| Autor |
Zpráva |
worick
Člen |
# Zasláno: 24 Úno 2013 13:05
- Nahlásit
Blázinec V 10.30 se obloha projasnila a vypadalo to, že i vysvitne sluníčko. Teplota rázem vyletěla na půl hodiny až +8.4st Zpátky se zakabonilo a je těsně nad 7st Jasně když se hlásí: bude až 35st...u nás 38st, když se hlásí: bude až -22st...u nás -27st. Když všude má přijít obleva...u nás už dva dny je a o tři stupně větší než jinde
Nevím kurňa, co my jsme to tu za divný paskvil Přitom ani nic nenapovídá, že by to tu mělo být jinak, než v ostatních koutech republiky
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 24 Úno 2013 14:01
- Nahlásit
Kessie
tvoje fotky i video jsem skoukla hned ráno ... Kessinka je taky nadšená z té hromady bílé nadílky
Tady v Praze dlouho nepamatuju tolik sněhu, ale teplota vylezla nad 5 stupňů, svítí sluníčko a sníh mizí před očima. Klukům se viditelně chodí a běhá v tom mokrém, těžkém sněhu hůř. Alfréd pečlivě pročítá každý vzkaz a musím se pro něj pravidelně vracet. Teď v poledne skončil zase na vodítku.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 24 Úno 2013 14:45
- Nahlásit
Tom přijede za chvilku z tenisu, pak teprve oběd, takže jsem se s mamkou domluvila na výšlap do lesa po 16h. A co? Začalo pršeeet
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 24 Úno 2013 14:46
- Nahlásit
worick
a co ti brání buď
a) nazout gumáky a jít se promáčet skrz na skrz nebo
b) zůstat pěkně doma v suchu a teplu? :-P)
|
LuckaM
Člen |
# Zasláno: 24 Úno 2013 17:25
- Nahlásit
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 24 Úno 2013 17:38
- Nahlásit
LuckaM
|
worick
Člen |
# Zasláno: 24 Úno 2013 19:01
- Nahlásit
LuckaM
Ha, ha, ha, Bárník těžká pohodička
Drakopes
a) nazout gumáky a jít se promáčet skrz na skrz nebo - ano, a) je správně, ovšem s gumákama by to bylo asi lepší Zjistila jsem, že na sněhulích se mi shora v ohybu rozpáral šev a teče mi dovnitř Už po 400m jsem měla v botech mokro (mamka taktéž) a šmatlaly jsme v tom několik kilometrů byla i snaha ty potoky vody, co valí po každé cestě, pěšince, koleji i bcházet...ale nebyla šance. Od pátku jsem nějaká nachlazená - škrábalo mně v krku (to už skoro přešlo) mám rýmu a teď už i kýchám
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 24 Úno 2013 19:30
- Nahlásit
Zatracenej sníh. Padá se střechy. Obávám se, aby mi netrefil psy. Při cestě autem bylo nejhorší tání sněhu ze střechy, normálně provazy vody, nebylo nic vidět.
Navíc jsem koukala na koleje, jestli tam to černý, co tam bylo, není náhodou pes. Tak jsem tam šla a asi kus odpadlýho vlaku. Tudíž jsem chtěla zavolat na dráhu, až dojedu do práce (dneska víkendovka předuzávěrková) a když jsem tam dorazila, práce vykradená. To jsem ještě seřvala psiska, že tam udělali bordel, než jsem přišla znovu z auta. Chudáci v tom byli nevinně, bordel tam udělali zloději. Ale moje tiskárna plus jiné věci tam zůstali. Zmizel počítač s mými účetními věcmi. No, tak tímhle počítačem se fakt, ale fakt potrestali, kurvy jedny zlodějský!!! Takovej šrot nenajdou ani na skládce.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 24 Úno 2013 23:27
- Nahlásit
Vlčáčková
a když jsem tam dorazila, práce vykradená - ty jooo?! Já se z ničím podobným ješte klep, klep, nesetkala Brzy se tak stane nejspíš mamce U nás na vesnici je to ještě takový volnější režim...respective my to tak vždycky měli: nezamyká. Zamkne jen, když si myslí, že bude dýl pryč. Tento týden se u nás zapisovala elektrika. Byla s Mandy u babky a když vyšla ven, zrovna tam šel chlap, co to zapisuje. Tak mu říká: ,,jé, vy budete chtít jít zapsat i k nám naproti, že?" A pán: dobrý, já už si to zapsal Volal jsem do baráku a nikdo se neozýval, tak jsem tam vlezl a zapsal si to
|
Tá ta
Člen |
# Zasláno: 24 Úno 2013 23:53
- Nahlásit
worick
tak jsem tam vlezl a zapsal si to
nezamyká
U nás dost nepředstavitelný a znám to jenom z vyprávění.
|
Tá ta
Člen |
# Zasláno: 25 Úno 2013 00:39
- Nahlásit
Kessie
Teda fotky super.
Nevíce se mi líbi (jako všichni berňáci)jak Kesska leží a špicuje uši.Vypadá důstojně.
Jen dneska nebo na dýl?
Čeče,my udělali okružní cestu po českých sjezdovkách.Nevím zda kdo lyžujete ale :
ubytovali jsme se jednou v Jilemnici a podruhé ve Špindlu(draho) a objížděli sjezdovky.Počasí tedy bylo hrozně větrný a fujavice .
Takže jsme postupně navštívili:
Herlíkovice,Benecko,Vitkovice a potom už jenom Špindl-Svatý Petr.
Jinak na den jezdíme ale třeba Vysoké nad Jizerou,
Příchovice(doporučuji-ceny přijatelné,sněžný bar,výborné vejpečky ,Svijany...)
Ráno mi psala cvičitelka z klubu,že ruší výcvik.Tak Míša dnes vyčesal Barunku (už to začíná-igelitka chlupů)
a byl sní alespoň na poli u rybníka.
U vody ji vzal radši na vodítko.
Bojíme se už po loňské zkušenosti ji pouštět z vodítka.Jsou tam totiž kačeny a labutě.
Dneska jsem byl v práci a asi ve dvě mi volali kluci,ať jedu už domů,že by chtěli jet na večerní lyžovačku.Starší syn s námi minulý týden skitour neabsolvoval a kluci chtěli jet spolu na lyžích.(Docela spolu drží a jsme rádi.Minulé prázdniny jeli spolu na kole z Vimperka do Budapešti,nebo třeba jeden den do Drážďan a druhý zpět.)Starší s ČVUT objížděl Lucembursko.
Takže s jazykem na vestě jsem se přiřítil asi v pět domu ,najedl se a jeli jsme rychle na Kamenec(Jablonec nad Jizerou).
Před chvíli jsme se vrátili domů.Lyžování super.
Sice lehce poprchávalo,ale jinak nikde nikdo.Honzik (starší syn)
si na poslední jízdu nastavil GPS a teď v počítači zjistil,že naše rychlost byla 80 km/h.
To bych ani neřekl,jak je to nebezpečné a rychlé.
(alespoň máme už něco naježděno a přípravu na A za sebou)
|
Tá ta
Člen |
# Zasláno: 25 Úno 2013 00:42
- Nahlásit
Vlčáčková
Zmizel počítač s mými účetními věcmi.
To to jako budeš muset znovu třískat do počítače,nebo máš zálohu?
Sekat ruce!!!
|
Tá ta
Člen |
# Zasláno: 25 Úno 2013 12:59
- Nahlásit
Tak s údivem koukám,že jste jeli všichni lyžovat.
Tak až se vrátite, napište dojmy.
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 25 Úno 2013 17:04 - Změnil/a: Vlčáčková
- Nahlásit
Tá ta
To to jako budeš muset znovu třískat do počítače,nebo máš zálohu? Sekat ruce!!!
Přesně. Sekat ruce a bez nároku na invalidní důchod. Naštěstí máme v této firmě data na serveru v Praze. Takže mi z účta zůstalo všechno. Dokonce mi ani nešlohli tiskárnu, která stála vedle PC. Možná je někdo vyrušil. Jen PC a peníze byly pryč. Co je však velmi zajímavé, je to, že nebyl porušen zámek!
worick
Tak to měla mamka zatím štěstí. U nás na titěrné vsi už došlo i na loupežné přepadení prodejny za dne.
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 25 Úno 2013 18:32
- Nahlásit
Tak to já mám taky jednu perličku co se týká vloupání do firmy (spíš pokusu teda).....
můj exmuž, když potkal novou ženu svýho života, tak ona mu řekla, že si nepřeje, než se vše vyřeší (rozvod) aby bydlel doma. A tak on začal "bydlet" a spávat ve firmě, než odplul do Prahy. Budova nestojí v bytové zástavbě, ale spíš v průmyslové a kolem dokola jest pole a sportovní hřiště apod., tudíž nějakej řvoucí alarm by vyrušil maximálně okolní zajíce. On spával v přízemí, v kanclu na zemi (magor )..jednou v noci jej něco vzbudilo - nějaký zvuky a tak vstal a uviděl baterku a nějaký chlapy. Měli už rozřezaný mříže a stačilo pár vteřin, jen rozbít sklo a byli by uvnitř. On rožnul a oni zdrhli...Kdyby se mu bývalo něco stalo, za prvé bych vše zdědila a nemusela se dělit o majetek, ale co mě fakt vyděsilo, aby to, co jsem schválně zmínila nebylo pro nějaký vyšetřovací orgány bráno jako motiv...brrrrrrrr, jsem se tenkrát fakt lekla a byla ráda, že to takto dopadlo.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 25 Úno 2013 20:43 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
Tá ta
Nelyžujem ale já jsem schopná se dostatečně zmrzačit i při práci v zahradě ...stačí I tak díky za reference, přetlumočím to bráchovi, nyní Pražákovi A hezky jsi nám to popsal
Je bezva, když si takhle sourozenci rozumí, mám to s bráchou taky tak a alespoň to u vás nedopadne jako u Toma, co si s bráchou teďka nemůžou přijít na jméno
Ráno mi psala cvičitelka z klubu,že ruší výcvik - to mi připomělo: včera vycházím z domu, na sobě právě sundané z prádelní šňůry lyžařské softscheelové kalhoty a že jdem s mamkou do toho lesa. Proti nám jde po silničce cvičáková vedoucí s borderama Amonem a Marry. Cesta je už bez sněhu, takže bláto a zbytky inertního posypu Jak mně zmerčili ....nechtějte vidět jak člověk vypadá po ataku dvou středně velkých psů Byla jsem jak totální prase od hlavy až k patě, smývala jsem si to mokrým sněhem, což naštěstí z toho softscheelu (i na bundě) celkem šlo..a uvažovala jsem, jestli se mám v poli rovnou celá oválet ale jelikož mne čekala hodně dlouhá cesta sněhem a v dešti (a nechtěla jsem být mokrá už 100m od baráku ) - nechala jsem to na přírodě
Dnes jsme byli celý den ve Zlíně - Tom vezl mamku k naší zubařce, neb její dočasný nebyl schopný jí udělat funkční protézu
Dneska ráno jsme na potok nešli (a nevím, zda v brzké době půjdem) vypadá to vážně hrozivě Opravdu se moc bojím, aby tam Worka nesletěl, protože z tohoto by živý nevyplaval nikdo. V mžiku to odnese těch pár desítek metrů ke splavu a to si myslím, že se přežít nedá (nehledě na to, že teď se tam mele krom různých plastových flašek taky dřevo všech velíkostí)
Vlčáčková
to máš štěstí, že jsi o to účto nepřišla...to by mne (a hlavně tebe) nejspíš kleplo
Tak to měla mamka zatím štěstí - mám stejné uvažování jako ona přesto, že tady chodí občas podomní ,,prodejkyně" s dekama a lehko se takto může stát, že je najde doma kramovat skříně...dostane něčím přes palici a bude A taky v té vedlejší prťaté obci, se feťáci vloupali do domu důchodců a pána zabili Zatím sedí v lochu...tuším ještě tak rok. Všichni se děsí toho, co bude pak
Eninka
co jsem schválně zmínila nebylo pro nějaký vyšetřovací orgány bráno jako motiv - Nó, vzhledem k tvému vzdělání se teda divim, že po tomhle nešli...byla jsi ideální adept na kriminál
Tuším jsi jako já, huba nevymáchaná Vždycky hodím do placu něco ,,jako fórek" a nějaký suchar na mne pak divně čumí, o tom co si myslí, ani nemluvě Jestli něco nesnesu ale totálně, tak je to chlap bez smyslu pro humor To je přímo šílené. Když už je i mamka vtipnější než dotyčný, tak to je děs a hrůza
Jééé....ale teďka jsem očima proletěla magazín MFDnes...ONA - a je tam, že zvědaví lidé jsou inteligentnější a bla, bla....Tak to mne potěšilo Konečně jsem na tom našla i nějaké pozitivum...ne jen, že svýma dotazama na všechno, lidi kolem sebe neustále otravuju
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 25 Úno 2013 21:20
- Nahlásit
worick
se feťáci vloupali do domu důchodců a pána zabili Zatím sedí v lochu...tuším ještě tak rok.
Už si odseděli svoje symbolické 3 roky, ne?, tak hurá s nima mezi normální lidi.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 25 Úno 2013 22:58
- Nahlásit
Vlčáčková
Už si odseděli svoje symbolické 3 roky, ne?, tak hurá s nima mezi normální lidi - právě jsme to onehdá řešili a nemůžem si vzpomenout, kolik dostali...8 nebo 12let...naštěstí dostali hodně, nebyla tam žádná polehčující okolnost, spíš přitěžující: protože to byl brutální útok na 80leté lidi....své známé...sousedy.
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 26 Úno 2013 03:18
- Nahlásit
LuckaM
Ha, ha, ha, Bárník těžká pohodička - z fotografie usuzuji, že se pokoušel postavit sněhovlka (psí verze sněhuláka), činnost přerušil (byv přistižen), aby neprozradil skutečnou psí inteligenci (mazaný pes, možná agent z prostoru Síria A nebo B?), nicméně jeho laskavý pohled vylučuje jakékoliv nebezpečí pro lidskou rasu - nejen Bárníka zdraví Yura
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 26 Úno 2013 06:11
- Nahlásit
Včera odpoledne mi Michal říká, pojď jdeme ještě na krátkou vycházku do lesa (už se stmívalo) neco ti musím ukázat, to jsi ještě neviděla.... Potkali jsme sousedku, prý jestli Elza hárá? Ne, proč? No, že jsou na začátku lesa stopy od krve, tak se ptala souseda myslivce jestli to není od postřeleného zvířete. Ten jí řekl, že to je od naší Elzy, že hárá. No, po chvilce jsme došli na místo s "překvapením". Z lesa k nám souběžně s cestou teče malý potůček a hned u jeho břehu, asi jen 3 metry od cesty ležely zbytky vyvrhnuté srny! To prostě nepochopím...
|
worick
Člen |
# Zasláno: 26 Úno 2013 07:53 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
Evey
No ano Ale jinak by jsme je měli blahořečit, jelikož svůj život prakticky obětovali, pro dobro těch nebohých zvířátek
Psala holka vedle na fóru, že jí u plotu dva ovčáci dorvali srnu a přerazili jí páteř, tak sháněla myslivce, aby jí utratil. A prý: není období lovu, tak srnu zabít nemůže, musel by žádat (písemně ) o vyjímku To u nás se lov srn řídí dle toho, zda je, či není třeba guláše Koukám, že u vás zřejmě taky. Kdyby to zmetek alespoň uklidil...ale ono se do zmrzlé země blbě zakopává, tak co by se s tím sr...
A když už si vymyslel tu pitomou historku ,,o hárající Elze" divím se, že to nedotáhnul k dokonalosti tím, že ji Elza ulovila a on to jen uklízel...
Dneska to tu vypadá na hezký slunečný den Kdyby všude nestálo tolik vody, bylo by to fajn. Naše zahrada je víceméně ještě pod sněhem, ale v okolí už je skoro všecek pryč. I kopce už jsou skoro holé. To noční přimrznutí mělo přijít dřív, než tuším na čtvrtek, to už bude všechen sníh v Moravě
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 26 Úno 2013 08:07
- Nahlásit
worick
A když už si vymyslel tu pitomou historku ,,o hárající Elze" divím se, že to nedotáhnul k dokonalosti tím, že ji Elza ulovila a on to jen uklízel... No, tak to možná přijde časem... Těžká volba jestli do toho začít šít, nebo zatnout zuby a být v klidu, že mi "někdo" neodstřelí psa štvoucího zvěř 3 metry od mé nohy.
Kdyby to zmetek alespoň uklidil...ale ono se do zmrzlé země blbě zakopává, tak co by se s tím sr... jako to umístění na břehu potoka ... , za chvíli to bude hnít, všechno nám to poteče kolem baráku
|
worick
Člen |
# Zasláno: 26 Úno 2013 10:18
- Nahlásit
Evey
jako to umístění na břehu potoka ... - ha, ha, divné, jelikož u nás to myslivec okamžitě všechno háže do potoka, který mu teče za barákem. Respective všichni myslivci....a abych nebyla tak jednostranná...tak většina obyvatelstva kolem potoka čeká, na tady to ,,jarní tání" popřípadě pořádnou bouřku (které se ale vloni ani nedočkali ) aby tam mohli naházet všechen svůj bordel ze zahrad(kompostér má málokdo a snad se s tím nepoveze na obcí vyhražené stanoviště... ) včetně mrtvých králíků, slepic, kůzlat apod.
Těžká volba jestli do toho začít šít, nebo zatnout zuby a být v klidu, že mi "někdo" neodstřelí psa štvoucího zvěř 3 metry od mé nohy - ne-e přesně jsi to odhadla: jelikož jsi majitelka psa, všichni by ti radili nechat to být. S nima jdou do sporu jen lidé, kteří právě už o toho psa přišli, jim už na ničem nezáleží. A dobře víme, jak to nakonec všechno končí: pes štval zvěř, nebyl dostatečně pod kontrolou a myslivec může.... Tady v tom superbordelu nemá člověk šanci a slušný už vůbec ne Pomůže jedině, když budeš ještě o stupeň větší svině...a na to má žaludek málokdo
Tak jsem venku zjistila, že možná v noci malinko přimrznulo, sníh byl shora tvrdý. Taky v potoce klesla voda o půl metru, což se nezdá, ale na tu ,,dravost" proudu to má celkem dost vliv. I tak je to ještě moc, ale už ne tak hrozivé jako včera.
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 26 Úno 2013 14:01
- Nahlásit
worick
včetně mrtvých králíků, slepic, kůzlat apod.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 26 Úno 2013 18:29
- Nahlásit
Neříkejte mi, že tohle je náhoda...to prostě není možné Tak včera tu řešíme vloupačky. Já jdu teďka s klukama ven, kolem šli nějací důchodci na prochajdu, tak ještě čekám s klukama za bránou, ať je neděsím a koukám na stavební budku, proč má v těch dveřích takovou mezeru...jdu k ní a už vidím vyštípané dřevo kolem zámku. Chytím za dveře a rychtyk: otevřené (vylomené) Nebylo v ní nic cenné, jen zbytky stavebního materiálu: cementu, hadic, trubek, polystyrenu...ani nevíme, co všechno tam bylo a jestli se z toho něco ztratilo Když jsem šla spát řvali psi v Pálenici a domech kolem, Arinini sousedé rosvítili dokonce na dvorku, naši kluci jen poštěkávali tím směrem. Jinak jsem neviděla nic
Ráno na tu budku většinou mrknu, ale teď jsem asi víc hlídala Worku, aby mi nešel k potoku, tak jsem si budky nevšimnula
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 27 Úno 2013 05:59
- Nahlásit
worick
koukám na stavební budku, proč má v těch dveřích takovou mezeru.. To ji máte jako u Vás na pozemku za plotem?
|
worick
Člen |
# Zasláno: 27 Úno 2013 07:44
- Nahlásit
Evey
Na našem pozemku hned přes cestu, naproti brány. Není oplocený. Za ní začíná ten kopec hlíny mnou zvaný ,,mulda" Na fotkách ji záměrně vynechávám, neb žádná nádhera to není ale třeba tady je, za Berunkem
|
worick
Člen |
# Zasláno: 27 Úno 2013 08:03
- Nahlásit
Včera, jak jsme pak po oznámení loupeže Tomovi pokračovali potokem dál...na prochajdu, tak jsem Worku držela u nohy(byl na volno) protože těsně před tím, než cca v úrovni ,,za tchánovým" padá cestička za horizont, jsem zahlédla nějakého kluka, který očividně přidal do kroku, když nás viděl. Tak mne napadlo, že je to někdo se psem. O kousek dál, tam kde jde přehlédnout cesta až po lávku, jsem už viděla, že je dostatečně daleko(byl to můj spolužák a psa měl) tak jsem Worku pustila, ať si lítá za kačenama, protože je tam už mezi splavama velký rozezstup. A milý Woriček místo kačen v potoce, oběhnul sousedovic prostranství za ploty, tam jak má pán auta a dál....(on tam má i voliéru s holuby) tak jsem přidala do kroku, aby mu náhodou nedorážel na ty holuby (jsem hluchá a hučí potok, neslyšela jsem nic ) Řvu na něj, kde tam lítá, ať vypadne a už vidím další sousedku(paní učitelku) jak Worku sleduje vykulená Tak jdu k ní a už vidím slepice ,,Šmarjá, snad vám nic neudělal s těma slepicema?! Já ho teď pouštím, když tu v zimě slípky nebyly, ať si zvyká nezdrhat..." A ona:,,no, ono bylo dneska tak hezky, šla jsem na dvoře čistit králíkům, tak jsem slepice konečně vypustila a najednou pes vletěl za slepicí až na dvorek, tak jsem ho hned vyhnala, ale vyběhnula jsem za ním, co bude dál" Hned jsem se omluvila, že už ho budu hlídat A kdyby mi náhodou zdrhnul, stačí na něj zařvat. Bát se ho nemusí, jeho zajímají jen ty slepice
Už se budu bát tam s ním ráno chodit i na klasickou obchůzku (kterou už jsme si v zimě protáhnuli pěkně daleko ) protože jak tam začnou vypouštět ty slepice, tak do nich vlítne
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 27 Úno 2013 15:34
- Nahlásit
kam až jde humor mých dětiček: http://bennetti.blog.cz/1302/erwin-za-rok-d
|
worick
Člen |
# Zasláno: 27 Úno 2013 16:37
- Nahlásit
Drakopes
kam až jde humor mých dětiček -
Jak je u vás? Tady dneska hezky Dopoledne bylo sice zataženo a celkem zima, ale teďka svítí sluníčko a je jarněééé Kolem už vidím jen zbytky sněhu na krytých místech Tak jsem alespoň v patře umyla okna (tam je to jednodušší, většina se myje zevnitř, kdežto většinu spodních musím bohužel i z venku )
|