Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / bernský salašnický pes
<< 1 ... 648 . 649 . 650 . 651 . 652 . 653 . 654 . 655 . 656 . 657 . 658 ... 734 . 735 . >>
Autor Zpráva
Drakopes
Člen
# Zasláno: 8 Úno 2014 08:38
- Nahlásit

fuj - hliník, silikon ....

Strejda
Člen
# Zasláno: 8 Úno 2014 08:50
- Nahlásit

Drakopes
fuj - hliník, silikon ....
Přidávám se.

worick
Člen
# Zasláno: 8 Úno 2014 10:32
- Nahlásit

Drakopes
Strejda
fuj - hliník, silikon ... - tak silikon si zatím netroufám krotizovat, je to nový materiál, vedlejší účinky zatím asi dostatečně neprozkoumané...
K hliníku jsem byla nedůvěřivá taky dlouho, ale teď dodali nové poznatky k vlivu na organizmus a pokud v tom nejsou potraviny dlouhodobě skladované, nebezpečné to není, navíc to maso na šunku je v tom ještě v sáčku

Evey
Člen
# Zasláno: 8 Úno 2014 11:47
- Nahlásit

fuj - hliník, silikon .... plast...
Tak v čem to tedy vařit?
Strejda Jak to dělají profíci?

Strejda
Člen
# Zasláno: 8 Úno 2014 13:57
- Nahlásit

Evey
Jak to dělají profíci?
Jako worick. Formy jsou hlinkové a maso je zabalené v mikroténovém přířezu. Vaří se v páře. Stejná teplota, stejný čas jak worick.

Strejda
Člen
# Zasláno: 8 Úno 2014 14:01
- Nahlásit

Když jsme topili uhlím, tak jsem nenáviděl uhlí z Komořan, protože se z kotle vyndalo víc popela, než se tam nasypalo uhlí. Uhlím už dávno netopíme, ale je to tady zas. Granule pro štěně mají stejné vlastnosti.

worick
Člen
# Zasláno: 8 Úno 2014 14:39
- Nahlásit

Strejda
je to tady zas. Granule pro štěně mají stejné vlastnosti. -
Sama jsem si říkala, jestli bych příště u štěňat riskla to, že bych jen vařila. Každopádně mne to láká, i když mi v hlavě šrotuje ten reklamní granulácký strašák:jen aby mělo štěndo všechno, co potřebuje...

Evey
Strejda
Jak to dělají profíci?
Jako worick. Formy jsou hlinkové a maso je zabalené v mikroténovém přířezu
- myslím, že už mají formy nerezové...

Strejda
Člen
# Zasláno: 9 Úno 2014 07:22
- Nahlásit

worick
myslím, že už mají formy nerezové...
... je to možné. Ale obvyklé jsou tyto a podobné.

Evey
Člen
# Zasláno: 9 Úno 2014 10:26
- Nahlásit

Tento způsob zimy zdá se mi poněku neštastný ...
Bláto, všude samé bláto.

worick
Člen
# Zasláno: 9 Úno 2014 11:40
- Nahlásit

Evey
Bláto, všude samé bláto. - my včera dali kvůli olympiádě taky výlet jen tady po okolí, bez mamky, té příbuzný zabíjel králíky, tak nemohla. Přišli jsme jak prasata Hlavně, že jsme si oba dali čisté vyprané oblečení, o tom jak vypadají boty a auto nemluvě
Worka ráno poskakoval kolem Dáši u jejich plotu a pak jsem si všimnula, že už u našeho napadá na přední nohu. Nevím, co tam zase vyváděl, jestli se nesnažil vydrápat jí ty cihly zpod brány, ale měl odrýpnutý kousek polštářku a vklíněný tam nějaký kamínek, nebo betonu či co...

Strejda
Člen
# Zasláno: 9 Úno 2014 14:55
- Nahlásit

Evey
Bláto, všude samé bláto.

worick
Přišli jsme jak prasata

Byli jsme na cvičáku. To není sjezdovka ve Špindlu, aby bylo nutné značkové oblečení za desítky tisíc. Maskáče od Vietnamců a holínky jsou tak akorát. A nad nějakou obtisknutou tlapou se taky nikdo nepozastaví.

Chodili jsme polními cestami kolem cvičáku a čekali, až Sally zestárne stopa. Sally si zařizovala nějaké své záležitosti a našla u toho dobře uleželé lidské ho*no. V rychlosti ho sežrala, aby se nemusela s nikým dělit a o mne si jen otřela hubu. Nejen že jsem vypadal jak bezdomovec, ale taky jsem tak smrděl.

Na cvičáku si toho nikdo nevšiml. (Pro pamětníky kádrových posudků - dobře jsem zapadl do kolektivu.) Doma jsem slíbil, že se cestou ze cvičáku stavím pro nějaký zapomenutý nákup. To byl horší oříšek. Snažil jsem se z té povinnosti vyvázat, ale slovo dělá chlapa, tak jsem do toho krámu šel. Nikdy jsem u spoluobčanů nepožíval zvláštní vážnosti, ale ty poslední zbytky jsem definitivně ztratil.

Drakopes
Člen
# Zasláno: 9 Úno 2014 15:15
- Nahlásit

Strejda

worick
Člen
# Zasláno: 9 Úno 2014 18:28
- Nahlásit

Strejda

Móóc hezký příspěvek. Já to tak měla onehdá: na prochajdě jsem potkala cvičákovou vedoucí s borderama. Na nikoho prý neskáčou jen na mne prý za a) protože mně milujou a za b) protože jim dávám kokinka (dobře mi tak) Bylo to tehdy, jak byl všude led. Mluvili jsme a já viděla, jak Jitka začíná třeštit oči na můj béžový kabát. Pak že: ježiši Rady, mi ti budem muset zaplatit alespoň prášek na praní.... Kouknu na kabát a já ho celý zepředu zmazaný packama od bláta...bordery totiž vlezly do potůčku a pak lítaly po oranici Říkám Jítě, ať to neřeší, že kabát už byl špinaví, navíc je to prochajdový psí a že si to opláchnu v tom potůčku. Celkem se mi to i povedlo...alespoň tak, abych mohla projít zpátky vesnicí

Odpoledne začalo pršet a leje jak z konve. Mamka přišla s Mandy...na oběd. Netrvalo 10minut kouknem od oběda z okna a proběhne tam Dáša za ní Worka, Berry, nějaký černý pejsek Všichni totálně mokří jak myši...a mokrá Mandy leží u komína a snaží se očistit. Schovaná...ona se Dáši bojí Lítali tak cca hodinu a půl, pak už jsem viděla, že toho má Dášena ,,plné brýle", tak jsem jí otevřela bránu a s pejsou odšupačili domů. Už se začínalo šeřit. Mamka, že už jdou taky, než se setmí, tak jsem šla s nima, že někde odchytím Dášenu a nacpu ji domů a zadělám případné díry v jejich bráně. Tak se i stalo, pak jsem ještě štupovala tři díry v našem plotě

Evey
Člen
# Zasláno: 10 Úno 2014 07:56
- Nahlásit

Strejda
Taky chodím většinou po cvičáku nakoupit. Také v podobné úpravě jako ty. Snažím se být neviditelná a nákup je velmi rychle hotov. Krize nastává u pokladen, tam si mě většinou důkladně prohlídnou.
Dotaz - vadí při zkouškách když je v průkazce napsán někdo jiný než kdo vede psa při zkoušce?

Strejda
Člen
# Zasláno: 10 Úno 2014 08:40
- Nahlásit

Evey
vadí při zkouškách když je v průkazce napsán někdo jiný než kdo vede psa při zkoušce?
Psa nemusí vést při zkoušce jeho majitel, ale:
- Majitel psa musí být členem nějaké ZKO nebo chovatelského klubu. Tj. pes někde musí platit příspěvky.
- Psovod musí být členem některé ZKO, tj. musí někde platit příspěvky.
U nás se při zkoušce pokusil vést psa syn řádně platícího člena ZKO. Syn neměl vylepenou známku. Rozhodčí ho vyloučila.

Evey
Člen
# Zasláno: 10 Úno 2014 11:26
- Nahlásit

Strejda
Děkuji.

worick
Člen
# Zasláno: 10 Úno 2014 12:32
- Nahlásit

Evey
Krize nastává u pokladen, tam si mě většinou důkladně prohlídnou. - možná jsem to už vzpomněla: občas, když jedem z výletu kolem nějakého obchoďáku, skáknu si koupit něco, co mi chybí. Pochopitelně jsem z 90% jako čuně, minimálně boty a nohavice samé bláto. Stála jsem stejně jako Ty u pokladny, byla bych ráda vypadla co nejdříve, ohlédnu se, kdo za mne přišel a to nějaký romský spoluobčan a pořád mne sjížděl pohledem: bunda, kalhoty, boty....a já byla menší a menší až jsem nevydržela a vysvětlila mu, že jdu z pejsama z lesa a nákup je vyjímečná situace Koukal asi, ze kterého výkopu jsem vylezla já...

Noemi
Člen
# Zasláno: 10 Úno 2014 13:27
- Nahlásit

Já jsem jak prase pořád, zvlášť v tomhle počasí...Sobotní ranní výlet do krámu je tedy vždycky trochu na pováženou, ale paní krámská už si zvykla, že je lepší mi ty tmavé rohlíky radši rovnou hodit do tašky než mě nechat ať na ně šahám téma špinavými rukami a oválenými rukávy

Tak u nás už pátým týdnem probíhá rekonstrukce koupelny...Vzhledem k tomu, že jsme objednávali dveře až potom, co jsme demontovali ty staré (dodací lhůta 4-6 týdnů...úplně obyč dveře, nechápu). Plán byl, že během 2 týdnů u nás náš spřízněný řemeslník (ano ten, na kterého čekáme od října) udělá vše, co je možné před příjezdem dveří a pak už jen počkáme, než se budou moct nainstalovat dveře. Odhad byl 2-3 týdny včetně už těch dveří. No a máme tu pátý týden, dnes přišly konečně dveře a ještě to tu na týden odhaduju . Nemluvě o tom, že až bude vše hotovo, tak teprve můžu objednat desku pod umyvadlo a zástěnu ke sprcháči (obojí potřebuje zaměření v momentě až bude vše obloženo).... Sprcháč dodací lhůta 6-8 týdnů.
Úplně mi není jasné, co tam pořád kutí, voda se nedělala nová, elektrika prakticky nic, barák z roku 42 (vyzdívání jádra nehrozí).
I když máme poměrně velký byt, tak už pátý týden jedeme systém bordel z rekonstrukce v hale. Nábytek z haly je v současné obýváku (aka budoucí dětský pokoj), v budoucím obýváku (aka současný sklad krámů) je soubor věcí, které se naopak teprve budou do koupelny instalovat + vyklizená kuchyň, která je částečně v hale... Ve výsledku by bylo ideální, kdyby se člověk doma pohyboval pouze s kompasem + kombinéze, protože je na všem tuny prachu.

worick
Člen
# Zasláno: 10 Úno 2014 14:23 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

Noemi
Mně se na tom vždycky líbí, s jakovou naivitou k tomu všichni přistupujem, i když jsme o tom, jak to dopadá slyšeli 100X, i když nás všichni známí varovali, že to nedopadne dle našich představ....a stejně si to nalajnujem, propočítáme a: bude to brnkačka, nic hrozného
No a výsledek je to...co popisuješ
A nechci tě strašit, ale má to pokračování
Zrovna včera u nás byli známí a na tohle téma jsme narazili. Taky postavili barák, nakoupili značkovou sanitu do koupelen a od té doby taky jen reklamujou a vyměňujou Nepopiratelné plus je design, o tom žádná, jenže pak je to o tom, že všechny opravy stojí 3x tolik, výměny stojí 3x tolik neřkuli, že to, co se u ,,běžné" sanity normálně opravuje, tady většinou nelze a dozvíš se, že jedině vyměnit celé...

Noemi
Člen
# Zasláno: 10 Úno 2014 14:49
- Nahlásit

O výměnách ani nemluv...Koupili jsme úžasné umyvadlo, vzhledem k váze a tomu, že nám vezly ještě několik dalších věcí, tak přítel zkontroloval pouze předek. No a mezi svátky jsem umyvadlo vybalili no a poměrně velký kus uštípnutý. I kdyby se to dalo opravit (což nedá), tak je to na tom nejblbějším místě. Zajímavé je, že v krabici nebyly vůbec žádné zbytky po tom odštípnutí...Takže o tom rozhodně někdo věděl a čekal, až to koupi nějaký trouba co to pořádně nezkontroluje...

Strejda
Člen
# Zasláno: 10 Úno 2014 15:58
- Nahlásit

Evey
Ještě poznámka i když o tom jistě víš. Pes bez PP musí mít "Průkaz psa bez PP". Musí být čipovaný a průkaz mu za Kč 500,-- vystaví psí unie. Je na to formulář. Jestli ho nemáš, tak ho pošlu.

Tá ta
Člen
# Zasláno: 10 Úno 2014 21:41
- Nahlásit

Můžete mi někdo prosím napsat jak to chodí u vás na cvičáku ohledně brigád?

Evey
Člen
# Zasláno: 11 Úno 2014 05:24
- Nahlásit

Strejda
Díky, jedná se o psa s PP, tak to naštěstí odpadá.
Tá ta
Můžete mi někdo prosím napsat jak to chodí u vás na cvičáku ohledně brigád? No, přiznávám, že ne moc spravedlivě. Ti co jsou poctiví a chodí pravidelně cvičit, tak většinou i nejvíc odpracují. A naopak.
Dobré téma, ráda se inspiruji jak se to dělá jinde.
Může to být třeba tak, ži ti co nemají odpracováno platí vyšší poplatek.

Tá ta
Člen
# Zasláno: 11 Úno 2014 07:07
- Nahlásit

Evey
Jde o to,že např.u nás je povinost deseti hodin ročně.Kdo je neudělá,zaplatí za neodpracovanou hodinu padesát Kč.
Takže ve výsledku je nás na brigádě pár blbců a ostatní jsou vykoupeni.
My ale nepotřebujeme pětset korun.My potřebujeme právě ty ruce.
Jak je to u vás?

worick
Člen
# Zasláno: 11 Úno 2014 07:12
- Nahlásit

Evey
No, přiznávám, že ne moc spravedlivě. Ti co jsou poctiví a chodí pravidelně cvičit, tak většinou i nejvíc odpracují - mě to ale spravedlivé připadne: ti, co cvičák využívají nejvíc, si to taky opravujou, čistí atd. Ti, co jejich práci pak využijí jen občas, by jak píšeš, měli zaplatit vyšší poplatky...
Podle toho, jak bylo hlášeno, tu leje
Jsem ráda, že jsem se včera vykopala na alespoň menší prochajdu a nebudu muset dnes. Worka totiž strašně pajdá zase na přední (prohlížela jsem už třikrát a nenašla nic) a Tom nadával, kam chci s pajdou jako jít. Ale po měkkém šel dobře, jen tvrdé podklady mu dělají problém. Možná něco zapíchnuté? ale prostě nemůžu to najít

worick
Člen
# Zasláno: 11 Úno 2014 07:20
- Nahlásit

Tá ta
Jsi mne předběhnul Jo, máš pravdu, že ruce je potřeba víc než ty peníze. Ale u nás je cvičák vedoucí. V neděli ráno chodili chlapi s trhačema a občas si v klubovně vedoucí pořádala nějaké mecheche. Pak zavedla, že ten jeden den v týdnu budou chodit jen štěnda a cvičák se přesunul na neděli odpoledne, kdy my ještě jezdili na výlety a mohla jsem jen občas. Tak jsem pak už taky na brigádu nepřišla, protože jsme prakticky necvičili, tak jsem nemínila někomu dělat jen uklizečku

Evey
Člen
# Zasláno: 11 Úno 2014 08:35
- Nahlásit

Tá ta
My ale nepotřebujeme pětset korun.My potřebujeme právě ty ruce. u nás se to zatím nezpoplatňuje, i když o tom už delší dobu silně uvažuju.
Ale jak vidím, není to záruka právě těch rukou, které potřebujeme i my.

Strejda
Člen
# Zasláno: 11 Úno 2014 08:58
- Nahlásit

Tá ta
jak to chodí u vás na cvičáku ohledně brigád?
Každý člen má odpracovat 21 hodin/rok. Za neodpracované hodiny se platí Kč 40,--/hod. Podle mne to není dobře, protože hodin je moc a cena malá. Třeba už teď si musím rezervovat brigádu na červen. A sekání placu mají rezervované na roky dopředu ženské. Ale u nás sekají trávu vždycky ženské, to není chlapská práce.

Honzík
Člen
# Zasláno: 11 Úno 2014 12:04
- Nahlásit

Ahoj lidi, poprosím o zkušenosti. Máme v rodině 4letého berňáčka a opakovaně (nyní už cca potřetí za poslední rok) mu odkapává krev z močové trubice. U veta s ním byli prvně, ATB a ok, podruhé dávali brusinky a taky se srovnal, teď znovu krev, ovšem ve větší míře, vet a ATB a vyšetření sono a rtg - výsledky zatím nevím, jen z moči, že je tam zánět. Takže ATB v pořádku. V domě žije ještě fenka bišonka. No a můj dotaz - Trpí berňáci na prostatu?, nebo máte někdo nějaké zkušenosti co a jak. Jen sháním co nejvíc informací. Děkuji

worick
Člen
# Zasláno: 11 Úno 2014 12:42
- Nahlásit

Honzík
zkušenost nemám(naštěstí)...ale když vemu v úvahu, na co všechno berňuchy trpí, není ani prostata vyloučená. Uvidíte, co ukáže sono, každopádně budem držet palce. Jinak...kamarádka u špiců kastrovala psa právě kvůli problémům s prostatou a myslím, že zatím v pořádku...Zkus hodit dotaz na tu prostatu(jak se projevují problémy, atd.) ještě na fórum špicové...určitě ti zkušenosti ráda předá..

<< 1 ... 648 . 649 . 650 . 651 . 652 . 653 . 654 . 655 . 656 . 657 . 658 ... 734 . 735 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání