| Autor |
Zpráva |
Evey
Člen |
# Zasláno: 22 Lis 2013 12:21
- Nahlásit
MartinaBarney
Tak zvažuju, že nabídky využiju. Co zvažuješ? Jdi do toho.
Nebýt tak daleko, tak už jsem tam.
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 22 Lis 2013 20:01
- Nahlásit
Evey
Mrkni do tématu co zakládala Eninka
Mrknul jsem, ale ...
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 23 Lis 2013 08:05
- Nahlásit
Včera ráno klasicky budík v 5:32, pes nikde, vracím se už z koupelny oblékat a pes nikde. Tak jsem se šla po něm podívat. Ve svém separé v šatně nebyl, rozsvítím v obyváku a z křesla na mě zívne čerstvě probuzený Erwinek.
Večer spokojeně vypínám budík, že si přispíme aspoň hodinku. Ani náhodou. Erwin rozrazil dveře do ložnice, až práskly o zeď, už v 5:34, že co je s tím vstáváním
|
worick
Člen |
# Zasláno: 23 Lis 2013 10:57 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
Drakopes
Erwin rozrazil dveře do ložnice, až práskly o zeď, už v 5:34, že co je s tím vstáváním - taky že jo Dvě minuty jste byli ve skluzu....dvě minuty!
Neumřeli jsme, jen byl nějaký kalup. Pořád se ještě rýpeme s tím potůčkem. Bratránek, zlato, nám na zavolání dokázal bleskově sehnat tavnou pistoli, tak jsme včera konečně slepili folie s tím, že dnes to budem muset dorazit, protože na příští týden hlásí zimu a mráz. Já jsem se ovšem šprajcla, že prdlajz, protože když nepojedem na výlet dnes, tak z toho zase nakonec bude 14dní bez výletu...a to teda ne. Takže na to dlabem, jedem někam výletit(ještě se ovšem neví kam ) potůček zatím funguje i bez folie (jen je to celé rozbordelizované) a tak budem doufat, že se ještě oteplí a ještě to do Vánoc doděláme
Včera mne pěkně nasr...Woriček, protože jsem ho při návratu z prochajdy pustila tady v naší ulici u sousedova baráku už z vodítka a ta potvora zrovna do pole a oráčinou letí nahoru, směrem k náhonu (ke koním) Ani jsem nevolala, protože to pole má cca 250m a on se většinou po chvíli otočí a letí zase zpátky. Ale ta potvora najednou zahne napříč To už jsem začala volat, ale doufala jsem, že to veme kolem té novostavby zase zpátky na cestu. Ne Ta mrcha to vzala až k poslením sousedům za barák na dvorek (nemají oploceno) na ty jejich králíky. To už jsem ani neřvala, je to 200m a čekala jsem spíš (protože řval on ) že na něj sousedé vyběhnou a vypráší mu kožich Naštěstí už tam asi ty králíky v ohrádce nemají, jen v králíkárně a to jsou i u babky a tam si jich vůbec nevšímá. Tak ho to asi brzo přestal bavit, protože do 20sec. odtud vypadnul. Dostal seřváno a nedostal kokino co dostávají, že jsou hodní na prochajdě Ráno jsem čekala, jestli ho ta stejná kravina nenapadne znovu...že by mi tam zdrhnul od potoka...a naštěstí ne To už bych ho taky asi přerazila
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 24 Lis 2013 03:04
- Nahlásit
Škoda, že je to jen pro psíky na mase. Protože tu mám pejska s problémy s močovými kameny. Ale dávám mu dietu na tyhle problémy. Předtím, když se ke mě dostal, tak měl dvakrát ATB a dokonce čůral krev. Po té dietě je to zatím dobré.
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 24 Lis 2013 13:39
- Nahlásit
worick Dvě minuty jste byli ve skluzu.
Zakážu Erwinovi sem vůbec chodit - ráno přišel v 5:04 se zeptat, jestli ještě spím
|
worick
Člen |
# Zasláno: 24 Lis 2013 19:16 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
Drakopes
Hele Ájo, to by nebylo od věci pusť to Erwínovi
http://www.novinky.cz/koktejl/320170-sen-vsech-pej skaru-tenhle-milacek-vam-domu-zadnou-spinu-nezanes e.html
Včera jsme to vzali jen sem kousek nad nás, na pomezí, ale teda ze slovenské strany. Když jsme se blížili k hranici, přesně dle předpokladu zaparkovaných hafl aut v lese=hon Na české straně. V horách ale ticho. Blížili jsme se k polovině trasy a před náma slovenská hájovna, nějaké fáborky jako že ,,zákaz vstupu" a zase moře aut. Bylo to vpravo...my šli rovně, až po několika km jsme měli jít právě pravou stranou zpátky. V horách ale pořád ticho...což bylo divné. Já jsem ale Tomovi, který byl ale s nervama úplně hyn (že zas vlezem někde do střelby ) říkala, že už je kolem 15h....to už přeci musí mít po honu?? Začínají většinou kolem 9h ráno...alespoň co tak zachytím střelbu u nás..Když jsme to pak zalomili vpravo, abychom se po takové lesní cestě vrátili...začala najednou proti nám ze zatáčky vyjíždět kolona aut - plných myslivců. Asi z nějakého stanoviště přejížděli už k té hájovně na ,,oslavu"
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 24 Lis 2013 20:29
- Nahlásit
pusť to Erwínov
pohrdavě se odvrátil. Prej když si sedne v předsíni a podá packy na utření, tak se nebude honit
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 25 Lis 2013 08:49
- Nahlásit
Máme bílo.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 25 Lis 2013 10:34
- Nahlásit
Evey
Máme bílo - tak to mne překvapuješ bílo totiž máme i my taky pěkný vichr...psa by nevyhnal Ale bude to nějak blbě, protože kluci, narozdíl ode mne, v tom lítali nadšení a chtěli si hrát Já vytáhla tedy zimní bundu, ale na tu chumelenici do ksichtu to stejně moc nepomohlo A ještě jsem čekala, že napíšeš, že jsi se nedostala do práce
Hele, chtěla jem sem dát fotku z ImageShack a píše mi to ,,chybný certifikát zabezpečení, doporučujeme nepokračovat na tuto stránku"! Stalo se vám u ImageShack něco podobného?
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 25 Lis 2013 10:54
- Nahlásit
worick
ještě jsem čekala, že napíšeš, že jsi se nedostala do práce Kupodivu ČD byly připraveny, načas, v teple.
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 25 Lis 2013 11:52
- Nahlásit
Evey
Máme bílo.
U naší chalupy máme stále hnědo. Naštěstí.
worick
taky pěkný vichr...psa by nevyhnal
No, tak tady byl v noci. Lumpíček se mi narval pod peřinu a jak přišel poryv větru, vždy říkal: "bojím, bojím!" Ostatní psi to nesli hrdinněji, zejména ti, kteří jsou nahluchlí.
Tak jestli je to s tou chumelení tak, jdu posbírat hovínka.
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 25 Lis 2013 12:45
- Nahlásit
Strejda
Udělala jsem si tu prezentaci, jak jsem vyhrožovala, že to asi nepůjde. Kupodivu špatně, ale šlo. V PowerPointu 2003, což je tedy vykopávka všech vykopávek. Ještě jsem chtěla přidat hudbu, ale to mi už nejde a nakonec to tam ani nemusí být, takže na to kašlu. Stejně jsem udělala víc, než bylo v zadání.
Dala jsem to sem: drive.google.com/file/d/0B_wOHNMa-Bekbk1xVnJpa0pSV Vk/edit?usp=sharing Akorát nevím, jestli pan vyučující zkousne tu formu. Snad má trošku smysl pro humor.
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 25 Lis 2013 14:52 - Změnil/a: Strejda
- Nahlásit
Vlčáčková
Udělala jsem si tu prezentaci,
Čekal jsem, jestli se ozveš, ale nechtěl jsem se vnucovat.
V PowerPointu 2003, což je tedy vykopávka všech vykopávek.
To bych ani neřekl. Office2003 byl asi nejlepší ze všech. 2007 byl jen obtížně použitelný, protože byl hrozně pomalý. 2010 je opravený 2007 a dá se použít, ale ve Wordu pokazí vložené Excelové tabulky. 2013 má jen málo změn k lepšímu. Office2003 nevyhazuj.
Akorát nevím, jestli pan vyučující zkousne tu formu. Snad má trošku smysl pro humor.
Jestli nemá smysl pro humor, tak by neměl učit.
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 25 Lis 2013 15:56 - Změnil/a: Drakopes
- Nahlásit
tak už jsou hotové fotky s naším Erwinkem
TADY je pár dalších fotek, omlouvám se za nižší kvalitu, ale jsou to fotky fotek
|
MartinaBarney
Člen |
# Zasláno: 25 Lis 2013 16:25
- Nahlásit
U nás spadlo pár vloček a dál nic.
Co se týče toho vyšetření zdarma, tak do během chvilky to bylo obsazené.
Barney má zase zánět spojivek. Levé oko má zarudlé a k tomu navíc horní víčko odřené do krve. Dneska jsem mu na to koupila kapky a to víčko mu potírám koroidním stříbrem. Ale zabránit tomu, aby si oko otíral packou nebo o zem, to nejde. Nejlepší by byl límec. Do konce týdne mu budu ještě oko zakapávat a jestli se to nezlepší, tak povalím k vetovi. Nějaká jiná rada, jak léčit psovi zánět spojivek? Četla jsem, že někdo používá i odvar z heřmánku.
|
Noemi
Člen |
# Zasláno: 25 Lis 2013 20:45
- Nahlásit
Závidím psy, co jedí
Medvěd s námi byl týden a půl zpět v Praze na víkend a od té doby už je zmlsaný (no byla konfitovaná kachna...) a granule žere jen aby nechcípnul . Což mě donutilo objednat tučnější granule...
Jinak jak byl Medvěd v Praze, tak jsem měli generálku na Vánoce. Hned od následujícího pondělí jsme měli začít s rekonstrukcí koupelny, tak jsem si říkali, že už pak nebude na pečení moc času a upekli alespoň perníčky, pracny a tak... Ještě v pátek se ukázalo, že to s tou koupelnou nebude tak horké a začneme až kolem 25.11. No cukroví jsme upekli, Bedřichovi se podařilo ukrást jen pár kousků, když jsme měli plný stůl a neprozřetelně nechali plech na židli (ze stolu by si nikdy netroufl... ) Taky jsem si nechali u dělat vánoční fotečky s Bedřichem ve velice kýčovitých kulisách v obchodním centru Nicméně předváděčka bude až na Vánoce
Nicméně veškeré předčasné Vánoce byly zcela zbytečné, rekonstrukce nezačala ani tenhle týden a pan dělník nám v SMS napsal, že už mu je to trapné, ale může začít v týdnu od 16.12.
Původní domluva byla druhá polovina října, měla jsem jedinou podmínku a tou bylo nemít rozkopaný byt na Vánoce....
Takže už i přítel řekl, že to dál nejde a musíme najít někoho jiného, takže jestli máte typy na dobré dělníky pro rekonstrukci koupelny, sem s nimi
Nejhorší na tom je, že
a)tohohle pána už máme vyzkoušeného jak u nás, tak rekonstruoval celý byt přítelově matce
b) nemáme žádný back up (alias náhradní řešení)
c) je to ten pán, kterému loni v listopadu skočila paní ze skály Takže je to hodně citlivé ho jen tak poslat k šípku. Na druhou stranu je odsouvání domluvené práce od října už trošku moc :-/ )
d) od konce září, kdy jsme výhodně nakoupili ve slevách na Dny Marianne, máme doma vše až na vanu (tu musí naštěstí nainstalovat odborná firma). Každé ráno kličkuju mezi dlaždičkami a zakopávám o záchod
e) v očekávání rekonstrukce už jsme tu 14 dní zpět měli plynaře, kteří vyměnili karmu a venku vedené plynové trubky nám dali do zdi. Takže v koupelně na mě koukají rozbombardované stěny s odkrytými trubkami
f) od bodu e) je všude kvanta prachu, který jsem v očekávání další rekonstrukce nechtěla uklízet...
P.S. Víte, že budeme mít na Staromáku strom od "nás"? Rataje jsou hned vedle.... http://praha.idnes.cz/vanocni-strom-pro-prahu-0wc- /praha-zpravy.aspx?c=A131124_143933_praha-zpravy_k ol
Včera jsem přemýšleli, že se půjdeme mrknout, ale nakonec jsme se rozhodli demonstrativně zůstat doma. Toho stromu byla škoda...
P.S.S. Miluju silikonové formy na pracny od Tescoma, mám hvězdičky a jsou prostě boží. Byla jsem krajně negativistická, neb jsem usoudila, že to do jedné prohlubně dám a z druhé mi to mezitím vypadne, ale funguje to úplně úžasně... Těm méně hlubokým formičkám stále ještě moc nevěřím ,ale hvězdičky jsou překvapením roku
|
worick
Člen |
# Zasláno: 25 Lis 2013 21:29
- Nahlásit
Noemi
Mít rozbombardovaný barák na Vánoce...to teda fakt potěší Má někde rozdělanou akci, kterou nestíhá....nebo proč?! My, co jsme si tahanicema se zedníkama a spol. prošli (viď MarťoBarney ) víme, o čem mluvíš. Hlavně...ani to poslední datum nikdy není jisté Ovšem se zedníkem v Praze - ti já neporadím
Včera jsem přemýšleli, že se půjdeme mrknout, ale nakonec jsme se rozhodli demonstrativně zůstat doma. Toho stromu byla škoda... - když jsem viděla, odkud strom řežou, tak jsem nechápala, proč ho nechali uřezat právě tam (jedině, snad, že by tam potřebovali místo na nějakou stavbu či rekonstrukci...?) a ještě byli pyšní na to, že je strom ,,pro Prahu" od nich...to mne by asi kleplo Copak v lese sakra není dost stromů??
Ale co se divím, když u nás v obci během 3let zmiznuli skoro všechny velké stromy....poslední čerstvě uřezaný smrk před domem jsem objevila teď večer s klukama na prochajdě Jsou to k...ti - to se jinak nazvat nedá
Drakopes
tak už jsou hotové fotky s naším Erwinkem - héééézkéé Erwín bude mít do památníčku
|
worick
Člen |
# Zasláno: 25 Lis 2013 21:33
- Nahlásit
Noemi
jo cukroví...čéče, mě by teda takhle dopředu - na Vánoce už vůbec nechutnalo My pečem ten týden před Vánocema a kolem Silvestra už se v tom jen rýpem, bo mi připadne takové ,,jeté"
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 26 Lis 2013 08:30
- Nahlásit
Drakopes
tak už jsou hotové fotky s naším Erwinkem
Naše holky na to okouzleně hledí. Taky by chtěly mít k dispozici tolik dětí.
Od Evey k nám přišel sníh.
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 26 Lis 2013 09:04
- Nahlásit
Drakopes
tak už jsou hotové fotky s naším Erwinkem Moc hezké.
Noemi
Miluju silikonové formy na pracny od Tescoma To ráda slyším. Já koupila na vanilkové rohlíčky, ale zatím jsem je nezkoušela.
Strejda
Od Evey k nám přišel sníh. To si jej nejspíš někdo u vás objednal.
MartinaBarney
Četla jsem, že někdo používá i odvar z heřmánku. jako dovnitř do oka, nebo jen jako obklad nahoru? Dovnitř se mi to nezdá moc sterilní...
Na lehčí zánět by měly stačit ty kapky - Ophtalmo Septonex. Já ale raděj dávám to samé v masti. Přijde mi, že kapky musíš dávat častěji. Mast se víc udrží.
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 26 Lis 2013 09:42
- Nahlásit
Evey
To si jej nejspíš někdo u vás objednal.
Letos to asi naše čubizny nebyly. Ráno ani nevylezly z boudy.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 26 Lis 2013 10:19
- Nahlásit
Strejda
To si jej nejspíš někdo u vás objednal.
Letos to asi naše čubizny nebyly. Ráno ani nevylezly z boudy. - Co to máš za berňačky?? Že ty jsi jim zapoměl vysvětlit, že jsou ze švýcarských hor? Kluci pořád nadšení....dokonce se po roce zase po návratu z ranních obchůzek rozeběhnou na ,,hřiště" před barákem a chtějí si hrát. Woriček s prokouslým fotbalovým balonem, který se moc nekoulí a chtěl by se spíše přetahovat, což se zmrzlým (brrr, zebou ruce ) a ztuhlým ani moc nejde a Berry si to představuje tak, že hodí zadkem, chňapne velkou kost, zalehne a hlodá si
Co mne trápí je Berryho povstávací kulhání na levou přední...což je s největší pravděpodobností artroza...že jo Evey a
Drakopes ? Myslíte holky, že by pomohla na čas nějaká injekce? S tímhle nemám žádnou zkušenost Ale tam by se asi musely udělat nějaké rentgeny, aby se zjistilo který kloub ho vlastně bolí, ne?
Opatření je sláma v boudě (teď tam je rád a na měkkém a teplém) ale musíme hodit nějaké podložky ještě ke komínu (a on se mi jistojistě nastěhuje pod stůl... )
Sníh trochu včera odpoledne potál, ale dnes je kosa a malinko poletuje, tak ještě asi vydrží
|
worick
Člen |
# Zasláno: 26 Lis 2013 10:24
- Nahlásit
Chtěla jsem se zeptat, jestli Dana vedle v tématu nemá náhodou berňačku....a už to vidím, berňačka to je
Drakopes - Áji, není to náhodou někdo z příbuzenstva kluků dokonce?
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 26 Lis 2013 10:34
- Nahlásit
worick
Myslíte holky, že by pomohla na čas nějaká injekce? S tímhle nemám žádnou zkušenost To nevím, osobní zkušenost taky nemám. Nejspíš to bude opravdu chtít rentgen.
|
MartinaBarney
Člen |
# Zasláno: 26 Lis 2013 11:42
- Nahlásit
Evey
jako dovnitř do oka, nebo jen jako obklad nahoru?
Já myslím, že se to tím jen tak potírá. Já chtěla napřed koupit oční mast Floxal, ale ta je jen na předpis Místo O.Septonexu jsem na zkoušku koupila kapky OCU flash se světlíkem lékařským, tak uvidíme.
Já ale raděj dávám to samé v masti. Pro mě mast lepší v tom, že se líp aplikuje. Ono dosáhnout toho, aby Barney pár vteřin nehýbal s hlavou, to chce fakt trpělivost.
V sobotu jedeme konečně Barneymu pro boudu.
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 26 Lis 2013 12:05
- Nahlásit
worick
- nevím, co je Dana vedle v tématu
- na klouby kyselina hyaluronová - v injekci jako Bonharen, v sirupu jako AptusAptoflex.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 26 Lis 2013 13:18
- Nahlásit
Drakopes
nevím, co je Dana vedle v tématu - aha promiň kopíruju:
Dana01
Člen # Zasláno: 25 Lis 2013 21:11
Citát - Nahlásit
Ahoj, vím, že téma rakoviny je zde až příliš častá. My máme bulku z kůže vyříznutou a na histologii, výsledek nás čeká příští týden. Fena, 6 let, byla až do operace úplně v pohodě, po operaci se dva dny vzpamatovala z narkózy, teď je pátý den nervózní ze stehů. Mezitím jsem objevila pár dalších - malých-útvarů na kůži, tak to příliš dobře nevidím. Přemýšlím co dál - na stránkách veterinárních klinik se píše o všem možnostech léčby - chirurgie,chemo, atd., ale zkušenosti mých dvou známých jsou opačné, tvrdí, že příště by to do toho znovu nešli- jedné byl pes poslední měsíce života často šitý, s límcem, druhý špatně nesl chemo. Přemýšlím, jestli se vrhnout do léčby nebo si prostě užívat s psem, který má chuť do života, žere a má nás rád...a uvidíme, co a kdy život přinese. (Vet tvrdil, že by vyřízl i ostatní útvary na kůži, ale já bych jí dala oddech, jí to nebolí - jen přemýšlím, jestli ještě udělat RTG a krev, aby bylo jasné, jestli je to jen v kůži nebo i někde uvnitř - ukáže RTG a krev ten vnitřek spolehlivě?) Mohu se zeptat - jak moc pomůže chirurgické odstraňování vznikajících nádorů? Když netlačí na nic a nechají se, bude to horší? Např. pokud by byl základní nádor někde uvnitř, přijde mi zbytečné nechat fenu "ořezat" na dalších šesti místech..
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 26 Lis 2013 17:18 - Změnil/a: Strejda
- Nahlásit
worick
Co to máš za berňačky??
Asi už jsou buď domestikované nebo degenerované. Ale nejspíš jen líné. Šel jsem k autu a to vědí, že z toho pro ně nic důležitého nekouká.
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 26 Lis 2013 20:37
- Nahlásit
Hlásím, že na setkání v Brně zřejmě dojde ...
Brloh
|