| Autor |
Zpráva |
worick
Člen |
# Zasláno: 2 Led 2014 21:01 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
Dana01
Drakopes
Není to polštářek, ale taková ta blána, mezi polštářky - co je drží u sebe. Když si roztáhneš svoji ruku, tak ta blána mezi palcem a ukazovákem, když si ji chytíš a teď si představ, že ti ji vprostřed někdo rozřízne...až kam to jde... Je rozříznutá durch, čistý řez, takže i když se to zhojí takhle zvlášť (snad) se trochu bojíme, aby mu ten ,,malíček" nějak neuhýbal a si ho pak nevylomil. Ale připadá mi, že na něj stejně skoro nešlape, tíhu drží hlavně ten prostřední velký polštářek a dva prostřední prsty. Našla jsem si na NETu, že pokud se to nezašije čerstvé, pak už stejně nelze. Takže teď už budem jen doufat, že se to vyhojí bez komplikací
Je to samojed, není těžký jako berňák. A nemá ty polštářky a prstíky tak od sebe jako berňák, ale právě má tu tlapku takovou úzkou, staženou k sobě. Teď večer jsem se snažila to ukázat konečně Tomovi, ale i když Woriček drží, to skoro nejde, ty prstíky roztáhnout a navíc je to chlupaté...fakt problém se v tom zorientovat. Ale viděl to a celkem se zhrozil
|
Tá ta
Člen |
# Zasláno: 2 Led 2014 21:10
- Nahlásit
Kessie
Silvestra jsem nikdy nijak extra neslavila.
My taky ne.Byli jsme sami doma,zatopili si v krbovkách a udělali si maximální pohodu.Není už potřeba někde skotačit.
Známá mi dnes říkala,že se asi ve 22h. na Silvestra sebrali a jeli na otočku na Ještěd aby si připili a koukli se na ohňostroj.
Ať dobře dopadneš u zkoušek.Snad ještě nebudou zkoušející tak přísní...
Strejda
sousedku
Středověký tresty.
Doufám,že toho hajzla chytnou a nebude vyšetřován jen na svobodě.
|
LuckaM
Člen |
# Zasláno: 2 Led 2014 21:52
- Nahlásit
Tá ta
Známá mi dnes říkala,že se asi ve 22h. na Silvestra sebrali a jeli na otočku na Ještěd aby si připili a koukli se na ohňostroj.
A viděli něco? My když navečer z Liberce odjížděli, tak byl Ještěd v mlze...
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 3 Led 2014 02:58
- Nahlásit
Strejda
Tvůj učitel patří mezi milovníky složitých postupů.
To je mi právě podezřelé. Obávám se velmi, že mám něco blbě já, že něco nechápu. Protože za normálních okolností se to takhle složitě nedělá, že jo.
Nedávno tady Vlčáčková upozorňovala, že lidi nejsou vždy jen hodní, ušlechtilí, atd. Myslel jsem, že na vesnici to není tak zlé, jak psala. Pravdu měla Vlčáčková.
Cha! Mám půlku příbuzných na vesnici. Vím o vesničanech svý.
Obecně: lidi jsou kurvy, je třeba s tím počítat, a když člověk potom nějakou náhodou narazí na někoho hodného, je to vždy milé překvapení.
23. 12. psa někdo otrávil a zapálil boudu. Od hořící boudy chytla střecha. Dům je bez střechy a prolitý vodou.
Dám-li to dohromady s tou klubovnou, tak to už bude asi nějaká duševní porucha. Pochopila bych zapálení boudy a tím nechtěné zapálení domu. Ale zapálit klubovnu - to už člověk musí počítat s tím, že shoří celý barák.
Doufám, že najdou pachatele a že si to všechno zaplatí. Chápu, že někomu vadí štěkot. Jestli kolegyně nechávala svého psa řvát, tak si prostě koledovala a mohla čekat, že to nějak odnese pes. Tohle já neuznávám, pes není od toho, aby někde venku trčel a obtěžoval okolí vřískáním. Nicméně zabít ho by mělo být hodně moc postižitelné. Přece jen to není mrtvá hmota, je to živý tvor. A já zastávám názor, že z živého se mrtvé nedělá, pokud to není bezpodmínečně nutný. Policajti mě nepřekvapují, ti nechápou rozdíl mezi škodou na majetku a zabitím živého tvora. Pořád si pomýleně myslí, že větší hodnotou jsou ty cihly, ale co už, jsou produktem našeho právního neřádu, nelze se divit.
Tá ta má pravdu, středověké tresty by se kolikrát hodily i dneska. Bylo by (paradoxně) méně zla.
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 3 Led 2014 03:00
- Nahlásit
worick
To snad ne. Tvůj pes má už zase úraz na pacce? Co furt dělá?
|
worick
Člen |
# Zasláno: 3 Led 2014 07:59 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
Vlčáčková
Tvůj pes má už zase úraz na pacce? - ale ne, to je furt ten samý úraz od Silvestrovského rána...jen to pořád řeším
Strejda
23. 12. psa někdo otrávil a zapálil boudu. Od hořící boudy chytla střecha. Dům je bez střechy a prolitý vodou...
- jak policajti nechtěli o tom slyšet? Snad od doby, co je zákon proti týrání zvířat, se i na tyto případy použije. Alespoň ve Zprávách to pokaždé opakují...
Jako jinak je asi sousedka magor ne?? Taky chápu, že by mohlo soustavné štěkání psa někoho obtěžovat, ale to je většinou problém pána, ne psa Taky bych zavedla středověké tresty a možná by nebylo od věci, udělat na to referendum
Cha! Mám půlku příbuzných na vesnici. Vím o vesničanech svý.
Obecně: lidi jsou kurvy, je třeba s tím počítat - jako vesničanka si nedělám iluze...protože většinu lidí znám osobně V tom je jediný rozdíl od města: lidi se znají a pokud se už náhodou něco na vesnici stane, hned se ví,,odkud vítr fouká". Proto je tu menší kriminalita. Protože je vyřešená téměř okamžitě, tak si to příště každý rozmyslí...
|
worick
Člen |
# Zasláno: 3 Led 2014 10:08
- Nahlásit
čtu nadpis:,,klíšťata a komáři útočí i v zimě" a jsem si vzpoměla, že jsem nenapsala, že jsem předevčírem tahala Berrymu z hlavy už celkem nacuclé klíště
Nějaká epidemie Jdeme potokem a Dáša kvičí na druhém břehu za plotem. Myslela jsem, že už ven nevyleze, neb jsem jí včera prohnula bránu opačně...tak jak neuměla vylézat. Najednou Dášena poskakuje kolem mne, ale na třech nohách Pravou zadní (stejně jako má řízlou Woriček) drží nahoře Sem tam na ni došlápla, ale většinu cesty ji nesla. Viditelně tam nic neměla nevím, co s ní má
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 3 Led 2014 15:02
- Nahlásit
worick
jak policajti nechtěli o tom slyšet?
Otráveného psa policisté ignorovali. Nechtěli o tom nic vědět. Syn majitelky podal trestní oznámení na neznámého pachatele a psa poslali na pitvu ve vlastní režii. Teď běží souběžně dvě vyšetřování.
|
Tá ta
Člen |
# Zasláno: 3 Led 2014 17:50
- Nahlásit
Teď běží souběžně dvě vyšetřování.
Debilové.
Pes spáchal sebevraždu a podpálil si stavení z nešťastné lásky...
|
Tá ta
Člen |
# Zasláno: 3 Led 2014 17:54
- Nahlásit
LuckaM
Promiň,zapoměl jsem ti odpovědět.
Do poloviny kopce OK.Pak náledí a museli pěšky(což jim neuškodí)
a nahoře nenašli pro mlhu bohemku.
Přesto lepší než v hospodě
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 3 Led 2014 20:35
- Nahlásit
Tak máme doma Meg. Žádný problém
Večer jsme se vraceli domů, otevřela jsem dole vchodové dveře a oba metelili do prvního patra, Meg s vodítkem za sebou, dorazili zároveň. NAkrmit jsme je museli na etapy - pokud jsme zůstali s Meg v předsíni, Erwin stepoval u dveří a nevečeřel. Takže já s Erwinem v kuchyni a dohlížela, aby vše snědl. A pak to samé s Meg
Teď Meg spí v kuchyni, Erwin ve svém separé
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 4 Led 2014 10:08 - Změnil/a: Strejda
- Nahlásit
Když nám chovatelka předávala Barbínu, upozorňovala, že špatně žere a že ji musí krmit z ruky, aby vůbec něco sežrala. Trochu jsem se bál, že se mi vrátí všechny dobré rady, které jsem tady rozdával. Nějaké náznaky nežravosti byly, ale teď bleskově vyluxuje svoji misku a cpe hubu do misky k Sally. Ta jí to zatím toleruje. Má s ní svatou trpělivost. Nechá se kousat do ocasu a tahat za ucho.
|
Kessie
Člen |
# Zasláno: 4 Led 2014 17:42
- Nahlásit
Tá ta - moc děkuji za podporu... včera dobrý a ještě dvě... Už jsem na takový nervy stará...
Strejda - ad otrávený pes - takovému člověku provést to samé, lidi si pořád myslí, že jsou pány, že jen oni mohou soudit a rozhodovat... ze společnosti, ve které tvoříme hodnoty, je mi špatně... už pár let... a lepší to asi nebude...
Drakopes - ať to broučkům vydrží! Jak to probíhalo dneska?
Strejda - jak holky to krmení zvládají, když jedna jí několikrát denně a druhá jen třeba dvakrát nebo jednou?
|
Kessie
Člen |
# Zasláno: 4 Led 2014 17:43
- Nahlásit
Strejda - hele, Strejdo, co ty fotky? Budou?
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 4 Led 2014 18:12
- Nahlásit
Strejda - hele, Strejdo, co ty fotky? Budou - taky si myslím, že je na čase, ať může ňufňat nad plyšákem, než z toho bude nohatý střapatý puberťák.
U nás v pohodě. Ráno v parku setkání s holkami vlčandami. Po urvání ruky jsem pustila z vodítka a lítali i s Erwinem
V poledne jsme byli nahoře u vodárny. Meg si našla klacík (jak ruka) a spokojeně si hlodala, Erwin se odvážil tak ze vzdálenosti dvou metrů opatrně si prohlížet. Pak dorazil Roudy (český strakáč) a výmaračka a nakonec dvě kanárské chrtice (vypadá to jako přerostlý vipet) ve slušivých oblečcích střihu rytířský kůň. Litali všichni tak, že jsem měla obavy, že je domů ponesu
Akorát je Meg uštěkaná a zapomněla jsem se zeptat, jak ji utlumit Takže ji občas napomenu, ať tak nehuláká a ona si přijde chvili ke mně sednout
|
Bety z hájenky
Člen |
# Zasláno: 4 Led 2014 19:51
- Nahlásit
Ahoj jsem tu nová Doufám, že Vám nenarušuji zaběhlou diskusi, ale před časem jsem na tuto diskusi narazila a zdá se mi, že je plná pohodových lidí. Žijeme na samotě u lesa, ale kupodivu nemáme loveckého psa, ale máme skoro dvouletou fenku BSP a stejně jako loňskou zimu tak i letos začínáme řešit problém s jejím přenocováním. Naše Bety má totiž podle našeno názoru luxusní boudu, ve které ale nechce spávat Takže dává přednost sice chráněné straně u domu na matračkách a dekách. Boudu jsem vystlala slámou jak někdo radil, ale ani to nepomohlo. Můžu se prosím zeptat jak to máte vy, kterým berňáček spává venku? Myslím, že před nedávnem tady někdo psal, že kupoval pejskovi boudu, tak hned pochopil že je pro něj a ne pro pánečkovy kočky? Nebo to nemáme řešit a nechat ji ať si spí kde chce.... děkuju za Vaše zkušenosti se kterými se podělíte!
|
LuckaM
Člen |
# Zasláno: 4 Led 2014 20:43
- Nahlásit
Bety z hájenky
Vítej mezi námi Náš Bárník spí venku od mala a většinou v boudě...málo kdy si tedy zaleze celý dovnitř, nocuje v předsíni, kam se jen tak tak vejde ...asi aby měl přehled o dění na zahradě.
U štěňat se doporučuje hrát si se psem v boudě, dát mu tam hračky, pamlsky, aby ji vzal za své útočiště, ale u dospělého psa nevím. Hlavně ta představa, že si s velkým berňákem zalezete do boudy
No moc jsem nepomohla
|
LuckaM
Člen |
# Zasláno: 4 Led 2014 20:50
- Nahlásit
....a přes den spí takto:
|
worick
Člen |
# Zasláno: 4 Led 2014 21:08
- Nahlásit
Strejda
Když nám chovatelka předávala Barbínu, upozorňovala, že špatně žere a že ji musí krmit z ruky, aby vůbec něco sežrala. Trochu jsem se bál, že se mi vrátí všechny dobré rady, které jsem tady rozdával - no šak A pak by jsi dopadl jako my, co jsme je v jídle tak tlumili, že Worka je nežravka a Berry nad tím přemýšlí. Dobré je to tak napůl. Že nejsou pažraví mi vyhovuje, protože se nemusím bát, že něco najdou a zhltnou, než to vůbec uvidím. Dobré je i že Berunek nehltá jako třeba většina labradorů. Jenom kdyby Woriček nenimral
Dneska jsme byli poměrně daleko na Slovensku výletit. A cca 10km. Teď je u nás zase vichřice a když jsme přijeli od tchánů z večeře, přišel nás neobvykle přivítat jen Woriček. Doufám, že je Berrynek OK a chrní v boudě. On když je takový vichr, tak asi někdy auto ani neslyší, už jsme ho párkrát museli zavolat. Ale ještě k tomu prší a my šli do baráku, tak jsme ho nechtěli zbytečně z boudy tahat. Ale jsem trochu nervní, jestli se nepřišourá za chvilku k baráku, tak asi půjdu posvítit přes okna do boudy
Bety z hájenky
ahoj, klidně pojď mezi nás
add bouda...no, u nás to bylo právě tak, že jsem si tam s štěndama hrála, pak je tam uspala a potichu odešla. Pokaždé, když jsem je našla v boudě jsem moc chválila(to dělám doteď) Berňák jde právě do boudy třeba když se bojí vichru, petard, bouřky, nebo je fakt hnusně. Teďka v zimě, když tam mají slámu je tam najdu každé ráno, k baráku se přesunují až kolem 7h. Mají s Tomem rituál, že o půlnoci povečeří a on je tam pošle spát. V létě leží spíš někde kolem baráku, ale teď tam fakt jdou. Ve dne ale ne, to jsou různě ve dveřích, pod sklem u vchodu, kolem oken u komína, před garáží...Možná bych zkusila Bety dát do boudy oblíbenou hračku, kousat kost, na noc třeba nalákat na staré propocené triko(ponožky) a stejně jako štěndu jí to tam nechat. Ale myslím, že dospělý pes si stejně udělá, jak sám uzná za vhodné Nebo možná nějak nepochopila, že je to její domeček, útočiště a má dojem, že tam jde za trest?? Všechno příjemné bych nějak směřovala do boudy, postupně, nenásilně ji na ni navykala. Třeba jí tam schovat nějakou moooc dobrou mlsku a poslat ji tam hledat...a chválit, když ji tam najde, ještě líp...tam i sní
|
worick
Člen |
# Zasláno: 4 Led 2014 21:10
- Nahlásit
LuckaM
....a přes den spí takto: - ještě pořád? Tak spával Berrynek jako štěndo, puberťák...teď už málokdy.
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 4 Led 2014 21:17
- Nahlásit
..a přes den spí takto
je vidět, že se cítí fakt bezpečně Neřešila bych to, ať se rozhodne sama. Ale moje zkušenosti jsou jen s pokojovou a gaučovou verzí BSP
|
worick
Člen |
# Zasláno: 4 Led 2014 21:18
- Nahlásit
Drakopes
Samé dobré zprávy z ,,bojiště"
Tss, vy s mnohaletou praxí na dva psy, s tím ani nemůžete mít problém (pokud by to teda nebyl zrovna echt problémový pejsa...a to berňák málokdy ) Kdoví, jestli se Erwínovi honí hlavou, jestli Meg už u vás zůstane...to jsou nervy
Že mne blbce nenapadlo dřív, objednat Workovi botičku...už mohla být doma Až holky na špicích mi to ťukly Nemusí to mít ovázané, jen to trochu chránit před bordelem...
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 4 Led 2014 21:22
- Nahlásit
Kdoví, jestli se Erwínovi honí hlavou, jestli Meg už u vás zůstane...to jsou nervy
myslím, ře to řeší oba ...
|
Tá ta
Člen |
# Zasláno: 4 Led 2014 21:30
- Nahlásit
Kessie
Nemáš zač.Vydrž.Vím o co jde.(starší syn ČVUT).
ze společnosti, ve které tvoříme hodnoty, je mi špatně... už pár let... a lepší to asi nebude...
Já vím.Máš pravdu,taky mě to štve.Ale na druhou stranu jsou i fajn lidi né? (hlavně pejskaři)
Ale pro média jsou nezajímavý.
Drakopes
jak dlouho ještě budete hlídat?
Bety z hájenky
dvouletou fenku BSP no super.
Taky vítej.
My když dovezli Barunku,tak v boudě taky nespala.Chodila tam pouze kadit.:mad cca měsíc)
Dnes spí v boudě pouze když hodně mrzne,nebo puberťáci střílejí rachejtle a než ji stihnu zavřít do garáže.
Jinak spí celoročně u dveří domu na rohožce pod carportem.(jihovýchod)
Dnes jsme vyhledávali pro Barunku ženicha (to je času)na příští hárání a Míša zakládal stránky.
Tak snad nám ho odsouhlasí.
|
Noemi
Člen |
# Zasláno: 4 Led 2014 22:11
- Nahlásit
Bety z hájenky
Medvídě spí v boudě pouze přes zimu a v případě silného deště. Jakmile si na jaře vyhrabe ve výběhu novou jámu na spaní, je jasné že zima je za námi... + máme povel "jdi do boudičky", ale na to slyší, jen když je blbé počasí
Já bych to nelámala přes koleno, ale zkusila bych přehodnotit umístění boudy (Medvěd rád leží tam, kde má přehled - i v boudě leží z hlavou prakticky vyvrácenou ven, jen aby mu nic neuteklo ), možná má špatnou orientaci/výhled.
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 4 Led 2014 22:57
- Nahlásit
Tá ta
jak dlouho ještě budete hlídat?
Zítra hlídání končí, bohužel.
Meguška se krásně aklimatizovala, spí v mé posteli, do které si přinesla Erwínkovu oblíbenou gumovou pískací hračku. - píše Yura
|
Kessie
Člen |
# Zasláno: 4 Led 2014 23:04
- Nahlásit
Bety z hájenky - taky Tě zdravím... ... na samotě, u lesa... to musí být nádhera... Mohla bych se zeptat z kterého kouta naší vlasti jsi? (tak všeobecně myslím)
Naše Kessie napřed do boudy vůbec nešla, nepomáhalo ani manželovo tričko, ani hračky... potom jsme boudu přesunuli na jiné místo (do centra dění), bylo to asi po třech měsících, ještě před první zimou po rekonstrukci dvorku a tehdy Kess pochopila, že je bouda její... V té době jsme ale ještě neměli kocourka... Kess spávala v boudě jen v zimě... jinak to řešila přesně tak, jak popisují ostatní... u vchodových dveří na koberečku, na různých matracích, atd. Předloni po úplné rekonstrukci dvorku jsme boudu přesunuli až přímo ke dveřím, aby byla Kess co nejblíž domu - od té doby spí jen v boudě, ať je léto nebo zima... v Zimě má takový tlustý závěs, letos ho poprvé nestrhala a v létě spí napůl z boudy venku - dali jsme jí tam desku s kobercem, aby neležela na zemi... Jinak je Kess často i s námi uvnitř, ale je jí tu většinou docela teplo...
|
Kessie
Člen |
# Zasláno: 4 Led 2014 23:07
- Nahlásit
LuckaM - no to je luxusní fotka... taková poloha... Fakt se cítí hodně bezpečně...
|
Kessie
Člen |
# Zasláno: 4 Led 2014 23:13
- Nahlásit
Tá ta - naštěstí jsou i prima lidi... jednotlivci a člověk je za každého z nich vděčný... - myslela jsem to spíš jako celek (směr společnosti, který ji někdo určuje - taková ta pravidla, která musíš dodržovat ať se Ti to líbí nebo ne a nemáš na výběr - nemá to se svobodou nic společného, i ten šílený individualismus, vyhrocená soutěživost, atd. - vnímám to často v práci)
|
Kessie
Člen |
# Zasláno: 4 Led 2014 23:15
- Nahlásit
Drakopes - tak Erwinek získal kamarádku... a brzy by to chtělo i stálého spolu-parťáka... když to tak hezky zvládá, co?
|