Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / bernský salašnický pes
<< 1 ... 576 . 577 . 578 . 579 . 580 . 581 . 582 . 583 . 584 . 585 . 586 ... 734 . 735 . >>
Autor Zpráva
Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 25 Dub 2013 22:15
- Nahlásit

Eninka
Tak teď už je pomalu po všem.

worick
Člen
# Zasláno: 25 Dub 2013 23:03 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

MartinaBarney
Cvičí se každý den půl hodiny. Po prvním cvičení jsem uplně rozbitá. Když si chci sednout, musím se podepřít rukama, na wc se přidržuju stěn a sejít schody je taky něco - to znám Sim tě, vždyť jsi jako opuchlá nit! Taky teda nechápu, co chceš hubnout Na ten hubnoucí program jsem ještě nekoukala, ale pokud to zahrnuje běhání - vzdávám to předem Ne, opravdu nejsem z těch, co by je to chytlo a nevěřím ani kecům v časáku, že když to dělá člověk správně - chytne to každého. Za celý den jsem nadřená jako hovado a jsem ráda, že se donutím to s klukama odkráčet Běh by mně dozajista zabil Mám předsevzetí PO-PÁ ráno zacvičit. Víc rozcvička, než na nějakou kondičku či hubnutí. Minimálně jeden den se neukecám a najdu nějakou výmluvu, proč bych nemusela

Dneska jsme v zahradě viděli párek dudků (už se tu neukázali několik let ) a Tom našel první Žofinku (užovku) Zato jsem už několik dní neviděla ondatru

K večeru jsem vyrazila s klukama a Woruša mi zdrhnul hned za koupákem Něco tam objevil, jakmile vlezl k tomu křoví, co vede podél. Začal nadskakovat a pelášit do zadu. Volala jsem mírně, ale pak mi hned došlo, že podle toho jak nadkakuje tam má stopro srnce Motá se tu každý podvečer...ať mi nikdo neříká, že se stáhnou do lesa...spíš mi připadá, že je to tu teprve s jarem začalo bavit No, pak už nepomohlo ani hulákání a zmizel na koupáku. Čekali jsme s Berčou na cestě, nekonečnou minutu a přiběhnul zpátky. Vůbec už jsem ho nevolala, řekla jsem mu, že je darebák, nepřišel na zavolání a tudíž za trest nepůjde do vedlejší vesnice na volno, jak už nějakou dobu chodil, ale už jen na vodítku Vypadal, že je mu to šumafuk

Ráno jsme potkali na potoku paničku Dáši, tak jsem jí zrovna vylíčila, že Dáša opět řádí a ať ji nějak zajistí. No, slíbila to...

Evey
hlásím, že voda teče, ale byl to boj Asi odborníci ne? - podle platu určitě Dneska přišla mailem faktura Skoro 13tisíc

Vlčáčková
Zatmění jsme koukali, ale jen okem přes okno (měsíc byl stejně velkej jako kráva ) jelikož jsme mezitím čučeli na ,,Kriminálku" a nechtělo se nám jít na balkon s dalekohledem

MartinaBarney
Člen
# Zasláno: 25 Dub 2013 23:42 - Změnil/a: MartinaBarney
- Nahlásit

worick
ale pokud to zahrnuje běhání
Běhání tam není. Já to běhání taky ted docela šidím. Tady je třeba např. holka, která se rozhodla cvičit podle té trenérky Jillian URL Mě na tom právě chytlo to, že stačí půl hodina denně. Navedla mě na to vlastně ségra, že prý nějaká její kámoška podle toho cvičí a chlubila se jí, že se jí zlepšila postava. Pak mi poslala ségra stránku na FB, kde holky posílají fotky před a po 30 denním cvičebním programu a já jsem nestačila zírat Tak jsem si řekla, že kdy mám relativně ted dost volného času (diplomku taky nemůžu psat od rána do večera), tak proč neudělat něco pro sebe. Horší to je u mě s dodržováním pravidelnosti v jídle no. Jo, tady je ještě odkaz URL

Dneska u nás zvonili zase policajti. Tentokrát ale naštěstí žádný pokus o vykradení. Před naším barákem totiž někdo vrazil do pouliční lampy (už do ní jednou vrazil soused odnaproti). Ale tentokrát to byl takovej náraz, že upadla i ta vrchní koule, která zakrývá žárovku. No a celá lampa je dost nahlá. Tak přítel volal na měšťáky, jestli by se na to nepřijeli podívat, že to mohla být náhoda nebo taky někdo chtěl úmyslně vytvořit tmavé místo a jestli to má nahlásit případně i městu, aby sjednalo nápravu. Měšťáci se mě akorát ptali, jestli o tom něco nevím, vyfotili si to a odjeli. Je mi jasný, že stejně nezjistí vůbec nic, ale lampu by město mohlo nechat opravit.

Evey
Člen
# Zasláno: 26 Dub 2013 10:44
- Nahlásit

worick
Asi odborníci ne? - podle platu určitě Dneska přišla mailem faktura Skoro 13tisíc To u Vás strávili celý měsíc, či co?

Evey
Člen
# Zasláno: 26 Dub 2013 10:57
- Nahlásit

Zahájila jsem experiment.
Elza je absolutní neaportér. Nehraje si, nemá zájem o přetahování ani aport. Pořídila jsem jí plnitelné dummy. Cílem není žádný IPO aport. Bude mi stačit když s radostí vyběhne a přinese, nebo alespoň někam přiblíží. Budu Vás informovat o výsledcích mého snažení.

MartinaBarney
Člen
# Zasláno: 26 Dub 2013 15:50
- Nahlásit

Evey
Elza je absolutní neaportér. To samé Barney. Aport mu nic neříká, protože ho to nebaví. Ale není na tom tak špatně, přetahování ho naštěstí baví. Aspon něco. Ale jsem zvědavá na vaše výsledky

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 26 Dub 2013 19:23 - Změnil/a: Vlčáčková
- Nahlásit

Evey
MartinaBarney
Buďte rády, milé dámy. Do parku chodil chlapík s teriéřičkou, která aporty vyžadovala furt. Kudy chodil, tudy nadával, že už necítí ruku, rameno ho bolí a fena doráží, ať háže dál.
worick
Dala bych sem fotku (ne svojí) toho zatmění, ale je tam https, a to S cz-pes nezežere.

Eninka
Člen
# Zasláno: 26 Dub 2013 19:28
- Nahlásit

Vlčáčková

tak to S odmaž, já, když dávám semka třeba smajlíky odjinud, taky musím odmazat to S za imgs a pak se to sem normálně načte.

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 26 Dub 2013 20:09
- Nahlásit

Eninka

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 26 Dub 2013 20:10
- Nahlásit

Eninka
NO TOTOK!!!???
Už jsem si připravovala, jak si z Tebe a Tvé dobré rady budu dělat srandu a ono to funguje!
Díky!!!

Eninka
Člen
# Zasláno: 26 Dub 2013 20:13
- Nahlásit

Vlčáčková

a ono to funguje!

doufám, že mi za to smázneš toho černýho puntíka...
Jinak fotka je krásná

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 26 Dub 2013 21:24
- Nahlásit

Eninka
Dobře. A možná dostaneš nějaký domácí vajíčka .
Fotku pořídili kolegové na Hvězdárně v Jindřichově Hradci.

Noemi
Člen
# Zasláno: 27 Dub 2013 11:06
- Nahlásit

Vybírám nové granule, po zimě Medvídě samozřejmě tučnou Acanu už nechce a na podzim mu nejela už ani ta bezobilnatá rybí :-/....
V poslední době jsem zkoušela malá balení BritCare (nežral), Nuova Fattoria (nežral), Dog Lovers Golg (nežral). Naivně jsem si myslela, že ho něco po chuťové stránce zaujme....No nic .

Došla mi inspirace...Nejhorší na tom je, že většina granclí je kuřecích, což mimo té tučné Acany nežere :-/.

Nekrmíte někdo Fitmin Solutions? Mají králíka nebo lososa http://www.ezoocentrum.cz/fitmin-dog-solution-rabb it-rice-13-kg/ Ccca tři roky zpět jsem měla klasický Fitmin, ale po dvou pytlech už to jako obvykle nejdl...
Ještě jsem koukala na lososí Calibru http://www.ezoocentrum.cz/calibra-salmon-potato-12 -kg/

Čím teď krmíte?Mimo masa samo - to u nás nepřipadá v úvahu (navíc ho nežere taky :-D)

worick
Člen
# Zasláno: 27 Dub 2013 11:19
- Nahlásit

Nereaguju, jelikož nestíhám jenom:nevíte, kde je Drakopesová?!?

Drakopes
Člen
# Zasláno: 27 Dub 2013 11:35
- Nahlásit

nevíte, kde je Drakopesová?

tady, jen nestíhající .... hlavně ve škole se toho navalilo, že to polyká i víkendy. Máme inspekci, chtějí všechny papíry tři roky zpět, do toho moji deváťáci přijímačkový týden ...

Čím teď krmíte
no, psi se krmí trávou - jdou parkem se skloněnou hlavou a jak ovce škubou trsy a cpou se.

Evey
Člen
# Zasláno: 27 Dub 2013 13:38
- Nahlásit

Noemi
A co třeba nějaké jehněčí, nezkoušeli jste?
Naivně jsem si myslela, že ho něco po chuťové stránce zaujme... A po zdravotní stránce je OK?

Strejda
Člen
# Zasláno: 27 Dub 2013 17:11
- Nahlásit

Evey
Elza je absolutní neaportér.

Sally jsem naučil aportovat s kostí z vepřového kolena. Když spolehlivě přinesla kost, udělal jsem z kosti činku. Trvalo to přes půl roku, než jsme mohli jít na ZZO. Na cvičáku se mohli počůrat smíchem. Teď aportuje, ale činku přinese jen jednou.

S Neli je to ještě horší. Začali jsme s vepřovou nožkou a po roce máme první chabé výsledky. Kdyby nám rozhodčí povolil syrovou prasečí nohu a Neli by byla v dobré náladě, tak by možná dostala za aport 2 body.

worick
Člen
# Zasláno: 27 Dub 2013 21:16 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

Strejda
Když spolehlivě přinesla kost, udělal jsem z kosti činku - páni to je úplné umělecké dílo
Evey
Elza je absolutní neaportér.
- u nás neaportuje taky nikdo nic. Berry teda vůbec, nepřinese snad nikdy, i k tomu dojde, někdy i veme do huby a pustí s výrazem:,,tohle já dělat nebudu, to leda Woriček-blbeček" Woriček trochu nosí, ale většinou taky přiběhne k balonu a místo aby to sebral a přinesl, stojí u něj, hledí do dáli a pak se sebere a bez balonu se přišourá ke mně. Někdy ho pak ale - na mé dvouminutové naléhání přinese a pustí dva metry ode mne a další dvě minuty mu opakuju:,,Worunko, kde mám nohy, kde má být balonek....k nohám!" Tak aby to už nemusel poslouchat, s otráveným výrazem ho chňapne a hodí mi ho na nohy Já jásám, chválím a on se tváří:,,no aby jsi se nepos..."

Ještě, že jsi sem vyhodila alespoň tohle téma, protože jsem onehdá uvažovala, že s tak bezproblémovýma pejsama jako jsou berňuchy, sem vlastně většinou ani nemáte co napsat - pokud nemíníte psát každou hovadinu jako já... Ještě, že tu máte nás s Woričkem jinak to tu dávno ,,zakapalo" (zaspalo )

Ráno: snažila jsem se vyčesat psiska, protože jsou tak hnusně špinaví a ty staré chlupy do toho - bezdomovci hadra Nutně potřebují vykoupat! Předevčírem jsem ráno vytahala jenom Berrymu 26! zapitých klíšťat!!! Kupuju cokoliv, co zabere! No a dnes snad hodina česání a s chabým výsledkem Ráno jsme šli jen přes potok, dát kokina Argovi a Máje, ale Woriček nelenil zaběhnout o 100m dál kouknout, jestli je tam Dáša. A přivedl si ji s sebou! Jeden kámen u brány, pod kterou je 30cm mezera očividně nepomůže Šla s náma domů, cestou po ní Worka pořád skákal, já ji pak vypoklonkovala za bránu a Dáša šup...a už metelila podél plotu nahoru, hledat díru. Tak jsem na ni musela houknout, ať švihá domů Kupodivu šla. Ale kluci jak nevečeřeli, ani nesnídali(ostatně už několik dní)....a pak jsme jeli na Buchlov na výlet. Horko, kopce, Berča málem odpadl (i s mamkou - ale ta byla alespoň najezená ) Tom na mne z kopce hulákal dolů:,,dopuj ho alespoň Frolíkama, nebo to ani nevyleze!! Naštěstí jsme nacházeli různě vodu, jinak to s ním vážně snad seklo...ještě když tahá ten obrovský, zacuchaný, mastný kožich Woriček taky sotva šmatlal, rozhodně nelítal
Po dlouhatánské době byla i sestřenka s Darčou Ale zapoměli jsme foťák

worick
Člen
# Zasláno: 27 Dub 2013 21:25
- Nahlásit

Drakopes
hlavně ve škole se toho navalilo, že to polyká i víkendy. Máme inspekci, chtějí všechny papíry tři roky zpět, do toho moji deváťáci přijímačkový týden ... - říkala jsem Tomovi:,,Alenka mi dělá starosti, vůbec o sobě nedávají vědět - ani Ája, ale ani Jirka!" A on:,,jestli, když je úča, nemá taky nějaký projekt....a moc se neminul

worick
Člen
# Zasláno: 27 Dub 2013 21:32
- Nahlásit

Noemi
Netuším, jak to vychází cenově, ale my teď krmíme různé řady toho Wolfsblutu a spokojenost Nejchutnější nám připadly zatím tyhle: http://www.wolfsblut.cz/krmivo-blue-mountain.php

Teď máme soba, už jsem byla nachystaná, že zkusím kachnu, ale pak jsem si přečetla, že je ,,nízkoenergetická"(maso až na druhém místě ) tak jsem si to rozmyslela a asi půjdu do klokana

Noemi
Člen
# Zasláno: 28 Dub 2013 09:11
- Nahlásit

Já jsem dala 14 dní zpátky Advantix a klíště žádné...Advantix u nás zabíral jakž takž i loni, Frontline u nás tak nějak nefachá.

Medvěd aportuje bez problemů, ale jen proto, že se strašně rád přetahuje a ví, že odměna je právě přetahování

Včera brácha hrál v Čáslavi, tak jsme vyrazili nejdřív do zahradnictví Hortis (není to tam špatné, ale mají blbý e-shop, tak si nemůžu nic připravit dopředu a pak mě to tam neba....) no a pak samozřejmě do Starkla. Tam jsem se trooošku rozjela, takže jsme vezli domů plné auto kytek (no ani ne tak bytek jako bylinek a toho, co se dá sežrat ), brácha už se málem nevešel

Kessie
Člen
# Zasláno: 28 Dub 2013 09:15 - Změnil/a: Kessie
- Nahlásit

Noemi - Kesska měla taky takové období, kdy nejedla téměř žádné granule... bylo to peklo... naštěstí to po pár týdnech přešlo...teď jí granule taky střídáme... nevydrží dlouho u jedné značky... Nejhorší je to v létě... to jsem ráda, když Kess donutím jíst trochu aspoň večer... kožich ztrácí až v srpnu a tak se jí asi ani nedivím, je jí vedro, tak moc nejí...

worick - tyhle granule vypadají dobře... zatím jsem na ně ještě nikdy nenarazila při brouzdání netem... A jak si je objednáváš, Radi?

Kessie
Člen
# Zasláno: 28 Dub 2013 09:19
- Nahlásit

Noemi - taky jsem minulý týden vezla plné auto bylinek... a teď si připravuji takový bylinkový speciál... chtěla bych, aby ty bylinky při vstupu na dvorek každého omámily vůní... tak si chystám takovou speciálku, co jsem viděla někde na netu... poskládám květináče od největšího (na zemi) po nejmenší (nahoře) a do toho nasázím ty bylinky a dám ke dveřím... bude to nádherně vonět i venku i uvnitř... teď zkouším ubrouskovou techniku, aby ty květináče byly zároveň i hezký... jestli se mi to povede, dám večer fotku s konečným výsledkem...

Noemi
Člen
# Zasláno: 28 Dub 2013 09:21 - Změnil/a: Noemi
- Nahlásit

Evey
On je právě takhle nežravý už od štěnda :-/. Po zimě je v kondici, ta Acana mu dělá dle mého soudě dobře - vitální je pořád stejně, má krásnou srst (kupodivu po té tučné Acaně I černou, protože po té rybí trochu rezne).
Přes zimu vcelku jí, je celoročně venku, takže už žřejmě přišel na to, že by mu nebylo dobře, ale v létě je to prostě hrůza .

worick
Člen
# Zasláno: 28 Dub 2013 10:45
- Nahlásit

Tak ono to ani nijak neva, že pesi v létě nežerou - minimálně Berrymu to neuškodí....vadí to soustavně jen u Woricka. Ten včera k večeři jen pár granulí, co mu Tom musel vyloženě cpát z ruky, ráno vůbec nic ani žebra - jen tou toužebně hledí k bráně a pro jistotu ji letí každých 10minut kontrolovat (jestli se Dášeně přeci jen nepovedlo utéct )
Ráno jsem pod Berrym utírala třikrát kaluž moči? trochu krvavé....teda nejsem odborník na roztoužená psiska, ale tuším to bude nějaký výtok? Jak vypadá psí ejakulát? Evey, to bude spíš otázka na tebe. Celkem jsem se vylekala, ale pak jsem si vzpoměla, že už to tu jednou bylo a tuším jsem taky dumala, že to snad má souvislost s háravkama Jinak nevypadá nemocně (to včera po tom výšlapu vypadal, že nedožije rána ) ale teď venku hopsal jak srnec

Kessie
A jak si je objednáváš, Radi? - na tom odkazu, co jsem sem dala, normálně přes jejich e-shop. Jasně, platím poštovné což by Noemi nemusela, mohla by si to vyzvednout přímo v Praze. Ostatní Zveráče to asi zatím moc neberou. U nás to měla jedna paní v e-shopu, když mi je poradila sestřenka - jenže paní umřela na raka Tak už to beru už přímo, u té distributorky.
...teď zkouším ubrouskovou techniku, aby ty květináče byly zároveň i hezký - jééé, ty jsi kutil To bude hezké, určitě taky se mi to líbí, ale čas na to nemám a bylinky mám v zemi. Nepřezimoval mi v domku rozmarýn Asi jsem ho málo zalila, nebo zmrznul (ono tam mrzne, když je venku už velký mráz) Tchýně mně zabije Byl už pěkný
..bude to nádherně vonět i venku i uvnitř... - no, nechci ti kazit iluze já mám bylinky pod kuchyňským oknem a voní jen, když se po nich pošlapem a nebo do nich polehají psiska Co jsi všechno koupila, taky pořád rozšiřuju sortiment, ale třeba šalvěj mi málokdy přežije zimu

Noemi
Člen
# Zasláno: 28 Dub 2013 11:22
- Nahlásit

worick
Teď mi zrovna kolegyně v práci vyprávěla podobný zážitek z minulého týdne. Pejsan vypadal jako kdyby měl v moči krev, kolegyně byla dost vyděšená a tak vyrazila ne veterinu. Vzali vzorek no a právě trošku krve a hodně sperma. Vetka říkala, že je to normální - okolo samá háravka a pes pokud nemá příležitost, tak to dopadá takhle. (čímž nebylo myšleno, že má dostata příležitost ).

worick
Člen
# Zasláno: 28 Dub 2013 12:17
- Nahlásit

Noemi
Vzali vzorek no a právě trošku krve a hodně sperma - já to tušila, chová se jak idiot...což by ale při troše fantazie mohlo být, i že ho něco třeba bolí: je roztěkaný, nežere, pořád popochází, kape z něho, funí jak lokomotiva.... Dík, trochu jsi mne uklidnila

Jak je u vás? Tu se ochladilo, je 18st. pofukuje, víceméně pod mrakem...oproti těm 28st minulý týden, je to příjemné

Drakopes
Člen
# Zasláno: 28 Dub 2013 14:40
- Nahlásit

8 stupňú, kosa, že jsem znova přitopila, včera halasná bouřka, Alfréd přišel mezi nás, že v tom rámusu sám v ložnici nebude, ale zvládli jsme to bez hrabání a dalšího vyšilování.

worick
Člen
# Zasláno: 28 Dub 2013 15:29
- Nahlásit

Drakopes
8st?! to u nás už v poledne bylo 21st. teď už svítí sluníčko

Drakopes
Člen
# Zasláno: 28 Dub 2013 15:59
- Nahlásit

worick
v poledne na venčení jsem si na teplou košili přehodila větrovka a celou dobu venku uvažovala, že si ji zapnu

<< 1 ... 576 . 577 . 578 . 579 . 580 . 581 . 582 . 583 . 584 . 585 . 586 ... 734 . 735 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání