Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / bernský salašnický pes
<< 1 ... 675 . 676 . 677 . 678 . 679 . 680 . 681 . 682 . 683 . 684 . 685 ... 734 . 735 . >>
Autor Zpráva
worick
Člen
# Zasláno: 14 Kvě 2014 22:49 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

Evey
Pršelo u vás? Mělo pořádně, dle toho bubu v televizi teda víc myslím až zítra, že jo?? U nás sotva 3mm, jen tak prskalo celý den. Ale děsná kosa, 8st. Já v tom plela, ruce i nohy mi mrzly, na hlavu mi chcalo...fakt príma práce Ale když jsem si představila žehlení tak jsem si dala šustku, na to ještě prošívanou vestu...zkrátka jsem byla navlečená jako pumpa a tak jsem pracovala, Blbé bylo jen to mokré koleno, co jsem na něm klečela, na to mi byla fakt zima Večer jsem byla ještě honem s klukama do vedlejší vsi a zpátky k mamce, Berry šlapal celkem pěkně. Tom řval jak tur, že nikam nepůjde, že po minulé prochajdě pak u večeře chodil po třech, ať jdu jen s Worinkem a on k mamce Berryho přiveze za náma. Lákal ho domů a Berry stál a kňučel, že on chce jít s náma(chudinka malá ) takže ho nakonec nechal jít. Však jsem mu říkala, že tohle nevyjde...

Drakopes
Člen
# Zasláno: 15 Kvě 2014 06:39
- Nahlásit

worick
Na rengen a sono jsme nakonec nejeli, protože tam nemají volný termín.
teda u vás je to komplikované ... u chudinky Nílouška až sono ukázalo, kde je problém. Takže to bych chtěla co nejdřív, nemluvě o rengenu v souvislosti s pajdáním. Ono se v sedě od stolu dělá diagnoza pohodlně a rychle. Omlouvám se všem slušným, ale bohužel jsou i jiní.

Evey
Člen
# Zasláno: 15 Kvě 2014 07:10
- Nahlásit

worick
A brali mu taky znovu i tu krev, nebo jen diagnostikovali tu moč?
Pršelo u vás? Mělo pořádně, dle toho bubu v televizi tak to se asi spletli, u nás nepršelo.
Ale dnes se tu stromy klátí ze strany na stranu, tak to na nějaký liják vypadá.
Zima je tu též.

worick
Člen
# Zasláno: 15 Kvě 2014 07:56
- Nahlásit

Evey
A brali mu taky znovu i tu krev, nebo jen diagnostikovali tu moč? - ty mně nestraš babo Posílala jsem jen moč, když na rentgeny nebyly volné termíny...A když krev byla dobrá, tak chtěla jen moč překontrolovat...
tak to se asi spletli, u nás nepršelo.
Ale dnes se tu stromy klátí ze strany na stranu, tak to na nějaký liják vypadá.
Zima je tu též.
- no koukala jsem ráno, máte to hlášeno až na dnes. Stromy klátí...slabé slovo, u nás se melou Tma jak v pytli, ale počítám, že to dopadne jako vždy: u nás vichr, jinde naprší

Drakopes
u chudinky Nílouška až sono ukázalo, kde je problém -
ty mně nestraš babo - a ty už vůbec ne! Když si na vás vzpomenu, tak se klepu jak ratlík. Ale Berunka krom kulhání na přední nohu(ta s tím snad nebude mít společné nic, kdyby to byla zadní, tak bych šílela strachy) nevykazuje známky ničeho. Jinak, myslela jsem si, že u psů je olizování si pindíka, když jen tak leží, celkem běžná záležitost, ale Berry už se teď neolizuje skoro vůbec, zatím co před těma ATB, když si tak uvědomuju...blemcal a blemcal Možná mi tím ukazoval, že má s něčím problém a já to nechápala

worick
Člen
# Zasláno: 15 Kvě 2014 12:54
- Nahlásit

P.S. tak je objednaný rentgen na příští pátek. Teď bere Berry Alavis ve vysoké dávce a včera šel líp, dneska skoro nepajdal. I kdyby se to zlepšilo, na ten rentgen (a to sono) stejně už půjde.

Pořád neprší. Ale jdu fakt žehlit protože po tom jak mi bylo včera zima, jsem večer zase pořád odkašlávala (jsem jak těžký kuřák ) zase se mi to hned vrazilo do těch mých pitomých průdušek

Evey
Člen
# Zasláno: 15 Kvě 2014 14:07
- Nahlásit

worick
ty mně nestraš babo Ne, ne nestraším. Jen mě to zajímalo.
Pořád neprší. Tady pořád fouká a střídavě prší. No lepší je doma v teple.

Kessie
Člen
# Zasláno: 15 Kvě 2014 17:59
- Nahlásit

Holky, u nás to láme menší haluze ze stromů, jaký je tu vichr... tedy od Brna až k nám, všude... i v Brně byly popadané větve z topolů všude po cestách... také neprší... výborné je, že já provokatér, se loupu po spálení - celý nos a ruce... Lidi kroutí hlavou... a to jsem u moře byla pouhé tři hodiny... a zase už dlouho nepojedu, já milovník hor... i když jsem si nahrála šplouchání moře... to se mi moc líbilo...

Drakopes
Člen
# Zasláno: 16 Kvě 2014 06:34
- Nahlásit

Strejda
Zakázal jsem Erwinovi jakékoliv dopisování, volání, povídání po skype apod. s vaší Barbínou!

Tenhle týden už po několikáté přijde ráno, sotva začne šírat, postává u mé postele, hlasitě funí a natahuje krk, aby viděl, jestli jsem čistě náhodou už neotevřela oči. A do toho občas popískne. V tom se nedá spát. Dneska jsem mu strčila rozsvícený budík pod nos a doporučila mu, aby šel jinam! Odešel za otevřené dveře do předsíně a tam pokračoval ve funění. A za tři minutky byl zpátky.

No, a pak, když vyjdeme ven, tak vystartuje čenichat, že ani tu nohu nezdvihne a čůrá až po delší době v parku ....

worick
Člen
# Zasláno: 16 Kvě 2014 08:17 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

Drakopes
Zakázala jsem Erwinovi jakékoliv dopisování, volání, povídání po skype apod. s vaší Barbínou! -
No, a pak, když vyjdeme ven, tak vystartuje čenichat - háravka?

Kessie
Holky, u nás to láme menší haluze ze stromů, jaký je tu vichr... - to u nás taky, ale u nás to není nikterak vyjímečná situace Ovšem za včerejšek dvakrát vypadnul proud, respective jedna fáze, tak nám šlo půl baráku(comp šel ) Ráno: Tom lítá po baráku, že nejde voda. Že v nějaké rozvodně u vodárky něco už dlouho bzučelo, volal to ,,našim" vodo-topo a tak už to nejspíš prdnulo. Pak kouknu a říkám mu, že nesvítí ani světlo v koupelně a mikrovlnka a pračka nejde zapnout...usoudil, že něco s elektrikou, jen jsme se báli, aby ne jen u nás Volal na opravy a automatické hlášení nic nehlásilo, ale když počkal na operátorku, tam mu řekla, že nejde jedna fáze. Položí telefon a než mi řekl, do kdy mu říkala, že to asi nepůjde, tak blik - rozsvítila se světlaJsme se začali řehtat, že to je ale servis, skoro ani nepoložil telefon Odpoledne žehlím a volá sestřenka a půl hodinový hovor..Sednu k žehličce a nějak nic, šmejdím po teplákovce a zdálo se mi, že nějak teplo nesálá. Klepnu na ni a ta studená V první chvíli jsem myslela, že se mi posr...žehlička, protože jsem slyšela nějakou ránu(mezi tím telefonováním) ale jsem nepoznala, odkud to přišlo. Pak mne napadne vyhnout se ze stoličky do kuchyně a jasně: mikrovlnka zase nesvítí No tak neva, zatím si nachystám pračku a zajedu k řezníkovi neb kluci neměli co k večeři. Když jsem chtěla spustit tu pračku, zjistila jsem, že to sotva - ta nešla taky Jdu se převléct na ten nákup, protože už se blížila zavíračka a do toho volá brácha, že k mamce přijela sestřenka s malou, ať přijdu taky(jiná sestřenka )Tak co, stejně nejde elektrika, jedu na nákup, tak to vemu při jednom. Make-up fušuju, neb bez světel na to nevidím Vyběhnu z baráku a zjistím, že nefungujou garážová vrataTa bych ještě zvládnula ručně, ale po tom, co jsem zjistila, že ani brána(jak už jsem začínala tušit ) jsem letěla do domku pro kolo. To píchlé! Měla jsem na řezníka 10minut, pěšky bych to nedala. Volám bráchovi, nebere to. Volám mamce ta mi do telefonu houkne, že sestřenky Barborka strašně řve, já na ni do toho řevu křičím, ať mi dá bráchu a slyším jen šustění, hlasy a řev Barči..Volám zpátky bráchovi na mobil. Ten to konečně vzal, tak jsem na něj jen vychrlila, že mám sedm minut na řezníka, ať se na nic nevyptává, skočí do auta tak, jak je a jede pro mne. Že jede....načež vzápětí: doprdele, já si dal s otcem Barči štamprlku! Jedině Hanka, že by jela....Prosím tě nic, tak ser na to já zavolám Tomovi, je celý den na cestách, ať sežene mamuta....a šlapala jsem potokem pěšky k mamce
Cestou potokem jsem přeskakovala polámané větve stromů, velké jsem i odklízela(sem tam tam jede někdo na kole, tak ať se nezabije) sousedům to zase sfouknulo domeček pro dítě(s tou skluzavkou) viděla jsem na něm prasklou střechu...ale to opraví. Ale nepršelo celý den. V noci trochu jo, měla jsem mokré okno ráno. A teď se dalo pršet, takže ven ani nespěchám, kluci se utíkali schovat. Je zajímavé, jak oblačnost respektuje hranice států od včera se to táhne od severovýchodu a přesně to u nás kopíruje hranice, na Slovensko se to nepřevalí, tudíž nepršelo ani u nás

výborné je, že já provokatér, se loupu po spálení - celý nos a ruce... - s tím fakt nepruď sluníčko jsem dva dny neviděla a dneska to tuplem nevypadá

Strejda
Člen
# Zasláno: 16 Kvě 2014 08:21
- Nahlásit

Drakopes
Zakázal jsem Erwinovi jakékoliv dopisování, volání, povídání po skype apod. s vaší Barbínou!
No jak chceš, Barbušenka není tak špatná partie. Ale dnes zase vyváděla a předváděla týrané zvíře. Jestli se to dozví Vlčáčková, tak budu mít problém.

Evey
Člen
# Zasláno: 16 Kvě 2014 13:01
- Nahlásit

Venku hnus fialovej. Fučí, prší, stromy padají, vlaky nejezdí, cesta zatarasená.
Dnes mají přijet novináři, no tak alespoň budou mít o čem psát...

worick
Máš to zase adrenalin.
Že jede....načež vzápětí: doprdele, já si dal s otcem Barči štamprlku No hlavně, že si to v té rychlosti uvědomil...
Strejda
Jestli se to dozví Vlčáčková, tak budu mít problém. No,tak to každopádně.

Drakopes
Člen
# Zasláno: 16 Kvě 2014 13:27
- Nahlásit

koupila jsem si dneska na Knižním veletrhu knížku

Strejda
Člen
# Zasláno: 16 Kvě 2014 14:46
- Nahlásit

Drakopes
koupila jsem si dneska na Knižním veletrhu knížku

No jo, tak to ať Erwin Barbíně nevolá. Ona má spíš humanitní zaměření.

LuckaM
Člen
# Zasláno: 16 Kvě 2014 18:31
- Nahlásit

[imgs] [/imgs]

Dovolte, abych Vám představila dalšího člena naší domácnosti - jmenuje se Kvído

Strejda
Člen
# Zasláno: 16 Kvě 2014 18:34
- Nahlásit

LuckaM
Kvído
Ten by se k nám taky hodil.

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 16 Kvě 2014 18:35
- Nahlásit

Drakopes
Kopíruju od kamaráda:

KVANTOVÉ MYŠLENÍ PSŮ

Představme si vědomí člověka. Člověk vidí, že něco je tady nebo něco tady není. Podobné informace může odvodit z toho, co slyší. Dá se říci, že člověk vnímá přítomnost.

Naproti tomu pes cítí přítomnost člověka a zvířete, i když tady již několik dní nejsou. Stejně tak cítí něčí přítomnost v okamžiku, kdy tady na tom místě, kde je pesm ještě není, ale je v dočichu, blíží se a za nějakou dobu tady bude. A nemusí se to týkat jen výskytu v místě.

Psi dokáží čichem vnímat onemocnění dříve, než ho člověk zjistí. Pes tak vnímá minulost, přítomnost a budoucnost současně. Vezmeme-li také do úvahy, že pes honí svou kořist tak, že jeho dráha je tečnou k dráze kořisti, což vyžaduje znalost výpočtu první derivace funkce; zjistíme, že psi vnímají svět jako kvantoví fyzici.

Řada psů by si proto zasloužila čestný doktorát.

-------------------------
Tak bacha na to , kdo koho by měl učit fyziku.

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 16 Kvě 2014 18:39
- Nahlásit

Strejda + Evey
Co mě tady pomlouváte, Vy dva???!!!

Evey
Člen
# Zasláno: 16 Kvě 2014 19:18
- Nahlásit

LuckaM
jmenuje se Kvído A je krásnej.

Vlčáčková
Vy dva
Jen ti Strejda ulehčuje práci a dobrovolně se přiznává.
Rovnou si poznač i mě. Mám v dočasné péči 2 želvy (zatím zdrávy) a 2 ryby (jedna dnes pošla). Byla jsem nařčena, že kvůli tomu, že jsem na ně 2 dny zapomněla a nenakrmila je. Já tvrdím, že pošla stářím, protože měla určitě kolem 8 let. Musím někde najít kolika let se dožívá taková rybka.

worick
Člen
# Zasláno: 17 Kvě 2014 00:00
- Nahlásit

Strejda
No jak chceš, Barbušenka není tak špatná partie. Ale dnes zase vyváděla a předváděla týrané zvíře. Jestli se to dozví Vlčáčková, tak budu mít problém. -

LuckaM
Kvído je krásný kocourek

Evey
Máš to zase adrenalin - copak jám ale u vás: Fučí, prší, stromy padají, vlaky nejezdí, cesta zatarasená - viděla jsem na NETu vlak u Šumperka, na který popadaly stromy...neseděla jsi v něm náhodou?! U nás dnes napršely sotva 4mm, foukalo už úplně normálně...takže tady opět vše ve starých kolejích
Večer byl Tom s Woričkem běhat, my s Berrynkem dělali doprovodné vozidlo
Drakopes
koupila jsem si dneska na Knižním veletrhu knížku - ona si nedá pokoj To už k vám ani na tu návštěvu nepřijedu Že jsem úplný degen s účou matematiky...s tím počítám. To, že ti zdatně sekunduje ve všeobecném rozhledu Jirka...s tím taktéž počítám říkala jsem si neva...pokecám alespoň s Erwínem ale že i pes už bude umět fyziku...tak to mne fakt neser

Vlčáčková
Řada psů by si proto zasloužila čestný doktorát.Tak bacha na to, kdo koho by měl učit fyziku. -

worick
Člen
# Zasláno: 17 Kvě 2014 00:02
- Nahlásit

Evey
Rovnou si poznač i mě. Mám v dočasné péči 2 želvy (zatím zdrávy) a 2 ryby (jedna dnes pošla) -
Želvy vodní či suchozemské?

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 17 Kvě 2014 00:19
- Nahlásit

Evey
Musím někde najít kolika let se dožívá taková rybka.
Spíš zkus najít, kolika dní se dožívá rybka bez žrádla.

Taky se teda přiznám k nečistému svědomí. Mám problémy s ptáčky, tam se mi tak hrubě nezadařilo, že jsem si dala sama sobě zákaz chovu.

Evey
Člen
# Zasláno: 17 Kvě 2014 07:59
- Nahlásit

worick
Želvy vodní či suchozemské? Vodní.
neseděla jsi v něm náhodou?! Ani náhodou.
Kolem 7 hod tu krásně svítilo sluníčko, ale koukám, že už se opět ženou mraky. Což je na jednu stranu dobře, protože jsme dnes cvičák, tak mi alespoň nebudou spílat, že to bylo zbytečně.
Stejně mám v plánu uklízet, tak by mi případný déšť ani nevadil.

Vlčáčková
píš zkus najít, kolika dní se dožívá rybka bez žrádla No vidíš, to bude lepší. protože údaje o věku dožití akar se na internetu dost zásadně liší, někde psali 2 roky, 6, 8-10, na jedné stránce dokonce 100 let.

Kessie
Člen
# Zasláno: 17 Kvě 2014 09:04
- Nahlásit

LuckaM - Kvído je krasavec...
a už jste ho seznámili s Bárníkem? Jak se k sobě mají? Když jsem si našeho Mikšu dovezla, tak byl tak maličký (je zachráněný), že jsem ho měla ještě měsíc v pokoji, ve kterém sušíme prádlo. Měl tam všechno a také výhled na dvůr (tehdy spíš staveniště, celé jsme to upravovali) - a tak se přes sklo s Kesskou seznámili sami... Když už vypadal, že mu nestačí jen spát a koukat z okna, začala jsem ho brát ven (doteď je na mě Mikeš fixovaný a tak se zdržuje pořád okolo mě) a tam se s Kess očichávali... Kesska byla úžasná, chápala, že je to miminko a tak se k němu hrozně jemně chovala... - dneska se občas honí, ale ráno, když vstávám, tak vidím, jak spolu leží buď v boudě nebo někde na dvorku, ale vždycky poblíž sebe... když je bouřka, tak se k sobě dokonce tisknou... jinak se spíš jen respektují...

Kessie
Člen
# Zasláno: 17 Kvě 2014 09:11
- Nahlásit

Evey - akvárko jsme založili na Vánoce r. 2008 a rybky teď pomalu jedna po druhé odcházejí... v rozpětí celého roku... takže těch 5 - 6 let... máme gupky, ty vydrží nejvíc... a bez žrádla bývají také občas... krmíme je každý druhý den... když nejsme doma, tak i později, v knížce jsem vyčetla, že rybka vydrží i týden, pokud jede člověk na dovolenou, rybka to zvládne...

LuckaM
Člen
# Zasláno: 17 Kvě 2014 13:52
- Nahlásit

Kessie
Takovéhle harmonie mezi psem a kočkou bych taky chtěla docílit Nechali jsme je očichat, ale číča se zatím bojí. Budeme to dávkovat postupně. Nejprve jsme plánovali, že bude kočičák pouze na chodbě, ale už se rozvaluje na gauči

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 17 Kvě 2014 15:03
- Nahlásit

Evey
na jedné stránce dokonce 100 let.
To znamená, že jí budeš muset odkázat nějaké jmění a ustanovit opatrovníka.

Strejda
Člen
# Zasláno: 17 Kvě 2014 15:13
- Nahlásit

Když už se tady píše o kočkách a psech.
Až do 18.05.2014 je zdarma (a legálně) ke stažení audiokniha Karel Čapek, Měl jsem psa a kočku. Je to tady

worick
Člen
# Zasláno: 17 Kvě 2014 16:06
- Nahlásit

LuckaM
Budeme to dávkovat postupně. Nejprve jsme plánovali, že bude kočičák pouze na chodbě, ale už se rozvaluje na gauči - a chodí Barney taky do obyvču? Do baráku? Pokud ne, tak bych to pak nechala tak, že kočičák bude mít volný vstup ven a nijak bych ho Barneymu nepodstrkovala. Budete s Barnym na dvorku, kocour ať si to odněkud sleduje, jediné co, tak ho oslovavat, mluvit na něj, aby Barney poznal, že je taky váš, že k vám patří. Oni jsou zvědavky a postupně se okoukajíKessie
Evey

na jedné stránce dokonce 100 let...To znamená, že jí budeš muset odkázat nějaké jmění a ustanovit opatrovníka - teda 100let je asi fakt kravina, tuším si přidali nulu ne? V opačném případě bych si akvárko ani nepořizovala....jak píše Vlčáčková
co se týče ryb, taky odborník nejsem, akvarijním už vůbec nerozumím, ale u pstruhů jsem taky vyčetla 7-8let...a taky tak nějak všichni chcípnuli Taktéž nevím, jak se krmí akvarijní, ale u rybničních je doporučeno krmit vícekrát za den trošku....ale to tedy hlavně proto, aby nenechaly granule ležet a tlít na dně. My je krmíme třeba dvakrát za týden jak si kdo vzpomene, ale tak v jezeře mají přirozenou stravu, takže hlady asi netrpí(neumírají )

U koho leje? Sem se teďka nějak utrhlo kousek z toho obr mraku co jde přes Drakopesovi a půl republiky
a dalo se pršet

Strejda
Člen
# Zasláno: 17 Kvě 2014 16:14
- Nahlásit

U koho leje?
U nás. Potřebovali jsme to.

Janiii
Člen
# Zasláno: 17 Kvě 2014 16:56
- Nahlásit

Evey
ptala ses na fotky z Rožnova. my jsme fotili spíš na výletech u kruhu mě to moc nebralo ... a nejen mě - všichni česali, fénovali, leštili, a takhle to měla při čekání u kruhu na háku naše Tereza

<< 1 ... 675 . 676 . 677 . 678 . 679 . 680 . 681 . 682 . 683 . 684 . 685 ... 734 . 735 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání