| Autor |
Zpráva |
worick
Člen |
# Zasláno: 22 Dub 2014 22:01
- Nahlásit
Evey
jak děláš med, nějak takto? - jo, jo, zrovinka tak
Je tu snad každý měsíc. - fakt jo? Tak to jsem právě myslela, že tak za půl roku, za rok....
Drakopes
Ájuš...a vy jste měli i ty kroupy nebo na které Praze byly? Brácha nevolal...má tuším ale směnu.
Koukala jsem na stránky Berunkovy chovky, co u nich nového a právě...že nic Od loňského podzimu tam nepřibylo ani ň, snad s nima něco není. Napsala bych i mail, ale Martina stejně ani na jeden nereagovala...ale chápu, má toho moc a kdyby jí všichni od tolika odchovů vypisovali, tak se z toho potento... Jen jsem se znova pozastavila nad tím, že obě chovné feny (Berrynkova mamka i ta druhá) umřely v 7letech...to je málo Hned jsem pro jistotu vyhledala taťku a ten má teďka 7,5roku a oba rodiče měli přes 11 let. Vůbec, nejstarší berňáci v rodokmenu se dožili 11.5. Nikdo přes 12 Takže když vzpomínáš Alfího...dožil se pěkného věku Myslím na ty tvoje kluky poměrně často...
a poprvé po 12 letech se kvůli bouřce nestresuju - je to rozdíl, že jo?! Snad to Erwinovi vydrží Berry se trochu začal bát, ale prostě si zaleze do boudy, nic dramatického.
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 23 Dub 2014 12:30
- Nahlásit
worick
fakt jo? Tak to jsem právě myslela, že tak za půl roku, za rok.... letenky teď seženeš porůznu v akcích za pár kaček...
|
worick
Člen |
# Zasláno: 23 Dub 2014 13:21
- Nahlásit
Evey
letenky teď seženeš porůznu v akcích za pár kaček... - já nemyslela, kvůli letenkám, spíš jsem myslela, jestli má zájem...
Ráno jsem našla velkou vyblitou šišku, strašně moc krve + kočičí granule...ještě jsem to ukazovala Tomovi, kolik ta kočka proboha sežrala těch myší?! i když podezření bylo spíše na Leona, neboť Gucci těm granulím moc nedá Teďka přijdu k záhonu, že se pustím do pletí a v kontryhelu leží zajíc bez hlavy Už celkem velký, tak 25cm. Normálně by dostal vylágoš Woriček (chuďato ) ale hned se mi spojilo, co to byla za krev v těch zvratkách Žádná myš, hlava to byla, uvědomuju si tam i kus ucha
|
worick
Člen |
# Zasláno: 24 Dub 2014 07:41
- Nahlásit
Zase nikdo... Ani ten Tá ta se nehlásí, Noemi a LuckaM nikde... Ha, LuckuM asi spláchlo předevčírem byla v Liberci ta šutora...bylo v telce
Včera jsem ukvokala Toma, ať jde zase večer s Woričkem zaběhat. Jenže on si vymyslel, že pojede na bráchových in-linech (co tu nechal v garáži) přes vedlejší ves do rekrezóny. Trasa ujde, nápad dobrý, jenže s Workou Nemá chrániče ani helmu, jen vyztužené bezprstové rukavice. Říkala jsem mu, že bude lepší, až se dovybaví nebo se zmrzačí. Předloni tam spadla 16letá holka a zlomila si obratel A to ji netáhnul pes
Nedal si to rozmluvit, tak jsme s Berrym sedli do auta a vyrazili, kluci za náma. Tam jsme trošku pochodili a šli jim naproti. A Tom už z dálky kroutil hlavou. Pak jsem se dozvěděla, že Worka mu zůstal něco čichat vzadu, Tom sjížděl zrovna z kopečka a jak to trhlo, tak se přetočil a ještě spadnul na už přibíhajícího Worička. Worka zahňučel, ale pak vypadal, že mu nic není. Tom má: natlučené koleno, odraný loket, ale nejhůř prostředník na levé ruce....snad ho nemá zlomený Bolí ho v kloubu, už do pár hodin mu natekl. Teď jsem s ním ještě nemluvila, ale dobře to nevypadalo Já ho varovala....
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 24 Dub 2014 18:32
- Nahlásit
worick
fakt jo? Tak to jsem právě myslela, že tak za půl roku, za rok.... Ne, to ne. Opravdu snad každý měsíc + každý den Skype.
To jako kočka ulovila tak velkého zajdu, jo?
Já ho varovala.... To jo, ale víš jak je to s chlapama... nyní ho musíš litovat a foukat bolístku.
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 24 Dub 2014 20:54
- Nahlásit
že pojede na bráchových in-linech
vždycky jsem ho považovala za seriozního, rozumného člověka ...
|
worick
Člen |
# Zasláno: 24 Dub 2014 21:45 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
Drakopes
vždycky jsem ho považovala za seriozního, rozumného člověka... - jo, to on je...a myslím, že zase bude Nevím, nevím, prst se nějak nezmenšuje...
Dneska jsme makali jak blázni zase ...ve velkém tempu. Hnalo se kde co(všechno nás minulo) tak jsem potřebovala postříkat, ostříhat, postříkat, pohnojit, okopat jahody...následně všechnu zeleninu, ale tu už jsem nezvládala Přišla jsem domů pár minut po 20h a měla jsem teprve povečeřet - obložený talíř nachystal Tom (já dělala k obědu na chleba ředkvičkovou pomazánku, tak jsme ji domastili) a sýry a kousek šunky a jablíčko V kuchyni bordel, že se tam nedalo pohnout, chtěla jsem upáct štrůdl, nenašla jsem lístkové těsto, tak jsem na NETu našla recept na nějakou buchtu(doufám, že bude jedlá ) a do toho jsem vařila klukům večeři...tzn. nakrájet(nasekat) maso (krůtí chrupky a vepřové hrtany) naštěstí zeleninu mám nakrouhanou v mražáku, tak už jsem jen přistrouhala červenou řepu. A pak všechno do myčky a odbordelizovat kuchyni...teď jsem skončila
Evey
To jako kočka ulovila tak velkého zajdu, jo? - ano, taky bych tomu nevěřila, ale stejné lovili vloni(nebo před) jak je vždycky nechali před bránou a já nevěděla, kde se tam berou...to taky Worka být nemohl...z venku
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 25 Dub 2014 12:32
- Nahlásit
worick
tyjo, to teda nic moc. Hlavne, ze to dopadlo tak dobre v dane situaci a ze Tom bude mit priste rozum
|
worick
Člen |
# Zasláno: 26 Dub 2014 12:14 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
cernej caj
vím, že tůristuješ, tak to tu budeš číst bůh ví kdy, ale dnes už mu prst odpuchá a chystá se jít s Workou běhat Jelikož ráno pršelo, tipuju na na vyvalený kotník
Včera k večeru jsem s klukama dala menší prochajdu, aby jsme prubnuli Berunkovu nohu. Skoro nepajdá, jen minimálně, ti co neví, by to ani nepoznali. Na kontrolu jsme měli jít včera, ale jelikož ještě ve čtvrtek měl tabletu, tak jsem si říkala, že to nebude směrodatné a počkáme alespoň do pondělí. Soused na chatě včera celý den nebyl (jedinkrát za nevím jakovou dobu ) tak že to obejdem nad jeho mrknout na májůvky. Vylezu z lesíka na louku a spolužačky koně ti, co nás tam už jednou honili Nevšimli si nás. Takže jsme vycouvali zpátky do lesíka a dumala jsem, co teď. Napadlo mne je podejít po druhé louce, kterou odděluje jen remízek. Plížili jsme se po té druhé a narazila jsem na ,,houbová kola" tak že se teda juknu (byla ale pěkně prohrabaná...myslím půl vesnice tam slídilo ) Kupodivu tam ale zapoměli Tak mi to nedalo a že prohledám i ta ostatní. Plížili jsme se vyloženě jak partizáni(teda já) celou dobu v podřepu či po čtyřech, protože koně se mezitím posunuli na rozmezí těch dvou luk, jak končí remízek a nás neviděli jen díky tomu, že jsme byli trochu za horizontem. Každou milisecundu jsem se trochu narovnala a jukla, co dělají. Byli od nás cca 150m...ale co je to pro koně?! My jsme byli uprostřed velké louky a ke křoví to cca 100m bylo, takže jak jsem uviděla, že stojí a koukají naším směrem, tak jsem se skrčila a zdrhali jsme dole do křoví Fakt šílená bojovka Asi byli prostě zvědaví, kousek popošli, ale když nás viděli odcházet, začali se snova pást, směrem za remízek, akorát přesně v místech, kde roste nejvíc hub My jsme to celé podešli a mrkla jsem na kola zase z pravé strany, pořád schovaní víceméně za horizontem, už bylo půl osmé a říkala jsem si, že by snad potvory mohli odejít domů, ale prd Vůbec jsem se na ta místa s houbama nedostala naštěstí jsem nějaké našla i tak. Horší bylo kudy odejít, protože nám odřízli cestu, kudy jsem chtěla jít. No...složitě jsme to obcházeli (slabé slovo - prolézali šíleným houštím ) až jsme se konečně dostali na cestu, kousek od nich a po té jsme chtěli odejít. Tak si tak šlapem cca 100m po ní, já se z vesela ohlížím po Berrym, co se tam začichal a najednou se, jak končí ty keře a začíná nově vykučovaná planina, cca 30m za Berrym vynoří koně! Potvory, museli nás slyšet a jít po hlase, či po čichu. Houkla jsem na něj ať metelí, my už jsme se s Workou blížili k úzké pěšině, co vede dolů lesem, která ještě není vykučovaná a je pěkně zarostlá (takže tam by jsme se jim měli kde ztratit) Jak jsme jim klesnuli za horizont, začala jsem utíkat, ale snad tam už za náma nešli...celou cestu až k myslivně jsem se ohlížela přes rameno. Stějně už se stmívalo. Mokrá jsem byla totálně, protože bylo po děšti, boty mi čvachtaly, kalhoty mokré až nad kolena A z toho plížení se v dřepu a předklonu jsem byla tak ,,nadřená" že jsem padala na hubu To byl zase zážitek Chtěla jsem vám to poukazovat na mapě, jak to sem někdy dával myslím Strejda, ale on to má asi z navigace, já nevím jak a jestli to jde v Mapách nějak označit? Jako, že: tudy jsme šli, koně zde, houby tu, odešli jsme tudy....
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 26 Dub 2014 14:57
- Nahlásit
worick
houby tu,Přeci nebudeš všem ukazovat místa s houbami.
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 26 Dub 2014 15:14
- Nahlásit
vám to poukazovat na mapě,
na mapy.cz zadáš plánování a měření trasy (vpravo nahoře) a pak ruční měření. A pak jen klikáš do mapy, kudy jste šli. A pak uložíš obrazovku jako obrázek a pošleš nám to na kouknutí )
Třeba to někdo umí líp
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 26 Dub 2014 16:01
- Nahlásit
V úterý budu v Liberci ... třeba společný oběd??
|
worick
Člen |
# Zasláno: 26 Dub 2014 17:43 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
Evey
Přeci nebudeš všem ukazovat místa s houbami - jako, že by jsi mi Ty z Jeseníků, přijela vyfouknout májůvky?! Už se těším
Drakopes
na mapy.cz zadáš plánování a měření trasyto jo, to normoš dělám běžně, jen jsem tam chtěla nějak dostat ty body s popiskem
|
worick
Člen |
# Zasláno: 26 Dub 2014 17:52 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
Ještě jsem zapoměla napsat, že jsem díky tomu se plazení se v trávě, tahala ráno z Worička cca milion klíšťat Po dvaceti už jsem přestala počítat. Jen z jedné strany čumáku jsem vytahala 7ks! Na Berrym jen tři
Protože jsme jeli na veterinu i na to přeočkování, nechtěla jsem pipetu zatím dávat, aby toho neměli moc najednou. Nakonec se ještě neočkovalo a Worka tedy pipetu klidně mohl mít
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 26 Dub 2014 18:26
- Nahlásit
en jsem tam chtěla nějak dostat ty body s popiskem
tak to dej do kreslící programu (já bych to dělala v gimpu) a popisky dopiš
|
Noemi
Člen |
# Zasláno: 26 Dub 2014 18:36
- Nahlásit
Vzhledem k tomu, že dopisuju diplomku a připravuju se na státnice (v těch prakticky 30 se učí nějak hůř než před pár lety :-/), tak mám totální blok na internet...Dneska mi to ale nedá:
Drakopes
Byli jsme na Jiřáku na obědě a pak jsem se potřebovali zastavit na Slavii v Tesco, takže trochu jiná trasa než běžně (normálně jdeme domů přímo přes Grébovku) a šli jsem kolem Kapsy Nejdřív mě to netrklo, ale ty draci ve výloze a samolepka na dveřích byly naprosto jasné...
Pořád jsem si říkala, kde to asi je, tak už vím. Bylo chvilku po druhé hodině, tak jsem se rozhlíželi jestli někde někdo a nikde nikdo
|
worick
Člen |
# Zasláno: 26 Dub 2014 19:59
- Nahlásit
Noemi
Žijééé Aha, mučíš se studiem další masochistka (krom Kessie myslím ) však to zvládneš neznám nikoho, kdo to neudělal A třicet není žádný věk
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 26 Dub 2014 20:31
- Nahlásit
Bylo chvilku po druhé hodině
dorazila jsem cca v 14:15
super, takže pro příště už trefíš
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 26 Dub 2014 21:18
- Nahlásit
worick
jako, že by jsi mi Ty z Jeseníků, přijela vyfouknout májůvky?! Jo, u nás to snad vůbec neroste. Zatím jsem tedy na ně nenarazila.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 27 Dub 2014 08:23 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
Včera k večeru byl Tom s Workou běhat. Přeběhli přes horu do dalšího údolí, my to objeli s Berunkou autem okolo a šli jsme jim naproti. Vylezli jsme až úplně nahoru, už nám chybělo jen pár výškových metrů výšlapu...a oni se nám vyloupnuli přes horizont. Z naší strany byl ten výšlap ovšem mnohem kratší, většinu udělo auto To co Tom dokázal vyběhnout, já sotva ujdu Tak jsem mu alespoň přebrala Worku, ať už ho netáhne dolu z kopce a šli jsme zpátky k autu. Je tam udělaná málem asfaltka, nová, za dotace...jak jinak...U cesty jsem našla konvalinky, tak jsem Tomovi vrátila Worička a on, že tam postávat nebude, že je zpocený, tak nás jdou čekat do uta. Blížíme se pak k autu, máme ho prudce pod sebou, cca 250m a vidím tam Toma, jak se u auta protahuje a Worka je v kufru s přistavenou rampou pro Berrynka. Najednou se Worick sebere, sejde ven a zahne do lesa. Já, že si tam jsde jen občůrat stromy, už jsem ho přes křoví neviděla, ale Tom nic, tak jsem myslela, že tam prostě něco očmuchává kolem. Když to trvalo dost dlouho, tak mne napadlo, jestli si toho vůbec Tomáš všimnul, že mu odsud Worka vyšuměl? Asi 50m od auta na mne volá, že mu zdrhnul Že přesně jak jsem říkala, odšoural se k prvním stromům, jakože něco občůrat, šoural se dál a zrychloval, až se rozběhnul a zdrhnul. On to tak dělá, když tam něco vidí, či slyší. To už na něj ale člověk může volat jak chce, to už neposlechne Říkala jsem si, že snad jen kousek, zavolám a přiběhne. Tak jsem začala hulákat a mezi tím jsme dumali, jestli já ho tam budu čekat a Tom pojede sjíždět ty serpentiny, že ho tam někde uvidí(on naštěstí bílý pes je celkem dobře vidět ale pak nás napadlo, že by uslyšel auto a letěl za ním na silnici, čehož jsme se báli i tak Jen o 100m pod náma právě vede ta, co jsme po ní přijeli A jak říkám, jsou to serpentiny, takže většina to sice projíždí opravdu pomalu, ale třeba motorkář, či nějaký mladý magor, si to tam dokazuje. Štěstí, že není moc frekventovaná, je to prdel světa Tak jsme tak hulákali asi 5 minut, já už jsem i zabočila na cestu do lesa, že to zkusím projít, jestli ho neuvidím a to už na mne Tom volal, že se vleče zespoda...jak jinak, než že přiběhl po té hlavní V tu dobu tam auto neprojelo, naštěstí o víkendu nejezdí náklaďáky či autobus Uštvaný až hrůza, blboun jeden. Tom mi říkal, ať na něj neřvu...neřvala jsem, jen jsem mu řekla, že se to nedělá, že je darebák a zlobím se. Jemu je to ale stejně šumák, příště to klidně udělá zas
|
LuckaM
Člen |
# Zasláno: 27 Dub 2014 13:47 - Změnil/a: LuckaM
- Nahlásit
worick
Nespláchlo I když jsme čekali, jak moc se potok rozvodní. V tom centru se ani nedivím, že je to vyplavilo. Z Liberce postupně mizí veškerá zeleň ve městě a hold dlažební kostky a beton vodu nevsáknou :/
Omlouvám se, že jsem poslední dobou potichu, ale pořád makáme na baráku a není na počítač moc čas. Jen tak tak vždycky dočtu, co nového jste napsali...
U nás vše tak nějak při starém. Ze zácpy se Bárník nakonec dostal (asi po týdnu byl už v pořádku). Od Velikonoc zase řešíme, jestli nemá něco s ocasem nebo páteří - asi si narazil pr... někde Dva dny měl svěšený ocas a hýbal s ním jen když to bylo nutné - to samo odeznělo, je veselý, běhá, skáče, ale občas z ničeho nic zakňučí, tak ho zřejmě ještě něco trochu bolí...
Jinak včera oslavil 4. narozeniny - dárek jsme odložili, slíbili jsme mu kámošku - kočku, ale nemůžeme žádné kotě sehnat - což mi přijde jako paradox
A ještě jedna čerstvá příhoda ze včerejška. Byli u nás kamarádi s bíglicí (to, že je to bígl a občas něco zavětří a zdrhne, na to si už zvykli), takže když jim vzala roha, moc je to neznepokojovalo - prý je důležité zůstat stát tam, kde je opustila a že si cestu zpět najde. Prý se vždycky nejdéle za hodinu vrátila. Tak u nás trhli rekord...odběhla v půl páté odpoledne (grilovali jsme) a vrátila se o půl čtvrté ráno. To už klidní teda nebyli...Takže místo cesty domů jsme jim postavili stan a do rána na ni čekali
Shrnula bych to tak, že jsem ráda za berňáčka
|
LuckaM
Člen |
# Zasláno: 27 Dub 2014 13:57
- Nahlásit
Drakopes
Jedeš se třídou na soutěž?
Problém je, že neumím přesně říct, kdy budu moct z práce odběhnout. Záleží to na aktuálním situaci na pobočce - když jsou fronty, oběd se posouvá Kde tam budeš?
|
worick
Člen |
# Zasláno: 27 Dub 2014 15:08
- Nahlásit
LuckaM
jé, to jsem ráda, že jsi se ozvala a že jste všichni OK Snad i Bárník bude, jen se třeba někde bouchnul....Koťátek bych ti momentálně dodala, kolik chceš...akorát nevím jak Tchánům zrovinka porodila kočka
A ještě jedna čerstvá příhoda ze včerejška... - to mi povídej... Já bych myslím chytla hysterák po čtvrt hodině. Nikdy neutekl snad na víc, než tu čtvrt hodinu, ale to bylo absolutní maximum jedenkrát a to jsme ho většinu času viděli běžet, pak ještě chvilku dalekohledem nad pastvinama...a za 5minut snad...už byl zpátky. On se taky umí vracet, toho se nebojím, že by se úplně ztratil....jen aut a myslivců...na to nemám nervy, proto ho prostě skoro nikdy z flexiny nepustím. Teď jsme si říkali, že má dost...ale to on evidentně nemá nikdy minimálně na to zapomene hned, jak se někde něco šustne
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 27 Dub 2014 15:41
- Nahlásit
LuckaM
nejedu s dětmi, mám v Liberci přednášku v Masarykově ulici (kousek od Severočeského muzea u přírodního divadla pod skokanskými můstky).
písni mi na drakopsa třeba na volný.cz a domluvíme se
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 28 Dub 2014 17:22
- Nahlásit
LuckaM
kočku, ale nemůžeme žádné kotě sehnat A nemáte poblíž nějaký kočičí útulek?
|
LuckaM
Člen |
# Zasláno: 28 Dub 2014 20:06
- Nahlásit
Evey
O žádném nevím, jenom psí, kde pár koček taky mají, ale koťata žádná. My se bojíme, že dospělá kočka by si na Bárníka už nemusela zvyknout....
|
worick
Člen |
# Zasláno: 29 Dub 2014 16:41 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
Drakopes
Ahojky Áji, jedeš prvního do toho Zlína? Já se chci omluvit, nám to nevyjde Myslela jsem, že oslavy z prvního přesunem na jiný termín, až přijede brácha, ale ten přijede až za týden a já to teda musím udělat zvlášť, kvůli tchánům a švagrové s děckama.
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 29 Dub 2014 18:09
- Nahlásit
worick
aha, vidíš, to je pozítří .. tak asi ne, to by se zřejmě ozvali.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 29 Dub 2014 22:33 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
Drakopes
aha, vidíš, to je pozítří .. tak asi ne, to by se zřejmě ozvali. - jééé, tak trochu sobecky mám radost ...ono by mne to mrzelo
Berunek....ve čtvrtek jsme měli poslední tabletu od bolesti Movalisu, pátek, sobota dobré. Podotýkám, že prochajdy minimální, ráno je to cca 1700m, odpolední do tří kilometrů maximálně. V sobotu jsme vyšli ten velký kopec, večer už kulhal i v neděli, no a v pondělí kulhal už hodně, ještě jsme večer vyšli na houby a to už pajdal a táhnul se a lehal jak jen mohl Pořád odkládáme ten rentgen(vetce se do toho taky moc nechce) prý to je stejně asi artroza lokte. Po telefonu jsem se s ní dneska domluvila, že zkusíme nasadit Alavis a cca za měsíc na kontrolu s přeočkováním...uvidí se, jestli se to třeba nezlepší. Moč tam Tom jen hodí na kontrolu v pátek (Berrynkovu )
Jak pořád meteorologové hlásí na Moravě ty bouřky...tak za dva dny strašného mračení se všude kolem a bouřek všude kolem...u nás nic, ani ho..o Hlavně, že já honem lítala a sázela a nepostřikovala...a nic
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 29 Dub 2014 23:01
- Nahlásit
worick
no a v pondělí kulhal už hodně, ještě jsme večer vyšli na houby a to už pajdal a táhnul se a lehal jak jen mohl Pořád odkládáme ten rentgen(vetce se do toho taky moc nechce) prý to je stejně asi artroza lokte. Po telefonu jsem se s ní dneska domluvila, že zkusíme nasadit Alavis a cca za měsíc na kontrolu s přeočkováním...uvidí se, jestli se to třeba nezlepší.
Promin, ale uz musim se uz ozvat, uz mi to neda. Jestli ti takhle pes pajda, probuh, jedte ke specialitovi ortopedovi! Odkladat neco u psa = pripadny jen rozvoj artrozy a vetsi poskozeni kloubu, kor v pripade, ze pes nema klid (a ne, ty vase vychazky nejsou umerne klidu), navic jeste podavat leky tlumici bolest! Pres ty leky pes zapomene sice na bolest, ale huntuje si nohu o to vice.
Prosim, najdete si odbornika a reste to, pokud pes jiz dlouhodobe kulha, leha si a nechce chodit. Rtg neni zadny bubak, zvladne to i bez narkozy. Drzim palce, at je mu lip.
|