Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / bernský salašnický pes
<< 1 ... 657 . 658 . 659 . 660 . 661 . 662 . 663 . 664 . 665 . 666 . 667 ... 734 . 735 . >>
Autor Zpráva
worick
Člen
# Zasláno: 4 Bře 2014 14:23
- Nahlásit

Strejda
Evey
Ale je krize, obchodní partnery si člověk nemůže vybírat moc přísně. Přesně tak. Mě se v jeden týden sešli pánové Šourek, Půlpytel a Kulovaný. - kde vy dva na to chodíte... jasně, na zahradě asi žádného Půlpytla nepoznám. Neexistuje něco jako půl-příbuzenstvo? Teta byla Pytlová

Strejda
Člen
# Zasláno: 4 Bře 2014 14:30
- Nahlásit

worick
kde vy dva na to chodíte..
Ten "můj" pracuje v USA u ORACLE. Něco od něj právě potřebujeme.

Evey
Člen
# Zasláno: 4 Bře 2014 14:42
- Nahlásit

worick
kde vy dva na to chodíte.. Ti moji si mě našli sami.

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 5 Bře 2014 17:36
- Nahlásit

worick
To je teda hrozný s tím Woričkem. A souhlasím s Tomem, že máš chodit s el. paralyzérem. Jednu ráno psíkovi a druhá rána by byla dobrá pro pánečka, hňupa pitomýho. To, že zdrhne, aniž by zjistil, jak to dopadlo, by mě tak vytočilo, že bych dala psy domů a okamžitě valila na rodiče.

Jinak dneska jsem myslela, že mi přes noc Beník umřel. Ráno rozlepím oko, sáhnu na něho a nic. Žádný pohyb. Tak na něj promluvím, zase nic. Málem mě trefilo. Na několikeré zavolání najednou ta mrška zvedla nohu, jakože podrbat na bříšku.

Drakopes
Člen
# Zasláno: 5 Bře 2014 17:46
- Nahlásit

zase nic.
jo, spí se mi klidněji, když v ložnici správný počet lehkého pochrupování

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 5 Bře 2014 17:59 - Změnil/a: Vlčáčková
- Nahlásit

Všichni
dívejte se do témátka Otravy, když se ukáže nahoře. Dávám tam kromě otrav i další věci škodění psům. Teď jsem tam v poslední době dávala několik věcí z celé ČR.

worick
Člen
# Zasláno: 6 Bře 2014 00:20
- Nahlásit

Vlčáčková
Teď jsem tam v poslední době dávala několik věcí z celé ČR - poslední dobou už nějak nechytám ani zprávy, ale dnes jsem náhodou zahlédla reportáž z Berouna a to mi teda stačilo Koukla jsem sem a zrovna jsi dala avízo na ty Otravy a: to je fakt hrůza, kde všude to je Buď jsem to tak nesledovala, nebo se to opravdu strašně rozšířilo Je pravda, že je přepsíno, nejmíň polovina lidí co má, by vůbec psa mít nemusela. Ale co s tím? Asi bych z fleku zavedla úplný zákaz chovu psů bez PP. Na jednu stranu, by byla velká škoda, že by se ztratili ti pěkní a zdraví voříšci (my měli v rodině vždycky jen nějakého pejska ,,od sousedů", já jsem první, kdo si koupil čistokrevné psy) ale tak prostě každé plus, má i své mínus Alespoň by tak psi nebyli dostupní každému blbovi. Ovšem otázkou u nás zůstává, jestli by se víc nezačali pak psi krást....

Jinak dneska jsem myslela, že mi přes noc Beník umřel - to jsou teda šoky, se ti nedivím, k smrti bych se vyděsila

To je teda hrozný s tím Woričkem. A souhlasím s Tomem, že máš chodit s el. paralyzérem
- dneska ráno, se v koupelně umývám, koukám při tom na koupák a najednou se tam mihne nějaký větší pes. Nikdo nikde a zachvilku tam lítají dva. Jeden jak zakrslý kavkazák, tak jsem pojala podezření, že jsou to ti čoklové z Pálenice. Poslední hláška byla, že ta fena měla štěňata a jedno tam je. Takže fena, pes a štěndo holka To ale někdy v létě. Když jsem pak vyšla s klukama na potok, třeštila jsem oči kolem sebe, jestli se psi někde nevynoří, ale byl klid. Zakecala jsem se s jednou sousedkou (u bandoga Arga a bullky Máji ) a jdeme (i s Dášou) domů. Vynoříme se na kopeček a u našeho baráku vzadu na polích lítají ti dva psi. Na tu dálku cca 300m jsem jen rozeznala, že jsou to pořád ti samí a utíkají po polích dole, směrem k cestě, tedy i k nám. Začínalo mi šrotovat, co bych dělala, kdyby nás uviděli a rozběhli se opravdu až k nám. Neměla jsem svou psí tašku, tedy ani pepřák, natož paralyzér V tom je uviděl i Worka, zbystřil a rozběhnul se kolem potoka po cestičce, směrem k našemu, protože si myslel, že jdou před bránu. Už byl za sousedovic barákem a protože za ním je neviděl, zařvala jsem, ať stojí. To jsme se k sobě s čoklama přiblížili tak na 100m, ale oni nás přes ten barák taky neviděli, naštěstí. Volala jsem Tomovi, že jsou u plotu, tak rovno barákem, ať zkusí vyjít a zařvat, aby je zahnal a my mohli od potoka přeběhnout domů. Mezitím se ale cca 30m od cesty otočili a běželi po polích zase zpátky, nahoru k náhonu. I mne napadlo, jestli to nemá někdo od koní, ale nebyl tam už nikdo, nestálo tam žádné auto. Odpoledne jsem potkala sedmačku sousedku, co do Pálenice chodila v létě venčit to ,,štěňátko" a ta tvrdila, že psi už tam nejsou, že někdy kolem Vánoc se ztratili (utekli, oni je zlikvidovali....) Policie totiž má zatykač na majitele, kterému to ti chlapi údajně ,,hlídali". Bylo jich tam víc, pak už jen jeden. Psy jsem pak slýchala štěkat někde zezadu budov, ale kdy naposled nevím, nepoznám, jestli je to odsud, nebo kavkazáci Moli s Mazlem a pyrenejka Arina...

Strejda
Člen
# Zasláno: 6 Bře 2014 08:28
- Nahlásit

worick
Asi bych z fleku zavedla úplný zákaz chovu psů bez PP
Nevím, jestli by to bylo dobře. Sama to zpochybňuješ. Na jednu stranu, by byla velká škoda, že by se ztratili ti pěkní a zdraví voříšci
Někdo má psů mnoho. To by se asi mohlo omezit, třeba nějakou chovatelskou licencí. Ale kdo by to kontroloval a vymáhal? V tomhle státě? Taky by mohl být vyšší poplatek od 3. psa v domácnosti.
Je to naprd téma. Nakonec se toho chytne nějaký poslanec jako je Tejc nebo Šojdrová a nařídí náhubek.

worick
Člen
# Zasláno: 6 Bře 2014 10:29 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

Strejda
Když jsem byla malá, skoro na každém dvorku byl pes. Malý až střední voříšek. Dneska je tam buďto minimálně jeden velký, nebo dva malí...A to proto, aby jednomu nebylo smutno a nelumpačil, ale aby se o něj nemuseli náhodou i starat, tak mu šoupnou kámoše. Lidi, co se o své psy i starají, to je chodí na procházky a třeba na veterinu...bych u nás spočítala na prstech rukou.. Prostě se mi nelíbí, že se za pár švestek pořídí pejsa, vyhodí na dvorek a sem tam se mu tam šoupne jídlo. Kdyby měli lidi za psa platit nejmíň 5tisíc, dobrá polovina by ho neměla, nekončili by v útulcích...Nějak by se to omezit mělo a hlavně kontrolovat různě dementní jedince, kterým se to doma množí jak na běžícím pásu. Ale jak říkáš: u nás tyto lidi nejsou schopni kontrolovat ani aby nějak neohrožovali sousedy....natož pak zabránit jim v chovu psů Zajímalo by mne, jak je to v jiných civilizovaných zemích...zkopírovat to, by snad nebyl až takový problém To jen naši pos.anci, pořád rádi vymýšlejí ty svoje paskvily

Strejda
Člen
# Zasláno: 6 Bře 2014 13:36
- Nahlásit

worick
Taky máme dva psy (mimo jiné) proto, aby Sally měla kámošku. (Když chceš psovi udělat radost, kup mu psa.)

Ani vysoký poplatek za psa to nevyřeší. Jsou stavení na samotě, kde pes hlídá, důchodci kolikrát nemají nikoho jiného, ..., ti by platili nevinně. Do debaty o úlevách, vyjímkách a příspěvcích se radši nepustím. Už teď jsou rozdíly mezi psem na vesnici a ve městě a u nás je registrovaných mnoho městských psů. Lidi obejdou všechno. Něco by se s tím udělat mělo, ale myslím, že v ČR by nefungoval ani fungující převzatý systém. Opravdu nefungují ani jednodušší věci.

worick
Člen
# Zasláno: 7 Bře 2014 07:14
- Nahlásit

Tak nevím, kámmoška mi říkala, že mému spolužáku zdrhá pes, je to žíhaný bull - se v nich nevyznám. Není to velký pes, takový ten nízký. On mi totiž tvrdil, že je to štěňátko buldočka nějakého...už podle vybarvení a čumáku mi bylo jasné, že ne a vyrostl z toho klasický bull nějaký, křížený.. No tak nevím, jestli to mohl být jeden z těch psů, co lítali tady. Toho druhého jsem si, ale vůbec neprohlédla, ale zdál se mi větší. Prý jim utekl už několikrát (ze řetězu!! ) a lítal po vesnici, naposled prý starosta málem vyletěl z kůže, protože to bylo mezi lidma na pohřbu Dostali poslední napomenutí, ať psa zabezpečí a pak už to prý bude Obec řešit, nejspíše pokutou. Už když byl malý říkala jsem mu, co ho furt škube na tom vodítku, ať ho pustí za klukama pohrát...tak to ne Teď má asi dva roky a jejich prochajda vypadá tak, že na vodítku táhne bull jak hovado, panička je prcek, sotva ho udrží. No a čas na něj pochopitelně nemají, nedopadne to dobře

Evey
Člen
# Zasláno: 7 Bře 2014 08:45
- Nahlásit

Strejda
(Když chceš psovi udělat radost, kup mu psa.) No přemýšlím jestli by to platilo i u nás. Možná i ano, ale asi ne tak jak jsi to myslel.

Strejda
Člen
# Zasláno: 7 Bře 2014 09:31
- Nahlásit

worick
na vodítku táhne bull jak hovado
To on musí. Máme na ulici bulla - dobrotivého mazlíčka. Ten tahá v létě pneumatiku a v zimě sáňky. Pak jde po ulici na volno a je to pohodář. Bull se musí nějak fyzicky zaměstnat. Ale kdybys to spolužákovi poradila, tak by asi nedbal dobrých rad.

Strejda
Člen
# Zasláno: 7 Bře 2014 09:45
- Nahlásit

Evey
No přemýšlím jestli by to platilo i u nás. Možná i ano, ale asi ne tak jak jsi to myslel.
Tak se domluv s worick. Třeba by Elze dodala pár psů na jedno použití.

worick
Člen
# Zasláno: 7 Bře 2014 10:17
- Nahlásit

Evey
Strejda
No však u nás to taky vyhráli dva psi, aby jednomu nebylo smutno Jenže je rozdíl mít v zahradě dva spokojené psy, nebo dva frustrované, co si jich za celý týden nikdo nevšimne

na vodítku táhne bull jak hovado
To on musí. Máme na ulici bulla - dobrotivého mazlíčka. Ten tahá v létě pneumatiku
- vidíš, mohla bych mu poradit, tu práci s pneumatikou..jen ho vidím tak dvakrát do roka A taky jsou oba trošku ,,zpomalení" Nevím, jestli si ještě pořád nemyslí, že mají buldočka

Drakopes
Člen
# Zasláno: 8 Bře 2014 17:53 - Změnil/a: Drakopes
- Nahlásit

Byli jsme dneska v poledne na delší procházkce všichni tři. Bylo krásně A v Grébovce jsme obdivovali rozkvetlé krokusy. Teda Erwinovi to bylo jedno a dokonce odmítal mezi nimi pózovat.

hlavní jsou ty krokusy

Tady je ještě pár dalších fotek.

Pes_Ben
Člen
# Zasláno: 8 Bře 2014 18:22
- Nahlásit

Drakopes

Moc peknej pes

Drakopes
Člen
# Zasláno: 9 Bře 2014 00:40 - Změnil/a: Drakopes
- Nahlásit

hlavní jsou ty krokusy

tedy Erwínkův "krokus" kvete celoročně (trvalka trvalek - což připomíná "král králů"), Alenka zvažovala zveřejnění [ale no co? (Aleno co?) - smířila se s tím], nakonec to je k vidění, prostě (sprostě) jarní pes se vším všudy

Pes_Ben

dareba to ví a občas toho zneužívá, má přístup i do míst psům zakázaným a ještě navíc dostane pamlsky (občas docela luxus); chová se naprosto civilizovaně, takže žádný problém (moravské koláčky nebo sýrové tyčinky z oblíbené pekárny, párečky z farmářské prodejny, fíkové sušenky z prodejny řeckých specialit atd.) - píše Yura

worick
Člen
# Zasláno: 9 Bře 2014 01:01 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

Drakopes
U nás taky tak, také jsme výletili a spokojenost velká Byli jsme zase v Lednicko-valtickém areálu, respective kolem Mlýnského a Prostředního rybníka. Bylo fakt krásně. Zase jsme se naoblékali, protože u nás je ten luftík o poznání studenější a pak nám bylo vedro

worick
Člen
# Zasláno: 9 Bře 2014 01:15
- Nahlásit

Yura
tedy Erwínkův "krokus" kvete celoročně - To ho po pubertě přejde....snad
chová se naprosto civilizovaně, takže žádný problém - i kluci, dělají mi (většinou) fakt radost. Dneska od rána: zákeřně nám jedni sousedi vypustili do trasy slepice, naštěstí jsem to viděla už z druhého břehu, tak jsem krotila Workovi vášně, ustál to a v klidu prošel kolem nich. Na výletě jsme potkali několik pejsků a stačilo jen normálně říct, že za pejskem se nejde a myšlenku opustil i Berrynek, který popoběhnul za nějakou ,,voňavou" fenečkou V tomto směru je zase někdy míň poslušný Berrunka a děsí kolemjdoucí, když se rozhodne, že si prohlédne jorka zblízka Marně to omlouvám, že by mouše neublížil, ale majitele prcka chápu, že je jde šlak trefit O Mandyně nemluvím, to je opica neposlušná, ale taky se to lepší s počtem potkaných lidí a pejsků. Dokonce už přestala vyjíždět na cyklisty

Drakopes
Člen
# Zasláno: 9 Bře 2014 01:23 - Změnil/a: Drakopes
- Nahlásit

worick
nádhera - chtělo by to syntézu, přestěhovat Moravu do Prahy nebo naopak - "joj, bylo by žiťjo" - píše Yura

worick
Člen
# Zasláno: 9 Bře 2014 01:44
- Nahlásit

Drakopes
Když už se chystám do pelechu, vycestuje mi ven Gucci Celý večer tu chrápe u počítače a teď má něco hrozně nutného venku Snad jen bobana a čekám, že se hned zase ukáže. Jinak ji tam nechám vymrznout do rána

Drakopes
Člen
# Zasláno: 9 Bře 2014 02:34
- Nahlásit

Drakopes
[ale no co? (Aleno co?)] - Alí, humanitní abaku? dostanu aspoň bod?

worick
doufám, že Gucci je O.K.

- píše Yura

worick
Člen
# Zasláno: 9 Bře 2014 07:13 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

Drakopes
doufám, že Gucci je O.K. - vím, že teď už chrupe zase Jirka ale nakonec to dopadlo tak, že jsem usnula, Gůču nevyzvednula a ráno venku fest jinovatka Oba se s Leonkem krčili ve vchodu. Doufám, že teda byli někde v noci zalezlí (boudy, zahradní domek) a nebude mít Gucci, která není moc venku zvyklá, sopel jak šrák

Strejda
Člen
# Zasláno: 9 Bře 2014 07:28
- Nahlásit

Uspořádal jsem jarní směnu Národní fronty (to tady budou znát asi jen Drakopesovi a možná worick z vyprávění). Uklidil jsem slámu z boudy a širého okolí. Vyměnil jsem vyhřívanou misku na vodu za normální. Doufám, že se předpověď vyplní a už nebudou velké mrazy a sněhové závěje. Zásoby zmrazeného vývaru, který jsem měl pro holky na zimní rána, asi nechám na příští rok. Nebo na květen.

Drakopes
Člen
# Zasláno: 9 Bře 2014 08:44
- Nahlásit

Strejdajarní směnu Národní fronty
docela bych to brala - v parku by chtělo zakopat vyhrabané díry, dosejt trávu. Kdyby SLZ (sady, lesy zahradnictví) aspoň přivezli nářadí, když už se o nic jiného nestarají, myslím, že by se nás i s hafany sešlo dost.

worick
Člen
# Zasláno: 9 Bře 2014 10:30
- Nahlásit

Strejda
Uspořádal jsem jarní směnu Národní fronty - šmarjá, ty jsi pracant...to já jsem(respective budu) ráda, když stihnu vyčistit kytky kolem dřív, než začnou kvést narcisy(aby byli vůbec vidět) Ale tak mamka taky hlásila, že už má vyhrabány zahrádky (svoji i báby) všechno kolem zameteno, uklizeno, i báby dvůr...To já budu ráda, když stihnu někdy začátkem léta
Kámošky JRTčko Enný hárá Což u nás vypadá opět tak, že se vyje, posedává před garáží a nežere...už druhý den. V pátek večer Tom večeři vyhodil, včera měli granule a prý jedli, ráno nic, ani kosti takže vařit další hrnec nebudu a budou na granulích, dokud nebude klid Mne by teda moc zajímalo, jak někdo udrží psa(šampiona) ve výstavní kondici, když mu takhle dva týdny v měsíci nežere

Drakopes
Člen
# Zasláno: 9 Bře 2014 10:58
- Nahlásit

worick
u nás by tím pádem nepřežili. Tady snad hárají feny pořád. Dneska hlásila babka od jezevčice Báry, že fenečka začíná hárat. Tak ji měla na vodítku, Bára věčně rozvalení na zádech, aby ji mohli psi olizovat, teda hlavně měla zájem o Erwina (o něm ani nemluvě), který má hlavu větší než je ona. A milá paní (baba jedna) si chtěla povídat, za každou větou říkala, že už jde a kolem jsme cvakali psy na vodítka a lomcovali je pryč. Trvalo ji to.
Erwinovi to na chuti k jídlu neubralo

worick
Člen
# Zasláno: 9 Bře 2014 12:22
- Nahlásit

Drakopes
u nás by tím pádem nepřežili. Tady snad hárají feny pořád - to právě říkal i Tom, já jsem měla dilema, jak řeší to vystavování... Ve městě je prostě velká koncentrace psů a tedy i fen na jednom místě. Tady ještě před pár lety fenky skoro nebyly, nebo sem tam a kastrovaná. Teďka jsem říkala, že úplně žasnu, kolik během 15let přibylo psů. Když jsme chodili s Merlinem (vlčí špic tchánů...už není) na stavbu, sice poslušný nebyl, ale v životě jsme nepotkali nikoho na prochajdě se psem, takže to riziko bylo mizivé. Dneska kdy s klukama vyjdem, někde nějakého pejsu potkáme...

worick
Člen
# Zasláno: 9 Bře 2014 13:37 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

Bože, musím jít makat, ale ještě jsem chtěla napsat maila bráchovi s dotazem do kterých parků chodí a vzpomněla jsem si Áji - ty jsi kdysi poslala (vloni, předloni...?) fotky z nějakého jiného (hezkého) parku, než chodíte (do Grébovky), nevzpomeneš si kde jste to byli? A ještě jsem si vzpoměla s tím parkem, že jsi taky někdy napsala, že vám do parku přišlo štěndo samojeda...ještě chodí??

<< 1 ... 657 . 658 . 659 . 660 . 661 . 662 . 663 . 664 . 665 . 666 . 667 ... 734 . 735 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání