Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / bernský salašnický pes
<< 1 ... 675 . 676 . 677 . 678 . 679 . 680 . 681 . 682 . 683 . 684 . 685 ... 734 . 735 . >>
Autor Zpráva
Evey
Člen
# Zasláno: 17 Kvě 2014 17:15
- Nahlásit

Janiii
- všichni česali, fénovali, leštili Česání je za mě v pořádku. Ale stříhat, fénovat, lakovat BSP jsem vždy odmítala. Koukám, že je to čím dál tím běžnější.
čekání u kruhu Ano, to je ten správný přístup k výstavě.
Strejda
U koho leje?
U nás. Potřebovali jsme to.
U nás též, ale já jsem s tím počítala dopoledne. Teď už bychom potřebovali připravit příbytek pro krůty, pro které zítra jedeme.
Vlčáčková
To znamená, že jí budeš muset odkázat nějaké jmění a ustanovit opatrovníka. No, jestli bude pozústalá rybka solidární, tak umře žalem. Ale mohla by si to nechat až na příští týden, ať nepředávám jen akvárko s vodou.
worick
teda 100let je asi fakt kravina, tuším si přidali nulu ne? Bylo tam psané, že se tak může stát v případě chovného páru ve vyjímečně příznivých podmínkách. Což se nás tedy netýká, mladé nevyvedli ani jednou, takže podmínky už netřeba komentovat.

worick
Člen
# Zasláno: 17 Kvě 2014 17:45 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

Janiii
ano, Terezka na to jde správně, bez nervů a má to ,,na salámu" Téhle pozici s pacinou dopředu (dělá to jen Woriček a dokonale) říkáme Usain Bolt

No, doteďka jsem to odsuzovala, dělat ze psa kašpara, byť jen na výstavě, ale když se nad tím zamyslím, jakový jsou lidé, tak se zase až tak nedivím, že někteří si prostě potrpí na dokonalý styling a chtějí mít psa úplně nejvíc super, co to jde, nejkrásnějšího.....Já prostě taková nejsem, mám radši tu přirozenost...u psů a tohle odmítám absolvovat Sama se ale taky snažím vypadat co nejlíp, v rámci možností (a to už také mám i slabé chvilky, kdy na to kašlu ale pak jdu zase do sebe ) takže jo, chápu ty pánečky...

worick
Člen
# Zasláno: 17 Kvě 2014 17:47
- Nahlásit

Evey
... ať nepředávám jen akvárko s vodou -

Drakopes
Člen
# Zasláno: 17 Kvě 2014 19:10
- Nahlásit

Leje a leje. Pak přestane a než člověk zavře deštník, rozprší se znova. Erwin do mě dloubal většinu venčení, ať s tím počasím něco udělám.

Janiii
Člen
# Zasláno: 17 Kvě 2014 20:12
- Nahlásit

Evey
my "fénujem", ne kvůli kráse, ale když holky línají, tak je neuvěřitelný, co se ze srsti vyfučí - všechen prach, chlupy, ... Tereza byla teda hodně proti, ale už si zvyká, Apolenka si to naprosto užívá a nastavuje se

Evey
Člen
# Zasláno: 18 Kvě 2014 06:46
- Nahlásit

worick, Janiii
Ona je úprava a "úprava" ... Souhlasím s tím, že má být náležitě připravený pes i páníček.
Viděla jsem jak ze psa udělali ze psa slabé kostry, malého něco naprosto jiného než byl před úpravou. Krásný, mohutný, bohatá lesklá srst... Výbava na jeho přípravu zabírala půlku auta.
Nedivila bych se kdyby přišla doba barvení pro symetrickou kresbu, no i když nedělám si ideály, někdo to už určitě zkoušel ...
Pro mě je BSP přírodní, pracovní plemeno.

Janiii
co se ze srsti vyfučí - všechen prach, chlupy, To jsem taky vídavala, to je takový nějaký ten fukar "nasucho" ? jestli to má i takové účinky, tak bych to právě potřebovala. Elza neskutečně pelichá, ale jí by se to určitě nelíbilo.

worick
Člen
# Zasláno: 18 Kvě 2014 10:28
- Nahlásit

Janiii
Evey
co se ze srsti vyfučí - všechen prach, chlupy,
- to se snad dá ale dělat jen venku ne? nedovedu si představit ten lítající bordel doma...i tak je tu toho dost (jdu vysávat) Nóó...a nebyl by na to lepší spíš vysavač? Teda naši kluci by se báli asi obojího, nejsou zvyklí. Navíc...já fén vůbec nemám Onehdá u nás opravoval něco strýc a říká mi: ,,potřebuju to vysušit, dones fén" Když jsem mu řekla, že ho nemám, nevěřícně na mne čuměl, jak bez fénu můžu jako ženská fungovat
Doteď hustě mrholilo, absolvovali jsme v tom ranní obchůzky. Ale to mi ani nevadí, dokonce mi to bylo i příjemné Jen kluci divně koukali (mokří jak myši) proč my v tom musíme chodit, když všichni pejsci jsou poschovávaní (venku byli jen bandog Argo s bullkou Májou) Museli jsme, nesla jsem mamce brambory, aby mohla uvařit bráchovi oběd. Dneska brácha odjíždějí zpátky do Práglu

Noemi
Člen
# Zasláno: 18 Kvě 2014 10:58
- Nahlásit

Já jsem právě dofénovala (v obýváku...), výstava v dohledu žádná, ale odmítám se mazlit s mokrým psem. U nás včera prakticky celý den chcalo (tomu se nedá říct déšť...), sice jsem byli na prochajdě ráno i odpolko, ale Medvídě je zvyklý, že už jsem venku, hlavně babi s dědou. Navíc jsme v pátek vytáčeli med, tak na něj nikdo neměl čas.
V tombole jsme kdysi vyhráli iontový fén s Hannah Montana a Medvěd je krásně lesklý....

Janiii
Člen
# Zasláno: 18 Kvě 2014 12:11
- Nahlásit

worick
Evey
je to něco takového - nevím, jaký výkon má ten, který si půjčujeme. vysavač na principu fénu je to nasucho a určitě se to musí foukat venku. Nejlépe v co nejstarším oblečení nebo v bundě s kapucí ale z toho psa to dostane neuvěřitelný věci, který se podle mě ani vyčesat nedají. spokojenost. je fakt, že hodně psů, co známe, se toho strašně bálo nicméně to překonali a teď většina z nich nastavuje "bůček"

Evey
Člen
# Zasláno: 19 Kvě 2014 09:27
- Nahlásit

worick
.a nebyl by na to lepší spíš vysavač? Kolegyně bydlící v paneláku vyčesává psa ve vaně kam si hodí hadici od vysavače.
jak bez fénu můžu jako ženská fungovat No, to mi tedy pověz.
Janiii
je to něco takového No, to musí být turbo, dle toho velkého motoru.
Nejlépe v co nejstarším oblečení nebo v bundě s kapucí Anebo v neoprénu.
Noemi
Navíc jsme v pátek vytáčeli med, už, tak brzo?

worick
Člen
# Zasláno: 19 Kvě 2014 11:59 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

Noemi
Navíc jsme v pátek vytáčeli med - mňam, mňam, sousedka mamce přinesla na vycucání plástve...taky vytáčeli
V tombole jsme kdysi vyhráli iontový fén s Hannah Montana a Medvěd je krásně lesklý.... - jen aby mu to pak taky nestouplo do hlavy a nevyváděl vám, jako Miley Cyrus

Janiii
je to nasucho a určitě se to musí foukat venku - u nás by dneska stačilo jen pročesávat venku....fučí tak, že ani ten turbo fén by to asi nepředčil Ovšem mlčim, mlčim...krásně svítí sluníčko nevím či po 4 či 5dnech

Včera ještě smoklilo až do 15h, ale bylo na radaru vidět, že snad už konec, tak jsme vypravili bráchu do Prahy a my jsme vyrazili do Bzence, kde se dá na tom písku chodit i v dešti, popřípadě. Zakaboněno pak ještě bylo nahrůzu, ale tam nesprchlo. Tom s Berrynkem nás vyhodili, objeli a šli nám pomalu naproti, my s Woričkem, mamkou a Mandy jsme šlapali 8km. Bylo mi Berrynka strašně líto, Tom volal, že mu nechce jít a pořád se vrací k autu, že jako pojedou pro nás....Nakonec mi ho dal k telefonu a já jsem mu vysvětlila, že musí pěkně šlapat a my k němu přijdem. Když nás pak uviděl, pelášil šťastný jak blecha To se řekne: chodit jen s jedním... Jenže on nechápe, že je to proto, aby ho nebolela noha, on je pak zmatený a smutný, proč ho panička nechce Spíš se bojím, aby mu ten stres neubližoval víc, než to chození na tu nohu

Strejda
Člen
# Zasláno: 19 Kvě 2014 16:59 - Změnil/a: Strejda
- Nahlásit

worick
Bylo mi Berrynka strašně líto
Tohle je blbý. Sally už je taková poruchová, tak občas nemůže na cvičák nebo do lesa. Na cvičák ji beru s sebou a z auta nás pozoruje. Stačí jí, když nás vidí. Když jí nabídnu, aby si vybrala, jestli pojede nebo počká doma s mojí ženou v kuchyni, tak si vybere auto.

Evey
Člen
# Zasláno: 20 Kvě 2014 05:52
- Nahlásit

Strejda
Sally už je taková poruchová, Jak to, kolik má?

Strejda
Člen
# Zasláno: 20 Kvě 2014 06:31
- Nahlásit

Evey
Jak to, kolik má?
V červenci jí bude 9 let. Často má kašel.

worick
Člen
# Zasláno: 20 Kvě 2014 07:54
- Nahlásit

Strejda
Sally už je taková poruchová -
nebo do lesa. Na cvičák ji beru s sebou a z auta nás pozoruje. - na cvičáku(nebo podobné akci by mu možná stačilo jen sedět a koukat, ale když jdete to lesa? to jí vysvětluješ jak? že ona nesmí...?
Často má kašel. - kašel? Jako nějak pokuckává, nebo nachlazená? Určitě tušíš kam tím mířím...Sally není kastrovaná
9let - to je na berňáka hezký věk, to moc berňáků nemá. Mezi rekordmany patří Alfréd Přemkův berňák...tyhle vím. U nás ve vsi ani jeden

Evey
Člen
# Zasláno: 20 Kvě 2014 07:54
- Nahlásit

Strejda
Často má kašel. A srdíčko ma v pořádku?

worick
Člen
# Zasláno: 20 Kvě 2014 07:59
- Nahlásit

Drakopes
Brácha hlásil, že jste včera měli v Praze bouřku. Já vím, Praha je široký pojem Takže: na letišti byla. U nás pařák, nebýt ten vichr, tak se upečem, chodili jsme v kraťasech a nátělníkách A to má být každý den o něco tepleji. Je to strašně skokově pořád Jeden den 8st - další na slunku 25st Kluci chodili, pořád za mnou, pokňukávali...jsem jim říkala, ať zalezou někam do chládku...a bude hůř

Strejda
Člen
# Zasláno: 20 Kvě 2014 09:48
- Nahlásit

worick
ale když jdete to lesa? to jí vysvětluješ jak? že ona nesmí...?
To by nešlo. Jde s námi a jdeme jen kousek. Jdeme pomalu a Barbie a před ní Neli obíhá jak Sputnik kolem nás.

Evey
A srdíčko ma v pořádku?
worickJako nějak pokuckává, nebo nachlazená?
Má kašel a rýmu. Chodíval jsem s tím k vetovi a ten jí dával ATB. Pak jste mi tu poradili(y) jitrocelový sirup. Je to rychlejší než ATB a nemám k tomu takový odpor.

worick
Člen
# Zasláno: 20 Kvě 2014 10:53
- Nahlásit

Strejda
Pak jste mi tu poradili(y) jitrocelový sirup - já mám k ATB odpor velký, Tom totální Tři dny chodil, ať je Berunkovi přestanem dávat a vybodnem se na ně, že mu určitě už nic není, jen ho tím zbytečně cpou. Jen se modlím, aby už to měl fakt dobré a nemusel dostávat další. On je sice v pohodě, ve frolíkách je zblajzne vůbec neví, ale s..e mne to taky nebetyčně
Tak to jste si měli ten jitrocelák vyrobit taky, když máte takovou spotřebu Já mám nacpanou polovinu 5litrové flaše a ještě uvažuju, že dnes, než Tom poseká louku, ji docpu po vrch
To by nešlo. Jde s námi a jdeme jen kousek - to je právě to, že berňákovi by třeba kousek stačil, kor pidi berňačce, jako je Bárbí Worka ujde těch 8km a je naštvaný, že už se jde do auta a nechce nastupovat

Evey
Člen
# Zasláno: 20 Kvě 2014 11:13
- Nahlásit

Strejda
Má kašel a rýmu. Tak to je ta lepší varianta. A jako, že se to pořád vrací?
worick
á mám nacpanou polovinu 5litrové flaše a ještě uvažuju, že dnes, než Tom poseká louku, ji docpu po vrch Taky mám první testovací sklenici, čekám co z to vzejde. Neplesniví ten vrch?

Strejda
Člen
# Zasláno: 20 Kvě 2014 12:08
- Nahlásit

Evey
A jako, že se to pořád vrací?
Vrací se to tak dvakrát, třikrát za rok. Možná jsem moc úzkostlivý, ale neumím to ignorovat nebo zlehčovat.

Evey
Člen
# Zasláno: 22 Kvě 2014 07:34
- Nahlásit

Strejda
Vrací se to tak dvakrát, třikrát za rok. No budeš si ji muset ubytovat do ložnice , včetně Barbí samozřejmě, té by to bylo líto.
Možná jsem moc úzkostlivý, ale neumím to ignorovat nebo zlehčovat. Není radno nic zlehčovat. Obzvlášt u BSP...

worick
Člen
# Zasláno: 22 Kvě 2014 08:28
- Nahlásit

Evey
Strejda
Už jsem tu, ani nebudu popisovat včerejšek, makala jsem tak (a v tom šíleném vedru) že jsem myslela, že zhebnu

Jen k tomu dodám, že s blížícím se pátkem a Berunkovými rentgeny mi začíná být hrozně Mám takový strach, jako by se v pátek mělo stát něco hrozného, jako bych věděla datum popravy Tři dny se klepu a nedokážu na to nemyslet. Jíst mi nechutná, spát mi nechutná...A vůbec si nemyslím, že je dobrý nápad, že tam s ním půjdu já, protože to určitě cítí a vymervím ho Pořád si opakuju, že mu vlastně nic není, jen pajdá a alespoň nám řeknou proč...jenže já se bojím, aby právě nepřišli na něco strašného....

Evey
Člen
# Zasláno: 22 Kvě 2014 10:24
- Nahlásit

worick
Mám takový strach, jako by se v pátek mělo stát něco hrozného Naprosto ti rozumím, ale věř, že jiná možnost není.
Já to mám stejně, vždy očekávám tu nejhorší variantu.
Kdyby jste to odložili, tak se tím stejně nic nevyřeší.

Drakopes
Člen
# Zasláno: 22 Kvě 2014 15:35
- Nahlásit

worick opovaž se couvnout!

worick
Člen
# Zasláno: 23 Kvě 2014 00:26 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

Evey
Kdyby jste to odložili, tak se tím stejně nic nevyřeší.
Drakopes
worick opovaž se couvnout! - ale nééé už je to dlouho objednané, hanba by mi nedovolila Přijedeme domů a musím valit s mamkou na pohřeb - bráchově Hance umřela babička (ale byla ležák, už to nestálo za nic ) Brácha přijeli v neděli večer do Prahy a včera Hanka s malou, zase jela zpátky sem, teda k nim domů, tady přes pár vesnic...Brácha nemůže, nemá už volno
Ještě ke všemu jsme dnes půl dne nebyli doma, po obědě jsme jeli k zubařce a vrátili se až skoro v 21h, takže druhý den bez prochajdy... Woriček nafrněný nevečeřel, snídat nebudou ani jeden a až se vrátíme, někdy kolem 13h bude horko a nebude určitě žrát zase nic Ráno to bude ještě horší o to, že nemůžou dostat žádná kokinka, ani ostatní pejsci, co nás budou vyhlížet A pak bude napínavý ten odběr moči když minule Berry odhalil sáček pod břichem a nechtěl
Dneska ráno Worka skákal po Dášeně, ta ho sice prozatím zmydlila, ale doufám, že jí zase nezačne to její pseudohárání...ke všemu

Evey
Člen
# Zasláno: 23 Kvě 2014 08:44
- Nahlásit

worick
Myslím na Vás a držím palce.

worick
Člen
# Zasláno: 23 Kvě 2014 15:02
- Nahlásit

Letím na ten pohřeb, jen info: sediment v močáku, takže ještě ne úplně dobré, zánět. Moč už skoro bez nálezu, jen dvě bílé krvinky, ale zvětšená prostata, trochu, ve které se to prý asi zadržuje a proto je to tak otravné. Ještě jedna várka ATB, dušovala se, že už by to měly vyřešit úplně. Na prostatě nejsou žádné změny, ani dutiny, jen trochu zvětšená, což je v tomto věku prý normální. Kdyby se záněty opakovali, řešila by to kastrace. Dělali sono toho břicha, močáku, prostaty i renteny. Bála se, že je v močáku kámen, ale byl to zbytek kostí ve střevech Paciny: nemohli na nic přijít, ramena lokty v pořádku. Říkala jsem, jestli to nemůže být až někde v pacině, že mne teda napadla nějaká šlacha. Tak udělali rengen tlapek a jsou to degenerativní změny (jak jinak, že jo ) v obou zápěstích, dokonce v pravém, na které nekulhá, to má hůř. Má je i trochu oteklé. Dělat se s tím nedá nic, jen chondra. Hodně se jim to teďka prý ukazuje u borderek, protože to mají z agility, jak brzdí. Jsem se lekla, že to má Berry z toho, že jsme taky dělali, ale to nebylo ani agility, párkrát trošku skočil a nebrzdil prakticky vůbec(a byl hodně lehčí:smirk Brzdí ovšem a to těžce, když valí s Workou k plotu Tam bude si ,,zakopaný pes" ale s tím už se nic nenadělá...Chodit může, ale ne moc a holt ho to bude asi už pobolívat. Chondra ve velkém pořád. Kdyby se dostal do stavu, že by nemohl jít, přejde se na tablety od bolesti, zatím ale ne. Zadní klouby v pořádku. Musí nutně zhubnout(my oba ) nezhubnul ani půl kila tím že se nehýbe a jí stejně měl skoro 54kg! Nejmíň ta 4kg, líp 6 musí shodit. To neříkala doktorka, ale já. Ona jen říkala, že určo by i to pomohlo.

Drakopes
Člen
# Zasláno: 23 Kvě 2014 16:36
- Nahlásit

Díky za info .. žádná sláva, ale taky žádné tvé děsivé vize

Musí nutně zhubnout( - to učitě. My jsme Nílouška tvrdě udržovali pod 50 kily.
Co se týče chondroprotetik, měli jsme velmi dobré zkušenosti s Aptus Aptoflex, na Alvis 5 nám tak dobře nereagoval.
Držím palce, ať vám to ještě dlouho běhá.

worick
Člen
# Zasláno: 23 Kvě 2014 21:22 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

Drakopes
Díky za info .. žádná sláva, ale taky žádné tvé děsivé vize - víš co, já jsem hrozně ráda, že to není žádný nádor někde, ani ledviny...to má prý v naprostém pořádku, to by se ukázalo v krvi. Ty nohy...no bude to už blbé, pro nás komplikace, ale tak ono se s tím u něho časem počítalo, jen jsem myslela, že třeba alespoň až za dva roky. Já to ale nedramatizuju, ono i lidí se s tím trápí a bojuje strašně moc, mají bolesti a musí s tím žít. Můj děda tahal nohu 30let, byl na alnagonu, až poslední asi tři roky, než mu vyměnili konečně kyčel, už měl bolesti hrozné, co chvíli mu cukla a spadnul někde na dvoře, na poli...Až si způsobil krvácení mezi lebku a pleny, teprva uznali, že i když má pře 70, bude lepší to risknout a vyměnit mu tu kyčel Je to už skoro 20let, dneska už se mění normálně i starším. Jo, měl léta bolesti, ale on se s tím jaksi naučil žít, že to jiné nebude a normálně dřel jak mezek, nikdy se na nohu nevymlouval.
Jak kluci snášeli narkózu? Tom mi volal na pohřeb, že Berry leží a kňučí, Worka se od něho nehne a ještě k tomu solidárně pajdá (zatím co my jsme rentgenovali, on byl s Workou u jezer na výletě a říkal, že tam šíleně lítal po březích a do vody, že by se ani nedivil, kdyby si něco udělal ) Že neví, co s tím Berunkou je, jestli nepojedem zpátky na veterinu Ona jak mu totiž doktorka do zadku píchla, či spíše chtěla píchnout tu uspávačku nevím, jestli nějak blbě, ale ten zařval a vyletěl, že jsme se obě šíleně leknuly a odletěly od něho, pak jsem ho musela držet, aby mu to ještě nadvakrát dopíchla protože sebou škubal a kvičel, to u ničeho nikdy neudělal. Kňučel pak v ordinačce, když se probral, ale v autě byl v klidu. Doma usnul a jak se za nějaké 2h probudil pořád kňoural. I po tom, co jsem přijela(nebylo to kvůli tomu, že jsem nebyla doma) tak ležel, koukal jak pracujem a co chvíli kňoural. To udělal poprvé v životě onehdá, jak jsme mu řekli, že půjdem s Woričkem na prochajdu a on s Tomem bude doma a pak přijedou za náma. No a dělá to dnes. Určitě to nevypadá, že by ho něco bolelo, prakticky nemá co, vypadá to na psychiku Z čekárny pak valil a vypadá to, že už ho tam dobrovolně nedostanem On je hrozný cíťa Vím, že nemá jíst, ale on ani vůbec nic nepil(doteď) nechce a nechce a ono bylo strašné horko ale...

<< 1 ... 675 . 676 . 677 . 678 . 679 . 680 . 681 . 682 . 683 . 684 . 685 ... 734 . 735 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání