| Autor |
Zpráva |
worick
Člen |
# Zasláno: 20 Pro 2013 21:47 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
DrakopesStrejda
díkas, jo, Alenka tě předběhla Jelikož vím, že netůristuje tak mne ani nenapadlo se ptát a šla jsem rovnou za tebou To je zajímavé: měli jsme to tam otevřené a tuhle otázku nám to nedalo. Až jsem to otevřela znova, na radu Áji, tak se to najednou na tom otevřelo Máme tuším ještě velké mezery...co se počítačové gramotnosti týče Takže ano, máme to, díky, moc, moc
Drakopes
A opravdu se to musí šít?? Motýlek by nepomohl? Woriček...jak ho ten kavkazák z Pálenice kousnul pod oko, tak to šité neměl (byla to jen dírka) ani to nehnisalo, ale už mu v té jizvičce chlupy nenarostly, takže tam teďka má místo bílé srsti - černý flíček (on má někde černou kůži)
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 21 Pro 2013 09:08
- Nahlásit
worick
Jirka mě navádí, abych to vyfotila a dala sem, ale já vzdoruju. Je to jakoby roztržený oční koutek o 1-2 cm, i já si myslím, že tomu to sešití prospěje.
Strejdo Václave, to z tebe musíme informace páčit? I když holky jsou tolerantní, ty určitě nevyšilovaly tak, jak bude Erwin
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 21 Pro 2013 09:28
- Nahlásit
Neli * 8.6.2009 + 21.12.2013
|
worick
Člen |
# Zasláno: 21 Pro 2013 10:17
- Nahlásit
Strejda
.........co co to je??! Neli!?! Jak to, že Neli?? Co se stalo?? Já jsem po Alfrédovi myslela na Salinku, že už tu zůstala nejstarší... A umřela Neli?? To je teda absolutní šok před Vánocema A já si v klidu čtu Alenčin příspěvek a teprva mi přišly oči na tvůj a trvalo mi, než mi to došlo, myslela jsem, že má nějaký svátek...
|
worick
Člen |
# Zasláno: 21 Pro 2013 10:22
- Nahlásit
Drakopes
Je to jakoby roztržený oční koutek o 1-2 cm, i já si myslím, že tomu to sešití prospěje
- ani se mi nechce psát, řvu tu jak želva, to zase bude den (no, ne tak hrozný, jako u Strejdových... )
Aha, tak to má moc, to se bude muset sešít. Trochu ho přispí, ne?
|
worick
Člen |
# Zasláno: 21 Pro 2013 10:24
- Nahlásit
Strejda
jestli můžeš, napiš nám víc..
Budeme na vás myslet, držte se..celá rodina. Dej za nás pusu Sali..
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 21 Pro 2013 11:22
- Nahlásit
Drakopes
Strejdo Václave, to z tebe musíme informace páčit?
Límec jsme měli pro Sally, když měla zlomený prst. Ona je tvrďák. Nějaký límec ji nemůže rozhodit.
Pak jsem ho měli pro Neli, když byla po kastraci. Nevydržela ho ani minutu.
worick
jestli můžeš, napiš nám víc..
Ve čtvrtek normálně večeřela, ale už nechtěla granule z ruky jako přídavek. V pátek ráno si nevzala teplý vývar, který jim dávám, když mrzne. V pátek večer jsme jeli na pohotovost. Měla nafouklé břicho, byla apatická a nechtěla chodit. V noci umřela.
Nevíme proč a je to vcelku jedno. Otrava je nepravděpodobná, protože Sally má rychlejší hubu a nic jí není.
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 21 Pro 2013 11:58
- Nahlásit
Strejda
a je to vcelku jedno - ano, ten smutek to nezmenší
Myslíme na vás, podrbej Sally, Erwin přidává olíznutí.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 21 Pro 2013 11:58
- Nahlásit
Strejda
Mohly to být zase ty proklaté ledviny? Vím, že stejně jako my, máš holky venkovní a tam se těžko kontroluje, jak moc čůrají či nečůrají...pijou-nepijou... Nevím, jestli to může jít i takhle rychle
Možná, že kdyby jste na příčinu přišli, snažili se ji léčit, jenom by se protáhnulo trápení...Alenka i Evey ví Takhle to pro Neli bylo snad míň bolestné..a vlastně i pro vás.. Mně se to kecá, sama jsem to nezažila a nevím, jestli bych dokázala říct dost..jak se znám, asi ne
To je přesně to, čeho se pořád strašně bojím a nemůžu si pomoct...že se ráno probudím a Berrynek už nebude... Všichni naši psi odešli stářím. Nebyly tam těžké nemoce ani takovýto ,,blesk z čistého nebe".
Vidíš, já tady dvakrát do týdne melduju o tom, jak je ten-který divný, jak špatně žere...a nakonec to potká vás
Je to strašně nečekaně...vůbec tomu nemůžu uvěřit
Tom včera přijel z práce a hlásil, že má každoroční vánoční ,,divný pocit" Já mu říkala, že je to jen tím, že na to myslí...už snad bude klid, všechno klape, nic se kolem nás neděje. Pro pochopení: u nás se kolem konce roku vždycky ,,něco" semele. Jednoho 2.ledna Tom utopil auto v rybníce, dvoje Vánoce hlídali firmu, aby ji ochránili před převzetím, třetí konec roku mu ji sebrali Rusáci...pak čelil trestnímu stíhání...atd. Takže už kolem každých Vánoc čeká nějakou hrůzu. A nakonec to přijde od vás...takže měl asi pravdu..zase
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 21 Pro 2013 12:03
- Nahlásit
Strejda
Je mi to moc líto. Vím jaký smutek teď máte.
Torzi na pohotovosti vyloučili?
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 21 Pro 2013 12:59
- Nahlásit
Evey
Torzi na pohotovosti vyloučili?
Na torzi to bylo pomalé.
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 21 Pro 2013 13:52
- Nahlásit
Strejda
To je mi moc líto. Zkažené Vánoce, že?
|
MartinaBarney
Člen |
# Zasláno: 21 Pro 2013 17:31
- Nahlásit
Chtěla jsem se hodit samou radostí fotku Barneyho nové boudy, ale po přečtení této smutné zprávy, se mi do toho nějak nechce. Tak třeba zítra navečer až budu doma.
Je mi to moc líto
|
Kessie
Člen |
# Zasláno: 21 Pro 2013 17:36
- Nahlásit
Strejda - taky tu bulím... jak želva... je mi to moc líto, zapálíme Nelince svíčku... veliký pohlazení pro Sally... ať jí není smutno...
|
worick
Člen |
# Zasláno: 21 Pro 2013 20:44
- Nahlásit
Strejda
Evey
probírali jsem to stejně s Tomem. On, že jedině torze...co jiného a příznaky (nafouklá) - by šlo tak rychle. Já mu říkala to co Strejda...že na torzi to bylo zase moc pomalé.
Co vlastně zjistili na té pohotovosti? Když byla nafouklá, nedělali ani rentgen, sono (nebo jste nechtěli) Dali jí něco, třeba alespoň tu Smectu od žaludku?? (nějakou injekci...?) Ale chápala bych, já bych to asi hnedka nehrotila(pokud by nebyly jasné příznaky torze) myslela bych, že je jí prostě jen hrozně blbě, asi by mne ani nenapadlo, že to může skončit až takto
Dneska u nás krásně, celý den svítilo sluníčko, jen fučelo, tak byla celkem zima. Tom měl dopoledne jednání v Hradišti, tak jsme museli ,,výletit" jen tady u nás. Vydali jsme se do hor, jen tak nalehko a necvaklo nám že v té nadmořské výšce, už bude sníh a námraza jako prase. Sice jsme trošku vymrznuli, ale alespoň to vypadalo vánočně Posledních cca 500m po silně namrzlé asfaltce z kopce, Worka zatáhnul (stačilo mírně) a já jela, jela, pak mi vyletěli nohy, práskla jsem sebou o zem a jela po zádech po tom ,,skle" ještě asi 5m až do příkopu První mne začalo bolet rameno a zápěstí, zmrzlý zadek jsem zprvu necítila, až po pár metrech chůze...jako by mne kopl kůň
|
Tá ta
Člen |
# Zasláno: 22 Pro 2013 00:41
- Nahlásit
Ach jo,neměl jsem sem koukat.
Strejda
Je mi to líto...
|
Janiii
Člen |
# Zasláno: 22 Pro 2013 08:19
- Nahlásit
Strejda
Achjo ... Je mi to moc líto.
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 22 Pro 2013 08:27
- Nahlásit
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 22 Pro 2013 08:33
- Nahlásit
|
worick
Člen |
# Zasláno: 22 Pro 2013 10:18
- Nahlásit
Drakopes
co se tam ten Erwouš schovává? Tuší něco o tom šití? Se mu nedivím, mně by jste zpoza toho křesla nevytáhli
Meg je krásná holka A co ta nemoc jak to vypadá??
Strejda
Tak jak Salinka, snáší to?
Zapoměla jsem se zeptat: přijeli alespoň mladí na Vánoce?...aby vám bylo veseleji...
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 22 Pro 2013 12:30 - Změnil/a: Strejda
- Nahlásit
worick
Dali jí něco, třeba alespoň tu Smectu od žaludku?? (nějakou injekci...?)Dostala injekci. Na účtu není napsáno jakou. A projímadlo, protože příznaky byly jako u zácpy.
Tak jak Salinka, snáší to?
Je s námi doma. Na zahradě je všeho moc. Misek na žrádlo, na vodu, moc velká bouda.
přijeli alespoň mladí na Vánoce?
Byli tady v létě a přijedou zase v létě. S batoletem to je docela náročná mise.
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 22 Pro 2013 14:16
- Nahlásit
Strejda
Já bych radši tu zahradu přece jen prolezla krok za krokem. I když píšeš, že Sally "má rychlejší hubu", tak to nevylučuje, že Nelka nemohla něco najít dřív. Pro jistotu.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 22 Pro 2013 15:15 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
Strejda
Je s námi doma. Na zahradě je všeho moc. Misek na žrádlo, na vodu, moc velká bouda. -
Vlčáčková
já nevím, nemyslím si, že by Strejdovi mohli někomu vadit. Psice (berňáci všeobecně jsou klidní, nejsou uštěkaní) mají plno cvičákových známých, s myslivcema chodí Strejda na pivo, se sousedy nehlásili problém, paní je školková teta.....možná není všechno přesně, jen co trochu vím
Kdyby šlo o nás, tam bych určitě podezření měla
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 22 Pro 2013 15:40
- Nahlásit
worick
Nikdy nevíš. Lidi jsou hajzli. A taky tam něco závadného může donést pták.
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 22 Pro 2013 17:09
- Nahlásit
Vlčáčková
Lidi jsou hajzli.
To máš jistě pravdu a nemyslím si, že nás tady mají všichni bezvýhradně rádi. Ale nemáme s nikým konflikty a není nám co závidět. Otrávit psa, to už vyžaduje skoro nenávist.
berňáci všeobecně jsou klidní, nejsou uštěkaní
Měli jsme popletené psy. Sousedův pes hlídal naši zahradu a Neli jejich vchod do domu. Neli to brala zodpovědně a vždycky sklidila pochvalu. Na vesnici holt štěkají psi a kokrhají kohouti.
|
LuckaM
Člen |
# Zasláno: 22 Pro 2013 18:43
- Nahlásit
Strejda
je mi to moc líto. Držte se...
|
Noemi
Člen |
# Zasláno: 22 Pro 2013 23:46
- Nahlásit
Strejda
Upřímnou soustrast
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 23 Pro 2013 00:35
- Nahlásit
Strejda
Otrávit psa, to už vyžaduje skoro nenávist.
Nechci se v tom piplat pořád dokola. Tak opravdu jen poslední poznámku: asi to nesleduješ, ale množí se házení návnad všude možně - po ulicích i do zahrad. Na to Vás ten člověk ani nemusí znát, prostě jen nesnáší psy.
|
Kessie
Člen |
# Zasláno: 23 Pro 2013 09:33
- Nahlásit
Drakopes - a jak dopadlo vaše seznamování s Meg? Podle fotky soudím, že dobře?...
ostatní - nestíhám sledovat zprávy, ale četla jsem něco o nemoci, která se na psy přenáší z divokých prasat??? nepamatuji si už o co přesně šlo, jen vím, že v grafu bylo nejvíc "infekčních?" případů na Jižní Moravě... víte o tom něco? Jaký to má průběh a dá se hafíkovi pomoci, když ten bacil chytne? aby se člověk pomalu bál chodit na procházky...
|
worick
Člen |
# Zasláno: 23 Pro 2013 10:15 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
Kessie
ještě jsi neslyšela? Mnohokrát se diskutovalo kvůli přenosu z koček (krmených syrovým vepřovým) na psa. Já samozřejmě občas kočce (ale i psům) nepřemrzlé vepřové dám...když jedu od řezníka
http://www.ifauna.cz/psi/nemodforum/r/detail/14224 23/pozor-v-lese-na-kontakt-s-prasaty
Jéé, to bylo dneska ve schránce překvapení
Ty ještě posíláš pohledy?! Já už neposílám nejmíň 15let
Včera jsem půl dne pekla psí sušenky, abych měla na svátky kokinka pro pejsky (spíš ty cizí, než naše ) protože jinak by mi sežrali pytel Frolíků raz dva
Ráno už jsme se vraceli od potoka a prošli jsme mezi naší muldou a sousedovým na silnici. Worka ještě vyběhnul nahoru na muldu (honí tam všude ty kosy) a my šli pomalu po silnici těch 50m k baráku. Psa nikde, ticho. Najednou vypálí přes silnici od potoka ke koupáku a přes koupák dozadu k náhonu (to už jsem ho neviděla, jen domýšlela) Samozřejmě jsem volala. Ne ,,ke mně"...to by smysl nemělo. Spíš: Worko, Woricku stačí, zajíc se nehoní, pocem...Do 20sekund vyběhnul zase za koupákem na silnici. Já mu šla právě naproti, kdyby od vedlejší vesnice jelo nějaké auto, abych ho přizastavila, než tam to trdlo vběhne Dostal vynadáno, bylo mu to šumák Uhnaný byl jak trdlo, i se snažil trochu jíst, ale se úplně zalykal
|