| Autor |
Zpráva |
Tá ta
Člen |
# Zasláno: 23 Pro 2013 10:28
- Nahlásit
Teď jsem dočetl alespoň ty příspěvky od mého posledního přihlášení.,
Doma nám už druhý den nejde net a poskytovatel má hlas.schránku.(jsem na otočku v práci).
Doma je honička a tady klídek!
Proto vám všem přeji pokud možno klidné prožití vánočních svátků,žádné kosti v krku a hodně pohody nejenom o nadcházejících svátcích.A ještě vám přeji hodně času!
A to platí i pro vaše psí kamarady.
Kessie
z divokých prasat???
No jo vlastně,ty máš pravdu.
Něco jsem taky četl.Možná to je to vysvětlení.Prý je to otázka jenom několika hodin.Ale na druhou stranu předpokládám,že by v lese byla asi i Sally.
Ale ani nevím,zda stihnul lstrejda s Neli veterinu,nebo ne.
Případně zda odebírali vůbec nějaké vzorky?
|
MartinaBarney
Člen |
# Zasláno: 23 Pro 2013 10:47
- Nahlásit
Kessie
nemoci, která se na psy přenáší z divokých prasat???
Myslíš Aujezského choroba (nemoc). Je fakt, že v poslední době se o tom hodně diskutovalo, hlavně teda na FB. I v rádiu jsem o tom pak slyšela. Lidi, co krmí masem, měli obavy brát vepřové maso z e-shopů z toho důvodu, aby tam nebylo třeba i maso z divočáka. Takže z e-shopu je museli ujistit, že tam opravdu maso z divočáka nedávají.
Byli jsme se v pátek dívat konečně na ta štěňátka u přítelových sousedů. No, nádhera!!! 15 minut pro mě bylo málo. A jak ti pesani pěkně voněli štěňátkama. Z 8 štěňat je 5 celých černých a 3 jsou takoví žíhání - černí a sem tam prosvítají žluté pruhy. No, jak může při kombinaci ridgeback x zlatý retrívr vzniknout černý pes Ale všichni teda mají na zádech ty zpětné pruhy. Paní říkala, že jsou ještě pejsci volní. Já bych si hned jednoho vzala, jakože pro přítele Ale přítel měl opět pravdu, že tento pes potřebuje teplo v zimě, což znamená, že ho nemůžu nechat jako Barneyho přes zimu na zahradě. Ještě fakt přítel přemýšlí, já když vidím štěně, tak se mi zatmí mysl a už ho vidím u nás doma a nedomýšlím dál co a jak
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 23 Pro 2013 14:54
- Nahlásit
Strejda
Myslím, že můžete být "klidní" na otravu to fakt nevidím.
Aujezsky taky ne.
Nebudem se v tom vrtat, chápu, že je těžké o tom mluvit. Člověk si to pak vyčítá jestli neměl udělat ještě to či ono.... Věřím, že jste udělali vše co jste mohli.
|
Kessie
Člen |
# Zasláno: 23 Pro 2013 15:23
- Nahlásit
worick - když jsem neposlala to sádlo, tak aspoň pohled... Každoročně pár pohledů posílám... většinou se mi podaří sehnat nějaké "ladovské pohlednice" - to je moje taková tradice... letos jsem se zamotala do těch zkoušek a měla mnohem méně času, tak už byly ladovský obrázky vyprodaný... - třeba zase příští rok...
|
Kessie
Člen |
# Zasláno: 23 Pro 2013 15:29
- Nahlásit
MartinaBarney - no, právě jsem to slyšela v rádiu při těch mých věčných cestách...
Taky bych si hrozně ráda ještě pořídila jednu fenečku, ale manžel je taky ten rozumný a myslící... teď je to super, jsme doma a s Kess pořád... horší je to, když jsme v práci... to jsou najednou jen třeba 3 - 4 hodiny...
... dneska jsme zdobili stromeček a Kess pořád nechápala, že se baňky fakt nejí a nejsou to ani žádné balonky na hraní... pořád k tomu nedůvěřivě čmuchálkovala...
|
worick
Člen |
# Zasláno: 23 Pro 2013 15:46
- Nahlásit
Kessie
většinou se mi podaří sehnat nějaké "ladovské pohlednice" - to je moje taková tradice... - ti povim, že jsem byla tak překvapená, mile překvapená, že mi bylo jedno na čem jsi to písla, vzala bych i ,,V
eselé Velikonoce"
... dneska jsme zdobili stromeček a Kess pořád nechápala, že se baňky fakt nejí a nejsou to ani žádné balonky na hraní... pořád k tomu nedůvěřivě čmuchálkovala... - nás to teprve čeká Já jsem před chvilkou přišla s klukama z prochajdy, Tom teď přijel z Hradiště z tenisu. Musí ho ještě dostat do stojanu a pak to vypukne Do té doby je nemožné to tu odbordelizovat. A kluci rozhodně asistovat nebudou, neb jsem včera vyčistila koberce...tak ať vydrží nesmrdět alespoň dva dny Baňky tradičně atakuje Gůča, Leonka to nechává chladným
MartinaBarney
kdy uvidíme tu boudu? Téda, to má ale Bárník supervelký dárek..ten musel poslouchat....
|
worick
Člen |
# Zasláno: 23 Pro 2013 15:48 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
Drakopsovi mají dneska to šití, uvidíme, jak to Erwouš zvládne... (při té představě je mi šoufl i za něj )
|
Kessie
Člen |
# Zasláno: 23 Pro 2013 17:11 - Změnil/a: Kessie
- Nahlásit
worick - ad Erwinkovo šití - a jooo, tak držím pěsti... jsem si říkala, že se neozvali... já pořád čekám jak dopadlo to společné venčení... je to taková náhoda... Meg a Dana01 patřily kdysi sem k nám... jak jsem to kdysi zpětně dočítala, tak to byly s Rogersovou vlastně první pisatelky v tomto tématu...
|
Kessie
Člen |
# Zasláno: 23 Pro 2013 17:14
- Nahlásit
Tá ta - nám taky poslední dva dny hrozně blbne připojení na net... přitom ani nemrzne... neumím si to vysvětlit - je fakt, že jsme v takové kotlince a všude okolo mlha... třeba to má na signál nějaký vliv...
|
Kessie
Člen |
# Zasláno: 23 Pro 2013 17:16
- Nahlásit
worick - a pak to vypukne - no, taky jsem je před chvílí vypakovala všechny na procházku a pořádně vyluxovala, vytřela a "vyprala" koberce... ještě, že jich nemám moc... ale chlupů všude plno...
|
Tá ta
Člen |
# Zasláno: 23 Pro 2013 19:34
- Nahlásit
Kessie
Už máme jiného poskytovatele.Než jsem se rozkoukal,syn to zařídil,domluvil a hned nastavil.Papíry se udělají až v lednu.Já už jenom obstarám finance.
Už tři dny gruntujeme jak magoři.(naši kluci radši hlídají, jestli už nejde ten internet).
Miluji vánoce!
Barunka teď baští jak zjednaná.Má krásnou srst a dělá nám radost.
Dostala už s předstihem pískací balónek a každýmu ho ukazuje.
Za piškotku ho tedy i půjčí.
Už se těším,jak ji po vánocích vezmem na pořádnou procházku.
ale chlupů všude plno My jsme Báru vevnitř ještě neměli.
Zrovna včera jsme řešili,zda ji pustit dovnitř a nebo ne.
Barunka nás sledovala přes okno a asi nás slyšela a čekala jak to dopadne.
Dopadlo to pro ni špatně.Ale těsně.
Urazila se a šla do boudy,kam nikdy sama nechodí.
Normálně si musíme před ní dávat pozor na pusu.
Manželka ji už od Francie říká ,,paní učitelko".
(to proto,že je úžasně rozumná a určitě v minulosti byla učitelka)
|
MartinaBarney
Člen |
# Zasláno: 23 Pro 2013 19:36 - Změnil/a: MartinaBarney
- Nahlásit
[imgs] [/imgs]
Takže tohle je Bárníkův dárek k Vánocům. Z boudy jsem nadšená úplně nejvíc. Barneymu zatím nechodází, jak se mu bude ještě hodit.
Dneska jsem měla v plánu uklízet, zdobit stromek, jít s Barneym ven a to pěkně v poklidu, žádný spěch. Tento plán mi narušila dopoledne informace od ségry, jestli jsem už mluvila s taťkou a že prý máme jet na úřad. Dopadlo to tak, že jsme na úřadě kvůli ověření podpisů (mého, tátovýho a ségřinýho) strávili 2 hodiny čekání!!! Nakonec mi došlo, že zas tak uklízet nemusím, protože letos k nám žádná návštěva nepřijde.
Dneska se po naší ulici toulal nějaký větší pes. Zrovna když jsem vyšla před barák s Barneym, že půjdeme ven. Zblízka jsem ho neviděla, ale připomínal mi něco kříženého s rotvajlerem. Samozřejmě jsem se s Barneym zastavila u sousedovýho baráku a čekala, jestli půjde z ulice pryč. Protože představa, že to bude nějaký zlý pes a pustí se do Barneyho...Naštěstí pomalu šel z ulice pryč. Když jsem se vracela pak domů z procházky a i potom, co jsem jela autem okolo, tak byl dole pod ulicí u popelnice a snažil se najít, jestli lidi nevyhodili nějaké jídlo.
Všem Vám chci popřát Veselé Vánoce, hodně dárečků, klid a pohodu v rodinném kruhu.
[imgs] Uploaded with ImageShack.us[/imgs]
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 23 Pro 2013 20:20
- Nahlásit
Tak jsme zašití - Erwin nedostal úpnou narkozu, jen lehké oblbnutí, má vyholenou hlavu kolem oka a všechny okolní kousance (čtyři)- Oko má pozašívané pěti stehy (modrou nití čtyřkou)- Dostal ponožku na levou přední a zadní a máme ho zabavovat, aby se nenudil a nevěnoval tomu šití.
Koupila jsem velkou kost.
Pak koupat v řapíku, mazat framikoinem, dobrat antibiotika. Když bude vše v pořádku, tak až 6.1. na stehy.
|
MartinaBarney
Člen |
# Zasláno: 23 Pro 2013 23:32
- Nahlásit
To pouštění rachejtlí už mi začíná lézt na nervy. Pokaždé musím letět a pustit Barneyho dovnitř, protože se bojí a skáče na franc. okno. A to teda nevím, jak to budu řešit zítra, když budeme celý den v Brně, pak na skok domů a večer do Krásenska. Zavírat Barneyho dovnitř nechci, aby tam nebyl od 20:00 až do druhého dne. Jo, kdyby to bylo tak jednoduchý a mohla jsem vzít psa všude s sebou.
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 24 Pro 2013 00:02
- Nahlásit
MartinaBarney
Zavři ho. Už jsou zase ztráty psů ze zahrad (i) kvůli rachejtlím.
Drakopes
Tak jsme zašití
To je to starší pokousání nebo něco čerstvýho?
Všem
Dala jsem do PéeFek (témátka) PF, mám to dát i sem, když někteří tvrdili, že jinam než sem nechodí?
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 24 Pro 2013 08:16
- Nahlásit
Vlčáčková
jo, je to zašití toho týden starého pokousání, zvládá to dobře, akorát já jsem ulítaná, neb celé venčení na vodítku bylo náročné. S agresorem Bártem jsme se potkali včera u školky - vyšli zpoza rohu, pes na volno. Jak nás uviděli, psa na vodítko a zalezli do trávníku až k zábradlí a čekali, až projdeme. Na rohu jsem se ohlédla a pes už zase na volno. To neskončí dobře
Ano, i sem, jinam nechodím.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 24 Pro 2013 08:34 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
Vlčáčková
PF, mám to dát i sem, když někteří tvrdili, že jinam než sem nechodí? - určitě Já sice čumnu, když mne to něco zaujme všude ale ti, co mají málo času asi ne.
Drakopes
Tak jsme zašití - Erwin nedostal úpnou narkozu, jen lehké oblbnutí, má vyholenou hlavu kolem oka a všechny okolní kousance (čtyři)- Oko má pozašívané pěti stehy - aha, tak to jste asi objevily i další kousance?? My pak nacházeli taky další a další...Nohu...to jako vyholenou od infuze? - tak doma snad uhlídáte...i když my jsme od toho Worku nedokázali odtrhnout ani když jsme u něj stáli Ponožku serval vmžiku a lízal a lízal, úplně hystericky Ale tak zvládli jste to..teď to hlídání a stehy Celé svátky budete muset být v pozoru a hlídat, Erwín bude na fotkách ,,zpod stromečku" jako válečný invalida(vyfoť nám ho )...taková otrava kvůli krávě nebeské...ožralé
MartinaBarney
My taky tyto tři sváteční dny moc s klukama nebudem to se jen lítá po návštěvách příbuzných... Kluci budou muset vydržet Rachejtlí se Berry trochu taky bojí, zatím ale ne nějak hystericky, schová se do boudy a hotovo Vidíš, i Bárník může, když má teďka tak krásnou s předsíňkou...když zaleze dozadu do ,,ložnice" - třeba se bude cítit bezpečně Vidíš..a co vlastně dáváš do boudy? Předpokládám, že ve městě slámu jen tak neseženeš... Mohla jsi zkusit tu dřevitou vlnu http://www.drevita-vlna.cz/ žádné hadry, deky, koberce, matrace a nevím co ještě...mu tam nedávej. Pes na sobě přinese vlhkost, to mu natáhne, je to vlhké a studené...ne jen, že pro psa nebezpečí, že se nachladí, ale je mu to i nepříjemné...
Bouda je krásná.... Vypadá jako luxusní srub někde z Aspenu na kolik tě nakonec vyšla?(nepotřebuju, já jen pro zajímavost )
Hezký, klidný sváteční den vám všem, přeje celá naše familie
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 24 Pro 2013 09:39
- Nahlásit
ponožky má místo límce, o vyholená místa na noze se nezajímá, ale kdy se chtěl drbat, tak ať to není rovnou drápem
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 24 Pro 2013 09:57
- Nahlásit
Drakopes
Chudák pes.
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 24 Pro 2013 09:58
- Nahlásit
Tak jo, tak i sem.
|
MartinaBarney
Člen |
# Zasláno: 24 Pro 2013 09:59
- Nahlásit
worick
Vidíš..a co vlastně dáváš do boudy?
Do boudy bych chtěla slámu. Přítel má známýho v Krásensku, který tam má ranč s koňmi, takže není problém. A nebo, o té dřevité vlně taky přemýšlím.
na kolik tě nakonec vyšla? Bouda vyšla na 5 000,-. S tím, že si ji musíme ještě natřít lazurou. A cesta tam a zpět 1000,-.
Rachejtlí se Berry trochu taky bojí Barney zatím do boudy nemůže, máme ji v garáži a čeká na to natření. Ale asi Barneyho pustím dovnitř večer a ségra ho pak pustí zase ven. Včera totiž pouštěli rachejtle sousedi. Barney nasadil ten jeho vystrašený výraz a už skákal na okno o sto šest. Já mám jinak ohnostroje ráda a neříkám, že na Silvestra nevypustíme pár rachejtlí, ale teda na to fakt nadávám, protože už to práská od začátku prosince.
Tak dopít kafe, šup ven s Barneym a pak do Brna.
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 24 Pro 2013 13:35
- Nahlásit
Drakopes
To neskončí dobře§
Bohužel ale asi pro nějakého psa. Přiznám se, že čím jsem starší a víc se zajímám o nechtěná psiska, tím víc nesnáším lidi. Někdy už fakt závidím optimistům jejich růžové brýle. No, možná si to moc beru.
Ale - nedávno mi volala kámoška, aby mi nadšeně sdělila, že narazila na člověka, který jí neokrad! To by snad mělo být normální, ne? Je fakt, že dneska je normální narazit spíš na někoho, kdo člověka okrade. Ach jo, kam jsme to dopracovali.
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 24 Pro 2013 14:24
- Nahlásit
Vlčáčková
je Štědrý den ... trochu optimismu
na pesimismus bude dost prostoru, až se vzbudíme do nového roku
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 24 Pro 2013 14:41
- Nahlásit
Drakopes
je Štědrý den ..
No, a na vrch ještě to!
|
LuckaM
Člen |
# Zasláno: 24 Pro 2013 22:25 - Změnil/a: LuckaM
- Nahlásit
Krásné Vánoce všem!
URL
|
worick
Člen |
# Zasláno: 25 Pro 2013 10:27
- Nahlásit
LuckaM
Díkas za vánoční fotku no a vidíš...že ty jsi sem ještě nedávala žádné fotky vašeho nového domečku?? Asi mám fakt sklerozu, ale nemůžu se upamatovat....
A vy ostatní...jak jste zvládnuli Štědrý den? Všichni dostali, co chtěli(co si koupili )?? My rozbalujem dárky p ,,americku" až dneska dopoledne (tedy za chvilku ) není to žádné ,,boření tradic", ale každý večeříme u svých rodičů a pak jsme se sešli doma až pozdě večer, unavení, tak už nebývala chuť...takže jsme to posunuli(o to dýl na ně koukáme pod tím stromečkem ) Letos ale skoro nic, jen opravdu, co jsme si spolu pokoupili, respective: co bylo třeba koupit..žádná překvápka se nekonají Ono je to kolikrát lepší Já opravdu ani nemám překvapení ráda (a Tom už teda vůbec ne, ten se toho přímo děsí )
Taky je u vás ten slibovaný vichr? U nás ano, ale to není čemu se divit, u nás byl už dva dny před tím, než ho avízovali Všechno lítá, doufám, že mi to neorve to smrčí nadrátkované na pergolu To z truhlíku sbírám co dvě hodiny po zahradě, anebo se točí na dlažbě před obývákem a štve kluky Vypadá to, že mi kiksla pračka Přestala ždímat Sakrapráce Ještě, že vydržela ten předvánoční úklid, teď je vypráno, po svátcích zavolám servis.
|
LuckaM
Člen |
# Zasláno: 25 Pro 2013 10:44
- Nahlásit
worick
Ještě jsem fotky nedávala...já pořád čekám, až to tu budeme mít hezký Teď to z venku vypadá jako dům hrůzy - oprýskané, bez omítky...
Pračka nám kiksla taky...teď o víkendu. Něco v ní shořelo, tak jsme ještě jezdili po Liberci s napůl vypraným prádlem, abychom ho mohli někde doprat
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 25 Pro 2013 14:05
- Nahlásit
Koukám, že to je pračková epidemie - ta naše teče kolem fitru. Ne, není zanesený psími chlupy, to už jsme vyčistili... (
|
worick
Člen |
# Zasláno: 25 Pro 2013 20:35 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
Drakopes
ta naše teče kolem fitru. Ne, není zanesený psími chlupy, to už jsme vyčistili.. - mi právě připadlo, že nemůže pořádně vyčerpat vodu, tak nechce sepnout ždímání. Zkusila jsem i vyčistit dole sítko, jestli není zacpané, ale nic Čerpadlo furt bzučí a bzučí, buben se pomalu točí, že už by se i rozjel...a nakonec nic. Promrhá tak celou dobu na ždímání a neroztočí se pořádně
Se mi zdálo, že je dnes ten vichr menší, brána se nám odpoledne zavřela napoprvé, ne na 4x jako včera (jak do toho zadulo, tak si to asi myslelo, že překážka a zastavila zavírání ) Teďka v půl sedmé jsem vyrazila s klukama na vesnickou tour. Tam...to bylo ještě dobré, i ulice pod náma svítila, ale zpátky proti tomu vichru byla cesta chvílema zajímavá, jak když v telce ukazují záběry nějakého tajfunu a lidi jdou proti tomu, tak jako úplně zešika a zastavuje je to...tak to jsem byla dneska já No a tradičně...od Pekárny nahoru už žádná ulice nesvítila...tak jsme šli klidně za humny(babčiným) kde byla taky tma jak v pytli, bo to bylo šumafuk. A jako tetřev hlušec, jsem v tom rachotu, co chvílema připomínal řev stíhačky při startu(hlavně tam, kde jsou vysoké stromy) neslyšela ale už lautr nic
|
worick
Člen |
# Zasláno: 25 Pro 2013 20:39
- Nahlásit
Potvora, už mne to na opravu neopustilo...chtěla jsem ještě dodat,.že už vím, jak se cítí hluchoslepý
|