| Autor |
Zpráva |
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 14 Dub 2014 14:43
- Nahlásit
Vlčáčková
ty mas teda cetu jak popelka
worick
jestli chces nakouknout na fotky z longu
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 15 Dub 2014 07:47
- Nahlásit
worick
Jen pro úplnost. Čadca-1,4st. C. "Smoklí"
|
worick
Člen |
# Zasláno: 15 Dub 2014 08:12
- Nahlásit
Strejda
Šmárjá...kam tě tam čerti nesli...kdesi do hor Ani přesně nevím, kde to je....není tam blízko Dolný Kubín? Tam se od nás (za nás )v osmičce jezdilo na hory Tam se tomu počasí nedivím
y včera s mamkou vyběhly naproti na májůvky. Zase jen pár chuďátek, zapomenutých od předchozích sběračů Navíc se už na potoce k nám přidala Dášena, takže jsme šli kluci, Mandynka, Dáša...celý konvoj Jak tam nic moc nebylo, pokračovali jsme po horizontu prohlížet dál louky,jestli nenajdem nějaká nová ,,kola". Nenašly jsme nic zato jsme došli až ke mlýnu (pro Kessie ) Jelikož zase zpátky je to celkem daleko a hnal se mrak jako kráva, volala jsem Toma, jestli ještě neodjel na schůzku, ať pro nás přijede. Sotva jsme stihnuli psy naložit, spustil liják. Ofrky dělala Dáša, nechtěla do auta. Tom brblal (ale nemyslel to vážně) ať tam tu potvoru necháme, jak jsem ji naháněla kolem auta, zdrhla asistovat Mandy a málem se servaly jsem si říkala, že to bude ještě zajímavé, jak se do sebe pustí v tom kufru....+kluci Když jsem ji tam konečně odnesla, naštěstí OK. Doma pak vystupovala u mamky, tak snad se zorientovala a utíkala domů...Odpoledne lilo pak ještě dvakrát, jednou i s kroupama a teplota sletěla na -1st. Dneska sice sluníčko, ale severák, kosa ze včera pokračuje
|
worick
Člen |
# Zasláno: 15 Dub 2014 08:16
- Nahlásit
cernej caj
Koukali jsme s Tomem, že pár výletů jsme měli kousek vedle, zrovinka vedle toho Ruprechtova Přes tu těžbu to je úžas, že jo... taky máme občas na trase takové ,,překvápko"
Jsem říkala Tomovi: ,,pojď se kouknout na blázna Kristýnu!" a on:,,ta ať si jde kam chce, ale co chudák pes...?" Vždycky šlape jen Ferinka?
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 15 Dub 2014 09:11
- Nahlásit
Sněží a to dost. Minulý týden jsme přezuli auto na letní gumy.
Strejda
Jen pro úplnost. Čadca-1,4st. C Startuješ cestu kolem světa?
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 15 Dub 2014 09:36
- Nahlásit
worick
jak chudák pes?
většinou beru hlavně ferinku, ale někdy de i tim, to záleží třeba na hárání a tak. Ale jinak primárně, pokud s jedním tak s ní.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 15 Dub 2014 10:25
- Nahlásit
Kruci, tam je zima ten severák je ,,výživný"...psa by nevyhnal Taky to vypadá, že i sprchne. Proboha sníh si nech Evey u vás U mně to dnes vyhraje žehlení, alespoň se zahřeju Jak ho nesnáším a odkládám vyloženě o týdny, tak ho dnes vemu na milost
Včera k večeru tu byl sestřenky manžel s jejich malým Ondrou (5letým) něco se poradit za Tomem. Pokecali jsme v zahradě a já je pak šla vyprovodit ven k autu. Worka vyběhnul na tu naši muldu a ztratil se mi za tou stavební buňkou. Myslela jsem, že se vynoří někde za ní. Pořád nikde. Jak jsem s nima kecala, po očku jsem monitorovala, jestli nepojedne z jedné či druhé strany auto a hlavně:kde je pes? Najednou u té starší novostavby, kde už se bydlí (vedle Ariny) letí od potoka přes pole zajíc. Jen jsem pronesla:,,ty vole zajíc ještě, že ho nevidí Worka" Hodím okem na muldu, jestli náhodou nejde, zpátky do místa, kde běžel zajíc...a v jeho stopě se od potoka žene k silnici Worka Dlužno dodat, že zajda měl velký náskok, tak mu vletěl někam za ten sousedův barák a Worka se zastavil!!!(to jsem žasnula ) u silnice a koukal tím směrem a asi mu v hlavě šrotovalo, jestli jim jít propátrat dvorek (neoplocený) když minule, jak jim tam v ohradě honil ty králíky, měl velký průser To už jsem na něj zařvala, aby ho to náhodou nenapadlo a naštěstí se přiklonil na mou stranu a šlapal těch 200m po cestě k nám (to už jsem na něj hulákala, že může, že nic nejede )
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 15 Dub 2014 16:28
- Nahlásit
Evey
Startuješ cestu kolem světa?
worick
Šmárjá...kam tě tam čerti nesli...kdesi do hor
Inu, mám takovou polétavou práci.
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 15 Dub 2014 16:32
- Nahlásit
worick
Ani přesně nevím, kde to je....není tam blízko Dolný Kubín?
Čadca je hned za hranicemi a Dolný Kubín asi 70 km od hranic.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 15 Dub 2014 16:39
- Nahlásit
Strejda
Čadca je hned za hranicemi
- aha
lilo, lilo půl dne Takže: převlékání postelí, vysávání, vaření oběda a pampeliškového medu Teď vysvitlo sluníčko, asi vyběhnu konečně ven (akorát nevím, co tam v tom mokru budu dělat
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 15 Dub 2014 16:49
- Nahlásit
worick
pampeliškového medu Na ten se letos taky chystám. Loni jsem dělala sirup z bezu a máty. Mělo to úspěch, tak rozšířím sortiment o pampelišku a jitrocel.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 15 Dub 2014 18:11
- Nahlásit
Byla jsem venku asi půl hodiny a začala bouřka Dvakrát kroupy
Evey
ha, ha, bezinkový já taky. Ještě dřínkový a rakytníkový. Letos mám kopřivový a pampeliškový med. Zase budu ten bezinkový a rakytník, ten je jasný. Teď jsi mne navnadila na ten jitrocelový (onehdá jsem ho zkopala ) protože na něm ujíždím, nemusela bych ho kupovat v lékárně Máta mi nějak nejde, nedaří se jí ale stejně já tu pepermitovou chuť nemám ráda Chystáš se dělat mojito ve velkém?!
|
worick
Člen |
# Zasláno: 15 Dub 2014 18:25
- Nahlásit
Evey
P.S. dělala jsi takhle? http://www.jobe.cz/byliny/receptar/jitrocelovysiru p/jitrocelovysirupindex.htm
|
worick
Člen |
# Zasláno: 16 Dub 2014 07:42 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
Tak nevím, jestli jsem psala i sem, že Tomovi propukla alergie(jak mi týden tvrdí) Jeden den byl u nás jeho vzdálený bratránek a za dva dny mi Tom říká, jestli je možné, aby měli oba stejnou alergii(když jsou nějací ti příbuzní..) protože začal smrkat, kýchat, pokašlávat. Tuším v sobotu ráno mne pěkně začalo bolet v krku (to mám za to chvástání, že vůbec nemarodím ) v neděli taky, včera už ne, zato se mi spustila rýma jako prase+kýchám+pokašlávám Tak alergii jsme asi těžko ,,chytnuli" spíš i než nachlazení (což by u mne nebylo divu, je mi zima každou chvíli) to vypadá na nějakou virózu. Snad to brzo přejde, na neděli se má k mamce sjet příbuzenstvo
Dneska na radaru mraky nejsou, venku ovšem pohledově hnusně, nízká oblačnost a kosa (jakový stav, takové počasí ) Nejradši bych zalezla do postele, ale zrovna dnes musím na úřad
Děcka, včera jsem taky utrpěla šok a mám děsný strach na rameni té kulhavé (přední) nohy jsem Berrymu našla bulku Já jsem ji našla teda už dřív, ale jsem tomu nevěnovala pozornost, protože to vypadalo jako od klíštěte. Má to až na lopatce. Ale včera jak jsem ho prohmatávala od klíšťáků, tak jsem na to zase narazila a jak jsem to prohmatávala, co to teda je, Berry cukal celým bokem. Je to poměrně tuhá bulka, většího hrášku, vypadá, že je jen v kůži...je tam na volno, jen to cukání mne mate...tudíž ji cítí Pořád jsem nad tím přemýšlela, že to snad může být i od toho klíšťáka, ale pak mi vyvstalo na mysl, jestli to proboha nemá souvislost s tou nohou?! Říkala jsem Tomovi, že už je to jisté a frčíme na veterinu, ale zase se mi to rozleželo v hlavě, že za a) když to nic nebude, nechám ho zbytečně řezat, za b) když to bude a říznou...je to rychlý konec c) nechat mu pro jistotu udělat rentgen celého psa, jestli někde ,,něco" nemá...a to opravdu nechci slyšet
Čekat, jestli se to někam samo nevyvine, což praktikuju u sebe ...a pak možná uslyším:,,jó, kdyby jste přišla alespoň o nějaký měsíc dřív..."
|
Kessie
Člen |
# Zasláno: 16 Dub 2014 18:21
- Nahlásit
worick - Radi, snad to souvislost nemá... ale pro jistotu bych jela... už jen pro to, že bych si pak celou dobu vyčítala, že jsem nejela dřív, kdyby něco... je fakt, že každý jsme jiný a každý situace řešíme jinak... záleží na vás... nedá se to nějak napíchnout? třeba je to fakt jen nějaký hnis po klišťákovi... jinak já sama jsem na tom přesně jak říkáš Ty... k doktorovi nejdu... svou novou doktorku, u které jsem čtyři roky, jsem ještě neviděla... (přijímala mě sestra)... tak na vás moc myslím...
|
MartinaBarney
Člen |
# Zasláno: 17 Dub 2014 07:43
- Nahlásit
worick
Pročítám zpětně, co jsem zase zameškala. A narazila jsem na fotku Vaší zahrady. Opět musím dodat, že máte krásný dům i zahradu a o tom posezení ani nemluvě.
Včerejší zahrada skoro odzadu také ještě není žádná nádhera
A já si říkám, co je na zahradě práce. Ve srovnání v Vaší zahradou máme pidizahradu. Máte můj obdiv, že tu zahradu zvládáte udržovat.
Ad. klíšťata: Barneyho jsem prohlížela jen tak zběžně a zatím žádné klíště. Dneska ho prohlédnu pořádně radši. Ale na něj nikdy moc nelezou díky tomu Scaliboru.
cernej caj
Dodatečně gratuluji k svatbě. A na fotkách Vám to moc sluší.
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 17 Dub 2014 07:44
- Nahlásit
worick Radko, budete se jen užírat, úzkostlivě ho pozorovat. Raději zatnout zuby a říznout - tedy seber Barrýška a jeďte. Aspoň budete vědět, na čem jste, a případné problémy pak řešit. Takhle se fakt budete všichni jen trápit a deptat s úvahami "co kdyby"
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 17 Dub 2014 08:07
- Nahlásit
worick
Souhlasím plně s Drakopes. Běžte k vetovi.
Chystáš se dělat mojito ve velkém?! To ani ne. Já tím sladím čaj.
dělala jsi takhle? http://www.jobe.cz/byliny/receptar/jitrocelovysiru p/jitrocelovysirupindex.htm Díky za odkaz, ten jitrocelový ani pampeliškový jsem zatím nedělala. Pampelišky u nás začínají teprve pomalu kvést, to víš jsme tu krapet opoždění.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 17 Dub 2014 08:07
- Nahlásit
MartinaBarney
no že se taky ukážeš...
Máte můj obdiv, že tu zahradu zvládáte udržovat - jak jsem psala...nezvládáme
Kessie
nedá se to nějak napíchnout? - si piš, že kdyby to vypadalo, že to jde, tak to rozpitvám dávno. Právě, že mi to nepřipadne jak od klíšťáka, protože je to hlouběj, teda nahoře je to takové ,,tupé" nemá to tam třeba strup...jak po klíšťákách bývá.
Drakopes
Radko, budete se jen užírat, úzkostlivě ho pozorovat. - to máš svatou pravdu...jenže ty jsi právě hrdinka, co se hned sebere a valí na veterinu
Děcka, mně včera teda skolila ta choroba totálně. Byla jsem ve Veselí, úřad, nákup a už jsem málem lezla po čtyřech, byla jsem totálně hotová. Doma hned postel a čaj, na noc acylpyrin. A jde to strašně rychle: jeden den rýma, druhý příšerná+kašel, večer už teplota a dnes kromě toho, že to mám na průduškách, už je líp.
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 17 Dub 2014 17:53
- Nahlásit
Děvčata,
je tady jaro, končí doba ozdravných a čistících kůr a začíná sezona zeleninových salátů. Hlavně to nepřehánějte. Sousedce se to vysloveně vymklo z ruky.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 18 Dub 2014 00:53 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
Strejda
Sousedce se to vysloveně vymklo z ruky. - Evey
Evey
Souhlasím plně s Drakopes. Běžte k vetovi. - dneska od rána Berry chodí hrozně Ještě jsem ho dorazila, když jsem mu venku na trávníku chtěla vytáhnout klíště tak, že jsem ho potřebovala přetočit na zádech na druhý bok (Berryho ) samozřejmě jsem si neuvědomila a potáhla ho za nohu. Zařval chudák jak tur Takže jsme víceméně rozhodnutí a psychicky srovnaní a tím, že dopoledne jedem na tu veterinu. Tuším nebudu půl noci spát, jak jsem nervnutá
Že se tu dlooouho neukáže Noemi a LuckaM...to už jsem si zvyknula, i když bych o nich ráda zase slyšela, ale úplně jsem se leknula, když jsem si uvědomila, jak dlouho tu nebyl Tá ta!!!? Nevíte o těchto pohřešovaných něco?
|
Kessie
Člen |
# Zasláno: 18 Dub 2014 05:35
- Nahlásit
worick - Radiii, myslím na vás všechny a očekávám nějakou zprávu! Třebas i jen pár slov přes sms... sem se dostanu zase až večer... budeme všichni na Berrynka moc myslet!!! A zkusím zjistit, co se děje s Tá to výma...
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 18 Dub 2014 06:47
- Nahlásit
Strejda
Sousedce se to vysloveně vymklo z ruky. Asi má bedýnkovou dietu.
worick
Takže jsme víceméně rozhodnutí a psychicky srovnaní a tím, že dopoledne jedem na tu veterinu. Držím palce a čekám na pozitivní zpravodajství z veteriny.
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 18 Dub 2014 07:39
- Nahlásit
worick
nekoukej teď na něj, že ti připadá, že je to lepší! Určitě ho něco bolí. Neodkládejte to přes víkend a jeďte. Takhle trápíte sebe i jeho
|
MartinaBarney
Člen |
# Zasláno: 18 Dub 2014 08:29
- Nahlásit
Já ten s příspěvek s Berrym jaksi přeskočila. Já bych taky radši jela na veterinu. Však víte, jak Barney z ničeho nic začal pajdat na zadní nohu a nemohl se skoro sám zvednout. Noc bezesná a z práce jsem odjížděla v 9:00 ráno. Pak se z toho vyklubal natažený sval. Ale ty nervy, když člověk netuší, co a jak.....Budu držet palce a čekat na zprávy.
Barneymu se na pro změnu na očním spodním víčku dělá takový pupínek/bradavička nebo co to je. Tak se sem tam dívám, jestli se to zvětšuje nebo ne. Asi to nic není, ale z estetického hlediska se to mě samotné nelíbí.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 18 Dub 2014 08:58
- Nahlásit
MartinaBarney
jéé, děkuju
worick
hele a nemuze tam mit zapichnutou osinu?
|
Janiii
Člen |
# Zasláno: 18 Dub 2014 10:21
- Nahlásit
Worick
S popisem tvé choroby si připadám, že popisuješ můj aktuální zdravotní stav. A to mě čeká pracovní víkend ...
A držím pěsti na veterinu s Berrym!!
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 18 Dub 2014 10:27
- Nahlásit
Janiii
worick
S popisem tvé choroby si připadám, že popisuješ můj aktuální zdravotní stav
Sim vás, ženský, na rýmičku a kašílek umírají chlapi. To vás nemůže ohrozit.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 18 Dub 2014 14:45 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
Sme doma...bylo to náročné, nějak moc lidí, čekali jsme dlouho Vzala jsem pro jistotu ráno moč. Hladala jsem na NETu radu jak na to a šla jsem do pytlíku na gumičku - náthnout mu ho a jak se vyčůral u prvního keře, tak jsem mu to sundala a bylo. Ani nezachytil, že to tam má Na veterině jsem to hned dala na rozbor a čekali jsme, až nás zavolají. Teda já uvnitř, Tom s klukama venku. Stejně šla doktorka ven kouknout jak pajdá. Jako napotvoru skoro nepajdal Musím vám ho natočit, aby jste mi věřili, že pajdá moc, ale vlastně dostal injekci od bolesti, tak možná už ani nebude První co bylo v ordinačce, jestli má nějaké potíže s močením, že je tam nález. Bylo mi na omdlení Tipovala prostatu, že jestli nemá v moči i občas krev...kurňa co vím, když čůrá do křu?! Snad ne, no...Zkontrolovala pohmatem a prý to vypadá dobré, nic nenašla. Po výslechu jestli moc nepije, nečůrá...to taky netuším, vodu mají k dispozici pořád, když je horko pije víc, ale skoro stejně(teda frekvence, ne množsrví...to nevim) pije Worka. Pak mně napadlo, jestli ne ta zpropadená předkožka, protože to tam má pořád takové ulepené. Zkontrolovala a že to opravdu vypadá...dostali jsme výplach. Ale pro jistotu vzala i krev a že si mám odpoledne zavolat na výsledek. Strachy jsem se už předem klepala jak ratlík. Pak přišla na řadu noha. Kroutila tahala a Berry ani ň Vůbec nereagoval...potvora Tipla to tedy na artrózu a že s rentgenem zatím počkáme, jestli něco nevyjde v té krvi, když tak na kontrole příští týden. Že mu dá zatím prášky od bolesti a jestli zaberou, bude to nejspíš ta artroza. Pak by jsme řešili, jak na ni dál. Má ,,klid na lůžku". Pak ještě Worička, ale jen na něj mrknula a že s očkováním je čas, Berry se bude nejdřív příště na kontrole, tak jsme ani Worku ještě neočkovali, že až najednou. Než jsme vyšli a vystáli frontu na placení, přiběhla doktorka s výsledky krve a že je tam všechno dobré, všechno v normě, nic zvýšené Příště zase přijedem s tou močí, doufám, že to fakt bude jen ta předkožka...Ještě úplně klidná nejsem, červíček pořád trošičku hlodá, až tam příště nic nenajde, teprve se uklidním. Teď mi ani to, že nemůže výletit nevadí... Jen musíme vyřešit, jak prochajdy...jen s Workou
cernej caj
hele a nemuze tam mit zapichnutou osinu? - jsem si taky myslela, ale za tři týdny, co pajdá, už by vyhnila ven
Já na fotky koukala zrovinka u holek, ale jsem neměla čas reagovat Díkas Svatba přesně, jak jsem si ji představovala a doufám, že i u vás spokojenost, že to bylo, jak jste chtěli A je fajn, že hosté taky dodrželi ,,dress code"
MartinaBarney
Pak se z toho vyklubal natažený sval - já jí říkala, že vždycky lítají jak dva šílenci u toho plotu, skáčou přes výmoly i přes sebe navzájem, jestli si nemohl prostě něco udělat...ale že tam není žádný otok...a to by prý asi byl...
Bradavička na víčku...čéče, si uvědomuju, že Berrymu tam před pár lety taky rostla...a je pryč, ani nevím, kdy zmiznula...sama..
Janiii
S popisem tvé choroby si připadám, že popisuješ můj aktuální zdravotní stav - Dneska už skoro po rýmě, vykašlávám z průdušek(fuj) ale vypadá to, že je po takže neboj, je to rychlé. Jenže víkend Ti asi ještě dobře nebude celé-5dní.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 18 Dub 2014 14:56
- Nahlásit
worick
no pro jistotu bych to zkontrolovala, osiny sou pekny svine... a nevim ale, jak ji zjistit.
diky Navic Vlcackova ma fakt supr fotky, vsichni je chvali
a peknej vikend.
|