Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / bernský salašnický pes
<< 1 ... 630 . 631 . 632 . 633 . 634 . 635 . 636 . 637 . 638 . 639 . 640 ... 734 . 735 . >>
Autor Zpráva
Drakopes
Člen
# Zasláno: 5 Pro 2013 06:30
- Nahlásit

worick
nevím, jesli mám říkat, že máme okna jenom tři ....

a počasí nebylo zas tak zlé - chladno, foukal vítr, ale nepršelo

Strejda
Člen
# Zasláno: 5 Pro 2013 09:13 - Změnil/a: Strejda
- Nahlásit

nevím, jesli mám říkat, že máme okna jenom tři ....
Máme 26 oken. Ale některá mají přes hektar.

worick
Člen
# Zasláno: 5 Pro 2013 10:22
- Nahlásit

Drakopes
nevím, jesli mám říkat, že máme okna jenom tři .. klidně říkej, šťastná to žena A dobře mi tak blbce, všichni mi to říkali....(teda hlavně mamky ) Ale u našich je taky moc oken, tak jsem byla prostě zvyklá a nepřišlo mi to moc. Teď už jo
Strejda
Máme 26 oken. Ale některá mají přes hektar...čéče, tak to vašim babám nezávidím...to jsou na tom stejně blbě jako já Ale alespoň jsou na to dvě Já ani nevím, kolik máme oken (a jak jsi to počítal ) jestli křídla, nebo okno jako celek? Protože to je přesně tak: okno jedno, ale přes celou místnost

Strejda
Člen
# Zasláno: 5 Pro 2013 12:57
- Nahlásit

worick
okno jako celek?
Okno jako celek.

MartinaBarney
Člen
# Zasláno: 5 Pro 2013 20:48
- Nahlásit

Věřím, že ne jen já...každý to asi hned vztahuje i na své psy Já si hned při popisu takových smutných situací představím, až přijde Barneyho čas a jak se budu loučit. A to si to ani nechci představovat, prostě mi to do té hlavy vleze.

Závidím těm, co mají 4 okna To já taky. Já to počítala a celkem máme 22 oken. Některá nestojí za řeč, třeba na wc nebo ve spíži. Ale třeba zase to francouzské okno dá fakt zabrat. Navíc zrovna to je věčně zašvihané od Barneyho. Už na něj kašlu (na to okno), znova ho do Vánoc umývat nebudu. Stejně k nám letos nikdo nepřijde na návštěvu, takže nemusím ani nic chystat a péct.

Dneska jsem jela po kurzu z účta k tátovi na návštěvu. Pozdravit zase malýho bráchu a tak. Musím se přiznat, Davídek je první mimino, který mi připadá roztomilé. A má u mě velké plus, že v mé přitomnosti brečí opravdu jen minimálně. Jo a dokonce se mi ho podařilo dneska i trochu rozesmát. To je u mě úspěch

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 5 Pro 2013 20:54
- Nahlásit

Všichni od oken
jak ta okna umýváte, že to děláte tak neradi? Já mám na to tohle:http://www.itravnik.cz/itravnik/eshop/4-1-Uk lidove-pomucky/32-2-Myti-oken/5/552-VISA-VERSA-25- cm

lépe řečeno - mám něco podobného. A je to raz dva.

worick
Člen
# Zasláno: 5 Pro 2013 22:02 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

Vlčáčková
jak ta okna umýváte, že to děláte tak neradi? - a že s tím tak naděláme...že jo Věř, že mít 4 okna, ani nepípnu, to je záležitost snad do dvou hodin...
lépe řečeno - mám něco podobného. A je to raz dva.
- ale jo, mám něco podobného. Když je okno jako výkladní skříň - ještě dobrý. Jenže polovina našich oken se skládá ze čtyř vodorovných pruhů(až byla hotová, tak mi někdo poradil, že je lepší udělat velké tabule a ty přepážky udělat vnitřní - mezi dvojsklem ) Další část jsou pidičtverečky...tam ani stěrka nevleze Oken mám 34...z toho třetina je minimálně 4-metrových... A nejhorší jsou ta horní halová, která se dají umýt jenom balancováním na velkém žebříku s dvoumetrovou teleskopickou stěrkou. Když pak na druhý den vidím ty ,,kocoury" jde mne trefit šlak, protože se s tím s..u a výsledek žalostný a změnit už to nejde. Ono když na to člověk nedosáhne přímo rukama, špatně se to stírá a leští A Tom by se mi vykašlal, aby znovu ze zahradního domku tahal ten velký skládací žebřík a všechno znova

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 6 Pro 2013 00:52
- Nahlásit

Já myslela, že tu řešíte okna v domech, ne v průmyslových halách!

Drakopes
Člen
# Zasláno: 6 Pro 2013 06:30
- Nahlásit

už před lety jsem tu citovala: "Okna myju až tehdy, když není vidět ven... " A umývat okna na začátku plískamic je čirý nesmysl. Pokud přijde na svátky nějaká návštěva, tak stejně bude tma, tak co by koukali ven. Jestli budou chtít pomluvit, tak si stejně něco najdou.
Vemte psy ven na procházku, je to líp strávený čas

Strejda
Člen
# Zasláno: 6 Pro 2013 08:32
- Nahlásit

Drakopes
Máš recht, já se tím řídím. Ono to vždycky nějak dopadne i bez mého přičinění.

Nastěhovalo se k nám kotě. Ubytovací správa mu nepovolila bydlet v domě, tak asi zůstane u psů. Jdu koupit kočičí granule.

Evey
Člen
# Zasláno: 6 Pro 2013 10:08
- Nahlásit

Kdo má též kalamitu?
Nám pustili elektřinu teprve před chvílí.

Strejda
Člen
# Zasláno: 6 Pro 2013 10:37
- Nahlásit

Evey
Kdo má též kalamitu?
Máme jen kalamitku. Nejde jedna fáze.

worick
Člen
# Zasláno: 6 Pro 2013 12:40
- Nahlásit

Vlčáčková
Já myslela, že tu řešíte okna v domech, ne v průmyslových halách! - no, ani nemluv..
b]Drakopes[/b]
už před lety jsem tu citovala: "Okna myju až tehdy, když není vidět ven... " A umývat okna na začátku plískamic je čirý nesmysl. - máš svatou pravdu, souhlasím. Jenže přes okna, na kterých nejsou záclony u nás není vidět tak nějak permanentně Vchodové dveře neustále šmoldí kluci, takže ty umyju asi opravdu až den před Štědrým dnem, jelikož to nemá smysl.
- vždyť já byla nadřená jako kůň, vymrzlá, jsem sotva pletla nožičkama a jen silou vůle jsem se zvednula a šlapala večer po vesnici až na druhý konec protože na dnes hlásili tu kalamitu, sněžení-pršení, vichr...tak abych dnes nemusela Fučet už sice začínalo, ale jinak bylo příjemně, celkem teplo (asi 3st) a navíc (já zapoměla) jsme potkávali mikulášské družiny...bylo to celkem zábavné. Berrynka jsem raděj přidržela za obojek, protože jsem viděla, jak při zahartusení řetězem, zabrzdil a vytřeštil oči, tak jsem se bála, aby mi z chodníku strachy nevběhl na hlavní silnici. Sranda byla: blížíme se k domku a viděla jsem, jak dvě mladé mamky a holčička cca 5letá vykukují ze vchodu na Mikuláše a spol. kteří byli asi 50m od nich. Na naši stranu nekoukali, byla už tma a my se celkem potichu přiblížili po chodníku a Worka, jak byl na vodítku asi metr a půl přede mnou, si to zamířil přímo do výklenku ke dveřím zvědavý, co se tam děje. Ta první vystrčená paní si ho ani nevšimla - jak prošel kolem, ale ta zadní s holčičkou se příšerně lekla, chytla si hlavu a jen ječela (malá jí byla v tu chvíli ukradená ) To už jsem tam stála před nima i já a začala jsem se řehtat, že to bylo lepší než ti čerti...načež ony taky...že se příšerně lekly. Holčička od začátku viděla pejska, ta byla v pohodě Tom se pak smál doma, jestli Worka za to postrašení taky něco vykoledoval

Evey
Strejda
Večer začalo fučet, ale u nás nic nenormálního, nebyl to extrém, bývá i hůř Když jsem se o půlnoci probrala u telky, venku bylo mokro. Kolem třetí hodiny ranní mne probralo to, že se otočil vítr z jižního na severnín a začal mi mlátit s ventilačkou a s vatou na půdě To byl rachot jako prase zavřela jsem okno a chrněla dál. Vzbudilo mne skorojasno, teď je spíš zataženo, celkem fouká, Berry šel do boudy

Strejda
Vy jste ale měli kočku ne? Teď si nemůžu uvědomit....ona umřela?? Počkej...nezadávil ji nějakých sousedů pes?! nebo si to pletu s někým jiným...? Co holky na kotě?

Strejda
Člen
# Zasláno: 6 Pro 2013 12:53
- Nahlásit

worick
Vy jste ale měli kočku ne? Teď si nemůžu uvědomit....ona umřela?? Počkej...nezadávil ji nějakých sousedů pes?
No jo, takhle to bylo.

Co holky na kotě?
Kotě je před plotem a holky za plotem. Holky kočky nežerou, ale kotě to ještě neví. Když se mi to podaří zorganizovat, tak by kotě mohlo mít žrádlo na půdě od psí boudy a spát by mohlo v boudě nebo na půdě od boudy. Ale taky může bydlet někde ve stodole a k nám se přijít nažrat.

worick
Člen
# Zasláno: 6 Pro 2013 16:48
- Nahlásit

Strejda
Když se mi to podaří zorganizovat, tak by kotě mohlo mít žrádlo na půdě od psí boudy a spát by mohlo v boudě nebo na půdě od boudy. - koukám, že máme oba úplně stejné a tuším úplně blbě naivní myšlenky Teda...jestli se ti to povede, máš můj obdiv Přesně takhle jsem chystala kluky a kočky...že to bude. V boudě se vytvoří patro a tam budou kočky. Ovšem člověk míní, kočky mění Kočky si našly lepší (klidnější, teplejší, neomezené) bydlení - Gucci doma a Leon v zahradním domku. Jo, někdy je Leon i s klukama v boudě, ale nevím, podle jakového klíče Kluci ho nesežerou, tolerují, ale že by ho nějak museli...to zase ne. Worka na něj občas vrkne, aby mu třeba Leon nečichal k noze a Berry radši uteče, než by s ním ležel...myslím, že se ho oba dost bojí Minule zima jak sviňa, ale Leon chtěl jít večer ven. Když jsem pak šla kolem vchodových dveří viděla jsem, že tam Worka leží, rád by se i natáhnul, ale těsně u něj se krčil Leon, takže si Worka nemohl položit hlavu, pořád musel být v klubíčku s hlavou u ocasu a nebo pololežel, ale nemohl se svalit na bok To ho ale nenapadne kocoura vyhnat, to tam buďto trpí, nebo se radši odšourá jinam

Kessie
Člen
# Zasláno: 8 Pro 2013 08:52
- Nahlásit

Drakopes - A kdo se všechno přidáte?? - já se přidám určitě! Už se s tím počítá! Jsem ale trochu na hromadě, tak snad to nevadí... odešel mi hlas, snad se do středy vrátí...

worick - já mám naštěstí jen 7 klasických oken a jedno veliké francouzské... dobře se to umývá a opravdu za dvě až tři hodinky není co řešit... to velké francouzské je takové atypické a navíc pořád špinavé od Kessky, takže ho umývám z venkovní strany každé dva týdny...

Strejda - u nás kamarádění mezi Kess a Mikšem trvalo tak půl roku, než Mikša vyrostl... dokud byl mimi, tak si spolu s Kess hráli, dneska musí mít oba náladu... tolerují se, sem tam se škádlí a když jde do tuhého (třeba blesky) - tak svorně leží jeden s druhým a ochraňují se navzájem... jinak si spolu nijak moc nehrají... Mikša je věčně v trapu nebo chrní...

Strejda
Člen
# Zasláno: 8 Pro 2013 09:49
- Nahlásit

Kessie
u nás kamarádění mezi Kess a Mikšem trvalo tak půl roku
Naše kočky naše psy spíš ignorovaly než tolerovaly. Dávaly si pozor, aby neprojevily sebemenší přízeň. Asi se jim hnusilo psí olizování.
Kotě už tu dva dny nebylo. Narychlo jsem koupil Coop granule, tak se asi urazilo.

worick
Člen
# Zasláno: 8 Pro 2013 10:50
- Nahlásit

V pátek ráno mi zdrhnul Woriček od potoka Vyšli jsme od branky, přešli přes cestu a on šup - jako vždy už valil za muldu. Většinou tam za ní vyhání kosy z křoví a nebo metelí po chodníčku dál, za první baráky v ulici. To už mu vidím tak zadek, než seběhne z mírného svahu dolů. Teďka koukám hned u cesty na stopy od zajíce a říkám Berrymu, že jak to vyčenichá Worka (nedej bože, aby byl zajda někde u potoka ) tak za ním zdrhne Vyjdem za muldu, koukám a Worka nikde a podezřelé ticho. Žádné Workovi stopy dál nevedly, snad vysublimoval Nakouknu až dole k vodě...nic, Čekám, jestli se nevydrápal nahoru na muldu, nic. Vrtím se jak kača v čepici a rozhlížím dokola, kde by mohl být. Jak je opadané listí, tak je vidět poměrně daleko. Popojdu zpátky k silnici, koukám směrem nahoru dolů po cestě...nikde. Pak se mrknu zešika až ke koupáku a po cestě od koní směrem k silnici letí Worick. A pochopitelně bez rozmyslu přeletí silnici k potoku a za náma. Dostal seřváno, za trest musel jít u nohy. Teď ho dva dny sleduju jak ostříž Dneska tam bylo stop snad 10. Od kočky malé a velké, od zajíců a taky dvoje nevím od čeho, snad kuny a lišky?? Ty jsem fakt nepoznala
Včera jsme byli na výletě, ale jen tady kousek - Bzenec (lužní lesy) bylo hnusně, fučelo a každou chvilku metelice. nejeli jsme proto do hor, ale chtěli jsme být někde v závětří v lese...tak tohle byla tak jediná alternativa Hned na začátku jsem poskočila za Workou do rákosí a vletěla botama do vody, takže zbytek cesty jsem měla vlhko v botech a ke konci nohavice od sněhu mokré až po kolena (ne, že by ho bylo tolik jen poprašek, já nevím, jak debilně chodím ) Takže poslední kilometr už mi byla hnusná zima, ale nemohla jsem ani pípnout, protože nikomu se v tom nečase nechtělo, ale já jim nadávala, že je sobota tak jedou a bez debat Doma jsem pak do sebe nalila dokonce dva grogy. S takovou ze mne do konce zimy bude notorik (já do toho hrnku dám rumu tak maximálně náprstek, jak nejsem zvyklá, tak mi to úplně stačí)

worick
Člen
# Zasláno: 8 Pro 2013 10:59 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

Strejda
Kotě už tu dva dny nebylo. Narychlo jsem koupil Coop granule, tak se asi urazilo. -
Tchýně na jaře dostala od příbuzných kočku, protože jak mají králíky, slepice, kachny a švagr papouchy a všude jsou haldy rozličného krmení, chodily tam myši a občas i potkani. Jenže kočena do půl roka zabřezla (já je varovala ) a měla tři koťata (dvě kočky a kocourka) Starou pak hned dali vykastrovat (asi tři měsíce to je) a minulý týden se ztratila Předevčírem se už neukázal kocour, který byl pořád se zlaťákem Argem. Mají podezření, že je některý ze sousedů likviduje Já tuším i který Vedle přes dvě zahrady bydlí ten myslivec, co má jezevčici ,,trénovanou" na kočky A dál takový podivín(jeho kamarád) kterému říkáme Norman Bates(Psycho ) protože je divný, je mu 50, bydlí se starou matkou a navíc je mu i podobný

worick
Člen
# Zasláno: 8 Pro 2013 11:10
- Nahlásit

Kessie
a navíc pořád špinavé od Kessky, takže ho umývám z venkovní strany každé dva týdny... - to já mám vchodové prosklené dveře (prostě okno ) a ty dvoje u komína...to je taky všechno pořád od kluků ušmudlané, jenže ty to máš alespoň na dvorek, kde by to mohlo být klidně špinavé, protože tam není vidět kdežto já do ulice K silnici daleko, to snad ani většina nedohlédne, ale nedej bože k nám někdo přijít Už to ani nevnímám, ale jak vítám návštěvu a hodím okem na ta okna, jde mne většinou trefit šlak, protože teprve si to uvědomím

Kessie
já se přidám určitě! Už se s tím počítá! - já taky a počítám taky s tím, že tam kde minule Tom má v Brně totiž schůzku a zjistil, že je to barák zrovna snad vedle! A Peťi, ty tam doufám budeš s Ájou brzy (od začátku) a já se doženu, jako vždy na ámen...alespoň si v klidu proberete svoje školní úspěchy

Kesička už dohárala, už máte klid?

Strejda
Člen
# Zasláno: 8 Pro 2013 14:39
- Nahlásit

worick
přes dvě zahrady bydlí ten myslivec, co má jezevčici ,,trénovanou" na kočky
Takhle by to taky mohlo být.

Drakopes
Člen
# Zasláno: 8 Pro 2013 15:59
- Nahlásit

Tak na středu jsme s Kessii už domluvené - máme sraz v deset před gymplem na Jarošce. )
Kdo se ještě přidá?? není to na dlouho cca 1,5 hodinky

MartinaBarney
Člen
# Zasláno: 9 Pro 2013 11:45
- Nahlásit

Tak na středu jsme s Kessii už domluvené - máme sraz v deset před gymplem na Jarošce. )
Kdo se ještě přidá??

Jee, to je škoda, že mi to nevyjde. My jedeme ve čtvrtek ráno do Budapeště, takže ve středu musím zařídit připojištění, vyměnit peníze, budu se chystat a musím za mamkou, předat ji instrukce ohledně hlídání Barneyho. Ale užijte si sraz

Strejda
Člen
# Zasláno: 9 Pro 2013 12:27
- Nahlásit

Kdo se ještě přidá??

Tá to, jedeš?

Janiii
Člen
# Zasláno: 9 Pro 2013 19:15
- Nahlásit

Drakopes
protože tu myslim od worick padlo i moje jméno, tak hlásím, že v pracovní den přes den to pro mě bohužel nepřipadá v úvahu. užijte si to

Kessie
Člen
# Zasláno: 9 Pro 2013 20:19
- Nahlásit

worick - proberete svoje školní úspěchy - ano, ale jen Alenčiny... - já žádné velké úspěchy momentálně neslavím...

Kessie přestala hárat a já jsem nadšená... od soboty je pořád s námi uvnitř... jsme nějak na hromadě, tak jsme se k prochajdě zatím nedohrabali... snad o víkendu bude lépe...

worick
Člen
# Zasláno: 9 Pro 2013 21:47
- Nahlásit

Janiii
padlo i moje jméno, tak hlásím, že v pracovní den přes den to pro mě bohužel nepřipadá v úvahu. užijte si to - a třeba obědovou pauzu...to nemáš? Škoda, alespoň by jsme tě poznaly osobně

Strejda
Kdo se ještě přidá??
Tá to, jedeš?
- vtipálku... A moc se nesměj, taky jsi si mohl naplánovat nějaké jednání v Brně ne?! A nebo...jééé, to by jsi nás teda překvapil, kdyby jsi se tam zjevil
Zatím to vypadá, že tam zase budem jen my tři grácie...

Vlčáčková
tak se mi zdá, že ty jsi se nevyjádřila...co??

Kessie
Kessie přestala hárat a já jsem nadšená... od soboty je pořád s námi uvnitř.. - kluci taky Jelikož se venku nic nedělá, jen doma pořád něco pigluje, tak ty dny, kdy není prochajda, jsou večer s náma doma. Respective Berry, Worka to vydrží maximálně půlhodinku Takže doma imrvére bordel Včera byl volný den a Worka byl tak nafrněný, že odmítnul zase večeřet....mrcha malá rozmazlená, vyděračská...

Tá ta
Člen
# Zasláno: 9 Pro 2013 22:13
- Nahlásit

Zdravím všechny.
Abych řekl pravdu,poslední dobou se sem dívám pouze nárazově
a nemám čas ani sílu dočítat všechny příspěvky.Píšete toho moc.Zkrátka konec roku.Blázinec.
(potom Míša taky chodí do tanečních,v pátek jsme byli ještě v Drážďanech,v sobotu v práci 6-24 h,v neděli cvičák a zahrada a v pondělí nanovo)
Vždyť to všichni znáte. Ani s Barunkou teď bohužel nikam nechodíme.
Že se plánuje sraz jsem zaregistroval,ale podrobnosti nevím.

Strejda
Tá to, jedeš?
Nepřemýšlel jsem o tom.Myslel jsem,že se jedná čistě o dámskou jízdu.V kolik je to hodin a kde?
A co ty ???

worick
Mám opět koupené Malé Bielice.Jsou znovu v akci.
Kdybys je tedy chtěla pro tchány.

Strejda
Člen
# Zasláno: 9 Pro 2013 22:17
- Nahlásit

Tá ta
A co ty ???
To byl nejapný pokus o vtip. Je to dámská jízda.

Tá ta
Člen
# Zasláno: 9 Pro 2013 22:23
- Nahlásit

Strejda
No kdyby jsi řekl,že jdeš a Tom taky,lámal bych si hlavu, jak to zařídit a přidat se.
Ale takhle se mi ulevilo....

<< 1 ... 630 . 631 . 632 . 633 . 634 . 635 . 636 . 637 . 638 . 639 . 640 ... 734 . 735 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání