Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / bernský salašnický pes
<< 1 ... 657 . 658 . 659 . 660 . 661 . 662 . 663 . 664 . 665 . 666 . 667 ... 734 . 735 . >>
Autor Zpráva
Strejda
Člen
# Zasláno: 15 Bře 2014 15:18
- Nahlásit

Vlčáčková
No, sichr, to se může stát jenom mě
Ale to víš že ne. To už tady bylo. Oddělal jsem čalounění nebo co to je a okno jsem zapřel klackem. Holt se jedno nedá otevřít. Je to psí auto a nikdo to nereklamuje.

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 15 Bře 2014 18:15
- Nahlásit

Strejda
Holt se jedno nedá otevřít. Je to psí auto a nikdo to nereklamuje.
No, ale tohle okýnko je u řidiče. A teď mi řekni, když ho neotevřu, jak budu moct nadávat jiným řidičům???
To se prostě musí bezpodmínečně opravit.

Strejda
Člen
# Zasláno: 15 Bře 2014 19:50
- Nahlásit

Vlčáčková
ak budu moct nadávat jiným řidičům???
Doporučuju posunkovou řeč. Vystačíš s jedním prstem.

Drakopes
Člen
# Zasláno: 16 Bře 2014 19:30
- Nahlásit

Haló, kde jste kdo?
Neodfouklo vás?

worick
Člen
# Zasláno: 16 Bře 2014 20:38 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

Drakopes
Haló, kde jste kdo?
Neodfouklo vás?
- kupodivu ne, přes hlášené vichry u nás rozhodně nic vyjímečného...fučí jako skoro furt Jen s tím deštěm, dneska celý den, to bylo fuj, fuj Teda já jsem moc ráda a mile překvapená, protože jsem ani nečekala, že u nás,,něco" vůbec naprší a nakonec je to celkem se včerejškem, malinko přes 10mm. Většina napršela dnes, od rána pršelo prakticky pořád, míň-víc. Tak nebylo ani co psát, čučeli jsme opět doma (Tom ne, byl v hale na tenise) ale myslím já s klukama Už čtvrtý! den jim slibuju prochajdu a nic To se mi vážně ještě nikdy nestalo Dneska jsem jim už konečně uvařila i to jídlo, ovšem Tom vyhrožuje, že ti budou tak nasr..., že do toho nejspíš ani nepárnou Celý, krom ranní obchůzky potoka, fakt celý den, jen leželi...
Já vás četla včera u tchánů, o Erwínovi, jak si vyžádal to kokinko I o Vlčáčkové anabázi s okýnkem (Strejda
popravdě mne nikdy nenapadlo, že se to nějak namotává....nikdy jsem nad tím nezauvažovala, jak taková okýnka vůbec fungujou - alespoň jsem poučená ) A mimochodem, začalo blbnout okýnko spolujezdce (tedy moje ) když si ho otevřu a pak chci zavřít, tak sice vyjede, ale šup...a valí zase dole Musí to zavřít Tom z jeho místa

MartinaBarney
Člen
# Zasláno: 17 Bře 2014 05:40
- Nahlásit

Ahoj všem. Jen tak narychlo než odjedu do práce:

od včera začal Barney kulhat na levou zadní. Měl potíže se i postavit, takže pohyb omezil na minimum. Ve 3h v noci jsem se probudila a protože foukalo, tak mi to nedalo a že pustím Barneyho radši do garáže. To už ke mě ani nedošel, protože se nemohl zvednout. Musela jsem mu pomoct se postavit. Do garáže stejně nechtěl.

Nemáte někdo s tímto podobnou zkušenost, co by to sakra mohlo být? Já jsem od těch 3:00 vzhůru. Nešlo mi vůbec usnout. Chtěla jsem jet k vetovi až po práci, ale do 16h to nevydržím. Snad dovolí před 9 dopoledne na skok odjet.

Co se týče včerejšího pohybu. Tak Barney byl jen na zahradě. Napadlo mě, že třeba špatně došlápl nebo zakopl. Ale že by až tak, aby se nemohl zvednout??? Co třeba zánět v noze? Já jsem z toho nervní jak nikdy. Díky za každý info.

Drakopes
Člen
# Zasláno: 17 Bře 2014 06:25
- Nahlásit

MartinaBarney
hlavně my budem rádi za zprávy od vás.
Ale jinak ti neporadím. Pokud je to výrazně jedna noha, tak to spíš bude noha než páteř (plotýnky). Určitě na veterinu.

Evey
Člen
# Zasláno: 17 Bře 2014 07:11
- Nahlásit

MartinaBarney
Vůbec si netroufám tipovat co by to mohlo být, ale pevně doufám, že něco lehce opravitelného, jako třeba trn u worick.

MartinaBarney
Člen
# Zasláno: 17 Bře 2014 07:43
- Nahlásit

O půl 9 jedu z práce domů a šup na veterinu. Po zbytek dne mám volno. Pak dám vědět, co a jak.

worick
Člen
# Zasláno: 17 Bře 2014 07:50
- Nahlásit

MartinaBarney
že něco lehce opravitelného - ráda bych tě uklidnila, ale stejně jako ostatní fakt nevim. Může to být trn, klidně i od páteře, i to špatné došlápnutí. Berry už taky párkrát pajdal, ale nikdy tak dramaticky, že by vůbec nedošlapoval, či se nemohl zvednout...ale to bylo na přední nohy. Občas tu prdelici taky ztěžka zvedá (on taky není žádný lunt ) takže kdyby to byla zadní, možná by to bylo stejné jako u vás. Držíme moc, moc palce, i aby na veterině zjistili co a jak, protože ta nejistota je taky hrozná. A hned hoď info, jak jste dopadli...

worick
Člen
# Zasláno: 17 Bře 2014 07:52
- Nahlásit

MartinaBarney
Ještě dotaz...teda kdyby bylo potřeba ho uspat, jíst by neměl, ale...jí??

MartinaBarney
Člen
# Zasláno: 17 Bře 2014 08:33
- Nahlásit

worick
Dneska nic neměl na jídlo ráno. Když jsem odjížděla, tak spal a nechtěla jsem ho zbytečně dráždit jídlem. On by si pro to sám nedošel a já kdybych viděla, že nemůže vstat, tak bych zase bulela. Stačilo mi to v ty 3 v noci.
Jinak chuť k jídlu mu nezmizela.
Nic, jedu domů a šup na veterinu. Moje nervy!!!

Evey
Člen
# Zasláno: 17 Bře 2014 09:41
- Nahlásit

MartinaBarney
Nic, jedu domů a šup na veterinu. Moje nervy!!! Držíme palce a tlapky. Dej vědět.

MartinaBarney
Člen
# Zasláno: 17 Bře 2014 10:30
- Nahlásit

Tak jsme zpátky. Veterinář Barneymu protahoval zadní nohy. Barney u toho nekňučel vůbec a navíc vet říkal, že jak byl Barney zatlý, tak že z toho nepozná, kde ho to bolí nebo co má za zranění. Ptal se mě, co dávám na klouby (Alavis, hydrol. kolagen), kolik má let (v červnu 5 let) a kolik váží (44 kg). Dal nám tablety, píchl mu injekci do té zadní nohy. V pátek na kontrolu s tím, že pokud se to nezlepší, tak ho budeme muset uspat a že se bude muset podívat, jestli se Barneymu nepřetrhl křížový vaz. Pokud ano, tak následuje operace a výměna kloubu. Že prý ti berňáci na tohle dost trpí. Budu doufat, že to ten kříž. vaz nebude. No a kdyby se stav zhoršil do pátku, tak mám hned volat. Máme dodržovat klidový režim. Jak jsem dojela domů, tak se Barneymu ani nechtělo z auta. Ještěže máme v garáži 3 pláty polysterénu, co tu zbyly ze zateplování. On ten kufr auta je vyšší, tak se mu z toho špatně vylézá když je fit a svěží, ne tak teď, když nemůže na nohu. U veta se mnou byl přítel (ještěže), protože by do kufru Barney sám nevyskočil.
Jsem už konečně o něco klidnější. Aspon vím, co mu je a s čím mám třeba počítat. Nesnáším nejistotu a nevědomost.

Kolega od přítele z práce má bordeaux doxy a říkal, že jedné jeho feně se tohle taky stalo. Z ničeho nic začala kulhat, špatně se zvedala. Ale že za 3 dny to bylo pryč. Natáhla si sval.

A já si jdu najít něco o křížových vazech...

worick
Člen
# Zasláno: 17 Bře 2014 10:52 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

MartinaBarney
Výměna kloubu? To asi ne. Náš Alfík si utrhnul vaz v 10letech, jak letěl někam za zajícem. Dotáhnul se tak, že jsem myslela, že má přeražená záda Pak jako by to rozchodil, ale stále kulhal, zadní packu občas poponášel, odlehčoval. Když to trvalo cca třetí týden a nelepšilo se, jelo jsme na veterinu. Tam nám doslova vynadali, že nejsme normální, nechat s tím psa trápit takovou dobu My jsme tehdy, ale prostě vůbec netušili, že by se psu něco takového mohlo stát. Hned ho zoperovali, dostal umělý vaz...ne kloub. Úplně nejhorší z toho bylo, udržet ho v klidu, aby si to nepoškodil než to srostlo. Museli jsme od jedněch sousedů půjčit plotové díly a zahradit mu jen pidi výběh u boudy, aby se nemohl rozeběhnout dozadu k plotu...alespoň těch 14dní. Berry snad, ale třeba u Worky si něco takového nedokážu představit vůbec...to by bylo peklo
Doufám, že to Barney bude mít jen nějaké natažené, u těžkého psa je to riziko větší.

Strejda
Člen
# Zasláno: 17 Bře 2014 11:10
- Nahlásit

ad nemocný Barney

Čím je pes hodnější a chytřejší, tím je poruchovější. Stává se tohle kavkazákům?

MartinaBarney
Člen
# Zasláno: 17 Bře 2014 11:17
- Nahlásit

worick
Výměna kloubu? Máš pravdu. To kecám. Dávají se tam ty umělé vazy (1. metoda) a pak je ještě druhá metoda TTA, u které se zavádějí titanové implantáty (tohle je prý pro velké psy lepší, ale taky cenově dražší). Našla jsem blog nějaké holky, která tam má všechno popsané...od toho, jak se kř. vaz jejímu psu přetrhl, přes operaci až po rekonvalescenci. Jen jsem pročetla začátek a už se mi protáčí panenky....to musí peníze jen lítat.

Četla jsem na tom blogu i to, že vazy se opotřebovávají postupně až se jednoho dne přetrhnou. U Barneyho bych se tomu nedivila, když je jak z divokých vajec kolikrát.

Evey
Člen
# Zasláno: 17 Bře 2014 12:31
- Nahlásit

MartinaBarney
Na netu se jen zbytečně vyděsíš.

Strejda
Stává se tohle kavkazákům? To nevím, uvidíme. Máme na cvičáku 3 měs. kavkazačku. Má mě ráda. Anebo, že by spíš ty játrovky?

MartinaBarney
Člen
# Zasláno: 17 Bře 2014 12:46
- Nahlásit

Evey
No to je pravda. Ale mě to nikdy nedá. Jakmile je nějaká možnost, že by to mohl Barney mít, tak si i tom zjistím aspon nějaký základní info.

Máme na cvičáku 3 měs. kavkazačku
Kamarád má taky kavkazačku - 2 roky může mít. To je uplnej mazlík Jak ji začnu hladit, tak se jí nezbavím. Ale i přesto, jak je to roztomilý méďa, tak k ní mám určitý respekt.

MartinaBarney
Člen
# Zasláno: 17 Bře 2014 16:34
- Nahlásit

Tak Barneymu otrnulo. Už se zase pohybuje poklusem a je na něm vidět, že by nejradši vyrazil na procházku. Očividně ta injekce zabrala. Ale uvidíme, jak na tom bude další dny.

Drakopes
Člen
# Zasláno: 17 Bře 2014 17:40
- Nahlásit

MartinaBarney
jo, hlavně vydržte ten klidový režim, jakmile jim otrne, jsou jak urvaní z řětězu

Kessie
Člen
# Zasláno: 17 Bře 2014 18:02
- Nahlásit

MartinaBarney - uf ... ráno jsem rychle nakoukla a teď postupně všechno dočetla a jsem ráda, že se Barney cítí líp... Snad nebude tak zle, snad to má jen natažené!!! Držím pěstičky...

worick - jsem ráda, že sis Worička tak sama pěkně vyléčila... Jak jsem to četla, tak mě napadlo, že bych tohle asi nikdy nedokázala, jaký já mám respekt... mám strach oběma mazlíkům třebas jen tahat ty klíšťata...
podávám pangamín a dělám takový výluh z rozmarýnu, nastříkávám s tím dvakrát do týdne zvířectvo a u Mikši pokles klišťáků... Kess zatím žádné... ale nebrouzdáme nikde ve vysoké trávě... louky jakoby vymizely... všude tráva krátká, posekaná...

Kessie
Člen
# Zasláno: 17 Bře 2014 18:04
- Nahlásit

worick - já ještě pořád někde trajdám se stážistama... nemůžeme se jaksi rozloučit, jak jsme si sedli... bohužel, příští týden je jejich poslední v Brně, pak budou ještě cestovat po Evropě a 10. dubna tradá zpět domů...

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 17 Bře 2014 18:46
- Nahlásit

MartinaBarney
Podobné příznaky měla Astřička, když se jí projevila artroza. A za další ještě problémy s páteří - buď vyhřezlá proténka nebo výrůstky na páteři. Křížový vaz jsme nikdy utržený neměli.

Evey
Člen
# Zasláno: 18 Bře 2014 05:32
- Nahlásit

Vypnula jsem rádio a otevřela okno. Jsem v druhém patře a mám za okny park, ptáci mají dnes koncert či co. Jo a už taky vylezly žáby, po cestě jsem musela s autem dost kličkovat.
MartinaBarney
Tak Barneymu otrnulo. To je dobře.

worick
Člen
# Zasláno: 18 Bře 2014 07:39
- Nahlásit

Evey
ptáci vyzpěvujou už celkem dlouho. Včera k večeru jsme byli s klukama na náhradním menším výletě, tady v nedaleké rekre oblasti Radějov (né, té naší, tam chodíme pěšky, tahle je cca 20km) a jelikož je tam přírodní koupání, tak už tam byly nadělané ty žabí zábrany, pán to ještě dodělával. Ale žábu jsme ještě neviděli, tak mi teda vysvětli jak to, že u vás v té věčné kose už vylezly?? Jezero jsem vyčistit stihnula, ale to malé předjezírko ne, sákryš, dneska musím honem na to vletět, aby mi tam nedohupsaly a já je pak nemlátila hráběma
V telce včera říkali, že i hadice se probudily, zmije už lidi viděli...prý. Worka, jak byl tak odpočatý včera lítal tak(a rval vodítko) že nás málem zinvalidoval oba. Tomovi přetočil záda, mě přetáhnul předloktí Šli jsme totiž zadaňkovaným terénem, jedno stádo za druhým, mohl se z toho zjančit
MartinaBarney
Tak Barneymu otrnulo - tak snad to bude dobré, jsem ráda, že ho nebudou muset řezat
Drakopes
jo, hlavně vydržte ten klidový režim, jakmile jim otrne, jsou jak urvaní z řětězu - stačilo pár dní doma a Berry řádil jak černá ruka: skákal, lítal, vyštěkával nás...nevěděl co s přebytkem energie Je pravda, že já ani neměla sílu, s ním zablbnout Včera jsme si vymysleli ,,debilní" hru: jak jsme šli ráno zahradou nahoru, po vichru byli na zemi napadané větve z břízy, tak jsem je sebrala, že je odnesu ke kompostu. A Berry mě vyštěkával, tak jsem ho tím jako metlou drcla do zadku a on vyrazil tryskem dopředu. Já jsem u toho na něj volala,,závodník"! Po dvaceti metrech zastavil, čekal až ho dojdu a dělal ksichty, tak jsem to zase zopakovala a tak asi pětkrát...jemu to ke štěstí stačí

Kessie
Jak jsem to četla, tak mě napadlo, že bych tohle asi nikdy nedokázala, jaký já mám respekt - tak to já právě, než bych jela k doktorovi, na veterinu...budu radši sama operovat Ta rozřezaná packa byla horší, to bylo fakt hnusné, Tom se za celou dobu ani nepodíval...on je na kluky háklivý, stačí, aby se blbě zatvářili a už hysterčí. To já jsem celkem tvrďák, jak na sebe, tak na ostatní, kluky nevyjímaje Ale když Woriček už začal s tou packou kňučet, to už fakt bylo moc, to u té řízlé ani brvou nehnul. Kdyby Tom byl u toho, jak mu to mačkal vet, tak ho myslím praští. Byla jsem ráda, že s náma nakonec nejel

já ještě pořád někde trajdám se stážistama... - aháá já myslela, že už jsou dávno pryč. Tak si to ještě užívej A ,,trajdáte" jen po Brně nebo je vozíš po vlastech českých? (úči omluvte mne, tady velká písmena netuším )

Evey
Člen
# Zasláno: 18 Bře 2014 08:27
- Nahlásit

worick
Ale žábu jsme ještě neviděli, tak mi teda vysvětli jak to, že u vás v té věčné kose už vylezly?? Ti nevím... Potkala jsem jednu živou a tak 5 placatých. Ale dnes v noci už bylo docela teplo.

worick
Člen
# Zasláno: 19 Bře 2014 07:37 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

Já byla včera na nákupech, takže u nás se nic nedělo krom toho, že dopoledne jsem ještě pracovala na zahradě a Worka pořád chodil a dával mi packu na hrábě, ať toho nechám a jedem radši zase na ten výlet, jak jsou ty parádní srnečky... Ještě dnes se nemůžu chytit předloktí
Vy jste tuším byli všichni taky
Ty volééé tak to jsem včera stihnula dočistit jen o fous...vidím splývat první žabiny v jezeře

Evey
Člen
# Zasláno: 19 Bře 2014 07:52
- Nahlásit

worick
tak to jsem včera stihnula dočistit jen o fous...vidím splývat první žabiny v jezeře však jsem je tam nasměrovala.

MartinaBarney
Co marod, jak se cítí?

MartinaBarney
Člen
# Zasláno: 19 Bře 2014 11:50
- Nahlásit

Včera jsem šla na zahradu přesadit nějaké kvitka ještě. Barney si vzal jeho přetahovací provaz a začal tam s ním tradičně lítat po celé zahradě. Já jsem myslela, že mě klepne! Nevím, jestli si ze mě v neděli a v pondělí dělal jenom srandu...Darebák jeden!

<< 1 ... 657 . 658 . 659 . 660 . 661 . 662 . 663 . 664 . 665 . 666 . 667 ... 734 . 735 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání