Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / bernský salašnický pes
<< 1 ... 567 . 568 . 569 . 570 . 571 . 572 . 573 . 574 . 575 . 576 . 577 ... 734 . 735 . >>
Autor Zpráva
cernej caj
Člen
# Zasláno: 24 Bře 2013 09:01 - Změnil/a: cernej caj
- Nahlásit

worick
tady mas ten machuv pamatnik, co sme ho vynechali (a to sme tam sly 16.3) a fotky budou teda za chvilu

edit: uz jsou tu

worick
Člen
# Zasláno: 24 Bře 2013 11:49
- Nahlásit

cernej caj
díkas za fotky.....no pěkné tebe tam nemám vůbec nikde Ještě, že alespoň Tom tě už zná a muže jsi mu nafotila ty
A dobrý, je tam i kousek té cesty jak jsem šla domů...než jste se z ní odpojili dál po zelené. Říkala jsem Tomovi, že to tam kolem té vody mají pěkné, hlavně v létě to musí být i pro ty psy paráda Akorát ten začátek, tou uličkou mezi barabiznama a starýma fabrikama byl trochu ,,strašidelný" (čekala jsem, že mně tam za rohem někdo veme přes hlavu (lesem je to lepší, tam vidíš lidi nadaleko ) dokonce jsem kousek za tou hospodou s oslíkama potkala nějaké individum, něco jako bezdomovec, s igelitkou flašek...tak to jsem se chvíli i ohlížela přes rameno, jestli pokračuje pak už jen jednu rodinku se psy, dva cyklisty a dva kluky na těch pidi motorkách se tam proháněli sem a tam (takové ty motorečky, jak sedíš skoro na zemi, kolena za ušima, jede to 40kou a pekelně to řve ) U nás to tu taky někdo má

Naši byli z Radiměře celkem vyjevení Já si ji teda představovala... jako takové starobylé městečko, třeba jako centra Jihlavy, Olomouce...nebo k čemu to přirovnat (moc jich ani neznám ) Ale oni říkali, že hrůza: omšelé, ošklivé...i ti lidi divně vypadali Že jako by se vrátili o 50-60let zpátky v čase. Něco jako opuštěné pohraničí (tam jsem ovšem také nikdy nebyla, znám to jen z televize ) Tom mi říkal, že jsou tam někde blízko ty Babice a spol, kde se točili Zemani...a kdyby tam potkal toho chlápka ze Studny tak se ani nediví

Kessie
Člen
# Zasláno: 24 Bře 2013 16:18
- Nahlásit

Tak zase po dlouhé době příspěvek i ode mne... Dneska bude asi pekelně dlouhý... tuším. Bohužel nám v pondělí odešel za duhový most Štefík... naše skoro pětileté činčilátko... Ještě pořád se z toho nemůžu vzpamatovat a jak jsem psala Radušce Worickové, pořád si to dávám za vinu... že jsem nepozorovala jeho problémy dřív... Je pravda, že mu kolem Vánoc začaly vypadávat chlupy... ale bylo mi řečeno, že jen mění srst stejně jako ostatní zvířátka... uklidnilo mě to a to bylo špatně... potom jsem nesledovala žádnou změnu... Štefík každý druhý den běhal minimálně hodinku po chodbě, házel otočky v písku (kdysi jsem sem dávala i video) a byl normálně akční... v kleci humbuk, stěhování domečku z místa na místo, jak to vždycky dělával... až posledních 14 dní prostě přestal jíst a začal strašlivě hubnout a ztrácel chlupy obrovskou rychlostí... tu mi došlo, že je zle... zprvu se zdálo, že něco špatnýho snědl (ale co, když dostávala stále stejné granule Vitacraft emitional a sem tam rozinku, měl v domečku jak seno, tak cihlu, tak větvičku), ale pak jsme vypozorovali, že opravdu odmítá jíst a jen pije a pije a to mnohem víc než dřív... z testu vyšlo, že má akutní zánět ledvin... věděla jsem, že to je konec... ale on byl pořád akční a veselý... i když vyhublý na kost... v neděli se mu udělal "kozí hřbet"... a to mi došlo, že ho začíná všechno bolet... už jen chrastil, ale pořád běhal a v písku s sebou mrskal... nakonec v pondělí, když jsme přijeli z práce, tak už jen seděl, byl unavený, smutný, měl orosená a bolavá očička, tak jsme jeli na veterinu, kde mi sluníčko maličké odešlo v náruči... Brečela jsem celý pondělí... jsem cíťa... já vím... den poté jsme Štefíčka pohřbili na zahradě a jak přestanou ty třeskuté mrazy, vysadím mu tam na to místo fialky... už je mám nachystané na parapetu... Ve středu jsem byla na veterině znova, tentokrát nechat kastrovat Mikšu... dneska už je brouček úplně v pohodě, snad se i uklidnil, i když dva dny po kastraci byly hrozný... byl nervózní, nevrlý, pořád se mu něco nelíbilo... a pořád mě kousal... asi za to, co jsem mu způsobila... nicméně 12 hodin před kastrací nesměl Mikša nic jíst... dala jsem ho teda do pokoje, kde byl nějakou dobu, když k nám přišel jako miminko... jelikož jsme byli v práci, chtěla jsem tak zabránit tomu, aby některý z důchodců Mikšu vypustil ven, kde by se náš milostpán o své plné bříško jistě postaral... když jsem se celá nervózní přihnala pak z práce domů, Mikša si v klidu ležel na své oblíbené otočné židli a před ním byla otevřená knížka... neponičená, prostě jen otevřená jakoby si Mikša četl... dodávám, že to byly pohádky od Erbena... hned jsem volala Honzíka, ať se na to jde podívat... já jsem fakt jen koukala s otevřenou pusou... samozřejmě předpokládám, že chtěl Mikša vylézt nahoru na knihovnu a po cestě se zapřel zrovna o tuhle knížku a ona vypadla a otevřela se náhodou zrovna tak, že ji měl Mikša nachystanou a vypadalo to, že čte... Pak jsme jeli k panu vetovi... jak to popsat... já na naše pany veterináře doposud nemůžu říct ani půl slova... ale tahle kastrace mě trochu zklamala... já jsem laik... před dvěma dny mi umřela činčilka a pan veterinář byl za dvacet minut hotový... čekala jsem s Mikšou celou dobu než usnul, pak jsem odešla obejít město, abych nečekala nervózně v čekárně... za dvacet minut jsem ale byla zpátky, že zbylou dobu počkám... nicméně pan vet mi dal Mikšu spícího s otevřenýma očima domů... nezmohla jsem se na slovo, protože jsem nevěděla, jestli se to tak nedělá normálně... nicméně ta cesta byla úděsná... máme to z Hustopeč samou serpentýnu a já měla Mikšu na zadním sedadle, bála jsem se nějak prudčeji zatočit, aby se nepřesunul a neudusil se... strašný... a když jsem si ho pak nesla domů... taky strašný, jen ocásek mu plápolal... chudák Kesska z toho byla úplně vedle... občichávala ho, měla vyděšený očička... že je snad i po Mikšovi... až kolem osmé večer (uspaný byl v pět odpoledne) se začal probouzet pomaličku, předtím se chuďátko moje dvakrát počural - jenže... já jsem vůbec netušila jestli se jako počural nebo co se to děje... protože to nebylo jako moč cítit pod všema těma chemikáliema... taky se chuďátko pozvracel, jak se začal probouzet... měla jsem strach, aby se neudusil, jak byl pořád mimo... tak jsem skoro celou noc nespala a pořád jsem ho kontrolovala... dokonce když jsem si jen na deset minut odběhla uvařit čaj a namazat chleba s máslem a přišla jsem zpět za Mikšou, tak chuďátko se dobelhal k misce s granulkami a usnul s hlavou zabořenou mezi granule...druhý den jsem si volala s bráškou - ten má doma tři kočičky, tak jsme to společně řešili a on mi právě říkal, že jeho nikdy nenechal doktor si zvíře odvézt ještě spící... že vždycky čekal, až se začne probírat, aby zkontroloval, jestli je OK... tak jsem začala pochybovat... druhý den se mi Mikša vyhýbal a když jsem ho chytla, tak mě kousal... byla jsem z toho úplně špatná... ale zdá se, že se to zklidňuje... možná nějak hormony pracovaly... teď už je to v pohodě, už za mnou přijde a zase se mazlíkuje...
naštěstí - ťuk, ťuk, ťuk... Kessička zatím v pohodě... ale oba dva teď hrozně pozoruju a mám pořád pocit, jestli hodně nepijí, málo nejedí... atd... už si nevěřím a mám strach, že když přijde nějaká nemoc, nepoznám to včas...
a proto: cernej caj - chtěla jsem se zeptat (protože jsme tuším sousedky ob jednu vesnici a přes tu Tvoji často projíždím - ne do práce, to jezdím druhou stranou, ale když jezdím do Zlína do školy, tak je to domů kratší přes Holubice, Šaratice a vaši vesnici... ) kam chodíte s hafíkama a dalším zvířectvem k doktorovi? Jezdíte taky do Hustopeč nebo máte někoho tam u vás? Je dobrý?
Drakopes - poctivě klikám alespoň 5x5 denně už od minulé soboty, co jsi to sem vložila... někdy se mi dokonce podaří, že třeba můj čtvrtý hlas sníží pořadí Erwinka... Podařilo se mi to z 54. na 53. místo, pak ještě jednou někdy kolem třicítky a dneska dopoledne z 24. na 23. místo...
Držím pěsti, ať se dostanete co nejvýš!

Kessie
Člen
# Zasláno: 24 Bře 2013 16:18
- Nahlásit

Jejda... já jsem si myslela, že to bude dlouhý, ale až tak ne...

cernej caj
Člen
# Zasláno: 24 Bře 2013 16:36
- Nahlásit

worick
Tak udel fotografa, ze nikde neni
Kessie
My jezdime na bezny veci do klobouk, ale ten nema ani moc vybaveni a jinak do hustopec, myslim, ze u nas v okoli nikdo moc neni, v zatcanech je vet, ale nevim jaky, jestli taky neni spis jen *vesnicky*...

Kessie
Člen
# Zasláno: 24 Bře 2013 17:36
- Nahlásit

cernej caj a do Hustopeč ke komu? Jsou tam tuším dva nebo tři veterináři... já nevím... možná to moc řeším... dopadlo to dobře, tak měla bych být ráda...

worick
Člen
# Zasláno: 24 Bře 2013 19:26
- Nahlásit

cernej caj
Kessie
že jeho nikdy nenechal doktor si zvíře odvézt ještě spící... - ne-e, úplně spící ne, musí podle něčeho vidět, že se probírá....i když to pak třeba trvá ještě půl dne, než se vzpamatuje. Je to stejné jako u lidí: mně když jako 4leté řezali prst (znám to jen z mamčina vyprávění) tak jsem jako příšerné dítě dělala takový tartas, že mi toho asi dali víc, aby byl klid (asi ne, ale na mne strašně moc působí i anestezie u zubařky, nebo mi skvěle a okamžitě zaberou všechny léky od bolesti.....že by vadná játra? ) Takže jsem se pak vůbec nemohla probrat, mamka nevěděla, tak byla celem v klidu, ale jen do té doby, než po pár hodinách řekla sestře, že jsem pořád ,,tuhá" a sestřička začala být hysterická a následně i doktor. Ale tak probrali mně...a teď toho trpce litujou

cernej caj
Člen
# Zasláno: 24 Bře 2013 19:45
- Nahlásit

Kessie
my chodime sem

Drakopes
Člen
# Zasláno: 24 Bře 2013 20:18
- Nahlásit

Ten hnusný Danaj si stáhnul z linky sáček s mým semínkovým chlebem. Naštěstí si ho odnesl do obyváku na gauč, aby si pohodlně pochutnal. Musel se opřít tlapkami o linku, jinak by až dozadu nedosáhl. A to byl po večeři - dostal půlku kuřete... on by žral furt. Radko, nechceš ho půjčit ke klukům ?

LuckaM
Člen
# Zasláno: 24 Bře 2013 20:53
- Nahlásit

Uf, tak jsem konečně dočetla všechno, co jste napsali (bylo to asi 5 stránek)

Marťo, Bárník měl něco podobného na čumáku taky....potírali jsme to betadinou a už tam má jen růžové místečko bez chlupů...evidentně se to hojí. My máme podezření, že se mu zanítil škrábanec od kočky, kterou šel pozdravit a jí se to moc nelíbilo

Jinak se omlouvám, že vůbec nepíšu, ale absolutně nestíhám...pořád něco

worick
Člen
# Zasláno: 24 Bře 2013 23:48 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

LuckaM
Jinak se omlouvám, že vůbec nepíšu, ale absolutně nestíhám...pořád něco - to teda nepíšeš.... A jinak jak: co Bárník, jak se bydlí, v práci dobrý??

No...ono né, že by se tu ,,dveře netrhly"....
Stále čekáme na Strejdu, až dokončí ten ,,velký projekt" Tuším to ,,pečou" s Evey, jelikož ta toho taky moc nenaklepe a zbytek?! Ani nemuvím...že Tá to, Noemi...

worick
Člen
# Zasláno: 25 Bře 2013 00:15
- Nahlásit

Drakopes
Ten hnusný Danaj si stáhnul z linky sáček s mým semínkovým chlebem - to u nás by se stát nemohlo: nemáme semínkový chleba Ne, že bych ho neměla ráda...a různé semínkové rohlíky - ty přímo zbožňuju Jenže skoro na všech je i sezam, takže si koupím jen sama pro sebe tak jednou za čtvrt roku Poslední dobou vůbec to pečivo moc nejím. Dneska jsem ovšem vařila hovězí guláš (v pátek jsme měli dodávku čerstvého masa z ECO farmy ) tak jsme honem pekli chleba

worick
Člen
# Zasláno: 25 Bře 2013 00:18 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

Tuším bude brzo veselo Dáša je tu každý den
Odpoledne tu byla mamka se sousedkou s jorkem Duffym a Mandy. Pobyla jsem s nima chvilku v zahradě...jinak jsem dnes vůbec (krom rána) venku nebyla Čekám na teplo

Kessie
Člen
# Zasláno: 25 Bře 2013 06:31
- Nahlásit

worick - no, abychom se letos toho tepla dočkali... spíš mě znervózňuje, že zima přejde hned do léta... to nějak nestíhám rychle strávit... potřebuju tam ten přechod, to mezidobí... radovat se z rozkvetlých kytiček... když padne zima přímo do léta, tak všechno rychle odkvete...

Drakopes
Člen
# Zasláno: 25 Bře 2013 06:45
- Nahlásit

Ráno, tedy přesněji řečeno v noci kolem čtvrté, začali uzavírat a vyklízet ulici u nás před barákem. Přímo pod okny nakládali zaparkovaná auta na odtahovku. No, cedule tam byly dobrej týden, ale s parkováním jsou tu vždycky problémy. V místním plátku zabraly plánované stavby (vozovky, vodovod, plyn, kanalizace, tramvajové koleje) v nejbližším okolí půlku stránky. Ve středu jedu s dětmi do Skutče, sraz máme na tramvaji ráno v šest. Už jsem to dvakrát kontrolovala, že ve středu ráno tramvaj pojede.
A aby to bylo i o psech: Erwin dneska v parku si opřel zadní nožku o strom a tak nenápadně ucvrknul
A ten semínkový chleba je bez sezamu, z malé domácí pekárny.

worick
Člen
# Zasláno: 25 Bře 2013 08:11 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

Drakopes
A ten semínkový chleba je bez sezamu, z malé domácí pekárny - to máš teda pravdu Máme ji už léta, ale vytáhneme ji právě jen, když nám pečivo opravdu k něčemu chybí. Jinak je lákavější, sjet kousek do Pekárny a...nakoupit

V místním plátku zabraly plánované stavby - takže budete mít rozkopané? To nezávidím: chaos, bordel...

A aby to bylo i o psech: Erwin dneska v parku si opřel zadní nožku o strom a tak nenápadně ucvrknul - Počkej, jakože už ,,velký kluk"? On doteď ještě přidřepával? Mi to ani nedošlo...když vypadá jak chlapisko už půl roku
Dobrá Aby to bylo o psech Berry když jde kadit, tak buďto zajde na louku, někam do roští a nebo až na svah k potoku. Mamka posledně, když se najednou sebral a šlapal kus na louku: ,,kam jde ten Berry, snad taky nehledá srnky??" Nee, jde kadit ,,Fakt jo, to se mi nezdá, on tam něco hledá...u těch stromů" No to správné místo přece ,,Fakt, já se picnu, Berunko ty jdeš tak krásně kadit bokem, aby do toho někdo nešlápnul, viď?!" Ale aby nebyla mýlka oblíbené je také, nakadit nějakému pejsovi hromadu přímo k brance Nazývám to pracovně,,superznačka"
Woričkovi zůstalo z těch šelem to, že se často (když to jde) snaží kadit na vyvýšená místa. Nejraděj ,,zavěsí" zadek někomu o plot (plaňkový i obyč drátěný) a ten hovís jim tam doslova přilepí...tím pádem ovšem i polovinu sobě na zadek Nebo na nějaké kameny, obrubník, nebo vyšší základ pod plotem
Půl hodiny je tu Dášena Zatím nic kluci za ní nelítají...
Kessie
no, abychom se letos toho tepla dočkali... spíš mě znervózňuje, že zima přejde hned do léta - právě Už několik let to tak bylo a stojí to za prd
Evey
Žee-e Miri? Tak jak u vás, vy už jste tam museli zmrznout ne?? Když je tady taková zima, tak u vás to musí být ještě mnohem horší, ne? A taky sníh ještě máte...hromadu??

Evey
Člen
# Zasláno: 25 Bře 2013 09:34
- Nahlásit

Kessie
Bohužel nám v pondělí odešel za duhový most Štefík... naše skoro pětileté činčilátko... To je mi líto. Byl ještě mladý. jsem tedy netušila, že i je trápí selhání ledvin. Rozhodla jsi se správně, nad tímto se nevyhrává a nechala jsi ho bezbolestně odejít.
. nicméně pan vet mi dal Mikšu spícího s otevřenýma očima domů... nezmohla jsem se na slovo, protože jsem nevěděla, jestli se to tak nedělá normálně... Nabízeli ti před operací různé druhy a hlavně ceny anestezie? Asi ne. U takových krátkých a "jednoduchých " operací, obzvlášť kocourů, to moc doktoři nejspíš neřeší. Dostal jen injekci do zadní nožky a přední packu neměl oholenou, že jo?
Zvracení se po těchto anesteziích vyskytuje. Počurání je taky normální. My dáváme třeba sebou majitelům takové ty savé, nepropustné podložky.
Škoda, že ti to pan doktor moc nevysvětlil. Někdy to těm doktorům bohužel přijde jako samozřejmost, že to přeci musí všichni vědět... První žrádlo by mělo být až je úplně probuzený, dřív ne.

worick
Tuším to ,,pečou" s Evey To bude s někým jiným.
V pátek jsem byla u Hodonína, pěkná kosa tam byla.

No, u nás o víkendu po ránu -13. Hlavně ten vítr...
Sněhu stále dost, lyžuje se stále.

worick
Člen
# Zasláno: 25 Bře 2013 10:40
- Nahlásit

Evey
V pátek jsem byla u Hodonína, pěkná kosa tam byla - když už se z toho vrchu dohrabeš až do Hodonína - nemůžeš to vzít přes nás?? Tak rádi by jsme tě viděli.... Kudy se od vás vlastně jede do Hodonína? Přes Otrokovice, Uh.Hradiště, Veselí n.Moravou a nebo po dálnici na Brno a po další od Brna a pak u Břeclavi sjedete na Hodonín? Netuším

Dines
Člen
# Zasláno: 25 Bře 2013 12:05
- Nahlásit

Holky, mám dotázek - jak je to s používáním antiparazitik v těhotenství a s malým mimčem?
Konkrétně mám na mysli Scalibor.

Psi jsou sice domácí, ale v posteli s námi nespí.

MartinaBarney
Člen
# Zasláno: 25 Bře 2013 12:07
- Nahlásit

Kessie
Já když jsem Barneymu nechávala dělat rtg pro DKK, DLK, tak jsem si Barneyho taky odvezla domů ještě spícího. Vet se mě teda zeptal, jestli si ho chci odvézt domů nebo chci počkat až se probudí. Tak jsem si ho vzala domů. Akorát mi bylo řečeno, at kontroluju jazyk. A je pravda, že já to mám autem od veterináře snad 3 minuty.

LuckaM
Bárník měl něco podobného na čumáku taky.
No, já fakt netuším, z čeho to může mít. Ale pořád potírám tou fialovou vodičkou a dostává Biseptol a je fakt, že už ho to skoro vůbec nesvědí. I vet mi podle fotky řekl, že to vypadá lépe. Za týden mám poslat další fotku. Tak snad to bude ještě lepší.

K aktuálnímu počasí se nebudu ani vyjadřovat a z okna se radši ani nedívám! Na netu psali, že snad ještě týden bude mrznout a na začátku dubna by se mělo oteplit. Nebo, kdyby aspon nefoukal ten vítr venku, tak se to dá ještě. Ale v sobotu na procházce s Barneym, mi málem umrzly ruky.

worick
Člen
# Zasláno: 25 Bře 2013 13:28
- Nahlásit

Dines
Čauky Zlato to teda nevim, nrvim, jestli jsi na správném fóru Neb tady nikdo děti nemá...tuším ani těhotný není...:rolleyesalespoň se nikdo nepřiznal ) Zkus to ještě hodit holkám na špice, tam jsou matky minimálně 3

MartinaBarney
Ale v sobotu na procházce s Barneym, mi málem umrzly ruky - nemysli si, že jsem na tebe v sobotu nemyslela....vlastně celou dobu před tím, než jsem sháněla zájemce o prochajdu. Dobře vím, že by jsi to měla kousek...byla jsi v pořadí. Ale první se chytla cernej caj a k ní, jelikož byla možnost, že půjdou oba psi, už jsem ani tu Peťku neukecávala, aby se nám to tam nekomplikovalo tuplem
A buď ráda, že jsi tam s náma nezmrzala....měla jsem kvůli tomu černé svědomí i s rodinkou Kristýny...

worick
Člen
# Zasláno: 26 Bře 2013 07:22
- Nahlásit

Hmmm, tak zase já
Dneska má z Prahy přijet brácha a odjíždět bude až v pondělí k večeru Původní plán teda byl, že něco popracuje, ostříhá stromy, vyhrabe zahradu u báby....Ráno se probudím a bílo a chumelí to už ale fakt i nas.... Včera byl s klukama Tom, protože já si umývala velká okna v hale (ze žebříku) a taky jsem byla v tu sobotu a půjdu zase dneska (a to jsem si myslela, že snad bude tepleji )
Na NETu jsem četla, že přiletěli ptáčci z jihu a průser - nemají co jístchuďata Což o to, do krmítka jim nasypem, ale ti co jsou hmyzožraví?! Snad budu muset taky nakoupit nějaké moučné červy...či co Zatím jsem zaznamenala jen konipásky, ostatní možná jsou taky, ale ty tak neovládám. Včera se objevily červenky a to je právě ten případ hmyzožravého ptáčka, co zůstane o hladu Teď mně mrzí, že jsem všechno ze špajzu napadené moly, na Vánoce vyházela Kdybych to nasypala do krmítka, tak si mohli larvy vyzobkat...

LuckaM
Člen
# Zasláno: 26 Bře 2013 09:40
- Nahlásit

worick
Bárník se má k světu, někdy až moc Zrovna dneska mi utekl za fenkou přes silnici - naštěstí nic nejelo...

Jinak se máme hezky - jen máme moc práce. Do toho jsme se rozhodli, že chceme v budoucnu stavět, tak sháníme vhodný pozemek, obíháme pořád úřady, banky a tak...abychom zjistili naše možnosti. Do toho problémy s autem... pořád něco

worick
Člen
# Zasláno: 26 Bře 2013 11:14 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

LuckaM
Fíha, budete stavět?! To jste celkem hrdinové Zrovná onehdá jsem na i-Dnes četla o té dřevostavbě, jak jim ji zmršili...to potěší jsem si říkala, že chvalabohu, že už to máme, i když problémy pořád taky nějaké Ale zase na druhou stranu jsem si říkala, že další barák, už bych měla vychytaný!

Strejdo! jak vlastně pokračují ty vaše přestavby?!...Taky by jsi mohl hodit nějakou fotku....před a po...

Bárník se má k světu, někdy až moc Zrovna dneska mi utekl za fenkou přes silnici - naštěstí nic nejelo... - hmm, tohle je nebezpečné...ale za háravdou uteče i výborně poslouchající pes pravda, když jdu s Berrym na volno, toto taky hodně podceňuju naštěstí moc nekastrovaných fenek všeobecně nepotkáme...
Dneska jsem ráno v zahradě opět našla Dášu. Udělala s náma obhlídku a provizorně jsem zadělala díru kusem dřeva. Dobře jsem udělala, protože s náma absolvovala celou prochajdu potokem, i s Gogošovýma, dokonce už se ani Goga potvora nebojí A po návratu jsem ji s kokinama nechala za bránou ať šupe domů a ta potvora okamžitě mazala kolem plotu dozadu, že zase šupne dírou a...nic už se nedostala... (kdyby začala hárat, tak si stejně vyrobí novou, vlastní, lepší... )

MartinaBarney
Člen
# Zasláno: 26 Bře 2013 11:46
- Nahlásit

worick
nemysli si, že jsem na tebe v sobotu nemyslela No, já se dívala na mapu, jak bych to měla daleko. Myslím, že mi to psalo nějakých 45 min. Ale ta zima mi fakt už otravuje život. Navíc chceme už přidělat na barák světla, poštovní schránku, kamery a začít dělat na zahradě. Jak já už se těším!

Tak dneska jsem to nevydržela a pustila Bárníka do chodby. Popořádku, já jsem se totiž z mého pokoje přestěhovala dolů do pracovny (původně tátova). Z pracovny se vchází rovnou do předsíně, kde se na začátku zimy malovalo. Kde je moje: Barney sem má dochozeno?! Teďka sedím v pracovně, že budu psat diplomku, venku zima a vítr. Tak jsem si řekla, že Barneyho pustím aspon do garáže. Nechala jsem omylem otevřeno do přesíně, tak si vběhl rovnou tam. A aktuální situace?! Leží v pracovně. Ale tak parkety vysaju a vytřu. Kdežto, kdyby se pelešil v předsíni u nedávno vymalované bílé zdi, tak by zachvíli byla zase černá.

worick
Člen
# Zasláno: 26 Bře 2013 12:37 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

MartinaBarney
Kde je moje: Barney sem má dochozeno?! -
Předsíň je do výšky 1.20cca? obložená dřevem, aniž bychom tušili, jak je to prozřetelné Prostě se nám nelíbily jen tak ty holé zdi A nechtějte vidět, jak to kolikrát vypadá, když se tam opře mokrý špinavý Beruna A sklo na šoupačkách? To je prostě špinavé imrvére

MartinaBarney
Člen
# Zasláno: 26 Bře 2013 15:40
- Nahlásit

A sklo na šoupačkách? To je prostě špinavé imrvére To je jako u nás to francouzské okno v obýváku. Po zimě jsem ho ale stihla už umýt, když byly vcelku ty teplé dny. Jinak to ale moc neřeším, protože se o něj Barney často opírá, tak je taky špinavé pořád. Zde malá ukázka...

[imgs] Uploaded with ImageShack.us[/imgs]

worick
Jakou velikost nastavuješ při uploadování fotek, že ty obrázky máš tady na fóru malé? Já tam totiž nastavím vždycky 640x480 (for message boards) a zobrazí se to tady dost velké.

Kessie
Člen
# Zasláno: 26 Bře 2013 18:56 - Změnil/a: Kessie
- Nahlásit

worick,MartinaBarney - tak sklo na hlavních dveřích ze dvora je taky špinavé neustále... umývám to pravidelně každý týden... teda prostě přeleštím sklo... to je do deseti minut hotové, trávit nad tím víc času je zbytečný... ale občas je humus, jak to vypadá ve čtvrtek třeba... s letními dny, kdy necháváme dveře otevřené, je to lepší a lepší...

Dneska jsem si na "krátkou" (jako krátkou procházku - to je obejití vesnice takovou osmičkou, trvá to cca 45 minut) zapomněla vzít čepici... no humus jak tam fučí... začalo mě píchat levý ucho, opět...

Jinak ťuk, ťuk, ťuk u nás se dalo po náročném minulém týdnu všechno relativně do normálu... Jestli to můžu po tak krátké době soudit, Mikša se netoulá moc daleko, chodí jen do sousedních zahrad... tak OK... povětšinou je to pecivál a válí se někde doma... buď v jeho pelíšku nebo na milované otočné židli nebo v kuchyni na koberečku u radiátoru nebo u mě na klíně... Kess po prochajdě taky chodí na návštěvu do kuchyně... před chvilkou jsme byli ještě zamknout všechno na zahradě a tak to obejít a občichat ...

Kessie
Člen
# Zasláno: 26 Bře 2013 19:07 - Změnil/a: Kessie
- Nahlásit

Evey - Rozhodla jsi se správně - děkuji... pořád to nemůžu dostat z hlavy... říkám si: kdyby... kdyby... kdyby... kdyby... prostě jsem měla něco udělat už dřív...

Různé druhy anestezie mi nenabídl a packu taky neměl oholenou... proč se to dělá? Pro příště jsem poučená... ale teda naplánuji si to jinak... nechám to na volný den, pojedu hned ráno a budu čekat, až se bobík probere... taky už vím, že se zvířátko může počůrat... to jsem vážně nevěděla... ale to je až to poslední... tak to zase uklidím, nic se neděje... spíš mi šlo o ten šok, že jsem nevěděla, co to z něho teče a když jsem ho trochu utírala, ať není v tom počůraným, tak jsem měla krev na kapesníku, tak jsem se hrozně lekla, že to je celý krev, protože na těch černých chlupech to tak dobře nepoznáš... naštěstí už je to pryč! a všechno dopadlo dobře...

a tady jedna fotka, jak jsme s Mikšou minulý pátek večer společně "vytuhli" po náročném týdnu v kuchyni u radiátoru na koberečku...
[imgs] Uploaded with ImageShack.us[/imgs]

Kessie
Člen
# Zasláno: 26 Bře 2013 19:12
- Nahlásit

MartinaBarney - co to tam má Bárník za kámoše? oběma to moc sluší!

<< 1 ... 567 . 568 . 569 . 570 . 571 . 572 . 573 . 574 . 575 . 576 . 577 ... 734 . 735 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání