Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / bernský salašnický pes
<< 1 ... 639 . 640 . 641 . 642 . 643 . 644 . 645 . 646 . 647 . 648 . 649 ... 734 . 735 . >>
Autor Zpráva
worick
Člen
# Zasláno: 1 Led 2014 18:10
- Nahlásit

Evey
a od
toho je tady worick, poradí
- kozeno
Poradím málo s čím, kecám do všeho... ale tak kdo se ptá, víc se dozví a líná huba, hotové neštěstí...

K slavení... usnula jsem cca před 21 hod. u Zázraků přírody na ČT1, vzbudili mě až rány 12:05. Poté následoval plynulý přechod do ložnice. - kdybych nechrněla odpoledne, měla bych to stejně, ale čekaly nás ty mamky a taky jsem v tom nechtěla Toma s klukama nechat samotné...někdy se mi taky rozebrat vůbec nepovede. Plynulý přechod do ložnice u mne dopadá většinou tak, že usnu s rozsvícenou lampičkou, řvoucí televizí a odličovacím tamponem v ruce a tak se pak probudím někdy kolem 5-6ranní

Teď jsme se vrátili z prochajdy po vsi. Tom se bál rachejtlí, ale něco práskalo daleko, pak jedny až jsme byli v ulici od Pekárny k nám. Berry začal jen víc funět a přestal všechno přečichávat, ale šel normálně. Domů jít nemůže, je jak čuně, ale narval se do vchodu a nemíní jít odsud. Tak ať si tam sedí Venku je fakt hnusně vlezlo. Těsně kolem nuly, fučí a mrholí. Šla jsem jen v té podzimní softsheelce a byla mi pěkná kosa

Tá ta
Člen
# Zasláno: 1 Led 2014 18:24
- Nahlásit

Zmetek se bohužel asi nastěhoval sem.

Barunka se cpe do garáže.
To nám nikdy nedělala.

LuckaM
Člen
# Zasláno: 1 Led 2014 19:10
- Nahlásit

Barney se bojí rachejtlí taky víc než dřív. Asi je to věkem. Já jsem se jako malá zase vůbec nebála výšek a teď strašně...

Drakopes
Člen
# Zasláno: 1 Led 2014 19:10 - Změnil/a: Drakopes
- Nahlásit

Erwin zvládá. Po těch stresech s Alfrédem je to pohoda. Mně se podařilo usnout večer před desátou a nevzbudilo mě nic. Zaregistrovala jsem, že jsou dvě hodiny po půlnoci a spala dál. Jak pak informoval Jurášek, tak Erwin na tom byl obdobně.
Večer venku je ale Erwin neklidný, čmuchá, pobíhá, ale pořád se vrací ke mně, šťouchne čumákem do dlaně a zas poodeběhne, ale nijak daleko.

worick
Člen
# Zasláno: 1 Led 2014 19:55 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

Tá ta
Zmetek se bohužel asi nastěhoval sem. -

Drakopes
Erwin zvládá. Po těch stresech s Alfrédem je to pohoda - včera se mne na to právě ptal Tom. Říkala jsem mu, že se mi zdá, že celkem dobrý...proti Alfímu (tak jsem to uhádla ) Snad mu to vydrží takhle...jak to má asi většina berňáků, kteří jsou trošku plašani od přírody Ještě jsem si vzpoměla, že včera v podvečer byla u mamky teta a ptala se, jestli nám neutekl Berrynek, že u Pekárny pobíhal nějaký berňák a páníček nikde...

worick
Člen
# Zasláno: 1 Led 2014 20:03
- Nahlásit

LuckaM
Já jsem se jako malá zase vůbec nebála výšek a teď strašně - to možná přichází s rozumem že si víc uvědomuješ ta rizika Já se nějak výšek nebojím, ale jednou jsem měla vylézt na takovou tu vodárenskou kouli, jak se tam leze jako na komín a ta jsem po pár metrech vzdala, normálně jsem se začala klepat a měla problém se za ty železné šprušle udržet
Sice to sem nepatří, ale zrovna dnes mi Tom říkal, že mu společná známá říkala, že by ráda chodila na prochajdy, ale tak strašně se bojí hadů, že nepřejde po louce, že by tam mohl být had Slušná fobie, to je na psychologa. Podotýkám, že u nás zmije nejsou a hada objevím tak maximálně já, co se opravdu bedlivě koukám kolem sebe, neb mne příroda moc zajímá

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 1 Led 2014 21:55
- Nahlásit

worick
Co by dělala Tvá známá, když by ji, jak mě, navštívil had v obýváku?

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 1 Led 2014 22:02
- Nahlásit

Letošního Silvestra jsem se psisky strávila v autě v lese. Můžu jen doporučit, nejlepší řešení. Psi byli rádi, že někam jedeme, je jim celkem jedno kam, hlavně že je nějaká akce. Projela jsem k jedné vsi a před ní se otočila, když jsem tam viděla ohňostroj. Lumpík čučel jak péro z gauče z přední sedačky. Pak jsme projeli jinou ves, bohužel se před ní nedalo otočit. Tam byl tedy ohňostroj blíž a jeden ještě z boku, Lumpík čučel opět jako péro z gauče a říkal, že se trošku bojí. Ale žádná panika, jen točil hlavou jak divej a chvíli se chtěl přestěhovat dozadu, což ho ale zase hned přešlo. Psiska vzadu ani nehlesla, možná dokonce spala. Profičeli jsme vsí a zajeli do lesa, pak polodálnice, pak další lesík a tam jsme počkali do 00:40. Rány tam byly slyšet jen, když jsem vypnula rádio a navíc ještě stočila okýnko. Nicméně tam bylo velmi strašidelně, protože byla obrovská tma a ještě navrch mlha. Nebylo vidět kolem vůbec nic, akorát mě po vypnutí světel vyděsily stíny. I psy to vyděsilo. Tak jsem rychle rozsvítila světla a koukám, že to není zvěř, duchové, ani vrazi, ale docela obyčejný horký vzduch od motoru, který dělá bubliny v mlze. Po asi čtvrt hodině psiska začala řvát na cosi do tmy. V tom jsem dostala druhý infarkt... Nicméně se nám nic nestalo, vrátili jsme se domů, kde už byl v podstatě skoro úplný klid. Psiska se radovala, že byla na výletě a teď jsou zase doma. Takže to byl dobrý nápad jak přežít rachejtle.

worick
Člen
# Zasláno: 1 Led 2014 22:21
- Nahlásit

Vlčáčková

Myslím, že bych se bála i já Jak jsme šli posledně lesem potmě u nás, jsem se bála jen toho, že padne tma totální a já tam někde zakufruju A taky jsem říkala Workovi, ať radši moc nevyštěkává (on když slyší, cítí nějakou zvěř, vybíhá na délku vodítka do stran a na konci vždycky štěkne) nebo na nás vyběhne nějaký divočák...a honilo se mi hlavou, co bych v tu chvíli zvládla, poněvadž jak už jsem psala, jsem sotva popadala dech, takže o běhu nemohla být řeč(nedělám si ani iluze, že bych utekla praseti) ale ani strom bych snad nedala A Berrynka jsem poháněla, ať se nezačichává vzadu, protože by si ho mohl nějaký debilní myslivec splést s tím kňourem Sice měl na krku modré světýlko, jenže jak se mu to trochu stočí, je to v těch jeho chlupiskách prdlajz vidět

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 1 Led 2014 23:08
- Nahlásit

worick
Berunkovi bych pořídila od Vietnamců svítícího vánočního hada. Obmotáš ho několikrát dokola a to by bylo, aby aspoň část z něj vidět nebyla. Akorát nevím, jestli by to nechytlo zkrat, kdyby si to Berunek počůral.

Strejda
Člen
# Zasláno: 2 Led 2014 07:23
- Nahlásit

Tá ta
Probohaživýhotěprosím, starejte se o něj jak o vlastního.

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 2 Led 2014 07:54
- Nahlásit

Strejda
Neprošli jsme ke zkoušce přes ten Excel. Konkrétně funkci Countif. Dnes jsem se s tím tady trápila až do rána, ještě jsem nešla spát. Můžeme nějak pořešit jednu věc? A to, jestli lze tu fci použít, když mám ten seznam s různými organizacemi, na celý soubor naráz? Nenašla jsem nikde tu možnost, jak by se to dalo udělat. Umím to akorát tak, že si je seřadím abecedně a pak vycountifuju každou organizaci zvlášť. Nejde to nějak obejít? Je to takhle strašně pracné.

worick
Člen
# Zasláno: 2 Led 2014 08:08
- Nahlásit

Vlčáčková
Berunkovi bych pořídila od Vietnamců svítícího vánočního hada - na dynamo Chtěla jsem napsat, že na to, že celou noc nespíš tě humor neopustil, ale to jsi psala ještě čilá

Strejda
Tá ta
Probohaživýhotěprosím, starejte se o něj jak o vlastního.
-

worick
Člen
# Zasláno: 2 Led 2014 08:09
- Nahlásit

Kessie
kdy ty chuďato, máš ty zkoušky...ne snad už??

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 2 Led 2014 08:13
- Nahlásit

worick
Ještě jsem nešla spát! Vyrážím na veterinu a zchrupnu pak. Zkoušky mám příští týden tři. Slovy TŘI. Neumím ani na jednu ani hovno! Teda kromě částečného pochopení fce "countif", čemuž jsem věnovala dnešní noc.

Strejda
Člen
# Zasláno: 2 Led 2014 08:39
- Nahlásit

Vlčáčková
Umím to akorát tak, že si je seřadím abecedně a pak vycountifuju každou organizaci zvlášť. Nejde to nějak obejít? Je to takhle strašně pracné.
Tvůj učitel patří mezi milovníky složitých postupů. Šel jsem na to přímo. Setřídil podle abecedy a nad tím udělal souhrn. Tvůj složitý postup s countif projednám se zlosynem. Večer Ti napíšu na mail. Ale mezi námi - proč to dělat tak složitě, když stejného výsledku dosáhneš na dvě kliknutí?

Tá ta
Člen
# Zasláno: 2 Led 2014 09:25
- Nahlásit

Strejda
OK.Jseš plátce DPH?
Posílám složenku na první čtvrtletí.

Kessie
Člen
# Zasláno: 2 Led 2014 09:42
- Nahlásit

Vlčáčková - jeden rok (měla jsem problémy se žaludkem, tak jsem skoro tři roky vůbec nepila alkohol a s malými výjimkami mi to vydrželo doposud - tedy s tím, že občas si dvoudecku kvalitního vína, či sklenici piva dám) jsem dělala na Silvestra řidiče... a rozhodla jsem se, že už nikdy více... - teda dělat řidiče zvířecím přátelům je jistě záslužnější činnost, než dělat řidiče svým opilým lidským přátelům... - pořád mě stavěli uniformovaní strážci zákona a neustále jsem musela dýchat... no a s některými lidskými přáteli se občas nedalo domluvit... Silvestra jsem nikdy nijak extra neslavila... když jsem byla dospívající a očekávalo se, že půjdu někam pít, vždycky jsem onemocněla, zřejmě z toho, že takové "akce na povel" úplně nesnáším... takže jsem Silvestry trávila doma s dobrou knihou... Trávit Silvestra v lese mě ale nikdy nenapadlo... Díky za tip... - Sama bych v tom lese ale asi strachy nevydržela...

Strejda
Člen
# Zasláno: 2 Led 2014 09:42
- Nahlásit

Tá ta
Ptal jsem se ostatních sousedů a vybrali jsme na dva roky. Ale ještě se rozhodují další. Myslím, že to vydá na celou pětiletku.

Kessie
Člen
# Zasláno: 2 Led 2014 09:47
- Nahlásit

worick - zkoušky, no... Jednu mám zítra, jednu pak za 14 dnů a další pak 24. ledna... a to už mám polovinou za sebou z prosince... ale říkám si, že ještě přejde leden a budu mít půlku studia za sebou...

worick
Člen
# Zasláno: 2 Led 2014 10:46
- Nahlásit

StrejdaTá ta
Ptal jsem se ostatních sousedů a vybrali jsme na dva roky. Ale ještě se rozhodují další. Myslím, že to vydá na celou pětiletku
-

zkoušky
KessieVlčáčková
jéééžíš...vy obě
Tak pochopila bych Peťku, té by to třeba mohlo přidat na platovém ohodnocení. Ale Ty, jako účetní OSVČ...to budeš mít na co? (a hlavně nevím, co děláš za školu?) Nebo se chystáš na jinou kariéru??

worick
Člen
# Zasláno: 2 Led 2014 10:51 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

Dneska jsem ráno prohlédla Worička tlapku. Už moc nelíže, jen když pochodí, tak pak si ji umyje. Hmmm, nevypadá to pěkně nevím, co s tím. Na šití za tři dny už asi pozdě...:smirknejsem si jistá, jestli by to šlo nějak sešít a nebylo ještě horší ) Jak jsem psala, prsty má od sebe oddělené a na straně jednoho má ještě i uřízlou kůži od masa a staženou dole Alespoň to musíme nějak zkusit ,,natáhnout" zpátky a zafixovat, aby se to přichytlo...Dnes zrovna musel Tom odjet do Zlína na jednání, vrátí se až k večeru..a zítra to stejné Snad už bych jela i na tu veterinu..

Evey
Člen
# Zasláno: 2 Led 2014 11:04
- Nahlásit

Aha, tak já jsem ty Vaše složenky pochopila až teď. Myslela jsem, že řešíte něco soukromého.

worick
Tak to vyfoť.

worick
Člen
# Zasláno: 2 Led 2014 12:06
- Nahlásit

Evey
Tak to vyfoť. - hmm, to bych mohla, i když i to půjde ztěžka. Aby to bylo vidět, musím mu ty prstíky od sebe násilím roztáhnout a to neudělám jednou rukou a pak musí někdo fotit....a toho nemám Proto se to i blbě kontrolovalo, protože jak jsem to odtáhla, začalo to krvácet. Dnes už ale ne. Kruci, je to na tak pitomém místě

Strejda
Člen
# Zasláno: 2 Led 2014 13:58
- Nahlásit

Nedávno tady Vlčáčková upozorňovala, že lidi nejsou vždy jen hodní, ušlechtilí, atd. Myslel jsem, že na vesnici to není tak zlé, jak psala. Pravdu měla Vlčáčková.

Moje bývalá kolegyně bydlí v ještě menší díře než my. Měla NO, který rušil jednu sousedku štěkáním. 23. 12. psa někdo otrávil a zapálil boudu. Od hořící boudy chytla střecha. Dům je bez střechy a prolitý vodou. Lidi se z domu dostali včas a kromě toho, že se nadýchali kouře a jsou nasraní, jim nic není. Policie vyšetřuje žhářství, protože to je nepochybné, ale o otráveném psovi nechtějí slyšet. Před dvěma roky, na den a hodinu přesně, někdo zapálil skautskou klubovnu. Prý tam děti moc hlučely.

Evey
Člen
# Zasláno: 2 Led 2014 14:16
- Nahlásit

Strejda
23. 12. psa někdo otrávil a zapálil boudu. Od hořící boudy chytla střecha. Tak to je hnus.
worick
Kruci, je to na tak pitomém místě Aha. Tak myslíš, že by se to jen s tou ponožkou nezhojilo?

Dana01
Člen
# Zasláno: 2 Led 2014 14:31
- Nahlásit

Jejda, tady to ale žije. Pár dní jsem tu nebyla a dvě stránky navíc. Meg nakonec zvládla Silvestra docela dobře, máme okna do vnitrobloku, tak to nebylo tak slyšet a mám pocit, že venku se střílelo mimo Silvestra méně než loni....ale jsem ráda, že už je to za námi.

Dana01
Člen
# Zasláno: 2 Led 2014 14:40
- Nahlásit

worick
K té pacce - nevím, kde a jak to přesně pesa má, ale kdysi měla Meg rozříznutý polštářek na zadní pacce - dost hluboký, ale čistý řez, uspali jí a sešili to. Za tři dny stehy praskly nebo lépe řečeno kůže nevydržela tlak nášlapné plochy a celé se to rozjelo - steh zůstal uprostřed neporušený, zbytek se urval. Chodila jsem na kliniku, ke se střídali různí doktoři a jeden tvrdil, že u tak těžkého psa nemá cenu šít plochu, na kterou pes šlape, že to žádný steh nevyrdží, jiný by jí znovu uspal...ale já bych to už příště nešila. Hojilo se to asi měsíc jako otevřená rána (chodila venku s botou, doma s ponožkou). Tak držíme palce, ať jste brzy fit, hlavně, aby tam nebyla nějaké infekce.

Drakopes
Člen
# Zasláno: 2 Led 2014 17:26
- Nahlásit

Alfréd měl packu rozříznutou dvakrát, podruhé uvažovali o amputaci kusu polštářku. Pokaždé zadní noha. Pokaždé sešité a následně zhojené tak dobře, že nikdy nebylo poznat, která noha to byla. Oboje bylo v mokrém období, takže bytelně ovázané a balené - nejlepší se ukázaly sáčky od elektrosoučastek nebo počítačových.

Strejda
Člen
# Zasláno: 2 Led 2014 19:26
- Nahlásit

Vlčáčková
Reparát z Excelu je v mailu.

<< 1 ... 639 . 640 . 641 . 642 . 643 . 644 . 645 . 646 . 647 . 648 . 649 ... 734 . 735 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání