| Autor |
Zpráva |
Kessie
Člen |
# Zasláno: 4 Led 2014 23:17
- Nahlásit
Drakopes - spí v mé posteli, do které si přinesla Erwínkovu oblíbenou gumovou pískací hračku - - tak to je parádní... už je u vás jako doma... - je to šikulka
|
worick
Člen |
# Zasláno: 5 Led 2014 00:46
- Nahlásit
Berrynek byl schovaný v boudě až do večeře, kdy ho Tom zavolal na jídlo do garáže, protože ani pod sklo se nedalo. Worka celý večer schovaný u komína, kam to tak nešlahá. Místo aby šel jíst do té garáže, proběhnul a schoval se do boudy, Berry tam pak vlítnul za ním. Tom je byl omrknout a smál se, že jsou narvaní v jedné a ozývá se vrčení To Worka dělá běžně, oni se tam srovnají U nás je hotové ,,boží dopuštění" Vichřice, déšť bičuje okna Teda, ještě že nás tohle nechytnulo na tom výletě Byla akorát místy mlha a poslední cca 2km začalo hnusně foukat doproti. Ani nevím, jestli takovouhle hrůzu hlásili a doufám že to do rána přejde a já v tom pro změnu zítra, nebudu muset kolem potoka
|
worick
Člen |
# Zasláno: 5 Led 2014 00:48
- Nahlásit
Drakopes
Meguška se krásně aklimatizovala, spí v mé posteli, do které si přinesla Erwínkovu oblíbenou gumovou pískací hračku. - píše Yura - to je dobré A vy Jirko spíte kde? (na matraci vedle na zemi... )
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 5 Led 2014 01:40
- Nahlásit
worick
na matraci vedle na zemi
"není nutno, není nutno..."; ale určitě bych ji nevyhodil, stále je tu rezerva - červený psí gauč (podepsaný Erwínkem), on spí stejně většinou "u sebe", i když teď "jistí" vchod do bytu a Meginka je na svém oblíbeném místě v kuchyni; pokud procházím, tak jen ležíc na boku loupne okem, prostě je to Meg ležící, spící - píše Yura
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 5 Led 2014 04:48
- Nahlásit
Strejda
Ať dělám, co dělám. Stále hlásí chybu ve vzorci nebo cyklickou chybu. Tak nevím. Můžu Ti zavolat?
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 5 Led 2014 07:17
- Nahlásit
Vlčáčková
Můžu Ti zavolat?
Píšu mail.
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 5 Led 2014 07:22
- Nahlásit
Kessie
jak holky to krmení zvládají, když jedna jí několikrát denně a druhá jen třeba dvakrát nebo jednou?
To už jsme nacvičili, když byla štěně Neli. Sally má kost z buvolí kůže a Barbie granule.
Strejdo, co ty fotky? Budou?
Pár fotek mám, ale jsou rozmazané. Neumím fotit objekty v letu. Tak aspoň dvě trochu starší.
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 5 Led 2014 07:28
- Nahlásit
Bety z hájenky
Vítej
Zatím jsem nepochopil, podle čeho se pes rozhodne, že bude spát v boudě. Ovčanda měla boudu s plochou střechou a až do -15 st. spala na boudě. Teprv potom vlezla dovnitř.
Berňačky mají dvojboudu - společná chodba, dvě ložnice. Vevnitř je jen jedna a druhá je v kotci před boudou nebo na zahradě pod oknem. Asi na to mají nějaký rozpis.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 5 Led 2014 14:12 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
Tak včera večer: Tom poklízel, Leon spal doma na podestě, Gůča chodila sem a tam (ven by v tom nečase nešla ani náhodou) Tom přišel, Leon se asi teprve probral a že on nejde spát do pracovny, ale chce ven Tomáš: v žádném případě ho ven nepouštěj, to je šílené, co tam je, hoď ho za Gůčou do pracovny. No...nelíbilo se mu to, běhal ode dveří k oknu, ale nechala jsem ho tam. Ráno jim jdu otevřít a ovane mne nebývalý ,,smrádek" Kouknu, v rohu výlevky bobek (což není nic hrozného a většinou to ani nijak hrozně nesmrdí. První tedy vypustím Leonka přes jídelnu ven, Gucci..ta zase nic, ostatně jako obvykle. Vrátím se do pracovny uklidit ten bobek a teď teprve vidím tu spoušť: obrovká načůraná kaluž přes celý ten záchod proboha to snad není možné, aby tohle vlezlo do jednoho kocoura?! Možná se tam teda vyčůrali oba...a samozřejmě to rošlapali ještě po celé pracovně. Naházela jsem na to snad půl role papírových utěrek, než se to vsáknulo Zbytek jsem umývala a umývala, Savem, octem. Teda přestože je kastrovaný, ta kočičí moč smrdí hrozně V baráku smrad jako v Cařihradu, od té doby větrám a kapu olejíčky do aromalampy. Na jejich obranu musím říct, že se mi zdálo, že tam už něco smrdělo pár dní, ale nemohla jsem nic najít. Teďka jak jsem tu výlevku musela celou vystěhovat a poumývat (mám na zemi kbelík s hadrama a hubkama, smeták, mop, konev s odstátou vodou) tak jsem vzala i štětku na WC, abych to pod ní umyla, hodila jsem ji i s tou ,,miskou" do WC mísy taky opláchnout...a z ní se vylila kočičí moč stará snad týden (to bylo to, co tam pořád zasmrádalo ) Ne, nejsem úplné čuně, den před Štědrým dnem, jsem to tam všechno vydrhla, to se muselo Gucci nějak povést mezi svátky. Normálně tam nečůrá nikdy, občas, vyjímečně ten bobek. Hledat načůrané v ,,misce" mne vůbec nenapadlo, když nebyla kalužka kolem...a je v ní navíc pořád zapíchlá štětka
Ráno se krásně vyjasnilo, i svítilo sluníčko, ještě tak před hodinou. Teď se zatáhnulo a vypadá to, že zase začne pršet...či co to je Měla jsem mamku vézt do vedlejší vesnice za tetou do evangelického kostela, mají tam nějaké vánoční zpěvy (ne ony, ale je tam koncert těch, co to umí ) Před pár dny jsem chtěla někam vyjet, ale nechytlo mi auto. Tom tvrdil, že jak se s ním nejezdí, vybije se baterka. No...připadá mi to blbost, bo je rok nová, auto celkem nové a naši s autem taky nejezdili týdny a normálně chytalo. Na mém ale už nějaký měsíc svítí ,,blok motoru" a samozřejmě se s tím jezdilo(občas) a nic neřešilo Zkusili jsme to teď teda s Tomem roztlačit(on tlačil ) a vynadal mi, že jsem to za bránou nechala chcípnout, když mi říkal, že mám s tím pak couvnout zpátky ke garáži. Jenže ono nějak nepřidávalo plyn a jak jsem zařadila zpátečku, zhaslo úplně Jelikož je to od brány směrem ke koupáku relativně z kopečka, tak jsem mu navrhnula, že ho roztlačím, ať si to tedy zkusí sám (když je tak chytrý ) Povedlo se, chytlo mu to, ale jel krokem až za koupák, já na něj gestikulovala, ať to ohulí a frčí se otočit těch 700m k vedlejší vsi a zpátky. Zašoural se mi za stromy a já si šla domů pro zapomenutý mobil, kdyby něco potřeboval. Za chvíli přitrckal stejnou ,,rychlostí"(tuším na dvojku) zpátky s tím, že to vůbec nereaguje na plyn, je to pokazené a nepojízdné. Takže mamka nakonec musí ty dva km šlapat pěšky Zpátky už bude Tom doma z tenisu, to ji vyzvednem jeho autem. U nás furt veselo
|
worick
Člen |
# Zasláno: 5 Led 2014 14:19
- Nahlásit
Čtu po sobě a opravuju a dočtu se: mám na zemi kbelík s hadama (místo s hadrama ) jsem se teda nasmála, když jsem si představila, jak to čtete a koukáte
|
Bety z hájenky
Člen |
# Zasláno: 5 Led 2014 14:23
- Nahlásit
Děkuju za milé přivítání Tak to jsme asi nejvhodnější dobu k přivykání na tu boudu asi propásli, má ji už od štěněte, ale připadá mi, že ji opravdu nepřijala za vlastní. Má ji hned u vchodových dveří tak jako ten pelíšek, myslím, že ji to tam ani nenutí spávat z toho důvodu, že máme dvorek v závětří, kde tolik neprofukuje. Pro jistotu jí necháváme i otevřená dvířka od stodoly, kde máme uskladněné seno, kde by se mohla taky v případě nouze schovat.
Jinak jsme kousek od Třebíče, směrem na Brno, takový okraj Vysočiny
|
worick
Člen |
# Zasláno: 5 Led 2014 14:42
- Nahlásit
Bety z hájenky
Jinak jsme kousek od Třebíče, směrem na Brno, takový okraj Vysočiny - jééé od nás zase daleko Ale třeba Vlčáčková ta sice nemá berňuchu ale zase je tuším z toho směru
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 5 Led 2014 17:58
- Nahlásit
Tak Meg odjela ....
Dana otevřela dveře a Meg se k ní vrhla a začala povídat a povídat. Tak upovídaného psa jsem ještě neviděla. Převrátila se na záda, pak zase přitulit a u toho pořád vykládala a vykládala )
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 6 Led 2014 07:53
- Nahlásit
Bety z hájenky ahoj
Strejda Dnes se mi o tobě zdálo. Jela jsem za Vámi na návštěvu vlakem, který jel terénem a stylem horské dráhy.
U Vás doma měla manželka briardy a pak jedno štěně co měla být Barbie. Chlupatost by odpovídala, ale záda měla celá hnědá.
Tak ti nevím co to mělo znamenat.
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 6 Led 2014 08:09
- Nahlásit
Evey
Dnes se mi o tobě zdálo.
To muselo bejt fakt hrozný.
U Vás doma měla manželka briardy
Tak to nebylo u nás, ale u jedné známé. Ta má briardy. Interchampiony, ..., s pasteveckými zkouškami z Francie, prostě hvězdy nejvyšší svítivosti.
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 6 Led 2014 09:20
- Nahlásit
Pochlubte se, kdo to už máte?
|
MartinaBarney
Člen |
# Zasláno: 6 Led 2014 11:26
- Nahlásit
Bety z hájenky
Taky Tě tu mezi námi vítám. A ted, jak je to u nás se spaním v boudě. Barney spával v boudě jen v zimě a to pouze občas. Po zbytek roku spává u francouzského okna, protože odtamtud vidí rovnou do obýváku a navíc je zrovna na oknem balkon, tak na Barneyho neprší. Na podzim jsem k oknu náhodou přetáhla paletu (určenou pro Barneyho), kterou jsem chtěla vyhodit, protože na ní pes nespával. Od té doby je to Barneyho místo a spává na paletě, na které má starý koberec. No a protože jsem usoudila, že Barney je starší (a už rozumný) pes, tak dostal letos na Vánoce novou boudu. Zatím je v garáži, protože jsme jí natírali lazurou, ale ted o víkendu ji už dáme na zahradu. Doufám, že tam bude spávat. Když ne, tak je to jeho problém. K tomu zvykání si na boudu. Když byl Barney štěně, tak jsem si s ním vlezla do boudy a třeba jsme si tam hráli, dostal pamlsek atd. Ale žádné jiné extra nácviky se u nás nekonaly.
Jinak jsme kousek od Třebíče, směrem na Brno, takový okraj Vysočiny
Přes Třebíč jsme jeli pro boudu. Hodka a půl cesty dodávkou.
Strejda
Pochlubte se, kdo to už máte?
To fakt už není možný, co oni nevymyslí. Já zase nedávno viděla video o nějakých google brýlích. Video třeba tady URL
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 6 Led 2014 11:44
- Nahlásit
Strejda
To muselo bejt fakt hrozný. nejhorší byla jen ta cesta vlakem. Vagóny ČD nejsou ještě na podobné trasy stavěné.
Tak to nebylo u nás, ale u jedné známé. Aha. No, tak to je skandál.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 6 Led 2014 11:54 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
Strejda
Pochlubte se, kdo to už máte? - používáme sice bidet, ale od toaletního papíru jsem nějak psychicky nedokázala upustit Ale na bidetu se taky dá asi vytvořit závislost Třeba Tom už má těžký blok použít toaletu tam, kde není bidet U mne, co lítá na každou benzínku, za každý keř v lese...musí jít veškerý komfort stranou
Evey
Dnes se mi o tobě zdálo. Jela jsem za Vámi na návštěvu vlakem... -
|
worick
Člen |
# Zasláno: 6 Led 2014 11:56
- Nahlásit
Drakopes
Tak Meg odjela .... - a jak se na to tváří Erwín??
Převrátila se na záda, pak zase přitulit a u toho pořád vykládala a vykládala - taky že měla zážitků, ne?!
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 6 Led 2014 12:13
- Nahlásit
Evey
cesta vlakem
Tak to chápu.
|
Dana01
Člen |
# Zasláno: 6 Led 2014 14:54
- Nahlásit
Drakopes
Ještě jednou moc děkujeme za hlídání, Méďa už je doma na pelíšku a o Erwinovi se jí určitě ještě zdá, myslím, že by ho někdy za Markétku určitě ráda vyměnila. Teď mi tu spí obě. Moc si to užila.
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 6 Led 2014 19:06
- Nahlásit
ufff, stehy jsou venku. Nakonec se to zvládlo při plném vědomí, kde Erwin předváděl, jak obrovskou má radost ze všech přítomných a že chvilku nepostojí. Bohužel předposlední steh zabolel, takže poslední stříh trval pětkrát tak dlouho, co ty předchozí dohromady.
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 6 Led 2014 23:34 - Změnil/a: Drakopes
- Nahlásit
Dana01
kdykoliv jsme k dispozici
S Erwínkem jsme dnes zvládli dlouhou vycházku, bylo nádherné počasí. Potkali jsme spoustu neznámých pejsků a já jsem znovu viděl jemné rozdíly v psí komunikaci.
Popíšu jen "významná setkání".
První - kousek od nás na Ruské - vlčáka berou ihned na vodítko, vedle stojící pán má v náruči štěně malamuta (nádhera), Erwín zpomalí, ukázal jsem prstem kudy se má protáhnout (vlčáka drželi nakrátko) - v klidu, mohl si i očichat mrňouse.
Druhé - Šrobárova - vilová čtvrť, pod vraty se objevila černá psí hlava, rozzuřený řvoucí pitbul se pokoušel podplazit a zabít Erwínka, Erwín stejně zuřivě odpovídal, ale přes taktickou výhodu (hlava pitbula zaseknutá mezi zemí a bránou) se omezil jen na hlasový projev; ta mezera se mně moc nezdála, co kdyby se ten zuřivec propasíroval, tak jsem Erwínka vzal za obojek, posunul jsem ho o pár metrů a už bylo slyšet jen zuřícího pitbula.
Třetí - Náměstí Jiřího z Poděbrad - dva yorkové a "něco" (holka) stejně velká jako oni, Erwín vrtí ocasem a běží obhlédnout kamarády, yorkové jsou v klidu, ale psí holka začne panikařit, opisují s Erwínkem čím dál větší kruhy, hystericky se přidá panička psí slečny a ječí "Zavolejte si toho psa!"; no hlasově bych to už nezvládl (Alenka ano), v klidu jsem vytáhl píšťalku, kterou jsem aspoň půl roku nepoužil, pískl náš signál a Erwínek vzorně přiběhl.
Čtvrté - Náměstí Míru - za vánočním stromkem jsem uviděl berňáka a nějakého malého pejska, když se pejsani zaregistrovali, tak hned seznamovačka, panička byla překvapená, spletla si Erwínka s jejich Ronym (Erwínek vyšel zpoza stromu jako první), tak jsme se domluvili, a já najednou koukám a vidím jednoho psa zakousnutého do šíje druhého - kouknu blíž a on Rony (menší, tříletý) "dáví" Erwušu, Erwuška, který si jinak nic nenechá líbit, je úplně v klidu, skloním se k Ronymu a řikám mu "tohle nedělej, to nemusíš", Rony pustí, přitulí se a nechá se hladit, pro jistotu ještě "zabublá"; malý pejsek (mrněcí slečna BSP) je postaven na zem, očichán a zkontrolován Erwínkem (za bedlivého dozoru Ronyho). Mladý Rony má na starost štěně, tak hlídá a varuje. To vrčení i "zakousnutí" muselo mít úplně jiný charakter.
Dlouhá vycházka, spousta přecházení (někdy i dost náročného - semafory "Čekej!" se značnou časovou prodlevou) a prakticky vzorné chování Erwínkovi vyneslo spoustu pamlsků.
A to má v pondělí "hladovku". - píše Yura
|
worick
Člen |
# Zasláno: 7 Led 2014 10:24
- Nahlásit
Drakopes
Yura
A čím myslíte, že ty změny v chování nastali? Že se musel starat o psí kámošku, že od ní něco z chování pochytil, nebo se bojí, že když nebude hodný pejsek jako Meg, že ho vyměníte
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 7 Led 2014 13:30 - Změnil/a: Drakopes
- Nahlásit
http://www.knife.cz/Default.aspx?tabid=53&g=posts& m=565004#565004
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 7 Led 2014 14:21
- Nahlásit
Drakopes
[/url][/url]
Jsem v nějaké intelektuální krizi. Ne a ne na to přijít.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 7 Led 2014 14:55
- Nahlásit
Strejda
Jsem v nějaké intelektuální krizi. Ne a ne na to přijít -
Tak to já se ani nesnažím čekám, až to Drakopesovi nějak ,,opraví"
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 7 Led 2014 16:30 - Změnil/a: Drakopes
- Nahlásit
worick
změny v chování
Erwínek je pořád stejný, pohodář. Myslel jsem hlavně reakci na chování Ronyho (tříletého BSP), který chrání nejmladšího člena smečky (dvouměsíční fenka BSP) tím, že se zlehka zakousne Erwínkovi do šíje a Erwínek to nepovažuje za útok, na který by měl odpovědět. Bylo to od Ronyho asi něco ve smyslu "malou střežím já, tak opatrně". Erwínek s Ronym za krkem klidně očichával mrňouska, nic zvláštního se přece neděje. Na druhou stranu Rony, který mě v životě viděl poprvé, okamžitě poslechl, když jsem mu řekl "tohle nedělej" a dokonce se ke mně přitiskl, vrtěl ocasem a nechal se hladit. Inteligentní a socializovaný pes.
To setkání s pitbulem, naštěstí uvězněném pod vraty, bylo úplně o něčem jiném.
Strejda
worick
url - nevím - píše Yura
možná už vím - píše Yura
|
Kessie
Člen |
# Zasláno: 7 Led 2014 20:37
- Nahlásit
Strejda - no krásné fotky... sice jen dvě, ale to mimušenko... úplně si vzpomínám na moji první fotečku s Kess... Bárbínka je takový malý krásný chlupatý koblížek...
worick - V baráku smrad jako v Cařihradu - no, u vás je taky pořád veselo... Teda, mě hrozně udivuje, jak si kočka dokáže spojit, že ta nádoba opravdu patří k záchodu... - nebo to prostě jen připomínalo "kakáček" (malý, plastový)?
mám na zemi kbelík s hadama - - teda při čtení jsem si toho vůbec nevšimla... ale úplně mě to pak rozesmálo... , takový záchvat smíchu už jsem dlouho neměla...
|