Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / bernský salašnický pes
<< 1 ... 666 . 667 . 668 . 669 . 670 . 671 . 672 . 673 . 674 . 675 . 676 ... 734 . 735 . >>
Autor Zpráva
worick
Člen
# Zasláno: 4 Dub 2014 21:12
- Nahlásit

Vlčáčková
Járek neboli strouha. - jo, jo, tak se to u nás používá taky. Ale tohle je spíš rygol, což jsem psát ani nechtěla nevědouc, jestli to vůbec někdo zná....

To říkal můj táta. Nicméně tomu by letos bylo 102 let. Kolik je Tobě woričku?
- to bych tu snad ani nerozváděla Trošku míň, ale blížím se....za měsíc 43

worick
Člen
# Zasláno: 4 Dub 2014 21:28
- Nahlásit

Strejda
A klíšťata to letos opravdu přehánějí. - ani nemluv předevčírem Workovi ze ksichtu 7ks+jeden z břicha. Včera si nepamatuju, dneska 12ks, většinu zase na hlavě, pár na náprsence, než mu začínají přední nohy. Tam má trochu řidší chlupy, tak tam lezou, v okolí tlamice krátké, tam je nastěhovaná většina. Berunka tolik nemá a jak je medvědoidní, většinu stejně nenajdu Dva dny se pořád škrábal někde na boku. Vždycky přiběhnu, prohmatám ho a nic Dneska ráno pořád v leže házel očima na bok, někam k zadním nohám. Zase nic. Pak češu Worku, Berunek najednou skočí a začne se zuřivě kousat na tom boku a s odporem do dáli vyflusne klíšťáka jak hliněnku Půl hodiny jsem ho chválila a omlouvala jsem, jak je panička nemožná a málem ho nechala sežrat hnusným klíšťákem

Barbína dospěla do věku, kdy se holčičky rozhodují mezi kariérou princezny nebo uklízečky - Tak to já teda rozhodně ne S uklízením jsem na štíru celý život Princezna vůbec, já chtěla odjakživa být víla nebo alespoň bludička. Když jsem zjistila, že to nějak nejde a všichni mně pořád vidí, vzala jsem za vděk indiánem

a stále častěji vidí svoje poslání v mazlení s lidmi. - a to je doba, kdy by měla přijet na návštěvu k muchlovací tetě Radce

Evey
Člen
# Zasláno: 5 Dub 2014 12:31
- Nahlásit

Strejda
A klíšťata to letos opravdu přehánějí. Že? Taky si myslím. Někdo by jim měl domluvit.

Strejda
Člen
# Zasláno: 5 Dub 2014 14:26
- Nahlásit

worick
a to je doba, kdy by měla přijet na návštěvu k muchlovací tetě Radce
A mohla by Tě olízat? A žužlat ruku?

Drakopes
Člen
# Zasláno: 5 Dub 2014 14:35
- Nahlásit

StrejdaA mohla by Tě olízat? A žužlat ruku?
to snad dělají všichni berňáci, ne?
... a ještě položit hlavu do klína, nechat si rozprostřít uši a zlehýnka škrábat boltce. A pak se rozvalit na záda (nejlépe na gauči s půlkou těla na vybrané oběti) a nechat se drbat v podpaží všech tlapek ... je tu snad někdo, kdo není v majetku berňáka a nemusí to dělat?

Drakopes
Člen
# Zasláno: 5 Dub 2014 14:41 - Změnil/a: Drakopes
- Nahlásit

Procházeli jsme před polednem trhy na Jiřáku (je to u toho velkého moderního kostela, fotky tu byly k vidění poměrně nedávno). Docela davy, tak jsme se prodírali, lidi obdivovali, chválili, hladili Erwina a tomu se to líbilo a pak šla mladá paní, pohladila ho a říká: "Ahoj, Alfréde!" ..... pak nás míjela ještě jednou a říkala svým průvodcům, že tady leží Erwin

Evey
Člen
# Zasláno: 5 Dub 2014 16:45
- Nahlásit

Strejda
A žužlat ruku? Má ještě jehličky?
Drakopes
Procházeli jsme před polednem trhy na Jiřáku A u vás nepršelo?

Drakopes
Člen
# Zasláno: 5 Dub 2014 19:11
- Nahlásit

EveyA u vás nepršelo?
ne .. ani kapka, bylo příjemně pod mrakem

worick
Člen
# Zasláno: 5 Dub 2014 19:43
- Nahlásit

Evey
A u vás nepršelo? - a u vás snad jo?!?
ne .. ani kapka, bylo příjemně pod mrakem - u nás bylo taky takhle
Berunka kulhá pekelně už 14dní Nepomáhají masáže arnikovým olejíčkem, ani vepřové nožky, 5dní mu vařím kopřivový odvar na pití, který dostává velkou stříkačkou(netváří se nijak nadšeně ) Dneska se mi při masírování zdálo, jako by reagoval na šlachu v,,předloktí". Doteď už jsem si myslela, že je to jasná artróza některého kloubu, šlacha by mne vyloženě potěšila. Počkáme ještě do poloviny týdne, jinak nejspíš na veterinu Proto jsme dnes šli jen u Strážnice kolem Moravy, jsou to roviny, dali jsme i kratší. Jenže jsme hledali lávku, která sice na mapě byla, ale od povodní ji nejspíš neopravili a zašli jsme si 3.5km Tom byl vzteky bez sebe, protože to nakonec bylo ještě víc, než minule

Strejda
A mohla by Tě olízat? A žužlat ruku?
- sim tě to jsou úplné prkotiny, to i Dáša dělá běžně, plus že mne poskáče. Dneska jsme potkali huskynu Jersey venku a ta mi pacinama i zmalovala ksicht, Tom se mne doma ptal, proč jsem jak Rambo

Dášenka seděla na dvorku u nějaké chajdy na řetězu Bylo mi jí strašně líto Tak první ji nechají lítat vyloženě ,,po všech čertech" a pak paradoxně tohle Panička má nadělané zeleninové záhony, tak když nelítá venku (na což si stěžují sousedé) tak aby jí to nepošlapala, nechá ji na řetězu??

worick
Člen
# Zasláno: 5 Dub 2014 19:49
- Nahlásit

Jé, já to hodila holkám na jiné fótu, neb tam zrovbna řešili mysakr ptáčků a sem jsem zapoměla:
Ráno vyjdu s klukama kolem potoka a Worka málem zamordoval sousedovi brojlerového holuba Copak já vím, že to neuletí?! Slepice hlídám, ale teď vidím na zemi šmatlat holuba, to už ho ovšem zmerčil i Worka, tak oběhnul zahradu z boku, kde není plot, ale jen ,,vodní příkop", který teda hravě přeskočil. To jsem si ještě naivně myslela, že holub uletí Ten ovšem jen poskočil, načež mu Worka skalpoval peří z poloviny zad, holub se mu tím pádem vysmeknul a skočil někam do toho příkopu, až do roury. Já Worku sice odvolala, ale jestli se holub neutopil, či nedodýchal v té rouře jsem z mé strany už neviděla Na zemi zůstala jen hromada peří Worka z toho byl popravdě taky celkem vyjukaný, on asi ani nepočítal s tím, že by ho mohl chytit

Strejda
Člen
# Zasláno: 6 Dub 2014 07:17
- Nahlásit

Evey
Má ještě jehličky?
Má jehličky. Ona už asi bude jiné zuby nebude mít. Vůbec neroste a do té malé huby by se jí větší nevešly.

worick
na řetězu
Myslel jsem, že už nikdo psa na řetěz neváže. Ale jezdím teď kolem jednoho domu, kde je pes na řetězu před garáží a je tam i v pět ráno. Asi tam je pořád. Nevypadá spokojeně.

worick
Člen
# Zasláno: 6 Dub 2014 08:11
- Nahlásit

Strejda
Myslel jsem, že už nikdo psa na řetěz neváže - možná v civilizaci Tady jich znám několik a to, že přibyla Dáša, se mi vůbec nelíbí Já vím, že když rve ploty, tak bych ji nejraděj přetrhla, ale řetěz bych neschválila ani v tomto případě

Ona už asi bude jiné zuby nebude mít. Vůbec neroste a do té malé huby by se jí větší nevešly. - to se ti zdá, protože ji vidíš pořád. Já už jsem na poslední fotce koukala, že se vytahuje a už to nebude kulička, ale nohál...a máš po miminu

worick
Člen
# Zasláno: 6 Dub 2014 10:20
- Nahlásit

tak dneska nám Dáša zase přes potok přiběhla naproti. Jsem ráda Toho, že ji tam uvidím na tom řetězu jsem se upřímně děsila předem

worick
Člen
# Zasláno: 6 Dub 2014 11:03 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

Tak ráno to vypadalo, že už se Berunek na tu packu ani nepostavím pokud mohl, držel ji nahoře. vypadalo to moooc blbě. Já mu říkala, ať zůstane ležet, že s Workou zahradu obejdeme a potom popajdá s náma na potok. Ale nevydržel a doběhnul nás. Nakonec to jakž takž rozchodil, pajdal, ale asi tak jak i včera...
Jen pár fotek za včerejška. Jak jsme si zašli a byli proto naštvaní, tak se nám ani fotit nechtělo Tato je obzvlášť ,,vyvedená" vypadám tam jak Hurvajs Ale i Berunek tam má srandovní ksicht, tak jsem neodolala to sem nedat

Evey
Člen
# Zasláno: 6 Dub 2014 17:30
- Nahlásit

worick
A u vás nepršelo? - a u vás snad jo?!? Ano, a dost. Figurant došel do klubovny celý mokrý, anebo že by to byl pot
Drakopes
ne .. ani kapka, bylo příjemně pod mrakem A navíc byla i zima.
Strejda
Vůbec neroste ... a není to spíš to, že ji vidíš každý den a nezpozoruješ ten rozdíl?

Strejda
Člen
# Zasláno: 6 Dub 2014 20:40
- Nahlásit

Evey
a není to spíš to, že ji vidíš každý den a nezpozoruješ ten rozdíl?
To taky, ale podle fotek je o dost menší, než Sally v jejím věku.

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 7 Dub 2014 14:15
- Nahlásit

worick
...za měsíc 43
Není to překlep? Nemělo tam být 23?

worick
Člen
# Zasláno: 7 Dub 2014 14:20
- Nahlásit

Vlčáčková
Není to překlep? Nemělo tam být 23? - vtipálku Když se vidím v zrcadle, tak se nepoznávám a málem se zdravím
Já vím, ty to bereš dle příspěvků...jo, jo, rozumově tam jsem určitě

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 7 Dub 2014 14:44
- Nahlásit

worick
Když se vidím v zrcadle, tak se nepoznávám
No, tak to já se bohužel poznávám. A nedělá to dobře mé duševní rovnováze.

worick
Člen
# Zasláno: 8 Dub 2014 07:47
- Nahlásit

Dneska máme naplánováno koupání, zítra veterinu - kvůli Berunkově noze Snad nám počasí na to koupání ještě vydrží. Zatím svítí sluníčko, fučí - ale to neva, alespoň je to prosuší jen aby se nám nezakabonilo. Včera večer jsem s nima šla jen na krátkou prochajdu do vedlejší vesnice, kousek po ní a po druhém břehu zase zpátky domů..jen cca 2km. Tom nadával, ať Berunek radši nikam nechodí(je fakt, že je to spíš čím dál horší na nohu děsně napadá) jenže on by byl zoufalý, kdyby jsme ho nechali doma. Dala jsem mu na vybranou, jenže jak uviděl, že jdu do garáže, tak už jančil stejně jak Worick Nakonec to dopadlo tak, že ve vedlejší vsi Worka strčil čumák nějakému pejsu pod vrata a ten mu ho roztrhnul krajem houby i pod ní Otočí se na mne a já hledím: celou hlavu od krve...valilo mu to pěkně Ještě, že to neviděl Tom, ten by řval jak tur. Po cestě si to několikrát zchladil (a umyl ) v potoce a doma už to vypadalo líp. Ještě mu to teď musím pořádně zkontrolovat - stmívalo se, jsem to až tak neviděla...
Jééé, vlaštovička nad jezerem Včera tu kroužili dva čápi černí...asi hledali vhodný komín. Kdyby jim alespoň někdo nachystal ten z Pálenice Stejně je tam jinak už na prd, mohli jim tam hodit nějakou konstrukci, aby zahnízdili. Jenže ta je soukromá a majitele hledá policie, neb nenastoupil do basy. Není od nás, někde z jihu
Včera kolem půl deváté zvoní mladý soused od kavkazačky Moly(vlastně je to její ofiko majitel ) a že jestli u nás není jejich Monča, že ji už hodinu hledají..Někdy jsem o ní psala, když byli kluci malí, chodila často(to byla taky ještě malá ) Teď už chodí do páté (či šesté?) a je to slečna. Ale na prochajdě s náma onehdá ještě byla. Tak jen doufám, že se někde zakecala u kámošky, ona je takové to ,,společenské dítě" s každým je hned kamarádka, milion zájmů...tuším je i hyperaktivní Každopádně policie tu nelítala, tak snad dobrý..

cernej caj
Člen
# Zasláno: 8 Dub 2014 19:05
- Nahlásit

worick
supr prochajdu ste meli

tak to budu muset hlidat a pogratulovat ti potom

doufam, ze veterina dobre dopadne, mate u vas s tema koncetinama furt nejaky potize

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 8 Dub 2014 22:10 - Změnil/a: Vlčáčková
- Nahlásit

Kdo má FB, mrkněte se na nejchytřejší pejska, kterého jsem kdy měla v dočasce.
https://www.facebook.com/photo.php?v=5614596673005 21&set=o.149752541862359&type=2&theater

On ty šutry nosil i domů. V obýváku jsme to měli jak v lomu.

worick
Člen
# Zasláno: 8 Dub 2014 23:10 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

Tak podávám zprávu...koukám, že od nás nikdo ještě že alespoň vy holky cernej caj Vlčáčková se tu ukážete...

Monča se našla, byla s dospělou ségrou plavat, ale nějak to opoměly jedna i druhá, dát doma vědět. Obr náhodou jsem se s její mamkou potkala ráno na potoce.
Worka čumec snad dobrý, vypadalo to zataženě, snad se mu to nepodebere. Koupání jsme nakonec realizovali až po obědě, protože jako naschvál přijeli těsně před tím tcháni a ,,trochu" nás zdrželi. Kluci krásní čisťouncí, jen nevím, jestli ještě nejsou částečně mokří, protože pak po 17h přišla bouřka. Utekli jsme domů a už jsme ven nešli, kluci stejně dospávali. A musím na ně nabonzovat, že tentokrát jsme je museli cpát do sprcháče násilím, koupat se nechtěl ani jeden Berry se seknul jak kozena a museli jsme ho tam natlačit, Worka pro jistotu zalehnul na záda už venku na trávníku a toho jsme tam ale vyloženě dosmýkali tak, že jsem ho zvednula za přední, a on šlapinkal-nešlapinkal po zadních
Zítra Tom nemůže, je na cestách, jestli tu veterinu, tak až ve čvrtek. Dneska kupodivu, když jsme běhali (aby uschnuli) po trávníkách, tak Berry skoro nepajdal.
Tchýně mi ještě přivezla přísady salátu a kedluben, tak jsem to pak před mračnem fofrem sadila, stihnula jsem to vyloženě na sekundy

Vlčáčková
Pejsek vypadá skoro navlas stejně jako kámošky ten zachráněný Lucky(co je plný broků, jak si tam na dvorku z něj nějaké svině, udělaly terč a nakonec ho stejně, po smrti majitele, příbuzní vyhodili na ulici:down co jim ještě s JRTčkou Keysi, říkám žížaly Akorát si o ty kameny zbrousí zuby ne? Ti povim, to je teda zábava, nosit šutry

Strejda
Člen
# Zasláno: 9 Dub 2014 07:09
- Nahlásit

worick
Berry skoro nepajdal
Třeba to rozchodí.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 9 Dub 2014 07:14
- Nahlásit

Vlčáčková
to je sikula, ale bala bych se o zuby teda

worick
tak snad to bude mit berynek dobry. A ses drsna, zes to jeste stihla pred slejvakem, tady byli prutrze s kroupama docela sileny

worick
Člen
# Zasláno: 9 Dub 2014 07:56 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

cernej caj
tady byli prutrze s kroupama docela sileny - viděla jsem na radaru. Ale právě se to vypršelo u vás a tady už nic moc Teda jooo, popršelo, ale mohlo mnohem víc...je potřeba. Myslela jsem, že dnes ráno bude taky, přinejmenším zakaboněno a tady svítí slunko Teď jsem přišla z májůvek (hub) Musela jsem si nařídit budík na 6h, abych předběhnula souseda A mám Bude polívečkááá Ty jsou teda zasloužené: chrápat se mi chce a tak mne zábly ruce, že jsem některá ,,kola" už vzdala a nehledala tam. Ještě teď je nemůžu rozhýbat

Strejda
Třeba to rozchodí. - popravdě v to pořád doufám, ale už to trvá moc dlouho, takovou dobu to ještě neměl. Tehdy taky, přešlo to, ale nějaký problém tam bude, je to stejná noha - levá přední

cernej caj
Člen
# Zasláno: 9 Dub 2014 08:26
- Nahlásit

worick
jojo, dest je potreba, ale zrovna na jedinyho letosniho longa by nemuselo

Musela jsem si nařídit budík na 6h, abych předběhnula souseda

Evey
Člen
# Zasláno: 9 Dub 2014 08:47
- Nahlásit

worick
Třeba to rozchodí. - popravdě v to pořád doufám No, já bych v to raděj nedoufala a raděj opravdu na tu veterinu šla.

worick
Člen
# Zasláno: 9 Dub 2014 10:23 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

Evey
stejně máme přeočkování, tak asi pojedem. Jen se hrozím co by-kdyby Když mu diagnostikují nějaký kloub v pr... jak to bude s našima výletama...?? Worka to potřebuje, ale nemůžem brát jen jeho, to by Berry vůbec neunesl, stačila ta poslední veterina jen s Woričkem, jak byl pak děsně naštvaný...a tohle by mu bylo i líto, to bych mu neudělala
Z Worička jsem ráno sesbírala přes dvacet klíšťat, jen cca 5 už bylo přicuclých, z toho cca 3 už od včera nejspíš. Berynkovi to na těch černých chlupech nevidím, jdou na něj sice míň, ale ty pak najdu až přisátá

Strejda
Člen
# Zasláno: 9 Dub 2014 10:25
- Nahlásit

worick
abych předběhnula souseda
Taky máme souseda, co všechno vysbírá. Ale bojí se našich holek a vždycky čeká, až se vrátíme z lesa a potom teprve s celým expedičním sborem vyrazí.

<< 1 ... 666 . 667 . 668 . 669 . 670 . 671 . 672 . 673 . 674 . 675 . 676 ... 734 . 735 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání