| Autor |
Zpráva |
worick
Člen |
# Zasláno: 4 Úno 2014 16:59 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
Celý den svítilo slunko. Pravda, dost fučí, ale přes okno se to jevilo přívětivě. Rozhodla jsem se umýt alespoň ta okna, přes která bych ráda viděla ven Opravdu hororově špinavá, neptejte se mne proč...já prostě nevím Snad protože tu pořád děsně fučí a prach z okolních polí to žene na ně, nebo proto, že na Pile topí kdejakým bordelem a to, co se valí občas na nás je hrůza? Nebo obojí?... Dokonce mne napadlo, že půjdu jen v mikině, vždyť prací se zahřeju...Tak to mne přešlo sotva jsem otevřela dveře, pak jsem byla fakt ráda, že jsem si napustila hodně teplou vodu, poslední okna už jsem myla jen silou vůle - byla mi zima, taky mám hlad - čekám s obědem, až přijede Tom z jednání sic jsem se cpala křížalama(u nás se říká ,,krajánky") ale mne to moc neuspokojilo
|
Tá ta
Člen |
# Zasláno: 4 Úno 2014 18:15
- Nahlásit
worick
Ty tady rozpoutáš šunkový peklo tak,že máme poslintaný monitory a pak se podřekneš ,že se cpeš křížalama.Styď se.
|
Tá ta
Člen |
# Zasláno: 4 Úno 2014 18:18
- Nahlásit
Evey
bavorské pivo. -neznam.
Znám pouze Bavoráka.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 4 Úno 2014 20:51
- Nahlásit
Tá ta
Ty tady rozpoutáš šunkový peklo tak,že máme poslintaný monitory a pak se podřekneš ,že se cpeš křížalama.Styď se -
nedělej si iluze, k obědovečeři bylo lečo šunka se teďka teprve dovařila Tom frflal, že když jsem po něm chtěla koupit chleba tak se těšil, že bude něco dobrého....a tu lečo. Po příspěvku ve zprávách o výskytu rakoviny, byl rád i za lečo
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 4 Úno 2014 21:01
- Nahlásit
Tá ta
bavorské pivo. -neznam
Mám tady pár lahví Paulaner Hefe-Weissbier. Pošli mi mailem lidskou adresu a jednu láhev Ti pošlu. Aby Ti ta neznalost nekazila všeobecné vzdělání.
|
Tá ta
Člen |
# Zasláno: 5 Úno 2014 06:31
- Nahlásit
Strejda
Ti pošlu.
Děkuji.Jseš hodnej.Člověčí adresu bych ti poslal.
Ale tak jsem to vůbec nemyslel.
Nebo to se nedá běžně koupit??
Jestli né,tak je to určitě nějaký ,,utrejch" a to se jako nebezpečné a výbušné látky stejně posílat poštou nesmí.
Takže mám smůlu.
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 5 Úno 2014 06:50
- Nahlásit
Tá ta
Ale tak jsem to vůbec nemyslel.
Myslím, že jsem parafrázi reklamy Poděbradky poznal.
Nebo to se nedá běžně koupit??
Úplně běžně asi ne.
je to určitě nějaký ,,utrejch"
Je to pšeničné pivo. Pravda, v době radlerů a podobných specialit, to není moc trendy. Ale nevybuchuje to.
|
Tá ta
Člen |
# Zasláno: 5 Úno 2014 09:34
- Nahlásit
Strejda
Pšeničný pivo jsem si koupil v Krušovicích.
Byla to tehdy novinka.
Jsem ale konzerva.Tak mi dalo dost přemlouvání to dopít.
Nějak jsem tomu nepřišel na chuť.
Ale jestli se potkáme v Rožnově tak tě zvu.
Díky za nabídku.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 5 Úno 2014 10:49
- Nahlásit
U nás zase kalamita. Za prvé hnusná vychřice. Nad vchodem se nám na římse uvolnilo oplechování a nevíme, co to udělá, jestli se to neurve a nesletí toho kus. Musím hned volat klempíře. Bohužel, dávno už to v záruce není, tak můžu jen doufat, že se uráčí přijet to opravit, než se to pos... úplně
Večer jsme měli kluky doma hodinu před půlnocí, pak je vzal Tom zrovna ven na večeři. A našel tam Dášu. Vzteklý byl děsně, protože to znamená, že by s ní mohli kluci v noci odejít. Já místo hlídání chrápala jak zabitá, ale v 6h jsem koukala a byl klid. Než jsem ovšem vylezla ven, už jsem viděla Dášu zase běhat po zahradě. Neskáčou po ní, jen přečichávají její přechcánky. Dáša šmejdila u baráku, ti dva nikde. Pak jsem je uviděla, jak lozí kolem plotu vzadu. Pak jsem tam objevila béžového pejsu, Dášiny velikosti. Dotáhla ho sebou. A najednou koukám a Beruna cestuje s pejsou ...za plotem! Říkala jsem si, že alespoň Worku že vidím doma, otevřu okno, zařvu v tom vichru jak tur na Berunu, vidím jak letí vyvalený, a šup, ani se moc nemusel snažit - protáhne se vedle Worky pod plotem domů a valí po cestě dolů zahradou fofrem do boudy. A koukám na Worička, co ten na to, jestli se jde taky schovat a ten šup....protáhne se pod plotem domů takže byl venku taky Beruna drkotá zuby v boudě, Worka s Dášenou sedí před ní s ním Já pak hodinu štupovala dvě!!! díry v plotě, kterýma by prošel býk Jo a zapoměla jsem dodat, že když s tama utekli, béžový pejsek prošel dírou do zahrady a šmejdil, ale blíž k baráku si netroufnul, tak zase odšupačil
Na obhlídce potokem, jsem Dášenu nalákala k nim domů pod bránou na kokinka a nanosila jsem tam cihly, aby zase nezdrhla Ovšem bude to mít trvání jen do doby než zaduje a brána se prohoupne na druhou stranu
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 5 Úno 2014 10:59
- Nahlásit
worick
co woricek? at to tu nemusim prohledavat
|
worick
Člen |
# Zasláno: 5 Úno 2014 12:33
- Nahlásit
cernej caj
Musím se přiznat, že jsem mu na to zase týden nekoukala, ale při poslední prohlídce toho byl kus odhojený, nezhojil se asi jen centimetr. Nevypadá, že by mu to jakkoliv vadilo, lítá jak blázen
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 6 Úno 2014 06:34
- Nahlásit
Bohužel dochází na na še slova, že ze své dokonalosti Erwinek vyroste. A je to tady. Předvádí, že se umí zabejčit, utéct bez reakce na pískání či volání a hlavně, nebude žrát všechno, co dostane do misky. Takže se dostáváme do starých kolejí ....
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 6 Úno 2014 07:29
- Nahlásit
Drakopes
Bohužel dochází na na še slova, že ze své dokonalosti Erwinek vyroste
Není o puberta?
|
worick
Člen |
# Zasláno: 6 Úno 2014 07:44 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
Strejda
Drakopes
Není to puberta? - nó, taky mne to napadlo. Jsem ráda, že tu máme dávno za sebou, moc jsem to nezvládala a někdy bych je přerazila
Teď sedím u compu, Tom mi večer hlásil, že je sice klid, ale kluky mám v noci hlídat. V noci dobrý, ráno chrněli u pracovny a teďko jak sedím, se Worka zvedne a šourá nahoru a zpátky si vede Dášu Takže další díra v plotě To spíš vypadá, že jak ráno někam jdou(do práce, do Pekárny..) Dášenu vypustí a ta valí rovnou k nám Ale kluci za ní vůbec neběhají, tak nevím, co se k nám dobývá, když to ještě ,,nevypuklo"
add šunka
zatím to nevypadalo slavně Šunku jsme vytáhnuli z formy, já cestou z prochajdy koupila v Pekárně čerstvý chleba a...šunka byla syrová Neměli jsme totiž teploměr a v receptu bylo: hodinu na 80st Tak jsem uvažovala....proč se vlastně normálně nevaří?(jako až bublá voda) Každopádně jsme ji vrazili zpátky do formy, hrnce a uvařili...teda snad Tak uvidíme dnes
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 6 Úno 2014 08:27
- Nahlásit
worick
a...šunka byla syrová To je fakt napínavé. Poté pořid fotodokumentaci výsledku.
Takže další díra v plotě To už je snad na nový plot, ne?
|
Tá ta
Člen |
# Zasláno: 6 Úno 2014 08:53 - Změnil/a: Tá ta
- Nahlásit
Drakopes
žrát všechno,
To znám a štve mě to taky.Rád Barunce dopřeji.Ale když se zrovna nezadařilo a nemám uvaříno,tak mi na granule kašle a čeká až se polepším.Takže se jí snažím nezklamat a makám.
A je to tady.
Utahat?
Ale kdo má v dnešní době a přes týden tolik času.A worick je tak daleko.Měla by hned vedlejšák.(ale stejně blbě platíme)
Evey
Zjišťovala si prosím tě tu obsazenost?
Já vím,je to nevděčný počin a výsledek nejistý.
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 6 Úno 2014 09:09
- Nahlásit
Tá ta
Zjišťovala si prosím tě tu obsazenost?
Zjišťovala, i když přiznávám se, že až včera. Psala jsem tam mail s dotazem, ale zatím nemám odpověď, tak snad dnes.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 6 Úno 2014 09:29
- Nahlásit
worick
tak to je supr, ze se to dobre hoji
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 6 Úno 2014 10:05 - Změnil/a: Evey
- Nahlásit
Vývoj štěněte před narozením
URL
Já na to ještě nekoukala, musím si to někde stáhnout na doma.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 6 Úno 2014 10:20
- Nahlásit
Tá ta
Ale kdo má v dnešní době a přes týden tolik času.A worick je tak daleko.Měla by hned vedlejšák.(ale stejně blbě platíme) - hmm, to jo, jinak by to bylo supr A placení? Já běžně venčím pejsky zadara, viz Dášena a ta je u nás ještě běžně i na byt a stravu
Ráno po absolutním nezájmu kluků a prošmejdění zahrady nabrala Dáša směr brána, tak jsem ji jí hned dálkově otevřela a odkráčela domů. Pak na potoce, když nás zmerčila, přeběhla přes vodu zase za náma, kluci stále nezájem, tak si akorát ode mne vzala pár kokin a šlapala na silnici, že půjde domů předkem. Vzadu má úprava jejich brány rozhozená, brána prohnutá zpátky(nevím jestli to vítr, nebo oni) takže Dáša může zase cestovat jak se jí zlíbí Doufám, že jí zase konečně dojde, že drápat se k nám, nemá smysl
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 6 Úno 2014 15:51 - Změnil/a: Evey
- Nahlásit
Tá ta a ostatní
Mám odpověď z kempu. Nějaké chatky jsou ještě volné, ale je třeba je rychle bloknout.
|
Tá ta
Člen |
# Zasláno: 7 Úno 2014 06:21
- Nahlásit
Evey
Můžeš mi připomenout datum?
Děkuji.
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 7 Úno 2014 06:53
- Nahlásit
Tá ta
Ze stránek KŠSP -
Klubové Slavnosti švýcarských salašnických psů
U příležitosti 35. výročí narození prvního vrhu bernského salašnického psa u nás, výbor klubu připravuje na příští rok klubové Slavnosti švýcarských salašnických psů. Slavnosti proběhnou od čtvrtka 8. května 2014 do neděle 11. května 2014. Ve čtvrtek a v pátek dopoledne budou probíhat aktivity se psy, ukázky práce se psy, přednášky atd., v pátek odpoledne svod mladých. Na konkrétním programu stále ještě pracujeme a bude upřesněn. V sobotu a neděli proběhnou dvě výstavy (speciální a klubová). Již máme přislíbenou účast 7 prestižních zahraničních rozhodčích (Portugalsko, Francie, Rakousko, Finsko, Rusko, Belgie, Itálie). Tato akce se bude konat tradičně v campu Rožnov. Při nepřízni počasí je zajištěna sportovní hala, která se nachází v blízkosti campu.
Škoda, že ten program už víc nepřiblížili.
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 7 Úno 2014 06:57
- Nahlásit
Máme tu strašně nevychované laně, hned bych je poslala na dopravní hřiště.
Lezou do cesty slušným řidičům. Já se naštěstí už řídím pravidlem, že po první (lani, srnce atd...) chodí i druhá. No a byla tam. To už jsem stála na místě, laň chvíli na kraji cesty přemýšlela, koukala kterým směrem jedu a pak mě obešla za autem. To by se asi divila, kdybych couvla.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 7 Úno 2014 08:11
- Nahlásit
Evey
Máme tu strašně nevychované laně, hned bych je poslala na dopravní hřiště.
Lezou do cesty slušným řidičům. Já se naštěstí už řídím pravidlem, že po první (lani, srnce atd...) chodí i druhá. - nevím, jestli je pravda, že chlapi nemají periferní vidění (někde jsem to četla) nebo je Tom jen prostě šeroslepý, ale takhle jedeme k večeru přes velký lán hodně ze svahu, silnice ho protíná v polovině a ze svahu se právě řítí stádo srnek k cestě, řvu už 50m předem:,,brzdiiii srnky!" Nic ,,Dopr...pozor srnky, stůj!" Tak zastaví, před autem nám přeskáče stádo a já:,,si ty normální, to jako nevidíš, že ti letí z boku na cestu??" Tom:,,nééé a jak to mám vidět?!?" To kdyby jste chlapi náhodou nevěděli, k čemu je manželka v autě...
Včera jeden den hezky Větřík jen slabounký, sluníčko, poměrně teplo. Využila jsem, že Tom jel tady přes kopce na jednání, tak nás vyhodil u té vzdálenější sjezdovky a my přešli s klukama přes hory domů. Není to daleko, jen cca 6km. Po předchozí zkušenosti, kdy mi byla kosa, jsem se pro jistotu oblékla, a bylo mi tak vedro, že jsem šla s rozepnutou bundou a triko jsem si vysvlékla cestou V hoře je sníh..trochu. Ani jsem se vlastně nezeptala: máte někdo sníh? Hlavně Evey teda myslím. My nic..
Dneska mne probudí zase uragán
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 7 Úno 2014 08:14
- Nahlásit
worick
Ani jsem se vlastně nezeptala: máte někdo sníh? Hlavně Evey teda myslím My tedy něco ano, ale vzhledem k zeměpisné poloze je to tady spíše NIC. Hoteliéři a provozovatelé sjezdovek pláčou.
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 7 Úno 2014 09:22
- Nahlásit
worick
To kdyby jste chlapi náhodou nevěděli, k čemu je manželka v autě...
Aha, tak takhle to je. Vidíš, to mne nenapadlo.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 7 Úno 2014 11:42 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
Strejda
Aha, tak takhle to je. Vidíš, to mne nenapadlo. -
Půl noci jsem nespala Tom večer hlásil, že kluci mají manévry, nejedli jen lítali sem a tam, tak prý, když jsem si nevyřídila, ať ohlídají Dášu, tak ať si hlídám kluky, aby s ní pak nevycestovali. Já se sice od nervů několikrát za noc proberu, ale že by natolik, abych dokázala vstát z postele, to určitě ne Jsem spíš jak v tranzu, nedovedu vnímat tak úplně, něco si ani nepamatuju. To se mi stává, i když mne Tom o půlnoci vzbudí od telky, tak udělám některé věci automaticky(třeba uklidím Gucci do pracovny) ale pak si ráno vůbec nemůžu vzpomenout, jestli jsem tam zavírala i Leona, nebo jak jsem se dostala vůbec do postele...
Mamka mi teď říkala, že na potoce včera s Mandy potkaly partičku 4 psů, Mandy je zahnala, takže předpokládám, že to byli Dáši nápadníci, protože pod bránou měla ráno nacpaný překlad a nějaké kamení a desky...takže to páníkům asi docvaknulo. Ne tak našim klukům, ti ji vyhlížejí doteď
Zapoměla jsem šunku: tak po uvaření, jak jsme předpokládali není moc růžová, spíš bledá jak dietní salám(býval, už jsem ho neviděla léta, bo to nekupujem, tak ani nevím, jak teďka vypadá ) ,,trošku" jsme to přehnali s česnekem Neměl tam ani být, ale jelikož česnek a cibuli máme rádi a dáváme skoro všude, tak jsme tam stroužek šoupnuli, takový větší a je tam teda cítit dost. Není to snad až tak na škodu, ale mne to ruší, je to cítit spíš jako jitrnice přebíjí to tu chuť dobrého masa [IMG=http://imagizer.imageshack.us/v2/xq90/850/kgu x.jpg][/IMG]
Jéééžíš ImageShack změnil stránky, jsem ztracená Alenko pomoc, co tám mám naklepat, aby se mi tady zase zobrazovali fotky v malém formátu, jako bývalo. S mojí znalostí angličtiny se já nedopátrám a Tom dnes není doma
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 7 Úno 2014 13:23
- Nahlásit
worick
tak po uvaření, jak jsme předpokládali není moc růžová, vypadá to dobře.
V jaké formě jste to dělali? Koukám Tescoma má šunkovar i s teploměrem. URL
|
worick
Člen |
# Zasláno: 7 Úno 2014 13:39 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
Evey
Koukám Tescoma má šunkovar i s teploměrem - a je celkem levný jenom by mne asi odrazoval ten plast...byť je na to určený.... No od tchánů, takový hliníkový, ten mají léta páně...hodně podobný tomuhle http://www.4home.cz/sunkovar-hlinikovy/stribrna/
|