodoly a zbytky slámy v srsti". Ne snad, že bychom krmili slámou.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2010 11:23
- Nahlásit
Strejda
Náááhodou, sláma taky voní. A stodoly....pokud to není kozí chlívek ze kterého jsme přivezli Worku a smrděl jako starý cap, tak to taky neva
|
worick
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2010 13:14
- Nahlásit
Sněží i u vás? Tady sněží a to hodně, teplota zatím těsně pod nulou. Jak teplota stoupá - sněžení sílí. Mně, jelikož nemusím nikam cestovat, to nijak nevadí, chodníky si uhrnu a dělám to celkem ráda (pokud to nebudet co hodina a týden v kuse ) Tom vyrazil až v poledne a zatím nevolá z žádného příkopu tak snad už někam dorazil) Půjdu oklepat sníh z chvojek (děda Mráz ,,zasněžoval", já budu třepat ) Akorát to nevypadá dnes na prochajdu - jestli se to nezlepší, protože chumelí fakt moc. Pesům by to až tak asi nevadilo, i když ráno sněžilo míň a Woriček nelítal jak blázen po zahradě, ale šoural se za mnou a mhouřil oči, že mu do nich padalo Berčan je spokojený a momtálně polehávají na cestě a jsou úplně zavalení sněhem - večer dodám fotky, já to neumím přetáhnout na comp
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2010 13:57
- Nahlásit
worick
Sněží i u vás?
Jo jo. Sněží a sněží.
Akorát to nevypadá dnes na prochajdu
Kup si sněžnice.
|
Noemi
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2010 14:21
- Nahlásit
Sněží i u vás?
A jak...
Na prochajde jsme byli před polednem a přišli jsme jak sněhuláci... Veku už jsem ometat přestala, protože než jsem dojela kolečko, tak jsme mohla znovu začít od začátku - pak na to vezmu centrálně hrablo. Jen je to u nás pod tou novou vrstvou sněhu strašně umrzlé, takže je to venku dost o hubu
|
worick
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2010 14:27
- Nahlásit
Strejda
Kup si sněžnice
Teď nevím, jestli to s někým nepletu, ale nejsi ty od Šumavy?
Tu bych byla za cvoka, hodně sněhu je tu spíš vyjímečně - zpravidla 14 dní v tom lednu. To zvládnu ve sněhulích Akorát bych byla za chvilku mokrá jako myš. Snad k večeru začne taky víc mrznout. Tu se včera děly ,,podivuhodné věci"
Odpoledne bylo kolem -2st. A pak, když se stmívalo, to letělo rapidně dolů, kolem 16.30 jsem si šla do zahradního domku pro brambory, zdálo se mi nějak zima, ale jsem se nekoukla. Volal Tom, že už jede domů a já mu říkám:,,čéče, mně je nějak kosa" . Přijede domů cca 17.30, oči vyvalené a:,,co to tu proboha máš?" 30km odsud, v Uherském Hradišti je ještě -2st. a tady -9!! Ve 20h bylo - 11st. a kelem půlnoci to začalo jít zase pomalu nahoru....Asi to tak blblo, jak šla ta fronta..
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2010 15:19
- Nahlásit
worick
Tu bych byla za cvoka
A to by Ti vadilo?
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2010 16:30
- Nahlásit
Když můžu já při venčení psů jezdit na koloběžce ....
|
worick
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2010 16:40
- Nahlásit
Strejda
Drakopes
Tu bych byla za cvoka
A to by Ti vadilo? - jako by si mně znal! To jsem fakt napsala blbě...Samozřejmě nevadilo, neb jak už tu všichni víme, to už jsem považovaná dávno: baba co má psy místo dětí, má velkou zahradu - přesto s nima chodí denně na vycházky a ještě lítá po horách, jinak nevytáhne paty z domu a celé léto je zakutaná jako prase v zahradě....no, našlo by se toho ještě mnohem víc... akorát ta kolobka mi ještě do výčtu chybí
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2010 16:52
- Nahlásit
worick
má velkou zahradu - přesto s nima chodí denně na vycházky a ještě lítá po horách
Drakopes
Když můžu já při venčení psů jezdit na koloběžce ...
Ženský, jste mně sympatický.
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2010 17:14
- Nahlásit
Jste zlatíčka všici .... dovede si představit to pozdvižení, když jsem ve svém věku a rozměrech začala koloběžkovat?? Nejlepší nakonec byly ženský ještě starší než já, co si ji půjčovaly na jedno kolečko )
|
worick
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2010 18:31
- Nahlásit
Drakopes
Já bych ve tvém věku chtěla taky být taková ,,akční baba"! Doufám, že neskončím v 50 o dvou holích se 120 kilama - jak to občas vidím
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 9 Led 2010 07:10
- Nahlásit
v 50 o dvou holích se 120 kilama - jak to občas vidím
ty dvě hole nemám, ostatní ano
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 9 Led 2010 08:09
- Nahlásit
worick
Drakopes
o dvou holích
Na jednom cvičáku v okolí je taková starší paní. Neodhadnu to, ale hodně přes šedesát. Má obrovského ovčouna. Když vystupuje z auta, tak to vypadá, že přesedne na invalidní vozík. Jak přijde na plac, tak běhá jak čamrda.
Pes je asi zvyklý, že s ní musí chodit pomalu a nedokáže se přepnout na cvičákové tempo. Paní si vždycky stěžuje, že ten pes nikdy nevyhrává závody, protože se za ní vleče a nechodí u nohy.
Ničeho se nebojte. Dokud můžete jít ven se psem, tak vám stáří a invalidita nehrozí.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 9 Led 2010 08:38
- Nahlásit
Strejda
Drakopes
No nazdar, u nás už to začíná....Beruna se občas za mnou taky ,,vleče". 100%ně, když řvu něco na Woricka
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 9 Led 2010 08:47
- Nahlásit
worick
Beruna se občas za mnou taky ,,vleče".
A co na závodech? Strhávají vám za to body?
|