Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / bernský salašnický pes
<< 1 ... 675 . 676 . 677 . 678 . 679 . 680 . 681 . 682 . 683 . 684 . 685 ... 734 . 735 . >>
Autor Zpráva
worick
Člen
# Zasláno: 30 Dub 2014 08:12
- Nahlásit

Fifi
a lehal jak jen mohl - možná jsem to blbě napsala, není to, že by si lehnul, že už dál nejde, to bych ho probůh nikam netahala, ale že jak jsem začala hledat houby, hned sebou praštil na zem, zatím co Worka pořád pochoduje sem a tam. U Berrynka ale nepoznáš úplně, jestli jde pomalu a leží, že je to velký kopec a je mu horko...nebo jestli ho tak bolí noha
Kulhal před nějakou dobou. Pak přestal - mysleli jsme, že tehdy třeba jen špatně šlápnul(někdy se stalo už dřív, že pár dní zakulhal jeden nebo druhý) Asi 14dní klid a začal znovu, když to nepřestávalo, tak už jsme na tu veterinu jeli. Taky jsem to nechtěla řešit prášky, ale to bylo jen sotva na týden. Na hradišťské klinice ortoped je, určitě by na snímcích viděl, co a jak. Taky pořád nad tím dumám dokola, jestli ty rentgeny tedy radši nejet udělat...
kor v pripade, ze pes nema klid - ten týden klid měl, obešli jsme jen ráno, zbytek sportoval Woriček, Berry se vozil autem. Na první jsme byli až v tu sobotu, tj. za týden a nebylo to daleko na km, jen velký kopec Jenže to nikam nechodíš, pak vypálí s Workou k plotu kvůli autu...a je po

Drakopes
Člen
# Zasláno: 30 Dub 2014 17:41
- Nahlásit

worick
my jezdíme k ortopedovi do Českého Brodu. I když Erwin je v pořádku, dvakrát do roka tam zajedeme právě pro ten klid. O Nílouška se tam starali velice pěkně a jejich řešení byla vždy k věci a účinná. Neodkládej to.

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 1 Kvě 2014 10:51
- Nahlásit

Dámy
nahlašte se, která přežila včerejšek!

worick
Člen
# Zasláno: 1 Kvě 2014 11:32
- Nahlásit

Vlčáčková
nahlašte se, která přežila včerejšek! - musím říct, že mi chvilku trvalo, než mi docvaknulo protože ,,pálení čarodějnic" je spíše český zvyk, k nám na východ se šíří poměrně pomalu, snad až vloni to tu ve vesnici někdo pořádal. Jestli bylo i včera se mi zatím nedoneslo..S mamkou jsem ráno mluvila, Tom s tchyní...u nás dobrý Včera do večera v zahradě, pak šel Tom s Workou běhat a my jsme je s Berrynkem vyzvedávali, přijeli jsme domů v půl deváté a ještě jsem tchánovi musela zakrátit kalhoty....nestíhám ani telku, nevím co se děje Teda to s Ivetou mi hlásila mamka hned
A kde ty jsi prosím tě, celé dny??

worick
Člen
# Zasláno: 1 Kvě 2014 11:38 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

Ještě k té Ivetě...
Vůbec se mi nelíbí, jak to tady funguje. Pokud je člověk duševně nemocný, nevím proč tedy...jí nepomohla rodina?? Ale tak někdo už třeba ani příbuzné nemá...kdo mu pomůže? Takto nemocný člověk samozřejmě neví, že nemocný je a všem bude tvrdit, že je v pohodě a nic nepotřebuje a už vůbec ne nějak léčit...ale to přeci není směrodatné! Neměl by se do toho vložit obvoďák, nějaká lékařská komise, sociálka....nevím, ale nechat ty lidi napospas sobě samým, či různým úchylákům....to se mi teda nelíbí vůbec Nikdo nevíme, kdy nás může něco takového potkat Až je Iveta mrtvá, teď se to bude velice řešit, když jsme přece všichni věděli jak to dopadne...

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 1 Kvě 2014 12:24
- Nahlásit

worick

S mamkou jsem ráno mluvila, Tom s tchyní.
OK, tak dobrý.

A kde ty jsi prosím tě, celé dny??
Pracuju - učím se - chodím na veterinu - čučím na FB. A tak pořád dokola. A nic nestíhám pořádně. Ani flákání nestíhám pořádně, což mě tedy štve.

Neměl by se do toho vložit obvoďák, nějaká lékařská komise, sociálka
Kdysi dávno jsem tohle s někým řešila. A nemůžeš jako cizí člověk udělat nic. Nevím, do jaké míry mají pravomoce obvoďáci, ale normálně člověk, který by to věděl, že je druhý nemocný a hodně nemocný, tak prostě nemůže udělat nic. Akorát teda zbavit svéprávnosti může soud. Dát do léčebny násilně - pro nějkou úchylku nebo duševní nemoc nebo závislost - mohou jen v souvislosti s trestným činem.
K Ivetě - ta se ale prý léčit nechtěla. Ani pomoc rodiny (matky) údajně nechtěla. Vím o tom jinak prd, takže nemůžu soudit. Ani na TV jsem nekoukala a články o ní nečetla. Každopádně takhle by nikdo končit neměl. A taky by se nikdo neměl tak hnusným způsobem na nikom přiživovat, jak to dělali na ní, ať už byla jakákoliv.

worick
Člen
# Zasláno: 1 Kvě 2014 16:23
- Nahlásit

Vlčáčková
K Ivetě - ta se ale prý léčit nechtěla. Ani pomoc rodiny (matky) údajně nechtěla. - duševně nemocný člověk není s to posoudit ...že je duševně nemocný To právě měla matka snad rozpoznat (je to její matka, tak snad doprdele pozná, že není normální?!) a požádat soud o zbavení svéprávnosti, ať Iveta chce či nechce. Alespoň mi říkal Tom, že tohle by byla jediná možnost.

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 1 Kvě 2014 17:16
- Nahlásit

worick
duševně nemocný člověk není s to posoudit ...že je duševně nemocný
Ani mi o tom nehovoř! S tím mám své zkušenosti. Někdy ale dotyčný tak zdatně mate okolí, že ani obvoďák nerozliší, že už je něco za hranou.

Evey
Člen
# Zasláno: 1 Kvě 2014 17:59
- Nahlásit

Vlčáčková
nahlašte se, která přežila včerejšek! Je to dobrý, my se na to dívali jen z okna. Ale u nás na severu je to zvyk zcela běžný. Viz. Kladivo na čarodějnice ...

Drakopes
Člen
# Zasláno: 1 Kvě 2014 18:09
- Nahlásit

My jsme seděli večer nahoře u Kafárny, příjemné posezení, žádné pálení ani upalování, spousta psů ... )

worick
Člen
# Zasláno: 1 Kvě 2014 23:17
- Nahlásit

Drakopes
My jsme seděli večer nahoře u Kafárny - včera jako...? Neb dnes posílal brácha, že vám tam přešly tři bouřky Tady dnes krásně, vedro a pro změnu se ani nic podobající se bouřce nehnalo

Drakopes
Člen
# Zasláno: 2 Kvě 2014 03:40 - Změnil/a: Drakopes
- Nahlásit

Praha má asi 25x25 km, bouřky jsou dost lokální záležitost (většinou a prozatím); něco bylo, ale večer ve Vršovicích - "klídek, pohoda, tabáček"; takže pro představu - jste v centru města (asi 10 minut ostré chůze od Václaváku), v klidu na lavičce popíjíte Starobrno 13ku, pojídáte vynikající pizzu a kolem se rojí (občas loudí) nejrůznější hafani (mimochodem i švýcarský honič, známe se); nejhlučnější je kos (trylkuje skvostně - určitě nějakou kosu (kozu?)... blbost - kosovou na to chytí); pohled na jih - keře, zeleň, kaštan, zlatý déšť (tlumený hovor - zahrádka Kafárny), pohled na sever - "psí" louka a "moderní" kostel (worick v telefonu slyšela zvony odlité brněnskými zvonaři [Matouškovi]), západ - voňavé šeříky překrývají začátek ulic (klasika - 20 - 30 léta minulého století), východ - vilová štvrť, o fous níž je např. Šalounův ateliér ("psychydelická stavba"); prostě posedíte, pokecáte (Alenka na Erwínka "ulovila" bývalou žákyni jejich školy, já jsem potlachal s pánem švýcarského honiče); bezvadný večer - píše Yura

worick
Člen
# Zasláno: 2 Kvě 2014 08:14
- Nahlásit

Yura
Vy tam máte skoro hezčí pohledy než já Tedy doufám, že ,,skoro", když já se na nich tak nadřu Za vás jsem ráda, že to tam máte tak bezva, že se vám tam dobře žije
Brášule není vzdušnou čarou tak daleko od vás, je na rozhraní Libně a Vysočan(ul. Ocelářská) ale vím, že Praha je velká, tak vás bouřka může minout. Ovšem když někdy koukám, co tam ze západu jde...bývá to přes celý střed Čech

Drakopes
Člen
# Zasláno: 2 Kvě 2014 13:04
- Nahlásit

worick
Musíš někdy dorazit, posedíme

Ráno jsem si vzpomněla na všechny, co nemáte psy doma ...
Erwin přišel tichoučce do ložnice, snad po špičkách došel k mé posteli a upřel pohled. "Hluboce" jsem spala, ale cítila jsem, jak mě úplně ten jeho pohled propaluje. Pak povzdechl a lehl si. Funěl tak přiměřeně, ale bylo poznat, že je ve střehu.
Pak zazvonil budík. Zamáčkla a dala nohy na zem. A Erwin sebou jen smýkl po podlaze, žádné halasné vítání po ránu, ale rovnou intenzivní olizování)

Strejda
Člen
# Zasláno: 2 Kvě 2014 16:03
- Nahlásit

To by mě zajímalo, co si o sobě ta klíšťata letos myslí. Snad by si mohla všimnout, že holky mají obojky a dostávají pangamin, tak na ně nemají lézt. Ale to ne. Denně se ji přisají desítky. Připomíná mi to poslance přisáté ke státnímu rozpočtu.

Evey
Člen
# Zasláno: 2 Kvě 2014 18:30
- Nahlásit

Strejda
Denně se ji přisají desítky. Fakt jo? Tak nejsou ty obojky nějaký pokažený? Anebo chodíš na nějaký hodně zamořený místo.
Prvni bernice mi jednou prošla evidentně nějakým hnízdem. Viděla jsem jak se jí to rozlízá po té bílé náprsence... , během hodiny jsme jich vyrali tak snad 100 lezoucích a pak ještě 40 přisátých.
Já jsem kápla Fypryst a vytáhnu třeba tak 2 týdně.

Evey
Člen
# Zasláno: 2 Kvě 2014 19:19
- Nahlásit

Jsem Vám zpomněla napsat, že se Elza tento týden zamilovala.
Kousek od nás bydlí Puňťa (dlouho jsem si myslela, že je to fena, protože psa oslovovali Punta :rolleyes, 3 x menší než ona, pravý vořech. Byl u nás na návštěvě a takto si hrát jsem ji neviděla snad už několik let...

worick
Člen
# Zasláno: 2 Kvě 2014 22:08 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

Evey
Jsem Vám zpomněla napsat, že se Elza tento týden zamilovala. - To je fajn, že si našla kámoše, že má pejska, se kterým ji baví si hrát (nebude hárat? ) myslím, že mají ten život takový veselejší, než ti nesnášenliví pejsové, co jak vidí psa, mají v hlavě zatmíno a jen je páníčci rvou na vodítku

Takže, na rentgen jsme nejeli, protože Berry i po včerejším pochodu chodil ráno celkem dobře, líp než jindy. Stejně tam to jeho doktorka nebyla, ale protože tam Tom jel, moč jsem po domluvě na kontrolu poslala. Za a) všimnul si toho pytlíku, vrtěl se ve snaze načumnout si zboku, co to tam doprčic má a nechtěl čůrat b) ta trocha co mu tam ukápla, byla zakalená, snad víc než minule Vlastně ani nevím, jestli má pes moč průzračnou, ale mně to fakt hodně vyděsilo Když Tom přijel pro výsledky, doktor mu říkal, že ty leukocyty tam zase jsou, kolik se nezeptal (jestli víc či míň než minule) doktor prej kroutil hlavou nad tím, jak to, že ty tam jsou a červené krvinky zase ne, že teda neví, čím by to mohlo být, jestli tedy ne ta prostata...a že by to sono bylo lepší udělat. Každopádně dostal ATB na 10dní. Prý mu říkal příští týden na kontrolu, ale to teda nevím proč, snad až dobere ta ATB ne? No, jsem z toho celkem nervní, mám strach, co to nakonec bude. Pořád si říkám, že ještě mám na nervení těch 10dní, když nezaberou ta ATB, pak už budu mít opravdu důvod. Říkala jsem Tomovi, že se mi zdá, že si pořád olizuje pinďu od Dášina hárání, že tehdy to začalo...a Tom na to, že nakonec od ci...ky chytil nějakou pohlavní chorobu a jelikož kulhá, tak už ví i co...syfilis!

worick
Člen
# Zasláno: 2 Kvě 2014 22:12 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

Strejda
Evey
pořád jsem na klíšťáky nic nedala s tím, že až se přeočkují, aby tam byl nějaký rozestup. To se posunuje a klíšťáci je snad sežerou. Denně vytahuje stejně jak píše Strejda - 30-40 z každého psa Kdykoliv si k nim dřepnu, v podstatě kam šáhnu, nějaké nahmatám

Evey
Člen
# Zasláno: 3 Kvě 2014 07:11
- Nahlásit

worick
Takže, na rentgen jsme nejeli, protože Berry i po včerejším pochodu chodil ráno celkem dobře, líp než jindy. Ale až tam bude jeho doktorka, tak ho zrealizujete, ne?
Prý mu říkal příští týden na kontrolu, ale to teda nevím proč, snad až dobere ta ATB ne?Třeba chce udělat test i v průběhu léčby aby viděl, jak se budou hodnoty pohybovat, jestli ATB pomáhají?

worick,Strejda
Vetka říkala že jsou pozitivní ohlasy na obojek Foresto. Je z těch dražších, na velkého psa cca 700 kč, no a když je těch psů doma víc ...

Drakopes
Člen
# Zasláno: 3 Kvě 2014 08:16
- Nahlásit

co se klíšťat týče, nedutáme .... raději

LuckaM
Člen
# Zasláno: 3 Kvě 2014 08:40
- Nahlásit

Evey
My s klíšťákama bojujeme taky každoročně. Obojky jsme měli už snad všechny známé druhy a nevidím v tom rozdíl. Zmiňovaný Foresto taky. Letos jsme nasadili opět Scalibor. Taky taháme, ale otázkou je, kolik bychom tahali bez obojku...

Noemi
Člen
# Zasláno: 3 Kvě 2014 10:53
- Nahlásit

Já dávám už x let Advantix, obojek jsme měli, když byl Medvěd malý a vůbec se mi to nelíbilo, ani účinkem a uvolňoval se z toho nějaký prášek :-/. Účinnost není 100 % a je to chemie, ale jsem dlouhodobě spokojená...

Právě jsem kompletně musela psa vyfénovat. Po tom co jsme se vrátili ráno z krámu, byli jsme dohodnut, že půjde do boudy, aby oschnul a pak půjde domů na návštěvu. Svojí část dohody splnil, ale jak je venku vlhko, tak neuschnul ani o píď - ještě, že je na fé zvyklý. Ted leží v hale a snaží se naporcovat uschlou půlku chleba

worick
Člen
# Zasláno: 3 Kvě 2014 11:21 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

Včera přešlo kolem X celkem obr bouřek, co myslíte...? Mohla bych říct, že ani nekaplo. Ale to bych trochu kecala ,,napršelo" měřitelného 0,5mm Za všechny ty dny bouřek přes Moravu...jen tohle.
A co nám se stalo
Večer se schylovalo fakt k obrovské bouřce, nebe bylo zatažené prakticky dokola, už nikdo nepochyboval, že nás to trefí(netrefilo, toho trochu deště byl jen nějaký ,,ocásek" ) a ještě volal pán, co nám opravoval starou sekačku (aby jsme ji dali na sečení mamce, protože třeba u báby v humně, to tou elektrickou sekat nemůže a že by brácha s naším traktorkem...no, to by se načekala. A že by my...to teda taky, nestíháme sekat ani to svoje ) tak jsme jí ji zrovna ještě honem zavezli, dostala instruktáž a zavezla si ji k bábě. Vyběhnula Mandy, viděla nás, auto, mamku...ale bylo skoro 20.00h. Mamka ji hodila za dveře zamknula a šla domů, my odjeli taky. Před půlnocí volala sousedka, ale já chrápala, Tom to potvora nevzal a ani mi pak neřekl, asi zapoměl. Ráno mrknu na mobil, hovor. Lekla jsem se, že něco s mamkou, ale taky jsem si říkala, že by snad volala víckrát. Vzápětí volá mamka, že se jí sousedka také nemohla dovolat, protože byla v ložnici, mobil v obyvču(hlavně, že jí říkám, ať ho má u postele!!! ) Zvonila na zvonek, ale asi ho málo zmáčkla nezvonil, tak házela mamce do okna kamínky. To se konečně vylezla podívat: a že byla vyčůrat Duffyho a Mandy lítala před mamčiným barákem, mokrá jak myš, po silnici....Mamku málem kleplo Ona si to Mandy asi spojila, že jedeme na výlet a ji jsme nevzali, tak vzadu v humně podlezla pod bránou (normálně by mohla kdykoliv, ale nedělala to) a pak nás někde hledala, nevím kde, jestli třeba nebyla až u nás Hlavně lítala po hlavní silnici, kde sousedovi (mamčinému, pře dva baráky) před třemi dny přejelo auto psa Dobře to dopadlo, ale o fous... Bude na ni muset dávat víc pozor, očividně je schopná vykoumat kde co

cernej caj
Člen
# Zasláno: 3 Kvě 2014 12:44
- Nahlásit

worick
nechci ti kazit iluze ale kdyz ee rodins nekdy nestara ani o deti, tak nemuzes cekat, ze ee postara o dospelou zenskou. je to smutny, jenze funkcnu rodiny nejsou vsechny... a pokud je clovek obklopen spis hyenana, tak uz sanci ani nema

Strejda
Člen
# Zasláno: 4 Kvě 2014 07:59
- Nahlásit

V sobotu Barbína poprvé potkala krávy. Zatím znala hovězí jen vařené se zeleninou, které je na konci stopy. Teď byla zklamaná jejich nedbalou kuchyňskou úpravou. Taky mi měla za zlé, že jsem připustil něco tak ohavného na “naší” louce. Zatím tam potkávala jen sousedovy kluky. Dva jezevčíky a velšpringra.

Krav se bála, tak se zastavila a štěkala. Ty nepochopily, že mají jít pryč a přišly blíž k ohradníku. Až když jsem vzal Barbínu na vodítko, vrátilo se jí sebevědomí, ale stejně šla radši mezi mnou a Sally.

Evey
... Anebo chodíš na nějaký hodně zamořený místo.
Asi tam byla nějaká množírna. Teď jsme šli jinudy a klíšťata byla jen dvě.

Evey
Člen
# Zasláno: 4 Kvě 2014 10:10
- Nahlásit

Strejda
V sobotu Barbína poprvé potkala krávy.
Já jsem potkala ve čtvrtek vodní buvoly. Zatím je Barbíně neukazuj ani na fotce (kterou sem dám až najdu kabel), to je vyšší level jak kráva.
Asi tam byla nějaká množírna. No, evidentně.

Drakopes
Člen
# Zasláno: 4 Kvě 2014 10:46
- Nahlásit

Evey
á jsem potkala ve čtvrtek vodní buvoly ... proboha kde? Anychom se s Erwinkem vyhnuli velkým obloukem - to víš, městský kluk

worick
Člen
# Zasláno: 4 Kvě 2014 10:49
- Nahlásit

Strejda
Evey
V sobotu Barbína poprvé potkala krávy. Zatím znala hovězí jen vařené se zeleninou.. Teď byla zklamaná jejich nedbalou kuchyňskou úpravou.
Já jsem potkala ve čtvrtek vodní buvoly. Zatím je Barbíně neukazuj ani na fotce
-
Šmarjá ještě buvoly... co vy tam všechno nemáte?! Ale viděla jsem tady kousek cosi podobného: chlupaté rezaté ,,krávy" s veeeelkýma rohama. Nevím tak úplně, co to je
Včera jsme byli celý den v Brně, jen tak mrknout po nákupech, chtěla jsem mamce něco k narozkám(vybrala si cingrlata na krk) moc jsme toho stejně nekoupili, jen pár blbin U nás bylo hnusně, tak jsme si to naplánovali. Kluci celý den jen leželi, Berry večer pajdal (než se rozejde) ale dnes chodil krásně, vůbec nekulhal. Bere ta ATB. Máme koupený i Alavis Celadrin, ale mu to Tom nechce radši s těma ATB dávat, až je za týden dobere
Dneska svítí sluníčko, ale je kosa a severák, skoro bych to nazvala vichřicí

Evey
Člen
# Zasláno: 4 Kvě 2014 14:08
- Nahlásit

Drakopes
vodní buvoly ... proboha kde? Neboj, dost daleko od vás.
prý si je původně pořídili na mléko, že budou dělat pravou mozarellu. Z toho sešlo, tak jsou tam jen tak. Prý se z nich nedá jíst ani maso, že je naprosto tuhé.

worick
Ale viděla jsem tady kousek cosi podobného: chlupaté rezaté ,,krávy" s veeeelkýma rohama. Skotský náhorní skot

áme koupený i Alavis Celadrin, ale mu to Tom nechce radši s těma ATB dávat, až je za týden dobere Já myslím, že klidně můžete dávat i souběžně.

<< 1 ... 675 . 676 . 677 . 678 . 679 . 680 . 681 . 682 . 683 . 684 . 685 ... 734 . 735 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání