Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / bernský salašnický pes
<< 1 ... 639 . 640 . 641 . 642 . 643 . 644 . 645 . 646 . 647 . 648 . 649 ... 734 . 735 . >>
Autor Zpráva
Drakopes
Člen
# Zasláno: 25 Pro 2013 21:32
- Nahlásit

u nás klídek a pohoda
Erwinek se chová vzorně, venčíme na volno, ponožky si nesundává.
Dělala jsem dnes sýrové rolády (zítra jsou snad po dvacáté Kapsové vánoce) a Erwuša nadšeně asistoval. To, co říkal pan doktor - zabavte ho ))))

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 26 Pro 2013 00:54 - Změnil/a: Vlčáčková
- Nahlásit

Tak. A mám k dispozici velššpringšpaněla, dokonce příbuzného s mými holkami. Tak kdyby někdo měl zájem o středně velké, středně (spíše velmi) neposlušné sveřepé, ale krásné a milé plemeno, nechť se mi ozve. Je s PP a je v Bratislavě.
http://tyrana-zvirata.blogspot.cz/2013/12/don-vels springrspanel.html

worick
Člen
# Zasláno: 26 Pro 2013 12:28
- Nahlásit

Drakopes
sýrové rolády mamka taky dělá - máme je všichni rádi A kluci mají napečené ty sýrové keksy, tak taky nepřijdou zkrátka
Včera dostali od tchánů kapří hlavy, tak jsem zvědavá, jestli to budou žrát..jejich Argo je právě nechtěl. Oni je měli tak 4roky zpátky, ale se nijak nadšeně netvářili. Teď, jak jsou na vařeném, už takových věcí (divných ) sní víc

Vlčáčková
A mám k dispozici velššpringšpaněla - Náš kmocháček ho má (strýc - taťkův brácha, ale nás nosil ke křtu, tak je to kmocháček ) Je to divočák, to jo, ale jinak je fakt milý a hodný

Noemi
Člen
# Zasláno: 26 Pro 2013 20:32
- Nahlásit

Tak vánoční fotečky už máme od listopadu z Arkád , ale nějak nebyl čas vložit...

Noemi
Člen
# Zasláno: 26 Pro 2013 20:33
- Nahlásit

P.S. Mě nikdy ten pes nepřijde tak špinavej, jako když se jdeme někam fotit...V kontrastu se sněhulákem totálně prohráváme

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 27 Pro 2013 02:01
- Nahlásit

Včerejší den byl pro mě velmi úspěšný. Na FB jsem vyfásla jednu blokaci a jedno trestní oznámení.

Noemi
Krásná fotka.

worick
Určitě je s ním kmocháček spokojený, co se týče povahy, že jo? Ale do lesa se s takovýmhle psem moc jít nedá, aniž by hrozil infarkt pánečka.

worick
Člen
# Zasláno: 27 Pro 2013 10:16 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

Vlčáčková
Určitě je s ním kmocháček spokojený, co se týče povahy, že jo? Ale do lesa se s takovýmhle psem moc jít nedá - mají dvě malé vnučky a usměrňování vzhledem ke psu veškeré žádné...zlatý pes...jiný by jim už dávno ukousnul rypáky Do lesa nehrozí, neb tam jsou v okolí spíše jen remízky a větrolamy a ani tam s ním kmoch nejde...ono je mu už pětasedmdesát, i když je vysoký, štíhlý a na svůj věk velmi čiperný, lítá spíš jen do vinohradu..

Noemi
no né...ona žije Jéé a kde to prosim tě je? Arkády?? ...to slyším fakt prvně Tak venkovní pes....naši taky nikdy nebudou tak čistí jako Drakopsovi kluci. I když chodí po ,,venku" častěji než naši, ale pak je očištěn a zbytek oválí v peřinách to je jiné jak přijít špinavý z lesa a pak se povalovat nanejvýš na pískovcové dlažbě, která i jejich zásluhou není nejčistější

Nikdo nic, ani z jednoho nevypadlo, co jste teda měli pod tím stromkem Takové tajnosti...
U nás týden fučelo, včera k tomu ještě lilo... No...stejně jsme celý den strávili s příbuznýma u mamky Dneska s klukama musím, ale nevím kam, všude bláto

Evey
Člen
# Zasláno: 27 Pro 2013 11:25
- Nahlásit

worick
Nikdo nic, ani z jednoho nevypadlo, co jste teda měli pod tím stromkem Takové tajnosti... Žádné tajnosti, jen jsem se nedostala pár dní k PC.
Tak klasika - oblečení, kosmetika, umělý vánoční stromek na příští rok...
Po večeři jsem honem dala na stomek prskavky, ať je to ta správná atmosféra. No, to jsem tomu dala, vedle prskavky byla nějaká umělá báňka, která v mžiku chytla. Nepozorovaně jsem ji sfoukla a vyhodila, ale vdechla jsem ten čmoud, tfuj.
S tímto jsem nepočítala, protože za mých mladých let byly všechny báňky nehořlavé.

Mladýmu jsem dala dětskou hru AZ kviz. Byla jsem příjemně překvapena jakou z ní měl radost. Hned jsme ji museli hrát. No přiznávám, byť to mělo být dětské provedení, tak některé otázky mi daly fakt zabrat.

Evey
Člen
# Zasláno: 27 Pro 2013 11:26
- Nahlásit

worick
Dneska s klukama musím, ale nevím kam, všude bláto To ti neporadím, bláto je i u nás.

worick
Člen
# Zasláno: 27 Pro 2013 11:56
- Nahlásit

Evey
Po večeři jsem honem dala na stomek prskavky, ať je to ta správná atmosféra. No, to jsem tomu dala, vedle prskavky byla nějaká umělá báňka, která v mžiku chytla. Nepozorovaně jsem ji sfoukla a vyhodila - mamka taky, někde u babky vyhrabala staré prskavky. Bez ,,vůně" prskavek by nebyly ty správné Vánoce. Čekali jsme podobnou grotesku jako u vás U mamky dobrý, jen ji popálila sirka, tak ji mrskla a zadupala v koberci s tím, že je to stejně jeho poslední angažmá, musí se koupit nový, stejně jako sedačka
Nám zase děcka předčítala z knížky hádanek...neuhádli jsme nic Teda my lopaty, Tom uhádl dvě

Drakopes
Člen
# Zasláno: 27 Pro 2013 14:30 - Změnil/a: Drakopes
- Nahlásit

Dárky chodíly na etapy, pohodové jsou rukavice k počítači, když je zima.
A tohle jsou Alfíček a Níloušek:

A tohle je od mých páťáků:

Dana01
Člen
# Zasláno: 27 Pro 2013 17:32
- Nahlásit

Drakopes
Je to jsem ráda, že už máte zašito a vše dobře dopadlo. Meg už se určitě těší, jak bude Erwina rozptylovat, aby nemyslel na šití.

Drakopes
Člen
# Zasláno: 27 Pro 2013 17:47
- Nahlásit

Dana01
to jsme rádi (nejenom my), že jste se ozvali
Co Meg a rachejtle?

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 27 Pro 2013 20:36
- Nahlásit

worick
lítá spíš jen do vinohradu..
To bych lítala taky, to se mu vůbec nedivím. Jo a co se týče těch remízků: jednou jsem mohla koupit bydlení v jedné vsi na jih od Brna. Koukám na všechny strany a ptám se, "kam chodíte na vycházky, že bych chodila se psíky, do lesa..." A pán říká: "jo tak les, ten je tady blízko." A já marně těkajíc očima (to jsem ještě viděla): "A kde?" A on na to: "Asi 10 kilometrů, autem jste tam hned."

worick
Člen
# Zasláno: 27 Pro 2013 21:15
- Nahlásit

Vlčáčková
Jo a co se týče těch remízků: jednou jsem mohla koupit bydlení v jedné vsi na jih od Brna - podobně to myslím má i Cernej caj od špiců...proto pořád výletuje po celé CR. Já jsem měla úplně stejné myšlenkové pochody, když jedeme cestou do Brna po dálnici....ale vlastně to začíná už u Hodonína. Taky jsem Tomovi říkala, že když se tak rozhlédnu po té rovině a nikde vůbec žádný les...proboha kam ti lidi chodí na prochajdy se psama?!?
Tak jsem si představila, že bych se tam nějakým nedopatřením ocitla a padla na mne zrovna taková hrůza jako při představě, že bych se narodila třeba někde v Somálsku...

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 27 Pro 2013 22:29 - Změnil/a: Vlčáčková
- Nahlásit

worick
proboha kam ti lidi chodí na prochajdy se psama?!?
Ano, ano, ano.
padla na mne zrovna taková hrůza
Viď. Já mám v takové chvíli něco jako záchvat marnosti a deprese. Prostě tak nepříjemný pocit konečnosti, zbytečnosti. Vůbec nevím, kde se to bere, a ani to neumím přesně popsat. Přemýšlela jsem jednou při jednom popisu New Yorku, že tohle nekonečné moře ulic by na mě působilo stejně. Potřebuju trošku rozmanitosti.
Jedině snad nekonečnost oceánu by mi tolik nevadila, ale tím si nejsem úplně jistá.

Noemi
Člen
# Zasláno: 27 Pro 2013 22:46
- Nahlásit

worick
Arkády jsou obchodní centrum v Praze na Pankráci. Předtím tam byla super tržnice (hlavně "haldový" sekáč 20 Kč/ks jsem bezmezně milovala...)... V rámci Vánoc tam je možnost ve velice kýčovitých kulisách se vyfotit, naštěstí tam smí i psi (ne tedy do jednotlivých obchodů). Takže každoročně se tam vypravíme a necháme si udělat fotky pro všechny prarodiče...

Co se vycházek týče, tak ráno jsme byli v krámu (je to po silnici, máme to daleko :-/) a následně jsem Medvěda někdy před 14:00 vyhazovala zpátky ven, aby ho doma nenačapal táta...

Kessie
Člen
# Zasláno: 28 Pro 2013 08:02
- Nahlásit

Vlčáčková - v jedné vsi na jih od Brna - ve které? ve které? - třeba jsme mohly být sousedky... - je fakt, že my tu máme právě jen spoustu těch remízků... pořádný les je opravdu tak těch deset až patnáct minut autem...

Kessie
Člen
# Zasláno: 28 Pro 2013 08:06
- Nahlásit

worick - a padla na mne zrovna taková hrůza jako při představě, že bych se narodila třeba někde v Somálsku... - já jsem sice vyrostla na Beskydsku, takže mi zdejší bezlesá krajina připadá taková "holá" - ale tak strašný (jak popisuješ) to tu fakt není. Je tu spousta vinných stezek, dá se chodit přes ty remízky a pokud chceme fakt do lesa, není to tak daleko... Navíc je tu fakt nádherný výhled do širého okolí... propadat nějaké depresi či melancholii stejně nepomůže...

worick
Člen
# Zasláno: 28 Pro 2013 11:27
- Nahlásit

Kessie
to je dost, že se za celé svátky taky ukážeš Má volno...a zas jí není... U vašich už jste byli? My dnes jedem výletovat zase k Luhačovicím

Navíc je tu fakt nádherný výhled do širého okolí... propadat nějaké depresi či melancholii stejně nepomůže...
- to nepomůže, to máš pravdu Jsou lidi, co si zvyknou na všechno, cestujou všude, bydleli by kdekoliv...To já ale ani náhodou Tom si představuje domek na pláži...já chaloupku v pěkných horách, ale stejně si myslím, že by mi po tady těch známých, i když nijak krásných místech, prostě bylo strašně smutno Nejsem si jistá, že bych dokázala žít jinde, i kdyby to tam bylo sebekrásnější...
já jsem sice vyrostla na Beskydsku - ono je to těžko...tady taky žijou lidi, kterým je to tu jedno, nevadí jim, že tu nebude les, nemají ani šajn o tom, jak tu to okolí už vypadá..Já to i chápu... když jsi od rána do večera v práci je pravda, že okolí moc neoceníš a jsi ráda, že jsi
Já byla od mala divoženka. Lítala jsem po loukách a lesích a hrála si na víly či indiány Domů jsem přišla až za tmy a hladová Vůbec nevím, jestli je to není nějaká mentální porucha jelikož nevím, že by jsme v rodině někoho takového měli. A vlastně si teď uvědomuju, že jo!... bábina bratra. Ale moc toho o něm nevím, jen bába kdysi vyprávěla, že byl nezvladatelný a jak nechtěl nic dělat, do školy chodit, tak ho otec vyhnal z domu a on spával na stromě za humny a mamka mu dávala tajně hrnek s mlékem a chlebem někam nad futra, aby alespoň posnídal (jak kočce ) Tak tam teda jistou podobnost vidím Škoda, že nemůžu o něm vyzvědět víc, už není od koho Oženil se na vojně ve Varnsdorfu a tam celý život zůstal. Byli bezdětní.

worick
Člen
# Zasláno: 28 Pro 2013 11:33
- Nahlásit

Jo, vzpoměla jsem si: jak Worka dostal k Vánocům ten králičí přetahovák...tedy přetahovadlo z králičí kůže, které prý vydrží...tak vydrželo asi 3minuty. Po první minutě ho v polovině ukousl a snažil se ho zhltnout jako had, což se mu naštěstí nepovedlo a vydávil ho ven Pak ukousnul dalších 5cm, takže teď mi zbylo ucho s ubohýma 15cm, které ještě rozkousal a zežochlil na takovou ,,tkaničku" Bude lepší, když vemu mamce jednu králičí kožku a zkusím to seskládat a pořádně popřešívat třeba i s pytlovinou pro zpevnění...

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 28 Pro 2013 14:53
- Nahlásit

Kessie
ve které?
V Nesvačilce.

worick
podobně to myslím má i Cernej caj od špiců...proto pořád výletuje po celé CR
No to se nedivím. Já se nakonec nastěhovala do kotěhůlek, ale s lesem a zvlněnou krajinou.

worick
Člen
# Zasláno: 29 Pro 2013 10:36 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

Dneska ráno u nás kráásně...jako na jaře Uragán skončil, sluníčko svítí, teplo, ptáčci zpívají... Teda ono tak bylo včera i v Luhačovicích U nás vichr co hnal šedou mlhu, tma jak v pytli...a v Luhačkách pofukovalo a svítilo sluníčko S klukama jsme ráno měli trošku větší ,,kontrolky" - zašli jsme k mamce na buchty..k snídani. Samozřejmě s náma celou cestu šla Dáša, i jsem ji s klukama nechala čekat u mamky v zahrádce a pak jsme dokontrolovali tu jejich stranu potoka. Worka si polítal, pořval za ploty na pejsky a slepice, na veverku na stromě...ani se mi nechtělo domů, jak bylo hezky, teď se už trochu začala navalovat zase nějaká oblačnost.

Kessie
Člen
# Zasláno: 29 Pro 2013 10:40 - Změnil/a: Kessie
- Nahlásit

Vlčáčková - tak Nesvačilka je od nás do 15km a je fakt, že tam je rovina... my bydlíme přeci jen v kopcovitém okolí...

worick - těsně před Vánoci zkouška, o Vánocích samí příbuzní (u našich jsme byli 25. ale bez Kess, protože bylo všude bláto a hrozný vichr, tak bylo zbytečné ji s sebou tahat), teď jsme měli dva dny brigádu u příbuzných a konečně jsem tu, jenže se musím pomalu učit na další dvě zkoušky, jednu mám hned po Novém roce... právě na mě přišel takový stav, že už se na to snad vykašlu, všichni odpočívají a já lítám jak hadr na holi a už se mi prostě nechce učit... no, ale budu to muset překousnout, protože ten papír potřebuji, no...
Za chvilku jedeme výletit ... Jedeme k manželovu bratrovi na chvíli na návštěvu a pak někam v jejich okolí (Sloupsko) na procházku... právě jsem sem sedla, abych našla nějakou schopnou trasu...

MartinaBarney
Člen
# Zasláno: 29 Pro 2013 14:41
- Nahlásit

Konečně jsou Vánoce za námi! Houby svátky klidu a pohody. Na Śtědrý den jsme byli v Brně u táty (na fotce jsem s přítelem a bráchou Davídkem)
[imgs] Uploaded with ImageShack.us[/imgs]

, 25. 12. v Krásensku u přítelovy mamky a 26. pak u babičky. S dárkama jsem spokojená. Mimo Barneyho boudy jsem dále dostala nový mobil od přítele, kosmetiku na vlasy, od ségry bílý hrnek, na který mi namalovala Barneyho, povlečení, parfém. A aby ty Vánoce byly pestrejší, tak jsme zjistili, že celá zed za kuchynskou linkou je zvlhlá a tím pádem začala plesnivět, což asi (doufáme) souvisí s ucpaným odpadem v kuchyni. Takže vysoušíme půjčeným vysoušečem a snažíme se vyčistit odpad. Pokud to nebude odpadem, tak je další možností to, že prasklo podlah. vytápění v kuchyni a řešení by bylo takové, že bysme museli nechat zdemontovat celou kuch. linku, rozbít dlažbu v kuchyni a kangem se nějak provrtat k tomu vytápění. Nějak tak mi to přítel popisoval.

Drakopes
Člen
# Zasláno: 29 Pro 2013 14:46
- Nahlásit

MartinaBarney
jo, pěkné vyhlídky

Strejda
Člen
# Zasláno: 29 Pro 2013 15:06
- Nahlásit

MartinaBarney
Pokud to nebude odpadem, tak ... Nějak tak mi to přítel popisoval.
Nebuď bláhová a nepiš to tady. Prodej to Nově jako námět na reality show.

worick
Člen
# Zasláno: 29 Pro 2013 15:51
- Nahlásit

MartinaBarney
pěkná fotka, alespoň vás konečně vidíme a moc vám to sluší fotka A vypadáte jako by vám Ježíšek nadělil...
Strejda
Nebuď bláhová a nepiš to tady. Prodej to Nově jako námět na reality show. - no nevim, nevim, to už nikoho taky nepřekvapí...podobné zkušenosti má určo půl republiky (vzhledem k tomu, že my taky pořád něco ) snad by jen potěšilo ve smyslu ,,cizí neštěstí, potěší vždycky"
Jinak: pračka se vzpamatovala Po dnešním řádění Dáši (ona skáče a matlá a matlá ) jsem už i beztak špinavou bundu musela hodit vyprat a zatím dobrý...i vyždímala

Strejda
A jak u vás, moc veselo asi nebylo.. Říkala jsem mamce a ona mi na to řekla, že se mám taky už pomalu připravovat na to, že tu třeba už brzo kluci nebudou....protože v mém případě si vůbec nedovede představit, jak bych to zvládla. No nijak, já vím, že ne...

Drakopes
Já vím, že jsi říkala, že nemáme s pohřebníma řečma prudit na Vánoce jenže včera nám přišel mail od příbuzného z USA, kde všem oznamuje, že po Vánocích musí manželku umístit do ústavu, jelikož má těžkého Alzheimera, nepoznává ho, nechce být doma...Dlouho se neozíval. Před pár lety byli tady, měl těsně před důchodem a střádal plány, jak chce koupit farmu a na stará kolena farmařit. Byl managerem Fordu v Detroitu. Pak prodal barák a odstěhovali se do Illinois, kde koupili tu farmu. No a pak se ozval snad jen dva roky a ticho, už o sobě nepsal, jen o příbuzných, ani na dotazy, jak se mají neodpovídal. A teď poslal toto. Je mi z toho smutno

Kessie
Člen
# Zasláno: 29 Pro 2013 18:45
- Nahlásit

MartinaBarney - moc vám to na fotce sluší... A pevně věřím, že to máte jen ucpaný odpad, protože ty kanga v kuchyni = prach úplně všude bych vám opravdu vůbec nepřála!

LuckaM
Člen
# Zasláno: 30 Pro 2013 11:30 - Změnil/a: LuckaM
- Nahlásit

Zdravím všechny a posílám fotku našeho domova

Až se zateplí, bude krásnej

<< 1 ... 639 . 640 . 641 . 642 . 643 . 644 . 645 . 646 . 647 . 648 . 649 ... 734 . 735 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání