Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / bernský salašnický pes
<< 1 ... 657 . 658 . 659 . 660 . 661 . 662 . 663 . 664 . 665 . 666 . 667 ... 734 . 735 . >>
Autor Zpráva
worick
Člen
# Zasláno: 22 Úno 2014 22:38 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

Vlčáčková
Nějaký idiot to tu zaspamoval reklamou na kabelky, tak posouvám témátko nahoru - jo ráno jsem to našla a čekala až to někdo vyčistí a zablokuje. Že to vypadá jako reklama na kabelky jsem si myslela, ale bála jsem se to vůbec otevřít, aby to nebyl chyták na nějakého supervira Něco až tak, jsem tu ještě nezažila

Dneska jsme chtěli stíhat biatlon, tak jsme nejeli daleko, jen ke Slovákům přes kopec. Mamka má doma bráchu s Elou, takže nejela, nebrzdila nás (ona už nestíhá tempu, tak na ni někdy musíme čekat) Jsme to proběhnuli celkem rychle...měli jsme teda rozhodně lepší čas než ti naši biatlonisté (myslím ty dva ) Byla tam zpevněná cesta tak se to dalo, jinak u nás celkem teplo, ale celý den mrholilo

Strejda
Člen
# Zasláno: 23 Úno 2014 07:15
- Nahlásit

worick

Ani ses nepochlubila

worick
Člen
# Zasláno: 23 Úno 2014 08:12
- Nahlásit

Strejda
Ani ses nepochlubila - co já? To je Berunův kšeft (on se nám taky nepochlubil.. )

Strejda
Člen
# Zasláno: 23 Úno 2014 16:06
- Nahlásit

Nemám nic na srdci, jen chci posunout berňáky nad kabelky.

Drakopes
Člen
# Zasláno: 23 Úno 2014 17:23
- Nahlásit

Strejda
já raději nedutám, začaly nám prázdniny

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 23 Úno 2014 18:10
- Nahlásit

worick
Já to taky neotevírala. Ale Luis Vuitton jsou kabelky, což vím, protože si je jeden můj zákazník koupil do podnikání. Jedna z nich byla dokonce cenou hmotný majetek (ten je nad 40 000 Kč!). Od té doby jsou mi tyto kabelky převelice nesympatické.

Dnes jsem vezla jednu slečnu s pejskem na léčení. Pejsek má osteosarkom. Kupodivu to vypadá, že postup nemoce se velice zbrzdil, skoro až zastavil. Moc bych jí to přála. Pejskovi jsou jen 3 roky.

worick
Člen
# Zasláno: 23 Úno 2014 19:21
- Nahlásit

Vlčáčková
Ale Luis Vuitton jsou kabelky - jo, to vím, v tom se orientuju dobře, už jen teoreticky, jinak jsem už léta škuban Ale ano, byly doby, kdy jsem žila trošku v jiné společnosti, tak jsem se musela přizpůsobit. Naštěstí už je to pryč Ale 40tis. bych za kabelku stejně nedala

Pejsek má osteosarkom. Kupodivu to vypadá, že postup nemoce se velice zbrzdil, skoro až zastavil. Moc bych jí to přála - to já samozřejmě taky, vždycky když něco takového slyším, úplně mně zachvátí panika Ale určitě víš, že prognóza je maximálně půl roku...

worick
Člen
# Zasláno: 23 Úno 2014 19:25
- Nahlásit

Drakopes
já raději nedutám, začaly nám prázdniny - vy máte prázdniny teprve teď? A proč já si myslela, že už minulý týden, stejně jako Peťka!? Neříkali to náhodou v telce?
Kurňa škoda, že teďka byl brácha týden doma. Mohli jsme si udělat do Prahy výlet. Ale to by nebyl rád, kdyby jsme se hned dovalili

Drakopes
Člen
# Zasláno: 23 Úno 2014 21:48
- Nahlásit

Mohli jsme si udělat do Prahy výlet

to slibuješ od té doby, co tě znám

Evey
Člen
# Zasláno: 24 Úno 2014 07:38
- Nahlásit

Včera jsem sklepávala z Elzy živé klíště. V únoru... Co budeme dělat v květnu ...

Drakopes
Člen
# Zasláno: 24 Úno 2014 07:58
- Nahlásit

Co budeme dělat v květnu
vylupovat jim z tlapek ledové hrudky

Strejda
Člen
# Zasláno: 24 Úno 2014 08:57
- Nahlásit

Drakopes
já raději nedutám, začaly nám prázdniny
Nebuď zakřiknutá a klidně dutej. To je jedna z výhod učitelů - neodvolají vás z prázdnin do školy.

Co budeme dělat v květnu
vylupovat jim z tlapek ledové hrudky

Moc se mi to nehodí. Už mám nějaké jarní turisticko-psí plány.

Tá ta
Člen
# Zasláno: 24 Úno 2014 09:13
- Nahlásit

Drakopes
Na kolikátou hodinu jste objednáni v Brodě?

Bára má dar.
Včera jsme šli s manželkou a Barunkou na procházku.
Vyasfaltovaná účelová komunikace v poli.
Nikde nic,jenom asi v půli cesty mají
jezeďáci skládku.Takovou z těch vystavěnej panelů.
Vždycky tam uprostřed stála ohromná louže vody.(cca 30x30m)
Takže jako vždy.
My pomalu jdeme a Barunka lítá okolo nás.Klidně 30-50 m.
Občas se ohlídne,ale jinak ji moc nezajímáme.Tedy než strčím ruku do pamlskovníku.
No a jak se blížíme k tý louži,tak vidím,že Bára tam zahnula a zmizela mi z očí.V klidu se tam došouráme,vyhoupnem se na horizont a z Báry vidím jenom plavající hlavu.
Ta kaluž,která tam byla léta letoucí zmizela a místo ní tam zbyl jen vybetonovaný bazén,o kterém jsem neměl vůbec tušení.
Bára se tam šla jako vždy napít a zahučela tam a nemohla ven.
Zase jsem jí musel za obojek vytáhnout.
Vyskočila a z vděčnosti se oklepala a zase jsme byli jak čuňata.
Tak jsme se otočili a šli zase domů.
No jo,ale ona se potvora nechtěla už od nás hnout.
Dával jsem jí volno a ona pěkně u nohy.
Normálně jsme se tomu museli smát jak je poslušná.

Evey
Co budeme dělat v květnu
Co živnosťák na chov klíšťat?
Třeba by je vykupovali ve Zverimexu.

Drakopes
Člen
# Zasláno: 24 Úno 2014 11:37
- Nahlásit

Tá taNa kolikátou hodinu jste objednáni v Brodě?
chtěla jsem dneska volat ... jsme objednaní na 13. hodinu. Nepočítáme s rengeny, takže zřejmě nic dlouhého. Pro vás asi blbý čas, ale nejsme tlačeni časem, můžem i někam dojet.

Evey
Člen
# Zasláno: 24 Úno 2014 12:23
- Nahlásit

Tá ta
Co živnosťák na chov klíšťat?
Třeba by je vykupovali ve Zverimexu.
Brr, to by asi nešlo. Tyto zvířátka jsou mi protivná.
Ta kaluž,která tam byla léta letoucí zmizela a místo ní tam zbyl jen vybetonovaný bazén,o kterém jsem neměl vůbec tušení. Otázkou je, jak dlouho jsi tam nešel?

worick
Člen
# Zasláno: 24 Úno 2014 13:23
- Nahlásit

Drakopes
to slibuješ od té doby, co tě znám - to je fakt, už jsem s tím trapná jenže já bych moc chtěla, ale to víš, člověk míní-život mění. A už je to tu: v půl osmé ráno volá brácha (dneska v poledne měli odjíždět do Prahy) že ho strašně bolí oko, protože v sobotu řezal ostružiny a dostal přes něj švihlem. Včera ještě jakž takž, ale ráno už ho nemohl ani otevřít. Tak jestli bych ho odvezla do Hradiště na oční, protože on řídit nemůže a Hanka musí být s malou, která jesště spala. Nakonec mu tam našli trn, takže neschopenka a budou tu do středy minimálně - to má kontrolu. Akorát, že já snídala teprve před půl hodinou a nejen to, i s klukama na obchůzkách až teď a taky teprve snídali, protože Toma pro změnu včera chytly zuby (spíš možná zánět dásní) je zatím na tabletách a vyplachuje. On si tam tuším v pátek nějak blbě vrazil mezizubní kartáček a ulomil, a asi si tam něco zanesl...no zkrátka odmítnul ráno s klukama ty procedury

Tá ta
Bára má dar. - takže jsem pochopila, že to byla močka?
Já dnes málem lovila z potoka Dášu Lozili s Worinkem po břehu a něco objevili tam, kde je to děsně vymleté...taková žumpa u břehu(metr a půl vody) a ještě tam plave všechen bordel, co voda přinese. A Dášena tam zhučela. Já už jsem byla na druhém břehu, tak jsem utíkala k vodě a volala ji, ať plave na druhou stranu, jenže on se pes v panice snaží vyškrábat na nejbližší, jenže podemletý břeh. Už to vypadalo, že budu muset letět za ní a taky ji vytáhnout za obojek (a ještě tam byl blbý přístup) naštěstí to zvládnula. Ale vyplašená byla dost. A vymáchaná v té ledové vodě taky, jednu chvíli zajela i s hlavou, to jsem se fakt lekla

worick
Člen
# Zasláno: 24 Úno 2014 13:27
- Nahlásit

Evey
Já vytáhnula Leonovi ze srsti dvě lezoucí klíšťata minulý víkend Mě klíště nějak extrémě nevadí, pokud se mi teda nezacucne do nohy... Jinak je to pro mně hmyz jako každý jiný...jenom pořádně otravný. Už vidím ta kvanta, co budu zase z kluků tahat

Drakopes
Člen
# Zasláno: 24 Úno 2014 17:54
- Nahlásit

worickUž vidím ta kvanta, co budu zase z kluků tahat
dáváš jim konečně ten pangamin??

worick
Člen
# Zasláno: 24 Úno 2014 19:51
- Nahlásit

Drakopes
dáváš jim konečně ten pangamin?? - čéče, já o tom dumala horem dolem a bála bych se přemíry jednoho vitamínu (tady teda celého b-komplexu) Pořád si říkám, že potravinové doplňky nejím ani já, tak je nebudou dostávat ani kluci, mají pestrou stravu Stejně dostanou pipetu na blechy, tak vezmem zase i s účinkem na klíšťáky.

Drakopes
Člen
# Zasláno: 24 Úno 2014 20:22
- Nahlásit

jenže tohle jsou pivovarnické kvasnice - přírodní látka, ty pipety jsou čistá chemie

worick
Člen
# Zasláno: 24 Úno 2014 22:55
- Nahlásit

Drakopes
jenže tohle jsou pivovarnické kvasnice - přírodní látka, ty pipety jsou čistá chemie - to je mi jasné a radost z toho určitě nemám. Ale mám takový dojem, že Berry je alergický na bleší kousnutí (vypozorovala jsem, že jakmile mu skončí účinek pipety, začne si kousat stehna) no a blechy na něj přenáší Mandy s Dášou v jednom kuse. Na ty ale pandgamin stejně neůčinkuje

Evey
Člen
# Zasláno: 25 Úno 2014 07:45
- Nahlásit

Pangamin dáváme, klíšťata máme.
Chemie proti klíšťatům a blechám se mi taky příčí, ale strach z nemocí přenášených těmi potvorami je větší.

Tá ta
Člen
# Zasláno: 25 Úno 2014 09:55
- Nahlásit

Drakopes
na 13. hodinu.
To znamená tak na druhou hodinu?
Bohužel teď ještě ale nevím.
Uvidím až zítra.
Stačí když ti napíšu zítra SMS?

Drakopes
Člen
# Zasláno: 25 Úno 2014 13:31
- Nahlásit

Tá ta
jo, písnu taky nebo zavolám

worick
Člen
# Zasláno: 26 Úno 2014 10:01
- Nahlásit

Ti naši kluci jsou ,,divní" Jak hárala Dáša a nejedli, Tom chodil dva dny s miskama sem a tam a nakonec se naštval, řekl, ať jim to nabalíčkuju do mražáku a dával granule, které sice taky nejedli, ale ty se dají lehce přesypávat sem a tam. Já ovšem na hrnec s jídlem zapoměla a po třech dnech se mi zdálo, že už je to trochu kyslé. Ale tak do mražáku jsem to dala...a včera cvičně vytáhnula. Čekali jsme, že to skončí granulema, ale kluci to zblajznuli Tak kolikrát se v čerstvém nimrají, kdysi jim tam Tom rozpustil staré sýry, tak to nechtěli a tohle zkysané snědli Ještě se možná pos..ou

Drakopes
Člen
# Zasláno: 26 Úno 2014 15:39
- Nahlásit

Jsme zpátky z Brodu.
Ráno psal Táta, že mu nevyjde, abychom se sešli. Tak příště
Před dvanáctou nás vyzvedl Kuba, naložil do auta, nastavil GPS a ... nenastartoval. Tak jsme obtelefonovali známé, přeložili Erwina do druhého auta a dojeli jen s 7 minutovým zpožděním

Erwin zasedl na váhu bez váhání a vzorně - má lehce přes 52 kg. A pak se už bouřlivě vítal s panem doktorem. A měl z něho takovou radost, že kolem něj poskakoval a byl problém předvést venku normální chůzi nebo lehký klus. Pak přidřepl a vyčůral se jako holka a odběhl k borovici a předvedl, že to umí i jako velký kluk. Ptal se pan doktor, jestli jsme s ním nebyli v ZOO, kde by od vebloudů odkoukal tak dokonalý mimochod.
V ordinaci pan doktor odběl pro piškotky, takže Erwin se plně soustředil na jeho kapsu a ne, že po něm chci, aby si sedl. Pan doktor mu prohmatal všechny tlapičky a prohlédl mu i uši, tlamu, prostě celkové vyšetření. Vyhodnotil, že je zcela v pořádku, že vypadá tak, jak on by si představoval, že má pes vypadat.
Pak mu ještě oškrábal zubní kámen. A zíral, jak krásně drží, prý berňáci jsou obecně srabíci, které na takovýto zákrok musí přispat. Teda ono většinu psů.
Takže nakonec to byl příjemný výlet (pro zajímavost: platila jsem 180 Kč). Erwin nastupoval s nadšením do auta a choval se slušně

Tá ta
Člen
# Zasláno: 26 Úno 2014 21:34
- Nahlásit

Drakopes
Super máme taky radost
P.S.
máme domluveného ženicha.
Tak snad to klapne.
Čekáme na krycí list.

worick
Člen
# Zasláno: 27 Úno 2014 00:07 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

Drakopes
Tá ta
Ráno psal Táta, že mu nevyjde, abychom se sešli. Tak příště - tak škoda, že vám to nevyšlo vypadá to: máme domluveného ženicha.Tak snad to klapne.
- že vás Tátovi i potřebovali...
Tak srabíci určitě berňáci jsou, ale když se s nima jedná po dobrém a v klidu, vydrží ledasco

My měli teda dneska zase den Byli jsme na nákupu a po návratu jsem sbalila kluky a protože se už stmívalo, šli jsme jen okruh vesnicí. Cestou potokem nás vyhmátnula Dášena a přidala se. Protože ještě bylo jen šero, šli jsme za humny za kostelem, že pozdravíme hovawarda Wildu. Kluci s ním lítají u plotu, já jdu za ním, že mu dám kokino, najednou se za mnou něco mihne, řev, ohlédnu se a na Worku skočí fila! a škube mu krk Začala jsem řvát něco jako ,,k...a táhni hajzle!" a mlátit ho po hlavě flexinou, která vzhledem k tomu, že máme do 35kg je dost velká. Jo, blesklo mi hlavou, že se zarazí a skočí po mě, ale v tu chvíli mi to bylo jedno. Když jsem pochopila, že jemu je zase jedno, že ho mlátím, zalovila jsem v tašce pro pepřák, ale to už se čokl najednou zarazil....pravděpodobně na něj někdo zavolal či zapískal - to já ale neslyším. Zůstal stát a já řvala na Worička, ať jde ke mně(za mne) ale ta potvora mu schválně zastoupila cestu. Až se v šeru asi 70m od nás za stodolou vynořila postava nějakého kluka(podle světlé barevné bundy) a zapískal a zařval na něj. Netrvalo to dlouho(ten útok) tak půl minuty-minutu (naštěstí) Worka plival, tak jsem mu prohlížela pusu, jestli nemá pokousané pysky či jazyk, ale nenašla jsem nic, respective už jsem moc neviděla. Ale pak doma taky nic. Na krku, za který ho rval (jako vždy ) jsem taky nenašla, ale na kůži se mu já ani nedostanu, tak snad tam nic nemá, krev nikde nebyla. Ráno to zkusím prohlédnout ještě znova...na sluníčku. ,,Výborné" ovšem bylo že čokl jim utekl přes humno přímo k nám, řev můj i psů a rodina se zašila, nikdo se ani neuráčil vyjít zeptat, jestli nejsme pokousaní a omluvit se Jsou to dokonce mamčini známí (jejich bába pracovala s našima v Pálenici) Stát se to mě, tak se mi omlouvají i paty...Ovšem já nemám agresivní psy...teda doteď jsem neměla. Fakt už čekám, kdy mi Worka začne na psy (ty velké) preventivně útočit Opět debilní čokl přiběhne kdesi ze tmy a bez varování ho začne rovnou škubat Strachy se mi pak tak klepaly nohy, že jsem málem nemohla jít Pes jak stodola, byl mi po prsa

Jo a aby toho nebylo dost, brácha byl s okem na kontrole a našli mu tam ještě jeden trn. Výhoda toho ovšem je že marodí (a tudíž jsou tu) až do pátku

Evey
Člen
# Zasláno: 27 Úno 2014 09:17
- Nahlásit

Drakopes
Vyhodnotil, že je zcela v pořádku, že vypadá tak, jak on by si představoval, že má pes vypadat. No výborně a máte to i potvrzené studovaným člověkem.
(pro zajímavost: platila jsem 180 Kč) To asi ještě pan doktor nezaregistroval rapidní zdražení piškotů Opavia. Velký pytlík stojí 30 kč.

Evey
Člen
# Zasláno: 27 Úno 2014 09:19
- Nahlásit

Tá ta
máme domluveného ženicha A kdy to vypukne?
worick
No, to se nedivím, že jsi byla vyklepaná. Při vší smůle bylo ještě dobré, že si ho odvolal. Těžko by jsi je sama asi dávala od sebe.
Co Worka, nemá nic?

<< 1 ... 657 . 658 . 659 . 660 . 661 . 662 . 663 . 664 . 665 . 666 . 667 ... 734 . 735 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání