| Autor |
Zpráva |
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 21 Úno 2013 22:15 - Změnil/a: Vlčáčková
- Nahlásit
worick
Takovýchhle fotek bych sem mohla nasázet! :-D Všechny skoro stejný. Kdybych se koukala z Erbenovy vyhlídky na Ústí, viděla bych stejnou inverzi a ušetřila bych. No ale co už, no.
Neboj, šikovný pilot prý bez motorů doplachtí s dopravním letadlem i několik desítek kilometrů. Blbý je, že pak asi bez motorů moc dobře nepřistane, no.
Jednou jsme přistávali v nárazovém větru, letadlo se škubalo ze strany na stranu, kolíbalo se jak kachna, takhle vpravo z trávníku vyvoralo křídlem 3 krtky, pak jsme hodili asi 3 žabky o beton a nakonec jsme ještě dostali smyk!
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 21 Úno 2013 23:41
- Nahlásit
2 strejda
Nejsem si pouze jistý, zda Erwínek při měření a výpočtech používá soustavu "eSI" nebo psí originální soustavu "PES-JÍ" (někdy též označována CS - canis system). Hafani ale, na rozdíl od pana Svěráka (Smrt), mohou naznačovat, takže se přikláním k druhé možnosti, Erwínkova chuť k jídlu je totiž nepřehlédnutelnou indicií. píše Yura
|
worick
Člen |
# Zasláno: 22 Úno 2013 07:38
- Nahlásit
Yura
nebo psí originální soustavu "PES-JÍ" - jo, to bude ona
|
worick
Člen |
# Zasláno: 22 Úno 2013 08:02 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
Vlčáčková
Jednou jsme přistávali v nárazovém větru - taky jsme zažili lecos, ani mi to nepřipomínej
Včera Tom přijel z tenisu a říká: prosím tě, co jsi těm klukům navařila makovic či co?? Couvám s autem do garáže, Worick leží u ní a nic ani se nezvedne aby poskakoval kolem auta, ani když zaparkuju mne nejde přivítat, dokonce jak jdu kolem něho do baráku, jen zvedl hlavu, aby se nechal pohladit, Berry od komína nesešel vůbec Pak je hodinu pozoruje a běduje, že jim jistě něco je, že to není normální, protože by v tuto dobu už poskakovali u dveří, aby se někam šlo. A ať s nima radši nikam nechodím, protože jsou nějací hrozně unavení No pravda, byli tento týden každičký den na minimálně 5km, ale že by je to tak sebralo Jo, do chvíle, než jsem se oblečená ukázala u dveří V ten moment Worka začal svůj obvyklý jančící rituál a byli spravení Vzápětí mi to došlo: oni taky asi věděli, že byli každý den...a to se normálně nechodí, chodilo se obden. Takže si říkali, že dneska ne, že už se 100% nepůjde...a proto z toho byli jako vždy smutní a znudění
Když jsme šli zpátky, stál v zahrádce s kavkazákem Mazlem páník a tvrdil, že tam bývají na střídačku, přes den většinou Moli (jenže to tam málokdy jdu, obvykle se až potmě kolem vracíme ) A taky mi vykládal, že kavkazačka z Pálenice zase (u Pekárny) pokousala nějakého psa, i paničku. Byla tam policie i veterinářka. Už jsem to slyšela od Gogošové, jen jsem nevěděla o koho jde, s jak velkým psem (že to jako vůbec přežil ) Už vím, paní má černého labradora kříženého s NO. Poslušného, vychovaného, chodí s ní na volno. No a ožralý blb z Pálenice si vzal fenu na ,,procházku" a nevím, jestli šel do Pekárny, ale ji tam pustil na volno. Paní šla kolem a bylo Hned jí vletěla do psa. Snažila se je odtrhnout a kavkazačka ji pokousala. Soused říkal, že Mazlovi dává košík, ale po tom, co předevčírem zdrhnul jeden z těch čoklů z Pálenice zase, tak už mu ho nedává a nebude, aby se mohl bránit...A já, jelikož jsem tam už dlouho (asi od Vánoc, kdy kavkazačku našli 5 vesnic odsud ) žádného psa neviděla, ani neslyšela štěkat, jsem si naivně myslela, že jsou konečně v pr...
Jo a zapoměla jsem napsat, že je -8st a v 7h začala chumelenice jako prase
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 22 Úno 2013 09:35
- Nahlásit
Ráda bych Vám oznámila, že chodím na kurz první pomoci, takže dejte vědět až ji budete potřebovat.
worick
Jo a zapoměla jsem napsat, že je -8st a v 7h začala chumelenice jako prase Únor bílý, pole sílí.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 22 Úno 2013 11:35
- Nahlásit
Evey
Ráda bych Vám oznámila, že chodím na kurz první pomoci, takže dejte vědět až ji budete potřebovat. - zatím hlásím, že nic (škoda, že jsi tu nebyla, když jsem si fikla tím plotostřihem prsty )
Chumelí i u vás? Tady hustě a furt. Měli jsme tu montéra, co nám měnil kování na skříňce v kuchyni a zahrabal se nám na příjezdovce tak jsme ho museli jít vytlačit
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 22 Úno 2013 12:41
- Nahlásit
worick
(škoda, že jsi tu nebyla, když jsem si fikla tím plotostřihem prsty Amputace jsme měli zrovna včera.
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 22 Úno 2013 15:40
- Nahlásit
worick
Máš nějakou zkušenost s bambusy? Opravdu jsou tak mrazuvzdorné? URL
|
Noemi
Člen |
# Zasláno: 22 Úno 2013 20:36
- Nahlásit
Nestíhám polmalu ani číst, natož psát...
Medvěd tenhle týden chytil zdrhavku
Jinak nechápu, proč takhle nemohlo být o Vánocích...Jen Medvěd odmítá jít do boudy, tak vypadá, jak sněhulák...Jsem zvědavá, kolik do ráda ještě připadne
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 23 Úno 2013 08:56
- Nahlásit
Yura
Nejsem si pouze jistý, zda Erwínek při měření a výpočtech používá soustavu "eSI" nebo psí originální soustavu "PES-JÍ"
To nevím a popravdě mám o soustavě PES-JÍ velké pochybnosti. Občas se objeví nějaký nežravý pes. Ten možná jí. Ale já jsem měl vždycky jen velmi žravé psy a ti pracovali s jednotkami jiné soustavy.
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 23 Úno 2013 11:11
- Nahlásit
Měla jsem jet do práce. Skrz závěj 60 cm vysokou se těžko dostat od domu. Pak ještě aspoň 100 metrů 30 - 40 cm sněhu. To se projet nedá. Pak pár kilometrů do Brna, nejspíš maximálně prohrnutých, pokud vůbec. Kašlu na práci, přiznání se dá poslat ještě 5 dní po termitu.
Už mě ten sníh fakt štve.
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 23 Úno 2013 11:11
- Nahlásit
worick3
Nebyli by pejsci z makovic spíš excitovaní?
|
worick
Člen |
# Zasláno: 23 Úno 2013 11:19 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
Noemi
Jinak nechápu, proč takhle nemohlo být o Vánocích... - nó, že jo?!
My si toho sněhu ale taky neužijem Včera chumelilo a to pořádně, celý den až někdy do 21h. Napadlo cca 35cm sněhu Tchýni zdrhnul Argo, tak volala, jestli nepůjdu s klukama a nepřivedeme ho. Tak jsem šla, stejně bych asi nevydržela sedět celý den doma Alespoň, že obejdem potok. Švagrová už nás potkala na lávce, šla pro něho. Tak jsme šli s ní potokem k jejich a pak dál přes cvičák k vedlejší vesnici. Na cvičáku byla vedoucí s borderama Amonem a Marry a labradorka Helča s páníkem (to je ještě mladé třeštiprdlo) Akorát že naskakovala na Marry, tak ji Amon seřvával a odháněl. Tak začala naskakovat i na něj To už začal dělat pořádky i Worka....tak naskočila i na něj A měli jste ho vidět, jak stál s vyvalenýma očima a nevěděl, co teda má dělat, když je to baba??! Se psem by si to vyřídil raz dva, ale holky se přeci nebijou, tak byl úplně bezradný. Nakonec ho Helča nechala sama Jen na Berryho si teda netroufnula vůbec Bylo krásně nasněžíno, chumelilo, tak jsme obešli alespoň vedlejší vesnici a že cinknem na tetu, ale viděla jsem oknem, že chrní u telky tak jsme ji nechali a šli zase směr domů
Ráno jsem se probudila až v 8!h a zase pořádná chumelenice. než jsme s klukama vyšli ven, tak se mi zdálo, že už to začíná být s deštěm, ale nekoukla jsem na teploměr, tak jsem netušila, kolik vlastně je. Obešli jsme potok až na lávku, pokecali jen s pejsama (nikdo v tom počasí venku nebyl) a když jsme se vraceli, už lilo jako z konve. Doma jsem zjistila, že jsou tři stupně a leje a leje
Ne, že v tom sněhu jsme nevěděli, kam se bude dneska na výlet dát, ale v tom dešti a rozmoklém sněhu už vůbec ne a navíc hlásí i ledovku na silnicích Vidím to bledě
Evey
Máš nějakou zkušenost s bambusy? Opravdu jsou tak mrazuvzdorné? - velkou ne, máme jeden s černými stvoly, nevím už jak se jmenuje. Každou zimu mu zmrzlo listí i s částí stonků, ale přes léto to dohnal. Loňskou tuhou zimu zmrznul do mrtě a v létě vyrazil jen jeden výhon, který tak nějak živořil celé léto a my čekali, jestli se zvetí. Nic víc už ale nevyhnalo. Uvidíme na jaře, jestli bude živý a něco ještě nevypučí. Jinak ho vykopu i s tím chcíplým zbytkem a vymyslím tam něco jiného. Takže: v jistých částech Česka, na krytých místech asi jo, u nás nikoliv
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 23 Úno 2013 12:06
- Nahlásit
worick
Loňskou tuhou zimu zmrznul do mrtě a v létě vyrazil jen jeden výhon Aha, tak to asi tak plně mrazuvzdorné nebudou. Loni si myslím nebyly mrazy víc než 20 st., nebo u Vás ano?
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 23 Úno 2013 12:43 - Změnil/a: Vlčáčková
- Nahlásit
Už mě ta příroda štve!
Pohled z okna:
Takto vypadají dveře (po celé své výšce), které jsou více než metr zapuštěné do baráku:
Před autem sněhu výše než po kolena, na silnici neprohrnuto, to dnes asi ani nebude:
|
Kessie
Člen |
# Zasláno: 23 Úno 2013 15:36 - Změnil/a: Kessie
- Nahlásit
Všechny moc zdravím ze zasněžené části Hustopečska! Teda, dneska budu slavit, bděl nade mnou nějaký můj neviditelný ochránce, protože jsem musela ráno před sedmou do práce a kolem poledne zpět... ráno směrem do Brna bylo neprohrnuto, od nás z kopců se téměř nedalo jet, silnice zaváté a v té sněhové vánici byla viditelnost sotva pět metrů... hrůzostrašná jízda... půl cesty jsem se klepala... od Rajhradu do Brna už lepší, i když po Brně se auta spíš v rozježděném rozsoleném sněhu spíš klouzala, než že by jela... na zpáteční cestě dostal smyk na cestě autobus, co jel do protivky a bravurní řidič to dokázal zkorigovat na poslední chvíli, jinak by zadní částí vzal mě i auto přede mnou... neměli jsme na neodhrnutých cestách absolutně kam uhnout... sněhu napadlo těsně pod kolena... vyfotila jsem Kess, má sněhu akorát pod bříško, tak večer (až ty fotky stáhnu z foťáku) nějakou fotečku přidám... Mikša to zabalil a celý den se povaluje na svém oblíbeném místě, ven se mu s námi nechce, tak odpočívá v pokojíku na otočné židli, kde má už několik podušek a polštářků, aby se mu tam leželo pohodlně... Dneska na prochajdu nikam nejdeme, ale blbnuli jsme s Kessie v zahradě, ona skákala a běhala v tom vysokém sněhu... už musí být úplně unavená... teď chvíli odpočívá a za chvíli ji vezmeme za námi domů... Kess tu nevydrží dlouho, ale ví, že když vařím, tak jí z toho vždycky kápne nějaká dobrůtka... a zrovna dělám na zítra svíčkovou...
|
LuckaM
Člen |
# Zasláno: 23 Úno 2013 16:27
- Nahlásit
Hlásím, že žijeme, jen vůbec nestíhám psát Sněhu u nás taky mraky, Barney sedí na hromadě sněhu, která je nad úrovní plotu. Naštěstí ještě nepřišel na to, že stačí jen skočit a je venku
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 23 Úno 2013 17:02
- Nahlásit
Tak a máme prohrnuto k silnici.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 23 Úno 2013 17:04
- Nahlásit
LuckaM
jéé hele Lucík žije
Sněhu u nás taky mraky - tak o tom jsem vlůbec nepochybovala, to mne ani nenapodlo se ptát, jestli je u vás sníh To spíš u nás je to skoro rarita (poslední dobou ...babča pamatovala: sněhu vyše koňa )
Barney sedí na hromadě sněhu, která je nad úrovní plotu. Naštěstí ještě nepřišel na to, že stačí jen skočit a je venku - stejně tak to měla onehdá labradorka Lisa - druhé sestřenky. Šli jsme kolem a Lisa mi seděla až pomalu nad hlavou a čmuchala mi ksicht. Z poloviny zasypaný kovaný plůtek, stačilo překročit a mohla jít s náma
|
worick
Člen |
# Zasláno: 23 Úno 2013 17:16
- Nahlásit
Kessie
Jééé, to je nápad, jet v takovém počasí...ať už kamkoliv Ještě, že jsi v pořádku dojela U nás strašně mokro. 4st, ve 14h jsem odvolala výlet (respektive prochajdu, nikoliv autem) a v 14.30 přestalo pršet Volala mamka, jestli teda nepůjdem (oba s Tomem frflali, kam chci v dešti chodit ) To už jsme ale byli u tchánů na obědě, takže šla jen s Menďou a sousedkou s jorkem Duffym potokem. Sousedka to vzdala po 200m, že má totálně mokré boty. Tak to obešla jen sama s Mandy. My dneska nic. Jen Tom s klukama odklízel sníh, respective žbruchtu kolem baráku, jelikož kluci po tom odmítali chodit. Berry stál na suchém metru u baráku a když nás chtěl jít přivítat k autu před garáž viděla jsem, jak vždycky udělal do žbruchty krok, hodil zoufalý ksicht a couvnul zpátky, jako by šlápnul na zmiji
|
Tá ta
Člen |
# Zasláno: 23 Úno 2013 19:21 - Změnil/a: Tá ta
- Nahlásit
Zdravím taky.U nás stejně jako všude u vás.Dnes jsme se vrátili ze Špindlu.Cesta domů těch 110 km 3,5h !
Ale to je jedno,hlavní je,že dopadla dobře.Barunka se nemohla dočkat a donutila nás pohledem ještě k odpolední vycházce s Míšou.Je ze sněhu v 7. nebi.
|
Tá ta
Člen |
# Zasláno: 23 Úno 2013 20:03
- Nahlásit
Snažím se zpětně prokousat již napsaným...
Kessie
hrůzostrašná jízda...
To jsi tedy taky kaskadér.Určitě by se svět nezbořil,kdyby jsi to odložila.
Já budu muset bohužel taky zítra do práce uklidit sníh(takže pro Barunku asi odpadne cvičák) a něco ještě připravit na pondělí.
|
Kessie
Člen |
# Zasláno: 23 Úno 2013 21:25
- Nahlásit
worick - no jo, když já jsem musela, měla jsem výuku... a jak bych vysvětlila, že jsem nedojela, když jiní kolegové třeba ano...
U nás začalo pršet až před večerem... ale v noci už má zase sněžit...
Tá ta - jééé, ze Špindlu... byli jste na lyžovačce? Jen dneska nebo na dýl? Tééda, Barunka si ten sníh taky pěkně užívá... jako bych viděla naši Kess
|
Kessie
Člen |
# Zasláno: 23 Úno 2013 21:27 - Změnil/a: Kessie
- Nahlásit
Strejda - Strejdo, prosím Tě, Tys sem kdysi dával fotečky Tvých krásek... bylo to z uložených fotek na google... já to mám taky, ale nedokážu přijít na to, jak to udělat, aby se mi z celého nahraného alba ukazovaly jen třeba tři fotky a aby ostatní fotky z alba zůstaly soukromé, skryté... můžu Tě poprosit o radu, jak to nastavit, abych sem vložila odkaz třeba jen na jednu fotku z každého alba? Děkujiiii...
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 24 Úno 2013 08:59 - Změnil/a: Drakopes
- Nahlásit
pohled od nás z okna - ulice Ruská je normálně silně frekventovaná
a pár fotek ze sněhu URL
|
Noemi
Člen |
# Zasláno: 24 Úno 2013 09:12
- Nahlásit
Ráno vstávám a skoro 10 cm nového sněhu...Tak jsem ometla kolem baráku a vyrazili jsme ven až pak. Záda protestují...
|
Kessie
Člen |
# Zasláno: 24 Úno 2013 10:03
- Nahlásit
Tak já jsem ráno vstala do deště a většina napadaného sněhu přes noc, kdy teplota neklesla pod nulu, roztála... ty tam jsou ty včera napadané hromady... u nás tedy opravdu přes 30cm nového sněhu... a dneska jen mokrá břečka...
Uploaded with ImageShack.us
http://imageshack.us/clip/my-videos/405/m5nestoprc lazcgfjdlcrs.mp4/
|
worick
Člen |
# Zasláno: 24 Úno 2013 10:14
- Nahlásit
Drakopes
Brácha hlásil, že mi na mobil posílá fotku, ale nějak se nezadařilo Fotky parádní koukám, že taky máte ,,své" pejsky za plotem, se kterýma je nutné si to vyříkat Taky jsi honem fotila, jako my všichni ono se taková nadílka hned tak nevidí...ani u nás natož v Praze
U nás stejně jako u Kess - +5st, mokrá břečka (polovina sněhu odtála včera a do rána) v potoce teče hrozivé hnědé kafe. Hodně jsem se bála, aby mi tam Worka nechtěně nespadl...to by nedopadlo
|
worick
Člen |
# Zasláno: 24 Úno 2013 10:16
- Nahlásit
Tá ta
Já tušila že jste na horách ...tedy říkala jsem si, že je to pravděpodobné
|
Kessie
Člen |
# Zasláno: 24 Úno 2013 10:55
- Nahlásit
Drakopes - jééé, to jsou fakt krásný fotky... jak si to počasí kluci užívají... paráda!
|