Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / bernský salašnický pes
<< 1 ... 576 . 577 . 578 . 579 . 580 . 581 . 582 . 583 . 584 . 585 . 586 ... 734 . 735 . >>
Autor Zpráva
Evey
Člen
# Zasláno: 21 Dub 2013 09:56 - Změnil/a: Evey
- Nahlásit

worick
protože to člověk asi opravdu pozná, až v té situaci bude, ale myslím si, že asi by bylo lepší hned To bylo. Ale chápu je, mám to ještě v živé paměti, když ti někdo do telefonu řekne, že je konec. Jsi v šoku, nevěříš tomu...

Nedovedu si vůbec představit, že pak psa naložím a vezu ho tam - promiňte mi ten výraz (Alenko, ty to nečti vůbec! ) jako na popravu Poprava je v tomto případě hodně škaredé slovo. Já jsem ráda, že tuto možnost zvířata mají. Nedokážu si představit, že bych se musela dívat na to jak mi pes trpí a umírá před očima.

I já bych chtěla mít tu možnost rozhodnout o svém životě, když budu nevyléčitelně nemocná, s bolestmi... chci mít tu možnost volby. I když tohle je trochu něco jiného... Za zvíře to prostě rozhodne někdo jiný...
Raděj pryč od tohoto tématu.

Sluníčko svítí, vypadá to na pěkný den.
Jdeme dát výplně do skleníku.

Evey
Člen
# Zasláno: 21 Dub 2013 09:59
- Nahlásit

Tá ta
Dnes zase v práci až do 22.h. V sobotu?
Je to tvoje firma, nebo jsi zaměstnanec?

worick
Člen
# Zasláno: 21 Dub 2013 10:50 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

Tá ta
Dnes zase v práci až do 22.h
Evey
V sobotu?

Ať je, co je...každopádně tu máme dalšího workoholika

Zrovna v pátek jsme o tom vedly s Gogoškou řeč. Že až po tom, co prodělala rakovinu, přišla na to, že se není nutné honit, nic jí neuteče, úklid počká, až přijde s Gogem z procházky na dovolenou k moři prostě nemusí, protože i tady je krásně..Hrozně moc lidí se honí jak blázen a pak umírá mezi 50-60rokem

Evey
Poprava je v tomto případě hodně škaredé slovo. Já jsem ráda... - samozřejmě máš pravdu, ve všem, ale prostě se toho přirovnání nemůžu zbavitNedokážu si představit, že odvezu psa a zpátky přivezu jen obojek, vodítko... Vím, můžu se do této situace dostat během pár hodin, dní....šílená představa. Už měním téma...

Včera jsem úplně zapoměla klukům uvařit, tak měli chudáci po 12km hřebenovce, k večeři ,,jen" granule Tom říkal, že dobrý, že jedli, ale ráno Worka už nechtěl ani náhodou, tak dostali o jedno žebro navíc
Tá ta
Funí jak lokomotiva - to Beruna taky, i jen potokem se táhne jak smrad ale vidíš, v pohodě ušlape těch 12km. Funí, ale šlape

Noemi
Člen
# Zasláno: 21 Dub 2013 15:43
- Nahlásit

worick
[i][/i]
To asi není na mě, my už jsme přes deset let, tak jak jsme a zatím pořád spokojený...Neřekla bych, že se v tomhle směru bude něco měnit...
Jinak u nás taky pořád pracovně :-/

Hele, jak to děláte, že už vám pejsani línají v tuhle dobu ? Médi pravidelně začne línat až na přelomu července a srpna. Letos taky nepustil ještě ani chlup...Takže je celé léto zbytečně jak lokomotiva....:-/

Tá ta
Člen
# Zasláno: 21 Dub 2013 22:10
- Nahlásit

Evey
Sám sobě jsem přes 20.let nenáviděným šéfem.
Řídím se heslem,co řeknu,to platí a proto i ty víkendy!

Nakrytí Barunky jsme posunuli o rok.Známá,co má chov.stanici,se nechala slyšet ,že je to škoda.
Prý je o BSP stále zájem.
Sama má nakryté dvě feny.

worick
Nebyla to Dynes s tou žádostí o ruku?
Mám v tom nějak gulage.
worick
Hrozně moc lidí se honí jak blázen a pak umírá mezi 50-60rokem
Možná nemají na vybranou.

Evey
Nedokážu si představit, že odvezu psa a zpátky přivezu jen obojek, vodítko...
To už máme také bohužel 2x za sebou.
P.S.
Kde je stará parta?
Kessy,Drakopes,Strejda....?

Evey
Člen
# Zasláno: 22 Dub 2013 07:05
- Nahlásit

Tá ta
Sám sobě jsem přes 20.let nenáviděným šéfem.
Tak to jo. Ne teda, že bych ti to schvalovala, ale jak se říká - jaký si to uděláš, takový to máš...
Nechtělo by to nějakou posilu?

worick
Člen
# Zasláno: 22 Dub 2013 07:51 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

Evey
Tak to jo. Ne teda, že bych ti to schvalovala, ale jak se říká - jaký si to uděláš, takový to máš... - a ti jsou právě nejhorší to je přesně ta sorta, co je v práci od nevidím do nevidím - protože to přeci dělá pro sebe a pro rodinu...a pak najednou zjistí, že už žádnou nemá Ještě v horším případě - ho klepne Jo, jo
Tá to
uber!
Kde je stará parta?
Kessy,Drakopes,Strejda....?
- ti se právě do toho taky vrhli...údernicky Smrdím tu prakticky jen já a aby mi nebylo smutno, nakoukne Evey...ještě že tak
Prý je o BSP stále zájem. - je, bohužel A hlavně množení bezpapíráků jede na plné obrátky. Vůbec se mi nelíbí ani reklama, co dělá představenstvo klubu berňáků - že se nacpou všude(naposled vyhráli tu soutěž o psa Novy)...a další milion pitomů, bude hned honem chtít berňáčka Bohužel mám pocit, že tady jde taky jen o snahu prodat...Jen pár lidí co přemýšlí, ovšem bude hledat kontakt na ně, zbytek se spokojí z bezpapírákem

Dines vím, ale Noemi psala někdy o prstenu k Vánocům či narozkám? a říkala, že si na kameny potrpí...tak mne napadlo, jestli to nebude dva v jednom jakožto, že zásnubní

Tá ta
Člen
# Zasláno: 22 Dub 2013 20:50
- Nahlásit

Dnes jsme nasadili scalibor.

Evey
Člen
# Zasláno: 23 Dub 2013 05:40
- Nahlásit

worick
Vůbec se mi nelíbí ani reklama, co dělá představenstvo klubu berňáků - že se nacpou všude(naposled vyhráli tu soutěž o psa Novy) To jsem neviděla, kde to bylo?

worick
Člen
# Zasláno: 23 Dub 2013 06:30
- Nahlásit

Evey
To jsem neviděla, kde to bylo? - ve zprávách na Nově...tuším. Někdy minulý týden. V pátek mi říkala i Gogoška, že už vidí, jak bude zase ,,přeberňákováno", jak se tady u nás vyrojí plno berňáckých štěňátek...a pak už je nikdo nikdy nevidí

Tá ta
Dnes jsme nasadili scalibor - zkusila jsem na rady co čtu kolem na fórech: rozmarýnový olejíček. Pokapkala jsem kluky i kocoura Voní pěkně účinek jsem zatím nezaznamenala

Dneska jsem ještě neviděla Berunku ale Worka se motá vepředu u plotu, tak tam snad někde taky bude. Ve vzduchu je háravka večer jsem šla s klukama ven a Tom mne upozorňoval na Berču:,,bacha ,,ten černej" je děsně podivočený, dej si na něj pozor!" Venku dobrý, jen všude stojí hodinu. Akorát: potkali jsme jorka-kluka...a Worka poskákal Berryho Nevím, jestli v tom má prsty i Dáša, protože včera se tu zjevila zrovna, když tu byla mamka s Mandy, tak na sebe baby řvaly přes plot a Dášena se tudíž nedobývala, ale neopoměla nacvrkat kolem plotu a kluci tam pak slintali jak bublifuci

Dneska další pokus zprovoznění vody v baráku proto tady už straším - přijedou brzo.

Včera u nás zase pěkné vedro..rozkvetla třešeň - sakura Tak jsem přišla na to, že jsem v dubnu krom moc vody v potoce ani nic nefotila..nějak ani nebylo co zatím je ještě všechno takové škaredé....než to vyroste a zaroste

Tá ta
Člen
# Zasláno: 23 Dub 2013 19:11
- Nahlásit

worick
teče?

Kessie
Člen
# Zasláno: 23 Dub 2013 22:53
- Nahlásit

worick - ona za to vlastně nemůže...měla by se léčit Je to totiž typický workoholik! - no, to bych neřekla... kdybych byla workoholik, už bych byla nejmíň na ministerstvu, ne? Nicméně je fakt, že mě baví dozvídat se a zkoušet něco nového... jako byl třeba teď ten projekt... jenže doba je fakt zlá, hodně se propouští a nikde moc o člověka nestojí... to, že práci navíc nikdo moc neocení, už jsme si ve školství zvykli... nejraději bych vymyslela něco, abych nemusela pořád dělat věci, pod které se pak podepíše s vyčuraným výrazem někdo jiný... no... být sama svým vlastním pánem, jak píše Tá ta - být sama sobě nenáviděným šéfem... ale na to nejsem já ten správný typ... navíc práci s děckama fakt zbožňuju... zatím pořád...

Kessie
Člen
# Zasláno: 23 Dub 2013 23:00 - Změnil/a: Kessie
- Nahlásit

Tá ta - Čím tu zoologickou krmíš,že tak prospívá? - tak Kessce granulky střídáme... ale poslední dobou jí objednávám i granule bez obsahu obilnin... mám pocit, že po těch má lepší trávení či co... jsou sice drahý, ale jak píšu, prostřídáváme to... ona stejně dlouhodobě stejné granulky nejí, takže to musíme měnit... Mikša je teď po kastraci takový hubenější než před ní, mi přijde... už něco určitě zhubnul... má speciální granulky pro kastrátky smíchané s částí granulek, které měl před tím... a celkem mu to chutí...
Ráno jsem šla do kotelny a před dveřmi do obytné části domu ležela mrtvá myška... Mikša si spokojeně chrupkal na polštářku... tak jsem myšáka vyhodila a Mikša dostal velikou pochvalu... nesnáším, když chytá ptáčky, to jsem ho minule ani nevzala na klín... ale já vím, je to lovec - těžko mu to zazlívat...

Kessie
Člen
# Zasláno: 23 Dub 2013 23:04 - Změnil/a: Kessie
- Nahlásit

Prý je o BSP stále zájem. - Určitě je... po cestě z Brna domů máme možnost projíždět spoustou vesnic... a tedy fakt všude samý berňáček... dřív jsme potkávali všude zlaté retrívry a labradory... těch teď ubylo... jak se to za tři roky změnilo...
jo a pamatujete si odkazy Vlčáčkové - už loni a teď nedávno s červeně zbarvenými berňáčky - kříženci? jednoho z nich jsem viděla v jedné vsi, kterou projíždíme... byl to berňáček jen místo černé měl červenou... nebo zrzavou... však víte... moc mu to slušelo...

Kessie
Člen
# Zasláno: 23 Dub 2013 23:07
- Nahlásit

Dines má hrošíky, morčátka, pudlinku a teď možná už i vlastní miminko, ne? No, mohla by se ozvat, jestli je u ní všechno OK...

Kessie
Člen
# Zasláno: 23 Dub 2013 23:11
- Nahlásit

Noemi - Médi pravidelně začne línat až na přelomu července a srpna - Kessie taky... trochu chlupů jí opadne po koupání... to čekáme na minimálně 25 stupňů a delší čas, aby bylo všechno prohřáto, protože Kess vodu fakt nerada... no a zimák má stále až do poloviny srpna, kdy konečně začne línat, ale to je pak během pár dnů ...

Kessie
Člen
# Zasláno: 23 Dub 2013 23:11
- Nahlásit

worick - co to je ten rozmarýnový olejíček?

worick
Člen
# Zasláno: 24 Dub 2013 07:36 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

Včera jsem absolutně nestíhala
Tá ta
hlásím, že voda teče, ale byl to boj Několikrát chtěli chlapi utéct s tím, že nejde víc dělat. V bazénu netekla ve sprcháči vůbec a tam koupem kluky, neřkuli, že taky sebe, i když máme ještě jeden v ložnici. Pak tam vyhodili celou baterii a: to se musí vyhodit, to nemá řešení, prostě tudy voda neprotéká...a rýpe do takové zatáčky v trubce s tím, že na spodu je to asi sítko a asi úplně ucpané...Koukám na to a říkám mu, že tohle teda jistě sítko není, ať zkusí odšroubovat, co se dá, že bude někde jinde. S ujišťováním, že jinde to už ani rozdělat nepůjde a že jinde už sítko nebude furt: vyhoďte a kupte novou (je tam sprchový panel, tuším kolem 15tis - od Hansy ) Ukážu prstíkem: ,,a tady, tohle nejde rozdělat?!" Jde, ale tam je taky jen tady tohle a tam sítko není. A rozdělává jinde. Složitě. Nakonec, až rozdělá lautr všechno, povolí a vytáhne ten poslední bazmek a co myslíte? Ano, je tam sítko!!

Kessie
Kluky krmím bezobilnýma už dávno, jistě víc jak tři roky. Momentálně Berry nejí krom žeber nic Vůbec nevečeří (a to mají navaříno s krůtíma křídlama ) ráno jen pár granulí, dnes jim teda přidám alespoň žeber. Dokonce nevyžírají ani kočičí misky! Snad je to jen těma háravkama a není mu nic horšího, protože jinak vypadá normálně. Teda vypadá jak dement ale ne nemocně. Ty háravky kolem s nima děsně lomcujou. Večer leží u silnice u plotu a vyjou, přes den jsou děsně nervní a vrčí na sebe, jen kolem sebe přejdou jako:,,sem nelez, tady ležím já, na paničku neskač, to je moje panička a tak...." Nevím, nevím, jestli se brzo nesemelou Ale z toho leží svorně spolu. Dokonce včera Worka čuměl na srny na poli a ani to s ním nehnulo, prostě to přešel No jak říkám: úplné pitomy to jsou Opadla voda, teče sice pořád ještě dost, ale už tak normálně a čistá. Berry, jak je mu v kožichu horko, začal sám od sebe chodit po břicho do vody. Taky dobře, smrdí totiž momentálně jak capi Domlouvali jsme se s Tomem, že když voda teče, tak je zítra vykoupeme. Bohužel to asi zase zrušíme, protože dokud budou takhle blbnout s háravkama, budou smrdět. Neřkuli jestli začne tanec s Dášou Taky nelínají, že by z nich šly cucky, spíš tak jednotlivě, ale je vidět, že už jsou ty chlupy mrtvé.
Leonovi bych ráda dávala granule pro kastráty, ale jak jsem psala: jí jen ty jedny (nechápu jestli umí číst ale ty Royal Canin pro britské kočky ) a jiné nechtěl ani za nic. Teď začal chodit Gučce i na kapsičky Gourmet. Utěšuju se tím, že ty problémy s močákem, se snad týkají hlavně koček chovaných v bytech, bez možnosti pohybu. Co se týká ptáčků: nemá cenu se zlobit myslím, že vůbec nepochopí, co ti vadí Taky se teda zlobím, ale nijak netrestám.
Klíšťata - no tak to je ale horor přímo nevím, nevím, ale olejíček jim snad ještě voní rozhodně nemám pocit, že je odpuzuje Kluci voní teda hezky (i přes to pižmo) ale kdybych se kouknula každou hodinu, tak pokaždé vytahám nejmíň tři každému. Zastavili jsme se ráno na potoce se sousedy a jak tam Worka stál, lezlo po něm nejmíň 5. Soused se smál, že to dělá vlastně službu lidem, že je prostě takový ,,smeták na klíšťata Berry jistě taky, jen na něm nejsou vidět Olejíček: no jak prodávají ty silice v pidi lahvičkách - tak rozmarýnovou - a já si ji namíchala s jojobovým olejíčkem od Saloos. Myslím, že jde klidně použít i olivový. A nebo to rozmíchat s trochou alkoholu a vody to nějakého postřikovače a přestříkat je

Ještě včer kolem 20h sadíme kytky, najednou rachot a ,,nad" Pálenicí se to motá vrtulník. Chvilu mi trvalo, než mi docvaklo, že se jen snaží otočit a jde sednout doprostřed obce, na autobusovou točnu - je tam velké prostranství. Hned mi došlo, že pro někoho Volala jsem mamce, co se kde proboha stalo a ta mi s klidem oznámí, že čumí na zprávy a neslyšela ani rychlovku, která houkala a si 15minut před tím Tak jsem ji vyslala, ať se jde na park mrknout. pak volala, že šly se sousedkou a že tam bylo už moře lidí - to se seběhne (sjede) polovina vesnice. Nějaká paní cca 70letá infarkt nebo mrtvici...ale to se vždycky nějak roznese a vůbec neví od koho...možná od rodiny, či sousedů. Vrtulníkem do Brna prý 12minut. Myslím, že Rychlá to má na nejbližší polikliniku tak 10, ale tam nikomu stejně nepomůžou...do nemocnice tak 20minut

Evey
Člen
# Zasláno: 25 Dub 2013 06:15
- Nahlásit

Vstávat a cvičit !

worick
Člen
# Zasláno: 25 Dub 2013 07:43
- Nahlásit

Evey
Vstávat a cvičit ! - ani nemluv, jsem jak přejetá parním válcem... Večer jsem vytuhnula asi v 21.30, což bylo asi jen půl hodiny, co jsem konečně kecla na sedačku. S klukama jsem vyhnala Toma - dneska chce zkusit na ten kotník tenis, tak aby to rozchodil O půlnoci mi hlásil, že vyháněl tu krávu Dášu - ano, udělala si novou díru a už háráOdpoledne tu byla mamka a vyhnala ji Mandy - tu máme jako ,,mravnostní policii" Ale to jsem odbočila...takže mi přeje dobrou noc a ať hlídám, aby nevycestovali A že se fakt asi semelou Jenže já chrápala jak zabitá, s hrůzou jsemse proudila v 5h a letěla dolů zkontrolovat, kde jsou. Spali stejně jako já - jako dřeva...naštěstí Pustila jsem domů Leomka, ale nikde nenašla Gucci. Podruhé jsem se probudila v půl osmé a Gučku viděla cárat nahoru zahradou, kluci stále chrní. Což je skoro divné, jelikož jsem je teďka každé ráno našla vpředu u plotu...a dneska jsou u baráku

MartinaBarney
Člen
# Zasláno: 25 Dub 2013 11:24
- Nahlásit

worick
Kluci voní teda hezky Barney včera taky voněl moc hezky! Vraceli jsme se včera z procházky. Já jsem se kochala přírodou, jak je všude krásně zeleno, jak rostou fialky a v tom krásném okamžiku sebou Barney pleskl do pěkné hromádky hov... A to se mu pak ještě nelíbilo, když jsem se ho snažila omýt na zahradě vodou. Ale už je to dobrý, zase je Barney voňavej.
A musím se pochlubit....od včerejšího večera mám malého brášku Davídka Dokonce byl taťka i porodu, za což ho obdivuju, protože já bych tam sebou liskla okamžitě. Příští týden bychom k nim měli přijet na návštěvu, tak už se těším.

Vstávat a cvičit ! - ani nemluv, jsem jak přejetá parním válcem... To já taky. Ale to proto, že jsem začala cvičit tréninkový 30-denní program podle Jillian Michaels. Cvičí se každý den půl hodiny. Po prvním cvičení jsem uplně rozbitá. Když si chci sednout, musím se podepřít rukama, na wc se přidržuju stěn a sejít schody je taky něco. Co jsem viděla výsledky holek, který tím programem prošly, tak cm šly krásně dolů. Zrovna se na jednu půlhodinku chystám.

Evey
Člen
# Zasláno: 25 Dub 2013 18:41
- Nahlásit

MartinaBarney
A musím se pochlubit....od včerejšího večera mám malého brášku Davídka Si tě budou plést s jeho maminkou.
Co jsem viděla výsledky holek, který tím programem prošly, tak cm šly krásně dolů. Jako prosímtě co ty chceš kde ztrácet?

Evey
Člen
# Zasláno: 25 Dub 2013 18:48
- Nahlásit

worick
hlásím, že voda teče, ale byl to boj Asi odborníci ne?
Já měla minulý týden doma opraváře na pračku. Poslední dobou se mi stává, že občas špatně vymyje prášek ze zásobníku a zůstane tam hrouda, kterou musím vyčistit.
Jelikož jí zbývá asi 3 měsíce do konce záruky, tak jsem volala servis. Přijel když jsem byla v práci, tak jsem dala Michalovi instrukce (v praní je samozřejmě naprostý laik, neví pořádně ani jak se zapíná ). Když už byl v úzkých tak mi zavolal a dal mi ho k telefonu. Prý to testoval a zdá se mu všechno OK. Prý tam dávám moc prášku, odvětila jsem že dávám stále stejně a prášek mám kvalitní a předtím se to nestávalo... Na to odpověď neměl.

MartinaBarney
Člen
# Zasláno: 25 Dub 2013 20:03
- Nahlásit

Evey
Si tě budou plést s jeho maminkou. No, je fakt, že věk na dítě už asi mám. Ale pořád se držím mé zásady: ,,v žádném případě!´´ Zatím teda.

Jako prosímtě co ty chceš kde ztrácet? To mi říká každý. Ale když si sednu a ted mi ta pneumatika přeteče přes pásek...navíc se blíží období tílek. A já mám zrovna jedno skvělý pruhovaný, který je fakt na tělo Takže trochu shodit špeky na problémových partiích, zpevnit postavu. Žádný drastický hubnutí, na to se mám moc ráda

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 25 Dub 2013 20:57 - Změnil/a: Vlčáčková
- Nahlásit

Dámy a pánové (ti, kteří u mě nemají černý puntík!),
ve 21:54 - 22:21 je částečné zatmění Měsíce. Fakt hodně částečné, ale to nic nemění na tom, že je tam teplo a něco vidět bude i okem bez dalekohledu. Tak se mrkněte.
Takhle vypadalo 10. 12. 2011

Eninka
Člen
# Zasláno: 25 Dub 2013 21:01
- Nahlásit

Vlčáčková

(ti, kteří u mě nemají černý puntík!),

já se můžu kouknout, nebo mám punťu?

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 25 Dub 2013 21:06
- Nahlásit

Eninka
To platilo na chlapy, punťo.

Eninka
Člen
# Zasláno: 25 Dub 2013 21:16
- Nahlásit

Vlčáčková

To platilo na chlapy

podle čeho uděluješ černý puntíky?

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 25 Dub 2013 21:17
- Nahlásit

Eninka
To je různý. Tady ho získal Tá ta a Ty už taky!

Eninka
Člen
# Zasláno: 25 Dub 2013 21:57
- Nahlásit

Vlčáčková

šla jsem dle tvé instrukce koukat a zatím nic nevidím

<< 1 ... 576 . 577 . 578 . 579 . 580 . 581 . 582 . 583 . 584 . 585 . 586 ... 734 . 735 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání